Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

BAUmagnélküli 4 órája Creative Commons License 5946

A felszámoló legutóbbi tájékoztatása szerint a végrehajtási költség több mint nyolcszáz millió forint. Számítások alapján ez azt jelenti, hogy közel három milliárd forint az eddig felkutatott vagyon. Ebből minimum két milliárd lesz a határidőn belül bejelentkezettek között felosztható vagyon. Ez a határidőn belül bejelentkezettek követelésének 10%-a. Nem sok, de a semminél több...mivel a felszámolás jövő év végéig biztosan lezárul, ennél több nem valószínűsíthető...

Előzmény: micimackó513 (5945)
micimackó513 24 órája Creative Commons License 5945

http://www.befszovkare.t-online.hu/index.htm

 Nem utcai csetepatéra, hanem a szervezett józanságra, és reálisan elérhető eredményre gondoltam

Előzmény: BARUKA (5944)
BARUKA 1 napja Creative Commons License 5944

De ugye nem utcai csetepatéra gondolsz? Az már nagyon lejáratódott! Viszont amit korábban fölvetett zalai társunk az nem volt rossz. Határozott követelésünket, érvekkel alátámasztva , minél több károsult aláírásával átadni a kormány illetékesének, és kikövetelni, hogy újra legyen napirenden ügyünk az nem ártana. Ezen a vonalon kissé leültünk, mert most sokan az egyesületi perben bíznak. Azzal párhuzamosan, sőt azt erősítendő ezt is be lehetne indítani!

Előzmény: micimackó513 (5942)
okoskodo12 2 napja Creative Commons License 5943

hova kell csatlakozni é s miféle lehetőség?

Előzmény: micimackó513 (5942)
micimackó513 2 napja Creative Commons License 5942

Gyáva népnek nincs hazája. Miért nem lehet egyszer megpróbálni tömegesen beindulni. Úgyis vesztünk, úgysem nyerünk jaj, mi lesz ha... Nem a negatív hangulatot kell kelteni, hanem végre ha itt és most a lehetőség adott, lépni kell, nem siránkozni a fórumon. ki-ki tegyen ahogy gondolja, de utólag ne sopánkodjon senki, hogy de jó lett volna csatlakozni.

 

Előzmény: BARUKA (5939)
micimackó513 2 napja Creative Commons License 5941

Fizetési előleg NINCS. Fizetés csak a nyert/vesztett összeg arányában kel, és csak a 6% perköltséget. 

Előzmény: BARUKA (5939)
Sopronmg 2 napja Creative Commons License 5940

A felszámolók Parádsasvárt legalább próbálják elkótyavetyélni, de Budaörsöt, meg a többit nem is hirdetik, megtartják maguknak. Nem is tudom, melyik a jobb...

Előzmény: micimackó513 (5935)
BARUKA 3 napja Creative Commons License 5939

Mielőtt bárkinek illúziója lenne, azt nem árt tudni a költségmentességről, hogy ha nem vagy teljesen nincstelen akkor nincs rá esély! Erre egyébként külön fölhívják a figyelmet!!! Így lehet aztán reménykedni egy darabig, és utána mindig fizetgetni hol kevesebbet, hol többet.

Miközben a banki hiteleseknek ezt az állam vállalta, pedig ott is két magánfél közti szerződés történt, és épp erre hivatkozva pattintják le a gyengécske, egyedi baumagos próbálkozást. Pedig egységben lenne az erő!

dancsem 3 napja Creative Commons License 5938

Kedves "egyesületek", "micimackó", köszönöm az információt!

fehér andrea 4 napja Creative Commons License 5937

Akkor  honna tudjuk meg  az eredményt?  A felszámolótól ?  Vagy talán az egyesülettől ?

Előzmény: BAUmagnélküli (5936)
BAUmagnélküli 5 napja Creative Commons License 5936

Látom elég jól képben vagy. Nagyon elfoglalt vagyok, de még ebben az évben felkeresem a felszámolót tájékozódás céljából. Feszültségünk némi levezetésére jó  hogy van ez a fórum, de nem sok értelme van annak, hogy vaktában firkáljunk. Nyílt fórum, így nyilván a titkosított információk megismeréséből minket kizárnak, és azok az infók ennek az egész gennyes ügynek a végleges lezárásáig ide nem is fognak bekerülni...     

Előzmény: micimackó513 (5935)
micimackó513 5 napja Creative Commons License 5935

Tudomásom szerint A polgárjogi igény birtokbavétele tárgyában folyik még per, amit a 
Mátraholding indított a II. fokú ítélet értelmében az előírt 60 napon belül. Volt 4 tárgyalási nap. A felszámolás befejezési határidejét ez hogy befolyásolja nem tudom.

Előzmény: BAUmagnélküli (5934)
BAUmagnélküli 5 napja Creative Commons License 5934

A felszámolást az ide vonatkozó törvény szerint az elrendelésétől számított két éven belül le kell zárni, ha folyamatban lévő peres ügyek nincsenek. Az összes per lezárult. Mikortól számít a kétéves határidő? Kell látnunk, hol a vége!

Előzmény: egyesületek (5930)
micimackó513 6 napja Creative Commons License 5933

Tegzi!

Mondd Te az egyesület tagja vagy, hogy ilyen jól-informált vagy az egyesület munkáját és eredményeit illetően? Egyáltalán tudod ,ennyi az éves tagdíj? És ezért mit ad? Ha nem vagy tag, "csak hallomásból " szólsz a témához, először tájékozódj, mert ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

Előzmény: tegzi235 (5929)
fehér andrea 6 napja Creative Commons License 5932

Ennnek mi értelme van ?  Hogy még aki él és itt van és levelezik  és reménykedik annak se legyen egy jó napja ?

Előzmény: tegzi235 (5929)
fehér andrea 6 napja Creative Commons License 5931

Az egyesületen kívül nincs más megoldás  szerintem. Aki tudd jobbat írjon.....

Előzmény: micimackó513 (5925)
egyesületek 6 napja Creative Commons License 5930

http://www.baumagsfszfa.hu/baumag_tajekoztato_20131204.pdf

 

Hát ennél több információt még telefonálás útján sem fogsz kapni, az már biztos.

De a zaklatás helyett ha ez egyesületi honlapot esetleg tanulmányozod, onnan sokkal többet is meríthetsz (tudom, hogy időigényes). a tagok tagdíj befizetéseinek köszönhetően is.

 

 

Előzmény: tegzi235 (5929)
tegzi235 6 napja Creative Commons License 5929

Üdvözlök mindenkit!

 

Az ügyvédek azért nem kaptak rá a károsultak képviseletére, mert halott ügy. Az állammal szemben nincs az az ügyvéd, aki perre menne. 

A károsultak egyesülete is csak beszedi az éves díjat, és nem tud csinálni semmit. A Mátraholding végzi (?) a Baumag felszámolását, korábban küldtek értesítést, hogy eladásra került mondjuk 1 millió forint értékben valami, és a költségük természetesen 1 millió forint. Már évek óta ezt sem küldik. Wortmann György a vezérigazgató, tel: 

887-49-41. Szerintem hívjuk fel többen, zaklassuk őket!

A kúria döntéséből idézve: "

A csődbűncselekmény sértettje a hitelezők összessége, akiknek a vagyonjogi érdekét a felszámolás elrendelését követően kizárólag a felszámolási eljárás szabályrendjében és a felszámoló útján lehet érvényesíteni."

 

Üdv. tegzi

micimackó513 6 napja Creative Commons License 5928

Főoldal sérelemdíj

Előzmény: dancsem (5926)
egyesületek 6 napja Creative Commons License 5927
Előzmény: dancsem (5926)
dancsem 2014.11.19 Creative Commons License 5926

Üdvözlök mindenkit! Én most csatlakoztam a fórumhoz, felvilágosítana valaki, hogy (honnan,milyen)  ügyvédi meghatalmazást, hova kell visszaküldeni? Mert eddig senki nem tudott erről érdemlegeset mondani....Köszönet.

micimackó513 2014.11.19 Creative Commons License 5925

Hallgassatok BAUmagnélküli-re, nem jártok rosszul. Persze csak ha az egyesületbe belépve a lehetőséggel éltek. Nem minden esetben jó kívülről "csak" a politikában keresni a megoldást. A merész a lehetőségeket használja ki és talán az ésszerűség határain belül még kockázatot is vállal, a bátor fejjel megy a falnak, és csodálkozik, ha a fal a fejénél keményebb.

BARUKA 2014.11.19 Creative Commons License 5924

Azért ilyen egyszerűen ne intézzük el saját magunkat! Ugyanis a reményvesztett helyzeteket maga a népszerűségre hajtó képviselő is azzal magyarázza, hogy "becsapták, csőbe húzták a károsultakat" és mindezt megkoronázzák a "hibás törvényalkotással ill a joghézaggal". Annyi a különbség, hogy míg előbbieket indokként elfogadtatnak a devizások ,libások ügyében bennünket leráznak mert nem tudunk egységesen föllépni és kikövetelni az azonos elbírálást. Pedig, a jogerős ítéletünk egyik indokaként a bíró is a joghézagot említi mely lehetővé tette, hogy a 2003 végén még meglévő vagyont eltüntessék! Na ki ebben a hibás? Nem kell nagy ész, hát a jogalkotó!!!

Előzmény: BAUmagnélküli (5920)
BAUmagnélküli 2014.11.19 Creative Commons License 5923

Aki tagja az egyesületnek, kitöltötte, aláírta, visszaküldte az ügyvédi meghatalmazást, annak most nincs tennivalója. Ennél többet nem is tehet. Bárki fordul állami- vagy pártszervhez, a felszámolóhoz irányítják, avval az indokkal, hogy a vonatkozó jogszabályok szerint kizárólag a felszámolásból várhatjuk befektetéseink megtérülését. Ezt szajkózzák már tizenegy éve. Azért fontos számunkra a felszámolási zárómérleg mielőbbi elkészítése és publikálása, hogy ismertté váljon megtakarításaink megtérülésének mértéke. Ennek ismeretében dönthető el, hogy milyen további kezdeményezéseket célszerű tenni...persze az időtényező nem mindegy, az elhunytakat, reményt vesztetteket, súlyos beteggé váltakat már anyagilag sem lehet kárpótolni, és ha belátható időn belül (amely idő kortól és egészségi állapottól függően károsultanként eltérő) nem születik végleges megoldás, bármennyire is fájó, el kell felejtsük ezt a tragédiát, hogy hátralévő napjainkat, esetleg éveinket ne mérgezze tovább az a szakadék, amibe az elmúlt húsz év elégtelen törvényhozása, és alkalmatlan kormányai beletaszítottak...      

Előzmény: fehér andrea (5922)
fehér andrea 2014.11.19 Creative Commons License 5922

Most ezzel csak  a reményt vesztettük el. Aki itt még levelezik és életben van annak kellene  valamit tenni . De hogy és mit ?  Egyesület ?  Pártok ?  Olyan mint  ha senki nem foglakozna velünk  pedig  aki még él pereskedni fog .  Az egyesület talán most lép mert beadnak per anyagot

Előzmény: tegzi235 (5918)
fehér andrea 2014.11.19 Creative Commons License 5921

Ez egy jó ötlet, de ki fogja  össze ?  Az egyesület talán ?

Előzmény: tegzi235 (5917)
BAUmagnélküli 2014.11.18 Creative Commons License 5920

"...befektetők sok milliárdja kizárólag a korábbi befektetők hozamaiként kerültek kifizetésre..." ez az összes ingatlan szövetkezetnél így volt, a BAUMAG-nál is. Ma szó volt a parlamentben az elmúlt évben fizetésképtelenné vált hitelszövetkezetek kapcsán a betétgyűjtés felügyeletéről, a betétbiztosításról, az MNB és az OBA jövőbeli feladatairól, kötelezettségeikről. A BAUMAG esetét egyik frakció vezérszónoka sem említette, holott most megtehették volna. Pont azért nem említették, mert a BAUMAG szövetkezeti üzletrész kereskedelem álcája alatt gyűjtött betétekre törvény állami felügyeletet és betétbiztosítást nem követelt meg, a szövetkezeti törvény alapján pedig csupán hasonló kártalanításra számíthatunk, mint azok a "kulákok", akik vagyonát a múlt század ötvenes éveinek első felében kisajátították "szövetkezesítés" "jogcímén"...

Előzmény: tegzi235 (5918)
BARUKA 2014.11.18 Creative Commons License 5919

Levelemre válasz érkezett. Mivel a felkért személy nem a jelenlegi kormány kedveltje, úgy látja nem tudná előnyösen képviselni ügyünket. Azt javasolja, nagy összefogással nyomást kifejteni a kormányra ahogy a banki hitelesek, és a Bajnai károsultak tették. A pártok mindegyikénél keressünk támogatót.

tegzi235 2014.11.17 Creative Commons License 5918

 Dunaprofit sem fizet vissza semmit, én ezt olvastam:

 

A Dunaprofit Szövetkezet tevékenysége abba az ezredforduló környékén folyt "ingatlanszövetkezeti tevékenységbe" simult be, amikor több szövetkezet vezetése azzal csábította magához hiszékeny magánszemélyek megtakarításait, hogy a bankokénál jóval magasabb hozamot ígért.  A Dunaprofit felszámolási eljárásába hitelezői igényével bejelentkező közel 3.000 hitelezője gyakorlatilag semmilyen megtérülésre nem számíthat, mivel csak az "a" kategóriás követelések is csak részben térülnek meg.

A Szövetkezet gyakorlatilag érdemi jövedelemtermelő tevékenységet nem folytatott, három céget alapított, amelyekből a felszámolásban 50 milliót alig meghaladó megtérülés származott. A felszámolást befejezetté nyilvánító végzéssel szemben 15 napon belül lehet fellebbezni. A felszámolás legfontosabb kérdése az, hogy a befektetők sok milliárdja kizárólag a korábbi befektetők hozamaiként kerültek kifizetésre, vagy lehet még valahol keresni a Szövetkezetből kkikerült pénzeket.  

 

Ez ugyanaz a pilóta játék(nak nem nevezhető), mint a mi esetünk!

Üdv. tegzi

tegzi235 2014.11.17 Creative Commons License 5917

Kedves Toprongy1 és Minden Érdeklődő!

 

Azt nem tudom, hogy az EU hogyan áll hozzá, de egy nemzetközi hagyatéki ügyben megkerestem őket anno és segítettek abban, hogy hova forduljak. Írni kell az összes fórumhoz levelet, majd csak történik valami

A magánperrel vigyázni kellene, kb. 1 évvel ezelőtt volt a TV-ben, hogy valaki magánpert indított a Baumaggal szemben és elveszítette, ráadásként a perköltséghez még büntetést is kiszabtak rá! Csak óvatosan, nem lehet tudni, hogy milyen darázsfészekbe nyúlunk bele.

Üdv. tegzi