Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Tücsök-koma 15 órája Creative Commons License 2553
Előzmény: Tizenháromköbméter (2552)
Tizenháromköbméter 19 órája Creative Commons License 2552

valahogy úgy, hogy a szűretlen víz oldal van sorba kötve a szűrt vizek közösítve

 

 

Nagyobb membránt és kiegészítőket honnan érdemes beszerezni?

Előzmény: Tücsök-koma (2551)
Tücsök-koma 21 órája Creative Commons License 2551

Volt róla itt szó, de én nem értem, hogy sorosan, hogy lehet bekötni. Mert az egy plusz ellenállás lesz. Ráadásul az első membrán végén 75 GPD lesz az átfolyás. A második ezt tovább fogja csökkenteni. Nyomás fokozót sem úszod meg szerintem.

 


Vegyél egy nagyobb membránt és hozzá házat és szűkítöt, stb. Sokkal jobban jársz! Van 400-as membrán. Illetve 500as de ahoz kell nyomásfokozó, mert 6-7 báron dolgozik.

 

 

Előzmény: Tizenháromköbméter (2550)
Tizenháromköbméter 23 órája Creative Commons License 2550

Sziasztok!

 

75GPD-s rendszerem van, amit fejlesztenék kiváltandó a tartályt.

Hozzá lehet-e kötni sorosan egy másik membránt?

 

Mekkorát lenne érdemes? 

Honnan lenne érdemes beszerezni a hozzátartozó szűrő házzal együtt?

 

Előre is köszönöm a választ.

 

 

Üdv G

Tizenháromköbméter 24 órája Creative Commons License 2549

Sziasztok!

 

Nekem tartályos van. Ez egyszer fogta magát és bebüdösödött és nem tudtam eltűnteni belőle sem ecettel sem hypóval.

Az új tartály drága és lehet, hogy megint rövid idő alatt bebüdösödik.

Tücsök-koma szept. 17. Creative Commons License 2548

Igen, mindegyikben van membrán, de az alapvető baj a víz pangása én úgy gondolom. Ha csökkentjük a tartály méretét mindig friss víz lesz benne, és lényegesen nehezebben fog megpossadni. Mert nem mindegy, hogy minden egyes vízvételnél gyakorlatilag leürül, vagy a tartalmának csak a 2-4%-át engedjük ki és azt a részt cseréljük friss vízre. Legalábbis én így gondolom.

Előzmény: Misland (2547)
Misland szept. 17. Creative Commons License 2547

Abban az acéltartályban is van egy butilkaucsuk gumimembrán, amit valószínűleg felfelé nyom a víz, a tetején pedig a szelep van, ahol pumpálni lehet bele levegőt.

 

De elképzelhető, hogy amikor karbantartás céljára kiengedjük a levegőt, a gumi visszahúzódik, utána fertőtlenítő folyadékkal hatékonyan átöblíthető a felület, szükség esetén.

Előzmény: Tücsök-koma (2545)
Tücsök-koma szept. 16. Creative Commons License 2546

Elírtam! Természetesen nem liter/h, hanem liter/min!

Előzmény: Tücsök-koma (2545)
Tücsök-koma szept. 16. Creative Commons License 2545

Köszönöm az eddigi információkat!

 

Az 500Gdp-s RO szűrőről, a leírás alapján elég gyengus vízáteresztése van. Ugyanis az 1,3 liter/h azt kizárólag maximális nyomáson tudja! De pl 3,6bar-nál már csak 0,5 liter/h! Viszont érdekes, hogy Németeknél rengeteg helyen ezt árulják, olyan szar mégsem lehet. Ráadásul 3-5év közé teszik a csereidőtartamot....

 

Akik mindenféleképpen akarnak tartályt, azoknak lehet ez alternatíva:

http://www.akciosgazkazan.hu/termek.php?product=zilmet4-0300-050-905literesinox-protartalyz5010bar1299crozsdamentesacelallo

 

Picuri 0,5literes kromozott, minőségi cucc. Gyakorlatilag nem lesz benne állott víz, mert szinte mindig kiürül.

 

 

 

Én jelen pillanatban mindent mérlegelve talán erre a cuccra voksolnék:

http://www.mywater24.de/epages/63852899.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/63852899/Products/1155-M

 

Minőségi, dupla tömítéses, a csatlakozok is zégeres megoldással vannak. Van automata öblítés funkció is :D És még az ára is teljesen normális! Hagyományosak az előszűrők, azaz lehet variálni.

Előzmény: Misland (2544)
Misland szept. 16. Creative Commons License 2544

Ezekről az újabb fajta, Side Stream technológiás membránokról nem sok információt látok egyelőre, csak az előzővel kapcsolatban jutott még eszembe, hogy lehet kapni olyan automatikus öblítőszelepeket is, ami nem igényel külön vezérlést, csak annyit csinál, hogy amikor feszültséget kapcsolunk rá, 18 másodperccel később zár.

 

control system inside for 18 seconds on when the current startup

 

Vagyis ez azzal jár, hogy a víztisztító minden indításnál 18 másodpercig öblít, utána vált normál víztermelésre (plusz a váltás pillanatában az áramló víz szerintem üt egyet a membránon, de úgy látszik, ezt bekalkulálják, hogy bírnia kell).

 

 

Speciális csatlakozókkal és betétekkel az a gond, hogy problémásabb az utánpótlás, csere, én ezért is maradtam a standard alkatrészek mellett.

Előzmény: Tücsök-koma (2543)
Tücsök-koma szept. 16. Creative Commons License 2543

Nézegettem ezt az 500Gpd RO szűrőt. Nem membránt írok, mivel polypropylen az anyaga!

Itt a leírása németül. Teljesen más technologia!

 

http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&ved=0CGIQFjAI&url=http%3A%2F%2Fwww.wasserenergetik.de%2FDownload-Produktinfoblaetter%3Bfocus%3DCMTOI_de_dtag_hosting_hpcreator_widget_Download_12440111%26path%3Ddownload.action%26frame%3DCMTOI_de_dtag_hosting_hpcreator_widget_Download_12440111%26view%3Draw%3Fid%3D106335&ei=gvQXVID7JaOQ7Aae9IGABg&usg=AFQjCNHJVhVTkBYaRWcaT4iDyz2JkCs_zA&bvm=bv.75097201,d.ZGU&cad=rja

 

Nem tudom bevállalható-e. Ami látszik, hogy a nyomásra sokkal érzékenyebb. Míg a membrános 21 bart elvisel ez max 7 bart.

 

 

 

Egyre több bennem is a kérdés.

 

Egyébként ez a kütyü elég szimpinek tűnik, de a szűrők elég különleges a csatlakozásuk, azaz nem igazán találtam helyet, ahol lehetne bele venni más tipust.... Létezik ilyen csatlakozóval gyártott máshol, vagy ez az Ispring sajátja?

 

http://123filter.com/catalog/product_info.php?cPath=70_1_72&products_id=66

http://123filter.com/catalog/images/RE4T/RE4T.PT07.prefilter3+rom+t33.jpg

 

 

Misland szept. 16. Creative Commons License 2542

A képen nem egy szokványos membránház szerepel, de nyilván annak is van két kimenete, egyik a koncentrátum, ami a szennyvízbe megy (a fojtószelepen keresztül), másik a tisztavíz (permeátum). Vagyis azt úgy kötik be, ahogy az adott membránházat kell kötni.

Egyébként a membrán közepén van a gyűjtőcsatorna a tisztavíz részére, szélén jön ki a koncentrátum. Bemenőoldalon a cső vége zárt, betápvizet az oldalán kapja:

 


A koncentrátum termelése az ozmózis, illetve fordított ozmózis elvéből következik.

Az RO-membrán nem egyszerű szűrőbetét, amin simán erőszakkal áttoljuk a vizet, a szűrő pedig felfogja a szennyeződést, mint a szokványos, egy kimenetű szűrők. Ha így használnánk a membránt alkotó, finom pórusokkal rendelkező fóliát, az hamar eltömődne.

Ezzel ellentétben, a résméretnél nagyobb összetevőket a membrán egyszerűen eltereli a lefolyó irányába, anélkül, hogy "dugulás" keletkezne. Kíméletes használat esetén pedig a membrán évekig használható. Nekem még fertőtlenítő kezelésre sem volt eddig szükség (talán köszönhetően az öblítéseknek is), vízkő sem látszik sehol.

Az alacsony nyomást érzékelő kapcsoló szerepe, hogy bemeneti vízhiány esetén a szivattyú áramkörét megszakítja. Víz nélkül a szivattyú üresen felpörögne, tönkremehet benne a  csapágy, szimering.

A másik a túlnyomást érzékelő kapcsoló, adott nyomás felett állítja le a szivattyút.

A képen látható Auto flush Solenoid az automatikus öblítőszelep, amiről írtam előzőleg. A rajzon nem látszik, hogy ahhoz a szerkezethez is tartozik még egy vezérlőelektronika, ami időnként bizonyára elvégzi az öblítéseket is. Ezt egy processzoros vezérlővel szokták gyárilag megoldani, lehet készen is rendelni ilyen egységet, valahol láttam már, kínai gyártmányt. Csak rá kell kötni a mágnesszelepeket, nyomáskapcsolókat, szivattyút, 24 V tápot, az vezérel mindent.

Vezérlő nélküli elektromos rendszerre is látható példa egy másik hozzászólásomban, de az nem tud automata öblítést. A saját áramköröm sajnos nem publikus, vannak benne olyan egyedi ötletek is, amin elég sokat kísérleteztem, míg összeállt a jó működés, így a szellemi terméket egyelőre inkább megtartanám. De egyébként is eléggé testre szabott, csak ilyen szabad kifolyású rendszerhez alkalmas.

Előzmény: Tücsök-koma (2541)
Tücsök-koma szept. 15. Creative Commons License 2541

Köszi a választ! Tanultam elektroműszerészetet, de azért áramkört tervezni nem tudnék.

 

Egyébként nézegettem pl ezt az ábrát és nem igazán értem.

http://123filter.com/catalog/images/RCB4T/B0040IOU5E.PT03.jpg

 

Miért a membrán tiszta oldalán vezetik el a szennyvizet? Ennek mi értelme? Én pont fordítva a koszos oldalon tenném meg egy kapcsolóval előtte, hogy ne egyfolytában folyjon, hanem csak akkor amikor vízfogyasztás van.

De ha már itt tartunk miért kell egyáltalán szennyvizet termelni? Én azt gondoltam, azért mert túl sok anyagot szűr ki a membrán és ezt ürítjük ezzel.

De ha a membrán után van ez bekötve, akkor ennek így semmi értelme. Biztos más az indok, de mi? Vagy csak szar az ábra és az tulajdonképpen a membrán szélén lévő leágazás ami még a koszos oldal? Lehet ha látnák élőben egy ilyen rendszert kicsit könnyebb dolgom lenne :)

Egyébként elvben az összes szűrőre lehetne ilyen tisztítási ciklust csinálni, csak szelepekkel kéne zárni a különböző szakaszokat.

Valamint az ábrán nem értem a kis nyomás kapcsoló mikor kapcsol, hiszen utána van egy szelep.

A nagy nyomás az ha jól gondolom akkor ad jelet a pumpának, ha a vízcsapot elzárja a felhasználó és határérték fölé megy a nyomás, ekkor leáll. A túlnyomás pedig a fojtáson eltávozik. Gyanítom ekkor a szelep is lezárásra kerül, azaz innentől konstans nyomás alakul ki a szelep elötti ágban. ha kinyitják a csapot akkor csökken a nyomás, és előbb utóbb nyit a szelep (bár megjegyzem mágnes szelepnek van nevezve, tehát nem visszacsapó szelep, azaz nem kéne hogy nyisson), majd elindul a hálózati nyomásról a működés, ekkor érzékelne a kis nyomás kapcsoló és indítja a szívattyút? Ez a része sem világos.

 

Van esetleg egy kapcsolási sematikus ábrád a vízrendszeredről? Kb értem mit mondasz egyébként.

 

Irsz betápszelepről. Ez gondolom a rendszer elején van. Ha megnyitod a hálózati nyomás miatt elkezd működni a rendszer.

Irsz öblítőszelepről is. Ez ugye a fojtást iktatja ki, magyarul erre folyik el a szennyvíz,

 

Szóval először az elvét kéne megértenem a rendszernek. Ha tudsz ebben segíteni megköszönöm.

 

 

Előzmény: Misland (2540)
Misland szept. 15. Creative Commons License 2540

Az áramkör tervezője és építője én vagyok, de egyedi barkácsmunka volt, nem tudok belőle többet készíteni. Időigényes, szórakozni kell vele, alkatrészeket úgy szedtem össze bontott TV-kből, meg ami akadt a lomtárban.

NE556 és CD4013 IC-kel oldottam meg, az időzítések beállításához tantálkondenzátorokat használtam, amivel a viszonylag hosszú időtartamú, 1 órás késleltetést is sikerült beállítani, analóg módon. De aki ért a PIC programozáshoz, könnyen le tudja rendezni másképp is a feladatot.

A feladat annyi, hogy normál víztermeléshez csak a betápszelepet kell nyitni.

Az óránkénti öblítéshez a betápszelepet és az öbítőszelepet egyszerre kell nyitni. 20 másodperc után először a betápszelep zár, néhány másodperc múlva pedig az öblítőszelep. Ez a kis késleltetés azért szükséges, mert ha túl hamar zár az öblítőszelep, a még áramlásban lévő víz üt egyet a membránon (a kimeneten is láthatóan megugrik a víz egy pillanatra), ami nem biztos, hogy jót tesz a membránnak. Noha nálam szivattyúval nincs megtolva a víz, így az is elképzelhető, hogy még beleférne az a kis lökés a membrán tűrésébe, de nem akartam kockáztatni.

Az öblítőszelep a fojtószelepet (flow restrictor) hidalja át, iktatja ki. Fojtás nélkül a víz szabadon áramlik a membrán felülete mellett, a lefolyó felé, ezáltal a felület letisztul. Ez a membránok tisztításának szokásos módja, amellett az előszűrőkben is frissül a víz. A membránra természetesen csak előszűrt vizet szabad engedni, mert a klóros víz kimarná, kilyukasztaná, vagy a vízkőszemcsék is.

 

Ugyanakkor, hiába van kiiktatva az üzemi fojtás, de azért így is átszivárog némi víz a membránon, ami vékony sugárban folyik le a kimeneten, így óránként frissül ez a rész is.

Részben ezért is építettem szabad kifolyásúra a rendszert, ahol semmi egyéb pótszűrőre, fertőtlenítőre nincs szükség, nekem legalábbis évek óta bevált így, ahogy van.

 

De elvileg meg lehet oldani úgy is, ahogy írtad, nyomáskapcsolóval és kimeneti elzárócsappal, én is gondolkodtam ezen a lehetőségen.

 

Nálam csak a szénszűrő tömítésén szokott nyálkás lerakódás képződni, mert a guminak van egy ilyen sajátossága, hogy a baktériumok megtapadnak rajta. Nem véletlenül ódzkodom a tartályos konstrukciótól is, amiben egy pumpával felfújható gumilabda biztosítja a víz kiszorítását. Moshatatlan, szétszedhetetlen módon, legfeljebb öblítgetni lehet, vaktában.

 

400 GPD membrán helyett lehet éppen használni 2x 200 GPD-t is, soros kötésben, amint arról volt szó nemrég a topikban is.

 

500 GPD membrán nem tudom, mennyire lehet tartós, pláne 1:1 igénybevétellel. Ha jól látom ahhoz már a standard 400-as szűrőház nem is jó, egyedi szűrőház kell hozzá.

Előzmény: Tücsök-koma (2537)
Tücsök-koma szept. 15. Creative Commons License 2539

Elvileg ugyan ezt a németek is árulják, csak sokkal drágábban:

https://www.wasserfilter-berlin.de/kompakt-direct-flow-umkehrosmose-anlage-wasserstelle-500-gpd/umkehrosmoseanlagen/umkehrosmose-ohne-tank/a-60049500/

 

 

És itt az 500Gpd membrán:

https://www.wasserfilter-berlin.de/membran-500-gpd-side-stream-fuer-umkehrosmoseanlagen/umkehrosmoseanlagen/ersatzteile-umkehrosmose/a-29541500/

 

de gyanus nagyon ez az amcsi cuccnál is:

Greener: Advanced SIDE-FLOW™ 500GPD Membrane saves 60% water, with 1:1 Drain to Clean water ratio

 

 

Németnél ha jol értem (gyenge a németem)van automata öblitő funkció is és ugyanúgy 1:1 a szenyvizhasználat:

  • Leistung: ca. 75 Liter pro Stunde (bei 20°C Wassertemperatur)
  • eingebaute Druckerhöhungspumpe 220V
  • Verhältnis Permeat/Abwasser: ca. 1:1
  • automatische Membranspülung
  • automatische Abschaltung bei Stromausfall
Előzmény: Tücsök-koma (2538)
Tücsök-koma szept. 15. Creative Commons License 2538

Van egy ilyen termékük is, ami 500Gpd, viszont ilyen membránt nem találtam, hogy gyártanának, vajon mi a trükk? És elég marketing szaga van...

 

http://123filter.com/catalog/product_info.php?cPath=27&products_id=1076

Előzmény: Tücsök-koma (2537)
Tücsök-koma szept. 15. Creative Commons License 2537

Szia! Köszi a választ!

 

Alapvetően, jó ötlet ez az automata öblítés. Látom te csináltattál hozzá áramkört. Esetleg ha nem titkos, megadhatnád a tervező elérhetőségét én is gyártatnék vele.

 

Én szeretném egyébként minőségi cuccokból megcsináltatni. Ezért az jutott eszembe, hogy valami nyomáskapcsolót építenék a rendszerbe, és az kapcsolná a szívattyút is. Igy pedig lehetne egy normális "szép" 3 utas vízcsap.

 

DE az öblítés bekötése nem világos számomra. Van egy rajzod hozzá esetleg? Pl milyen vizzel öblíted? Elöszürttel, vagy sima vezetékessel?

 

A nyálkásodással kapcsolatosan is lenne kérdésem. Hogy nyálkásodhat az előszűrő pl, amikor ott még van klór a vízben, de a szénszűrönél is még van elvileg, mert csak utána válik mentessé.

 

 

És a legfontosabb érdemes venni valamilyen rendszert és azt átépíteni?

Pl ebből egész sokminden használható lenne:

http://123filter.com/catalog/product_info.php?products_id=66

 

 

És még egy kérdés a 2. lépcső után, nem érdemes esetleg egy ilyen szűrőt betenni (mivel antibakteriális)? Vagy ez könnyen eltömődhet a szénportól?

http://www.aquafilter.com/produkt.php?lang=en&g=2&p=5&id=534

Előzmény: Misland (2536)
Misland szept. 15. Creative Commons License 2536

Csak a 200-400 GPD kapacitású membrán átmérője nagyobb (2,8"), vagyis nagyobb fajta szűrőházat kell hozzá vásárolni, mint a háztartásban jobban elterjedt 1,8"-oshoz. Itt látszik a listában, hogy kétféle méret van:

 

http://123filter.com/catalog/index.php?cPath=64_33

 

Úgy is el lehet vele indulni, hogy a mágnesszelepet egyszerű kézi kapcsolóval működteted. Ha pedig automatikus öblítést is szeretnél, annak legegyszerűbb módja egy konnektorba dugható időzítő bekötése a rendszerbe.

 

Mivel ezeknél a legkisebb programozható felbontás 1 perc szokott lenni, lehet például 3 óránként 1 perc öblítést beállítani. Vízpazarlás szempontjából ez ugyanaz, mint az 1 óránként 20 másodperc, mégis biztosítja a kellő frissítést.

 

Mindezt egyébként nem én találtam ki, van olyan gyári szerkezet, ami óránként 18-20 másodpercig öblít, ezt vettem át én is. Miután ez pazarlás szempontjából még nem vészes, frissítés szempontjából pedig már elegendő.

 

A klasszikus szénbetét és poharas ház ugyan mára elavult, de saját részemre megfelel, mert nekem nem okoz gondot a szerelgetés, a szénbetét tömítésén pedig hiába keletkezik nyálkás lerakódás, már néhány hónap után is, attól még ráérek évente szétszedni. Az RO-membrán maximálisan megvéd ezektől a baktériumoktól.

 

Amikor még nem volt membrán, akkor előfordult, hogy valami kaparta a torkom, 4 hónap után, ha jól emlékszem, amit ezekkel a baktériumokkal hoztam összefüggésbe, miután szétkaptam a szűrőházat, és láttam, hogy mi van benne. De ez persze csak feltételezés.

Előzmény: Tücsök-koma (2533)
meszeske szept. 15. Creative Commons License 2535

Sziasztok !

 

Most akkor mit ajánlotok ?

 

Kb.ott tartok ahol eddig.:-)

 

Nem akarok házilag barkácsolni sem időm sem kedvem ezért a forgalmazott szűrők közül kellene valamit keresni.

 

Az eredeti kérdésemre még mindig várnám a választ !

 

 

Tücsök-koma szept. 14. Creative Commons License 2534

Ugyan én csak laikus vagyok. De véleményem szerint a csőben a membrán mögött a csapig lehet kb max 0,5 dl víz! Ami ha megnyitód gyakorlatilag 100%osan cserélődik és reális, hogy naponta többször iszik az ember, tehát mindig friss a membrán mögött a víz.

 

Tartálynál van 12/8 liter (vagy éppen amekkora) szűrt vized. ÉS ebből kizárt hogy egyszerre megiszod mindet! Tehát mondjuk megiszol egyszerre 1Litert. Akkor a többi "állott" víz keveredni fog a frissen termelttel. Azaz matematikai alapon a beüzemelés után 1 évvel is lesz olyan víz a tartályban, amí már egy éve ott van. Persze arányaiban csak picurka.

 

Az egyébként engem is érdekelne, hogy egy "tökéletesen" megszűrt, azaz majdnem desztillált vízből, ami fénytől el van zárva, miért indul el a poshadás. Elvileg a tartályban még levegő sincs a víztérben. Azaz hermetikusan zárt.

De ugye olvastam a hozzászólásokat és az a tapasztalat, hogy büdösödik a tartály.....

Előzmény: speti72 (2532)
Tücsök-koma szept. 14. Creative Commons License 2533

Szia!

Visszaolvasgattam a fórumban. És én is építenék/vennék egy olyasmi viztisztitót, mint ami neked van.

 

A Ro mebránra kinéztem ezt, igaz picit lassú lesz, de azért nem vészes talán.
http://123filter.com/catalog/product_info.php?cPath=64_33&products_id=84

 

 

A kérdésem, milyen szerkentyűt lenne érdemes venni, hogy ne kelljen mindent megépíteni? Ha tudsz linkelni külön megköszönöm (akár privátban is jöhet válasz, hogy ne reklámozz)

Olvastam azt is, hogy a klasszikus szűrőházakat nem preferálod a szűrő alján lévő gumi tömítés miatt.

Ha jól láttam viszont ezeknek a szűrőknek magasabb az ára. Illetve ha tudsz segíteni linkkel privátban, hol lehet olcsón venni szűrő+szűrőházat, azt megköszönöm szintén.

 

A másik lényeges pont ugyebár az elektronika, ha jol értettem ezt te gyártottad. Ugye ez kritikus pont.

Illetve ha jol értem, akkor nem klasszikus értelemben egy csapról működik, hanem egy csőből folyik, ha megnyomsz egy gombot.

 

Illetve nekem mindenféleképpen kelleni fog nyomásfokozó is. Gyakorlatilag  ha megnyitom a vizet a fürdőben szemmel láthatóan csökken a nyomás a konyhában.

 

 

Összességében megköszönném, ha elindítanál ötletekkel, tapasztalatokkal, hogyan álljak neki.

Köszönöm!

 

 

 

Előzmény: Misland (2531)
speti72 szept. 14. Creative Commons License 2532

Szerintem kicsit el van túlozva ez a tartálytól való félelem. Ha rendesen karban van tartva egy tartályos szűrő, semmi problémát nem okoz. Az átfolyós rendszernél is állott vizet isztok, ha csak nem engedtek ki mindig 0,5-1,5 liter vizet. Szerintem ez nem életszerű. Egy normál családban, normál használat mellett 1,5-2 naponta teljesen lecserélődik a tartályban a víz, ennyi idő alatt meg nem történik vele semmi. 

Misland szept. 14. Creative Commons License 2531

Csak ott legalább adott a lehetőség, hogy kiengedem a vizet, átöblítem a rendszert, utána iszom a friss vizet.

 

A tartályban viszont gyűlik a klórmentesített, ezáltal poshadásra hajlamos víz. Ha nem ürítjük le teljesen, a friss víz is csak rátöltődik az állott vízre. Emiatt az RO-membránnal egyszer már tisztává varázsolt vizet ismét kezelni kell, utószénszűrővel, UV-egységgel például, amire egyébként nem is lenne szükség.

 

Noha elvileg lehetne számolni a membrán kimeneténél fellépő valamilyen fertőzéssel, de ez inkább csak elmélet, rendszeres öblítéssel nincs semmi gond. A membránház kimenetébe épített visszacsapószelep pedig meggátolja a víz visszafelé áramlását.

 

Próbáltam egyébként visszacsapó szelep nélkül is, hogy mi történik, de amikor lezár a bemeneti mágnesszelep, a kimenetnél elkezd visszafelé húzódni a víz, a membrán irányába.

 

Más kérdés, hogy ez a szelep tartályos rendszerben a tartály nyomásának megtartása miatt szükséges. Nálam meg nincs tartály, hanem egy szabad kifolyású csőben végződik lényegében (amit az óránkénti öblítés tart mindig frissen), de a visszacsapó szelep nekem is hasznos, mert így nem áramlik vissza a víz, nem szárad le a membrán sem.

Előzmény: .psp (2530)
.psp szept. 14. Creative Commons License 2530

Az eladási módszerek nekem se tetszenek , de a cuccok egy része igen. Svájcban szerintem nem sejtik hogy mit csinálnak itt a nevükben a magyarok.

 

Az átfolyós rendszerbenn is áll a viz, csak a szürőkben nem ?Mert van nekem átfolyós is csak nem ozmozisos rendszerű.

Előzmény: Misland (2528)
Misland szept. 14. Creative Commons License 2529

Őszintén szólva én nem követem, hogy milyen márkák vannak manapság, sajátomat is már több éve raktam össze.

Amellett sok mindent összeolvastam a témában, amihez jöttek időközben gyakorlati tapasztalatok is. Így a topikban maradnék inkább az elvi és gyakorlati dolgok átadásában, konkrét típusajánlat nélkül.

Előzmény: meszeske (2524)
Misland szept. 14. Creative Commons License 2528

Nekem a Zepter név eleve rossz hangzású, főleg mióta telefonon felhívott valami Zepteres barom, aki behízelgő, nyálas, modorában közölte, hogy valamilyen nagyon fontos évfordulója van éppen a Zepter cégnek, ennek alkalmából bla bla... De ezt úgy adta elő, egyfajta leereszkedő hangsúllyal is keverve, mint aki biztos benne, hogy én ettől rögtön vigyázzba állok és megtisztelve érzem magam.

Ilyenkor én ritka paraszt tudok lenni, adtam is rögtön a pofájára. Nagyon nem szeretem, amikor baleknak néznek. (Telefonos kéretlen zaklatókra pedig külön allergiás vagyok, akik visszaélnek a vállakozásom nyilvános telefonszámával, holott az nem nekik nyilvános.)

Víztisztítóval kapcsolatban, nekem biztosan nem kéne ilyen. Membránkapacitás 29,8 GPD, viccnek egész jó.

Tartályban lehet tőlem ezüst, ami antibakteriális hatású, lehet zeolit, ami megköti a poshadás aromáját, de attól még adott a tartály fő problémája: az, hogy van.

Előzmény: .psp (2525)
.psp szept. 14. Creative Commons License 2527

80 ezer beszereléssel együtt ujonan kézalol , bevásárolt ügynöktől :-)

 

Vaterán van 110 ért is. .

Az tetszik benne hogy a tartájban van külön csirátlanitó szürő. A többibe nincs.

Előzmény: meszeske (2526)
meszeske szept. 13. Creative Commons License 2526

Zepter ?

Mennyibe kerül egy ilyen vízszűrő ?

Csak remélni tudom hogy nincs olyan magasra pozicionálva az ára mint az edénykészleteké !

.psp szept. 13. Creative Commons License 2525

Tartályosban az Edelwasser (zepter)  jó lehet?  Ugyanis a 4 literes tartályában van egy ezüst zeolitos csirátlanitó szűrő.

Előzmény: Misland (2523)
meszeske szept. 13. Creative Commons License 2524

Első verzióból konkrétan tudnál márkát tipust mondani?

Valami jobb minőségre gondolok !

A második lehetőséghez mi az ami kereskedelmi forgalomban kapható és járható alternatíva lehet ?