Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

hej gyula 2014.07.29 02:09:01 © 2461

Főleg a fájdalomcsillapítók, a gyulladáscsökkentők, az antibiotikumok, és a hormonkészítmények terhelik a környezetet. A világon a természetes vízfolyásokban eddig körülbelül 20 féle gyulladáscsökkentőt találtak, és ezekből nyolcat már csapvízben is kimutattak. Ennek ellenére az ivóvíz-szolgáltatók laboratóriumai a gyógyszermaradványok jelenlétét ma még nem vizsgálják. Míg a mélyről jövő vizeknél a legkisebb a gyógyszermaradványok előfordulási valószínűsége, addig a parti szűrésű kutak (ilyen Budapest ivóvízbázisának zöme) már sokkal nagyobb veszélyben vannak. A kutató szerint a szennyezettség még sehol sem olyan mértékű, hogy ne lehetne nyugodt lelkiismerettel meginni az ivóvizet. Most azt kell elérni, hogy a jövőben se legyen kitéve emiatt veszélynek senki.

 

 

És egy Cikk az ELTE kutatásairól. Ők se árusok.

 

Ez Magyarország.

Előzmény: hej gyula (2460)
hej gyula 2014.07.29 02:06:52 © 2460

 

 

http://richpoi.com/cikkek/hazai/hormon-es-gyogyszer-van-a-magyarorszagi-csapvizben.html

 

Állatokra és emberekre egyaránt veszélyt jelentenek

A szteroid vegyületcsaládba tartozó női és férfi hormonok veszélyt jelentenek az élővilágra. Az ilyen vegyületek által szennyezett vizekben élő halaknál hermafroditizmust, sőt feminizálódást, nőivarúságot is megfigyeltek hím egyedeknél. Nem kevésbé veszélyes a hormonhatás a parti szűrésű felszíni vizekből előállított ivóvíz fogyasztói számára, hiszen az állatvilágban megfigyelt tünetek az embereken is jelentkezhetnek, nem is beszélve a hormontúladagolás rákképző hatásairól.

A további vizsgálatok arra irányultak, vajon az egyre divatosabb nem szteroid fájdalomcsillapító és gyulladásgátló gyógyszerek úgyszintén előfordulnak-e a szennyvízben. Az eredmény itt is pozitív lett, az ilyen gyógyszereket (amelyeket sokan marokszám szednek a tévéreklámok nyomán) több ország, közöttük Brazília, Hollandia, Kanada, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Szlovénia és az Egyesült Államok kutatói kimutatták a talajvízben, a folyók és a tavak vizében - Németországban még a csapvízben is.

 

 

 

 

Ez sem egy viztisztitó cég honlapja.

 

 

 

 

El kéne gondolkodni.

 

 

 

Előzmény: hej gyula (2459)
hej gyula 2014.07.29 01:57:38 © 2459

Maga az a tény, hogy a fogamzásgátlókban lévő ösztrogéneket a szervezet kiválasztja és így a hormonokat, melyek a fent említett módon az ivóvízbe újra bekerülnek, az egész népesség "issza", elég elrettentő. Ha gúnyosan fognánk fel a helyzetet, azt mondhatnánk, hogy a fogamzásgátlók hatásának megsokszorozásával állunk szemben: először is, a tabletta megzavarja a nő természetes szervi funkcióit és megakadályozza a terhességet, másodsorban pedig az ivóvízből a férfi szervezetébe jutva annak elnőiesedését idézi elő, amely terméketlenségéhez vezet.

 

 

Szintén a hozzánemértő Németek irták névvel aláirva egy NEM viztisztítót áruló ujságban.

 

Ha gondolod Kérdezd meg Georg Bertholdot Hessenben, Vagy Dr Czeizelt.

 

Ezek nem nick nevek :-)

Előzmény: hej gyula (2458)
hej gyula 2014.07.29 01:53:45 © 2458

Legnagyobb marhaság hogy elroncsolja a gyógyszer maradványokat. Nem roncsolja el uj ismeretlen vegyületek jönnek létre.

 

Mivel van némi német gyökerem is  egy Cikk a Süddeutsche Zeitung című nem Blikk kaliberü ujságból:

 

 

Hessen németországi tartomány környezetvédelmi hivatalának egyik szakembere, Georg Berthold, az elmúlt 2 évben 77 talajvízgyűjtő mérőállomást vizsgált meg, melyek a Rajna-Majna vidéke ivóvízellátásának forrásai. Kevesebb, mint a próbák egyharmadát találta gyógyszer­maradványoktól mentesnek, majdnem 40 %-ukban nyomokban, míg 30 %-ukban egyértelmű gyógyszerszennyezést fedezett fel. A legtöbbet a koleszterincsökkentő szerekből mutatott ki, de a vízpróbák jóval több, mint a felében fájdalomcsillapítókat is kimutatott.

Bertold kutatásának eredményeit így foglalta össze: "Az antibiotikumok jelenléte az ivóvizekben nem kivételes jelenség, hanem az általános állapot."

 

Nos Ezek nem viztisztitó ügynökök.

Előzmény: naox (2453)
hej gyula 2014.07.29 01:47:11 © 2457

A híradóban a Czeizel doki nyilatkozta, hogy a csapvizben kimutatható női fogamzásgátlókból származó ösztrogén jellegű hprmonok MÉRHETŐEN befolyásolták a férfiak "referenciaértékét" (spermaszám) az elmult 10 évben. fele a referencia értékük a több ezres mintavételben a férfiaknak mint 10 évvel ezelőtt .

 

Belinkelem ha lesz időm.

 

na most akkor Czeizel halálos betegen is hazudik?

 

Sztem nem.

Előzmény: naox (2453)
naox 2014.07.22 13:04:55 © 2456

Te is tudod, hogy az, hogy "valami egy betegséget okoz" egy olyan kijelentés, amit vagy igazolsz egy szakcikkel, vagy egyszerűen hazugság.

A fürdés alapból mindenki bőrét irritálja, szárítja. Ennek semmi köze a klórhoz, hanem azért van, mert az ember nem vízi állat.

Továbbá rengeteg bőrbetegség létezik, amik jó része súlyosbodik a rendszeres fürdés hatására, klórral, is anélkül is.

Ez így van, senki se vitatja.

 

De te azt állítottad, hogy a víz klórtartalma és az asztma/allergia előfordulása között ok-okozati kapcsolat áll fenn. És ezt azért tetted, hogy eladd a termékedet.

Ez hazugság, a legocsmányabb "fekete", ártó szándékú típusa, amit a GVH szankcionál.

Tehát

a) idézz be egy olyan szakcikket, amit a bíróság is elfogad az állításod igazolására

b) talán töröltesd a nickedet minél hamarabb, mert esetleg valaki ír egy négysoros levelet a GVH-nak...

------------

És hogy mennyire nincs semmi közöd a kérdéshez azt jól jelzi, hogy fingod sincs arról, hogy mit jelent a "koncentrátum" szó.

"A bőrünk az immunrendszerünk külső védőfala"

ez annyira jó, hogy el is mentem. (t.i. a bőr nem része az immunrendszernek.)

Előzmény: VíztisztítóMarket Csapata (2455)
VíztisztítóMarket Csapata 2014.07.22 12:45:50 © 2455

Valószínűleg nagyon szerencsés és a közvetlen környezetében nincs olyan személy, akinek fürdés után viszket a bőre, esetleg piros foltok jelennek meg rajta.

Aki rendszeresen úszik, tapasztalhat hasonló tüneteket: viszkető bőr, irritált szem, köhögés. Természetesen az uszodai vízben jóval nagyobb koncentrátumban található meg a klór, mint a vezetékes vízben. De még mindig sokkal több időt töltünk fürdéssel, mint úszással.

Újszülött babáknak jóval "gyengébb" a bőre, mint egy felnőtt embernek. A bőrünk az immunrendszerünk külső védőfala, mindenki maga dönti el, mennyire fontos ez számára.

Előzmény: naox (2454)
naox 2014.07.22 12:07:29 © 2454

"Baba fürdetése nem ajánlott fúrt kút vizében és vezetékes csapvízben sem"

pontosabban a víztisztító forgalmazók nem ajánlják.

"A klóros víz növeli az asztma és az allergia kialakulásának kockázatát"

Az ilyen hazugságokért szokott bírságolni a GVH.

A valóság az, hogy még feltételes módban sem lenne igaz. Az uszodai klórra (ami sokezerszer több, mint az otthoni) létezik egy ilyen TEÓRIA, de az otthoni csapvízre ilyet nem írtak le:

http://en.wikipedia.org/wiki/Pool_chlorine_hypothesis

Előzmény: VíztisztítóMarket Csapata (2452)
naox 2014.07.22 12:01:26 © 2453

"megmondta a védőnő, hogy nem szabad."

érvelt is? Merthogy az ugye tény, hogy a nitrát-nitrit nem szívódik fel bőrön keresztül.

"Mire gondolsz, hogy gondolkozzak el"

arra, hogy gondolkodni sosem árt.

A kereskedők kitalálták ezt a jó kis jelmondatot a hormonról, meg  a gyógyszerről, és ezt mindenki mély torokkal be is szopja.

A természetes vizek mindigis tartalmaztakl hormont, hisz ugye a halak beleélveznek, szégyen-nem szégyen. Ehhez képest a humán szennyvízből származó hormon (igen, te is pisilsz ki hormont) mennyisége elhanyagolható. De a legtöbb hormon a szervezetedet a húsevéssel éri, hisz az állat tele van hormonnal. És lesz tőle bajod? Nem, mert évmilliók őta eszel hormont.

A gyógyszert sem ártana végiggondolni: miért eszel egy tablettát, és nem csak egymilliomodot? mert az utóbbinak semmi hatása nem lenne. Még ha a vized tartalmaz is 10 aszpirint egy tóban, lesz annak hatása, ha egy pohárral megiszod?

-----

De te nem tavi vizet iszol, hanem kútvizet, ami sok hónapig szűrődik át a vízzáró rétegen. Az agyag éppúgy megköt egy csomó mindent, ahogy az aktívszén is, nem véletlen, hogy nem talajvizet iszunk.

-----

a csapvízben meg végképp nincs se hormon, se gyógyszer, mert klórozzák, és a klór minden ilyesmit elroncsol. Nincs abban még egy molekulányi sem.

 

 

Előzmény: spiler0078 (2451)
VíztisztítóMarket Csapata 2014.07.22 11:40:20 © 2452

Kedves spiler0078!

 

Az aktívszenes átfolyós víztisztítók nem alkalmasak fúrt kút vízének kezelésére.

 

Az ozmózis víztisztító puffertartályában a víz "megromolhat", de ehhez hetekre van szükség. (nem ajánlott ilyen készülék használata nyaralókban). Az ásványi anyagokat kiszűri, de az a szűrés hatékonyságát bizonyítja. Az emberi szervezet leginkább szilárd élelmiszerből hasznosítja az ásványi anyagokat. Ilyen készülékkel pénzt spórol, amit minőségibb ételre vagy akár Béres Cseppre is lehet költeni.

http://viztisztitomarket.wordpress.com/2014/05/22/haztartasi-viztisztitas-legfobb-elonyei/

 

Baba fürdetése nem ajánlott fúrt kút vizében és vezetékes csapvízben sem. A klóros víz növeli az asztma és az allergia kialakulásának kockázatát, ami meleg vízben történő fürdetés esetén belégzés által is bekerül a baba szervezetébe.

(száraz bőr- és haj)

 

A fúrt kút kezelése komplex dolog, előtt be kellene mérni, méretni a víz minőségét.

 

Még egy: központi víztisztítás. Lehet kapni 1-2-3 tartályos berendezéseket. Általában a szűrőbetétek variálhatóak (kezelendő vízhez szabva). Pl.: 1db aktívszén szűrőbetét 20", 1db nitrát- és nitritmentesítő szűrőbetét 20", 1db vas- és mangánmentesítő szűrőbetét 20"

 

Igény esetén: + vízlágyító szűrőbetét vagy készülék

spiler0078 2014.07.21 22:06:06 © 2451

Szia naox!

 

Ezt így konkrétan megmondta a védőnő, hogy nem szabad...

Mire gondolsz, hogy gondolkozzak el hogyan kerülhetnek gyógyszerszármazékok és "hormonok" a fúrt kutas vizekbe? 

Hát gondolom részben az emberek és a hulladékkezelők nemtörődömsége miatt....

 

 

Előzmény: naox (2450)
naox 2014.07.21 00:50:12 © 2450

"Viszont nem ajánlják azt sem, hogy csapvízben fürdessük, mert a bőrén keresztül felszívódhat a kútvízben levő nitrit és nitrát amitől komoly baja lehet a babának."

Ezt komolyan? Az OK, hogy véletlenül lenyelhet belőle, de hogy a francba szívódna már fel a bőrön keresztül?

 

(azon meg el kéne gondolkodnod, hogy hogyan kerülhetne gyógyszermaradvány, meg hormon a fúrt kút vizébe...)

Előzmény: spiler0078 (2449)
spiler0078 2014.07.20 15:36:33 © 2449

Sziasztok!

 

Fordított ozmózisos víztisztító berendezést szeretnék venni, de előtte szeretném kikérni a véleményeteket!

Van fúrt kutunk, de azt csak locsolásra, fürdésre, WC öblítésre használjuk.

Szóval már hetek óta olvasom a fórumokat és nézegetem a termékeket, de minél többet olvasok utána annál jobban elbizonytalanodom, hogy fordított ozmozisos tárolótartályosat, vagy valamilyen egyszerűbb aktívszenes átfolyósat válasszak.

 

A fordított ozmozisos tartályos verziókról azt olvastam, hogy

- egy idő után (ha nem használjuk) vissza "fertőzi" a megtisztított vizet

- teljesen kiszűri a tápláló ásványi anyagokat is a vízből és a visszatáplálás az nem sokat ér

 

Az átfolyós víztisztítók pedig:

- nem nagyon szűrik ki gyógyszer maradványokat és hormonszármazékokat

 

Jelenleg ártézi kútról hordom a vizet főzéshez és iváshoz is, és ezt szeretném kiváltani, ha tényleg sokkal jobb minőségű vizet tudok előállítani valamelyik víztisztítóval.

 

Van egy újszülött babánk is akinek jelenleg babavizet veszünk.

 

Viszont nem ajánlják azt sem, hogy csapvízben fürdessük, mert a bőrén keresztül felszívódhat a kútvízben levő nitrit és nitrát amitől komoly baja lehet a babának.

(nyilatkozatot is aláirattak velünk, hogy fúrt kutas nem tisztított vízben nem fürdetjük a babánkat)

Ezért is gondoltam először RO viztisztítóra mert az mindent kiszűr a vízből!

 

Szóval szerintetek RO viztisztítót vegyek vagy valami mást?

 

Előre is köszi!

spiler2

 

Misland 2014.07.16 13:33:48 Creative Commons License 2448

Ehhez felesleges, RO-membrán védelmére szokták alkalmazni az 1 mikronos filtert, a szénszűrő után beiktatva. De az első betét (üledékszűrő) RO-víztisztítónál is inkább csak 5-20 mikronos, már csak azért is, hogy ne okozzon túl nagy nyomásesést.

 

Szénszűrőnél meg nem is nagyon szokták definiálni, hogy hány mikronos, tömbösített szénbetét, ennyi a lényeg.

Előzmény: 1413 (2447)
1413 2014.07.16 12:38:10 © 2447

Most 5 mikronos szűrők vannak benne.

Tehetnék bele 1 mikronosokat is?

Misland 2014.07.15 19:41:21 Creative Commons License 2446

Ilyenkor az elején még nem vesztettél semmit, csak hosszabb idő után kezdenek lerakódások képződni az előszűrőn.

 

Sok vízkő is megáll egyébként az előszűrőnél, előbb nem is említettem. Méghozzá a vízkőnek az a része, ami lerakódásra, összeállásra hajlamosabb kristályszerkezetű, míg a mikrofilteren áthatoló rész már nem annyira tapadó, ennek köszönhetően az előszűrő egész jól védi a szénszűrőt a vízkövesedéstől is.

Előzmény: 1413 (2445)
1413 2014.07.15 19:06:30 © 2445

Oké,megcserélem a kettőt.A víz továbbra is szagtalan és finom.

Köszi!

Misland 2014.07.15 09:33:52 Creative Commons License 2444

Nem jó, mindig a PP mikroszűrőt szokás előre tenni, ami üledékszűrő szerepet játszik, megfogja a rozsdás stb. csőüledéket, védi, kíméli a szénszűrőt is. Utána a szénszűrő egyebek mellett megköti a szagokat, aromákat is, végül a kimenetén kapjuk, az ilyen szempontból semleges vizet.

 

Ezt a kezelési utasításban is le szokták írni és / vagy feltüntetik a szűrőházon:

 

1. Sediment (gyakran átlátszó kivitelben) --> 2. Carbon.

 

De ez így van egyébként még egy egyszerű Brita szűrőkancsónál is, hogy előbb van egy szűrőháló, utána a granulált töltet (szén + ioncserélő gyanta).

Előzmény: 1413 (2443)
1413 2014.07.14 20:37:21 © 2443

Így van,ma már nem volt szaga a víznek.:)

A cucc nem új,újan semmi gondja nem volt.(a filterek újak)

 

A vízmű szórólapján olvastam a víz visszaszívásról.Amikor leesik a hálózati nyomás,én meg pont kinyitom a csapot,magasabban fekvő helyről visszajöhet a víz az én csapomon keresztül.

Lehet,hogy olyan helyről ahol régóta nem használják a vizet,pl. a szomszédomban.

Azt is írják,hogy azonnal jelezzünk nekik.Milyen véletlen,hogy pont most.

Lehet,hogy emiatt volt büdös a vizem pár hete?

 

Azt írod a z Aquafilternél első az előszűrő.Nálam a szénszűrő az első a mikroszűrő a második.Jó így?

Misland 2014.07.14 13:24:04 Creative Commons License 2442

Aquafilternél szokott lenni az átlátszó, és a nem átlátszó tartály. Első az előszűrő, azon lehet követni a szennyeződés, rozsdás üledék stb. mértékét.

 

Főleg a nem átlátszó pohárnak önmagában van egy erősebb műanyagszaga, amikor kinyitom (miután megállt benne a levegő) és beleszagolok, de az szerintem csak a poliropilén természetes aromája.

 

Mint amikor vásárolunk egy PP vizeskannát, beleszagolva annak is hasonló förtelmes szaga van, de némi használat után már nem érződik, főleg a vizen fel sem tűnik. A PP pedig amúgy vízben oldhatatlan, maximálisan élelmiszerbarát.

 

A víztisztítón pedig, amikor a kétlépcsős Aquafiltert használtam, én már az első öblítések után sem éreztem semmi zavarót. Csak a tiszta, forrásvízre, ásványvízre emlékeztető vizet. Talán várni kellene még, hátha idővel javul a helyzet.

Előzmény: 1413 (2440)
naox 2014.07.14 11:40:48 © 2441

"utána citromsav szódabikarbóna forró víz.Pezsgett sistergett mint állat,abban baci nem maradt életben."

szén-dioxidot fejlesztettél, ami a bacikra egyáltalán nem mérgező. Se a citromsav, pláne nem a szódabikarbóna nem használ.

Ha a frissen elmosott szűrő is büdös, akkor az inkább anyaghibára utal, és nem bacira. HA egy műanyag "büdös", akkor abból valami kioldódik, és akkor annak aligha van helye egy víztisztító  készülékben. Igazából az egész alkatrészt kéne cserélni.

Előzmény: 1413 (2440)
1413 2014.07.13 19:30:45 © 2440

Sziasztok!

 

A múltkor írtam,hogy szagos víz folyik az Aquafilter tisztítómból.

Most újra kitiszítottam.Hypo,utána citromsav szódabikarbóna forró víz.Pezsgett sistergett mint állat,abban baci nem maradt életben.

Új filterek,összeraktam ugyanúgy szaga van.

Szétszedtem és arra jutottam,hogy az egyik filtertartálynak van szaga,amúgy hófehérre van sikálva.

Gumi és műanyag szag ami a csapból kifolyva egy kicsit kénszagúnak hat.

De csak az egyik tartálynak van szaga.A víz finom,és ha kitöltöm pohárba pár perc múlva nincs szaga.

Nem értem.Mivel tudnám szagtalanítani a tartályt?

 

Üdv!

naox 2014.07.10 14:40:48 © 2439

Nézd, ez egy módszer: a szennyező források feltérképezése. Erről magadat kell meggyőznöd.

Az, hogy a városi kutak hol vannak nem perdöntő. Egyrészt alighanem sokkal mélyebbek, más réteget használnak, másrészt ne felejtsük el, hogy ők még tovább kezelik a kinyert vizet.

Ha biztos vagy benne, hogy 2-3 km-en belül nincs potenciális szennyezés, az mindenesetre megnyugtató dolog.

Előzmény: Bendegúz76 (2438)
Bendegúz76 2014.07.10 13:57:58 © 2438

Ez egy vadi új utca,tehát sem gyár sem mezőgazdasági üzem itt nincs és nem is volt soha,még út sincs normális csak föld út megy be ide!

A telek mögött pedig egy erdő van az mögött pedig gát és utána folyik az Ipoly,ami egyben a magyar határ is!Tehát mögöttem elvileg 1-2km - es körzetben nincs ilyen szennyező anyag!Még öregek sem laknak itt,mert ez egy új építésű negyed,nincs régi ház! Kb 2009 - től építkeznek ide annyira új utca ez!

Jobbra balra pedig üres telkek láthatók,új házak, illetve a vízműnek az ivóvíz kútjai ami kb 2km - re van,azon túl pedig külterület,nincsenek házak,ott vége van a városnak!

Természetesen meg akarom szivatni a kutat,hogy tisztuljon!Amikor kész lett akkor is ment 20 órát egyfolytában,rengeteg víz elment!

 

 

Előzmény: naox (2437)
naox 2014.07.10 09:30:07 © 2437

szerintem:

1.) ne igyátok, csak fürdésre, wc öblítésre használjátok (egyáltalán nincs hálózati víz?)

2.) ha mindenképpen inni is akarjátok, akkor azt kell nagyon alaposan végiggondolnod, hogy milyen lehetséges szennyezők lehetnek a vízben. Vegyél egy térképet, kérdezz meg öregeket, hogy milyen gyárak voltak a közelben, akár 100 éve. (pl. a gázgyárakat gyakran telepítették folyópartra, és elképesztő mennyiségű tényleg veszélyes gáziszapot hagytak hátra. Óbudán még igazán fel sem mérték az ebből következő veszélyeket. Egy ilyen szennyező akár 1-2 km távolságban is kockázatossá teszi a vízkivételt. Ugyanígy nagyon fontosak a fémmegmunkáló cégek, galváncégek, mezőgazdasági üzemek (növényvédőszerek, dögkút, trágya).)

Nézz utána, hogy mióta laknak a környéken, mivel foglalkoztak a helyiek, etc. Ne bízz meg a laborban, sokkal biztosabb lehetsz a vized minőségében akkor, ha mindent tudsz a vízgyűjtő területről, és arról, hogy milyen szennyezők fordulhatnak elő.

Az ICP vizsgálat csak a viszonylag gyakran előforduló nehézfémek kimutatására alkalmas, ha rétegvized van, akkor nem túl valószínű ilyen szennyezés. (a nehézfémeket együttesen (bár kevésbé érzékeny módon) a "standard" vízvizsgálat is méri.)

3.) ha inni akarjátok egy dolog biztos: érdemes a kutat jól megszivatni. pár napig max. kapacitással szivattyúzni. Ez a sok évszázad alatt lerakódott mocskot kihozza.

Előzmény: Bendegúz76 (2436)
Bendegúz76 2014.07.10 07:43:48 © 2436

Akkor most mi tévő legyek?

Csináltassak olyan drága vizsgálatot amit mondtál? / ICP-s nehézfém vizsgálat (kb. 50ezer) / ?

 

 

Előzmény: naox (2435)
naox 2014.07.09 22:38:49 © 2435

"Ha az ÁNTSZ bevizsgálja hivatalosan,mert ezt így nevezik..."

csak a köznyelvben hívják így, és ez megtévesztő. (Olvasd el mi szerepel a hivatalos laborjelentésen: nincs rajta, hogy "bevizsgálás", sem az, hogy a víz iható!)

Gondolj bele. Mi van, ha a szomszédod 50 éve elásott 10 kiló DDT-t a kert végébe? Ez akár benne lehet a vizedben, nem fog lebomlani, és a család szervezetében felhalmozódik (de eláshatott higanyos csávázószert, kadmiumos forraszanyagot, vagy valami poliaromás trafóolajat is.). Ha kérsz rá konkrét vizsgálatot, akkor kiderül, ha nem kérsz, akkor nem. A "profi" vízkivételi műveknél a hatóság bekéri a környező földeken a növényvédelmi naplókat, és ez alapján írja elő, hogy mit kell mérni a vízben. Továbbá olyan vízkezelési módokat használ (klórozás, ózonolízis), amik a nyomokban megtalálható szennyezéseket elroncsolják. (És persze a víz is mélyebbről jön.)

Neked az ANTSZ meg fog mérni 10-15 komponenst, ha ezek határérték alattiak, az még nem jelenti azt, hogy a víz "jó" is. Én egy lakott területen nagyon óvatos lennék a rétegvíz fogyasztásával, egyszerűen nem tudod, hogy mi került a földbe az elmúlt 100-200 évben.

És _nem létezik_ olyan laboreljárás, ami ezt megmondaná. Nem véletlen, hogy kb. ötvenedszer írom itt le, hogy nem létezik "bevizsgálás". Ne verd át magad. Ha 5 millát fizetsz is, akkor se tudja, egy nagyon jól felszerelt labor sem megmondani, hogy a vized hosszútávon veszélyes-e.

Na ezért javasoltam, amit javasoltam.

Előzmény: Bendegúz76 (2432)
Bendegúz76 2014.07.09 20:40:24 © 2434

köszi

Előzmény: Misland (2433)
Misland 2014.07.09 20:12:55 Creative Commons License 2433

Mi az a telepszám?

 

Baktériumtelepszám.

Előzmény: Bendegúz76 (2430)
Bendegúz76 2014.07.09 19:52:14 © 2432

Ha az ÁNTSZ bevizsgálja hivatalosan,mert ezt így nevezik akkor az nem jó?

A vezetékes csapvizet is bevizsgálják,én ugyan azt kérném!Amire bevizsgálják a csapvizet és azt mondják,hogy fogyasztásra alkalmas azt is megisszuk,pedig ott sem vizsgálják ki " csak 20 anyagra " és mi van ha ott is a 21. anyag nem jó és isszuk?

Előzmény: naox (2431)