Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.21 0 0 3092

Mindegy, ezt is megkérdeztem volna tőle, meg azt is, ami közben eszembe jutott, hogy az "élelmiszeripari fertőtlenítő" véletlenül nem-e nátrium-hipoklorit alapú vagy tartalmú, mert akkor kb. ugyanott van vele.

 

Tartályfertőtlenítésről én is csak olvastam, itt sajnos az a probléma, hogy a tartályban van egy felfújható gumiballon, ami a vizet kiszorítja. A gumifelületen a baktériumok szeretnek megtapadni, táptalajra lelni. Ezt én is tapasztalom a szénszűrő gumilapjain.

 

Tehát ehhez a szert be kell juttatni a tartályba, de úgy, hogy a gumifelülettel mindenhol érintkezzen. Például beteszik a fertőtlenítőt a poharakba, vagy pohárba, majd vizet nyomatnak át a rendszeren, tartályt feltöltik, vagy valamilyen segédeszközt használnak.

 

De valóban az a helyzet, hogy ebbe én már nem mentem bele alaposabban, mert épp a fentiek miatt idegenkedem magától a tartálytól nagyon.

Előzmény: njani1 (3091)
njani1 Creative Commons License 2016.05.21 0 0 3091

Én azért köszönöm a segítséget, "mormogit" meg nem értem ha nem segít akkor miért ír ide. Olvastam nincs tartályod de  azért a tartály fertőtlenítéséhez lenne tipped?

Előzmény: Törölt nick (3084)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.20 0 0 3090

Tehát nem segítesz, nem teszel javaslatot az "élelmiszeripari fertőtlenítőre", csak blöfföltél. Annyira telt, hogy engem leugass, abban sem volt igazad.

 

Mert komolyan képzeled, hogy ha hipótól büdös lenne a víztisztító, akkor minden évben direkt azzal szívatnám magam. Plusz még másnak is ajánlanám. Gondolkodni szoktál amúgy?

 

Nem, csupán azért ajánlom, mert nagyon erős fertőtlenítő, könnyen beszerezhető, bevált, de nyilván mindenki azt használ, ami neki szimpatikus. Ez a része nekem már teljesen közömbös.

 

Azt viszont nem fogadhatom el, hogy büdös lenne miatta a víz, mert ez egyszerűen nem igaz, butaság.

 

Nem értem, miért jó ez neked, pár évente benézel ide, jól beégeted magad és elhúzol... Már nekem kínos, hogy ennyire fegyvertelen vagy.

Előzmény: mormogi777 (3089)
mormogi777 Creative Commons License 2016.05.20 0 0 3089

Ezek szerint inged!
Szellemi párbajt, fegyvertelen emberrel nem vívok!
Majd jövök a topikba két-három év múlva megint, hátha addig a koszon kívül valami ragad, akire kell!

Előzmény: Törölt nick (3088)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.20 0 0 3088

Nem lenne semmi probléma, ha nem kötekedni járnál ide és hülyeségeket beszélni.

 

Bár lehet, te fogalmaid szerint a hipó mindenféle adalékolt, habosított, illatosított, márkás termék, de én egyszerűen csak hipóról beszéltem. A legolcsóbb, natúr "gagyiról". Semmiféle szag, aroma nem jelentkezik utána a tisztított vízben, nyilván akkor nem használnám én sem. De ha lenne szaga, az is rövid úton kiöblítődne. Az előszűrők cseréje után egyébként is szokás átengedni (csak azokon) pár vödörnyi vizet, mielőtt rácsatlakoztatjuk a membránra.

 

Olyanról beszélsz, amit ki sem próbáltál szerintem.

 

Víztisztítós fórumokon (nem csak itt) a hivatásosak általában csak a saját termékeiket szeretik reklámozni, másokat lefikázni, nagyon rossz tapasztalataim vannak ezekkel. Évek során találkoztam ritka primitív alakokkal is. Elfogult önreklámozókra szükség sincs, ez nem ingyenes reklámfelület.

 

Azért ne akarjuk misztifikálni a dolgokat, egy háztartási víztisztító kimosása nem olyan nagy kaland. A tartály külön téma, arról nem is szóltam, nincs is nekem. A fórumok pedig azért vannak, hogy egymásnak átadjuk a tapasztalatokat.

 

Te még azt sem árultad el, hogy milyen fertőtlenítőszerről beszéltél, csak bedobtál ide valamit, feleslegesen fárasztasz, ez így nem segítség.

 

az inteligens "talán nem ez a megoldás" vagy "én mást tapasztaltam", vagy "én azt gondolom" kezdetű megszólaláshoz,

 

Így van, ez rád is vonatkozik, intelligens... Ha nem akartál volna kapásból meghazudtolni, akkor én sem szóltam volna, hiszen én sem szívesen vitatkozom itt veled. De azt nem hagyhatom szó nélkül, hogy csak úgy lazán leugatsz, miközben tudom, hogy egyáltalán nincs igazad. Tapasztalatból is tudom, józan ész alapján is. Meg nem is én találtam ki, de nem ez a lényeg.

Előzmény: mormogi777 (3087)
mormogi777 Creative Commons License 2016.05.20 0 0 3087

Hypóval bebüdösíteni a készüléket tanács már fájt. A konkurencia képzése szakmailag és beszerzésileg nem az én feledatom! Egy sima felhasználónak meg javaslom: vigye szakemberhez készülékét. Ne a háztájiban akarjon bütykölni egészséget is befolyásoló eszközt. Talán a Pacemakerét sem maga szerelné meg. Egy szűrő csere még elmegy otthon, ha bütykölös tipus valaki.. De a betelelepült baktérium kiirtása nem vicc.

A szakértelem fokozatait megtanulni, végigjárni, szakműhelyt létrehozni idő és pénzbefektetés. Azért kérnek egyes más jellegű szervizekben, szakmákban pár perc munkáért sok ezret.

 

Nem is akarok itt szerepelni, mert az itt észt osztók javarészt csak a személyeskedéshez és a másik lejáratásához értenek jól, ha konkurenciát látnak feltünni. Kevesen hallottak közülük sajnos

- nagyon nagy tiszteletem a kivételnek-

az inteligens "talán nem ez a megoldás" vagy "én mást tapasztaltam", vagy "én azt gondolom" kezdetű megszólaláshoz, fórumozáshoz itt. Több jó szakértő víztisztító céget ismerek, akik be sem teszik ide a tollukat. Biztos oka van ennek.

 

Kinek nem inge ne vegye magára! Akinek igen, az meg öltöködjönn fel. Mondta Hofi is.

 

Most is csak azért írtam ide, mert sajnálom azt, hogy valaki bebüdösíti ivóvíztisztító készülékét Hypóval.

Előzmény: Törölt nick (3086)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.20 -1 0 3086

Tökéletesen megfelel a hipó is, vagy lehet használni mást is. Ha segíteni akarsz, inkább azt írtad volna, hogy konkrétan milyen fertőtlenítőszerre gondoltál, esetleg hol jut hozzá az átlagos vásárló, aki nem az élelmiszeriparban nyomul?

 

Vagy inkább megint csak akadékoskodni akartál egy kicsit, öregúr?

 

Duguló lefolyó jó ötlet, nekem mondjuk nem szokott beállni szennyvíz, meg egyébként is a fojtószelep miatt nem nagyon tudna visszafelé folyni, illetve óránként megtolja a vizet a frissítő automatika, kifelé irányba tessékelve a baktériumokat.

 

De te tudod, elvégre víztisztítók árusításával és szerelésével foglalkozol, több ilyet láthattál, mint én.

Előzmény: mormogi777 (3085)
mormogi777 Creative Commons License 2016.05.20 0 0 3085

Az Ozmózis rendszerű víztisztító vizének bebüdösödése a készülékben elszaporodó baktériumok miatt van! Ennek oka mindig, hangsúlyozom mindig, a víztisztítóból érkező üzemszerű szennyvíz eltávozás megakadályozása miatt van!
Az oka: a rendszeresen elduguló mosogató lefolyó!! Ekkor betömődik a víztisztítóból érkező szennyvíz eltávozásának lehetősége is, és ekkor a készülék bebüdösödik!
Helyre állítás: Minden szűrőbetét el kell dobni. A bebüdösödött készüléket és a tartályt, szűrők nélkül, élelmiszeripari fertőtlenítővel (nem Hypóval) beáztatni és ki kell mosni. Utána új betétekkel összeszerelni.

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 0 3084

Igen, ahol piros nyíllal jelöltem, a membránház közepéről kell levenni a vizet. Ha az nem rohad, akkor a tartály gyanús, vagy bármi, ami a membrán után van.

 

Az éves betétcseréknél mindig el szoktam mosogatni az alkatrészeket a leírt módon. Membránt még soha nem cseréltem, de azt is mindig szétszedem, házát átmosom. Célszerű keríteni egy üvegmosó eszközt, illetve szivacsot, amivel be lehet nyúlni a belsejébe.

 

A membránnak persze nem szabad kiszáradni, azt félre lehet tenni, korábban leengedett, tisztított vízbe merítve. Akár egy levágott tetejű PET-palackba állítva, vagy valami tálba. A klóros víz árt a membránnak, de attól még leöblítem folyó csapvízben a külső részét, ennyitől még nem lesz baja.

 

Átmosás után a hipós fertőtlenítés már csak egy plusz. Lehet töményen is a szűrőházba tenni 1-2 dl-t, majd összerakni, megrázogatni. De a lyukon ki tud folyni, arra figyelni kell, vagy eldugózni. Ez megoldható egy eltömített végű csődarabbal is.

 

Utána a hipót alaposan leöblíteni (membránt kinyírná). A gumigyűrűket is célszerű külön megmosni, száradás után szilikonzsírral megkenve összerakni. A szilikonzsír védi a gumit a repedezéstől, begyűrődéstől, szétszedést is megkönnyíti.

 

Nem szóltam a csövek vagy más apróbb alkatrészek belső fertőtlenítéséről, de ott megelégszem átöblítéssel, esetleg kiszárítással, nem volt még ebből gondom.

 

 

Előzmény: njani1 (3083)
njani1 Creative Commons License 2016.05.18 0 0 3083

Először is köszönöm a segítséget. A három előszűrőt 6 a "visszasózót" és az utó szénszűrőt 12 havonta szoktam (1-2 hónapos csúszással)cserélni. A membránt kb 3,5 éve cseréltem. Ezen kívül más karbantartást még nem csináltam. Mostanában lett ez a büdösödés és elfogytak a szűrők gondoltam rendelek bele  és javasolták a fertőtlenítőket is, ezért kezdtem utánaolvasni. Akkor ezek szerint amiben vannak az előszűrők és a másik két szűrő azokat hipós vízzel vagy csak hipóval el lehet mosni? Ami megy tartályba víz azt meg nézzem meg.

Előzmény: Törölt nick (3082)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.18 0 0 3082

A tartályban elszaporodó baktériumokra lehetne gondolni elsősorban. Normális esetben a membránról lejövő víz steril még akkor is, ha az előszűrők rohadnak.

 

Először megnézném az ellenőrzés kedvért, hogy a membrán kimeneténél leválasztva, az onnan levett víznél is tapasztalható-e ilyen probléma. Ha nem, akkor főleg a tartállyal kell foglalkozni, akár kidobni, vagy fertőtleníteni.

 

Mindentől függetlenül egy teljes tisztítás is elvégezhető, betétcserékkel együtt.

 

Membránt kivenni, megnézni az állapotát (vízkő, rohadás). Palástján van egy tömítőgumi, ott nyálkásodás lehetséges, megtisztítani. Ez a tömítés a membrán bemenő és szennyvízkimeneti oldalát választja el egymástól, tehát ezek a nyálkásodást okozó baktériumok a kimenő ivóvízre nincsenek hatással, amíg a membrán hibátlan.

 

Ha a membrán hibátlan, akkor nem fontos cserélni, még 5 év után sem. Ez TDS-mérővel állapítható meg, vagy a kifolyási arányok megváltozása is indikálhatja a membrán kilyukadását.

 

Minden szűrőházat szétszedni (ha poharas szerkezet), elmosogatni, hipóval fertőtleníteni. Nem mondom, hogy a citromsav nem tud fertőtleníteni, de a hipó talán jobb. Ezt is lehet úgy, hogy összerázni a belerakott hipóval, csak vigyázni kell, hogy ne fröccsenjen az ember ruhájára, vagy bárhová, ahol foltot okozhat. Én a fürdőkádban szoktam, utána zuhannyal leöblíteni.

 

Ezután az alkatrészeket teljesen megszárítani (víz nélkül a baktériumok elpusztulnak).

 

Azt a módszert, amikor a poharakba fertőtlenítőszert tesznek, majd vizet átnyomatva tisztítják, nem szoktam alkalmazni, de ha valakinek úgy tetszik, nyilván lehet kísérletezni.

 

Mikor volt a legutóbbi betétcserés karbantartás egyébként?

Előzmény: njani1 (3081)
njani1 Creative Commons License 2016.05.18 0 0 3081

Azért szeretném savazni mert ha  palackba töltöm 1 nap után büdös lesz a víz. Már több mint öt éve megvan gondoltam egy fertőtlenítés nem ártana neki.

Előzmény: Törölt nick (3080)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.17 0 0 3080

Ha nem vízköves a belseje, akkor felesleges savazni, én soha nem csináltam még ilyet.

Ha mégis szükséges, több módja lehetséges. Lehet a szűrőházakba vizet tenni és a citromsavat. Eldugózni, jól összerázni.

Lehet rajta vizet lassan átengedni, hogy a csövek is kapjanak.

Betéteket ki kell venni, utószűrő patronokat is.

Előzmény: njani1 (3077)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.17 0 0 3079

Ilyen kancsók savval regenerálható ioncserélő gyantát szoktak tartalmazni, ami a Ca, Mg ionokat H+ ionokra cseréli.

Gyakorlatilag savasítja a vizet.

Sokan keserű ízt is tulajdonítanak neki és képtelenek megszokni, ez egyénfüggő is. Én csak savasnak mondanám.

Előzmény: Herold (3078)
Herold Creative Commons License 2016.05.17 0 0 3078

Sziasztok

Vásároltam egy Aquaphor víztisztító kancsót. Az mennyire normális, hogy savanyúbb víz jön belőle, mint a csapból? Előtte elvégeztem az előírt szűrőtisztítási folyamatot, 4x átöblítettem.

njani1 Creative Commons License 2016.05.17 0 0 3077

Sziasztok! 

 

Segítséget szeretnék kérni, ro víztisztitót  tisztítanák citromsavval. Le tudná valaki írni, hogy kell csinálni pl mit kell kikötni..... Segítséget előre is köszi

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.20 0 0 3076

Ez nem olyan vészes szerintem, máshol is találkoztam ilyenekkel. Még előnye is van, kevésbé csillapítja a membránra jutó nyomást, ugyanakkor a szemcséket mégis felfogja. Ez már egyénileg mérlegelhető, hogy kinek, mi a fontosabb.

 

A laza granulátum legismertebb hátránya, hogy az átáramló víz csatornákat alakíthat ki benne, emiatt esetleg úgy halad át rajta, hogy egy része nem is érintkezik a szénnel. A tömbösítéssel ezt kiküszöbölték. Hogy mi az előnye, ami miatt mégis használják / kombinálják, azt egyértelműen nem láttam még leírva, de az is lehet, hogy két blokkszűrő jobban visszafogná a nyomást.

 

Ha aránylag kevesebb vizet kell tisztítani, akkor elég 1 db szénszűrő, akár 12 hónapig is elmehet az RO-készülékben (membrán nélküli szerkezetekben legfeljebb 6 hónapig).

 

Nagyobb mennyiségi igény esetén 2 db, abból egyik lehet granulált. Szerintem lehetne akár mindkettő tömbösített, de ezt nem próbáltam még, hogy mennyire korlátozná a nyomást.

Előzmény: Soma.01 (3075)
Soma.01 Creative Commons License 2016.03.20 0 0 3075

"Ha megnézzük a PDF katalógust, most is vannak ilyen spórolósabb konfigurációk, de van sok olyan is, ahol ezt a fokozatot továbbra sem hagyják ki. Tulajdonképpen nem látok változást, ilyen szempontból."

A honlapon nincs ennyi típus feltüntetve. De a pdf-ben valóban több típus van.

 

Amúgy ennél a gyártónál az is szokás, hogy nem 5-ös és 1-es üledék szűrőket raknak, hanem 20-as tés 5-öst. Biztosan elég az is, de ez is olyan mintha megint a membrán életét akarnák megrövidíteni. :-)

 

A blokk szén és a GAC szűrő milyen funkcióban térnek el?

Előzmény: Törölt nick (3074)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.20 0 0 3074

A membrán előtti mikrofilter lényegi feladata a szénszemcsék, vízkőszemcsék megfogása, ami a membránt esetleg átlyukaszthatná.

Korábban is voltak olyan "gazdaságos" víztisztítók, amiből ezt a fokozatot kispórolták. Nélküle is lehet létezni, csak kicsit kockázatosabb. Nem csak az anyagi vonzat miatt (a drága, egyébként évekig használható membránt esetleg túl hamar cserélni kell), de akár az is előfordulhat, hogy emiatt kap be valaki egy fertőzést, mert pont akkor a hálózatba is bekerült valami, hiszen ilyen esetek voltak már.

Ne menjek messzebb, nálunk a miskolci eset, noha olyan állítólag már nem fordulhat elő. Egy video, csak az érdekesség kedvéért, én is nemrég találtam véletlenül:


http://www.miviz.hu/hirek/ultraszuro

Ha megnézzük a PDF katalógust, most is vannak ilyen spórolósabb konfigurációk, de van sok olyan is, ahol ezt a fokozatot továbbra sem hagyják ki. Tulajdonképpen nem látok változást, ilyen szempontból.

Régebben tendencia volt (de ez gyártótól is függött), hogy előbb teszik a blokkszűrőt, utána a granuláltat. Itt fordítva megy, de nem hinném, hogy ennek túl nagy jelentősége van. Lényeg, hogy a szén a klórt megkösse, ami a membránt szintén károsítaná. Meg nyilván egyéb dolga is van a szénnek. A granulált betét kimenetén szokott lenni egy kis mikrofilter, az is jól megfogja a szemcséket egyébként.

Összeszereléskor mindenképp érdemes betartani, hogy az előfokozatokon több vödörnyi vizet átengedni. Ennek során a víz előbb szürke a szénportól, illetve homályos a PP-betéttől is. Lehet úgy is, hogy közben kicsit állni hagyni, majd ismét átöblíteni, míg kitisztul.

Csak ezután bekötni a csövet a membrán bemenetére. Nyilván működhet a dolog, a membránt védő mikrofilter nélkül is, de ha mégsem, azért az a gyártónak is jó (ha kilyukad, eladhat még egy membránt).

Előzmény: Soma.01 (3073)
Soma.01 Creative Commons License 2016.03.19 0 0 3073

Most nézegettem az Aquafilter honlapját és úgy találtam, hogy az RO membrán előtt nincs már 1 mikronos szűrő. Van egy 5-ös, egy GAC szén és egy blokk szén, aztán már jön is a membrán. Hogy van ez? Nem fogy az RO membrán? :-D

Mások a cikkszámok is. Valami "újítás" lesz ill. volt?

Soma.01 Creative Commons License 2016.03.19 0 0 3072

Teljesen igazad van. Ennek utána fogok járni jobban. De az a valószínűbb, hogy nem oldódik ki, mert azt valóban jobban kellene hangsúlyozniuk. Na, meglátjuk...

Előzmény: Törölt nick (3071)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.19 0 0 3071

Ezeket ismerem, ppm-ről magam is írtam korábban, de itt nem ezen van a hangsúly.

 

Lényegtelen ilyen szempontból, hogy az ezüstkolloid az emberre hasznos, káros, vagy akármit csinál. Ez elvi kérdés, a döntés szabadságáról szól. Egyik ember akar belőle fogyasztani, másik nem.

 

Ezért egy víztisztítóbetét gyártója köteles tájékoztatni a fogyasztót abban az esetben, ha ezüstbevitelnek teszi ki az embert, bármilyen kis mennyiségben. Gondolom, erre hatósági előírás is van, országoktól függően.

 

Itt erről szó sincs, sőt:

 

An active agent used in our products ensures low risk of bacterial resistance, no problem with migration/leaching. It is also compliant with EPA – FIFRA (USA) and the new European BPD regulations.

 

Arra utal, hogy nincs kimosódás, bár azt nem fejti ki, hogy konkrétan minek a kimosódásáról beszél, de mindegy is. Ha nem mosódik ki az ezüst, akkor nincs további hatása, nem tudsz vele egyebet fertőtleníteni.

 

Ha kimosódik (méghozzá olyan hatékony mennyiségben, amivel fertőtleníteni tudsz bármit), akkor azt viszont közölni kellene. Hasonlóan, mint régen a Brita-kancsónál is leírta a gyártó, hogy bár ezüstöt tartalmaz a szűrőbetét, de az nem oldódik ki.

Előzmény: Soma.01 (3070)
Soma.01 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 3070

A mértékegységekről:

"A ppm (parts per million) megadja a rendszer millió (106) egységében (tehát tömeg-, vagy térfogat-, vagy pedig anyagmennyiség-egységében (részecskeszámban, db.)) az illető komponens mennyiségét ugyanazon egységben. A definíciónak megfelelő használatos mértékegységek: μg/g, mg/kg, g/t; cm3/m3; μmol/mol.

 

ppb (parts per billion) megadja a rendszer milliárd (109) egységében (tehát tömeg-, vagy térfogat-, vagy pedig anyagmennyiség-egységében (részecskeszámban, db.)) az illető komponens mennyiségét ugyanazon egységben."

 

Tehát a leírt dologból az következik, hogy legfeljebb 50 liter ilyen ilyen módszerrel kezelt vizet ihat egy 75Kg-os ember egy nap, mellékhatások nélkül. Elvileg!!

Előzmény: Soma.01 (3069)
Soma.01 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 3069

Itt egy fordítás a Vitálnet honlapról idézve:

 

"Bacinix TM Az ezüst kolloid (nanosilver) egy ismert bakteriosztatikus hatóanyag. Ahogy a víz
a szűrési folyamat különböző szakaszaiba lép, a 15-20 ppb-vel (az egész rész milliárdod része)
egyenértékű ezüst kolloid maradványai kerülnek bele. Az ezüst kolloid ezen elenyésző mennyisége
átadja a bakteriosztatikus anyagot és meggátolja a szűrőrendszeren belüli mikroorganizmusok
elszaporodását, ami megnöveli a berendezés élettartamát és megvédi azt a későbbi szennyeződésektől is.
Az ezüst kolloid rendkívül hatékony, mivel a kórokozókat egyidejűleg többféleképpen is megtámadja:
1. Az ezüst kolloid a baktériumok sejtfalát támadja, amely aminosavakból épül fel. Az ezüst nano-részecskéi megváltoztatják azok szerkezetét (diszulfid-hidat építenek az aminosavak közé). Ez megszakítja az
úgynevezett „légzési láncot”. A baktériumok elveszítik a gázállapotú anyag cseréjére (légzés) irányuló
képességüket, amely a halálukhoz vezet.
2. Az ezüst kolloid képes behatolni a sejtfalba a baktériumsejt azonnali halálát okozva ezzel.
3. Az ezüst kolloid behatol a baktériumba és kötést hoz létre annak DNS-ével. Ez megakadályozza a
DNS kétfelé szakadását, és így lehetetlenné teszi a DNS-replikációt. Sajnálatos módon a fent leírt
folyamat részletes mechanizmusa még mindig nem eléggé ismert, és további kutatásokat igényel.
4. Miután az ezüst kolloid bejutott a sejt belsejébe, kötéseket alakít ki különféle enzimekkel. Az anyagcsere folyamatok megszakítása megakadályozza a sejt növekedését."

 

Ez egy bővebb leírás róla, ez alapján egyáltalán nem káros, pláne ilyen kis mennyiségben és pláne nem "maradványai".

http://avaloki.hu/downloads/Ezust%20kolloid%20hasznalati.pdf

Előzmény: Törölt nick (3068)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.18 0 0 3068

A Bacinix fantázianév mögött rejtőző hatóanyag a nanosilver néven is futó ezüstkolloid. A polipropilén szűrőbetét gyártási folyamata során adnak hozzá ezüstkolloidot, de annak nem az a dolga, hogy onnan kioldódjon. Elvileg nem is szabadna, vagy azt külön közölni kellene a fogyasztóval, hogy itt számottevő ezüstemisszió lehetséges. Nem biztos, hogy mindenki akar antibiotikumot fogyasztani.

 

Azért nevezem így, mert a "bio" életet jelent latinul, az "antibiotikum" szó szerinti jelentése életellenes, vagy gyilkos szer, ahogy jobban tetszik (a baktériumokra gyilkos, alapesetben). Ilyen értelemben az ezüstkolloid is antibiotikum. Nem lehet az embereknek figyelmeztetés nélkül beadni, egy víztisztító közvetítésével.

 

De nem látok erre utalást sem a letölthető PDF doksiban, sem ezen az oldalon:

 

http://aquafilter.com/en/content/7/bacinix-technology

Előzmény: Soma.01 (3067)
Soma.01 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 3067

Csak arra gondoltam, hogy azért tenném inkább elé, mert ha eleve olyan víz kerül a tartályba, ami nem kedvez a baktériumok szaporodásnak, akkor azzal már nyertem. Azt most már nem tudom befolyásolni, hogy milyen az összeszerelés higiéniája, vagy visszafelé elfertőződhet-e a cső/tartály. Úgy gondolkodtam, hogy a víz folyási irányába kell tenni a Bacinix szűrőt, mert csak így jut a tartályba. Ha mögé teszem, már az eleve potenciálisan fertőzött vizet próbálhatom csak sterilizálni valahogy. Ez nem jó út szerintem. Eleve tisztán kell "tartanom". Szóval most lehet van valami a tartályban, ezzel már nincs mit csinálni, max újra fertőtleníteni a tartályt. A membrán után csak azért kellene szűrő szerintem, hogy abból kioldódhasson a Bacinix hatóanyag, bele a tartályba és az után is hasson...

Előzmény: Törölt nick (3066)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.18 0 0 3066

A baktériumok nem a membrán felől "támadnak", a pórusokon nem fér át egyik sem. Vásárlás után a membrán steril elvileg, a kimenetről tud legfeljebb visszafertőződni, vagy a szerelési higiénia be nem tartása miatt.

 

Szénszűrőt vagy ezüsttel kombinált szénszűrőt, esetleg UV-fertőtlenítőt mindig csak a tartály után szoktak beiktatni.

 

Ha valamiért rá lennék kényszerülve a tartályra, akkor gondolom, fertőtlenítő folyadékkal kellene időnként kezelni, illetve időnkénti cseréjét is szokták javasolni.

Előzmény: Soma.01 (3065)
Soma.01 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 3065

És ha a tartály elé teszek egy ilyet? AICRO-AB Ez segít azért valamit a tartály elfertőzés megakadályozásában. 

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.17 0 0 3064

Mivel nincs rásegítő, ezt így nem tudom, de azt lehet érzékelni, hogy a hálózati nyomáslökések is megdobják a vizet, vagy hajnalban, amikor nagyobb a nyomás, feltűnően jobban jön.

 

Most van például van 4 bar, ezt még fel lehetne nyomni 75 PSI / 5,2 barra.

 

Itt a videóban 75 PSI a szakember által ajánlott érték:

 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=GXK-fsc8wOc#t=200s

Előzmény: Soma.01 (3063)
Soma.01 Creative Commons License 2016.03.17 0 0 3063

Egy pumpa sokat dob rajta? Egy 150-esből mennyi jönne ki X idő alatt?

Előzmény: Törölt nick (3062)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!