Pólomon Solex karburátor van, Két napi állás után csak beöntéssel indítható.Levettem a karburátor tetejét és az úszóház üres volt. Felöntöttem benzinnel, és két napi állás után újra üres volt az úszóház. Segítség. Hová tűnhet a benzin az úszóházból.
Anteris!
Közben megnéztem részedre 1 könyvet ha tudod kölcsönözd ki könyvtárból érdemes!Benne van minden beállítási adat és mit hogy kell csinálni!
Címe : Solex,Pierburg karburátorok 1978-tól 1992-ig
Elméletileg a Maróti könyvkereskedés forgalmazza.
A solex karbival én is szívtam!
Elméletileg ha a Co-csavart csavarod akkor esni kén a fordulatnak is egy kicsit!Nálam ez nem jött be!
Viszont a Co csavart nem igazán kéne bántani ha nincs gázelemző műszered!
Az egyes csavarral állítod a keverék mennyiségét, a kettessel pedig a minőségét szerintem. A Skodámon legalábbis így volt, mert ott is két csavar volt egymás alatt, az alsó volt a CO-csavar, a felsővel pedig a fordulatot lehetett állítani. Amúgy állítani kéne vagy csak úgy érdekel?
hát én nem tudom...a rajz szerint gyakorlatilag két teljesen egyenértékű alapjárati rendszer dolgozik párhuzamosan. Nem látom köztük semmi különbséget. Bármelyik szabályozócsavart tekerem, változik a légtorokba ömlő előkeverék mennyisége. Ezek alapján nem értem, hogy miért az 2. csavarral állítják csak a CO-t.
Az 1-es csavar a pótkeverék szabályozócsavar, ezzel az alapjárati fordulatszám szabályozható, ez az alapjárati keverék minőségét jelentősen nem befolyásolja. A 2-es csavarral állítod a CO-t.
Az alsó képen egy Solex/Pierburg 36 1B1 (OPEL KADETT E/13NB) karburátor metszeti rajza látható.
Az a gondom, hogy nem igazán stimmel nekem az alapjárati keverékképzés logikája.
Elvileg az 2. csavarral lehet beállítani a CO-t, vagyis az alapjárati keveréket. A rajzon látszik is, hogy miként jut el az alsó pillangószelep alatti belépőnyíláshoz a keverék. Ez eddig okés.
Amit nem értek, hogy mit csinál az 1.csavar, mert ha végigkövetjük a furat útját, láthatjuk, hogy gyakorlatilag ugyanaz történik, mint az alőbb tárgyalt alapjárati rendszer esetében, vagyis az úszóházba nyúló cső tetején a légfuvókával szintén szállít egy előkeveréket a pillangószelep alá, ami a mágnesszelepnél összekeveredik az előző alapjárati előkeverékkel.
Na most az a rejtély a számomra, hogy miént lehet itt belőni a CO-t, amikor - legalább is a mellékelt ábra szerint - két alapjárati rendszer adagolja a keveréket.