Keresés

Részletes keresés

Maggancs Creative Commons License 2005.07.23 0 0 803

Most jövünk a Brendonból, testvérfelálló 10-14.000! Van viszont kocsi mogé rögzített testvérkeró, ez nagyon jópofa, alig több.

lenlin Creative Commons License 2005.07.23 0 0 802

nagyon koszonom tasha, sokat segitettel, mostmar sokkal jobban atlatom a helyzetet babakocsiba valo cuccok teren.:-)) hetfon korul is nezek a c&a-ban, hatha megjott mar az oszi-teli kollekcio mert eddig csak nyari dolgokat lattam.

 

nalunk is ez lesz, hogy hosszu setara a nagykereku kocsi, viszont varosba, bevasaralni a kiskereku, amit konnyebb kishelyen tolni es jol lehet vele kanyarodni.

Előzmény: tasha (801)
tasha Creative Commons License 2005.07.23 0 0 801
ja, az összecipzárazható zsák az az elozo képen látszik, a zöldes kockás. Az olyan majdnem paplan anyagú belul és nagyon szerettuk használni, én ajánlom mindenkinek babakocsiba, foleg téli babánál

Előzmény: tasha (800)
tasha Creative Commons License 2005.07.23 0 0 800
itt sincsenek ám már olyan orult hidegek, na meg -10 alatt nem visszuk ki a babát :)
Bárány: igen, a mózes aljára tettem, arra ezt az összecipzárazható bundazsákot, abba a geyreket. A lábzsák nekunk nem ment rá a kocsira mózesostól, azt akkor kezdtuk el használni mikor felult Martin.
Overáll: én vettem pici méretu (68ast asszem) orkán anyagost, hiba volt. Gyerek csak beleizzadt, az orkán szélvédo funkciója tök felesleges, mert a babakocsi meg a mózes azt megteszi. Amit sokat használtam:















ez C&A-ból van, szerettem, praktikus volt ebbe tenni a bébit, nem kellett a lábait belehajtogatni kezeslábasba, jó, mondjuk sál kellett a nyaka köré. Használtunk sima vastag pamut overallt is, az is jó volt.
Kiskocsi: mi is vettunk egy könnyut ami mindig a csomagtartóban van és boltban, plázázni meg hazautazáskor használjuk. Viszont a környéken sétálni a Gesslein-nal megyek a mai napig, mert annak nagy a kereke. Nem tudom nálatok milyenek a terepviszonyok, de nálunk foleg télen nem lehet eltolni a kiskerekueket.
Előzmény: lenlin (790)
rollller Creative Commons License 2005.07.23 0 0 799
az ulest lehet a quinnynel atforditani, nem a kart
Előzmény: schmo (793)
lenlin Creative Commons License 2005.07.23 0 0 798
Az, legalabbis ilyen szempontbol.:-) Eleg katasztrofalis, hogy Pesten szinte keptelenseg babakocsival kozlekedni, a nagyobbakat fel sem lehet tata buszra.:-(
Előzmény: Törölt nick (797)
lenlin Creative Commons License 2005.07.23 0 0 796

Nalunk nem kell felhozni szerencsere mert lent van a tarolo a foldszinten (nem is birnam felhozni a 2.-ra, lift pedig nincs), a buszok pedig olyanok, hogy nem kell emelni a kocsit hanem csak betolni az utasterbe, ahol rogton ott a babakocsinak kijelolt hely.:-) A pramette meg csak terv, siman lehet, hogy egy ev mulva, tapasztalattal a hatam mogott en is a 3,5 kilosat fogom valasztani. Most meg csak esztetikai szempontjaim vannak.:-))

Előzmény: Törölt nick (795)
lenlin Creative Commons License 2005.07.23 0 0 794
Az ulest at lehet forditani, ez nalunk is szempont volt.:-)) A speedi tenyleg sokkal konnyebb, es szebb is.:-) Viszont en a korulottem latott peladak alapjan arra jutottam, hogy 1 eves koraban ugyis atkerul a gyerek egy konnyu buggy-ba (nekem nagyon tetszik a pp pramette), addig pedig ez a kocsi tokeletes lesz. Ha valaki viszont az egesz babakocsis idoszakot egy kocsival akarja vegig csinalni, akkor a speedi tenyleg idealis.:-)
Előzmény: schmo (793)
schmo Creative Commons License 2005.07.23 0 0 793
Az jutott eszembe, hátha nem a kart lehet átforditani, hanem az ülést. Kérdezz rá, az a tuti :-)
Előzmény: schmo (792)
schmo Creative Commons License 2005.07.23 0 0 792

Mi azért választottuk a speedit, mert sokkal könnyebb, mint pl a 4 kerekes quinny, plusz nagyon jól fordul.

Stabilság: Nem vagyok szakértő, de stabilsággal sose volt problémánk. Ha mindhárom kerék a földön van vagy a hátsó kettő, akkor semmi gond. Akkor lehet gáz, ha csak az első egy darab van lent, de igazából ezt igy most nem is tudom elképzelni, hogy milyen helyzetben lenne igy :-)

 

Puha mózes: a 4 kerekes quinny karját át lehet forditani? Mert ha nem,akkor a puha mózes, amit a sportülésre teszel, el lesz takarva tőled, és nem látod a manót (se ő téged). A kemény mózes viszont adapterrel csatlakoztatva úgy van, hogy feléd néz a baba. 

Előzmény: lenlin (788)
Maggancs Creative Commons License 2005.07.23 0 0 791
Nekünk egy ugyanilyen jellegű (csak nem ilyen szép színű, egyszínű zöld) nem jött be. De szivesen eladom valakinek, ha kell. Egyszer használtuk, M.  félt benne.
Előzmény: tasha (785)
lenlin Creative Commons License 2005.07.22 0 0 790
Mondjuk annyira hideg itt sem szokott lenni, Nemetorszag deli resze nem olyan durva hely mint Finnorszag.:-)
Előzmény: Törölt nick (789)
lenlin Creative Commons License 2005.07.22 0 0 788

Koszonom a valaszokat, sokat segitett, kicsit tanacstalan az ember elso gyereknel.:-))

 

tasha, mozes mindenkeppen lesz, a kerdes csak az, hogy a puha legyen-e mint nalad vagy kemeny muanyag, amit hamar kino a gyerek, raadasul orult draga.:-( Azt hiszem maradok a puha mozesnel es ha jol ertem, abba jon meg a baranybor vagy egy takaro a gyerek ala, a gyerek pedig benne van a labzsakban. Mar csak azt nem tudom, hogy ilyenkor kell-e meg ra teli overal is vagy sem.:-) Lehet, hogy tulbonyolitom az ugyet, de tenyleg nem tudom.:-))

 

schmo, a speedi nekem is nagyon tetszik, a quinny egyik alfaja amugy, vegul azert nem azt valasztottuk mert a 4 kerekes stabilabbnak tunt, bar nem vagyok benne teljesen biztos, hogy tenylg stabilabb-e.

 

egy lany, en is baromi fazos vagyok, raadasul oktober vegen szuletik a baba, igy az egesz tel elottunk all, setalni mindennap szeretnek ha nem esik, szoval jo lenne a legjobb megoldast megtalalni.

schmo Creative Commons License 2005.07.22 0 0 787

Szia !

Nekünk a quinny "rokona" a speedi van. Mi is sokat gondolkoztunk a hozzá tartozó mózesen, de végül megvettük (igaz, a speedi nem dönthető vizszintesig).

Nem bántam meg! 7 hónapos koráig abban tologattam, és nagyon jókat aludt benne.

Előzmény: lenlin (783)
tasha Creative Commons License 2005.07.22 0 0 785
nekem puha mózesom van a babakocsihoz, nagyon jó volt a minuszokban meg a szeles idoben, szerettem! Persze biztos meglehet lenni nélkule is, de Martin picinek szerette a kis kuckós helyeket, a babakocsi meg mózes nélkul hatalmas nagy. Enyém ilyen (télen még ment alá egy bárányszor is, meg a képen látható bundazsákban volt a bébi)

Előzmény: lenlin (783)
Almi602 Creative Commons License 2005.07.22 0 0 784

Egy kis segítséget/ötletet szeretnék kérni.  Babakocsi vásárlás előtt állunk és nem tudunk tönteni (persze az idő még nem sürget minket). Mivel elég nagy a választék babakocsik terén, nehéz dönteni. Olyan babakocsit szeretnénk amihez tartozik hordozó is. Már ki is néztük a megfelelőt a Brendonban (ráadásul kuponnal most 15 e-et sporolnánk), ABC Design Travel Sport Travel System típus. A másik amivel szemezgetünk az pedig a Graco típusú kocsi (ez meg a megatoysban akciós ebben a hónapban).

Van már valakinek valamilyen tapasztalata ilyen babkocsi típusoknál? Vagy tudnátok más típust is ajánlani?

lenlin Creative Commons License 2005.07.22 0 0 783

Hat itt is eleg dragak a babakocsik, de azert ennyire nem.:-) Persze vannak luxuskategorias kocsik szep szammal, amik akar 1000 euroba is kerulhetnek, de az ebay-en nagyon jo aron kifoghatok uj, jo minosegu, garancias babakocsik is, szerencsere.

 

A gessleint ismerem, persze, nezegettem en is, aztan vegul vettunk egy 4 kerekes Quinny Freestyle-t, ami ugyancsak nagyon stabil kocsi, nagy, fujhato kerekekkel (mivel hegyen lakunk ez jol fog jonni, mar latom:-)), vizszintesre dontheto sportkocsi resszel. Sajnos nincs hozza viszont mozes, most azon gondolkodom, hogy mennyire fontos vajon egy teli babanak a kemeny mozes, esetleg helyettesitheto-e egy puha hordozoval.

Ha valakinek van tapasztalata, nagyon halas lennek ha megosztana velem, eleg tanacstalan vagyok eppen.:-)

Előzmény: tasha (772)
Lappantyú Creative Commons License 2005.07.22 0 0 782
Peti a mai napig sokat babakocsizik, ő elmúlt kettő. sokszor kiszáll és járja a maga útját, de a kocsit szinte mindig visszük, mert lényegesen egyszerűbb a cuccolás úgy. ha például veszek egy dinnyét, akkor a gyerkőc tuti kiszáll és a helyére kerül a dinnye. na ezt tegnap megjátszottam kocsi nélkül, gyerekkel, mármint hogy vettem egy dinnyét. durva volt. Peti százfelé futott, a dinnyés szatyor füle majd leszakadt, ölbe akart jönni (nem a dinnye, Peti), szóval soha többé zöldségeshez babakocsi nélkül. :-))))
Előzmény: tasha (776)
Maggancs Creative Commons License 2005.07.22 0 0 781

Ja, engem az ortopédus fertőzött meg azzal, hogy mindig legyen nálunk babakocsi hosszabb úton. Nem jó, ha nem tud leülni és fáradt..

 

Már most is majdnem végig lábon jön, csak ha látom hogy fáradt, (bukdácsol, hibázik, nyűgös), akkor leültetem.

Előzmény: Maggancs (780)
Maggancs Creative Commons License 2005.07.22 0 0 780

Érdekes, én pont fordítva gondoltam. Ez a szétment mélykocsinak még tökéletes lesz, mert csak azt a hevedert deformálta el, ami akkor tartja, ha soprkocsivá formálom, fekve tökéletes lenne még egy félévig legalább...Pont azért akarnám most elcsomagolni, mielőtt végleg szétmegy...Jó kis masszív kocsi volt.

De akkor ezt a verziót is végig gondolom!

 

Testvérfelálló: én úgy tudom bármely kocsira tehető, jó drága, sőt akkor is javasolják, ha egy szem gyerek van, de az aktív és nem szeret ülni. Azt hiszem a másikkocsit nem helyettesíti, mert nagy sétánál elfáradhat, akkor meg ülni kéne.

 

Testvérkocsi: játszótéren láttam sokszor, hogy hátul fekszik a kisbaba, elől meg nézelődik a nagybaba. Lehet hogy ez ikerkocsi volt, de nem az a klasszikus fajta, egy fekvő és egy ülő rész van benne.

 

Kendő-kenguru nálam kiesik majd, mert 160 centis lény vagyok, és ha lépcsőn megyek, leér a gyerek lába a földre, ha magamra kötöm :)))

 

Köszönöm az eddigi válaszokat is!

 

Előzmény: tasha (776)
vbl Creative Commons License 2005.07.22 0 0 778
Én a testvérkocsit nem, csak az ikerkocsit ismerem. De a kérdés engem is érdekel! Továbbá az is, hogy van-e lehetőség meglévő babakocsira testvérfelállót venni, azaz van-e testvérfelállóból univerezális, több babakocsitípusra felszerelhető változat?
Előzmény: schmo (777)
schmo Creative Commons License 2005.07.22 0 0 777

Ha már testvérbabakocsi... a testvérfelállót próbálta valaki? Használható?

 

 

Előzmény: vbl (775)
tasha Creative Commons License 2005.07.22 0 0 776
Maggancs, Marcit ismerve nem fog sokáig babakocsizni :))) Én a helyedben vennék egy olyat amilyet a kistesónak szánsz, teljesen hátradönthetost, azt használnám Marcival tesóig. Már most olyan szépen megy az a gyerek, 1 év múlva sztem végképp elég lesz egy tesófelálló neki. A mostani esernyo meg jó lesz arra, ha apa is megy veletek, M. abban ulhet a kicsi meg a nagykocsiban.
Előzmény: Maggancs (773)
vbl Creative Commons License 2005.07.22 0 0 775

Szerintem szoktatás kérdése is - meg persze türelemé. A keresztfiamnak két nővére van, akik ikrek. Náluk - mivel nagyon nehézkes volt a Biemme típusú (1993.!) ikerkocsi mozgatása, az volt szokás - persze mikor már tudtak jól járni -, hogy ahová csak lehetett gyalog mntek. Nagyobb távolságra persze volt autó, tehát az azért segítség, s ha valkinek nincs autója, nem nagyon lehet megoldani babakocsi nélkül, ez biztos. Egyébként a kenguru is csodákra képes, bár abban nem nagyon tud aludni a gyerek, meg a szülő gerincének is eléggé megterhelő, de 1-2 óráig biztsan ki bírják mindketten. Mi olyat vettünk, amelyikbe kétirányba ültethető a baba - azaz magamfelé, de kifelé is fordítható. Ez 3 500 Ft volt, és elég jó minőségű.

Egy másik ismerős - ahol a két baba között 16 hónap a korkülönbség - viszont ikerkocsit vett, s azt használja.

Egy szó, mint száz: szerintem ha van autó, nem létszükséglet most jobb babakocsi, de egy kenguru jól jöhet.

Előzmény: Maggancs (773)
cory Creative Commons License 2005.07.22 0 0 774
Maggancs: ez sok mindentől függ. Mi elég sokat mászkálunk. A nagyobbikom 2 évesen szállt ki a babakocsiból, mikor a kistesó átvette a helyet benne (nem volt testvérkocsink, mert azzal egyáltalán nem tudtam volna közlekedni). De még 2,5 évesen is, ha egész napos programunk volt, hazafelé ő ült a babakocsiban, a kicsi meg rajtam volt kendőben. Szóval szerintem megéri venni még egy kocsit.
Előzmény: Maggancs (773)
Maggancs Creative Commons License 2005.07.22 0 0 773

Mennyi idős korukig használnak babakocsit?

 

Marci 11 hós és szétment a kocsink, jelenleg egy 4.000 forintos kikás legolcsóbb esernyőkocsit használunk.Bonyolításképp jövőre szeretnénk a tesót pociban tudni, gondolom akkor majd kell nekik dupla kocsi, csakhát kiszámíthatatlan, hogy mikor lesz aktuális... meg előre nem tologathatom a dupla kocsiban, hogy majd egyszer megtöltjük :)

 

Érdemes szerintetek új kocsit venni? Vagy el lehet ketyegni egy ilyen legalapabb esernyőkocsival is? Ahogy nézegettem 10-15 ezerért már jó kis sportkocsik vannak. Ha legalább 1 évig még használnánk, megérné. Két évesen még kocsiznak?

 

tasha Creative Commons License 2005.07.22 0 0 772
itt finneknél a 750 teljesen alapár egy babakocsira...mikor eloször mentunk körbenézni és a férjem meglátta, h amit épp nézeget, 900 euro (semmi extra, nagykereku masszív kocsi) kifordult az uzletbol és fél óráig meg sem tudott szólalni :DD úgyhogy én nagy ugyeskedve Németo-ból rendeltem egy Gesslein kocsit (ismered ezeket?) ami itt 700 euro köruli áron van, én meg megkaptam extrákkal, szállítással egyutt 540-ért.
Előzmény: lenlin (765)
rollller Creative Commons License 2005.07.22 0 0 771
atfordithato, ez a lenyege:) katyus uton a nagy kerek megy elol es a kicsit fixalod, varosban kis kerek megy elol es bolygositva, es nincs kulon kerek a tengerparthoz, hanem egyszeruen a kiskereket el lehet tuntetni, es a 2 nagy kereken tudod huzni a kocsit a homokban (bar ez a 3 kerekuvel is jol mukodik, a lenyeg a huzason van)
Előzmény: schmo (769)
vbl Creative Commons License 2005.07.22 0 0 770

Mi egész olcsón (40 ruci) - persze mi olcsó - vettünk új babakocsit. Symbaba. Lengyel, gyakorlatolag ugyanaz, mint a Bergon, csak 15 %-kal olcsóbb. Kétfunkciós, kétirányból tolható, szúnyoghálótól kezdve minden (kosár, táska, lábzsák, szélvédő, napvédő) van rajta.

Kerekek között lehetett válogatni (felfújós, tömör vagy bolygó), mi a tömör mellett döntöttünk. Bizonyos helyzetekben jobb lett volna a bolygó, de kevésbé minőségi útakon már sok gondunk lett volna vele - más babakocsisok szerint.

A felfújós kerék - utóbb - nekem is jobbnak tűnik, bár hozzá kell tegyem, hogy a babák nem a tök sima gördülést díjazzák, hanem azt, ha rázza a popsijukat a kocsi. Erre meg jobb talán a tömör kerék. A kocsnak ugyanis van saját rugózása is, ami azért a rázkódást tompítja valamelyest. Az egyetlen gondom a kocsival, hogy az 5-ajtós Swift csomagtartójának a 85 %-át elfoglalja... Azért minden nem lehet tökéletes. :-(

schmo Creative Commons License 2005.07.22 0 0 769
Egyedi... Elég furán néz ki a pici első kerekekkel... De nem akad el a gödrökben? Vagy ezt oda tervezték, ahol nincsenek gödrök? :-) (De akkor miért kell nagy hátsó kerék?) Na nem kötözködöm :-)
Előzmény: lenlin (763)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!