Keresés

Részletes keresés

aiwohpoh Creative Commons License 2014.03.27 0 0 146

Saját történetünk alapján figyelmeztetek minden szülőt: Ne menjetek bele a mandulaműtétbe! Nagyon ijesztően hangzanak a fehérköpenyes "szakember" szájából a szavak...nálunk konkrétan három orvos keltette a pánikot, hogy a gyerekemnek a hallását kockáztatom, ha nem vesszük ki azonnal a a manduláját.
Nem tudtam elfogadni, hogy léteznének felesleges szerveink, amik megmagyarázhatatlan módon begyulladnak és erre az egyetlen megoldás a csonkítás. Kényelmes, gyors, de nem ad végleges megoldást, mert az alap kiváltó problémával nem foglalkozott, pusztán a tünetet nyomta el...így működik ma a nyugati orvoslás, ha valaki nem vette volna észre. Emellett kockázatos műtét, mint minden altatás, habár igyekeznek ezt a tényt mellékesnek tekinteni, valamint felesleges fájdalomnak tesszük ki a saját gyerekünket, ahelyett, hogy az eredeti okot kutatnánk. 
Fél év teljes, részletes története és az azt megelőző 7 év állandó betegségei nehezen sűríthetőek bele egy hozzászólásnyi mezőbe, így most csak annyit írnék velősen, hogy állandó nátháinkat és fülproblémáinkat a tej okozta. A tej, mint allergén egy fül-orr-gégésznek sem jutott eszébe, attól függetlenül, hogy egyikük, mint allergológus is büszkén hirdeti magát magánpraxisát reklámozó honlapján. Amióta a tejjel felhagytunk, ismét visszatért lányom hallása, megszűnt az évek óta folyamatosan életünket keserítő fülgyulladás, még csak náthásak sem lettek egész ősszel-télen. A mai napig hihetetlen ez az élmény!!! Akit érdekel történetünk, itt elolvashatja: http://geminiblog.hu/?p=511


Nem állítom természetesen, hogy minden kisgyereknél ugyanaz lenne a kiváltó ok, hisz mindenki más, így az ok is eltérő. A célom csupán az, hogy a szülők ne fogadják el gondolkodás nélkül egyetlen üdvözítő megoldásként a műtétet! (Főleg, hogy a hazai mandulaműtétek száma kirívóan magas a környező országokhoz képest). Kezdjenek el utánajárni, új utakra lépni és ne tegyék ki gyereküket felesleges kockázatnak és fájdalomnak!

roloi Creative Commons License 2010.08.25 0 0 145
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a Szigony utcai Füll-orr-gége klinikával kapcsolatban,oda kell vinnünk a kicsit 1 hónapon belül.
Köszönöm.
tammia Creative Commons License 2010.05.28 0 0 144

 

Fehlrvárral kapcsolatban van valakinek infója? Orrmandula kivétel és jobb fülbe tubus behelyezés van beígérve.  Kérek szépen javaslatokat dokira vagy véleményeket, akár privátban is. Nicknevem és citromélre jöhetnek. Kölök 4,5 éves.

Illetve alapos doki, jól felszerelt magánrendeléssel (uh, allergia vizsgálat) van ötlete valakinek? Jó lenne ha egymástól függetlenül lenne két egybevágó diagnózisom, leletem.

Makki1 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 143
Szia!

Olvastam a fórumon a hozzá szólásod!
Örülök hogy így leírtad bár az infúziótól félek csak mert a fiam izgága.
2 fél éves és nem beszél és az egyik füle eldugult kevésbé hall az egyiken!
És a műtétet javasolták március 11 műtik.
Én vagyok olyan hogy aggódom kicsit de majd szerencse szüleim közel laknak
a klinikához így néha apa is eljön segíteni vagy esetleg estig bent lesz velünk.
mert nekem még egy 18 hónapos lányom is van aki nagyon anyás!
De nekem kell bent maradni este mert a férjem nem bírja a kórházat.
Mi fél 8 megyünk remélem hamar túl leszünk rajta gond nélkül.
Köszönöm hogy leírtál mindent.
Előzmény: zara78 (136)
mercedes1111 Creative Commons License 2010.02.21 0 0 142
Én nem emlékszem különösebben, h nagyon pépesítettünk volna, (4 éves volt a lányom) nekünk műtét után a ropit javasolták egyből, h azt egyen a gyerek, mikor már a tea bennemaradt (enyimé nagyon hányt). tehát ennyi erővel bármit ehet. annyit mondtak, h nagyon szúrós, kemény, erős ételeket ne egyen még 1-2 hétig. Bármilyen főzelék jó sztem, amit bedobsz a turmixgépbe 2 percre... krumplifőzelék, zöldbab?
Előzmény: Diamond-ka (139)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2010.02.21 0 0 141
Hozzátezsem még, hogy mikor az anyjánál (ő a lányom), volt a mandulakivét, akkor nem mondtak az égvilágon semmit, én nem is diétáztattam. Ja és mindkettőjüknél mondták, hogy fagylalt vagy jégkrém jöhet orrba szájba.
Előzmény: AliceCsodaországban01 (140)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2010.02.21 0 0 140
Nekünk azt mondták, hogy lehetőleg fehér vagy sárga ételeket egyen, azaz krumplipüré, lágy vagy tükörtojás, rántotta, banánpüré madártej, ilyesmi.

És mikor rákérdezett a lányom a színre, hogy miért, az volt a válasz, hogy ha esetleg netalántán bevérezne a seb, és a gyerek kihányja a vért, azt nehezebb felismerni egy spenótos vagy másfajta hányásban, márpedig ha vért hány, akkor azonnal mentő és kórház.

Egy hétig kellett orrmandulánál kímélni, garat és orrmandulánál 10 napig.
Előzmény: Diamond-ka (139)
Diamond-ka Creative Commons License 2010.02.20 0 0 139
Sziasztok! Mit főztetek ebédre orrmandula műtét után a gyereknek? Tejbegrízt nem szereti, krumplipürét igen, de minden nap mégsem adhatom azt. Olyan ötlet kellene, mai alapban is pépes étel. És hány napig adtatok ti pépeset? Köszi!
llb Creative Commons License 2009.12.30 0 0 138
szia!
megadnád nekem a doktornő nevét?
emailben is jöhet: adrienn27kukacfreemail.hu
köszi,
llb
Előzmény: Arzénka (135)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2009.09.05 0 0 137
Ha nincsen ott az orrmandula, ami akadályozta a fül átjárhatóságát, és a takony ürülését, akkor a fülével se lesz semmi baj. Most egy ideig ne vidd uszodába mindenesetre.

Biopton lámpával nincsen tapasztalatom, én sót szoktam melegíteni a ha fáj a gyerek füle.
Előzmény: zara78 (136)
zara78 Creative Commons License 2009.09.04 0 0 136

SZIASZTOK!

 

Tegnap megvolt a műtét! Manóm jól viselte az ébredés az horror 1,5 óra volt de estére minden okés lett.

 

Tubust nem kapott :) nem volt indokolt.

Akkora volt a mandula, hogy hiába szívtam az orrát nem jött le a szmötyi, miközben tele volt a füle (az asztalon fölszúrták neki mindkettőt :( ) remélem elhárult az akadály :)))))))

 

Lenne 1 kérdésem: A BIOPTRON LÁMPA-val kapcsolatban van tapasztalat? Szerintetek segít? (a későbbiekben) megbetegedni most is megfog de a füles dolgokat szeretném elkerülni!

 

Arzénka Creative Commons License 2009.09.02 0 0 135
A fiaimnak pont egy éve volt a műtét. Előtte az egyiknek 2 hónap alatt hétszer szúrták fel a fülét, többször kórházaztunk, stb. A műtét után mintha kicserélték volna őket, alig voltak betegek, a fülükre egyáltalán nem volt panasz, és végre megszűnt a krónikus orrfolyás is. Szóval jó döntésnek bizonyult.

A Heim Pálban voltunk, nagyon klassz nővérekhez kerültünk, a doktornő is nagyon kedves volt. Az ikreimet segítettek ellátni éjszaka (egy napon volt a műtét). Pénteken műtötték őket, szombat reggel 9-re itthon is voltunk. Világos utasításokat kaptunk, nagyon jó volt a tájékoztatás, h. probléma esetén kihez és mikor forduljunk, szóval elégedettek voltunk.

A nagyfiammal fotelágyas szobában volt helyünk, az ikrekkel meg olyan szobában voltam, ahol két kiságy és egy kamasznak való ágy volt, de nem volt kicsi, vagy kényelmetlen.

A doktornőről, aki a fiúkat operálta csak szuperlatívuszokban beszélhetek, annyira megtalálta a kicsikkel a hangot, hogy a műtét utáni kontrollra is szívesen mentek be, nem féltek tőle.
kiki678 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 134
Az én lányomnak okt. elején veszik ki Fehérváron, 3 éves. Nem horkol, hanem sünisen alszik, meg állandóan esik-kel, félünk, hogy az egyensúly szervet is piszkálja.
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 133
HIdd el nekem, hogy az orrmandula kivét az esetek nagy részében valóságos csodát tesz.
Előzmény: zara78 (131)
kiki678 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 132
Kedves Ildikó!

El tudnád nekem mesélni, miért is ért anno Nobel-díjat a penicillin, ha annyira szükségtelen és rossz? Én hiszek a term. gyógyászatban is, használok homeopátiás szereket, de ha a gyerekem annyira beteg, beadom neki az antibiát! De lehet, hogy én csak egy irtó buta anya vagyok, vagy a te gyereked nem volt még soha igazán nagyon beteg?
Előzmény: bodesz66 (116)
zara78 Creative Commons License 2009.08.29 0 0 131

Sziasztok,

Köszi a válaszokat :)

 

A műtét csütörökön lesz Bajcsy Kh. Szabadka főorvosnál....

Remélem megoldódnak a gondjaink, mert a helyzet lassan tarthatatlan.

 

Kedves a Dr. nő, ismeretséggel sikerült "benyomni" a gyereket ---->decemberi , novemberi időpontokat osztogatnak....... éééééés addig???

Nem tagadom félek tőle, de bízom benne, h jó döntést hoztunk :)

 

Balázsom egyre ügyesebben fúj nózit :) viszont ennyi kh-ba járás után már valósággal retteg a fülészettől :( asszem ez érthető sajnos :(

 

 

AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2009.08.28 0 0 130
Egyáltalán nem biztos, hogy szüksége lesz a tubusra, sokkal nagyobb a valószinüsége annak, hogy az orrmandula kivét után normálisan fogja fujni az orrát ha náthás, és hogy megszűnnek a fülgyulladások.
Előzmény: zara78 (127)
Monca Creative Commons License 2009.08.27 0 0 129

Miért nem bízod az orvosokra? Vagy legalább kérdezed meg tőlük, hogy mi szól mellette- ellene.. A fülgyuszi tipikus oka tudtommal a nagyobb orrmandula -gondolom ezért veszik nektek is ki- , miért gondolod, hogy nem fogja megoldani a problémát?

Nekem nincs tapasztalatom fülgyulladással.

 

Most nyáron vették ki a második gyerekem ormanduláját, az elsőhöz hasonlóan krónikus nátha -köhögés miatt (semmi komolyabb tünetük, gyulladásuk nem volt miatta, csak a makacs rohamszerűen jelentkező köhögés kizárólag éjjelente -nappal a gyereknek semmi baja, max csak fáradt a rossz éjszakák miatt + persze nem tud oviba menni, mert mégis csak "köhög", bár nem jön semmi az orrából..szóval 5 éves koráig vártam, nem nőtte ki, sőt egyre rosszabb lett, már nemcsak télen, hanem nyáron is köhögött, és azóta semmi baja. altatás kicsit megviselte, hányt, kistzáradt, két infúzió lecsorgott neki, a többi gyereknek nem volt ilyen, talán mert ő volt az utolsó, meg mi tényleg nem ittunk hajnal óta és elég későn műtötték, de ennyi.

Egész nyáron fagyizott, strandolt, és egy köhintés nem volt.. Most kiváncsian várom a telet, de csak jobb lehet.. 

Előzmény: zara78 (128)
zara78 Creative Commons License 2009.08.26 0 0 128
KÖSZI, HA VALAKI VÁLASZOL :)
zara78 Creative Commons License 2009.08.26 0 0 127

Sziasztok,

Mi is orrmandula műtét előtt állunk. Talán Heim Pál lesz?????????,

 

Szerintetek, hogyan érhetem azt el, h a gyerek tubust is kapjon a műtét alkalmával?

Nem fujja az orrát és félek a későbbiekben sem fog ürülni a váladék

 

novemberben lesz 3 éves állandó fülgyulladása van, horkolás egyebek nincs...

Havonta gyullad a füle

 

 

mitla Creative Commons License 2009.08.25 0 0 126
Jobbulást neki!
Előzmény: Gabeszka (124)
Gabeszka Creative Commons License 2009.08.25 0 0 125

elnézést a sok hibáért, kicsit kapkodtam, remélem érthetőek az elgépelt szavak is:)

 

Mindkét helyen a főorvosok műtötték a srácokat, róluk is csak szuperlatívuszokban... (nem tudom a HP-ban még a Katona-e a vezető...)

Előzmény: Gabeszka (124)
Gabeszka Creative Commons License 2009.08.25 0 0 124

Friss tapasztalat

 

tegnap reggeli orrmandula-műtét Jánosban. Abszolut Alice írásait osztom (bár új információ, hogy milyen színűt egyen, de akkor borsófőzelék már ehet holnap:)))

Azon én is kiakadtam, hogy műtét előtt a fszti ambulánacián a betegekkel együtt vizsgálták, de ez olyan méltatlan és idióta állapot (nyilván a Budai ellehetetlenítése miatt!!), amiről nem a dokik vagy a kórház tehet.

Az hogy gyerekmatracon aludtam, nem érdekes, örülök, hogy vele lehettem. Orsovok (főleg az anesztes!) tündéri és türelmes, jó fej a műtős srác is.

 

Tapasztalatok a Heim Pálról (2001-es), egy orrmandula, egy garat-orr:

sokkal "nagyüzmibb", külön fizettem a nem sokkl kényelmesebb ágyért, akkor külön kellett mennem menzára és magára hagynom a gyereket. Minden nővér és orvos szenvtelenebb volt, de az előkészületek profibbak voltak (persze erre külön épület volt, meg azóta sok leépítés is volt). Nem volt ennyire nagy óvatosság mint a Jánosban, mindkét gyerekkel 1-1 éjszakát kellett benn aludni. (akkor 1,5 és 3,5 évesek voltak)

Mindkettőnek jól sikerült, nem nőtt vissza, megoldotta a betegségeiket (horkolás és fülgyulladások)

KiKiNmI Creative Commons License 2009.07.06 0 0 123
Szia!
Ti a heim pálban kinél voltatok, ki vette ki az orrmandulát?
Mi jövő kedden m1ünk a jánosba egy drnőhöz, aki megnézi, és esetleg időpontot kérünk...
Heim pálban az osztályvezető elhajtott bennünket, meg sem nézte a gyerek papírjait.... 4 hónapja járunk fülészetre...de szerinte semmi baja a gyereknek. :/
Előzmény: Törölt nick (121)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2009.06.08 0 0 122
Ennek igazán örülök.
A kispárnát egyébként a bentfekvő anyáknak ajánlottam, nem a gyereknek. Én pl képtelen lennék kispárna nélkül aludni, megmerevedne a nyakam.

Egyébként mikor volt évekkel ezelőtt több haláleset??? Én csak egyről tudok, amiről sokáig beszélt a média...
Előzmény: Törölt nick (121)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.08 0 0 121

Hát Alice, előszöris jobbulást, igen, az orrmandula az orrgaratban van, azt is a száj felől veszik ki és a párnát akkor is elveszik, ha Te viszed be magaddal ;-)

Másodszor pedig a nővérke olyan pletykát terjesszen, ami igaz. Tilos aznap hazaengedni gyereket, amióta volt pár haláleset (évekkel ezelőtt) otthoni bevérzésekből.

Mi a Heim Pálban voltunk, szobatársnak csak orrmandula-műtétje volt, Balázsnak orr plusz garat, mindenkit csak másnap engedtek haza. Egyébként az aznapi hazaengedés már aneszteziológiai szempontból is necces lenne, hiszen ilyenkor intubálják a gyerekeket, ezután pedig 24 órás megfigyelés szükséges. Szóval a Heim Pál-os sztori egyszerűen hazugság. Nagyon sokan próbálják lehúzni a Heim Pál-t, nem tudom, miért, talán azért, mert ott kétágyas szobák vannak és az anyukák fotelágyban alhatnak, nem pedig stokin? A körülmények a Heim Pál-ban nagyon jók, a kaja ehető, az ágyak kényelmesek, minden szobában TV, a műtét utáni őrzést a kórtermekben is meg tudják oldani (Balázsnak kicsit tovább kellett oxigént adni a műtét után és a pulzoxit is rajta hagyták), mindenki aranyos, nem tudok rosszat írni egyszerűen...

Előzmény: AliceCsodaországban01 (120)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 120
Itt is megírom, hogy megvolt tegnap az orrmandula kivét az unokámnál, a János kórházban. Nagyon is indokolt volt így utólag, mert az orrmandulája az egyik fülébe is belenyúlt, és mögötte folyadék képződött.

Tapasztalatok: a János gyerek gégészei nagyon jók. A Budai területi gyerekkórházból lettek iderakva. Paraszolvenciát nem adott a lányom, mert nemigen volt miből, ez a bánásmódon nem látszott, egyébként nem tudom, hogy szokás e másoknak.

Ami rossz: a gyereksebészet a koraszülöttosztály és a fertőző osztály között van! A játékszoba is közös! Hogy ezt ki találta ki így azt nemtudom, de megérdemelné, hogy mondjuk az ő 12 éves gyerekét is itt operálják. Ugyanis a kicsiket még csak-csak fel-lehozzák ölben a szülők vagy a műtőssegédek a műtőből (ami a fszt-en van, a szobák meg az igen magas belmagasságú emeleten) méghozzá egy olyan keskeny és síkos lépcsősoron, ami önmagában balesetveszélyes - de azt a 12 éves kisfiút, akit tegnap operáltak és az egyik szobatársa volt az unokámnak, bizony a műtét után fel kellett ébreszteni, és némi támogatással a saját lábán botladozott fel a kórterembe félkómásan.

Ami meg a koraszülött osztályt illeti, ha jön egy egy czerny mentő, akkor nekik ki kell aprikálni a mentőbe beépített koraszülött mentős inkubátort, és minden hozzá tartozó kütyüvel együtt gyalog kell felcipelni a koraszülött osztályra.

Csüt. délelőtt volt a műtét, és péntek reggel jöhettek haza, éjszaka egy ágyban aludtak az anyjával. Párna vagy kispárna nincsen! (Valami miatt a műtött gyerekeknek nem szabad, de ha valaki ezután megy és párnafüggő, az vigyen be magával. )

10 nap mulva mehet közösségbe, 2-3 napig szobai pihenés, majd fokozatosan ki lehet vinni a szabadba. A sebgyógyulás kb egy hét, ezalatt az idő alatt csakis pépeset vagy nagyon puhát ehet, gyümölcsöt egyáltalán nem, kivéve banánt és almapürét. Általánosságba csak azt ehet ami fehér vagy sárga. Ez amiatt van, mert ha a gyerek ezen idő alatt hányna, akkor a hányadékból meg kell állapítani, hogy van e benne vér, márpedig ha mondjuk piros ételeket eszik, akkor nem lehet biztosan tudni. Mindent meg kell tennni, hogy ne köhögjön, ugyanis az orrmandulát - most tudtam csak meg - a garaton keresztül operálják, és nem az orron keresztül. Ha bárminemű kis vérzés jelenkezne, azonnal vissza a kórházba akár éjjel akár nappal.

Ide tartozik még, hogy az ápolónő mesélte a lányomnak, hogy a Heim Pálban állitólag még aznap hazaengedik a gyerekeket, és nagyon sok közülük az aki bevérzik, és őket is a Jánosban látják el. Állitólag a Jánosban nagyon ritka a műtét utáni bevérzés.

És egy jó tanács: a benntartózkodásra nagyon jó szolgálatot tesz egy hordozható cd lejátszó, akinek van az vigye be magával mese cd-k-kel, vagy kérjen egyet kölcsön, mert nagyon jól le hetet kötni vele a kicsiket. (Fülhallgatóval persze.)

Na gondoltam elmesélem.
Aminah Creative Commons License 2009.05.15 0 0 119
"Az antibiotikum csak a végső megoldás lehet, nagyon indokolt esetben!!!"

izé...érdekelne, ha már okosabb vagy, mint az "okos" doktornő, hogy mit tekinthetünk "nagyon indokolt esetnek?
Előzmény: bodesz66 (116)
Norri76 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 118

Hát tudod, te nem vagy semmi!

Milyen alapon minősítesz te szülőket az alapján, hogy ad-e a gyerekének antibiotikumot, vagy nem?!

Valószínűleg én nem vagyok olyan OKOS és ÉRTELMES, mint te, mert én bizony adom az antibiotikumot a gyerekemnek, amikor a 40 fokos lázát nem tudom levinni sehogyan sem, mert begyulladt az arcürege és a láztól már kiabál és félrebeszél szegény.

Nyilván mindenki szeretné megelőzni a betegségeket, de - ezt mint nagyon értelmes ember, igazán tudhatnád - nem mindig lehetséges, és ha kell, akkor adunk antibiotikumot. Nem heccből írják fel az orvosok általában, hanem azért, hogy segítsenek a gyereken.

Arról pedig, hogy a gyerek újra és újra beteg lesz... Hát valóban, az emberek életük során sajnos átesnek egy pár betegségen. Ez természetes.

Előzmény: bodesz66 (116)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2009.05.13 0 0 117
Kedves bodesz, én ismertem egy fiatal anyát, aki DOGMATIKUSAN az általad vallott elveket képviselte. A kislánya két éves korában, 9 kilósan - hála a bioélelmiszereknek meg a vegetariánus táplálkozásnak - elkapott egy egészen sima tüszős mandulát, amit azt hiszem minden anya átélt már egyszer vagy többször a gyerekével, és mivel ennyire antibiotikum ellenes volt, a kislánya meg is halt. A férje azóta elhagyta, a családja meg nem tudja megbocsátani neki, hogy egy eszme miatt hagyta meghalni a gyerekét. Ergo azóta idegösszeomlást is kapott. És megvallom, a további sorsa engem sem érdekelt, így nem tudom fel is épült-e belőle.

Az orrmandula-kivét nem egy olyan nagy ügy. Max. annyi a kockázata, hogy ujra kinő büdös orrmanulácska,. (Mégcsak káros gyógyszerek se kerülnek a gyerekbe, az altatáson kívül..) Viszont számos példát tudok arra, hogy egy ilyen kicsi sebészeti beavatkozás gyökeresen megváltoztatta agyerek egészségi állapotát. Szóval arra kérnélek, hogy NE EBBEN A FÓRUMBAN térítsd a szülőket, ugyanis ebben a fórumban főleg olyanok vannak, akinek KI KELL VENNI az orrmanduláját. Orvosi javaslatok alapján, és nem a habokra.

Még akkor is erre kérlek, ha magadat okosabbnak tartod a hagyományos orvoslást használó magyarországi orvosoknál, akik orvosi diplomával rendelkeznek.
Előzmény: bodesz66 (116)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!