Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Ballószögi 3 napja Creative Commons License 2328

csodaltam azokat az embereket,akik vagyonokat aldoznak egy aranyhal,vadaszgoreny.papagaj v eppegy cica utaztatasaert...

 

 

Macskafuvar 3 napja Creative Commons License 2327

Szia

 

Ha lehet autóval küldeném, és a sofőrrel megegyeznék egy összegben! :)

 

Előzmény: Haugesund (2326)
Haugesund 4 napja Creative Commons License 2326

Az a gyanúm, hogy meghatalmazás kelleni fog - legalábbis ha repülővel utazik a cica. Nem tudom mit lépnek becheckolásnál, ha látják, hogy a feladó és a tulajdonos neve (ami az EU-s cicaútlevélben van) nem egyezik.

 

Egyébként Haugesund-be kb. 20 000 HUF körüli összegbe került az út - Oslóban átszállt a cica.

 

:-)

Előzmény: Macskafuvar (2325)
Macskafuvar 6 napja Creative Commons License 2325

Sziasztok

 

Szeretnék egy kis segítséget kérni, természetesen nem ingyen! Van 2 cica, akit ki szeretnék kiküldeni Norvégiába, a cicák papírjai rendben vannak, útra készek. Lehetőleg minél hamarabb szeretném őket kiküldeni, de legkésőbb október elejéig.

Aki tud segíteni az utazásban, az legyen szíves írjon!!!!

Előre is köszönöm!!!

 

 

Nimrod85 aug. 5. Creative Commons License 2324

Szia!

 

Kb. 2 hónapja kezdtem el tanulni a nyelvet. Tapasztalatom szerint ha van egy erős angolod, akkor a norvég szavak legalább 20%-át alapból felismered, ha németet is tanultál akkor többet, bár még a nagyon alap orosz tudássommal is felfedeztem néhány hasonlóságot pl.: kjino, etasje.

 

Nyelvtani része az angoltól valamivel bonyolultabb, de a németnél sokkal egyszerűbb, tehát összességében egy közepes nehézségi szinttel kell számolj.Persze még nagyon az elején járok, csak egy lelkes szárnybontogató első tapasztalatai szólnak belőlem. :)

Előzmény: Inspire Meland (2323)
Inspire Meland aug. 4. Creative Commons License 2323

Hello mindenkinek!

 

Parommal Angliaban elunk 2 eve es azon gondolkozunk, hogy esetleg Norvegiaba utazunk jovo evben.

Persze nem megyek felkeszuletlenul, azt szeretnem, hogy eloszor megtanuljuk a nyelvet, milyen tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban, nehez megtanulni norvegul ?

Estleg van olyan aki ugyszinten Angliabol ment Norvegba? 

Kivancsi lennek, hogy jobb ott penzugyileg/ milyenek az emberek/ milyen nehez munkat talalni? 

 

Koszi elore is!

Akernavi aug. 2. Creative Commons License 2322

Szia Csaba!

Írtam neked emailt, megkaptad? Engem érdekelne, amit írtál. El kellene hozni egy csomagot Magyarországról. Remélem tudsz benne segíteni!

 

:-)

Előzmény: ironman75 (2303)
go.ut júl. 21. Creative Commons License 2321

".csakhogy az orok klasszikus:aki itthon is egy "senki" volt,az kint is az lesz...a foldrajzi hatarokok nem valtoztatjak meg a jellemet.."

 

Hát de ki tekinthető senkinek?

Akinek semmije nincs,és semmit nem ért el,semmilyen téren.Ez lenne a logikus válasz.

Sz.ted csak ez a kategória próbálja meg külföldön?Ez komoly?

 

A másik meg ez a szám amit kiszámoltál ,hát na:-)

Lakhatsz barátnál ,lehet már a sajátod van rég ,dolgozhat akár az egész család is ,mindjárt más a matek.

Mennyit túlórázol,mennyit adózol,ésatöbbi,ésatöbbi....

 

Azt kell hogy mondjam ,ez sarkos volt.

Üdv .

 

 

 

Előzmény: HMES (2319)
Nimrod85 júl. 21. Creative Commons License 2320

Azért én cáfolnám azt az örök klasszikus mondást. :)

 

Abban viszont egyetértek, hogy aki Norvégiát célozná meg, annak amolyan áthidaló köztes tervként Angliába kellene mennie először. Egyre több magyar van itt, szinte már nem is kihívás az ittlét, mégis harmadannyi kezdődőkével nekivághatsz az útnak.

Persze Londont el lehet felejteni, inkább koncentráljon az ember a déli partszakaszra.

 

Én 2010. év eleje óta élek UK-ben, és ahhoz képest hogy annak idején kölcsönnel vágtam neki a nagy útnak (miután átvert a közvetítő, és egyéb kalandos éhezős 4 hónapig túlélős történet után), a próbatételt követően anyagilag és emberileg is sokat fejlődtem.

 

Sok ember viszont alaposan bele tud kényelmesedni a pillanatnyi jólétbe, és csak akkor szánja rá magát a változtatásra (jelen esetben legyen Norvégia), amikor már teljesen padlón van.

Nekem 4 éve ugyanaz a munkahelyem egy multicégnél, és a minimálbértől is jóval többet keresek, tehát már nyugodtan hátradőlhetnék. :)

 

Mondjuk 2011-től 1 szerződéses pozíciót sem hirdettek meg a cégnél, még mindig ügynökségtől vagyok, de ez nem változtat azon a tényen hogy elvileg nem lenne okom Angliából elmenni. Mégis megteszem, hogy a kényelmes mindennapi életet és az általam ide kihozott barátaimat is hátrahagyva északnak menjek, és újfent szembenézzek egy új, idegen országba való beilleszkedés és munkakeresés fáradalmaival, buktatóival.

 

Nem az anyagi jólét miatt, ami jelenleg is megvan (nem mosogatóként dolgozom, de még ők is nyugodt színvonalat tudnak maguknak biztosítani), hanem a hosszabb távú perspektíva, és a számomra akár életem végéig is összeegyeztethető társadalmi és gazdasági berendezkedés miatt.

 

Persze előtte még a brit állampolgárság megszerzése a célom, így legkorábban csak 2-2,5 év múlva kivitelezhető Norvégia. Így bőven van időm gyakorolni a norvég nyelvet, 1-2 hiányszakmát elvégezni és még több pénzt gyűjteni, amennyivel akár rögtön vállalkozásba is kezdhetnék. Hivatalos ügyek mellett az autóvásárlás az egyik prioritás, ezzel szintén megnövelve az álláskeresési esélyeimet.

 

Igaz ehhez tényleg akkora tőke kell, amit magyarországi fizuból lehetetlen összespórolni, de ha az ember nem akar mindent azonnal, hanem a mohóságát és türelmetlenségét félretéve beiktat egy Angliát, úgy már működhet a dolog. Félúton pedig az általad említett "senki"-k úgyis kiszóródnak. :)

Előzmény: HMES (2319)
HMES júl. 20. Creative Commons License 2319

El persze:)..csakhogy az orok klasszikus:aki itthon is egy "senki" volt,az kint is az lesz...a foldrajzi hatarokok nem valtoztatjak meg a jellemet..

Es - valaki lentebb irta- ehet fog tarsulni az elviselhetetlen idojaras( eszakon vagy ejszaka,vagy nappal),az eso,szel,a magyar mercevel merve horror lakas berles,es a megfizethetetlen szolgaltatas arai.

A kereset persze sokkal tobb mint itthon,csakhogy mig par teliszalamit,alsogatyat ki tudunk vinni,de benzint,autot( raszaltak,honositani kell par honap mulva)biztositast,aramot es LAKHATAST a kinti penzbol kell megoldanunk.

Ha mi vagyunk a sporolas bajnokai,akkor marad kb 200 e ft!( ami nem rossz magyar fejjel,de mit veszitunk cserebe)

Előzmény: go.ut (2318)
go.ut júl. 20. Creative Commons License 2318

Lehet pár ember elviselné "nagy duzzogva" hogy csak norvégiában érvényesül,nem:-)?

 

Előzmény: HMES (2317)
HMES júl. 20. Creative Commons License 2317

Oroszorszagnak vege,az orosz nyelvel kitorolheted...kikozositi europa.Norvegul kizarolag norvegiaba ervenyesulsz,meg a finn v sved us jobb...

 

Az angollal a vilagon mindenhol ervenyesulsz.

Előzmény: krysztasz (2316)
krysztasz júl. 20. Creative Commons License 2316

Én Angliába, Londonba és a felkapott angol városokba azért nem mennék, mert ott már elég sok a magyar. Akkor meg minek? Itthon legfeljebb egy kicsivel többen vagyunk... 

Szerintem már sokan annyira belefutottak az angol nyelvbe, hogy ideje lenne egy másik nyelvet elkezdeni, hátha nagyobb sikerélmény lenne. Tudom, miről beszélek. Én is belebuktam, el is kezdtem a nagy vágyamat, az oroszt. Nehéz, nekem nehéz, de hamarabb lett sikerélményem, mint az angollal. Bár, utólag lettem okos, mert mindig egynyelvű könyvből tanítottak. Szóval, lehet, csak hamarabb kellett volna könyvet váltanom. Jelenleg a kettőt egyszerre tanulom és komolyan mondom, az orosz segít az angolban. Nyilván nem a szavakkal, nyelvtannal, hanem azzal, hogy az orosszal megvan a sikerélményem, ezért máshogy állok az angolnak. 

Hogy mit keresek a Norvég topicban? Az Örvény sorozat hatására.

Előzmény: HMES (2314)
sund júl. 20. Creative Commons License 2315

Több sebből is vérzik ez a poszt.

15e huf-ért itt is kapsz repjegyet (pici szerencsével). Másrészt sokan pont leszarják a repjegyárat. Én ostoba, fizikai munkával megkeresem a repjegyed árát 60 perc alatt. Ez nem csúsztatás nem is nagyképűség, csak hogy értsd a különbséget....és igen, az adót levontam :-)

Más. "Nem kell norvégul tanulni"...ez miért is jó? Angolul ugyanúgy nem beszél a magyar, bár erre sokan csak a reptéren jönnek rá...

Jobb az idő....ezt végképp hagyjuk.

Előzmény: HMES (2314)
HMES júl. 20. Creative Commons License 2314

Felejtsetek el Norvegiat.

Igaz,kicsit jobb a fizetes,mint u.k be,de a plusz ramegy a kaja- lakas kombora.

 

Ha mindenkepp mnni kell,jobb Anglia.Nem kell norvegul tanulni,jobb az ido( kicsit),wizzair 15 e ft hazavisz,tobb marad a zsebbe!

go.ut júl. 18. Creative Commons License 2313

Ja,hát ez jó ötlet.

Bár van itt épp elég Pawlak,Mirek ,Bogdan Piotr akik beszélik a nyelvet,és még be is viszik egymást a cégekbe koppig feltöltve azt.

Dehát próba szerencse,hátha....:-)))

 

 

 

 

Előzmény: fater0121 (2311)
petraanyu júl. 17. Creative Commons License 2312

Ne az angolra gyúrj,hanem a norvégra!Olvass az előzményekbe is.Norvégiában norvég kell.Az orvosoknak talán elnézik,ha kezdetben csak angolul tudnak.

Előzmény: fater0121 (2311)
fater0121 júl. 15. Creative Commons License 2311

Sziasztok!

 

Nehézgép munkagépkezelői jogosítvánnyal europassal szerintetek van esélyem ott kint?

most gyúrok rá az angolra és szeretnék kimenni Norvégiába.

Ha esetleg tud valaki valamit szólhatna!

 

Köszönöm!

 

Adambingi júl. 15. Creative Commons License 2310

Sziasztok, Ádám vagyok! 7hónapja élek Osloban. Alapfokon azért már beszélem a nyelvet, beugró munkáim is voltak, de sajnos semmi komolyabb. Valaki esetleg tudna nekem munkát? Bármi érdekel, dolgozni szeretnék! A barátnőmet szeretném kihozni, de igy sajnos nem megy még..Előre is köszönöm !

Ballószögi júl. 11. Creative Commons License 2309

Kovacsjudit31@freemail.hu

 

Ez a pontos emailem...vagy ha valaki(kik) tudnanak telefonos segitseget adni,szivesen felhivnam(Norv.is)!

 

Kosz

 

Előzmény: Ballószögi (2308)
Ballószögi júl. 11. Creative Commons License 2308

Udv,szeretnek egy ket tanacsot kerni.

Egy magyar ceg hirdette,autoszereloket keresnek,1millio ft havi fizetes..

Egy honappal ezelott elkuldtem az oneletrajzomat,viccnek szantam,csak kivancsi voltam a reszletekre..

Erre egy honap mulva irtak,fel szeretnenek hivni,a kinti kozvetito magyar partnere.

Mondom,ok..

Csinalnanak egy gyors angol nyelvu interjut,mit szolok hozza...mert szinte mindenki itt verzik el....mondom,ok...

Felgyorsultak az esemenyek,mar a repjegyet is kuldenek!

 

Kicsit megijedtem,ilyen gyorsan menne?

Szoval,fel szeretnem venni a kapcsolatot kint dolgozo autoszerelokkel :

 

- tenyleg 30-40 e kor/ ho?

- mennyi a levonas,a tax,a beteg biztositas?

- adnak lakast(v szobat)kb 5000kor.Ebbe benne viz,aram,stb?

- mi a tapasztalat,ez kollegium,hotel,motel vagy olyan mint London: 5 indiai,2 pakival egy hazba

- van e low cost repjegy,hogy jutok el  a messzi eszakra?

- igaz hogy 6 honap sotetseg,6 daylight?...tleg mindenki ongyilkos lesz,depresszio,stb?

 

Rengeteg kerdesem lenne!

 

Kovacsacsjudit31@freemai.hu

petraanyu júl. 1. Creative Commons License 2307

Szívesen,nagyon nehéz információhoz jutni,tavaly október óta kutatok.Szerencsére mindig akad 1-1 segítő szándékú ember.Nagyon jó az elgondolásod-szerintem.Mi is tervek szerint haladunk.

Előzmény: Nimrod85 (2306)
Nimrod85 jún. 30. Creative Commons License 2306

Szia Petraanyu!

 

Nagyon szépen köszönöm! :)

Előzmény: petraanyu (2305)
petraanyu jún. 29. Creative Commons License 2305

Szia! eszakimunka.hupont.hu

Sbeax hozta létre,privàtban szívesen válaszol arra,amit tud.Lapon az elérhetőség.

Előzmény: Nimrod85 (2304)
Nimrod85 jún. 26. Creative Commons License 2304

Sziasztok!

 

Előre is elnézést, ha a levelem túl hosszúra sikeredne! :)

 

A fórum teljes tartalmának elolvasása és egyéb részletek utánajárását követően lenne néhány kérdésem, amelyben a tapasztalt fórumtársak tanácsát szeretném kérni.

 

29 éves egyedülálló férfi vagyok, immáron 5. éve az Egyesült Királyságban élek és dolgozom, de 2016. kora tavaszától szeretnék Norvégiába költözni és (terveim szerint) akár véglegesen is letelepedni.

 

A hátralévő időben a versenyképességem feltornázása a cél, amit a következők szerint gondoltam.

A büfészakos diplomámra (melyhez az anyanyelvi szintű társalgás szükséges) nem számíthatok, de angliai "disszidálásom" során sem alapoztam rá, viszont van egy 4 éves tapasztalatom amcsi székhelyű elosztóközponti munkakörben. Ez amolyan félig raktári, félig adminisztratív jellegű munka, melyhez targoncakezelői ismeret és tapasztalat is jár, de a képesítés csak cégen belül érvényes.

Tervben van egy magyarországi látogatással egybekötött komplett gyorstalpaló itt:

 

http://targoncatanfolyam.hu/

 

így már a tapasztalat mellé hivatalos EUROPASS-os bizonyítvány is társulna. Azért végezném ezt a tanfolyamot odahaza, mert az angol összeg töredékéből kijönne, és tudtommal ugyanúgy elfogadnák Norvégiában is. 

 

Ezen kívül 2015. év elején felmondanék jelenlegi munkahelyemen, hogy egy egészségügyi végzettséget szerezzek, és én a szellemi sérültekkel való foglalkozás mellett döntöttem. (Idős gondozásban van minimális pár napos tapasztalatom végzettség nélkül, de ez a része nem vonz az egészségügynek.) Ennek végeztével ha időben el tudnék helyezkedni Angliában, akkor 2016. tavaszára bőven meglenne az 1 éves munkatapasztalat, amellyel szerintem sokkal jobb eséllyel indulnék a vikingek és trollok országában. :)

 

Ja igen az angolom erős folyékony társalgási szintű, minimális nyelvtani hibákkal, a norvégot pedig 1 hónapja kezdtem el 2 különböző könyvből is tanulni. Kb. 1 év alatt szeretném egy gyenge középszintre fejleszteni, aztán az utolsó fél évben ráállni a közvetlen szóbeli kommunikációra. Itt vannak norvég anyanyelvű magántanárok sőt 2-3 fős csoportoknak tartott üzleti jellegű intenzív tanfolyamok is, így a gyakorlati rész könnyebben kivitelezhető.

 

A célállomás a kevesebb konkurencia és kedvezőbb adófeltételek miatt Észak-Norvégia, annak is Bodø város vagy attól fentebbi területei. Ha a nyelvtudás még nem lenne elég magabiztos a kiköltözésem pillanatában, akkor jönne a képbe a raktári, targoncás meló (de halipar, szalagmunka is akár, nem vagyok válogatós), és csak utána az egészségügyi munka.

Még annyit, hogy nem a kilátástalanság és a pénztelenség miatt szeretnék országot váltani, hanem a jobb jövőkép és a kiszámíthatóbb gazdaság miatt, éppen ezért a kezdőtőkével sem lesz majd gond (150-200 ezer korona). Ott még nem annyira telített a piac, és a vállalkozókat még annyira sem csesztetik mint itt, bár a magyarországihoz képest még itt is leányálom lenne vállalkozni. :)

Nem utolsó sorban az északi szellemiséget jobban magaménak érzem, és persze nem elhanyagolhatóak a gyönyörű, javarészt érintetlen természeti kincseik, benne a sokak által elsőként megemlített fjordokkal.

 

Tanácsotokat szeretném kérni, hogy az egészségügy mely területére érdemes specializálódni, láttok-e fantáziát a szellemi sérültek felügyeletére (esetleg másra) szakosodva elhelyezkedni Norvégiában? Milyen EU-s szabványosított tanfolyamok bizonyítványaival lennék versenyképesebb?

 

A válaszokat és a tanácsokat előre is köszönöm!

További kellemes délutánt mindenkinek!

ironman75 jún. 26. Creative Commons License 2303

sziasztok,

 

Autóval július vége felé megyek haza Magyarországra, 1 fő szabad helyem van.

Egy Mercedes vito kis teher.

indulási pont:Haugesund.

útvonal:Haugesund-Stavanger-Kristiansand-Hirtshals (DK)-Hamburg-Dresden-Praha-Győr-Budap

 

 

 

 

 

ui:augusztus végén ugyanez csak visszafele.csomagokat tudok vinni-hozni.

 

 

üdv.csaba

Hernig jún. 25. Creative Commons License 2302

Sziasztok!

Nekem van egy 18 éves halmozottan sérült fiam, akivel szeretnék kint élni. Norvégiában együtt öregedhetünk meg,Magyarországon intézetbe kéne adjam ha már nem tudom a korom miatt ellátni. Fogalmam sincs hogy kell elindulni:(

Csak ketten mennénk. Norbikám teljes figyelmet igényel.

Kérlek adjatok ötleteket!!!!

 

Nagyon szépen köszönöm:)

                                              Hernig Tünde 

hernigt@gmail.com

Baráth Ferenc jún. 22. Creative Commons License 2301

Köszönöm a választ!  

Előzmény: kriosz (2299)
kilo11 jún. 19. Creative Commons License 2300

Köszi a választ

kriosz jún. 19. Creative Commons License 2299

Pénz ügyben hogy mennyi kell már volt itt sok válasz.

Ezeken az oldalakon vannak autószereleős állások:

http://www.finn.no/finn/job/fulltime/result?sort=0&keyword=bilmekaniker

 

https://tjenester.nav.no/stillinger/stillinger?q=bilmekaniker

Előzmény: Baráth Ferenc (2296)