Keresés

Részletes keresés

eddinyú Creative Commons License 2016.06.17 0 0 626

még aktuális?

csak az a baj hogy kárpátalján van

fehér szarvasgombát találtam.

 

Előzmény: jozsef1990 (624)
eddinyú Creative Commons License 2016.06.17 0 0 625

még aktuális?

csak az a baj hogy kárpátalján van

 

Előzmény: jozsef1990 (624)
jozsef1990 Creative Commons License 2015.06.18 0 0 624

Sziasztok Szarvasgobát veszek fehéret feketét egyaránt a napi legmagasabb piaci áron!!! ha több kiló van akkor lemegyek vidékre is érte ÍRJ BIZALOMMAL! :) jozsefmakai335@gmail.com vagy a 06202784781 es számon tudtok elérni vagy írjatok emailt minden nap megnézem .

GazHell Creative Commons License 2014.09.24 0 0 623

Van 70 deka homoki friss szarvasgombám. Nem tudjátok hol tudnám eladni Bp.környékén?

És mennyi kilója?

 

Coci73 Creative Commons License 2014.08.30 0 0 622

Valaki tudja hogy homoki szarvasgombát hol vesznek át? Van kb 4-5kg ami a földemen nő.

veszek1980 Creative Commons License 2014.08.10 0 0 621

Szia,írnál paramétereket? Mennyi, honnan és ár?

 

köszi

Előzmény: Zolika83 (617)
jazmin:) Creative Commons License 2014.08.08 0 0 620

Valaki??? :)

Előzmény: jazmin:) (619)
jazmin:) Creative Commons License 2014.08.06 0 0 619

Sziasztok,

 

Bicske-Csákvár-Szfv vonalon, illetve Budaőrsön keresek fekete szarvasgombát, pár darabot.

Korábban én fogyasztottam néha, de most szeretném a férjemmel és a gyerkőcökkel megismertetni varázslatos aromáját.

 

E-mailem nyilvános, kérlek oda válaszoljatok.

 

Előre is nagyon köszönöm!

chartok Creative Commons License 2014.08.03 0 0 618

Sziasztok!

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy Hajdú- Biharban megtalálható e a szarvasgomba, mert erről nem nagyon találtam információt. Én ezen a területen tudnék csak gyűjtögetni. A válaszokat előre is köszi!!!

Zolika83 Creative Commons License 2014.07.13 0 0 617

Sziasztok. Lenne elado szarvasgomba nyari,fekete.Kerdesem az lenne hol tudnam eladni es mennyiert kb?

 

Szina95 Creative Commons License 2014.07.08 0 0 616

akit érdekelne szarvasgombász kutya: http://www.animalplanet.com/tv-shows/dogs-101/videos/lagotto-romagnolo.htm
nemsokára elvihetők a kis Lagottok! Remek szarvasgombászok, nagyon ritkák.

ezosgk Creative Commons License 2014.06.24 0 0 615
ezosgk Creative Commons License 2014.06.23 0 0 614

Sziasztok. Mi a helyzet veletek? Volt -e már találat. Nálunk elég kevés sajnos.

Dumás Sanyi Creative Commons License 2014.06.21 0 0 613




Egészségügy-fertőzés
Kolbászmérgezés veszélyére figyelmeztet a Nébih

    Budapest, 2014. június 21., szombat (MTI) - A kolbászmérgezésként ismert botulizmus veszélyére figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), eddig négyen betegedtek meg. A hatóság egy kistermelő tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette, termékeit begyűjtik.

    Frum Zsuzsa, a Nébih sajtószóvivője szombaton az MTI-vel azt közölte: alapos a gyanú, hogy Keksz Zsolt egri kistermelő készítményétől (szarvasgombás pesto, humusz, szarvasgombás zöldségkészítmények és zöldséglekvárok) betegedett meg botulizmusban négy ember, egymástól földrajzilag eltérő helyen.
    Ezért elővigyázatosságból arra kérik a lakosságot, hogy a hivatal vizsgálatainak lezárásáig ne fogyasszanak a kistermelő "Guormand company" márkajelzésű készítményeiből. A tájékoztatás szerint a Keksz Zsolt nevével jelzett termékek, biopiacokon, delikáteszboltokban, bioüzletekben, fesztiválokon vagy internetes megrendeléssel kerültek forgalomba.
    A sajtószóvivő kiemelte: a botulizmus a köznyelvben kolbászmérgezésnek ismert, legsúlyosabb élelmiszermérgezés, amely halállal is végződhet.
    A Nébih az ügyben laboratóriumi vizsgálatokat végez, a Heves megyei élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság pedig a kistermelő tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette és kötelezte őt a termékeinek visszagyűjtésére.
    Felhívták a figyelmet arra: ha valaki fogyasztott az elmúlt hetekben Keksz Zsolt termékeiből, és azt követően nehezen azonosítható tünetekkel megbetegedett, azonnal forduljon orvoshoz. A zöldségkészítményt vagy annak maradékát, esetleg az üres, de címkével még azonosítható üveget pedig ne dobja ki, hanem vigye magával az orvoshoz.
    A Nébih ingyenesen hívható zöldszámán (06-80-263-244) is fogadja a bejelentéseket.
    A botulizmus betegség tüneteit a Clostridium botulini nevű, spóraképzésre képes, rendkívül ellenálló baktérium anyagcsereterméke, toxinja okozza. A baktérium ezt a szerves mérget rosszul hőkezelt, vagy hibásan pácolt és helytelenül tárolt élelmiszerekben termeli. Az élelmiszerrel a szervezetbe jutott baktériumméreg 6-36 óra múlva, de akár 10 nap múlva is különböző idegrendszeri tüneteket okoz. A betegség orvosi ellátás nélkül a végső szakaszában a légzés, szívműködés leállásával jár - közölte a referens.

mucsinyizsolt Creative Commons License 2014.06.08 0 0 612
Lnebularis Creative Commons License 2014.03.14 0 0 611

Tényleg van Békés megyében is privát erdő ? Nem hallottam még róla.

Esetleg elárulnád hol  van ?.

Előzmény: Blero 7 (609)
PálinkásJózsef Creative Commons License 2014.02.27 0 0 610

Kedves Blero!

Minden szavaddal egyetértek! El kéne kezdeni nevén nevezni a gyereket, mármint a házunk táján való söprögetésnél!

Ki kezdi? Ki vállalja fel? Annyi csak a teendő, egy név és mellé, hogy mi „köszönhető” neki.

 

 

Előzmény: Blero 7 (609)
Blero 7 Creative Commons License 2014.02.23 0 1 609

Üdvözlök mindenkit!

 

Tehát elérkezett a terv a megvalósításhoz, hogy az én és a ti vagyonotokat (jelen esetben erdőnket) egyikőnknek, másikunknak önhatalmúlag „bérbe adják” az „erdőgazdálkodók” (inkább erdőgarázdálkodók). Az ötlet gombászoktól származik. Állítólag ha hosszú távra van egy gazdája a területnek, akkor az majd jobban vigyáz rá, mint az erdőgazdálkodók és megóvja a kapásoktól. Pedig az erdőgazdálkodóknak kutya kötelességük megvédeni a rájuk bízott vagyont a természetkárosítóktól is pl. a kapásoktól. Vannak már ilyen területek a Jászságban, az Ormánságban és a legújabb, Békésben. Tehát azok a gombászok, akik kibérlik a területeket a többieket semmibe véve, kitúrják az erdőből társaikat. Nagyon „szép” dolog az erősebb kutya hegeszt elv. Olyan „emberi”. Ők nem csak áldásukat adják az egész mutyira, hanem boldogan szerzik meg az egyeduralmat az erdőrész felett. Akkor legalább kérem a bevétel rám eső részét. Persze csak viccelek, nem kaptam a nem tudom milyen alapon eladott kőbányákból, bauxitbányákból, titánbányákból, földekből stb., nem kapok a külföldieknek eladott vadakból, a lopott húsból, betöltött szalámiból stb. A szarvasgomba haszon lenyúlása csak hab a tortán. Nem értek egyet a drága gombász képzéssel se, de egye fene megcsináltam. Majd ha elfogynak a területek, nézegetem az okmányokat. Képzés legyen, mert abból is pénzt lehet beszedni, de hol gombásszanak a kiszoruló gombászok? Én szinte minden területet, ahol pénz van, egy-egy disznóólnak látom, mert azzá tesszük. Kedves ezosgk, szerintem semmi csodálkozni való nincs ezen, kicsi a keksz és majdnem mindenki nagyot szeretne harapni. Ez az egész borítékolva volt, csak idő kérdése, hisz „emberekről” szól. Mondanám még azt is, hogy a fejétől bűzlik a hal, de inkább azt mondom, hogy olyanok az irányítók, amilyen a nép, hisz ők is közülünk kerülnek oda ahol vannak. Egyébként az állambácsik nem is akartak foglalkozni a szarvasgombával, úgy kellett kikönyörögni, hogy legyen szarvasgombatörvény? Nem csak az állambácsi és a gazdálkodó, hanem a gombászok háza táján is érdemes söprögetni.

ezosgk Creative Commons License 2014.02.15 0 0 608

Sziasztok. Sajnálatos dolog történt itt nálunk és biztos vagyok benne hogy nemsokára hozzátok is elér ha nem idén akkor jövőre. Ugyanis kitalálta ez a nagyra becsült állambácsi hogy hogy bírná még jobban megkeseríteni a szolnok megyében gombászni kívánó egyéneket és levegye a válláról a már sokat említett semmire való ellenőrzés terhét de a pénze azért meglegyen. Így hát kitalálta hogy "KIADJA AZ ERDŐKET BÉRBE"........!!!!! Ilyen eszembe se jutott volna. A már így is eléggé anyagi csődbe jutott gombászok(beleértve én is) akik már az év végén azon aggódtak hogy hogy lesz kifizetve az évente többszörösére nőtt engedély ára, most már azon gondolkodhatunk hogy hova megyünk gombászni(szomszédos megyék).Tavaj ki fizitteték a vizsgát, levizsgáztatták a kutyákat,hetekig feljártam pestre.Pedig már tudatában voltak annak hogy jövőre kitörölhetjük vele a seggünket a kutyát meg ha bírjuk adhatjuk el , mert labdába nem rúgunk ha csak nem bérlünk TÖBB 10,000,000.- FORINTÉRT EGY ERDŐRÉSZT. Hihetetlen mit csinálnak ezek odafent. Mintha csak azért csinálnák hogy az orgazdáknak meglegyen a kapart gombája. Mivel a feltételekben az van megszabva hogy mennyit fizet de az nem hogy kit vihet ki gombáztatni bérbe és ügye az lesz hogy 70-30 % szedik majd a gombát és ügye nem kutyával. Aztán oda próbáljon meg a nefag kimenni ellenőrizni. Bizton hogy elhajtyák őket,mondván ha már kifizették a súlyos milliókat akkor már ne ellenőrizzék őket, és mondjuk meg részben igazuk van. HIHETETLEN. még mindig nem bírom felfogni hogy tehettek ilyet. Régen még engedély se kellett most meg már ki se engedik váltani csak akinek van pénze az kiváltja és a fotelben ülve tartja a markát hogy mennyen a lóvé befele .Borzasztó. Csak azért írom ezt nektek hogy tik is készüljetek fel mindenre nekünk itt a Jászságban már annyi, ti amennyit csak tudtok pénzt vegyétek ki a földből és spejzoljatok mert ez az őrület biztos hogy országos méretűre fogja kinőni magát. Sajnálom hogy így alakult alig gombásztam 3-4 évet és már tönkre is tették. Akkor inkább a kaparósok mert azoktól tudtuk szedni a gombát esetleg elhajtottuk őket.

SZÓVAL KEDVES GOMBÁSZTÁRSAK MI CSAK EMLÉKEZZÜK A GOMBÁSZAT MÚLTJÁT DE A JÖVŐJÉT PEDIG TEMETJÜK.

Lnebularis Creative Commons License 2014.01.27 0 0 607

Privát üzenetet küldtem!

 

Előzmény: stevew (602)
hasek85 Creative Commons License 2014.01.27 0 0 606

Köszönöm a választ!

appp Creative Commons License 2014.01.27 0 0 605

Gödöllőn és Vecsésen.

Előzmény: hasek85 (604)
hasek85 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 604

Egy kis segítség kellene nekem, de teljesen kezdő vagyok. Szarvasgombagyűjtő képzés és keresőkutya vizsga helyek hol vannak? 

appp Creative Commons License 2014.01.20 0 0 603

a hétvégi gombászás megint elmaradt az eső miatt.Már nemtudom mikor megyek lehet csak aszezonban.

stevew Creative Commons License 2014.01.15 0 0 602

Előre is köszönöm.
Az átvételről pedig beszéljünk még, mert van többféle lehetőségem is.

 

 

Előzmény: appp (601)
appp Creative Commons License 2014.01.14 0 0 601

  Szia!Gödöllő mellett.Majd meglátom mit hoz a hétvége mert mostanában nem volt időm gombászni

Előzmény: stevew (600)
stevew Creative Commons License 2014.01.14 0 0 600

Fejér megye. Te merre vagy?

Előzmény: appp (599)
appp Creative Commons License 2014.01.14 0 0 599

Mely vidéken élsz?Eléággé fontos ha gombát akarsz.Vasárnap kimegyek és ha találok adok belőle.Persze feltételes:

Előzmény: stevew (598)
stevew Creative Commons License 2014.01.14 0 0 598

Üdvözlet Mindenkinek!
Néhány, kisebb szemű szarvasgombát keresek megvételre.
Tudna nekem ebben valaki segíteni?

Előre is köszönöm!

ezosgk Creative Commons License 2013.12.24 0 0 597

cifkó!ÉN sajnos nem mondhatok semmit erről av dologról főleg nilvánosan nem de megadom annak az embernek a nevét akinek magyarországon először volt triffla kertje és ő fejlesztette ki a tökéletes mégis lehető leg egyszerűbb eljárást. Nagy fejeseknek szokott tartani konferenciát, külföldre kijár előadásokat tartani és Magyarországon az ő nevéhez kötődi az első és tudomáson szerint a európában az eggyetten szarvasgomba múzeum.Stuchlik László,szélyesen mutatott meg minden fortéjt és trükköt és kért meg ha van rá lehetőségem keressek embereket akiknek megvan az elhatározásuk és kitartóan végzik majd a munkát.Többet nem mondhatko mert nincs meg a felhatalmazásom az ő "titkának" a felfedésére maximum meg adhatom az elérhetőségét és ő majd eldönti hoyg tovább adja.Mivel teljesen nyitott volt a konferencia amiket tartott sokan elmentek majd az orszégban saját nevében védették le a teknikákat.Sajnálom ezért szegényt.Tehát ha kell adok elérhetőséget de szerintem a név alapján már te is találsz a neten. Sok sikert.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!