Keresés

Részletes keresés

Domi Creative Commons License 6 órája 0 0 25855

Lehet egy nagyfeszültségű elosztóállomás témakörét akárhogy is körüljárni, az mindenféleképp tény:
- a táj visszavonhatatlanul rondul, sérül (egy vagy két 500-750 kV -os betáp távvezetéki sor, illetve irány, a nyomvonalon fák, erdők irtva, védőtávolságon belül építési tilalom, művelési korlátozás, de akár kisajátítás is, stb)
- azért épül elosztóállomás, hogy onnan alacsonyabb feszültségszinten, mint a pókháló sugara, széttovábbítva  legyen a környéken az elektromos energia (környezetpusztítás mint föntebb, csak a vezetéktől kisebb védőtávolságon belül)
- az elektro-smog a létesítés előttinél nagyságrendekkel több lesz


Az igazi buktató azonban a telepítendő aknában van: miért kell ilyen teljestmény-növelés a Pilisben, amikor a lakossági fogyasztók már most egyre hatékonyabbak, takarékosabbak? (A+, A++, LED -ek, napelemes visszatáplálás)
Nyilván ipari fogyasztásra, tehát az elosztóállomás az előörs, mögötte nyomul a zöldmezőt faló beruházások sora. Jól megfigyelhető, hogy amerre az autópályák kanyarognak, pl: M0, ott megjelennek a telephelyek, logisztikai központok, terminálok, minden ami nagy zajos, bűzös és nem emberi. Kell a mi pilisi tájunkat ezekkel terhelni, meg csúfítani? Az emberiség mindigis hajlamos volt mindazzal tönkretenni a környzetét, ami elől odamenekült korábban.
Maga az atópálya - különösen az M0 -ás ÉNy -i ága sem egy áldás, sőt akár úgyis definiálható, hogy Európa K-i szennycsatornája, de akár kloákájának is nevezhető. Jönj rajta kamionforgalom, zaj, bűz, bűn, bűnözés, örömlányok, minden ami nem hiányzik. Hiába lesz az alagutak miatt ezen ág kapacitása kisebb, az a sofőr (vagy GPS-navigátor program) amely Hegyeshalom felől Ukrajna, Románia felé akar haladni, a rövidebb táv miatt erre fogja kerülni a fővárost. Solymár számára ez például azt jelenti, hogy Shell kút környéke, a Rózsika forrás környéke teljesen átalakul. Csomópontok felhajtók, 3/4 körívek, felüljárók lesznek a lakóházak mellett, vagy helyén. Valahogy úgy, mint most Budakalászon, beleértve a torlódásokat is. Hegyen, erdőben szellőzőaknák az alagutaknak, na a villanyt majd az új állomástól kapják.

senior 43 Creative Commons License 8 órája 0 0 25854

Én egyetértek. És, hogy ez az egész mennyire csupán civilizációs szint kérdése, elmesélném, hogy annak idején, Wüstenrót testvérközségünk alpolgármesterének mutatván a dunakanyari tájat a visegrádi Szilvánusz hotel teraszáról, megjegyeztem, hogy ebbe a gyönyörű tájba akartak a kommunisták egy vízi erőművet bele erőltetni. Mire ő: szerinte, meg pont ez hiányzik innen... a Duna Németországi szakasza tele van erőművekkel. Ő egy kultúrmérnök volt, a Stutgarti egyetemen a Mosonyi professzornál tanult, aki az egész Bős-Nagymarost kitalálta...

Előzmény: s3pooler (25853)
s3pooler Creative Commons License 18 órája 0 0 25853

Szó sincs ilyesmiről. Senkit nem akarok átformálni, vagy meggyőzni. Az interneten meg semmilyen blog nem tekinthető hitelesnek, és az internetes hírportálok is éppen csak egy fokkal jobbak az ufóhívők által értelmezett aznapi kínai horoszkópoknál. 

Éppen csak ez is egyféle(másféle) megközelítése a dolognak.

 

És bár minden egyes ember spirituális lény, azért az ezotéria által tálcán kínált, sokszor kézenfekvőnek tűnő és könnyen befogadható, kényelmes magyarázatokra nem mindenki alapoz egy életet 7/24-ben.

 

Ugyancsak elgondolkodtató az, amikor valaki a nagyfesz távvezeték ellen ágál, de eközben napi két órát tapasztja a mobiltelefont a fejéhez, vagy amikor a mikrohullámú sütőbe nem teszi be az ételt/italt, de az indikciós főzőlapot bőszen használja.

 

De ezekkel sincs semmi gond addig, amíg az illető a meggyőződéseit nem akarja másokra ráerőltetni, illetve amíg a meggyőződései miatt mások nem szenvednek tényleges hátrányt.

 

Személy szerint az gondolom, hogy a holdraszállás, a nemzetközi űrállomás és a CERN részecskegyorsító gyűrű korában talán van rá műszaki megoldás, hogy egy trafóházat úgy építsenek meg, hogy az ne legyen vizuális környezetkárosítás, és egy távvezetéket talán lehet olyan nyomvonalon vinni, ahol kevésbé fáj.

 

És igaz, hogy egy távvezeték nem egy Michelangelo freskó, de a gyertya, a fákja, és a gáz-falikar sajnos nagyon kormol - és eletromos hálózat nélkül kb ezek az alternatívák. 

 

(És még csak egyetérteni sem kell velem!)

Előzmény: Adept (25846)


s3pooler Creative Commons License 19 órája 0 0 25852

Köszi a választ..

 

közben kuglival megtaláltam amit kerestem, de ettől még sajnos nem javul a helyzet...

 

Mindenesetre elég furcsa lenne ha az önkormányzat hivatalos oldala leállna miközben az államigazgatás általában egyre inkább online lesz...

Előzmény: senior 43 (25842)
ZerindVezér Creative Commons License 2 napja 0 0 25851

Hát ez bizony nem így van!
Ebben az országban már nagyon régóta nem az van, hogy nem TUDNAK, hanem, hogy NEM AKARNAK elszámoltatni, nem senkit, hanem egyeseket a szakszerű munkáról és korrektül, például a szerződésük szerinti díjuk 1/10 -ével kifizetve, mert olyan pocsék munkát végeztek, (amit azon nyomban harmadik személlyel kellene kijavíttatni), hogy az szakszerű, jó és tartós legyen valóban.

A probléma felplankolása meg nyugodtan kezdhető a fikázással, elvégre azért alkalmazták a fikázottak - 302 eFt ért - a műszaki ellenőrt, hogy gondoskodjon a szakszerűségről, minőségről, stb. Dehát ezek szerint nem gondoskodtak.

Megjegyzném, hogy ugyanazon cégek amelyek kontár munkát végeznek idehaza, külföldön tudják hozni a szabvány I. osztályú minőségét.

Előzmény: senior 43 (25849)
kezdőR+ Creative Commons License 2 napja 0 1 25850

Más!

Megkaptuk a matricát.

"A solymáriak a napokban kapják meg a hulladékszállítást végző Depónia Kft –től  a matricákat, amelyeket a kukákon kell elhelyezni."

A baj csak az, hogy még egy esős napot nem bír ki, mert leázik. Gondoltam celluszra, de az sem bírja a nedvet. 

senior 43 Creative Commons License 2 napja 0 0 25849

Kilépek a házból, és máris fél méterrel kisebb vagyok, ugyanis a csatorna fedél mellett megsüllyedt az úttest, amin megyek. Ezt egy másik cég kivitelezte és állította helyre- többször. Elhiheted nekem, hogy az egész falu, az egész megye, sőt, az ország tele van ilyenekkel, nem csak Kerekhegy. Túl egyszerű a problémát egy cég, egy polgármester fikázásával kezelni. Ami az elszámolást illeti, az nekem is fájó pont. (persze az előző is az) Hosszúra nyúlt tudományos kutatásaim eredményeként arra jutottam, hogy ebben az országban már nagyon régóta nem TUD senki semmivel szakszerűen és korrektül elszámolni!

Előzmény: Kerekhegyi másodrangú (25848)
Kerekhegyi másodrangú Creative Commons License 3 napja 0 0 25848

Szívesen!

Igen,

igyekeztem két legyet ütni egy csapásra. :-)

 

Hogy mennyire más a valóság, meg a (tömeg)tájékoztatás:

A gyerök, hogy jött haza a "már járó" 157-es busszal, megállította a rendőr a buszt és nem nagyon akarta továbbengedni, mert veszélyesnek tartották az áthaladását- szép kis helyreállítás, de jellemző Hajdú és Társáékra.

Ez pont nem tudom mikor volt, cca. 4 körül.

Én este 1/2 8-kor, mikor jöttem haza, akkor egy BKK-s "üzemzavarelhárítás" feliratú kocsi vigyázta ott az utat, gondolom ugyanezért.

Mekkora égés már, hogy valakinek a munkájában így bíznak - és mi pénz..., de bizton nagyon csókos lehet, ha a mai napig él és vélhetően virul a cég.

Megjegyzésként: Kerekhegyen is ez a cég vadult csatornázás címen, ezzel simlizett le az önkormányzat, így közvetlenül is élvezhettük-élvezhetjük munkájuk gyümölcsét, akiknek a munkájáról a mai napig nem számolt el senki a befizetett összegekkel- persze a munkájuk errefelé is ugyanilyen SZAR!!!

Előzmény: cochenille (25844)
ZerindVezér Creative Commons License 3 napja 0 0 25847

Akkor most a Fidesz a médiában a jövőbeni alállomás áltudományos fantomjaival harcol, míg a valós pénz kiszivattyúzását meghagyja az ellenzéknek és annak gázszerelő Pharaon professzorának? És ha átformálta akkor mi lesz belőle: virtuális hulla, mint Pharaon (ál)professzorból?

Előzmény: Adept (25846)
Adept Creative Commons License 3 napja 0 0 25846

Drága vagy, aszittem a szkeptikus blogról fogsz majd linkelni. 

Miért gondolja azt minden szcientista-materialista, hogy észérvekkel meg lehet győzni egy elborult ezoterikust? Miért gondolod, hogy számomra hiteles lesz egy ilyen blog, ha már hithű ezozizi vagyok? A spiritualizmus és az ezotéria filozofiai szempontból pont a skála másik végén áll.

Kicsit ugy van a tudomány ezzel mint a Fidesz a saját média erőfeszitéseivel. Hiába harcol az áltudományokkal, soha nem fog célt érni, pont azokat nem éri el ez, akiket át szeretne formálni... :)

 

De ez már off topic... :D

Előzmény: s3pooler (25838)
sund Creative Commons License 3 napja 0 0 25845

Van valakinek ötlete, hogy a Györgyhegy utca elején milyen mélységben lehet vajon tiszta(réteg)vizet találni vagy kérdezhetném: milyen mély kutat kell fúratni? Köszi!

cochenille Creative Commons License 3 napja 0 0 25844

Köszönöm az infót, ami egyben válasz is volt a kérdésemre.

Amúgy a BKK facebookja azt írja, hogy két órája helyreállt a forgalom.

Előzmény: Kerekhegyi másodrangú (25840)
senior 43 Creative Commons License 3 napja 0 0 25843

Bár, nálam megy.

Előzmény: senior 43 (25842)
senior 43 Creative Commons License 3 napja 0 0 25842

A mostani Hírmondóban van erről valami, lehet, hogy leáll.

Előzmény: s3pooler (25841)
s3pooler Creative Commons License 3 napja 0 0 25841

Ez nem biztos hogy a kerekhegyet is érinti, de...

 

... tud valamit arról, hogy a solymarpöttyhu miért elérhetetlen?

 

.... illetve solymarpöttyhu hiányában valaki tudna nyilatkozni arról, hogy a településen merre van(nak) "Helyi értékvédelmi terület"(ek)?

... műszaki fejlesztés ügyében lenne érdekes.... mit lehet / mit nem...

 

Köszi előre is.

Kerekhegyi másodrangú Creative Commons License 4 napja 0 0 25840

Tisztelt Illetékesek!

 

Ezúton szeretném jelezni, hogy a Bp. II.ker. Zerind vezéren megint eksön van, hála a Hajdú és Társa csatornázó társaság trehány, gagyi, munkájának. A BKK ismét leállíttatta a 157-es buszt, mert újra beszakadt az úttest. Nem kis gond számukra, hogy az egyik busz a beszakadás "ezoldalán" maradt, így "hazamenni" sem tud. Ott vesztegel az út szélén. Ha ki akarják menteni, akkor a rettentő jó állapotban lévő Koppány a megoldás.

 

CSAK HÁT AZT LE KÉNE TAKARÍTANI? MERT MÁR MOST FAGYOS!!!

 

Holnap reggel ismét balhé lesz, mert gondolom, mi sem változott, így majd a "főnök" mondja meg Solymáron, melyik utat mikor kell járhatóvá tenni, így a Koppányra majd ismét 7óra 50-kor kerül sor. Elvégre errefelé csak a lakosság 10%-a lakik, akik nem tudnak majd megint iskolába, munkába eljutni.

 

Itt már fent van egy ideje, kiváncsi vagyok, a reakcióidőre -ismét:

BKK - Budapesti Közlekedési Központ

 

Hajrá solymári Bélák!

Előzmény: cochenille (25837)
senior 43 Creative Commons License 6 napja 0 0 25839

Köszi!

Előzmény: s3pooler (25838)
s3pooler Creative Commons License 6 napja 0 0 25838
Előzmény: Adept (25825)
cochenille Creative Commons License 2017.02.16 0 0 25837

Lemaradhattam valamiről, ezért csak illő tisztelettel kérdezem: mit értesz az alatt, hogy "jelenleg _egyetlen_ járható közlekedési útvonal"? A Koppány M. u. alapból elesett és helyből le is mondtatok róla? Vagy a Karátsonyin (erdei úton) van megint gebasz?

Előzmény: Kerekhegyi másodrangú (25834)
Kerekhegyi másodrangú Creative Commons License 2017.02.13 0 0 25836

bocsánat, utóbb visszaolvastam, így teljes:

 

...nem ahol belterjes suttyó állatok közigazgatnak, avagy az "ellátórendszerükhöz" tartoznak.

Előzmény: Kerekhegyi másodrangú (25835)
Kerekhegyi másodrangú Creative Commons License 2017.02.13 -1 0 25835

Na igen, a stb.:

kátyúra - aszfalt,

hóra, jégre - só

 

persze csak ahol emberek laknak, nem ahol belterjes suttyó állatok.

Előzmény: ZerindVezér (25833)
Kerekhegyi másodrangú Creative Commons License 2017.02.13 -1 0 25834

Olvasgatva alant a sorokat, látom a kerekhegyi purpadlé ide már nem jutott el, hiába na,

túl nagy a szerénységünk, másodrangúaknak.

De azért én...:

Ezúton szeretném utólag megköszönni az összes érintett köcsög parasztnak Solymáron, ami a múlt pénteken csúcsosodott ki a reggeli órákban mifelénk.

Végül is csak a község egytizede (több mint 1000 ember!) nem tudott aznap iskolába, munkahelyre, orvoshoz, avagy sehova menni, mert a jelenleg egyetlen járható közlekedési útvonalat baszott letakarítani időben az illetékes, aki mint kiderült vezetőségileg egy személyben dönt, ki a franc is mehet aznap akárhova, vagy sehova.

Haladunk a korral, lassan netán "az első éjszaka joga" is bekéredzkedik Kerekhegyen?

 

ISMÉT GRATULA solymár belterj!

ZerindVezér Creative Commons License 2017.02.12 0 0 25833

Például, mert arra megy a pénz amire kell. Gáz a gázra, csatorna a csatornára, stb.

Előzmény: szkitty (25832)
szkitty Creative Commons License 2017.02.11 0 0 25832

Mert olyan vacak a burkolat mindenhol. hogy nem meri leengedni teljesen a lapátot, mivel simán eltörhet. ( Volt már rá példa..) a Koppányon pl. egyáltalán nem engedi le -már ha arrafelé téved. Nem valami sűrűn. Kezd botrányos lenni a helyzet. Évről évre egyre rosszabb. A korábbi polgármestert lehet szidni, de az tény, hogy akkor nem volt olyan nap, hogy nem tudtam volna lejönni a hegyről 2 nap után sem. Arra is emlékszem, hogy  traktorral takarították a kis utcákat. most meg két utcát is magunk takarítunk non-stop, mert sajnos, nem megoldható a takarítása/javítása/stb. Én csak azt hallom ebben a faluban mindehol, hogy semmit nem lehet megoldani. Csak tudnám, máshol miért sikerül??

Előzmény: lesliel (25829)
kezdőR+ Creative Commons License 2017.02.05 0 0 25831

Vigasztalódjatok az idő mindent megold!

ZerindVezér Creative Commons License 2017.02.05 0 1 25830

Mert kevés adót fizettek az utcában. Csak ennyi jár érte.

Előzmény: lesliel (25829)
lesliel Creative Commons License 2017.02.03 0 0 25829

Csak én érzem úgy, hogy a hóeltakarítás az utakon hagy némi kívánni valót maga után Solymáron? Legalább is itt a Pipacs, Ibolya, Hóvirág környékén elég lehangoló a helyzet.

A múltkor, amikor utoljára láttam a tolót (még a januári havazáskor), nem volt leengedve teljesen az eke, hanem csak a tetejét tolta le. Tudja valaki miért így csinálják?

Adept Creative Commons License 2017.01.30 0 0 25828

Értem. Ezek szerint nem értünk egyet :D

 

Előzmény: senior 43 (25826)
s3pooler Creative Commons License 2017.01.30 0 0 25827

Már bocs, de ha a Pilis valóban a föld szívcsakrája, akkor  - figyelembe véve, hogy mik mennek széles e földön - igencsak fog ott kelleni egy baromi erős defibrillátor ...

Előzmény: Adept (25825)
senior 43 Creative Commons License 2017.01.30 0 0 25826

Én is a nyóckerből jöttem, én is szeretem a zöldet, a csendet és a levegőt. Mivel azonban itt is világítok és lehúzom a wc-t, barátságban élek a trafóval és a szennyvízátemelővel. Annyira, hogy még a szakmám is, ezért nyugodtan nevezhetsz elfogultnak. A civil kurázsinak ezekhez semmi köze, az ezotériát meg a mesevilágban tartom számon.

Előzmény: Adept (25825)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!