Keresés

Részletes keresés

cochenille Creative Commons License 3 napja 0 1 25680

Szervusz!

 

Remélem, a beírásod óta már sikerült kicsit lecsillapodnod, szerintem alaposan túlragáltad, amit írtam. Nyilván jobban ismered a kerekhegyi falurész történetét, nekem inkább csak vázlatos ismereteim vannak. De az, hogy azt írtam, hogy "pénzes pesti lakosokat kezdtek idecsábítani", egyáltalán nem azonos azzal az általánosítással, hogy minden telektulajdonos dúsgazdag pestiként lett azzá; ilyet én nem írtam és nem is gondoltam.

 

Azzal pedig szerintem semmiképp nem tévedek nagyot, ha továbbra is azt gondolom, hogy az út kilobbizásában a tanácsi időszakban főként, sőt leginkább az ott telekkel rendelkező "jó elvtársak" szava számított (nyilván nem véletlenül született meg a Lázár út elnevezés) - de ezzel ugyancsak a legkevésbé sem állítottam azt, hogy minden kerekhegyi lakos a pártelitből került volna ki.

 

Ha mégis, még így is sértve érzed magad, akkor ezúton elnézést kérek, bízva benne, hogy viszonzásként te is visszavonod a vélhetőleg hirtelen elragadtatásból elkövetett, szükségtelen sértegetéseidet.

Előzmény: Kerekhegyi másodrangú (25676)
Silverboy_1 Creative Commons License 6 napja 0 0 25679

Egyenlőre nincs eredmény, majd az önkormányzat "intézkedik".

 

Másik eredmény, Zöld Gyula úr nyilatkozta, hogy busz nem jöhet, a többi igen. Hát persze

Előzmény: s3pooler (25677)
illés misi Creative Commons License 6 napja 0 0 25678

üdvözlök Mindenkit! évekig hezitáltam, van-e értelme erre a ritkán "mozgó" fórumra regisztrálni. mivel sok olyan -_ha csak hetente-kéthetente sőt, havonta történő  hozzászólás van,  ami a falu, ill. Kerek-heggyel kapcsolatos, döntöttem a bejelentkezés mellett.

 

igen, minket a Kerek- és Kakukk-hegyen élőket most elsősorban az erdei út lezárása érint. hogy ez milyen formában fog megvalósulni, még nem tudhatjuk, mindenesetre a legnagyobb veszélynek a busz közlekedés van kitéve.

 

egyébként érthetetlennek tartom, hogy a solymár online a mai napig nem említette meg ezt, a falu lakosságának kb egy tizedét érintő problémát!

 

még egyszer üdv minden fórumozónak!s3pooler Creative Commons License 6 napja 0 0 25677

Na jó, de akkor most van út, vagy nincs?

 

Mi volt a helyszíni megbeszélés eredménye?

Előzmény: Kerekhegyi másodrangú (25676)
Kerekhegyi másodrangú Creative Commons License 2016.08.21 0 0 25676

Drága cochenille !

 

Szerencse, hogy csak virtuálisan értekezünk, mert ezért a beírásodért egy személyes "konzultáción" vér folyna.

Mond honnan veszed a "pénzes pesti lakosok" kitételt, meg a "jó elvtársakat". - nem félsz, hogy esetleg élnek még szemtanúk és leszármazottaik akik ismerik a történteket és ezért esetleg apjuk helyett beverik a  mocskos hazug szádat?

Honnan eme dicső tudásod, na mert azzal szemben nekem birtokomban van a Karátsonyi gróffal történt adásvételi szerződés, nem mellesleg az a dokumentum is miért is nem volt "jó elvtárs" apám és családja, pl. 56 tavaszán(!) kicsit le is sittelték unokatestvéreivel egyetemben államellenes szervezkedésért.

 

A hétvégi házas , "telkes" korszakért talán ha a korszakot és előállítóit szapulnád, nem a jelenlegi itt lakókat...

 

...és örülök, hogy vastagon hiányos tudásod ellenére beírásoddal egyben igazolod alapproblémánk, az erdei út alapvetőségét.

Előzmény: cochenille (25661)
senior 43 Creative Commons License 2016.08.14 0 0 25675

Nem is a melósok dolga az ilyesmi, hanem a felelős műszaki vezetőjüké (ha egyáltalán volt nekik).

Előzmény: cochenille (25674)
cochenille Creative Commons License 2016.08.14 0 0 25674

Ez plusz kb. 15 mozdulatot jelentett volna, lehet, hogy huszat is. Nem gondolod komolyan, hogy bárki megtenne az ott dolgozók közül ennyi plusz erőfeszítést a pénteki fájront után?!

#jóvanazúgy

Előzmény: s3pooler (25673)
s3pooler Creative Commons License 2016.08.14 0 0 25673

Azt vajon valaki meg tudja mondani, hogy abban mi a truváj, hogy a vízelvezetési munkák miatt a Zosan felé a félpályás lezárás és a váltakozva engedett forgalom szombat délután és Vasárnap is üzemel, miközben senki nem dolgozik ott, tehát az üres sávot kell kerülgetni?

Nooooormáááális?

 

Miből állva a terelő-bójákat kitenni az út szélére, hogy a padkára véletlenül se menjen rá senki, a lámpákra meg húzni egy zsákot, és használni mink a két sávot? 

s3pooler Creative Commons License 2016.08.14 0 0 25672

Hát, speciel a kakas ügy az fájó pont tud lenni szombat reggel / hajnalban... de ettől még...

... biztos arrafelé is vannak olyanok, akik igaziból a NewYork-i Central Park-ra néző "zöldövezeti" ingatlanra hajtottak, de végül mégis ez lett belőle... Hidegkúton is volt hasonló az Ófaluban - beköltözőknek nem tetszett a röfi-dinasztia, aki már évtizedek óta ott "lakott", úgyhogy elkezdtek feljelentgetni. (Akkor még nem volt EU, úgyhogy kicsit egyszerűbb volt az élet..)

 

:-)

 

 

 

 

Előzmény: szkitty (25668)
Domi Creative Commons License 2016.08.14 0 0 25671

Vajon mikor lesz embervédelmi törvényünk is?

Előzmény: cochenille (25670)
cochenille Creative Commons License 2016.08.14 0 0 25670

T. Cím!

 

Hivatkozott, 25668/2016(VIII.13.) ügyszámú beadványában foglalt panaszával kapcsolatosan hivatalom megállapította, hogy az Ügyfél által sérelmezett, 2015. év november hónapjában foganatosított helyszíni szemle során az intézkedő ügyintéző helyesen járt el, azáltal, hogy szóbeli figyelmeztetésnek minősülő szóbeli figyelmeztetés alkalmazását foganatosította, minekutána Panaszolt gondozásában lévő, nevezett állatok sérelmére az éheztetés tényállása megvalósult és ennek ténye jegyzőkönyvileg dokumentálásra került.

 

Nevezett állatok egészséges életmódhoz való joga különösképpen - de messze nem kizárólagosan - az alábbi jogszabályhelyen foglalt rendelkezések megszegése folytán csorbult:

 

"Egész napos étkeztetés esetén egy főre biztosítandó legalább
a) négy adag zöldség – ide nem értve a burgonyát – vagy gyümölcs, ezekből legalább egy adag nyers formában,
b) három adag gabona alapú élelmiszer, melyből legalább egy adagnak teljes kiőrlésűnek kell lennie.
Tíz élelmezési nap főétkezéseiben egy menüsor csupán egy alkalommal fordulhat elő."
(idézetek a 37/2014. [S]EMMI rendeletből)

 

Fentebb írott és további közétkeztetési jogszabályok teljes körű figyelmen kívül hagyása folytán hivatalom egyértelműen megállapította, hogy Ügyfél számára felrótt súlyos mulasztás kétségtelenül és vitathatatlanul megvalósult. Hivatalom nyomatékosan felhívja panaszolt figyelmét arra, hogy az intézkedő ügyintéző által foganatosított, szóbeli figyelmeztetésnek minősülő szóbeli figyelmeztetés alkalmazása kifejezetten enyhe intézkedésnek tekinthető, mert sértett sanyargatásával, anyagi haszonszerzésből és előre megfontolt szándékkal elkövetett állatkínzás tényállásának megalapozott gyanúja miatt rendőrségi büntetőfeljelentés megtételére is megalapozottan lehetősége nyílott volna.

 

Ügyfél nevezett kifogását a fenti indokolás alapján dulván elutasítom, egyben kihirdetem, hogy hivatalom által hozott jelen döntés ellen a leghatározottabban, egyáltalán semmiféle fellebbezésre nincs lehetőség.

 

P. H.

 

olvashatatlan aláírás
sk.

Előzmény: szkitty (25668)
szkitty Creative Commons License 2016.08.13 0 0 25669

Előzmény: szkitty (25668)
szkitty Creative Commons License 2016.08.13 0 0 25668

Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

 

15 SVÁB juhról (cikta)  van szó. Mindez egy SVÁB faluban.

 

 

Solymár. 15.számú bejelentés/feljelentés. Picit sem részrehajló Hivatal. Na, ezért mennek el az állattartók Piliscsévre, Kesztölcre, Pilisszentivánra, stb...Nem fogok elmenni, ha a fejük tetejére is állnak! 


Szerintetek most mit kéne csinálnom? Hiába olvasom el ezerszer a határozatot, biztosan én vagyok csökött agyú, de nem értem.

 

Alapparaméterek az értelmezéshez:

- Solymár, Hold utca, mezőgazdasági övezet

- a két ingatlan nem határos egymással, közben van egy út, erre van egy villanypásztor- kapu kialakítva, hogy be lehessen menni az állatokhoz :)
- a Panaszos évek óta nem jár ki, idén jelent meg, valaki jelzett neki.. Méteres parlagfű és gaz volt mindig a területen (gondolom, most kapott egy fülest, hogy sos kaszálja le. Igaz, csak aug.ban tette meg, de ő biztosan nem kapott bírságot..)
- a Panaszos ingatlana nincs bekerítve
- a birkák nem voltak/vannak az ő területén (ha lettek volna, nem nő egy méteresre a gaz...)
- valóban át tudnak menni a birkák a panaszos ingatlanára -vagy bármelyik másik, bekerítetlen ingatlanra - , ha 1/ valaki direkt kinyitja a villanypásztort és 2/ direkt odahajtja őket, keresztül az úton...)

 

Feljelentettek már azért, mert közegészségügyileg veszélyesek a birkák, hogy nem szedem össze esténként a legelőről a birkakakit, hogy kukorékol a kakasom és hogy nincs fürdőszobája(ez komoly!) a disznónak.

Tavaly a hivatal ügyintézője közölte, hogy éheztetem az állatokat, mert novemberben csak széna és víz volt előttük a legelőn.

 

 

 

 

szkitty Creative Commons License 2016.08.13 0 0 25667

Ismerem a polgit. Jó fej :)

 

Előzmény: Domi (25649)
Silverboy_1 Creative Commons License 2016.08.13 0 0 25666

Ha ez így lenne Pali bácsi, és Ákos bácsi már .....

Előzmény: senior 43 (25659)
Silverboy_1 Creative Commons License 2016.08.13 0 0 25665

Most értesültem több forrásból, hogy az egyik "támadónak" a telekhatára nincs rendben. Csak mert itt különböző perekről lenne szó... Vasárnap 18 órakor busz-végállomásnál találkozó.

senior 43 Creative Commons License 2016.08.13 0 0 25664

Nem tudom, hogy van -e még részönkormányzatiságra lehetőség, de szerintem az sem old meg semmit. Az csupán annyit jelent, hogy hogy a település rész önállóan dönt (gazdálkodik) az őket érintő közösségi ügyekben. Az, hogy mennyi pénzből gazdálkodhat, a települési képviselő testülettől függ, vagyis, az alá-fölérendeltségi viszony marad. 

Előzmény: Domi (25660)
senior 43 Creative Commons License 2016.08.13 0 0 25663

OK. Kösz a kiigazítást, én a régmúltat annyira nem ismerem, csak a szájhagyományra hagyatkoztam.

Előzmény: cochenille (25661)
cochenille Creative Commons License 2016.08.13 0 0 25662

Remeteszőlős nem rész-önkormányzata Nagykovácsinak, teljesen függetlenné vált az elszakadásról szóló 1999-es népszavazással (a függetlensége a 2002-es önkormányzati választással lépett életbe). Más kérdés, hogy a Nagykovácsival való területmegosztást illetően talán még most is perben állnak, továbbá arra nincs anyagi erejük, hogy önálló önkormányzatot tartsanak fent, ezért - miután több környező település önkormányzatánál is sikertelenül próbálkoztak - jelenleg tudtommal kénytelenek Budajenő önkormányzatához tartozni. Talán pont részönkormányzati státuszban, szóval akár igazad is lehetett, amikor részönkormányzatról írtál.

Előzmény: Domi (25660)
cochenille Creative Commons License 2016.08.13 0 0 25661

Kerekhegy területe nem Solymárhoz lett "csatolva", mert már 19. századi térképeken is ugyanaz a községhatár, mint ma. De a 20. század első felében, amikor megindultak a parcellázások a volt grófi erdőbirtokon, az akkori ingatlanszervezők pénzes pesti lakosokat kezdtek ide csábítani, hogy vegyenek telket maguknak, ezért a megközelítést is inkább abból az irányból igyekeztek kialakítani. Ez folytatódott a háború után is, a tanácsi időkben, amikor nem igazán volt lényeges, hogy melyik terület hova tartozik közigazgatásilag, elvégre a Kerekhegyen hétvégi telekhez juttatott jó "elftársak" Pestről jártak ide ki, tehát fontosabb volt a városi kapcsolat, semmint a Solymár felé levezető út. Csak aztán a rendszerváltással és a hirtelen jött önkormányzatisággal kiderült, hogy hoppá, tul'képp Kerekhegy hozzánk tartozik..., na, nagyjábó azóta van ez a nyűglődés. (A hosszú történelmi folyamatokat kissé leegyszerűsítve.) 

Előzmény: senior 43 (25659)
Domi Creative Commons License 2016.08.12 0 0 25660

Az alapvető hiba szerintem ott kezdődött, amikor - akár feltételezhetően a pártállami kényelemért kollektíven megbüntetve Kerekhegyet - arra ösztönözte a népet az Önkormányzat enyhén rasszista adó-, szennyvíz meg egyéb helyi rendelete, hogy lakóövezetként éljenek itt ne vegyes-, vagy üdülőterületként. Így a népesség növekedett, az igények is ezzel párhuzamosan - de semmi más nem. Kódolva volt a konfliktus, meg problémák garmadája. A buta önös érdek vezette szabályozás oda vezetett, hogy lett egy nagy fluktuáció, a sok idevetődő szép környezetere vágyó épített lakást - de néhány év múltán szembesült a zordabb körülményekkel, magasabb fűtési költséggel, a kényelmetlen-ségekkel, a Pestre való bejárás, az infrastruktúra hiánya miattiakkal. Így elköltöztek máshova, ingat- lanuk eladták (és még jó, ha eladták, nem a hitelező tette ugyanezt). Az ő kudarcukban is felelős a mindenkori Önkormányzat. A pártállamnál nagyobb erőszakkal kívánják megszabni másoknak hogy éljenek - ahelyett, hogy minket szolgálnának.

Tulajdonképpen a legjobb az lett volna, ha Remeteszőlős válásakor mi is le váltunk volna a nagy csecsről. Nem tudom van-e ma még települési rész-önkormányzat létrehozására lehetőség?

Előzmény: senior 43 (25659)
senior 43 Creative Commons License 2016.08.12 0 1 25659

Valamikor réges-régen, amikor még nem a jogászok intézték az ország ügyeit, a terepviszonyok ismerete nélkül, egy tollvonással csatolták Solymárhoz ezt a kis, ránézésre ígéretes területet, amit ma Kerekhegynek hívnak. Nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy az arra érdemesek jó és értékes üdülő területekhez juthassanak. Kommunális problémákkal nem hagyták zavartatni magukat az akkori illetékesek, amikor miniszterelnöki nyaraló került oda, aszfaltút és vízellátó rendszer épült ki. Előbbi az erdőgazdaság, utóbbi a falu vízhálózata terhére. A terület szépen fejlődött, a nagyközség pedig a földrajzi viszonyok és a politikai fennhatóság hiánya miatt (nagyon idegenek kerültek oda) nem érezte magáénak, nem nagyon törődött vele. Azután jött a rendszerváltás, ennek nyomán a tulajdonlás és finanszírozás kiéleződése (kapitalizmus, vagy mi a fene van?). Továbbá, az emberi jogok nevében, a környezetvédelemre hivatkozással egész rendszereket lehetet megbuktatni (Bős-Nagymaros, stb.)  Ennek nyúlfarknyi vetülete a Solymár – Kerekhegyi problémakör is, aminek ebben az agyonszabályozott, elburjánzott, bürokratikus „jogállami” rendszerben jogi megoldása nincs!

Az évek óta tartó cirkusz mögött egyszerű egyéni érdekek érvényesítése rejlik, a térség lakói Zerind-vezér úttól Koppány Márton utcáig bezárólag szeretnék megőrizni csendes, jó levegőjű budai ingatlan státuszukat, ennek érdekében a környéket terhelő közúti forgalmat szeretnék kizárni, alapvetően a környezetvédelemre hivatkozva. Közben – persze – a kommunális szolgáltatásokra és saját közlekedési lehetőségre igényt tartanak. Az első önkormányzati ciklus végén a solymári testület foglalkozni kezdett Kerekheggyel (végül is ide adóznak…), gáz, út, Koppány Márton utca, csatorna, előbb maszek, majd bkk-busz járat létesült, beindult. Mindez nem konfliktus mentesen, bizonyára finomításokra várva. Az a helyzet azonban, ami az idézett „megfellebbezhetetlen” döntés következtében kialakult, abszurd, többségi érdeket figyelmen kívül hagyó, antidemokratikus intézkedés! Néhány magán ember jogi ügyeskedése ellehetetleníti a közösség jogait a hatékonyabb, jobb közlekedés iránt. Solymár térségében bővíteni kell a közút-hálózatot, ez mindenki érdeke! A Zerind vezér útiaknak mondanám (Koppány Márton, Vörösmarty, stb.), hogy a József utcában, Hősök utcában, de még a Mátyás királyon sem volt mindig akkora forgalom, mint napjainkban! Az önkormányzatnak komoly feladata, felellősége van a dologban (nem is értem, miért nem támogatják a Vörösvár – Szentiván – Solymár összekötő utat), a zsebükbe kell nyúlni, és beruházni, fenntartani! Akár az ünneplések és hagyományőrzések árán is! Ez lenne ugyanis a valódi feladatuk. Ehhez kellene valójában érteni! A jelenlegi solymári testület politikai státuszát tekintve nagyon kormánypárti, ha van befolyásuk, kapcsolatuk, most, Kerekhegy ügyében bizonyíthatnak! Különben kiderülhet, hogy hum-buk volt az egész… 

Domi Creative Commons License 2016.08.12 0 1 25658

Na ezért írtam, hogy mondjon le ha így van. Olyan Önkormányzatra van szükségünk ami akar is és tud is képviselni, az érdekünkben eljárni.

Előzmény: Silverboy_1 (25657)
Silverboy_1 Creative Commons License 2016.08.11 0 1 25657

Nem vicces,  ugye mindenki emlékszik milyen sorok voltak amikor a Budapesti oldalon csatornázás volt és nem lehetett az erdőn átmenni.  Tényleg életveszélyes,  de szépen elferdítették a beadványban.  Sajnos az önkormányzat elcseszte,  ez jogerős lett,  csak per felvétel lehetséges,  ráadásul mi itteniek semmit nem tudunk tenni,  megtámasni sem.  Csak az önkormányzat......

Előzmény: Domi (25656)
Domi Creative Commons License 2016.08.11 0 0 25656

Ezt a Koppányt mindenki olyan viccesre fogja fel, de az egy annyira alkalmatlan és veszélyes út még száraz időben is, hogyha ott egyszer elszabadul akár csak egy személyautó is abból katasztrófa lesz. Márpedig ha odaterelik a most döntően az erdőn keresztül bonyolódó forgalmat akkor csak idő kérdése, hogy be következzen. A meredek szakaszon egy megpakolt teherautó, vagy személyekkel megtöltött jármű nem is biztos, hogy el tud indulni fölfelé, ha meg kell állnia. Leghelyesebb lenne a Koppányt lezárni, vagy enyhe lejtésű szerpentinné alakítani (kb 15-30 ingatlan kisajátítása árán, azok helyén milliárdos építési költséggel a kisajátításon fölül). Szóval száz szónak is egy a vége: nincs alternatívája az erdei útnak.

Előzmény: s3pooler (25655)
s3pooler Creative Commons License 2016.08.11 0 0 25655

Remek.

 

Ezek után a magánutat szabálysértő módon használó autóvezetők nyilván belesápadnak a Koppányon hatályos "6-9-ig tilos" - ba...

 

Kezd Kaffka-i történetté kerekedni ez az egész... 

Előzmény: Silverboy_1 (25652)
Silverboy_1 Creative Commons License 2016.08.11 0 1 25654

Persze nagyon sok ferdítés van a beadványban, de papíron nagyon jól hangzik a természetvédelmi terület meg a másik buszmegálló, csak az nem hangzik el, hogy gyakorlatilag egy szakadékon kell át menni :D

 

Nem gondolnám, hogy az önkormányzat ezt nem fogja elcseszni, a 30 oldalban benne van az is, hogy volt olyan beadvány, amit nem sikerült időben beadniuk....

 

Nem mellesleg 14.-én Vasárnap 18:00-kor Kerekhegyi busz-végállomáson megbeszélés.

Előzmény: Domi (25653)
Domi Creative Commons License 2016.08.11 0 1 25653

Remélhetőleg ezt az ügyet szeretett Önkormányzatunk nem cseszte el, de ha mégis, úgy a leghelyesebb lenne, ha lemondana és feloszlatná önmagát. Gigantikus adókat ki tud vetni, meg be tud szedni évekre visszamenőleg - egy alapvető problémakörrel meg nem boldogul? Nehogy már így legyen. Lázár Gyuri bácsi idejében mennyivel jobban, meg egyszerűbben mentek a dolgok, például megépült maga az út. Az utókor max: át tudta nevezni, ennyi telne tőle, megvédeni már nem?

 

Ha a terjedelmes ügyiratban szereplő fellebbezők - erősen antiszociális - okfejtését elfogadnánk, egyetlen autópálya, kisvasút, balatoni móló nem épülhetne, kishazánkban. Kérdezem egyébként: amikor az M0 -ás gyűrű ÉNy -i szektora kerül sorra hol fog a nyomvonal húzódni? Ha alagút lesz, hova szellőznek ki annak függőleges légaknái? Mit és mennyit fognak kibocsátani pl: CO, CO2, SO2 SO3, NOx, stb gramm/óra, vagy tonna/év mértékben. Netán az alagútba csak elektromos jármű, kerékpár, kézikocsi meg lóvasút hajthat majd be?

 

Az ilyen tengeri kígyós ügyekre volt egy igen egyszerű megoldás: azt az 5-6 ezer m2 -nyi útfelületet (ami kb 3-6 darab kerekhegyi telek területének felel meg) önálló zárójeles helyszínrajzi számú területté alakítani majd ezen önálló területet kivonni a természetvédelem hatálya alól. Innentől kezdve pedig olyan szép útügyi-, közlekedési-, védőövezeti-, stb eljárások bonyolíthatók, hogy a bürokraták elélveznek tőle. Példák: M6 autópálya, M7 somogyi rész, stb.

 

Előzmény: Silverboy_1 (25652)
Silverboy_1 Creative Commons License 2016.08.10 0 0 25652
senior 43 Creative Commons License 2016.07.30 0 0 25651

Csak velük vitatkozunk, nem az Istenekkel..! Talán plakátháborút kell indítani, hogy ők is megértsék?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!