Keresés

Részletes keresés

Silverboy_1 Creative Commons License 6 napja 0 0 25441

Igen, de a különadók óta így van, de addig nem volt így és mégsem javult a színvonal, érdekes módon az árak folyamatosan nőttek miközben a világban az áramgáz stb változatlan volt. Egyedül a benzin ára mozgott. Dolgozik 1-2 ismerősöm az energiaszektorban, iszonyatos pénzek voltak benne egy darabig, nagyon-nagyon meggazdagodtak belőle.

Mondom továbbra is, hogy csak a tulajdonos változott , a pénzek ugyanúgy offshore cégek erdejében tűnnek el.

 

Kedvencem az áramszámlán, nem tudom, hogy még ma is rajta van, de ez energetikai iparban dolgozák támogatása cimszó tetszett a legjobban :D

senior 43 Creative Commons License 2015.08.22 0 0 25440

A vonalas közműveket (víz, csatorna, villany, gáz) üzemeltető cégeknél -különösen a különadók bevezetése óta - egyáltalán nincs nagy nyereség (profit), nem véletlen, hogy szíves-örömest adják vissza babaruhát a magán befektetők, csinálja aki akarja! A tőzsdéről is kikoptak már érdektelenség miatt. Az egyetlen a MAVIR, a villamos energia elosztó, ami 100%-ban Magyar állami tulajdon, a villanyszámlánk kb. a felét ők vágják zsebre! Na, ott van pénz, benne is vannak magas szintű machinációkban, mint pl. Paks II. vagy off-shore gázkereskedelem. Szóval, csak érzékeltetni szeretném, hogy a közmű - szektor viszontagságainak csak egy szűk kis területét látod, azt is úgy, ahogy láttatni akarja a politika. Hogy foglald el magad, s nehogy meglásd a fától az erdőt!

Előzmény: Silverboy_1 (25439)
Silverboy_1 Creative Commons License 2015.08.22 0 0 25439

Szerintem ez így nem igaz amit írtál. Jelenleg az állam által alapított területeken is sokkal normálisabb ügyintézés van, mint az eddig elmu/tigaz stb szolgáltatási területein. Igaz, hogy nyilvánvalóan többe került és pazarlóan kezelik a pénzeket (de amúgy magáncégeknél is iszonyatosan sokba kerül egy informatikai fejlesztés). Jártál az utóbbi időben a MÁK-nál? Hát elég jól működik szerintem. Szóval igazából nekem mindegy fogyasztóként, hogy a tulajdonosok viszik el a pénzt vagy az állami tulajdonos kezéből folyik szét a pénz, ha ugyanazt a szolgáltatást kapom. És pedig ugyanazt kapom. Pl az elmű fejlesztett valamit? Amit a lakosság is lát? (Nyilván a fogyasztáshoz hozzáigazította a transzformátorokat)

Pl automatikusan önmagát bejelentő készülék stb? Nem, semmit csak amire a törvény kötelezte.

 

Nem mondom hogy jó, ha az állam a tulajdonos, de a felhasználó szempontjából tökéletesen mind1.

 

Előzmény: senior 43 (25438)


senior 43 Creative Commons License 2015.08.20 0 0 25438

Hát igen, a természetes monopóliumot élvező, vonalas közmű-létesítményeket (víz, gáz, csatorna, villany) üzemeltető cégeknél a hozzáállás nem elsősorban tulajdonos kérdés. Inkább a társadalmi közfelfogás és közhangulat tükröződik a működésük révén. A monopól közszolgáltatás hatalom, és mifelénk eléggé jellemző, hogy a hatalmat inkább kéjes érzéssel, mint szakmai elhivatottsággal gyakorolják. A politikának nem privatizálni kéne, hanem megoldani, hogy a társadalom elvárásai hatással legyenek (tulajdonostól függetlenül) ezekre a cégekre! Az is igaz, hogy olykor túlságosan kritikusok vagyunk velük szemben. Máshol is vannak ellátási gondok, korlátozások, természeti csapások és hosszabb üzemkimaradások, de az ezek nyomán fellépő kritikákban élen járunk. Mert nincs bizalom. A gond az, hogy tapasztalataim szerint manapság egyre több alul képzett "szakember" kerül pozíciókba és ennek a hatását érezzük pl. az ügyfélszolgálatoknál. Azoknál a szolgáltatóknál, ahol a főtulajdonos nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező multi, mint pl. a M.telekomnál a Deutche Telekom, mégis csak jobb a helyzet ebből a szempontból. 

Előzmény: Silverboy_1 (25437)
Silverboy_1 Creative Commons License 2015.08.19 0 0 25437

Teljesen mind1 hogy kinek a tulajdona, eddig minden közmű szolgáltató akivel kapcsolatba kerültem úgy viselkedett mint1 hatóság. Az elmu évek óta lassan csinál meg mindent, eddig az egyetlen cég aki nekem normálisan működött összehasonlítva a többivel az az mtelekom. Lehet itt most sirni hogy szarabb a rezsi csökkentés miatt, de pont ezek a szolgáltató cégek pont leszarták korábban is a felhasználókat.

 

Pl ELMU most is az áramszünet alatt bemondta, hogy tudnak az áramszünetekről, de amikor másnap felhivtam őket reggel, fingjuk sem volt rola, hogy kerekhegyen is van áramszünet, akkor vették fel hibajegyra.

Mintahogy 15 evvel ezelőt télen felhivva a gazmuveket amikor nem volt gáz télen, közölték velem, hogy ők rohadtul felkészültek a telefonálok rohamára, de rohadtul nem lesz gáz.

 

Szóval baromira nem sirok ezek a cégek miatt már bocsánat...

 

Nyilván az állam nem jó gazda, de az eddigi üzemeltetőtöl sem voltam elragadtatva...

 

 

 

Előzmény: senior 43 (25436)
senior 43 Creative Commons License 2015.08.12 0 0 25436

Szerintem olvasd újra, figyelmesen. Ezek szerint, nem tudsz róla, hogy az orbán-kormány két-három éve vonta el az önkormányzatoktól a vízszolgáltatás feladatát, és kitűzte célul, hogy az országban néhány nagy állami vízszolgáltató maradjon talpon. Na, ha ez fog megvalósulni, akkor megnézheted majd, mit kezdhetsz a vízhiányoddal... A térségben egyként regionális vízszolgáltatás van, ami azt jelenti, hogy egy ellátó rendszerre több tucat falu van rákötve. 

Fogalmak:

Önkormányzat = közigazgatási egység, az egész település lakosságát jelenti.

Képviselő testület = az egész önkormányzat választott szerve, amely a polgármesterből és települési képviselőkből áll. A polgármester is képviselő. 

Polgármesteri Hivatal = helyi közigazgatási hivatal, ahol a polgármester, a képviselők, az igazgatás alkalmazottai dolgoznak. 

(ezen kívül a Polgármesteri Hivatal-t -jobb híján- egyebekre is szokták használni, mint alapítványok, önk. cégek, egyéb gittegyletek székhelye)

 

nekem hihetsz...

Előzmény: xtxt (25434)
szkitty Creative Commons License 2015.08.12 0 0 25435

Ismételten jó a tájékoztatás. Honnan kellett volna tudnom, hogy ma nem tudok elmenni ill. hazamenni ma kocsival? Mert az ELMÜ gallyaz... Szerencsétlen fickó, akit odaállítottak a Koppány utca végébe, mindenkit a Kilátó utca felé küld, hogy arra menjen kocsival. Felvilágosítottam, hogy a lépcsőn át nehéz lesz...

Azt sem tudják megmondani, hogy adott utcában vajon lesz-e villany avagy sem. Ha nem, mikor nem? Ma , holnap vagy máskor? Gyakorlatilag semmit nem tudnak. Sem ők, sem az ügyintéző a hivatalos ELMŰ-s számon. Szuper szervezés, szuper időzítéssel. Az mellékes, hogy mivel ide van bejelentve a cégem, köteles lett volna kiértesíteni. Határidős munkám van, és fogalmam sincs, mikor tudok dolgozni és mikor nem...

A polgármesteri hivatal ismét zárva. Senki nem tud semmit.

Haladunk.. hátrafelé... :(

xtxt Creative Commons License 2015.08.11 0 0 25434

:) Érdekes dolgokat olvastam. Rezsi csökkentés, kis keresztmetszet, szolgáltató és önkormányzat szidás. Mami 100 ezer forintja nem fejlesztésre menne el, hanem osztalék növelésére. Keresztmetszet is probléma igen. Ha nem engedné meg magának néhány tucat "helybéli" a kétnaponkénti vízcserét a medencében akkor sem lenne elég a víz de így biztos nem. Ismétlem a szolgáltató csak röhög az önkormányzatokon, nekik egy dolog számít a haszon és semmi más. De valamivel több mint 4 és múlva lehet ismét önkormányzatot cserélni. Mindenki jelölhet és választható. Én minden másodrangút szívesen jelölök, hogy ezt az ügyet mint (önkormányzat) vállára vegye, megmutassa milyen tökös egy igazi "önkormányzat" és rengeteg víz legyen Solymáron. Másodrangúból elsőrangú lehetne. Nem csak jelölném azt, aki mint önkormányzat megoldaná ezt a problémát, hanem szívesen meg is választanám vagy 20-30 évig.

 

Ui.: Nem keverendő össze a Polgármesteri Hivatal az Önkormányzattal. Első végzi az ügyes-bajos dolgokat jogszabályok és határozatok alapján. Az Önkormányzat pedig a polgármester és a testület. Amely dönt és határozatokat hoz. Lehet tökös önkormányzatot alkotni és megmutatni hogyan is kell csinálni.

Silverboy_1 Creative Commons License 2015.08.10 0 0 25433

Illetve út sem

Előzmény: Silverboy_1 (25432)
Silverboy_1 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 25432
Mégis mi fog történni velük? Nagy büdös semmi. Mindjárt busz sem lesz :(
Előzmény: Kerekhegyi másodrangú (25431)
Kerekhegyi másodrangú Creative Commons License 2015.08.08 0 0 25431

Persze, persze,

hova is mehetne bárki is a saját szemétdombjáról. :-)

 

Így aztán remélem megfigyelheted, hogyan fognak izzadni ősszel egyesek pl. a kerekhegyi csatornázás sarától, mely rájuk ragadt és azóta se vakarództak ki belőle.

Előzmény: senior 43 (25430)
senior 43 Creative Commons License 2015.08.08 0 0 25430

O.K. csakhogy, az nem megoldás, hogy mindenki elmegy a p.-ba, mert attól nem oldódik meg semmi. Az a megoldás, h. mindenki ott marad ahol van, és felel azért, amit művel...!

Előzmény: Kerekhegyi másodrangú (25429)
Kerekhegyi másodrangú Creative Commons License 2015.08.07 0 0 25429

Kedves senior 43 és Silverboy_1 !

 

Meggyőztetek, így megerősítve érzem korábbi beírásom sommáját:

 

"Na elmegy mindenki a jó .......ba! ßarjankó Vízművek, balf..Önkormányzat, stb."

 

:-P

senior 43 Creative Commons License 2015.08.07 0 0 25428

És akkor mégis egy kis politika: azért maradunk csóró lúzerek, mert a jelenlegi non-profit barát, "kiviszik a hasznot" szajkózó kis buzi politikusok semmit sem tanultak az elmúlt ötven-hetven évből, a hatalomgyakorlás módszereit leszámítva!

Előzmény: senior 43 (25427)
senior 43 Creative Commons License 2015.08.07 0 0 25427

A megújuló energia a jelenlegi díjszabások mellett jóval drágább, mint a hagyományos, úgy is lehet mondani, hogy az ezekbe történő befektetés nem térül meg. Leszámítva az ökológiai vonatkozásokat, az emberiség jövőjét, ami viszont nem közgazdasági (üzemgazdasági kategória). Éppen ezért, csak a leggazdagabb országok engedhetik meg maguknak, hogy közpénzekből támogassák a terjedésüket. Mi nem tartozunk közéjük, és ahogy kinéz, nem is fogunk. A technológiai fejlődés azonban megállíthatatlan, és a szél és napenergiához szükséges eszközök valószínűleg egyszerűbbek, olcsóbbak, versenyképesebbek lesznek. Persze csak ott, ahol már most is belefektetnek eleget. Mi versenyen kívül, a partvonalról nézzük ezt is, mint annyi minden mást a világban.

Előzmény: senior 43 (25426)
senior 43 Creative Commons License 2015.08.07 0 0 25426

A rezsicsökkentésnek azért van szerepe már most is, mert a mámi azt mondja a plakáton, hogy százezret spórol évente. Na, pont ennyivel kevesebb jut a közmű fenntartására. Persze, ha valahol/valamikor nagy lesz a gáz, az állam a zsebébe fog nyúlni. Így működött a szociban is. Igaz, azok még azt ígérték, előbb-utóbb ingyenes lesz minden. Csak éppen közműhöz, telefonhoz nem lehetett jutni. Ahhoz mégis csak egy rendszerváltás kellett, meg rengeteg külföldi tőke. A víznél maradva (erről volt itt szó), a közművek soha sem voltak "eladva", az mindég az az önkormányzatok vagy az állam tulajdonában voltak, vannak. Csak a működtetésük jogáért folyt a harc, előbb a magáncégek és az önkormányzati kft-k között, most meg az önkormányzatok és az állam között. A kettő között a különbség, hogy a minisztériumban, vagy a polgármesteri hivatalban mondják meg, ki legyen a góré. (pl. a szarkirály..) Szóval, a dolgok sokkal egyszerűbbek, mint ahogy a politikai maszlag sugalja! 

Előzmény: Silverboy_1 (25424)
Silverboy_1 Creative Commons License 2015.08.07 0 0 25425

Amúgy is pont Brüsszelnek nem tetszik. Hagy röhögjek, annak ellenére, hogy ez sem jobb így DE. Azért pár adalék hozzá:

 

- Mielőtt eladták a közműveket gyakolatilag mindenhova bekerült ahova csak lehetett a gáz/villany/víz.

 

- Az állam garantálta pl a villanyhoz a nyereséget!

 

- A közművek a mai napig úgy épülnek, hogy a lakosság kifizeti és az átvevő társulat/önkormányzat = állam üzemelteti. Bakker, nahát. Melyik megvásárolt közmű szolgáltató épített új telepeket saját

pénzén? (= önkori + eus támogatás) Mondjuk úgy ahogy a MATÁV a kábel tv-t/internetet? Elárulom a nagy büdös senki.

 

- Hány nagy új erőmű jött létre nem az állam/lakosság pénzén? (voltak ilyenek a gázturbinásokkal)

- Arról nem beszélve, hogy ezek a közművek stratégiai dolgok, nem kellene az államnak ezt soha kiengednie a kezéből szerintem. Ez nem azt jelenti, hogy jó így, mert iszonyat pénzeket vesznek ezen keresztűl ki a pártok, de az sem jó hogy privatizáljanak szarért hugyért mindent, ahogy most pl a görögöknél szeretnék. (nyilván ez lesz a következő lopicsek fázis itt is majd)

 

És akkor most arról a Brüsszelről beszélünk, ahol a nagyvállaltok meg szőnyeg alól adóznak. (google,microsoft,apple,starbucks és folytathatnám)

Hihetetlen.

 

Ja és nem vagyok eu ellenes, de azért hülye sem.

Természetesen van egy csomó visszásság az állam részéről, pl. ahogy meggyilkolják az alternativ energiás cuccokat, de az külön téma, és annak is a megtérülése szerintem egy szuper fos, ha magánemberként csinálja az ember. Más, ha ipari méretről van szó.

Silverboy_1 Creative Commons License 2015.08.07 0 0 25424
Semmi köze nincs a rezsicsokkentesnek ehhez egyenlőre. Ha 10 év múlva lenne, rá lehetne fogni, de ennyi idő alatt nem gyűrüzik át
Előzmény: senior 43 (25422)
senior 43 Creative Commons License 2015.08.06 0 0 25423

Ami a vízi közmű fejlesztési pénzeket illeti, elvileg léteznek európai úniós források, de az únió az elmaradott térségeket segíti, nem a főváros-közeli, jól szituált helyeket. Továbbá, a vízellátás minden normális, civilizált országban önkormányzati vagy regionális ügy, nem állami. Brüsszelben hánynak a korrupt, agyonpolitizált állami vállalatoktól, ezeket elvből nem támogatják. A jelenlegi kormány pedig pont ezt a modellt célozta meg.

Előzmény: senior 43 (25422)
senior 43 Creative Commons License 2015.08.06 0 0 25422

1990-ben, a rendszerváltás idején tetőzött a balhé a solymári vízellátásban. Akkor az a furcsa helyzet volt, hogy a Kerekhegyen akkor is volt víz, amikor a faluban már nem. Ebben szerepet játszott az, hogy korábban ott volt az egykori miniszterelnök – Lázár elvtárs – nyári rezidenciája. Az alapprobléma azonban az volt, hogy a regionális vízellátó rendszerben Solymár egy hosszú vezeték végén, Pomáz, Vörösvár és P.szentiván után kapta meg a maradék vizet Szentendre felöl.. Az első ciklusban a solymári önkormányzat anyagi áldozatvállalásával kiépült egy új vezeték Üröm felöl, ami alapvetően megoldotta a problémát. Időközben a térség lakossága két-háromszorosára duzzadt, de a közmű kapacitás nem változott. A 2000 –es évek elején létesült még két kút P.vörösvár térségében a csúcs-ideji kapacitás növelésére. A vízellátásban az a probléma, hogy igen nagy a fogyasztás-különbség a nyári csúcs és az éves átlag között. A csúcsra méretezett közmű-hálózat egész évi kihasználatlansága szintén komoly problémákat okoz, pl. a vízminőségben. Ezért, a nálunk is fejlettebb országokban, pl. a német partnerközségünkben is, bevett szokás a csúcsidőben a vízkorlátozás. Ilyekor nincs kocsi mosás, egyéb locsi-pocsi. Viszont, mindenkinek jut időben az alapellátáshoz. Ami a politikai hátteret illeti, amikor egy szakmába beteszi a lábát a politika, a szakma háttérbe szorul, és a vesztesek a fogyasztók lesznek. Ez a helyzet a vízellátásban is, mert rezsicsökkentéssel együtt, ennek következményeként jelenleg kilátás sincs arra, hogy valami változás bekövetkezzen. 

Előzmény: Kerekhegyi másodrangú (25421)
Kerekhegyi másodrangú Creative Commons License 2015.08.06 0 0 25421

:-)

 

A "harmadik meglátásoddal" messzemenően egyetértek.

 

 

A többi előzetes az lári-fári, avagy locsi-fecsi.

Nekem ugyan nincs medencém és hasonló huncutságom, de ha valóban ez van, miért nem progresszív a vízdíjfizetés, mint pl.a villanynál?

 

Volt egy hasonló (azonos) probléma erre mifelénk vagy 15-20 éve. (a tudomány cca. 30 évet számol egy generációnak)

Abból minden illetékesnek tanulni kellett volna!

NEM TETTÉK!

Na elmegy mindenki a jó .......ba! ßarjankó Vízművek, balf..Önkormányzat, stb.

 

 

Előzmény: xtxt (25418)
xtxt Creative Commons License 2015.08.05 0 0 25420

Ha ilyen egy Mercédesz, akkor mit várunk az Ikarusztól? Vagy talán nem is annyira rossz?

Előzmény: ex-Fixpont-főszerkesztő (25419)
ex-Fixpont-főszerkesztő Creative Commons License 2015.08.04 0 0 25419

Jó kis sztori az indexen... A történetben szereplő busz 2012-ben Solymáron is közlekedett.

http://index.hu/belfold/2015/08/04/valosag_lett_minden_bkv-zo_remalmabol_mercedes_citaro_baleset_134/

xtxt Creative Commons License 2015.08.03 0 0 25418

Üdv Mindenkinek! Sajnos (szerencsére) nem voltam itthon pár hétig, így most olvastam el az ez idő alatt írt bejegyzéseket. A vízkorlátozás nem új dolog itt Solymáron. Szinte minden évben hallottam róla. Plakát, újság, talán még a hivatal oldalán is. Tudomásom szerint a korlátozásnak részben mi helybéliek is okai vagyunk. Pl. az elmúlt 20 évben rengeteg medence épült. Elárulom sok engedély nélkül. Egy ilyen medencébe nem 1 köbméter víz kell. Nem beszélve az automata öntözésről sem. Ami általában éjjel, vagy hajnalban kapcsol be. Szintén nem kevés vizet használva. Mondhatjuk, hogy ez igaz, de ezen szomszédok, annyival többet is fizetnek a használatért. Mondani lehet, de nem lenne igaz. Ezeken a helyeken általában sem a vízóra, sem a gázóra, de még a villanyóra sem a valós használatot mutatja. Nem is lenne irritáló, ha nem hangoztatnák, hogy ők milyen rafináltan csapják be a szolgáltatókat. A legjobb pedig, hogy a medencék vize sem a locsolásra folyik majd el, hanem a csatornát terheli, hiszen babrás megoldani így a locsolást, és a fűnek sem "tenne jót a 2 két napos víz", hiszen gazdagéknál a fűnek is kijár a friss víz. Egy a lényeg már itt több ezer m3 víz megy el.

Most jön a hivatal felelőssége. (Már ha van!) Ez most meglepő volt igaz? A hivatalnak akkor van felelőssége, ha ő tulajdona az adott település vízszolgáltatója. Ebben az esetben neki kellene a megfelelő tározó működtetése, feltöltése, karbantartása, azaz a szolgáltatás biztosítása. Ellenkező esetben csak kérhet, követelhet, fenyegethet. Abban az esetben, ha a minimális szolgáltatást teljesíti a szolgáltató (lásd lajtos kocsi, lakosság hangosbemondón való tájékoztatása), akkor még a pereskedés is balgaság lenne.

A harmadik meglátásom pedig az, hogy ezeken felül azért kevés itt a víz, hogy máshol zavartalan maradjon a szolgáltatás. Hogy hol? Ezt mindenkinek a képzeletére és logikus gondolatmenetére bízom!

Előzmény: Kerekhegyi másodrangú (25412)
Silverboy_1 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 25417

Azt nem tudom tudjátok-e, a túloldalon vlmi 160 aláírást szedtek össze a busz ellen,m és a másodfokon sikerült megtámadni

Silverboy_1 Creative Commons License 2015.07.20 0 0 25416

Illetve még amikor a II. kerületben laktam, ott a gáz ment el éjjel télen az egész utcában, amikor hívtam az ügyfélszolgálatot közölték, hogy majd valamikor holnap megcsinálják, és hogy felkészültek a lakossági hívásokra :D(nem a megcsinálásra)

Előzmény: Kerekhegyi másodrangú (25412)
Silverboy_1 Creative Commons License 2015.07.20 0 0 25415

Nem volt máshol sem. Igaz nem aznap, de volt ilyen.

Amúgy a vizművek honlapján kint volt, de csesztek felvenni a telefont egész hétvégén

Előzmény: Kerekhegyi másodrangú (25412)
Domi Creative Commons License 2015.07.20 0 0 25414

1990-92 nyarain volt, hogy két hétig sem volt víz. Budaligetről a közkifolyóból hordtuk kannákban.

Előzmény: Kerekhegyi másodrangú (25412)
ciethiev Creative Commons License 2015.07.18 0 0 25413

Tudja vki, hogy mi épül (majd) az új út mellett, ahol a téglagyár volt? Hallottam már olyat, hogy StopShop, de lakóparkot is? :o

Kerekhegyi másodrangú Creative Commons License 2015.07.17 0 0 25412

OLLÉÉÉÉ, itt az újabb souvenir a kerekhegyieknek, mert gondolom máshol van víz (dögivel).

 

Két napja drasztikus vízkorlátozás van Kerekhegyen, mendemondák járnak kelnek, a hivatalos illetékes kontaktok hamukáznak, tolják egymásra a problémakőrt.

Lényeg a lényeg, esténként elzárják, egész éjjel nincs víz, és napközben sem, csak a reggeli és a du-i órákban.

Hangosbemondókból üvöltözik, hogy senki ne locsoljon, ne mossa a kocsiját, ne töltse a medencéjét és kapcsolja ki az öntözőberendezését.

Egy tartálykocsi meg kolbászol utcáról utcára és üvöltözi:

Víízhiáááány, vegyenek vizet a lajtostóóól!

Amúgy pedig esténként cca 8-9-től nincs víz: azaz Kerekhegyen mostanság a " Ne fürgyé le!" dívik, ha nem kapsz észbe időben, akkor ßarni sem tudsz, de még az is lehet, itthon sem vagy, azt csak leesik az állad, mi minden megtörténik a XXI. században errefelé, mikor a munkából hazaérsz.

 

Korrekt, hivatalos tájékoztatás 0 meddig kell ezt elviselni, eltűrni, a vízművek pikirten lepasszol

("...közölte, hogy mit izgulok, ha nincs víz , arra úgysem fizetek vizdijat" , )az Önkormányzat mintha nem is létezne...miért van egyáltalán, - na mert ilyenkor sehol.

...hogy így lesz ez ezután is és meddig a 38-40 Celsiusban, arról nincs hír, de hát mi a faßnak is tájékoztatni a hétvége közeledtével a lakosságot, rohadjon meg mindenki ahol van, azaz aszalódjon csak a saját ingatlanán a munkaidő lejárt péntek délben.

A hülye lakosok meg hívják csak a harcedzett ügyeletet...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!