Az eredeti kábel rövid, csak egy sima USB-A alj van a végén. Nincs benne semmi elektronika. Azt írja, ne használjunk semmilyen elosztót vagy kártyaolvasót, hosszabbítót, stb. Ne legyen az eszközön biztonsági zárolás.
Én ugyanazt az olcsó pendrive-ot használom 13 éve, hiba nélkül (egyszer újra kellett formázni mert megsérült egy fájl rajta). Működött a 2009, 2012 és 2014-es Jazz rádiókkal is.
Mindegy , azért kicseréltettem az aksit is ... most már működik a start/stop rendszer is ... nem mintha annyira hiányozna .. de hát akkor már működjenek rendesen a dolgok , ha már vannak ..
Tényleg a kábel volt szar !!! Tanulság: kezdjük mindig a leg bagatelleb dologgal .. mondjuk még mentségemre szól .. hogy franc se gondolta volna elsőre egy teljesen ép.és ráadásul "prémiumabb" kábelről ( ilyen szövött árnyékolás fém csatik stb ) hogy " elromlik" .. na mindegy most kicseréltem egy 20 ft os műanyag gagyi szarra , evvel működik. (persze a másik is működött .. mostanáig )
jaa tényleg .. azt meg se néztem .. persze jogos a kábel felvetés ... csak az van ..hogy ez a szivargyújtóba dugható ketyere ez világít is .. na transzmittervközbe eszembe jutott ..tehát a gyujtóba dugva világít .. de amint beledugom szemből az usb kábelt ..akkor kialszik ..és se kép se hang..mindenesetre arra gondoltam esetleg direkt tiltana a gyenge aksi miatt .. de akkor ilyenről szó sincs.. is
Ha sem a szivargyújtóról, sem az USB-ről nem tölt, akkor én igencsak gyanakodnék a töltő kábelre. Nem tudom elképzelni, hogy a szivargyújtó áramellátása és az USB csatlakozó áramellátása/működése között bármilyen összefüggés lehetne. Hacsak nem volt szétszedve a közelmúltban a középkonzol, és nem jól lett összerakva. Esetleg: A könyöklőben is van egy USB aljzat, nézd meg onnan tölt-e.
2018 as Jazz nem tölt az usb aljzat .. kipróbáltam persze a szivargyujtós megoldást is .. az se tölt .. a start/stop az kb december óta nem műkszik ..csak az nem hiányzott .. lehet ez az aksitól ..hogy letilt v vmi ilyesmi ..hisz a motor jár .. de még se tölt ..🤔
Szép napot! Van egy 2016-os Jazzünk. Az utóbbi idóben alacsonyabb fordulat (1800-2000) környékén időnként "megtorpan" az autó. Ez 1-2 másorpecig tart, mintha kimaradna a gyújtás és nem menne egy-két henger. Először azt hittem a klíma elindulása miatt van, de klíma nélkül is tapasztalható. EGR szelep lehet. Az autóban 160000 km. van. Elvileg 120000 -nél volt gyertyacsere.
Első körben alaposan megtisztítanám a gumikédert (alatta is), aztán bekenném valami gumiápolóval, pl. paraffin, szilikon stb. A kosz miatt pl. nem tud egymásra simulni a két gumi felület és átengedheti a vizet.
Wastegate mester szerint elektromos kopásjelző, ami a műszerfalon jelezne nincs, "akusztikus kopásjelző" van, a fékbetétben valami fémlemez, ami ha hozzáér a féktárcsához, akkor morog, visít.
Köszi a választ, közben sikerült megtalálnom a mestert, telefonon értekeztünk, és már túl is vagyok a "műtéten" . Sajna az alkatrész árak szörnyűek ...
Most újabb kérdésem adódott, bejelzett a GPS, hogy régiek a térképfile-ok. Hogyan lehet frissíteni? Ha valaki ismeri a módszert, kérem írja meg kisiskolás szinten ( pendrive bedug, enter, stb)
Tegnap autópályán fémes visítás (illetve volt egy halkabb pulzáló is) hoztam rám a frászt.
Fékpedál benyomás-elengedésre elhallgatott. Elölről jött, elég hangos volt.
Aztán előjött megint. Kormánytekergetésre (pályán nyilván finoman, kis szögben) változott a hangja, halkult, elhallgatott, erősödött.
Próbálgattam (80-120 között), de nem tűnt sebességfüggőnek.
Megálltam, néztem találomra, nem jöttem rá semmire. Aztán 200 km-en keresztül nem jött elő többet.
Mi a frász lehet?
Nem hiszem, hogy a fék, mert akor minden fékezésnél csinálná, illetve nem múlna el.
Sebességtől nem függ (jó, 60-nál lehet, hogy nem csinálná).
A kormányállástól hogyan függhet?!
Hülyeségnek (és túl optimistának) tűnik, de lehetséges, hogy valami karosszériaelemen a szél pont úgy fúj át, hogy az süvít, rezonál? (Ez megmagyarázná, hogy fékre miért hallgat el - megdől a kasztni, megváltozik a szög - , illetve, hogy kormánymozdulatra miért változik az intenzitása.)
Ahol csinálta - M3/M30 - D-DNY-nak mentem, illetve É-nak.
Utána elfordultam NY-DNY-nak, illetve DK-nek (M3 és M5), de az M31-M0-n sem jött elő a hang többet.
Jó régen nem jártam már erre, de ennek csak az az oka, hogy jó autó ez a Jazz, nem volt vele semmi gondom. Igazán most sincs, csak az idő és a kilóméterek szálltak el felette. 105000 Km került bele, és ideje lennne egy komolyabb karbantartásnak. Nem vagyok autószerelő, de az olaj és szűrőcserékkel elboldogulok. Most viszont már többet szeretnék adni Honda san-nak. Már írtam wastegate-nek (egyszer már jártam nála az előző autómmal) de egyenlőre nem kaptam választ ... Persze nyilván van jobb dolga wastegate-nek mint az e-mail-ek olvasgatása, meg az is lehet, hogy nyaral (rosszabbra nem akarok gondolni). No a hosszúra nyúlt bevezetés után rátérnék a lényegre. Volnának kérdéseim: mikor kell ékszíjat cserélni? mikor kell gyertyákat cserélni? mikor kell váltóolajat cserélni? mikor kell fékfolyadékot cserélni? Van-e még valami, amit ilyen futásteljesítmény után ellenőrizni cserélni kell? Ja, Honda san 2018-as 1500-as 130 Le-s manuális váltós szívó motoros, nem hibrid. És wastegate mesternek még mindig jó a régi (kb 3 éve használt) gmail-es címe?
Ha tud valaki válaszolni, előre is köszönöm ! Lesliev
persze hogy nem (BME-n autogepeszkent vegeztem, doktoráltam ;)
idealis esetben a fékerö úgy oszlik el, hogy mindegyik kerék hasonló mértékben legyen a csuszáshatárához
ez sokmindentöl függ, olyanoktól, amit a fékeröelosztás semennyire sem ismerhet (pl. tapadási viszonyok) és olyanoktól is, amit bizonyos mértékben igen (pl. súlyeloszlás)
ha (! mert azert ez kis minta) egyes tipusoknal mindig a hatso, masokna mindig az elsö betét/tárcsa kopik el, abban a súlyeloszlás figyelembevétele a fékerök elosztásánál is szerepet játszik/hat
pl. a GD-nél kicsit erre (pl. "tévedtek", majd látták a tapasztalatokat, így a köv. generációnál amarra módosították, minek következtében) a köv. generációnál úgy lett, igy megint kicsit masik irány stb.
..vagy tök véletlen (figyelmetlenség, nem lényeges fejlesztési szempont és így "alakult") stb.
Bocs, az enyém nem GE, hanem GG, bár nem hiszem, hogy nagy különbség lenne. Viszont CVT és így a kevesebb motorfék miatt a fékek elvileg jobban kopnak.
Valami hiba van ott. Az enyém ugyan 2012-es, de az első fékek 40 ezret, a hátsók 80 ezret bírtak (Bp.-i használat mellett). Az első felnik ennél is fékporosak, de a hátsókon ez elenyésző.
Lehet, hogy nem old ki rendesen a féked. Próbáld ki:
1. Emeld fel az emelővel a kérdéses kereket.
2. Taposs bele erősen a fékbe, majd engedd fel.
3. Forgasd meg kézzel a kereket. Ha könnyen forog, akkor jó. Ha nehezen és súrol, akkor baj van (szorul a fékdugattyú vagy egyéb alkatrész, rozsdás, stb.), vidd szerelőhöz.
Hátsó keréknél ugyanezt próbáld ki a kézifékkel is.