Keresés

Részletes keresés

Hehe164 Creative Commons License 1 órája 0 0 110199

Azt ugye tudod hogy az itteni és az egyéb "kommunikáció" a mostani helyzet szempontjából, meg úgy egyáltalán a lószar kategóriája?

:-(

Előzmény: Plieur (110198)
Plieur Creative Commons License 1,5 órája 0 0 110198

Óóóóó, nem kell olyan messze kombinálni:)

Ha esetleg el lett volna felejtve ez az eset:

http://www.haon.hu/193tjatszo-toronyra-masztak-a-menek252ltek-debrecenben/news-20080611-10464337

 

Nos, az első reflex az hogy "OK, akkor ugorjatok, akinek Allah azt rendelte hogy toronyugrást hajtson hajtson végre és megmaradjon az úgyis megmarad", csakhogy ha az eset tragikus fordulatot vett volna akkor ugyanazok szedték le volna a keresztvizet a magyar közigazgatásról és fegyveres testületekről akik egyébként nem szívesen látnak afgánokat az EU-ban.:)

Semmi sem garantálja hogy hasonló eset nem fordulhat elő a jövőben a Maginot vonalunknál, szóval akik lelkesen vizionálják a kemény rendőri/katonai fellépést elgondolkodhatnának azon is hogy a MH feladatkörébe esne a menekültek kihámozása is a szögesdrótból, még mielőtt valamelykük elvérzik átmászás közben.:)

 

Szvsz ebből a buliból sehogy sem fogunk jól kijönni...

A mostani szituban meg gyakorlatilag mindenki megkapja a maga 15 perc hírnevét, kezdve a lelkes aktivistával aki csodálkozik hogy kivágják a szemétbe a szendvicset amit éppen kiosztott ( mert senki sem garantálja a muszlim menekültnek hogy bizony halal vágással végezte az a marha amelykből a felvágott lett...), folytatva pár párttal , sufniból előrángatott politikussal, stb-stb...

Csakhogy ettől még nincs letisztázva hogy azoknak akik a határon fognak szolgálatot teljesíteni mekkora mozgásteret fog engedni a jog, milyen feltételeik lesznek, stb-stb...

 

 

 

Előzmény: Hiryu-reload (110194)
Hiryu-reload Creative Commons License 1,5 órája 0 0 110197
Hiryu-reload Creative Commons License 1,5 órája 0 0 110196
Hiryu-reload Creative Commons License 2 órája 0 0 110195

versus , idéznék

Újságírói kérdésre, hogy hogyan lehet, hogy a rendőrök szeme láttára másznak át a kerítésen a menekültek válaszolta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy egyelőre türelmi időszak zajlik. Ha az Országgyűlés elfogadja az új jogi szabályozást, akkor keményítenek be a rendőrök. Fizikai, személyi és jogi erősítést ígért Lázár, és beszélt a menekültek megfelelő tájékoztatásáról is. A miniszter szerint több millió euró is lehet a külföldi plakátkampány.

Hiryu-reload Creative Commons License 3 órája 0 0 110194

hmmm.... rágondoltam.. aszt eszembre jutott, mennyi lehet az esély eannak, hogy annakk a 2-3 hónapja úton lébő afgánnak /szírnek, sajnos a környékről még pár nép felsorolható- képzettsége, harci tapsztalata, motiváltsága magasan veri az ungarische rambóét...

 

 

Ahogy a bölcs rabbi mondta itt a szomszédban: 

 

"Csak akkor játssz az erdőtüzzel, ha el is tudod oltani!"

Előzmény: Plieur (110191)
vad05 Creative Commons License 3 órája 0 0 110193
Előzmény: Python24 (110161)
Hiryu-reload Creative Commons License 3 órája 0 0 110192
Plieur Creative Commons License 3 órája 0 0 110191

Jó, akkor most pontosítások következnek. Fenntartom amit leírtam: az iratok megléte vagy hiánya tulajdonképpen egyformán mindegy, minden előfordulhat, kezdve az "elvették egy barikádnál Aleppó alatt" és folytatva a már említett eredeti hamis szig lehetőséggel. Mivel Inchallah ( ahogy mondja a breton) nem ide készülnek, nem is fogják megkockáztatni hogy kisebb-nagyobb bűncselekmények miatt lekapcsolják őket a cél (pld. Hollandia vagy az UK) előtt, még akkor sem ha nem egyetemi tanárok vagy agysebészek, esetleg mindkettő. Érdekes, horda ide vagy oda, de nem hallani hogy a menekültútvonalak mentén elszaporodtak volna a vagyon és személy elleni bűncselekmények, de erről talán a rendőr fórumtársak többet tudnak ( esetleg mondani).

Tűzparancs?

Nos, a 70-es és 80-as években igazán épületes események zajlottak le a jugó-román határszakaszon,majd 86-89 között a magyar-román határon. Akkor is voltak átszökések amikor az elkapás egy szolíd testápolást jelentett a határörség-rendőrség-szeku trió valamelykénel, sőt voltak halálos áldozatokat eredményező fegyverhasználatok is . Ez akkor volt, most mások a körülmények, de én nem becsülném le egy 2-3 hónapja úton lévő afgán elszántságát ( lesz olyan elszánt mint az akkori határsértők ...), ehhez hozzá kell adni azt is hogy a mai média és kommunikációs lehetőségek mellett egy halálos áldozattal járó fegyverhasználat híre seperc alatt elterjed, aztán kezdődhet a tánc...

Még valami: az igazi gond akkor lesz amikor a beérkező hullámhoz hozzá fog adódni a visszatérő, azaz azok akik már nem tudnak eljutni a hagyományos célországokba, éppen mert azok is bekeményítenek és igyekeznek majd határaikon kívülre ( értsd peremországok felé) terelni ...

 

Előzmény: Hungry_horse (110175)
vad05 Creative Commons License 4 órája 0 0 110190

Mert az én hsz-mra reagálva írtad. :) Egyébként nincs front, de majd lesz! Nem is akármilyen! :( 

Előzmény: kószák egyike (110132)
Hungry_horse Creative Commons License 4 órája 0 0 110189

Persze.

Azok akik téged.

Előzmény: kovacsgyula44 (110188)
kovacsgyula44 Creative Commons License 4 órája 0 0 110188

Millen aktív lett a zabostarisznyáját vesztett pely! Fizeti valaki?

equilibrator Creative Commons License 6 órája 0 0 110187

Ritka pillanat, hogy a Hende úrnak adok igazat, de a tények makacs dolgok. Ha az első számú jogforrásba "katonai védelem" lett írva, akkor az alapján nem lehet emberterelgető juhászbojtárnak vagy ügyeletes regisztrátornak (íródeáknak) vezényelni (jogszerűen) katonát. A gulyáságyú bevetése (remélem Dr. Nagyokos Gulyás nem veszi magára) is csak katonák ellátására indokolt. Más helyzet lenne/lesz, ha nagyobb csoport erőszakosan, felfegyverkezve törné át a határt. De kétségem sincs, hogy a gránitszilárdságú alaptörvény (n+1)-edik módosításának időszükséglete: egy harci nap.

Előzmény: kószák egyike (110179)
Hungry_horse Creative Commons License 6 órája 0 0 110186

Gondolom hasonló hálanyilvánítások esetén a kedves rendőrök és honvédek is bocsánatot kérnek majd, hogy jelenlétükkel zavart okoznak a szemmel láthatóanbeilleszkedési vágytól égő operaénekesnőnek (de lehet, hogy ő egyetemi tanszékvezető az iszlám tolerancia szakon):

Hungry_horse Creative Commons License 6 órája 0 0 110185

A 2006 őszétől 2010 tavaszáig magyarok ezreit válogatás nélkül véresre verő sünök "határozottsága" a "törvényes rend" fentartásában, "alkotmányos kötelességeik" teljesítése során " amgyar államhatár és szuverenitás védelmében:

 

Ez a pintéri rend.

Hungry_horse Creative Commons License 6 órája 0 0 110184

Köszi, ez egy jó post volt.

Előzmény: kószák egyike (110182)
Hungry_horse Creative Commons License 6 órája 0 0 110183

és Németh Szilárd, , a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke:

http://www.napigazdasag.hu/cikk/54845/

 

"Egyre agresszívabbak és követelőzőbbek a mind nagyobb számban Magyarországra érkező illegális migránsok – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő tegnap, pár órával azután, hogy Röszkén könnygáz bevetésével fékezték meg a regisztrációra várók között kitört dulakodást. Kovács Zoltán hozzátette: hetek óta tapasztalható, hogy a migránsok magatartása egyre fenyegetőbb. Hasonló tapasztalatokról számolt be Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus úgy fogalmazott: a Fidesz lehetővé tenné a honvédség bevetését határvédelmi és a bevándorlással kapcsolatos feladatokra, mert – utalva a tegnap délelőtti röszkei dulakodásra – a Magyarországra illegálisan érkező „népvándorlók” egyre agresszívabban lépnek fel. Németh Szilárd elmondta: szeptember 1-jére összehívták a nemzetbiztonsági és a honvédelmi bizottság együttes ülését, amelyen ország­gyűlési határozati javaslatot terjesztenek majd elő, hogy lehetővé tegyék „a határvédelmi és a bevándorlással kapcsolatos stratégiák tekintetében” a honvédség bevetését."

Előzmény: Hungry_horse (110181)
kószák egyike Creative Commons License 6 órája 0 0 110182

Olvassátok el. Ehhez nem kell kommentár.

Ez a fotó tökéletesen megmutatja Magyarországot

Egy kép, nem több, egy jól elkapott pillanat, amely önmagában tömöríti az elmúlt 25 esztendőt, de talán még sokkal többet is. Fotó: Béli Balázs Ha jól megnézzük ezt a fotót, rajta van ezen az elmúlt évtizedek összes értelmetlen beruházása a stadionoktól a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Hungry_horse Creative Commons License 7 órája 0 0 110181

és Volner:

Előzmény: kószák egyike (110178)
Hungry_horse Creative Commons License 7 órája 0 0 110180

Érdekes ez a szagértő:

http://hvg.hu/itthon/20090811_tarjanyi_zoom_tartozasok

http://hvg.hu/gazdasag/200923_offshore_ceg_a_Zoom_megszuntetoje

http://hvg.hu/itthon/20130409_Vadat_emeltek_Tarjanyi_Peter

 

".... Tarjányinak nem a Zoom az első mozgalmas utóéletű vállalkozása. Nevéhez kötődik a Proware Kft. is, amely a Medgyessy-kormány idején több százmillió forintért végezte el több nagy állami vállalat átvilágítását. Igaz, a Proware pályafutása csúfos végett ért, a ma már felszámolás alatt álló cégtől összesen 130 millió forintot követelnek a hitelezői. A Zoom-cégek sorsa egyébként kísértetiesen hasonlít egy másik Tarjányi-cég, a Promarket Marketing és Rendezvényszervező Kft. pályájához: az adósságokban úszó vállalkozást - melyben a hitelezők követelései meghaladták a cég vagyonát - Tarjányi és cégtársa 2004-ben passzolta át két gödöllői lakosnak, majd a kft. nem sokkal később fantomcéggé vált."

 

Ő egy képzett, szavahihető, hiteles ember, érdemes meghallgatni a tanácsait.

Köszike.

Előzmény: kószák egyike (110176)
kószák egyike Creative Commons License 7 órája 0 0 110179

Erre mondják, hogy nem tudja a jobb kéz mit csinál a bal? :)) Az egyik szerint kell a másik szerint nem. Kezd az egész tragikomédiává fajulni:

http://444.hu/2015/08/27/hende-szerint-kell-gulyas-gergely-szerint-nem-kell-modositani-az-alaptorvenyt-hogy-katonakat-kuldjenek-a-hatarra/

kószák egyike Creative Commons License 7 órája 0 0 110178
Előzmény: kószák egyike (110176)
Hungry_horse Creative Commons License 7 órája 0 0 110177

Ezt szólá az általad idézett cikk szerint a házinyúlvadász keresztény és konzervatív miniszter a válása és a titkárnője magáévá tétele után:

 

"Nem engedhetjük, hogy a határátlépés szabályait önkényesen a sutba dobják, áthágják, ez ellen hazánk és nemzetünk védelmében határozottan fel kell lépnünk"

 

Remélem ha cseh miniszternők helyettes nem győzött meg,  a saját hazád honvédemi minisztere mostanra meggyőzött, hogy tévedtél.

Nem kicsit, nagyon.

 

A kérdés már csak az, a dumán kívül mire lesz képes a megsemmisített magyar honvédség?

mondjuk annyira egészen biztos, mint a 143.000+ alkalommal szabálysértőket tűrő/támogató sünök.

Műszaki zárat legalább tudnak építeni.

A többi meg elválik.

Lesz lőgyakorlat is, csak idó kérdése.

A sok rambónak nem kell afgániáig, irakig repülnie extra zsoldért írtani őket, mert a régről ismert kedves barátaik mostanra házhoz jöttek az acélmagvasért.

Ők, vagy mi?

 

Te kit választasz?

Előzmény: trizs77 (110169)
kószák egyike Creative Commons License 7 órája 0 0 110176

A német döntés egy megvilágítása:

http://www.atv.hu/videok/video-20150827-uj-megoldasokat-kell-talalni-menekultkerdesben

 

Érdekes levezetés Tarjányitól.

Hungry_horse Creative Commons License 7 órája 0 0 110175

Egy fórumon ez a mondatom:

 

"Ismétlődő felvetés a részetekről, hogy az illegális bevándorló "nem követett el semmit"."

 

nem a neked szóló királyi többes, hanem egy, a nem csak tőled, hanem más fórumozótól is elhangzottakra adott választ jelentett. Sajnálom ha nehezen érthető, legközelebb igyekszek pontosabban fogalmazni.

 

a válaszom pedig a záró gondolatod kapcsán született, ha az idéző jelbe tett szövegrészletből nem derült volna ki számodra:

"Ameddig itt nem követett el semmit,milyen alapon tudsz eljárni ellene?"

 

Nos erre volt a válaszom az alábbi:

"Ismétlődő felvetés a részetekről, hogy az illegális bevándorló "nem követett el semmit".

Szerintem szabálysértéssel érkezett. A jövő héttől bűncselekménnyel.

Ez "valami". Az pedig, hogy semmit nem tud/akar felmutatni az iskolai végzettségéről, személyi azonosságáról/regisztrációjáról, holott nem nálunk lépett be Európába, egy újabb kizáró ok."

 

Köszi az értő olvasást.

 

Előzmény: Plieur (110171)
Hungry_horse Creative Commons License 7 órája 0 0 110174

Valóban meg kell alaposan fontolnia bárkinek, hogy ezekre a kedvencekre vonatkoznak e bármilyen törvények és milyen súlyos következményekkel kell számolnia bárkinek aki a törvényeink betartására próbálná rászorítani őket.

Ezt fontolgatja a sünök hada 9 hónapja, immár 143.000 + alkalommal.

Szemmel láthatóan egyezik az álláspontotok.

Nem szabad ezeket az atomfizikusokat, agyeebészeket, egyetemi tanárokat semmire sem kötelezni, semmiféle szabály nem vonatkozik rájuk, azt csinálnak, amit csak akarnak.

Gratulálok hozzá, ez valóban a jogállam és a szabadság diadala a kispolgári földhözragadság felett.

 

Csak azt nem értem, hogy aki anarchista az miért a megsemmisített honvédségben termeli gőzerővel az anarchiát?

Előzmény: kószák egyike (110166)
Hungry_horse Creative Commons License 8 órája 0 0 110173

Köszönöm, hogy nem nekem kellett idézni.

Önkéntes rendőrünknek ez se jelent semmit.

Előzmény: kószák egyike (110164)
Hungry_horse Creative Commons License 8 órája 0 0 110172

Jó példával jártok elől:

 

http://www.cbsnews.com/news/israel-troops-shoot-dead-palestinian-man-in-1st-cross-border-incident-to-test-gaza-cease-fire/

 

Számunkra megkésett dicsőség, hogy követhetjuk a számunkra mindenben példaadó és követelménytámasztó usa és izrael példáját.

 

Például ezt is követhetjük:

http://mondoweiss.net/2015/08/attempted-firebomb-palestinian

 

Talán pont a polgárokat kell felfegyverezni, gyújtóbombával ellátni a déli határ mellett, hogy megvédhessék magukat, mint a kiváló zsidó telepesek, akikek ez Jahve adta és senki által a világon sosem vitatott joguk.

 

Előzmény: Hiryu-reload (110157)
Plieur Creative Commons License 8 órája 0 0 110171

Először is megköszönném a királyi többes számot, csak az a gyanúm hogy vagy nem nekem címezted a hsz-t, vagy nem olvastad el amit írtam:)

A könnyebb érthetőség érdekében következzen egy példa? :)

 

 

Előzmény: Hungry_horse (110119)
Python24 Creative Commons License 11 órája 0 2 110170

Mégis hogy gondolja megvalósítani ezt az dolgot a "szak"miniszter úr????

 

Milyen eszközökkel,milyen jogkörrel felruházva,a jogszabályokat betartása mellett??

 

Talán már sem képes a sereg,hogy a saját embereit hosszú időn keresztül tábori körülmények között önállóan ellássa!!!Főleg őszi/téli időjárási körülmények között!

 

(Gondolom,nem csak én láttam a Bakonyban a kék színű mezőgazdasági takarófóliával letakart sátrakat,amikor a 5.dandár gyakorlaton volt,és meglepésszerűen eleredt az eső ősszel,a sátrak pedig átáztak...)

 

 

Ötlet:ott a nemzeti szuper lovasbandérium,amit horror pénzen állítottak fel.Le lehetne vezényelni őket,és huszáros lovasrohamokat indítani a határon...Vagy le kell vinni a koronát a határra,és akkor a koronaőrséget is fel lehetne használni.Vagy szervezzen a sereg egy rendezvényt odalent,abban mostanában nagyon gyakorlott..

 

A fentebb leírt marhaságokra elherdált pénz most jól jönne,felszerelésre,ellátásra,stb...

 

 

Előzmény: trizs77 (110169)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!