Keresés

Részletes keresés

kovacsgyula44 Creative Commons License 5 órája 0 0 118645

Én nem várok semmit a szakértői vizsgálattól, nem fog arról szólni, hogy milyen alapon adta át a mentesítetlen területet a HM a nemzeti parknak. Nem fog arról szólni, hogy a Kft élősködött az ezreden 2013-14-ben. Nem fog arról szólni, hogy túlhajszolták a katonákat 2015-16-ban. Lesz majd valami hamuka arról, hogy így utólag nem igazán tudhassuk mitől robbant fel a bomba.

Előzmény: Python24 (118642)
tűzszerész-infós-rambó Creative Commons License 12 órája 0 0 118644

Ezt láttad 1:05-től?

 

http://tenyek.hu/tenyek/214757_elkerulhetetlen-volt-a-robbanas.html

"Azért kezdték el a bomba *kikaparását*..."

WTF

Előzmény: Python24 (118642)
Hiryu-reload Creative Commons License 13 órája 0 0 118643

Szerintem meg pont ellenkezleg:

 

 nyomni, hjatani kell a témát ezerrel.

Előzmény: Python24 (118642)
Python24 Creative Commons License 13 órája 0 0 118642

Nem rád gondoltam,hanem a cikkben említett egykori alakulatparancsnokról,akinek 2500 embere volt,tehát ért a tűzszerészethez is.

 

A cikkben említett robbanótest mennyiségek,amivel próbálják igazolni,hogy hű,de milyen veszélyes Somogy megye,szánalmas.

Székesfehérvár környékén egy közepesen erős napon egy tűzszerész járőr a többszörösét szedi össze az említett mennyiségnek!

 

A szerződésekkel nem hiszem,hogy minden rendben volt.De lehet,hogy egy picit pihentetni kellene a témát,legalább addig,amíg a szakértői vizsgálat el nem készül.

Előzmény: kovacsgyula44 (118641)
kovacsgyula44 Creative Commons License 13 órája 0 1 118641

Beszéltünk már róla, aki a mi kutyán kölyke, az valamilyen módon ma is lekötelezett, elfogult. Ami igazán botrány, a szerződés nélküli munka, a  túlmunka, a  biztosítás hiánya nem igényel tűzszerész szakismeretet, talán még az sem, hogy kikapirgálom a robbanóanyagot a bombából. Soha nem fogok szakmai kérdésekről írni, vagy nyilatkozni, de a fenti dolgokban az érdeketekben szükségesnek tartom

 hogy szóljak, mert én független vagyok és büntetlenül (?) megtehetem.

Előzmény: Python24 (118640)
Python24 Creative Commons License 13 órája -2 0 118640

Nagyon jó,már mindenki szakértő.A nyugalmazott akárkik,akik képről sem láttak tűzszerészt munka közben,jobb lenne,ha a kocsmában osztanák az igét két  nagyfröccsért.

 

Ideje lenne befejezni a nyilatkozatokat,és meghagyni a tűzszerészettel kapcsolatos dolgokat azoknak,akik értenek is hozzá,és jogosultak nyilatkozni.

Előzmény: schlumberger (118609)
Python24 Creative Commons License 13 órája 0 0 118639

Ugyan már,csepp a tengerben.Csak a szokásos,honvédségi történet.

De ahogy egy igazi,életnagyságú alezredes mondta.:

" A közbeszerzés nem azért van,hogy olcsó legyen!"

Előzmény: kószák egyike (118614)
Hehe164 Creative Commons License 13 órája 0 0 118638

"Ha ez 5 éven belül megtörténik,és minden katona megkapja legalább az új egyenruhát,és a málhafelszerelést,nyilvánosan leborotválom a fejem fényes délben a Dobó téren Egerben."

 

Ha még élek akkor, csatlakozom.

Hamut is viszek.

Előzmény: Python24 (118636)
Hiryu-reload Creative Commons License 13 órája 0 0 118637

Csak az jöjjön katonának, aki ilyent szeret....

Előzmény: kovacsgyula44 (118630)
Python24 Creative Commons License 13 órája 0 0 118636

"Most viszont a teljes ruházati és málharendszert megújítják, mégpedig jó irányban. Ezt értékelem."

 

Erre a teljes cserére roppant kíváncsi leszek.

Ha ez 5 éven belül megtörténik,és minden katona megkapja legalább az új egyenruhát,és a málhafelszerelést,nyilvánosan leborotválom a fejem fényes délben a Dobó téren Egerben.

 

"Az a helyzet pedig, hogy például a Lövész 2020 még mindig nem nyilvános, óriási botrány."

 

Mivel nem nyilvános,csak annyit mondanék,hogy nézd meg a CoD Modern Warfare valamelyik "jófiú" karakterét.Kísértetiesen hasonlít ezekre a tervezet.Még a sisak is....

 

 

 

Előzmény: Batkaa (118608)
Python24 Creative Commons License 14 órája 0 0 118635

Nem a múlttal van a gond,hanem a jelennel.Jelenleg mutatóba is kevés,ami van.

 

Mellesleg elég jól ismerem a jelenlegi és az elmúlt 20 év magyar hadiiparának csodás vívmányait.

Pont eleget használtam,illetve próbáltam meg használni.

 

Csak egyetlen kérdés:

Te,mint hadmérnök,megfelelőnek,és hadi használhatónak tartanál egy olyan harcjármű fegyvertornyot,aminek a mozgatását kézi erővel oldották meg úgy,hogy a mozgató kar 1 teljes átfordítására a torony 1 fokot mozdult?Ezzel kellene menet közben célkövetést,és pontos tüzet vezetni,adott b esetben mozgó célra.

 

Nem vicc, a Cougarra ilyet tettek a csodás hadiiparunk tapasztalt szakemberei,és sok-sok jelentésembe került,hogy ne ez valósuljon meg.

Előzmény: Éhesló (118610)
Hehe164 Creative Commons License 14 órája 0 0 118634

Íme a jogszabály szabadon értelmezve.

 

Most jöhet a baleset fogalmának tisztázása. :-)

Előzmény: trizs77 (118633)
trizs77 Creative Commons License 15 órája 0 0 118633

Azért ezt az   "úti balesetet"   mint meghatározást kibonthatnád teljes szépségében. :-))

 

---------------------

 

 

 

Kérlek.

Bár szerintem ez itt perem területi téma.

Az igaz, hogy a hadsereg tagjaira ugyanúgy vonatkoznak.

 

 

 

...."......Úti baleset - üzemi baleset munkába menet vagy onnan lakására (szállására) menet közben éri a munkavállalót, úti baleset vonatkozásában azt kell vizsgálni, hogy a munkavállaló balesete a munkahely és a lakás (szállás) közötti legrövidebb úton történik - e, illetve megszakította - e hosszabb időre az utazását. Az útnak a dolgozó legelemibb életszükségleteinek kielégítése végett pl. a napi élelmiszer beszerzése, továbbá a gyermek bölcsödéből, óvodából, iskolából való hazavitele céljából) történő megszakítása nem minősül nagyobb kitérésnek. Szükségtelennek, vagyis már nem a munkavégzéssel összefüggőnek minősülő kitérő esetén bekövetkezett baleset már nem tekinthető üzemi balesetnek..............."

-------------------------

a munkáltató eszközével végzett utazáskor, munkába illetve munkából, nem minősül úti balesetnek, az munka baleset.

http://regular.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=358:uezemi-balesetmunkabalesetfogalmak-es-elhatarolasok&catid=44:munkauegy&Itemid=71

Előzmény: Hehe164 (118629)
trizs77 Creative Commons License 15 órája 0 0 118632

fegyverzet. Ja, ha ráértek, nézzétek meg a Monarchia katonai teljesítményét a háborúban. Höhö. Olasz front?

Vajon mindent otthagytunk, vagy aki dezertált, esetleg magával hozta az ágyút?

 

--------------------

 

Az I. Világháborúban, az összeomlás után, a magyar haderő, 90%-a fegyverei nélkül tért haza a frontról.

 

 

kovacsgyula44 Creative Commons License 16 órája 0 0 118631

Köszönöm, amit írtál. Egy "multinacionális" élményem. Kárpátalján hegyi lövészeten vettünk részt 89-ben. Tirpák kollégám 45 évesen találkozhatott unokatestvéreivel, elkísértem. Tesó megyei kereskedelmi osztályvezető. Elmondja, hogy munkahelyén az ügyfél nyelvének függvényében magyarul, tótul, ruszinul, szlovákul, oláhul, oroszul fogadja ügyfeleit. Orosz főnöke szerint direkt, hogy ő az orosz, ne értsen az egészből semmit.

Előzmény: Diefenbaker (118628)
kovacsgyula44 Creative Commons License 16 órája 0 0 118630
Hehe164 Creative Commons License 18 órája 0 0 118629

Azért ezt az "úti balesetet" mint meghatározást kibonthatnád teljes szépségében. :-)

Előzmény: trizs77 (118627)
Diefenbaker Creative Commons License 18 órája 0 0 118628

Az egy utólagos mesetörténet, hogy mennyi-annyi katonával meg lehetett volna védeni az akkori országot. Csak a szokásos, amikor a hazafiságnak jobban, számoknak kevésbé hódoló urak a lényeget nem látják. Csak amiről beszéltek, az nem létezett.

 

Nem volt magyar hadsereg. Olyan volt, hogy Magyar Királyi Honvédség, ami nem önmagában létezett, hanem a kaiserliche und königliche Armee részét képezte. Namost a k.u.k Armee egy vegyes felvágott volt, tartalmazott:

magyart, németet, osztrákot, szlovákot, szlovént, csehet, olaszt, románt, bosnyákot, horvátot, szerbet, vagy ha másik, vallási oldalról nézem, akkor katolikust, reformátust, evangélikust, görög katolikust, unitáriust, zsidót, ortodoxot, muszlimot. Arról nem beszélve, hogy a katonák "iskolai végzettsége" is nagy szórást mutatott.

Miközben a magyar részleg volt talán a leghomogénebb, meg itt erőltették, hogy az alakulatok katonai nyelve a magyar legyen, a valóság az volt, hogy a legtöbb alakulat minimum 2, de sokszor 3 nyelvű volt. (Esetleg több.)

Vannak mindenféle érdekes statisztikai adatok, hogy melyik népcsoport melyik alakulatban volt túlprezentálva, pl. a magyarok a lovas (huszár) és a szállító, logisztikai alakulatoknál.

 

S bizony, kimondottan a "magyar" alakulatok között volt olyan ennek ellenére, ahol a katonák 60-80% esetleg megértette a magyar szót, de nagyon nem magyar volt. Hanem pl szlovák, rutén, román. 1910-ben az akkori magyar területeken a lakosság 54%-a beszélt magyarul; nem lövünk mellé, ha a magyarnak tartott haderő is hasonlóan nézett ki.

 

Nem véletlen, hogy a k.u.k Armee katonai szempontból katasztrofális eredményeket produkált, 1914-re az nem működött, hogy legalább minden alakulatnál megértsék az alap, 1-200 szóból álló német utasításokat.

 

S itt most a nagy háború előtti időszakról beszélünk, az, hogy mi lehetett 1918-ban, hatalmas csaták és milliós veszteségek után - azt a jóisten sem tudja és tudta megmondani.

1918-ban pláne nem volt magyar hadsereg, amiről Linderék beszéltek - az egy politikai húzás volt, amivel igyekeztek nem kihúzni a gyufát a hazatérő katonáknál.

Magyar hadsereghez kellett volna:

- magyar alakulatok. Ja, olyan nem volt. Amit annak hívtak, az is tele volt más nemzetiségű, vallású emberrel, de még nem is tudták róluk, hogy ki hová húz. Honnan tudták volna?

- fegyverzet. Ja, ha ráértek, nézzétek meg a Monarchia katonai teljesítményét a háborúban. Höhö. Olasz front? Vajon mindent otthagytunk, vagy aki dezertált, esetleg magával hozta az ágyút? Valószínűleg itthon minőségi fegyverek lehettek 4 év háború után...

- kedv. Nyilván, 1-4 év szopóroller után, az akkori kormány tudta volna bármivel is motiválni a hazatérőket.

 

 

Ez az egész akkor már Károlyitól, Lindertől, Horthytól, - meg az összes magyarországi politikustól független dolog volt. 4 év katonai és 100 év társadalmi ballépéshalmazt nem lehetett akkor már megoldani.

Előzmény: Batkaa (118423)
trizs77 Creative Commons License 22 órája 0 0 118627

OFF

 

Kihullanak a kamionos, a buszvezető, a katona, a rendőr, a mentős, a vasutas, a.................., a.................., a...................alkalmassági vizsgán.

 

Tegnap előtt vizsgáztattam.

(ki az a...........aki nyáron szombatra szervez vizsgát?)

 

A gyakorlat még csak-csak.

Hátsó emelőfal, meg szippantó kocsi volt.

De az elméleten csak úgy röpködtek a kegyelem kettesek, mégse buktassunk már meg 35-45 éves, több éve ezt a munkát végző, jómunkás embereket.

 

Pedig a kérdések nem agysebész feladatok voltak, hanem pl :

 - mi a baleest ?

 - mi a munkabaleset?

 - mi az úti baleset ?

és hasonlók.

 

ON

Előzmény: FOMA (118626)
FOMA Creative Commons License 22 órája 0 0 118626

A környékünkön ároktisztítással és kaszálással foglalkozó közfoglalkoztatttokat elnézve, talán picit több, mint 0 %. Szvsz a pszichikai, egészségügyi, fizikai alkalmassági küszöböt elérő, írástudó munkaerő nagyjából elfogyott. Ez a vasúthoz jelentkezőkön is lemérhető, nagy többségük kihulllik az alkalmassági vizsgálatokon.

Előzmény: trizs77 (118624)
trizs77 Creative Commons License 22 órája 0 0 118625

Végül is, már annyi helyre van felajánlva a meglévő létszám, hogy eggyel vagy kettővel több már nem oszt, nem szoroz.................

 

 

-------------------

 

 

Van egy zászlóaljunk, amit még senki sem látott felsorakozva.

 

Ők már tagjai a :

 - Magyar-Ukrán-Román Kárpát Csoportosításnak,

 - Egy Magyar-Román dandárnak valahol a Fekete tenger partján,

 - az Alpok-Adria közös, Magyar-Olasz-Osztrák-Szlovén dandárnak,

 - meg még ami nem jut eszembe.

 

Csóri szakaszparancsnok helyettes törzsőrmesternek,  több titulusa van már,  mint régen egy régens hercegnek.

 

 

Előzmény: FOMA (118621)
trizs77 Creative Commons License 22 órája 0 0 118624

Közmunkásoknak hány %-a felel meg a felvétel előtti honvéd orvosi vizsgálaton ?

 

   - 1 %  ?

 

   - 5 % ?

 

    - esetleg 8 % ?

 

Vagy úgy csinálnak Simicskáék 2016-ban,  mint a katona orvosok egy négyéves háború utolsó 6 hónapjában ?

 - Mindenki jó, a féllábú is, csak jöjjön.

 

 

Előzmény: Hiryu-reload (118622)
Hehe164 Creative Commons License 23 órája 0 0 118623

Miután majd szagszerűen elmagyarázzák a plebsnek hogy mennyire szükséges és szagszerű volt az öt tűzszerész bombaszállítás célú foglalkoztatása,

"még fényesebb karrier vár majd rájuk".

Előzmény: kószák egyike (118617)
Hiryu-reload Creative Commons License 23 órája 0 0 118622
FOMA Creative Commons License 23 órája 0 1 118621

"Orbán Viktor az előadásában azt is elárulta: dolgoznak azon, hogy legyen a V4-eknek is egy közös hadserege, ami nem azonos az európai közös hadsereggel."

 

Végül is, már annyi helyre van felajánlva a meglévő létszám, hogy eggyel vagy kettővel több már nem oszt, nem szoroz...

Előzmény: kószák egyike (118618)
kószák egyike Creative Commons License 23 órája 0 0 118620
Előzmény: kószák egyike (118591)
Hiryu-reload Creative Commons License 24 órája 0 0 118619

Előzmény: kovacsgyula44 (118616)
kószák egyike Creative Commons License 24 órája 0 0 118618
kószák egyike Creative Commons License 24 órája 0 0 118617

Nem semmi. Szépen lassan jönnek elő az okok. Vajon a felelősök, még a közvetettek is, megkapják méltó büntetésüket vagy ellenkezőleg: még fényesebb karrier vár majd rájuk? 

Előzmény: kovacsgyula44 (118615)
kovacsgyula44 Creative Commons License 24 órája 0 0 118616

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!