Keresés

Részletes keresés

Georgius83 Creative Commons License 2021.04.10 0 0 60

Sziasztok! Rakott már valaki össze üvegtégla falat purhabbal? 

Gyarmik Creative Commons License 2020.09.26 0 0 59

Tanácsot szeretnék kérni! KB egy éve vásárolt családi házunk egyik emeleti szobájában 4 helyen van üvegtégla beépítve. Szép világos, de hideg a szoba. Nem hőszigetelt az üvegtégla, ezért belül lecsapódik a pára vizes a fal. Bontás nélküli megoldásnak gondoltam, hogy belülről egy 3 rétegű fix ablakot rakatok be eléjük. De félek hogy bevizesedik, penészedni fog közöttük.

Van valakinek ötlete, javaslata? A ház kívülről szigetelve van ezért nem szeretném kibontani az üvegtéglát.

 

Antal Scheidl Creative Commons License 2019.04.24 0 0 58

Létezik 5 cm vastag üvegtégla is. Csak színtelent gyártanak, de szép mintájú.

https://uvegteglacenter.hu/termek/19195-nubio/

 

Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.15 0 0 57

60mm vastag üvegtégla nem letezik? Vagy csak rossz helyen keresem 80-ast es 100-ast latok csak.

Segitsen aki latott mar ilyet, hogy merre induljak, koszonom!

Mezőföldi 2 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 56

Már ne haragudj, de az üvegtéglát ha beépítik, bontással annyira sérül hogy reménytelen annak újra hasznosítása. Főleg nem 32 db egyben. Én mint másodnyersanyag hasznosító mondom ezt.

 

 Meg kell venni a megfelelő üzletben.

 

  Van egy ismerősöm aki másodnyersanyag konferenciákat szervez én viszont gyakorlom ezt a tevékenységet.

 A napokban hoztam haza 100 fm bontott acélcsövet /1/2 " , 3/4 " 1  " /  és kb. fél köbméter gyalult faanyagot. Majd felhasználom,.

Előzmény: Zuglói Emese (55)
Zuglói Emese Creative Commons License 2015.05.17 0 0 55

sziasztok!

 

Keresek egy kedves ismerősömnek 32 db. jó minőségű használt vagy bontott üvegtéglát, (olcsó áron) lehetőleg zöldes színben, vagy zöldes árnyalatút.

Ha valaki tudna ebben segíteni, megköszönném.

email: jozsef.attika@gmail.com

 

Köszönettel

Jóksrác30 Creative Commons License 2015.02.11 0 0 54

Sziasztok!

 

Én épp most építkezem, és a fürdőbe is,  és a háztartási helyiségbe is üvegtéglafalat építek. 0 tól - 150 cm magasságig. Mivel közel van a szomszéd kerítéséhez, ezért csak 60 * 60 ablakot lehet beépíteni. Én úgy oldom meg, hogy csináltatok egy fix ablakot, fölötte pedig a bukó nyílót. A fix üvegfelületét úgy választom meg, hogy látszódjon bent az üvegtéglafal teljesen. Szorosan az üvegtégla fal elé építem be az ablakot.Megvan oldva a hőszigetelés. De a kérdés, hogy a kettő közé nem fog e pára lecsapódni,vagy bogár bemenni....ezt nem tudom. Gondolkozom, hogy nem fixet, hanem nyíló ablakot helyezek elé.

Palási Creative Commons License 2014.01.29 0 0 53

 Sehogy sem tudod megállapítani.

 

 

 De most az üvegtégla hőszigetelő képességére vagy kiváncsi vagy a téglából épített fal hőszigetelésére. A kettő nem ugyan az.

 A tégla  hőszigetelő tulajdonságait elvileg a műbizonylattal kell közölni ( hacsak nem fals adatokat közöl agyártó - a pakliban ez is benne van ). Kis tájékoztatóul : sokféle üvegtégla létezi  fazonra, de nagyjából mindet ugyan azon tulajdonságú üvegolvadékból gyártják.

 

 

 

 Hha mégis kétségek gyötörnek a fal , az üvegfal  hőszigetelő képességei miatt, ne egy újabb falat húz elé vagy mőgé, hanem egy üvegablakot.

Előzmény: Pöppec_kvar (52)
Pöppec_kvar Creative Commons License 2014.01.27 0 0 52

Üdv, vigyünk egy kis életet a topikba:)

 

Vettünk egy 2000 körül épült házat, aminek van egy üvegtégla fala az udvar felé.  Szerintem húz be a hideg, gondolkodom, hogy csináltatok még egy réteg üvegtéglát mellé.

 

A dilemmám:

-ha már eddig is a modernebb hőszigetelésű tégla volt beépítve, nem tudom van-e értelme?

-hogy tudom megállapítani laikusként, hogy ez a jobban szigetelő-e vagy sem?

 

Köszi, üdv,

P.

burkolasweb Creative Commons License 2013.04.14 0 0 51

20cm-es légréssel éri el az adott hőszigetelési eredményt. Polikarbonát helyett akkor már inkább üveglappal és esetleg valamilyen savmaratással, hogy ne látszódjon át, ugyanakkor legyentetszetős is!

Üvegtégla rakással információk! 

zordonC3 Creative Commons License 2013.04.12 0 0 50

köszi. Az a baj hogy ugye az üvegtégla 1 sor pontosan a fal közepén van, azaz kifelé nem mehetek (ott már ráfordultam a hőszigeteléssel jó vastagon), befelé meg max 10 cm helyem van és véget ér a fal. Lehet hogy annyi sincs.

 

Lehet hogy pl. vmi víztiszta polikarbonát lapot tennék elé (beltér felé) vagy az nagyon gagyi?

 

(lehet hogy 20 cm helyett 2 cm-t akartál írni és csak elírás?)

Előzmény: burkolasweb (49)
burkolasweb Creative Commons License 2013.04.09 0 0 49

Egy rétegü hagyományos üvegtégla 2,7k hövezető képessége van, míg ha két sorban van és közte 20cm légrés akkor lecsökken 1.4 k értékre. A jobb ablakok 1k alatti (hármas üvegezésű ablak 0,7k) hővezetőképességgel rendelkeznek. Tehát érdemes hőszigetelés szempontjából két sor üvegtéglát csinálni!

 

burkolasweb

zordonC3 Creative Commons License 2013.04.09 0 0 48

Jééé van üvegtégla topic is?

 

Kérdezhetek ? :P

 

1991-ben épült a házam, lassan végzünk a 14 cm-es grafitossal, talán jövő héten (koppkopp). Viszont van egy kb 1,2mx2,4m (utóbbi a magasság) 1 üvegtégla vastagságú izé az északi oldalon a lépcsőházon, szépen ráfordultam a hőszigeteléssel, de azért 1 réteg üvegtégla nem túl szép.

 

Belső oldalon még a falazat vastagsága miatt elférne még 1 üvegtégla réteg.

 

A kérdéseim

 

1. van értelme a belső részre üvegtégla ismétlést tenni?

2. a külső részen 1991-ben még csak ilyen betonvasszálak tartják a téglát, tehát a spéci téglatartóknak híre hamva sincs. A "fugázás" is kipergett a téglák közül, épp hogy be nem fúj a szél. Hogyan javítandó?

 

Köszi szépen!

burkoloboy Creative Commons License 2013.04.07 0 0 47

TitiRii!

Az üvegtégla falazat készítése egy oszlopban nem igényel komoly szakmai tudást. Az üvegtégla nyílásnak azért kell nagyobbnak lennie, hogy beférjen, másfelől, hogy megfelelően rögzülhessen az oldalfalakhoz. Az oldalsó falak mentén csak annyi rés kell, hogy fel lehessen tölteni üvegtégla ragasztóval, úgy hogy átmenőüregek ne keletkezzenek, hő veszteség elkerülése miatt. Tehát jó esetben, ha kőműves kanál élével be lehet tuszkolni az üvegtégla ragasztót, akkor kivitelezhető az oszlop. Az első sort helyére ragasztva, a maradék ragasztót kívülről is le kell törölni. A következő üvegtégla távolságát 3mm-10mm-es fuga kereszttel be lehet állítani. Ha félsz, hogy kibukik, várd meg, hogy egy-egy sor meghúzzon, csak az utolsó üvegtégla lesz macerás. Úgy kell a ragasztót adagolni, hogy kívülről ne keletkezzen benne üreg, és ki se domborodjon, mert ha csapadék érné, akkor bevezetheti a belő térbe.    

http://www.hideg-burkolo-boy.hu/burkolo-uvegtegla.html 

Sajnos mi sem tudunk ilyen kis méretű munkát vállalni! DE ha tanácsra volna menetközben szükség az oldalon megtalálhatod az elérhetőségemet.

TitiRii Creative Commons License 2013.03.30 0 0 46

Hello.

Üvegtéglázásra adtam a fejem, semmi komoly, 1 oszlopnyi üvegtéglát kell csak rakni (lőrés), nem is magasat, 1 méter összesen. ebből van kb 6, de lehet több is.

A probléma az hogy szerintem a kőmúves szük helyet hagyott nekik, mert bár így befér a tégla, ha 1-1 cm fugát számolok a 2 szélére, + elötte a vakolatot is akkor már nem fog beférni.

Sose raktam még üvegtéglát, ezért pár tanácsot szeretnék kérni, mit hogyan kéne csinálnom.

Egyátalán kell e elöször vakolni a nyers téglát, mielött közé rakom az üvegtéglát?

Kell e mind 2 oldalra az 1-1cm fuga?

Mivel érdemes a távolságot tartani? (a gyári kis keresztek nem jók mert itt gyakorlatilag csak egymás tetejére mennek az üvegtéglák, egy oszlopban)

Hogy oldom meg hogy nehogy kiboruljon kifelé az egész, (sajnos kivülről nem megközelíthető egyenlőre a nyilás, mert magasan van)

Azt se venném rosznéven ha valaki tapasztalt mester esetleg elválalna egyett vagy akár mindet, de akiket idáig hívtam nem akartak ilyen kicsi nyilásokkal foglalkozni.

Üdv.

 

pilath Creative Commons License 2013.01.26 0 0 45

Sziasztok !

 

Amennyiben üvegtéglában segítség, vagy információ kell, szólj, írj nyugodtan, segítek. 

 

Monfield Creative Commons License 2011.03.31 0 0 44

Sziasztok!

 

Keresek 6cm széles üvegtéglát. Régen gyártottak ilyet, de nem tudom most hol lehetne érdeklődni illetve kapni. Mindenhol csak a 8cm-est látom. Köszönöm előre is a hozzászólásokat! Mónika

csocso50 Creative Commons License 2009.10.11 0 0 43
Hy

Egy kisebb problémám lenne.
Az egyiksarokba a fürdőbe épített zuhanyzot szeretnénk.Mégpedig úgy hogy az alja sima járólap kb 15-20cm magas az egyk oldal (100cm) üvegtégla a másik oldalára (90cm) szeretnék kifelényiló üvegajtót.
Kérdésem mennyire jó ötlet (megtudják-e csinálni úgy hogy nem fog kifolyni az illesztéseknél a víz) vagy inkább vegyünk olyat ami komplett és van hátulja is.
normika Creative Commons License 2008.12.09 0 0 42
Kérésem lenne!

Ha valaki tud olyan helyet ahol üvegtégla fal van felhúzva,vagy üveg mozaik.
Kérem segítsen nekünk, háttérnek kellene egy fotózáshoz és eddig sehol sem találok ilyet :S.
Fizetnénk is érte nem ingyen kérem .. ..
várom válaszotok a nora.argay@gmail.com emilcímre.
zordonC3 Creative Commons License 2008.09.24 0 0 41
Azért egy oldalon belül két azonos cégreklám kicsit unalmas nem? Az ilyeneket ki szokták moderálni. Ha reklám kell a fórumon, vegyél bannert az indextől jó pénzért, ahogy a többi kultúrált fórumozó.

OFF

a verseid viszont jók :D

ON
Előzmény: pilath (37)
ncc1701 Creative Commons License 2008.09.24 0 0 40
Kis, fix ablakon nem gondolkodtál? Üvegtégla marhára xar hőszigetelő.

Amúgy pl púrhab. :)
Előzmény: ssx (39)
ssx Creative Commons License 2008.09.24 0 0 39
Hello!

Tudnátok nekem segíteni abban hogy könnyűszerkezetes ház homlokzatába hogyan tudnék rögzíteni 1 sor vizszintes és egy sor függőleges üvegtéglát, mert az üvegtégla habarcs ha jól tudom fához nem jó. 21-22cm széles hely lett kihagyva a 19-es üvegtéglának, jó lenne egy olyan megoldás ami elfér ebben, de ha ilyen nincs, akkor megoldható az átméretezés.

Előre is köszi!
pilath Creative Commons License 2008.07.04 0 0 37
Üvegtégla Centrum, ahol profi módon szolgálnak ki: http://www.koper.hu
Minden szükséges információt megadnak, az elképzeléstől egészen a kivitelezésig.
Egy helyen van az üvegtégla távtartó, ragasztóhabarcs, bukó ablakkeret, fa és műanyag beépítő keret.
pilath Creative Commons License 2007.12.11 0 0 36
Konkrét segítség kell? Lehet tudok segíteni
Előzmény: Törölt nick (35)
Mister D Creative Commons License 2007.12.03 0 0 34
Sziasztok! Keresek 15,6x15,6X3-as üvegtéglát, ha valaki tudna nekem segíteni: 20/4800190 köszi!
MisterD
Dínó Creative Commons License 2007.11.30 0 0 33

Menj el és nézd meg. Lehet, hogy csak nekem tűnt nagyon műanyagnak.

Egyébként ha jól emlékszem, akkor drágább volt, mint az üveg. Bár annak az árához hozzá számolhatod a ragasztót (kb. 40Ft/db), a keresztet (85Ft/db) és a beépítést (kb. 160Ft/db), tehát ha egy üvegtégla 280-300 forinttal olcsóbb, mint a műanyag, akkor jön ki kb ugyanannyira a kettő beépítve.

Illetve a fene tudja, mintha a műanyaghoz kellene valami keret is....

Előzmény: mammamija (32)
mammamija Creative Commons License 2007.11.30 0 0 32
Arra kattantam rá, hogy nincs cicózás az összerakásával - nem kell vakolat megy ilyenek.... de ha már belefeccöl az ember pénzt, akkor legyen szép, és üveg.
Előzmény: Dínó (30)
mammamija Creative Commons License 2007.11.30 0 0 31
Igen, ez sokat ront a dolgon....mármint, hogy műanyag.
Nekem egy lighthof ablak helyére kellene... nem tudom...
Előzmény: Dínó (30)
Dínó Creative Commons License 2007.11.30 0 0 30
Sokkal könnyebb, de szerintem látszik is rajta, hogy műanyag. Legalábbis amiket én láttam a Bauhausban.
Előzmény: mammamija (29)
mammamija Creative Commons License 2007.11.30 0 0 29
Csak szekszárdi üzletük van?
Másik kérdésem: ez a plexi könnyebb, mint az "igazi" üvegtégla?
Előzmény: Lucza Gyuri (25)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!