Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Julám aug. 25. Creative Commons License 6379

Elszállt az írásom :-(

 

Most már működik a link, nagyon sok finom dolgot készítettél már. Azon az oldalon el legelészek egy ideig!

 

Az a sült malac nagyon nagyon nagyon :-)

Előzmény: Siógabi (6377)
Siógabi aug. 25. Creative Commons License 6378

 

Klassz! :)

A nagy kacsasütőben nagyon jó kenyeret sütni! :) Ha bepárásítod nagyon szépen megemelkedik a kenyér benne..

Látom a malacsütés nem fog gondot okozni, malac sütés esetében egyébként gyengém a porchetta ami azt jelenti, hogy "olasz" módra készítjük el....

 

A cserépedény esetében pedig az a tapasztalatom, hogy a kívül-belül mázasakat könnyebb tisztán tartani.

Jó sütögetést!
 :)

 

Üdv: Gábor

Előzmény: Julám (6376)
Siógabi aug. 25. Creative Commons License 6377

 

Talán most:

 

https://picasaweb.google.com/114577850551621573323/Kemencem?noredirect=1

 

 

Előzmény: Julám (6376)
Julám aug. 25. Creative Commons License 6376

Szívesen venném a dicsekvő képeidet, de sajnos nem jeleníti meg a google! :-(

 

Kérek szépen másik linket!!!!!!

 

Cserébe én is dicsekszem:-)

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Siógabi (6375)
Siógabi aug. 25. Creative Commons License 6375

Julám! :)

 

Ha már megcsapott a füst szele érdemes átlépni a "haladó" szintre...:)

Mondjuk ide:

 

http://www.kemencebence.hu/distribution/viewforum.php?f=4

 

Én szívesen használok cserép edényt, mert a vastagságából eredően nem ég meg benne az étel másrészt kivéve a kemiből sokáig melegen is tarja azt harmadrészt pedig az asztal dísze tálaláskor. Néhány kép dicsekvés képpen :)   :

 

https://picasaweb.google.com/m/viewer#album/114577850551621573323/5603307659614088465,authkey:Gv1sRgCPbHkvye_Jvn-gE

 

 

 

Előzmény: Julám (6374)
Julám aug. 25. Creative Commons License 6374

Köszönöm, úgy legyen! :-)

 

Jól bevált ötletet, receptet szívesen veszek.

Milyen edényeket használtok, fémet, kerámiát?

 

Mindent tudni akarok! :-D

Előzmény: Siógabi (6373)
Siógabi aug. 24. Creative Commons License 6373

Szia Julám!

 

Gratulálok az új építményhez, legyen benne sok örömötök!

 

Üdv: Gábor

Előzmény: Julám (6365)
Siógabi aug. 24. Creative Commons License 6372

Szia!

 

Sancibácsit próbáld meg, bár ő debreceni:

http://www.tuz-mester.hu/kapcsolat.html

 

Üdv: Gábor

Előzmény: robi25 (6368)
g.anti56 aug. 21. Creative Commons License 6371

Köszönöm az infót

 

Előzmény: Julám (6370)
Julám aug. 21. Creative Commons License 6370

Az alapméret: 175 X 110 cm.

 

Ajtóméret: 41x35 cm.

 

Kéményméret:50X50 cm.

Előzmény: g.anti56 (6369)
g.anti56 aug. 21. Creative Commons License 6369

Jól nézki a kemencéd meg tetszett  megtudnád adni a méreteit  gondolok hossz ,szél, ajtók és kémény

 

Előzmény: Julám (6365)
robi25 aug. 20. Creative Commons License 6368

Kedves fórumozók! Ajánljatok légy szíves mestert, aki Nyíregyháza környékén tudna - és vállalna -  nekem jó kemencét építeni:) 

Julám aug. 20. Creative Commons License 6367

Sziasztok!

 

 

Sütött valaki az ujj lisztből ujj kenyeret a kemencéjében?

 

 

Julám aug. 19. Creative Commons License 6366

Jujjj, elüldöztelek Titeket? :-D

Julám aug. 16. Creative Commons License 6365

http://bellusnejuli.blogspot.hu/2014/08/kemence_12.html

 

Sziasztok!

 

Így készült, már csak néhány apróság kell!

Zoli_t5H aug. 12. Creative Commons License 6364

Szia!

 

Eloszor is halas koszonet a receptekert!

Jomagam szerencsi szuletesu vagyok es regebben, amig el nem szolitott a sors a fovaros kozelebe, nagyon sokat megfordultam Tokaj, Bodrogkeresztur, Mad kornyeken (es meg sorolhatnam ezeket a pompas kis falvakat)... a lenyeg, hogy a szivem melyen mindig zempleni gyerek maradok. :-)

 

Előzmény: Julám (6362)
Julám aug. 11. Creative Commons License 6363

A nagy igyekezetemben ez meg lemaradt:

http://bellusnejuli.blogspot.hu/2012/11/napraforgo-kalacs.html

 

 

Julám aug. 11. Creative Commons License 6362

Köszönöm mindenkinek a segítséget és a hasznos gondolatokat.

 

Szakácsnő vagyok és mivel is tudnám megköszönni Nektek, ha nem egy jó kis recepttel.

 

http://bellusnejuli.blogspot.hu/2012/12/eheto-viragok.html

 

Ezekkel a "süteményekkel" tuti sikert értek el!!!

 

 

Zoli t5h! Olvastam az adatlapodat, mely szerint szereted a Tokaji-t.

Nos én a Tokaj hegyalja lábánál lakom,  egy picike kis városban.

Zoli_t5H aug. 11. Creative Commons License 6361

Ilyen sutit meg nem pipaltam, valami hihetetlenul otletes es jol nez ki!

Hova lehet menni megkostolni??? :-))

 

Előzmény: Julám (6357)
gyuresz113 aug. 10. Creative Commons License 6360

világszám, nagyon guszta! gratula a kemencéhez. :) 

Előzmény: Julám (6357)
blaskojanos aug. 10. Creative Commons License 6359

Ez a kemence méretétől is függ, ha nagy a fűtőfelület akkor hátul elfér és ha már felül nem süt eléggé akkor megpiszkálom egy kicsit a parazsat és ismét jól süt.

Ha kicsi a tűztér akkor ez sajnos nem valósítható meg.

 

Előzmény: alfi13 (6358)
alfi13 aug. 9. Creative Commons License 6358

Én a tésztaféléknél mindig kihúzom a parazsat csak a húsokat sütöm parázzsal.

Előzmény: Julám (6357)
Julám aug. 9. Creative Commons License 6357

Sziasztok!

 

Azt hiszem lassan belejövünk majd a tüzelésbe :-)

Most csak egy "laza" felfűtés volt, két tepsi tészta sült meg benne.

Az első 17 perc alatt, a második 20.

A második tökéletes lett. Sem az alja sem a teteje nem égett meg és a tészta mindenütt átsült.

.  

Julám aug. 9. Creative Commons License 6356

Köszönöm a sok segítséget és hasznos információt.

Igyekszem minden segítséget és jó tanácsot megfogadni és hasznosítani.

Amint újabb próbálkozásra lesz lehetőségünk ( sok a más fajta munka ), jelentkezem.

 

Addig is kellemes kemencézgetést mindenkinek.

 

Izzon az a  parázs! :-)

Antikmuki aug. 8. Creative Commons License 6355

Igen,ki kell tapasztalni a kemencét,Nálam nincs bent hőmérő csak a megérzésemre hagyatkozok,amikor fehér a belseje akkor oké lehet széttördelni a parazsat és elteríteni:

Majd ahogyan előttem írták várok kb 1 órát és az összes parazsat,hamut kihúzom és mehet be a sünivaló:

Kb 2 hete van kemencém és az elején megégettünk benne dolgokat amikor a parazsat bent hagytuk és nem vártunk vele a felfűtés után hanem parázs hátra és félretol be a sütnivaló és az meg szépen szenesedett ;).Azóta úgy csinálom Én is ahogy előttem írták és bevált!

Előzmény: sancibácsi (6354)
sancibácsi aug. 8. Creative Commons License 6354

Szia!

 

Igen a kemencék használatát is meg kell tanulni! :-)

Nameg a kemencék tipusai, felhasznált anyagok, vastagságok is mássá teszik őket.

De szerintem a legtöbb kemencénél érdemes kipróbálni, ha adhatok ebben tanácsot:

Főleg ha fával van felfűtve; a leégés után a parazsat szét kell teríteni a kemi fenéken. Rá kell csukni az ajtót legalább 0,5-1 órára. Eközben ki lehet pakolni, begyúrni, és keleszteni a tésztát, egyebek.

És aztán kihúzni, félretolni a hamut, és betenni a cuccost.

Mindenkinek jó étvágyat kívánok :-)

Előzmény: Julám (6349)
ceko aug. 7. Creative Commons License 6353

Bocsánat a képek lemaradtak: 

ceko aug. 7. Creative Commons License 6352

 Sziasztok!

 

Csak részben tartozik ide a kérdésem, de biztos tudtok rá válaszolni. Szeretnék egy bográcsozó/szalonnasütőt építeni klinker vagy bontott téglából, belülről pedig egy réteg samottal szeretném bélelni, az alábbi képekhez hasonlót. A kérdésem pedig a következő lenne: mi lenne a legideálisabb anyag a téglák és a samott „összetapasztására”?

 

 Köszönöm.

Téli nap aug. 7. Creative Commons License 6351

 A kemence szép, valószínű jól is süt, viszont az a fedés hamarosan egy szélvihar áldozata lehet !!

 A lábak nyírfából vannak ?

Előzmény: Julám (6349)
blaskojanos aug. 7. Creative Commons License 6350

Üdvözöllek!

Az a jobb ha a teteje süt jobban mert akkor kinyitod az ajtót és be lehet állítani a hőmérsékletet. Ha az alja süt jobban az már ugye egy kissé körülményesebb. Én úgy szoktam, hogy felfűtés után hagyom állni egy kicsit a dolgot, hogy egalizálódjon a hőmérséklet ez kb fél óra. Természetesen erre ne várj senkitől se pontos infót mert ahány kemence annyi anyag és annyi kialakítás. Nincs 2 egyforma, én 3 kemencében fűtök és mind más és más, ezt sok gyakorlással lehet kitapasztalni. Célszerű beszerezni egy hőmérőt mert az elején nagy segítség. Én úgy szoktam kezdeni a sütést, hogy az alja 250-260 fokos legyen akkor süt a legszebben. De ezt mondom, hogy minden kemence más, ez csak egy irányadó.

Jó sütést!

Előzmény: Julám (6349)