Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Flower2000 4 napja Creative Commons License 4303

http://www.hotelportoconte.com/alghero_portoconte_webcam.asp

Tessék betettem neked az aktuális időjárást, ha nem tudod a neten megtalálni.

Ezen látod saját szemeddel milyen az időjárás. Mintha kinéznél az ablakon.

Előzmény: Huszár Anett (4302)
Huszár Anett 4 napja Creative Commons License 4302

Sziasztok!

 

Mi szeptember 5-én megyünk 1 hétre. Lefoglaltam az autót ajánlásotok alapján a Budget-nál. Az időjárásról tud valaki valami aktuálisat?

Flower2000 5 napja Creative Commons License 4301

Látom én is, hogy micsoda, ezért gondoltam, hogy jó lehet. Mert kiderül melyik a legkedvezőbb ajánlat.

Előzmény: geodo1 (4298)
rencsilany01 5 napja Creative Commons License 4300

Asima!

 

4263-as hsz!! ;)

 

De jó, hogy csak most indulsz még! :)

 

Még egy dolog, ami fontos és kifelejtettem: 3 napon belül visszakaptam a depositot... és szinte mindenhol azt lehet olvasni, hogy a helyszínen azt mondják, hogy persze, feloldották, de 30 nap múlva mégis a bank oldja fel automatikusan. Na, pont ezért (is) döntöttünk a Budget mellett. Persze, 1 nap után én is felhívtam őket, hogy a reptéren azt mondták, feloldották, a számlám meg mást mutat. Elmondták, hogy valóban feloldották nekem, de 2-3- munkanap, mire visszakerül. (ilyenkor  tul.képpen egy visszautalás történik az ő bankjuktól az enyémhez) És lám, 3. munkanap rajta volt. Szóval, semmi ködös ígérgetés nem történt. Részemről nagyon pozitív tapasztalat.

rencsilany01 5 napja Creative Commons License 4299

Igen, itthonról. És a Budget oldaláról. Írtam egy beszámolót is picit lentebb a 2 hétről, lehet, találsz benne hasznos dolgot.

Jó nyaralást! 

Előzmény: asima (4293)
geodo1 5 napja Creative Commons License 4298

ez az autókölcsönzők ajánlatait közvetítő brókeroldalak ajánlatait foglalja össze és közvetíti. :) olyasmi, mint a szállásoknál a trivago. nem rossz egyébként.

Előzmény: Flower2000 (4297)
Flower2000 5 napja Creative Commons License 4297

http://www.carrentals.co.uk/

 

Én nem szoktam autót bérelni, nem értek hozzá, de ez a site nem jó? Nem hasznos? Amit fent betettem? Most találtam éppen.

abdul2 5 napja Creative Commons License 4296

Sziasztok, arra azért figyeljetek, hogy az autókölcsönzők főszezonban és szezonon kívül nem ugyanakkora gépjárműparkkal dolgoznak (legalábbis a nagyobb cégek biztosan nem, logisztikáznak ők rendesen Európán/országokon belül).

Előzmény: okinayab (4295)
okinayab 5 napja Creative Commons License 4295

Ha Algheróba érkeztek,akkor ott van egy csomó autóbérlős ablak. Mi megkérdeztünk párat,legolcsóbb a Greenmotion nevű cég volt a megkérdezettek között. Teljesen korrektek voltak,5 perc alatt megkaptuk a kulcsot.Teljes biztosítást kértünk hozzá,kifizettük a bérlést és biztosítást rögtön,SEMMIT nem zárolt a kártyámon,csak felírta a számát /nem hitelkártya,sima bankkártya/. Azt mondta ha valami gond lesz akkor 300 euro összegig zárolnak,amikor visszavisszük az autót. Nem volt semmi gond,teli tankkal vittük vissza és kiporszívózva,nem is zároltak semennyi pénzt.

Ha most mennénk,nem foglalnék itthonról autót,csakis a reptéren. Július végén voltunk csúcsszezonban,akkor is kaptunk,szeptemberben tuti válogathattok.

Előzmény: asima (4293)
geodo1 5 napja Creative Commons License 4294

a vacillálást megértem, az olaszokkal kapcsolatos álláspontod is, a káoszt még mindig nem: sztem ha odáig eljutottál, ameddig írod, akkor az onnantól már egyszerű matematika. ennyi az önrészmentesítő így, annyi úgy, ennyi a zárolás így, és kb. annyi úgy. ha nincs olyan kártyád amit bezárolhatnának, akkor sztem nincs tovább min agyalni, helyben kell kötni. ha annak sokallod az árát, akkor olyan kártya kell, amin van annyi pénz amire szükség lehet.

 

amit én tanácsolnék: ha vmelyik brókeroldalon (olaszországban általában az autoeurope.it adja a legjobb árakat) megtetszik valamelyik ajánlat, akkor egészen egyszerűen foglald le (mivel 48 órával az utazás előttig lemondhatod bármikor), és írj az adott kölcsönző olasz részlegének egy mailt, hogy mennyi lesz a deposit a kártyádon, és arra majd hivatkozhatsz is helyben.

Előzmény: asima (4291)
asima 5 napja Creative Commons License 4293

Az 500 EUR nekünk is belefér, kb ennyi a max, amit félre tudunk tenni a számlán ilyen célra.

Ti is itthonról foglaltátok le az autót? Melyik oldalon? Ha jól sejtem akkor nem kötöttetek önrészre biztosítást :)

Köszi, mi csak szeptember közepén megyünk

Előzmény: rencsilany01 (4292)
rencsilany01 6 napja Creative Commons License 4292

Nekünk a Budget 500 eurot zárolt 10 napi bérlésnél. A helyben köthető önnullázó 20 e/ nap lett volna. És nagyon nem Görögország.... De szerencsére minden jól működött. :)

 

Jó nyaralást!!!!

Előzmény: asima (4291)
asima aug. 26. Creative Commons License 4291

Kedves geodo1.

 

Köszönöm szépen válaszod.

 

Igazából a "káosz" a fejemben egyetlen dolog miatt van. Világos, hogy a brókercég oldalán tudok kötni önrészmentesítőt 4-8 eur per nap áron és akkor legalább sérülés stb esetén nyugodt lehetek, mivel ugyan később de visszakapom a pénzem. Ellenben ha ezt helyben kötöm, akkor 20 eur per nap áron tehetem meg ezt, viszont a kártyámon kevesebbet zárolnak. Szóval a kérdőjel bennem ott van, hogy mi éri meg jobban. Tudom hülyén hangzik, de végülis ez a kérdés, illetve kinek van szabadon 900 eur a számláján deposit célra...

 

hidd el elég sokat utazom, de ahogy Szicílián megszívtam az autóbérlést, most aggódom Szardínia miatt is. Sehol máshol soha nem volt gondom és 90%-ban saját szervezésben utazom. Igen, most lehet bénázom, de az olaszok valamiért nem a szívem csücske, pláne nem autóbérlésben. Tudom, egy rossz tapasztalat még nem a világ vége, most a másodikat próbálom elkerülni :)

Előzmény: geodo1 (4288)
Flower2000 aug. 25. Creative Commons License 4290

Hát ez ragyogó, jó helyen is van és nagyon dícsérik.

Előzmény: Bambusznád (4283)
geodo1 aug. 25. Creative Commons License 4289

hát a 2000 helyett a 700 sztem elég jelentős különbség. :) ettől még persze ez így mondjuk nagyon extrém, mindkét része (a 2000 eurós zárlat úgy eleve, és az ebből következő másik is), de olaszországban sajnos még az önrészmentesítő mellett is szoktak zárolni: parkolási és rendőrös büntetésre, gyorshajtásra, nem szerződés szerint visszadott üzemanyagszintre, stb. jellemzően én ezt 200 euró körüli összegre teszem, átlagosan, aztán ez tényleg esete válogatja,a hogy írod is.

 

szerencsére nekem eddig utána azonnal oldották (firefly, pl.), de hát ja, sajnos előfordul ez így, ahogy írod.

Előzmény: rebkaa (4287)
geodo1 aug. 25. Creative Commons License 4288

tényleg olvasd el azt a posztot, látszik abból amit írsz, h nem vagy tisztában alapvető dolgokkal sem.

 

pár gondolat, tisztázásként:

 

- ez olaszország, nem görög- és spanyolország. itt sajnos rosszabb autót bérelni. drágább is, kekeckedősebbek is alkalmanként (egyáltalán nem mindig), de azért csöppet sem lehetetlen, nem emberevők ők sem, sokunknak sikerült már. szóval nyugi. :) bár tény, görög- és spanyolország sokkal jobb ebből a szempontból (szerintem ebből a szempontból is, de ez nem tartozik ide :)) )

 

- zárolás pont akkor lehetséges magas összegben, ha nem kötsz ilyen önrészmentesítőt. ha kötsz, akkor ígérem neked, nem lesz magas a zárolás.

 

- amit írsz, h előre vettek biztosítást, aztán helyben újra rájuk verték, az így nézett ki valójában: amit előre vettek meg a júzerek, azt a netes brókercégnél vették meg. ergo, nem attól, aki aztán majd az autót tényleges adta. ezért utóbbi nem fogadja el azt, ha valaki másnál köt akármit is. csak azt, amit nála (meg amúgy más szabályok is vonatkoznak a kettőre, de ez most mindegy, ha akarod ezt tényleg el tudod olvasni). szerintem ez eléggé logikus. tehát nem kétszer fizettek ugyanazért, hanem kétszer fizettek, de másért. más kérdés, h kis felkészüléssel ezt elkerülhették volna.

 

- ha helyben kötsz önrészmentesítőt, sajnos felkészülhetsz, h bizony közel lesz a bérés árához, ugyanis nagyságrendileg 20 eur per nap lesz ez, azt hiszem. viszont nézetem szerint nagy hiba ezt a bérlés összegéhez hasonlítani. ezt ugyanis a zárolt összeghez (ami ugye az önrészedet jelenti baleset esetén) kell hasonlítani. ha ez a biztosítás mondjuk 140 euró, a zárolt összeg/önrész meg ezer, akkor sztem igenis érdemes megkötni. de ha a jelzett 140 euróhoz 300 eurós deposit tartozik, akkor már nem állítanám ugyanezt.

 

 

Előzmény: asima (4286)
rebkaa aug. 25. Creative Commons License 4287

Az olaszoknál ebben tuti biztos vagy? Nemrég írtam, Malpenzán megköttették velünk 33 euróért a full insurance -t, mert 2000 eurót akart zárolni a kártyánkon, aztán mondtuk neki, hogy jó ember ez egy hungarian  credit card, hol van ezen 650.000 ft hitelkeret, szerinted?

A 33 eurós/nap biztosításon felül szépen mosolyogva zárolt 700 eurót, amit julius 23-a óta most oldott az erste saját magától, mert ők le se tojták:(

Na jó, nem minden kölcsönzőre írom ezt(épp most Maggiore akármi volt), mi már sokat végigpróbáltunk, de az olaszoknál mindig(na jó, legtöbbször) sikerül meglepetést okozniuk.

 

Előzmény: geodo1 (4284)
asima aug. 25. Creative Commons License 4286

Köszi, elolvasom :)

Igazából most csak az olasz autóbérlésre stresszeltem rá, mert eddig görög szigeten csak besétáltunk a sarki kölcsönzőbe és 140-180 Euroért már meg is volt az autó, volt ahol esténként még le is mosták nekünk :) mivel a szálloda mellett voltak.

Spanyoloknál neten foglaltam eddig, ott eszembe sem jutott önrész kiváltó biztosítást kötni, nem is volt gond, de itt most szeretnék, na itt jön a para... Mert mindenféle zárolás és rettegett átvágásról olvastam.

Őszinte leszek, 7 napra nem szeretnék az autó árával megegyező biztosítást kötni, ezért is próbálok olyan céget találni, ahol azért emberi összegért a bérlés megoldható. Mert ahogy olvastam votl olyan eset is, hogy a közvetítőnél sokan megvették előre, aztán a reptéren újból kifizettették velük. Na ez nem lenne jó, mivel alacsony költségvetés mellett pár tízezer kidobott pénz nem jönne jól...

Kicsit el vagyok kenődve.

Előzmény: Bambusznád (4285)
Bambusznád aug. 25. Creative Commons License 4285

Mindenképpen olyat kell nézned, ahol lehet kötni nullázós (önrészmentes) biztosítást is az autó mellé, mert másképp zárolni fognak.

Esetleg, ha annyira nem vagy képben autóbérlés ügyben, ajánlanám ezt az irományt olvasgatásra.

Előzmény: asima (4282)
geodo1 aug. 25. Creative Commons License 4284

megkötöd az önrészmentesítőt és ez már teljesült is. :)

Előzmény: asima (4282)
Bambusznád aug. 25. Creative Commons License 4283

Köszi, a saját fürdős itt már drága.

Na, de nem finnyáskodom itt többet inkább, hogy építőbb is legyen, én ezt foglaltam: B&B Alghero Republic

Előzmény: Flower2000 (4280)
asima aug. 25. Creative Commons License 4282

Igen, én is emiatt kérdeztem... olyan fura. A lényeg, ha megbízható, akkor számomra megfelelő.

Ettől az autóbérléstől már sajnos fáj a fejem, minden más szállás és repjegy már neten lefoglava. Ez az egyetlen nyitott pont. Amit szeretnénk elkerülni, hogy a kártyámat zárolják 800 euro-val és kint ne tudjam használni, mivel sajos nem milliók csücsülnek rajta. Az pedig kellemetlen lenne, hogy mondjuk fizetnék kártyával és nem lesz rajta elég összeg.

Előzmény: Bambusznád (4262)
asima aug. 25. Creative Commons License 4281

Köszönöm szépen.

Én is így hallottam, hogy a holiday az közvetítő, az easy pedig kölcsönző. De ennek az ellenkezőjét is... szóval ezért is szerettem volna közvetlen tapasztalatot kapni.

 

Akkor lehet ők lesznek a befutó, ha sima dombornyomott kártya is megfelel, mivel hitelkártyánk nincsen :(

Előzmény: szofi762 (4261)
Flower2000 aug. 25. Creative Commons License 4280

BandB Jamba, ezt nézd meg. Erről beszéltem.

Előzmény: Bambusznád (4279)
Bambusznád aug. 25. Creative Commons License 4279

Köszi, kettőt már foglaltam, csak nem tudok dönteni, ezek a városban vannak, de nem az óvárosban, gondoltam nézek a lido felé is valami opciót.

Előzmény: Flower2000 (4278)
Flower2000 aug. 25. Creative Commons License 4278

Van ott egy másik hasonló pár méterre ettől, csak 2. emeleten. Volt ott egy fiu a fórumról.

Előzmény: Bambusznád (4277)
Bambusznád aug. 25. Creative Commons License 4277

Nincs már szabad hely, a mi időszakunkra. 

Előzmény: Bambusznád (4276)
Bambusznád aug. 25. Creative Commons License 4276

Köszi, megnézem.

Még bizonytalan vagyok szállás terén, ezért is érdeklődtem :)

Előzmény: Flower2000 (4275)
Flower2000 aug. 25. Creative Commons License 4275

Da Claudio a Lidónál van pár lépésre a tengertől.

Előzmény: Bambusznád (4274)
Bambusznád aug. 24. Creative Commons License 4274

Melyik szállás az, ha szabad tudni?

Előzmény: Flower2000 (4273)