Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

'szti 2 napja © 4255

főételek 15-25 euro, ital 5-7 euro, egyszóval sok :-)

Előzmény: Fanni b. (4254)
Fanni b. 2 napja © 4254

Sziasztok! 

 

Augusztus vegen utazunk Szardiniara. A kerdesem az, hogy ettermekben milyen arak vannak? (Italokra, tenger gyumolcseire gondolok...) A hajokirandulas snorkellinggel osszekotve kb mennyibe kerul?Illetve a tobbi vizisport pl. Jet ski stb.? Autoberlesre is kivancsi lennek, 1 hetre megyunk, de mi csak 3 napra szeretnenk berelni. 

R.Kata 4 napja © 4253

Akkor reménykedem :) Még sosem kajakoztam, de már régóta szeretném kipróbálni. 

Előzmény: abdul2 (4252)
abdul2 4 napja © 4252

Szerintem van esély, áprilisban és októberben is láttam nyitva kajak kölcsönzőt, igaz az Cala Gonone-ban volt.

Előzmény: R.Kata (4251)
R.Kata 5 napja © 4251

Sziasztok! A lepény hal meg utoljára... :) Szerintetek mekkora mütyürke esély van rá, hogy utószezonban találjunk valahol Palau környékén kajakozási lehetőséget? A realitás gondolom az, hogy a strandokon már semmi sem lesz, csak úszkálni lehet majd... Valakinek tapasztalat? 

abdul2 aug. 8. © 4250

www.autoeurope.it oldalon nézz szerintem. Saját tapasztalat alapján az Avis-szel nem volt gond, de a nagyobbak ugyanígy megbízhatóak (Budget, Hertz, Europcar) és néha csak 1-2 EUR a különbség a kicsikhez képest.

Szardínián én pl. egy vadi új Cliot (200 km volt benne) kaptam.

 

Éttermi árak innen indulnak:

- coperto 1-2 EUR per fő

- Pizza: 4-10 EUR

- Menük: 10-15 EUR között (ital+főétel+desszert), ha halas cucc, akkor 20-30 EUR között

- Tészták: 10-15 EUR

- Sör: 4-5 EUR

- Desszert 4-5 EUR

 

Szép strandok Costa Rei fele lesznek délen.

Előzmény: Huszár Anett (4248)
Léna007 aug. 8. © 4249

Mi az olbiai reptören a Maggiore autókölcsönzőtől vittük az autót. Fél évvelkorábban foglaltukle, így az ára is jó volt, amúgy egy német közvetítő-gyűjtő oldalon kersztül kaptuk őket, nem szándékosan választottuk, de elégedettek voltunk velük.

Előzmény: Huszár Anett (4248)
Huszár Anett aug. 8. © 4248

Sziasztok!

 

Szeptember 5-én megyünk Szardíniára. Tud valaki segíteni, hogy melyik autókölcsönző a legmegbízhatóbb és olyan kellene akinek közvetlenül a reptéren is van irodája. Olbiában szállunk le és a sziget déli felén lesz a szállodánk, de az utazási iroda nem biztosít transzfert, ezért egy hétre szeretnénk autót bérelni. A déli részen milyen látnivalók vannak, vagy szép strandok? A másik kérdésem az árak lennének, főként az éttermi szolgáltatások árai fontosak, mert a szállodában csak reggelis ellátást kértem.

 

Köszönöm előre is a válaszokat!

jadrolinija aug. 7. © 4247

Köszi, 

igazabol eldöntöttem, hogy én sem fogok sokat szarozni ezen, akárki okozza a bajt, igyis ugyis az en bankszámlám csappan meg, ami egyébként közös, tehát teljesen hüyleség az egész, hogy ki mit okozott. 

 

 

Hadd kérdezzem meg, a Dollar/Thrif kölcsönzötöl itt 2 db hsz-t találtam. Télleg ennyire kevesen béreltek tölük?

Még mindig az a tényállás, hogy 4 kölcsönző vendégeit egy ablaknál intézi egyetlen hölgy kb 2 órás átfutási idővel?

 

Valaki tudja esetleg, hogy a reptér valóban be van-e zárva éjjel pár órára és mindenkit kisöpörnek? Nem akarom elhinni. 

Előzmény: szofi762 (4244)
Flower2000 aug. 7. © 4246

köszi szépen

Előzmény: melita85 (4243)
szofi762 aug. 7. © 4245

mármint nem szoktunk kérni...

szofi762 aug. 7. © 4244

Szinte minden évben bérlünk valahol autó, Szardínián 2x eddig. Nem szoktunk kértünk második sofőrt, mégis mindig mind a ketten vezetjük az autót. Persze figyelünk a  szabályokra, jobban mit itthon, ezért vagy sem, rendőr még sosem állított meg, de amúgy se sok rendőrrel találkozni Szardínián. Szerintem erre pluszban költeni hülyeség, senki nem nézte. Legutóbb Szicílián pl. a párom nézette át az autót leadáskor pedig nem ő volt a sofőr "hivatalosan", senki nem kérdezte mit keres ott.

A full biztosítást mindenki döntse el maga, a saját biztonságérzete szerint. Mi erre se adunk ki extra pénzt soha de nem állítom hogy ez helyes, más is ezt tegye. Szardínián egyébként teljesen korrekt a vezetési morál, részünkről a biztonság is rendben volt mindig.

Ja, és a sokak által szidott Sicily by cartól béreltünk, korrekt volt minden, pár hónapos lehetett a kis Fiat 500 amit kaptunk, deposit 600 euro körül, mindenféle extra biztosítás nélkül.

Előzmény: jadrolinija (4234)
melita85 aug. 7. © 4243

A Maddalénás kirándulásra is szerettünk volna menni, be is fizettük a pénzt, de indulás előtti este telefonált az utazási iroda, hogy a várható erős szél miatt nem indulnak a hajók, így lemondták az utat. Át tudták volna tenni egy másik napra, de mi akkor már utaztunk haza. A pénzt természetesen visszafizették.

Előzmény: Flower2000 (4225)
abdul2 aug. 4. © 4242

Persze, van rá lehetőség. Nekem így nem zároltak csak minimális öszeget (talán 20ezer HUF). Ez Szicílián volt, Avis és drága (full önrész nullázó). 20-25 EUR per nap volt...Szardínián én nem kötöttem. Arra figyelj, hogy csak a leglényegesebbet kössed, mert mindent rád akarnak sózni (pl. Utasbiztosítást is).

Előzmény: Davevp (4241)
Davevp aug. 4. © 4241

Köszi. És az megoldható, hogy a kiegészítő önrész biztosítást ne a neten keresztül kössem meg az autó bérlésekor, hanem az átvételkor? Mert így a kölcsönzőn keresztül veszem a biztosítást, nem a közvetítő oldalon keresztül. Ebben az esetben is zárolnak a kártyán?

Előzmény: abdul2 (4232)
Léna007 aug. 4. © 4240

Ez országonként vagy bérbeadók kedve szerint változik. Van ahol oda van írva, másikodik vezető díjtalanul. Lehet találni simán ilyen cégeket is.

Nálunk (Németországban élek) is személyre szól a biztosítás, azaz vezetőre, szóval ha a párom autója csak ő rá van biztosítva, elvileg azt sem vezethetem, mert ha kárt okozok, akkor nem érvényes a biztosítás. Akkor bele kell venni a biztosításba mindkettőnk nevét, hogy én is vezethessem. Ugyanezt alkalmazza a legtöbb autókölcsönző is.

Előzmény: jadrolinija (4238)
Bambusznád aug. 4. © 4239

De ebben az esetben azért kötik az emberre, mert itt a bérlő a hitelkártyájával biztosítja hitelképességét. 

Írtam másik példát is, mégpedig ha a másik ember töri, akkor megy az ujjal mutogatás, de senki nem fizet a bérbeadónak. Ezt elkerülendően adják így.

 

Nem védem őket, távol álljon tőlem, de valahol érthető, ha belegondolunk.

Előzmény: jadrolinija (4238)
jadrolinija aug. 4. © 4238

Ez mär itt kicsit (?) off, de eppen ez a bajom, hogy miért a soförre kötik a biztit nem az autora. A pelda amit hoztäl pont rossz, mert ott a biztositott alany a kärosult, itt a vezetöt biztositjäk es a kocsi kärosodik. Mivel a kocsit bérlem, nem a sofört, nem lätom be miért igy kell ennek lennie.

Ha mindkét embernek leigazoljäk a jogsijät, semmi nem okolja, hogy ne välthassanak, elvégre egy idöben egyszerre csak egy ember vezetheti azt a nyavalyäs verdät. Max tegyenek felärat egy friss jogsisra, vagy egy öszöreg papära vagy mittudomén ki a rizikós, de egy häzassägban élö pärra... akik räadäsul kötelesek is egymäsért is felelni... szoval nekem akärki akärmit mond ez csak ismét egy jogi fordulat a turistäk lenyuläsära, hiszen ritka ma mär az ahol egy valaki egymaga akar ezer km-eket levezetni es közben alig tätani a szäjät.

De en nem vagyok se marketinges se biztositos se penzügyes hanem csak az egyszerü paraszti eszem utän mentem. Amivel monjduk a mai lenyulos vilägban nem jut messzire az ember :/

Előzmény: Bambusznád (4237)
Bambusznád aug. 4. © 4237

Nem értem a szivatás miben létét. A bérbeadónál a sofőrre kötik a biztosítást, ha odaadja másnak, akkor már nem érvényes.

Ez ugyanolyan, hogy utasbiztosítást is kötsz mindkét emberre, hiába utaztok együtt, ott se tudod átadni a sajátodat a másiknak, hiába ő törte a lábát, vagy akármi baja lett.

 

Illetve szintén káresetnél, akkor simán lehetne a 2. vezetőre mutogatni, hogy ő törte az autót, miért az én zárolásom lesz oda, fizesse ki ő, persze ő meg nem tudja kifizetni.

 

Előzmény: jadrolinija (4236)
jadrolinija aug. 4. © 4236

Szóval szivatás..:( (Az értelmét sehogyse tudom belátni, azon túl, hogy x összeget extra le lehet gombolni.)

Hät meglässuk. Azért köszi.

Előzmény: Bambusznád (4235)
Bambusznád aug. 4. © 4235

Ellenőrizheti. Ráadásul, ha netalántán baleset van, a biztosítás már nem jó, és ráadásul hatalmas büntit is sóznak a nyakadba.

Előzmény: jadrolinija (4234)
jadrolinija aug. 4. © 4234

Köszi-köszi mindenkinek a välaszokat!

 

Hajóbérlés ügyben akkor guglizok még egy kicsit.

 

Autót én is innen béreltem, mert ne arra menjen el ott az idö, hogy most 30 euroval több vagy kevesebb.

Egy német nyelvü összehasonlito oldalon foglaltunk, amit itt alant ajänlott vki. 275 euro a 7 napra egy pindur panda. elmegy azt mondom.

 

jaaa, van ez a dolog, hogy egy vki vezeti es extra soför az felär. Mi van ha ätveszem mégis mindenféle felär fizetés nelkül? Rendör ellenöriz vagy mi?? vagy ez is csak szivatäs?

abdul2 aug. 3. © 4233

2) három órával mindenképpen számoljatok és maradjatok a főbb (gyorsforgalmi úton)... Olbia, Sassari és Alghero.

 

Előzmény: jadrolinija (4227)
abdul2 aug. 3. © 4232

Én mindig foglalok előre, sosem lehet tudni... Macerásabb ott helyben körbejárni a kölcsönzőket, alkudozni a megmaradt kategóriákra. Mert lehet, hogy a kinézett kategóriából már nem is lesz. 

www.autoeurope.it 

Előzmény: Davevp (4231)
Davevp aug. 3. © 4231

Sziasztok! Autóbérléssel kapcsolatban érdeklődök: érdemes itthon online foglalni, vagy elegendő a reptéren (jelen esetben Cagliari). Helyszínen mennyivel drágább a bérlés, mint online?

kapoca aug. 3. © 4230

Auchan nyitva délben is, van McDonald's is, a hipermarketben lehet pl grillcsirkét is venni közel hazai árfekvésben.

Előzmény: jadrolinija (4228)
Léna007 aug. 3. © 4229

Szia Jadrolinija,

 

1. Mi is szeretünk nudizni, meg bikini felsőm jóformán nincs is. Én minden strandon monokiniztem. Sokan voltak mások is. A helyiek nem csinálják, csak a külföldiek. De találsz hosszú partszakaszt is, ahol ha elsétálsz messzebbre, alig akad ember és ott szoktak "nudistarészlegek" is lenni. Mi két strandon voltunk meztelenül, egyiken távolabb a tömegtől, másik meg eldugott kis öböl volt, ahol rajtunk kívül talán ha öten még voltak.

 

2. Passz, mert mi útközben folyton megálltunk fényképezni, de azt mondanám olyan 3 óra, esetleg a biztonság kedvéért inkább több és inkább ott várakozni még.

 

3. nincs tapasztalat

 

4. Sajnos erre sem emlékszem, jobban mondva, mi déli órákban em mentünk kaját keresni vagy vásárolni, így nem tudom, hogy akkor vajon nyitva voltak-e a nagy áruházak, de talán azok igen.

Előzmény: jadrolinija (4227)
jadrolinija aug. 3. © 4228

Megvan a 4.) :)

Szóval egyik nap Olbiában az Auchanban kajálnánk ha jól olvastam van vmi önkiszolgáló kajálda. 

Ilyen nagy hipermarketek is becsuknak délben???

jadrolinija aug. 3. © 4227

Szóval újra. UTálom ezt a fórumoldalt mindig megfingat az elszálló hsz-ekkel. GGGRRRR

Egész sokat visszaolvastam, maradt pár kérdés. A válaszokat előre is köszönöm!

 

1.) Nudi. VIlágos, hogy nem ajánlott. Mi a helyzet a monokinivel? Állítólag ez sem befutó, de mégis, láttatok monokinis lányokat? Tanga-fürdőbugyi? (a hátsó része csak egy T- alakú csik, ezzel tömlöcbe vetnek??)

 

2.) Budoni környékére fogunk csak elérni a 6 nap alatt, ez látszik. (Bizti ami bizti a hazautazás napján már Algheroban akarunk lenni.) Kb mennyi idő alatt lehet reálisan ezt a Budoni-ALghero távot igy augusztusban megtenni? Az utv.terv. szerinti 3 óra plusz 1-2 reális?

 

3.) Hajóbérlést tervezünk vasárnapi proginak. Palauból szeretnénk La maddalena, Santa maria érintésével Cavallo, Ile Piana, Sperone -> Bonifacio hajókázást csinálni vmi nagyobb teljesitményű viziverdával. Bonifacioban naplementenézés utána vissza Palau. Nos, sztetek vas reggel kapunk itt korán hajót? Ha pl ket napot kifizetünk sztetek nálunk lehet a hajó estig? Naplementét nem tudunk ötkor nézni :/

 

a negyedik kérdés meg jól kiesett a fejemből

 

jadrolinija aug. 2. © 4226

Köszi. Sajnos Alghero-ról nem sok jót irnak (éjfél és 4:00 közt csukva van) Hm-hm...

Előzmény: abdul2 (4204)