Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

aldilá 7 órája Creative Commons License 4356

Olbia irányából érkezve: La Caletta kikötőjében is láttam bő kínálatot az Orosei-öböl jeles helyeire. Mondjuk a hely lelke valóban Cala Gonone. És az odavezető utak szépségesek bármely irányból...

Előzmény: asima (4354)
abdul2 8 órája Creative Commons License 4355

Cala Gonone a legbiztosabb pont (legtöbb kínálat), de indulnak hajók Santa Maria Navarrese-ből is. Attól függ szerintem, hogy honnan közelítitek meg az öblöt. Olbia (É) vagy Arbatax (D) irányából.

Mert ha délről, akkor lehet nem érdemes elmenni Cala Gonone-ig, az út csodás viszont  brutálisan sok kanyarral a hegyekben, szakadékok mentén is. (50km, autóval reálisan 1óra feletti az időigény... Motorral sem sikerült 35 perc alá menni:) 

 

Előzmény: asima (4354)
asima 12 órája Creative Commons License 4354

Egy gyors kérdésem lenne hozzátok, egész biztosan volt már róla szó itt korábban, elnézést hogy nem tudok visszaolvasni tüzetesen. És igen, szőke is vagyok, előre elnézést kérek :)

 

Ha az Orosei öbölbe szeretnénk menni hajózni, akkor honnan indulnak pontosan a hajók? Hova kell érkezni? Orosei kikötőjébe vagy máshova? Gondolom reggel 10 körül indul a kirándulás és este érkezik vissza. Köszi előre is a választ.

aldilá 1 napja Creative Commons License 4353

Nem jó.

 

Még visszamegy Bosába a reptérről késő este. Nem tud elmenni a busz korábban, fizikai képtelenség. Lekéshetetlen egy fizikailag és mentálisan egészséges ember számára.

 

Jegyet mindenképp a földön kell megvenni. Erre Algheróban és Sassariban is lehetőség van, a buszvégállomásokon van pénztár. A reptéren meg jegyautomata. Már írtam egy korábbi hsz.-ben, hogy a sofőrök csak akkor adnak jegyet, ha nagyon muszáj, inkább vetetnek az utcán, ha mondják, tuti megvárnak. Tehát érdemes előre gondolkodni és megvenni, retúrban spórolni is lehet.

Előzmény: Flower2000 (4352)
Flower2000 1 napja Creative Commons License 4352
  • Da Bosa percorrere circa 26864m per raggiungere la fermata Macomer (FS).
  • Prendere il treno 3956_CAGLIARI_SASSARI Trenitalia alle ore 18.09.
  • Scendere alla fermata Sassari (FS) alle ore 19.19.
  • Recarsi alla fermata Sassari (FS).
  • Prendere il treno ARST_SS 1 SASSARI-ALGHERO alle ore 19.50.
  • Scendere alla fermata Alghero alle ore 20.23.
  • Percorrere circa 1862m dalla fermata Alghero per raggiungere Alghero.

Itt van a megoldás.

Ha az ember valami oknál fogva lekésné azt az egy nyomorult buszt ami visszamegy Algheroba akkor vonattal még vissza lehet menni körülményesen, Sassariban átszállva.

 

Egyet nem értek, ha több busz is megy Bosába, hogy a francba mennek vissza Algheroba akkor? Ha csak 1 megy vissza délután? Megpróbálom megfejteni ezt a rejtélyt.

Előzmény: Bambusznád (4343)
Flower2000 1 napja Creative Commons License 4351

http://www.sardegnamobilita.it/index.php?xsl=1054&s=33&v=9&c=7129

 

Találtam egy jó kis utazásszervezőt Szardinián. Megmutatja hol mire kell felszállni ha el akarunk jutni valahova.

Flower2000 2 napja Creative Commons License 4350

Hát nem semmi kalandokba keveredsz hallod-e. Ha ennyit utaztatod a gyerekeidet a szélrózsa minden irányába el fognak ők keveredni majd ha felnőnek. Úgy megszokják ezt. Aki gyerekkorában sokat utazik az nem bírja abbahagyni, ahogy én sem.

Jól jel, ha annyit fürödtetek, remélem én is fogok, mert ez a mostani nyár gyengécske volt a meleg szempontjából.

 

Hol volt az ablakbetörés? Melyik város körül? Nagyon durva lehetett az.

Éttermezni nem szándékozom, egy önkiszolgáló étterem ki van írva az algheroi kikötővel szemben, azt dícsérik, jó az nekem. Pisaban olyan finom pizzaszerű melegszendvicseket adtak kimérve frissen és ropogósan az egyik COOP-ban a kenyerespultnál, hogy attól jobbat főzni sem lehet. Pár euroért. El vagyok én ilyesmiken meg szőlőn, gyümölcsön. Olaszoknál nem lehet éhen halni.

 

Málta jó lesz, én február elején voltam valamikor régen, de nagyon tetszett. Rendkívül kedves a máltai népség. Annyi arany, ezüst van ott felhalmozva, hogy a betegeket ezüsttányérból etették a kórházakban a keresztes hadjáratok idején. Akkora színezüst gyertyatartók mint én magam majdnem a katedrálisban. 

Előzmény: rebkaa (4349)
rebkaa 2 napja Creative Commons License 4349

Az egész familia:) Egyik őszi szünet október 20-tól, nov. 2-ig saját kocsival. Na azóta amióta van FR oda, biztos, hogy nem mennék így. Oké, hogy nem kellett bérelni, de 12óra Livornó, aztán egész éjszaka 9 óra komp.

Bár a gyerekek reggelig meg se nyikkantak a földön aludva, de azért marha hosszú volt.

Annak ellenére, hogy egy kővel bedobták az ablakunkat és további 3000km-et benylonozott ablakkal a fülem melett kellettt megtenni, mégis egy nagyon jól sikerült nyaralás volt. Gyönyörű idő, minden nap fürödtünk, még nov. 1-én is, Goloritze fantasztikus, Li Cossi öböl szintén. Egy 6 fős családnak nagyon drága volt az éttermi étkezés, egy nyaralás alatt azért szeretek én is úgy gyugisan beüllni egy tengerparti kockás abroszosba, de itt ilyet csak egyszer ejtettünk meg az árak miatt:( 

Bár ha azt nézed bárhova megyünk 316ft-os euróval már semmi sem olcsó:(

Én legközelebb okt. 15-én megyek Máltára, aztán egy 2 éjszakás Isztanbul és rá egy hétre vettem a 7800ft-os retúr Cataniából egy hosszú hétvégére.

A LiS felől nem tudtam előre gondolkodni, pedig az első napokban jó lett volna venni. Látom te kapcsoltál, biztos nagyon jó lesz.

Előzmény: Flower2000 (4348)
Flower2000 2 napja Creative Commons License 4348

Nem rossz, csak nem voltál már itt te is?

Előzmény: rebkaa (4346)
Flower2000 2 napja Creative Commons License 4347

Köszi. Ha leszállok Sassariban akkor csak egy másik megálló lesz Castesardoba, de ugyanarról az útról. Sofőr ad jegyet gondolom, Castelsardo után ha lesz időm megnézek még valamit a szárd Sassariból. A főnököm azt mondta Alghero sokkal szebb mint Sassari. Alghero katalán, kis Barcelonának is hívják. A nagyot szeretem, ez is biztos fog tetszeni.

Előzmény: aldilá (4345)
rebkaa 3 napja Creative Commons License 4346

 A Goloritze öböl után a második legkedvencebb helyem Castelsardo

Előzmény: Flower2000 (4344)
aldilá 3 napja Creative Commons License 4345

Via Padre Zirano. Egy 2x kétsávos út 100 méterének a két oldalán vannak a számozott táblák úgy 10 körül. Ide jönnek és érkeznek a buszok. Érdemes az alumínium bodegában lakó pénztárost megkérdezni, hogy melyiktől megy majd Castelsardóba.

 

Bosából most sem egy busz indul egész nap. Reggel/délelőtt több is. Szardínia nem annyira tékozló, mint Itália. Próbálják ésszerűen, a nép igényeihez illeszteni a járatok számát. Pl. Macomer vagy Oristano felé több busz is van, elvégre azonos provinciáról van szó, Alghero más.

 

Szept. 15-tel a kővetkező júniusig minden évben megszüntetik az utolsó járatot, hogy ne zavarjon, tehát igazándiból az utolsó előttivel lehet visszautazni Algheróba. Így oké? :-)

Előzmény: Flower2000 (4344)
Flower2000 3 napja Creative Commons License 4344

NIncs sok látnivaló Castelsardon? Azért nem lesz zsúfolt nap? Csak időbe telik míg felmegy az ember azt a várat megnézni, nem?

760-as busz Sassariba, aztán onnan 721. Csak azt nem értem, hogy ahol megáll az első nem onnan megya másik busz? Máshonnan megy? Valami Via Padre Zinanoból megy úgy sejtem.

 

Mikor te voltál ott biztos nem egy busz jött vissza Bosából. Én sose szeretek utolsó busszal hazamenni sehonnan. Véletlen ott ragad az ember és mehet taxival Algheroba.

Előzmény: aldilá (4341)
Bambusznád 3 napja Creative Commons License 4343

Szerintem nem összehasonlítható az 1 repülő az 1 busszal.

A probléma csak annyi, hogy ne menjen el a busz előbb, mint kellene valami oknál fogva

 Ha később megy, nem gond, mert várni tudunk.

Nyilván nem az utolsó pillanatban akarunk a buszmegállóba érni.

 

 

Előzmény: aldilá (4340)
aldilá 4 napja Creative Commons License 4342

Nem kell, kösz. :-)

 

Hát... ez a környék nem a történelemről szól. A városok maguk nem valami izgalmasak. Tenger, természet, sziklák, kaja, dolce vita. És a főszezon is oda, nincs már esti nyüzsgés, sétálóutca, kirakodóvásár, esti muzsikák, színpadok. Vagy 10 km-re van a Capo d'Orso aminek tetején van a bizonyos szögből nagy medvének látszó sziklaalakzat. Én ismerőssel voltam autóval, nem tudom, ebben az időszakban van-e valami kisbusz hozzá. A parkolótól egy klassz kis séta fel a medvéhez, és a kilátás pazar közben is és fent is. Nem akarok hazudni, de asszem 2 euróért lehetett felmenni. Majd még gondolkodok, hogy mit ajánlhatnék.

 

   

 

 

 

Előzmény: kmaate (4338)
aldilá 4 napja Creative Commons License 4341

Ahogy szeretnéd... Igen, csak Castelsardo nem lesz egy zsúfolt nap.

 

Nagyon szeretem Bosát. Többször ott akartam lenni. Ja, sokat buszoztam és vonatoztam Szardínián.

Előzmény: Flower2000 (4337)
aldilá 4 napja Creative Commons License 4340

Nem értem a problémát. 17.10-kor van a busz azon a téren. Miután napközben flangálok a nem New York, nem Róma vagy Firenze de még csak nem is Alghero területű de amúgy csoda vonzó és nagyon emberi Bosában, du. 4-1/2 5 felé a korzón vagy a téren még leülök egy kávéra, fagyira, borra mittomén, elbúcsúzok a helytől, aztán 5 előtt 10 perccel átsétálok 2 keresztutcát a buszmegállóhoz 5 perc alatt. És várok a buszra 1/4 órát vagy egy pettyel többet és visszautazok Algheróba. Lesztek majd rajta vagy tízen. Repülők is csak egyek jönnek hazafele, még sem leszünk betegek a gondolatára, odamegyünk időre oszt felszállunk rá.

 

Castelsardo nagyon szép a képeken, távolról, madártávlatból, lentről, oldalról, jó fentről körülnézni, én ott bent találtam kevésnek. Nem rossz, de kevés. Átutazóban jó. Megnézni lehet. De azt szeretném inkább, ha majd áradoznátok róla, miután hazajöttetek. Sassariban azért el lehet botorkálni, nekem nagyon szimpatikus város és a lakói is klasszak.

Előzmény: Bambusznád (4336)
'szti 4 napja Creative Commons License 4339

arra mindenképp számíts, hogy szardinia drága és a costa smeralda ill. az azt környező partszakasz a legdrágább terület

Előzmény: kmaate (4338)
kmaate 4 napja Creative Commons License 4338

mindenképpen neked adom az év legsegítőkészebb embere díjat, köszi az infót!

 

Fakultatív kérdés, de te Palau-ból mely helyeket ajánlanád meglátogatni? (Palau és a szembeszigeten kívűl, aminél még gondolkodom, hogy elég-e a komp vagy inkább befizetni ilyen hajós dologra, de kicsit sokallom a 40 eurót, főleg, hogy én nem eszek tengeri herkentyűket, tehát még kaja nélkül is ennyi, a komp meg lehet, hogy 5 euró vagy annyise (tippre)), még 2 napom lenne, ahhoz kellene két hely, ahova busszal olcsón el lehet jutni, lehetőleg nem napi 1 busz megy és ott lehet sétálgatni/túráni 5-15 km-eket és vagy érdekes a város vagy különösen szép a táj.

Előzmény: aldilá (4318)
Flower2000 4 napja Creative Commons License 4337

Én inkább csak Castesardot nézném meg, Sassarit kihagynám. Azt csak meg lehet csinálni kényelmesen, nem?

Miért mentél te ötször Bosába? Egyszer nem elég megnézni? Olyan sokáig Szardínián voltál, hogy ennyit buszozgattál? Vagy Bosában laktál és Alghero miatt jöttél, mentél folyton?

Előzmény: aldilá (4335)
Bambusznád 4 napja Creative Commons License 4336

Visszafelé jövő busztól tartok Bosából, mert csak egy van visszafelé, az a lényegesebb. Ha odafelé valami miatt nem érném el a kinézett buszt, akkor csinálhatok más programot is, visszafelé ez már nem érvényes.

 

Castelsardo lenne a fő célpont (képek alapján engemeggyőzött), így ott kezdenék, és visszafelé mennék Sassariba. 

Nekem nincs gondom a buszozással, az is az utazás része.

 

Amúgy meg nincs semmi kőbe vésve, ott is alakulnak a dolgok, ezek a helyek amik még Algheron kívül érdekelnek, aztán vagy megnézzük, vagy nem, de attól még felkészülök, hogy miképpen lehet eljutni oda.

Előzmény: aldilá (4335)
aldilá 5 napja Creative Commons License 4335

Algheróból a park melletti buszállomásról megy 9.30-kor és 11.50-kor meg 14.05-kor is busz Bosába. Bosából Algheróba délután/este az egyetlen busz 17.10-kor van a képen látható megállóban. Én az utat 5-nél többször is megtettem oda is vissza is. Soha nem volt tömeg a buszokon pedig nyáron történtek. Októberben már csak a diákok csinálnak tömeget, de nem ezeken a járatokon. Turisták gyéren, a strandokra rajzó színesbőrű árusok már sehol... Nem lesz tömeg és jönni-menni fognak a buszok, tuti. Castelsardo Sassarival összekötve? Sassari elég nagy, egy napot el lehet benne csellengeni, ha kíváncsi az emberfia. Nem egy Firenze mondjuk. Emelkedős, kusza város. Ha délelőtt végigrohanod, utána kora délután (vigyázat, a 13.15-ös busz nem megy be Castelsardóba!) egy jó órás buszút a szép tengerért, a vár látványáért, a panorámáért? Majd pár óra után kora este vissza Sassari-Alghero? Durva.

 

Én inkább Algheróban lébecolnék, csak lennék, élvezném... Lehet kirándulni a Capo Cacciához is. Az is elvihet egy napot, ha akarom... Meg Bosa, meg Sassari, ha nagyon kíváncsi vagyok.

 

Algheróból La Maddalena egy napban? Mulatságos lenne, de inkább fárasztó. Nem tömegközlekedési probléma. Távolsági, földrajzi, domborzati. Még kocsival is húzós lenne egy napban. Nincs gyors út. A maradék idő meg lópihe La Maddalenához meg a környéke becsónakozásához. Ehhez közelben kell aludni legalább egyet. Vagy többet inkább.

Előzmény: Bambusznád (4329)
Bambusznád 5 napja Creative Commons License 4334

Nem jó hír, de nagyon köszi.

Előzmény: Flower2000 (4333)
Flower2000 5 napja Creative Commons License 4333

"Tutti i giorni dal 1 giugno al 15 settembre (con possibilità fino al 30 settembre) dalle 8 alle 24..."

 

megtaláltam, sajna nem jár októberben. 

Előzmény: Flower2000 (4332)
Flower2000 5 napja Creative Commons License 4332

Én meg megkérdeztem a tripadvisor fórumán, hogy jár-e még októberben az 5 euros beach bus ami visz egyik beach-ről a másikra, de nem válaszolt senki. 

Előzmény: Bambusznád (4331)
Bambusznád 5 napja Creative Commons License 4331

Láttam én is, hogy nem az, de egy kört csak teszünk Sassariban, ha már ott kell átszállni vonatról buszra.

 

Szeptember végén még csak lesz nekik valami.

 

A hop on - hopp off menetrendet néztem Algheroban (nem akartam használni, de a szezon kb. behatárolható vele), és azok október végéig járnak. 

Előzmény: Flower2000 (4330)
Flower2000 5 napja Creative Commons License 4330

Hónap végén. Ez esetben kihagyom Bosát, ha csak 1 járat van vissza. Én nem idegelem magam azon, hogy felférek-e majd vagy sem. Bemegyek a turista irodába és megkérdezem vannak-e útjaik. Castelsardoba is akartam menni. Sassari állítólag nem nagy szám.

Előzmény: Bambusznád (4329)
Bambusznád 5 napja Creative Commons License 4329

Köszi! :)

 

Mi is Algheroban leszünk, onnan terveztem Bosát az egyik napra, másik napra Sassari-Castelsardot, de ezektől a buszoktól picit tartok (pedig nem vagyok egy elveszett emberke), pláne, hogy Bosába egy megy reggel, és egy jön vissza délután, nincs hibázási lehetőség az ügyben.

 

Maddalena sziget is nagyon csábító, de sajnos valóban szervezett utas az ügy Algheroból.

Remélem neked még összejön.

 

Mikor mész?

Előzmény: Flower2000 (4328)
Flower2000 5 napja Creative Commons License 4328

Jó a blogod, belenéztem. Hasonlóan gondolkodunk abban, hogy csúcsszezon előtt és után is el lehet menni nyaralni, a csúcsszezoni költségből. Kétszer egy helyett. Nincs akkora tömeg és nincsenek olyan horror árak.

 

Én nem vagyok olyan mint pár kényszeres, hogy azt is leírjam mit ettem az étteremben és hova mentem wc-re, de leírom milyen volt az idő vagy amire majd még kíváncsi leszel. Én Algheroban leszek és sajnos onnan vagy meg tudom nézni a Maddalena szigeteket szervezett úttal vagy sehogy. Olyan a tömegközlekedés, hogy nem lehet megjárni azt 1 nap alatt onnan.

Előzmény: Bambusznád (4327)
Bambusznád 5 napja Creative Commons License 4327

Rendben, köszönöm! :)

Előzmény: Flower2000 (4326)