Keresés

Részletes keresés

párizs Creative Commons License 2017.06.09 0 0 5395

Szardínián tavaly voltunk, saját kocsival jártuk be a szigetet. Szeretném az autóval utazóknak, a helyszínen bérlőknek, azzal az információval szolgálni, hogy ott a kékkel felfestett parkolóhelyek voltak a fizetősek, a fehérek az ingyenesek, a sárgán pedig tilos megállni.

dundalk Creative Commons License 2017.06.09 0 0 5394

Bármelyiknél. Ha kifizeted a napi 25 eurós önrész biztosítást a helyszínen, akkor a 3 feltétel teljesül is szinte mindegy a kölcsönző.

Előzmény: tomzolka (5393)
tomzolka Creative Commons License 2017.06.08 0 0 5393

Tudtok olyan autó kölcsönzőt ajánlani, ahol full biztosítással, önrész biztosítással és minimális kaucióval lehetne autót bérelni Alghero reptérről? 

suli010 Creative Commons License 2017.06.07 0 0 5392

Köszönöm szépen a segítséged!

Előzmény: bokor.istvan (5391)
bokor.istvan Creative Commons License 2017.06.07 0 0 5391

Azt hiszem idehaza átutalással fizettünk a kocsiért.

 

Előzmény: bokor.istvan (5390)
bokor.istvan Creative Commons License 2017.06.07 0 0 5390

Nos mint említettem, a wiznél csak forintot kértek.

A hitelkártyára ill sima bankkártyára szükség lesz majd Szardínián amikor megkapod a kocsit. Ott fogják le belőle a kb 350 - 400 eurót. 11 napra béreltük, napi 20 euro volt - ha jól emlékszem. A wizz megmondja, hisz itt fizeted ki. Odakint semmit sem kell fizetni. Nem baj ha forintos a kártya, nem számít az ügyintézéskor.

Ha visszavették az autót, kisvártatva (ügyintézés) visszakapod a pénzt a számládra.

Előzmény: suli010 (5389)
suli010 Creative Commons License 2017.06.07 0 0 5389

Köszönöm a válaszod!

Árban hogy alakult ez az autó?

A Wizznél is szükség van hitelkártyára a bérlésnél?

Előzmény: bokor.istvan (5388)
bokor.istvan Creative Commons License 2017.06.07 0 0 5388

A szigeten hogy lehet azt nem tudom.

Mi a wizz-el mentünk Algheroba, és a wizznél foglaltunk autót. Itthon a Wizznél fizettünk forintban. A reptéren átvettük és kész.

Sorok álltak a nagy kölcsönzőknél, mi pedig egy kis helyi társaságtól kaptuk meg a 4000 kilométert futott kék Fiat Pandánkat. Ketten voltak előttünk.Minden rendben ment.

 

A kis Panda is itt van a képek között valahol. :-)

 

http://www.flickr.com/photos/bokoristvan/albums/72157655026630289

 

Előzmény: suli010 (5387)
suli010 Creative Commons License 2017.06.07 0 0 5387

Tudnátok segíteni autóbérléssel kapcsolatban?

Hogy lehet a legegyszerűbben autót bérelni a szigeten?

Kölcsönző cégen keresztül, vagy magánszemélyeknél is lehet, mint a kisebb görög szigeteken?

Előre is köszönöm, ha valaki megosztja a tapasztalatát.

 

párizs Creative Commons License 2017.05.29 0 3 5386

2016. augusztus 28. és szeptember 16. közötti időszakot,  18 napot töltöttünk el Szardínián, saját autóval, saját szervezéssel. Először egy elég nagy kört leírva jártuk körbe a szigetet, majd pihentünk egy hosszabb időt a tengerparton. Akit érdekel, itt a programunk, a városokkal, látnivalókkal és szállásokkal.

 

Első nap, vasárnap: esti komppal mentünk Livornóból, előtte Lucca városában töltöttük a délutánt, Nagyon kis kedves Toszkán hely, ott született Puccini. A Grimaldi Lines céggel hajóztunk, még februárban foglaltam le, kabinnal együtt 209 eu volt 2 főre, 1 autóra.

 

Második nap: kora reggel kötöttünk ki Olbiában, sétáltunk a kikötőben, a szinte üres sétálóutcán és megnéztünk két templomot (Szt. Pál és Szt. Simplicius) Elindultunk Porto Rotondo felé, közben megálltunk fürdeni egy gyönyörű fehér homokos helyen a Spiaggia Biancan. Porto Rotondo után Porto Cervon is megnéztük a kikötőt, sétáltunk a városban. Az első szállás Palauban volt, egy tengerre néző apartmanban, a Residence Excelsior Vanna nevűben (71 eu). Palau előtt van a Medve-szilka (Capo d' Orso) oda is felmentünk, nagyon nagy volt a szél, de csodálatos a kilátás a városra és a környező szigetekre.

 

 Harmadik nap: saját autóval átkirándultunk a La Maddalena és a Caprera szigetre. A Caprerán élt és halt meg Garibaldi, a házába és birtokára csak csoportosan lehet bemenni, nagyon tetszett. Fent a hegyen egy amerikai támaszponton meg emlékhelyet alakítottak ki, azt is Garibaldiról (film vetítés, csatajelenetek). Körbe autóztuk a La Maddalena szigetet is, nagyon szép öblöket láttunk. A szállás a Capo Testa szigeten a Hotel Mirage-ben volt (59 eu). Előtte a Capo Testa gránit sziklákat néztük meg, majd fürödtünk a Spiaggia Rena di Ponente strandon, ez is fehér homokos és klassz volt.

 

 Negyedik nap: Santa Teresa Galluria városban kezdtük a napot, ez egy sakktábla szerű város. Castelsardo: vár a magaslaton, nagyon szép város, Elefánt-szikla az út mellett. Szállás Porto Torresben az Agriturismo Margherita nevűben volt (50eu), de előtte elmentünk fürdeni az egyik legszebb szardíniai strandra, a La Pelosa nevűre, ahol a spanyol torony van. Tényleg gyönyörű, de iszonyat sokan voltak, parkolót is alig találtunk, pedig már a dátum aug. 31. volt.

 

 Ötödik nap: Sassari felé indultunk, útközben megnéztük a Monte d' Accodi építményt, ami 4-6 ezer évesnek taksált piramis. Sassarin van egy gyönyörű tér, nagyon tetszett egy csempés ház, a bíróság épülete és a híd alatti kút. Alghero felé indulva megálltunk az Anghelu Ruju nevű földalatti temetkezési helynél, majd Algheroban sétálgattunk egy kicsit. Befizettünk a cseppkőbarlangi (Grotte di Nettuno) hajó útra, nagyon tetszett. Onnan visszafelé jövet a tenger felől olyan gyönyörű a város, azt nagyon sajnáltam, hogy ott már csak egy kis vonatozásra volt időnk, körbe vitt a városkában, a nevezetességeknél megállva meghallgathattuk az infókat. Majd a panoráma úton mentünk Bosa nevű városba, ott volt a szállás a Bed Breakfast I Gerani apartmanban (50eu). Maga az út is gyönyörű volt, nem győztem megállítani a férjemet, hogy fotózhassak, de Bosa városa is lenyűgöző, mind este kivilágítva, mind nappal napsütésben. Ezen a napon nem strandoltunk, de így is az egyik legjobb nap volt a szigeten.

 

 Hatodik nap: Bosától nehezen tudtunk elszakadni, nagyon tetszett a város, de vártak más helyek is, "menni kellett"....A Sinis-félszigeten lévő Is Arutas strandra mentünk, ahol ilyen fehér és rózsaszínű kvarckristály golyócskákból áll a talaj, és olyan leírhatatlanul kék a tenger is, hogy csak ámultunk és bámultunk. Megnéztük még San Salvatore western falut, San Giovanni VI. századi Szt. János templomát, kis vonattal Tharros ókori romjait. A szállás Tuili nevű helységben volt a BB il Giardino da Pina apartmanban (54 eu). Pici falu, 20 perc alatt körbe lehetett sétálni, egy pizzériája volt , ettünk ott pizzát, finom volt, meg a bor is.

 

Hetedik nap: reggelről a Barumini melletti Miniatűr Szardíniát néztük meg, szinte az összes szigeten lévő híres épület, érdekesség megtalálható ott. Jó volt kicsiben látni az ismert házakat, templomokat, várakat, strandokat és kíváncsivá is tett bennünket a még ránk várók látványa. Onnan pár km a Su Nuraxi, Szardínia leghíresebb Nuraghe-je, világörökség része, csak csoportosan látogatható. Nagyon érdekes volt és nagyon tetszett. Cagliari következett. Sétáltunk először a kikötőben, majd a városban, felmentünk a várba, Megnéztük a bástyát, a Szt. Mária katedrálist, a tér többi épületét, a Szt, Pankráció tornyot. Lejőve ücsörögtünk, fagyiztunk, söröztünk a kikötőben. Tetszett a város, pedig nagyon nagy forróság volt. A szállás Geremias nevű helyen a II Moro nevű apartmanban volt (36.45 eu), fent a domboldalban, egy zárt lakóparkban, vagy 50m2 terasszal, olyan kilátással a tengerre, hogy a lélegzetünk is elállt.

 

 Nyolcadik nap: alig akartuk ott hagyni az apartmant, annyira tetszett a hely, a kilátás. Strandoltunk egy Germiashoz közeli helyen, aztán a tengerparton Villasimius, Costa Rei-t csak kocsiból nézve fölmentünk Tortolli mellé, Lotzorai nevű falu kempingjébe az Iscrixedda-ba. Itt 10 éjszakára lakókocsit béreltünk előre, még szintén februárban. Egy mobil-homot kaptunk, ugyan azért az árért, mert szeptember lévén csak alig negyed ház volt. (320 eu). Innen voltunk kirándulni kocsival Bauneiben, ami fent van a hegyoldalban, rettentő kanyargós út vezetett oda, nagyon tetszett! Santa Maria Navarreseben csodálatos a spanyol torony a tengerparton. Hajóval mentünk az Orosei-öböl Nemzeti Parkjába Arbataxból, Magas sziklafalak mellett, gyönyörű fehér homokos partokon kikötöttünk és lehetett fürdeni a Mariolu és Cala Luna strandokon. Felejthetetlen élmény volt! Azbataxnál szépek a vörös sziklák.

 

Utolsó előtti nap, szerda: menni kellett Olbiába, mert a szállásunk ott volt, mivel másnap korán indult a hajónk, vissza a szárazföldre. Orgosolo felé mentünk, ott megnéztük a színes falfestményeket a házak falain. Nuoroban csak kocsiból volt a városnézés. Kijöttünk a tengerpartra és végig néztük azokat a kedves kis városokat, mint San Teodoro, Budoni. A Cala Brandinchi nevű strandon még fürödtünk egyet, lapos, fehér homokos a partja. Nagyon széppel búcsúzhattunk Szardíniától! Olbiában szállodában aludtunk, a tengerparton lévő Hotel De Plam-ban (67 eu). sétáltunk még a városban, vacsoráztunk, fagyiztunk, nagyon hangulatos kis hely.

 

 Utolsó nap, csütörtök: 10 órakor indult a hajó, 8-kor ott kellett lenni. Becuccoltunk a kabinba, majd körbejártuk a hajót. Aludtunk, ettünk és este 7.30-kor tudtunk lejönni róla. Éjjel egykor egy parkolóban ettünk és reggel 5-re értünk Vácra.

Minden szállást a Booking.com-on keresztül intéztem, térképpel mentünk, mindent könnyen megtaláltunk. Nincsenek nagy távolságok a szigeten, 30-70-110-135-150 km-et mentünk naponta, a leghosszabb 214 volt az utolsó előtti napon. Az utak minősége jó, minden ki van táblázva, a strandok barna táblákon, meg a nevezetességek is.

Minden szállásadó kedves volt, és az emberek is, bárhol is jártunk.

Volt idő fagyizni, kávézni, ücsörögni a kikötőkben.

Az idő végig nagyon jó volt. Csak az első pár nap, amíg nem kezdődött meg az iskola, volt nagyobb tömeg, de a La Pelosa-n kívül, sehol nem volt zavaró. A kempingben 3 napot nagyon fújt a szél, fürdeni lehetett, a kirándulóhajók nem mentek.

Nekünk ennyi fért bele a 18 napba, maradtak ki részek tudom, de nem akartunk csak végigrohanni a szigeten.

Minden nagyon tetszett, bármikor újra elmennénk!!! 1870 képet készítettünk.

'szti Creative Commons License 2017.05.28 0 1 5385

mi is kompoztunk livornoból, bár a célállomás korzika volt

repülővel mentünk pisába, onnan be a vasútállomásra helyi busszal kb. 10 perc (most már jár a pisamover nevű vonatféle is), onnan vonattal livornoba kb.15 perc https://www.lefrecce.it/B2CWeb/search.do?parameter=searchOutputViewer&cFID=u5JKVrg8b7Lw

végül helyi busszal a kikötőbe. úgy látom 2 új buszjárat van a vasútállomás és a kikötő között LAM BLU és LAM ROSSA néven http://www.livorno.cttnord.it/News/Le_Lam_Arrivano_A_Livorno/73/4046/2

nem autós utas meglehetősen kevés van, a kikötőben is bóklászni kell kicsit

nem akarlak megbántani, de biztos így akartok közlekedni? ha az odajutás megkeresése is gond önállóan, működni fog az út megszervezése?

Előzmény: zsunci111 (5384)
zsunci111 Creative Commons License 2017.05.24 -1 0 5384

Bocsánat, látom Ön is komppal megy. Tudna-e segíteni, hogy lehet Livornóba a kikötőbe jutni, autó nélkül, mármint saját autó nélkül.

Vagy Civitavecchióba?

 

Köszönöm szépen, ha válaszol.

Zsuzsa

Előzmény: Sole99 (5376)
zsunci111 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 5383

Kedves Adrienn, 

 

Hajóval szeretnénk Szardíniára menni. 

Tudsz abban segíteni, hogy Livornóból érdemesebb-e menni, vagy Civitavecchióból?

És a livornói kikötöt, vonattal vagy busszal vagy mivel lehet elérni pl. a Pisaból?

Aztán majd szllás ügyben is kérdeznélek.

 

Köszönöm előre is a válaszodat.

 

Üdv.Zsuzsa

 

erna60@indamail.hu

 

Előzmény: SardiniaEmotions (5379)
zsunci111 Creative Commons License 2017.05.23 0 0 5382

Szeretném megkérdezni, akinek már van ebben tapasztalata, ha hajóval szeretnénk menni, Livornóból vagy Civitavecchióból érdemesebb menni?

És van-e Pisaból vonat, vagy busz Livornóba, esetleg a kikötőbe?

Köszönöm a segítséget.

Petretto Patricia Creative Commons License 2017.04.05 -1 0 5381

 

ime néhány kép a panziónkról. 3 kiadó szobával, reggeli az árban.

Petretto Patricia Creative Commons License 2017.04.04 -1 0 5380

Szia Gabi,

 

saját üzemeltetésű panziónkban várunk kifejezetten családokat. Alghero zöldövezetében saját parkolóval, terasszal, kerttel. Nagy méretű családi szobák, saját mosdóval, légkondival, hűtővel.

Érdeklődni lehet a patricia.petretto@gmail.com on lehet vagy FB -n a Yessardinia oldalàn.

 

sziasztok

Előzmény: bogabika (5378)
SardiniaEmotions Creative Commons License 2017.03.30 -2 0 5379

Kedves Szardínia rajongók, Szardíniára utazók!

 

Ìrjatok Facebook oldalunkra és szívesen megválaszolom kérdéseiteket, kételyeiteket szardíniai nyaralásotokkal kapcsolatban.

 

Üdvözlettel Porto Polloról!

Adrienn

Sardinia Emotions

bogabika Creative Commons License 2017.03.29 0 0 5378

Sziasztok,

Júniusban szeretnék Szardíniára utazni két pici gyerekkel.Tudnatok nekem tippeket adni, hogy a sziget mely részén érdemes szállást keresni?

Üdv,

Gabi

angel55 Creative Commons License 2017.03.14 0 0 5377

Sziasztok,

 

sajnos az olasz barátnőm elhalaszthatatlan programja miatt nem tudok elmenni a tervezett szardíniai nyaralásra, így a már megvásárolt repülőjegyem feleslegessé vált. Ha esetleg valaki gondolkodik egy egyhetes repülős nyaraláson, a repjegy paraméterei a következők:

ODAÚTJárat száma: W6 2363Indulási hely:Érkezési hely:Budapest - Terminal 2 (BUD) Alghero (AHO)2017.06.17. 10:40 2017.06.17. 12:50

VISSZAÚTJárat száma: W6 2364Indulási hely:Érkezési hely:Alghero (AHO) Budapest - Terminal 2 (BUD)2017.06.24. 13:20 2017.06.24. 15:20

Van egy 23 kg-os feladott csomag és kiválasztott ülőhely is, mindezt még tavaly novemberben 57e Ft-ért vettem, mostani foglalással ez jóval drágább lenne..

Van valaki akit érdekelne mondjuk 30eFt-ért (és a névváltoztatás nyilván az új utas költsége lenne)?

 

Köszi!

Sole99 Creative Commons License 2017.03.12 0 0 5376

Köszönöm a válaszotok,

 

Hát az alap árak sem kevesek, és külön még hozzá a víz, gáz stb.... 😒. Jó áron sikerűlt komp jegyet vennem , 2 fő+autó+kabin oda-vissza 254euro. Jó lenne ilyesmi kedvező áron apartmant is találni. Ha még van ötletetek, várom. Előre is köszönöm.

Előzmény: Sole99 (5373)
Annmar Creative Commons License 2017.03.09 -2 1 5375

www.sardinia-emotions.com

Különösen északra specializáltak, mivel ők is ott laknak.

 

Előzmény: Sole99 (5373)
bbmagdi Creative Commons License 2017.03.07 0 0 5374
Előzmény: Sole99 (5373)
Sole99 Creative Commons License 2017.03.04 0 0 5373

Kedves Forumozók,

Júniusban utaznánk Szardínia szigetére 2 hétre. Az északi részt választottam. Tudnátok szállást ajánlani, apartmant keresek. Köszönöm a választ .

nyagyzoli Creative Commons License 2017.02.23 0 0 5372

Nem gondoltam volna hogy a Tirén-Tengeren találkozunk medúzákkal.Sem az Adrián,sem a Jón-Tengeren nem láttunk soha.Ami durva volt hogy aznap alig lehetett tőlük a vízben látni valamit,másnap reggelre a víz kristálytiszta lett,semmi nyomuk nem maradt...

Előzmény: zvia55 (5371)
zvia55 Creative Commons License 2017.02.22 0 0 5371

Mi is láttuk a medúzákat, gyönyörű sötét kék csapat volt. A páromat csípte meg egy de semmi baja nem történt a medúzák és a csípés is másnapra eltűnt.!

Előzmény: nyagyzoli (5369)
bbmagdi Creative Commons License 2017.02.22 0 0 5370

Köszi! Nektek is, csak ki kell bírni szeptemberig ;)

Előzmény: zvia55 (5368)
nyagyzoli Creative Commons License 2017.02.22 0 0 5369

Sziasztok

 

Tavaly mi is szeptemberben voltunk Costa Rai-n,zsúfoltság már nem volt sem az utakon sem a parton viszont amikor megérkeztünk valami fonálmedúzával volt tele a víz és igen kellemetlen csípéseket okozott.Ami érdekes volt hogy másnapra nyomuk sem volt...

Előzmény: zvia55 (5368)
zvia55 Creative Commons License 2017.02.22 0 0 5368

Szia!

Szardínián nem állnak be az utak, mindig simán járható. Mi is szeptemberben szoktunk menni. Most mi Costa Reibe megyünk saját kocsival! Viszont Olaszországban a Velence környéki utak, mindig beállnak de kibírható! Jó nyaralást Nektek!

Előzmény: bbmagdi (5366)
Annmar Creative Commons License 2017.02.02 -1 0 5367

Ami a szálláslehetőségeket illeti, én hadd csinálják reklámot Sardinia Emotionsnak: www.sardinia-emotions.com

Náluk is lehet apartmant, hotelt vagy barmilyen szállást foglalni. Nekünk is ők foglalták az apartmant és nagyon meg voltunk elégedve. 

bbmagdi Creative Commons License 2017.01.30 0 0 5366

Szeptemberben utazunk Szardíniára. Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy melyik részre kb. hány napot érdemes szánni. Algheroba érkezünk és onnan jövünk haza, 11 éjszakát töltünk a szigeten. Terveink szerint Algheróból Cala Gononéba utaznánk, ott 4-5 éjszakát töltenénk, egy napra bérelnénk hajót, hogy körbejárjuk az Orosei öblöt. Következő szállás valahol a sziget észak keleti csücskében 3-4 éjszaka, majd végül Castelsardo környékén 2-3 éjszaka.

Szeptemberben gondolom már nem annyira zsúfolt a sziget. Van-e olyan nap, pl. szombat amit célszerűbb kihagyni utazás szempontjából, beállnak az utak stb.?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!