Keresés

Részletes keresés

bviki73 Creative Commons License 2015.06.02 0 0 4883

köszönöm :-)

Előzmény: abdul2 (4882)
abdul2 Creative Commons License 2015.06.02 0 0 4882

Múlt héten voltam, 1.55-1.80 között mozog. Ha automatából tankolsz, akkor 1.6 eur körül megúszod, ha kutas által akkor könnyen beleszaladhatsz a 60Ft/liter felárba. 

Előzmény: bviki73 (4880)
'szti Creative Commons License 2015.06.02 0 0 4881
Előzmény: bviki73 (4880)
bviki73 Creative Commons License 2015.06.02 0 0 4880

Sziasztok,

Esetleg valaki meg tudná mondani, hogy most mennyibe kerül egy liter benzin?

köszönöm

JuditBita Creative Commons License 2015.05.29 0 0 4879

Foglalót fizetettek? Mert tőlünk még nem kértek, most írtam nekik ez ügyben, nem szeretnék úgy járni hogy ott kell vmi másik kölcsönzőt nézni

rezeda9001 Creative Commons License 2015.05.16 0 0 4878

Köszönjük szépen, örülök, hogy az autókölcsönzővel renben volt minden. A reptéren vettétek fel az autót?

Előzmény: Brigi8413 (4876)
P.Patricia Creative Commons License 2015.05.13 0 0 4877

Igen, sajnos az útbaigazító táblák rettenetesen el vannak hanyagolva, a legfrissebb GPS sem jelzni az utak egy részét. A térképes megoldást javasolom mindenkinek, helyben beszerezve, az biztosan frissített.

Brigi8413 Creative Commons License 2015.05.12 0 0 4876

sziasztok!

pár órája értünk vissza Sardiniaról, rövid 4 napos kis kiruccanásunk volt, de csodálatos helyeket láttunk.

mindenkinek ajánlom Cala Gonone-t, egy nagyon aranyos kis falucska, vagy annál talán nagyobb, de innen indulnak olyan motorcsónakos túrák amik felvisznek egész Cala Goloritzéhez, és útközben 3 strandon is megáll 1-1 órára. gyönyörű az egész partot így megnézni.

a kikötőben több kis stand is van, mi a 9-esnél kötöttünk ki, ki van írva hogy angolul is beszélnek. 30 euro volt egy 6 órás kirándulás, a motorcsónakban max.9-10ember van, egyáltalán nem zavaró.

Cala Mariolu-n, Biriola-n (szerintem ez a kettő a legszebb, pont olyan mint a képeslapokon, és alig volt pár ember rajtunk kívül, Goloritze meg tömve volt, meg Cala Luna is), valamint Cala Luna-n áll meg 1-1 órára napozni,strandolni. a srác aki vezette a csónakot, nagyon rendes volt, hagyott fotózni minket, bevitt minden kisebb barlangba, szóval hatalmas élmény volt motorcsónakkal repeszteni azon a hihetetlen kék vízen :) aki szeretett volna Cala Luna-ról mehetett a cseppkőbarlangba, az külön 8euro belépő volt. 900méteres szakaszon visznek végig idegenvezetéssel.

végig 25 fok körüli szikrázó napsütéses időnk volt.

 

az autóbérlés a Sardinya Car Rent-nél teljesen zökkenőmentes volt. egy kb.2 éves Fiat Panda-t kaptunk, nagyon jó állapotban, full tankkal, így is kellett visszavinni. nekünk mondjuk hiányzott egy vonal a kijelzőn, arra elkértek 10eurot, mert már a reptér felé nem álltunk meg tankolni. a deposittal se volt semmi gond, szóval csak ajánlani tudom őket!

 

viszont az olasz útjelzőtábla rendszert aki kitalálta, az tehet egy szívességet.. :))

nem volt gps-ünk, így vettünk ott a reptéren egy teljes sziget autóstérképet, ezzel indultunk neki a pár órás útnak Cagliariból Cala Gonone-ba. jó ha az ember tisztában van vele hogy végig azon az úton/pályán amin megy, milyen nagyobb városok vannak, mert hol ezt, hol azt írják a táblákra, ami az elején okozott némi fejtörést, hogy akkor most hova is tartunk?! de aztán már megszoktuk hogy mit figyeljünk. és szeretik a táblákat az utolsó pillanatra kirakni, amikor még épp tudsz fordulni, kanyarodni. vagy van hogy nagyon hosszan sehol egy tábla.

 

remélem egy-két hasznos infoval tudtam segíteni azoknak akik most mennek majd! én mennék vissza már most :)

rezeda9001 Creative Commons License 2015.05.07 0 1 4874
Előzmény: Brigi8413 (4873)
Brigi8413 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 4873

most foglaltam le az autót náluk és ez van a visszaigazoló mailben:

Sardinya requests an international driving permit for all EXTRA EUROPEAN UNION drivers!! Please note that the international driving licence is valid only if accompanied by the normal driving licence.

 

aki bérelt már Sardinian autót, ugye elfogadják a normál magyar jogsit?? mert eddig úgy értelmeztem hogy igen..

Előzmény: sarah99 (4872)
sarah99 Creative Commons License 2015.04.27 0 0 4872

Szia, hú hát a párom foglalta, ha jól rémlik igen kértünk rá supercascot, ellenkező esetben magasabb lett volna a deposit ha jól rémlik. Sajnos nem tudom hogy mi van ha nem kéred ezeket, én is először foglalok itt, más országokban nem így megy az tuti :) lécci lécci ha hazaértetek mindenképpen meséld el mik a tapasztalataid velük, szerintem sokaknak segítenél :) Jó pihenést!

Előzmény: Brigi8413 (4870)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.25 0 0 4871

Ilyen esetben a zárolás mértékéig vagy felelős az okozott károkért.

Előzmény: Brigi8413 (4870)
Brigi8413 Creative Commons License 2015.04.24 0 0 4870

Szia!

én is náluk tervezek autót foglalni, mi 2 hét múlva megyünk. Ti kértétek a supertheft és supercasco-t is? azt írják ha ezt is kéred, akkor lehet a depositot kp-ban fizetni, és akkor nincs ez a bankos zárolás feloldás mizéria.

ha nem választom ezt a két opciót autóbérlésnél, akkor abból lehet vmi bajom később ha történik vmi? gondolom alap biztosítás amúgy is van a kocsin? (bocsi, nem igazán csináltam még ilyen foglalást).

köszi előre is a választ!

 

Előzmény: sarah99 (4839)
rezeda9001 Creative Commons License 2015.04.24 0 0 4869

Szia Peti, nagyon köszönöm a gyors választ és az ajánlásokat.

 

A szállás és az autó már le van foglalva, de köszi az ajánlásokat, hasznosak. A szállást azért megnéztem, jó helyen van és nagyon jók az értékelések, látszik, hogy tiszta, színvonalas szálláshely, de nekünk ez a része az utazásnak meg van oldva, és épp arra törekedtünk, hogy a város közelében lakjunk, de ne a városban :) 

 

A sör és bor bemutatók nagyon jól jöttek, mert szeretjük mindkettőből a jó fajtákat :)

 

Remélem, hogy a Neptun- lépcsők felújításával júliusig végeznek, mert tervbe van véve, hogy lebattyogunk rajtuk. Stintino is szerepel a terveink között. Ha szép a nyugati rész Stintino irányába, és megfizethető áron látunk csónakbérlési lehetőséget, akkor arra is szánnánk egy napot. Egy hétre megyünk, így Alghero környékéről csak egy alkalommal szándékozunk távolabbi tájakra látogatni: a Gorroppu szurdokhoz a keleti partra.

 

Átgondoltam a feladandó poggyász ügyét is, de igazából csak étolajat, naptejet, kávét, ilyesmiket pakoltam volna magunknak az esti főzőcskéhez (általában magunknak készítjük el a halpiacon vagy a boltban beszerzett  halakat, tengeri herkentyűket), ennyiért meg azt hiszem, hogy nem érdemes poggyászozni. De majd megkérdem az utitársat is (bár van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem fog a poggyász mellett kardoskodni).

 

Köszönöm mégegyszer és remélem, hogy a zárolásod mielőbb feloldásra kerül :)

 

 

Előzmény: Petyerkó (4868)
Petyerkó Creative Commons License 2015.04.24 0 1 4868

Szia!

 

Mi 1 hónapja voltunk 3 éjszakát mindössze. Pozsonyból mentünk Ryanair-rel, ott ugye közismert, hogy megengedőbbek poggyász ügyben. Nekem az alapvető hozzáállásom az, ha elmegyek valahova, akkor próbálok helyi termékeket fogyasztani, így nem szoktunk magunkkal élelmiszert vinni, de nyilván ez hosszabb kint tartózkodás esetén változhat. Ha mérlegelni kell, hogy hogyan jön ki az ember jobban, szerintem még mindig olcsóbb kifizetni a poggyászdíjat és telepakolni kajával, mint mindent megvenni Szardínián.

 

Alghero egy kis ékszerdoboz egyébként, de lényegében az óvárosi részen kívül jelentős látnivaló nincs, ott viszont órákig el lehet andalogni, ebből adódik, hogy - még egy 3 napos út esetén is - az embernek van ideje a környéket felfedezni és érdemes is.

Nem mondom azt hogy kötelező az autóbérlés, hogy a helyi természeti csodákat megnézzétek, de mindenesetre erősen ajánlott.

Amit mi megnéztünk 3 nap alatt:

Alghero, Stintino, Capo Caccia, Castelsardo, Porto Torres

 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mivel nem szezonban mentünk - gondolom - a Grotta di nettuno-nál lévő lépcsőket épp felújították, illetve a Castelsardoi vár sem volt nyitva.

Stintinoban megállva majdnem visszafordultunk, mivel kerestük a neten millió helyen megtalálható látképet de nem volt sehol. Majd hirtelen elhatározásból tovább mentünk északnak és akkor pillantottuk meg amit kerestünk. Gyönyörű. 

Ha nyaralni mennék biztosan az ottani partokat választanám az algheroi strand helyett.

 

Vezetés közben érdemes figyelgetni a birkákat, mi majdnem belerongyoltunk egy átterelésbe, amiből először csak annyi látszott, hogy egy piros mellényes fickó állt az út mellett, amint közelebb értünk elkezdett vadul integetni majd beugrott az út közepére. Azt hittem ki akar rabolni:) Akkor láttam meg a birkákat, volt vagy 100 db.

 

Ajánlások:

- Autóbérlés: Locauto

- Szállás: Sweet dreams Placa Civica (booking.com-on foglaltam, utolsó szoba féláron, jófej vendéglátó, nagyszerű elhelyezkedés,                 csoki illetve ásványvíz korlátlan fogyasztása az árban)

- Étterem: Il Pesce D'oro Alghero (a host ajánlásával és tényleg a legjobb étterem volt azok közül amit próbáltunk.)

- Sör: Jó a helyi "általános" sör az Ichnusa is, de van egy étterem, ahol nagyon jó minőségű manufakturális söröket adnak ez a               Ristofever. Biztosan van máshol is ilyen, mi itt ittunk. Hát az árak miatt az első kortyig húztam is a számat:)

- Bor: Alapvetően a Santa maria la palma és a Sella&mosca borászatok borait iszogattuk. Utóbbi frizzante-ja (Aliante) elég jól                   fogyasztható reggeltől-estig, a testesebb vörösek kedvelőinek viszont inkább a la palma cannonau di sardegna lehet jó                   választás.

 

Remélem tudtam segíteni, szívesen ajánlok bármit, ha volt hozzá szerencsém és elégedett vagyok vele, de biztosan vannak itt a fórumon olyanok akik ennél ezerszer többet láttak már a szigetből.

 

Üdv:

Peti

Előzmény: rezeda9001 (4865)
geodo1 Creative Commons License 2015.04.24 -1 0 4867

ezt mondják, így van-majd elküldtem azt a papírt, amit egyébként meg kellett volna kapjál helyben, és hamarost intézkedtek. legalábbis, eddig kettőből kétszer így volt. az persze lehet, h az e-mailt nem fogadják el, főleg továbbküldöttként, pláne kimásoltként nem. na de akkor már mindjárt megtörténik magától is a feloldás, jól van akkor. :)

Előzmény: Petyerkó (4866)
Petyerkó Creative Commons License 2015.04.24 0 0 4866

Ezen már sajnos túl vagyunk. Nekem azt mondták, hogy csak direktben a kölcsönző cégtől fogadhatnak el ilyen visszaigazolásokat. De a jövő héten letelik a 30 nap, most már megvárom:)

Előzmény: geodo1 (4863)
rezeda9001 Creative Commons License 2015.04.23 0 0 4865

Szia:) Megosztanád velünk a tapasztalataidat, benyomásaidat a városról és környékéről? Ajánlás is jöhet, mi is oda készülünk, csak nyáron:) Lenne egy konkrét kérdésem is:

 

Úgy gondoltam, hogy utólag becsatolok egy feladandó poggyászt a repjegyekhez, hogy vigyünk abban magunkkal olyan dolgokat, melyekre nem szeretnék költeni a helyszínen, de a fedélzetre nem vihetem fel. Dobtam egy hátast a legújabb poggyászdíjtól (abból a pénzből egy harmadik repjegyet is vehettem volna a foglaláskor). Így viszont nagy a kísértés, hogy maradjon a kézipogyó és bevásárolunk a helyszínen. Te a tapasztaltak fényében mit tennél? Köszi szépen előre a tanácsot :)

 

És sok sikert az Ersténél, remélem gördülékenyen megy majd az ügyintézés:)

Előzmény: Petyerkó (4858)
rezeda9001 Creative Commons License 2015.04.23 0 0 4864

Köszi szépen, jó tudni. Én is ott bankolok :(

Előzmény: geodo1 (4863)
geodo1 Creative Commons License 2015.04.23 -1 0 4863

akkor ezt a mailt küldd tovább az erstének. kérdezd meg a telebankban a mailcímüket. erre elviekben pár napon belül fel fogják oldani.

Előzmény: Petyerkó (4862)
Petyerkó Creative Commons License 2015.04.23 0 0 4862

Olyat nem kaptam, az autó leadása után pár nappal jött egy email, amiben le van írva, hogy minden rendben volt, így feloldják a zárolást.

Előzmény: geodo1 (4861)
geodo1 Creative Commons License 2015.04.23 -1 0 4861

nem az, és nem a locautóval van a baj. megtartottad esetleg azt a papírt, ami igazolja, h feloldották a zárolást? egy kicsi, a bankkártya terminál által nyomtatott papírkáról van szó.

Előzmény: Petyerkó (4860)
Petyerkó Creative Commons License 2015.04.23 0 0 4860

bizony:) ezek szerint nem egyedi eset?

Előzmény: geodo1 (4859)
geodo1 Creative Commons License 2015.04.23 -1 0 4859

erste?

Előzmény: Petyerkó (4858)
Petyerkó Creative Commons License 2015.04.23 0 0 4858

Szia!

 

Mi 1 hónapja voltunk Algheroban, Locautot ajánlom szívesen, az Autoeurope-on foglaltunk, ott volt a legolcsóbb. A No excess-t választottunk mi is, megpróbáltak teljeskörű biztosításra, majd később road assistance szolgáltatásra rábeszélni de nem kértünk semmit:) A bérlés gördülékeny volt, nagyon segítőkészek. A legolcsóbb Fiat Panda-ra kértek 300 euro depositot, illetve 100 eurot az üzemanyagra. Előtte ki kellett tölteni egy papírt, hogy full tankkal hozod-e vissza az autót, vagy majd a bérlés végén a fogyasztással arányosan fizetsz az üzemanyagért. Dombornyomott betéti kártyát is elfogadták.

Annyi probléma azért csak akadt, hogy a bérlést követő napon már kaptam is emailt arról, hogy feloldották a zárolást, azonban erről a banknak nem küldött semmit a Locauto, így most arra várok, hogy 30 nap után ténylegesen is feloldják a pénzemet. :)

 

Ha bankkártyával megy valaki érdemes előtte megnézni, hogy mekkora limit van beállítva, nekem 100 ezer huf volt, ami ugye nem volt elég, emiatt pár percet beszélnem kellett a bérlés során a bankommal.

 

Üdv:

Peti

Előzmény: JuditBita (4837)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.19 0 0 4856

Lehet, hogy most olcsóbb a wizz, de márciusban még az alitalia volt. Ez ilyen, folyamatosan változnak a jegyárak.

Előzmény: nagytibi (4854)
rezeda9001 Creative Commons License 2015.04.19 0 0 4855

Szia, lehet, hogy később írnak, esetünkben sem azonnal kérték az előleget. Nézd azért át a spamnak minősített leveleket is, és csak utána írj:) Nekem is írnom kell mejd, mert a reptéri felvétel-leadás meg van beszélve, de a találkozás módja nem:)

Előzmény: sarah99 (4851)
nagytibi Creative Commons License 2015.04.17 0 0 4854

Lehet, hogy én nézek rossz időpontot, de az Alitalia nagyjából 20%-kal drágább, mint a Wizz Air közvetlen járata egy feladott bőrönddel.

Előzmény: Törölt nick (4826)
szofi762 Creative Commons License 2015.04.17 0 0 4853

Mi a Sicily by cartól foglaltunk Szardínián, Alghero repterén vettük fel, adtuk le. Minden rendben volt, ha jól emlékszem 600 euro körül foglaltak be a kártyán depositot. Ja és előre nem kellett fizetni semmit, a helyszínen vonták le az összeget a kártyáról, az autó felvételekor. Ez 3 éve volt júniusban. 

Előzmény: sarah99 (4851)
il titolo2 Creative Commons License 2015.04.17 0 0 4852

akkor sorry....

Előzmény: sarah99 (4850)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!