Keresés

Részletes keresés

Vik 23 Creative Commons License 2008.09.11 0 0 1402
Vik 23 Creative Commons License 2008.09.11 0 0 1401
Vik 23 Creative Commons License 2008.02.17 0 0 1400
Hozzávalók: 8 kicsi vagy 4 nagy tölteni való paprika, 50 dkg gomba, 20 dkg főtt rizs, 1 fej vöröshagyma, 2 tojás, 2 liter paradicsomlé, 2 evőkanál liszt, cukor, olaj, só.
Az apró kockákra vágott hagymát megfonnyasztjuk az olajon. Beletesszük a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, és addig főzzük, amíg a leve elpárolog. A kész gombát összekeverjük a főtt rizzsel és a tojásokkal. Ezzel a masszával megtöltjük a paprikákat. A megtöltött paprikákat a cukorral, sóval ízesített paradicsomlében megfőzzük. Amikor megfőttek, kiemeljük őket a paradicsomléből. Miután a paradicsomlét rántással sűrítettük, visszahelyezzük bele a paprikákat, és főtt krumplival tálaljuk.
Vik 23 Creative Commons License 2008.02.17 0 0 1399
Hozzávalók: 2 közepes krumpli, 1 evőkanál olaj, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2-3 evőkanál tejföl, 2 evőkanál liszt, só, 1 gerezd fokhagyma reszelve.
Elkészítés: A krumplikat meghámozzuk és kislyukú reszelőn megreszeljük. A reszelt krumpliba belekeverjük a többi hozzávalót. A krumplis keveréket egy olajjal kikent, előmelegített serpenyőben elsimítjuk. Nagyon lassan megsütjük az egyik oldalát, aztán átfordítjuk, és megpirítjuk a másik oldalát is.
Vik 23 Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1398
Nekem sincs mostanában semmi ötletem.
Előzmény: sin x (1397)
sin x Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1397
Valaki adjon valami ötletet, mit főzzek?
Vadast szeretnék már napok óta, de nincs rá időm. :(
sin x Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1396
Azt jól teszed! :))
Előzmény: Vik 23 (1395)
Vik 23 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1395
Még az is előfordulhat.
Végül odaköltözöm. :-)
Előzmény: sin x (1394)
sin x Creative Commons License 2007.11.19 0 0 1394
De fura egy csaj vagy Te! :)) Milyen szaga van a boltinak? :)
Lehet, hogy Veszprémben a pékek is jobbak? :)
Előzmény: Vik 23 (1393)
Vik 23 Creative Commons License 2007.11.18 0 0 1393
Én már hosszú évek óta nem eszem meg a boltit. Rosszul vagyok a szagától is. Ha nincs magamsütötte, akkorn inkább nem eszem kenyeret.
Előzmény: sin x (1392)
sin x Creative Commons License 2007.11.16 0 0 1392
Hát, szerintem a bolti sem rettenetes. Egyre drágább, az igaz, de én a boltit is szeretem. Sajnos.
Előzmény: Vik 23 (1390)
Vik 23 Creative Commons License 2007.11.16 0 0 1391
Egyébként tegnap is kenyérsütés volt nálunk pizzasütéssel egybekötve.
Vik 23 Creative Commons License 2007.11.16 0 0 1390
Lehet, hogy jobb, modernebb géped van. Vagy egyszerűen más típusú kenyeret szeretünk.
Egy biztos: a bolti rettenetes.
Előzmény: sin x (1389)
sin x Creative Commons License 2007.11.16 0 0 1389
Én nagyon finomakat sütök gépben, igaz, elég hosszú tapasztalati út vezetett idáig. Sok mindenre kellett rájönnöm, sokszor nem is sikerült jól a könyér (pedig nem vagyok egy elveszett valaki a főzés-sütés terén), de most már reprodukálhatóan isteni mindig. A család bírná, ha sütnék minden nap. :)
Annak idején - mikor még "unatkozó kismama" voltam - próbáltam egyszer-kétszer sütőben sütni a hatásodra, de nemhogy jobb, inkább rosszabb lett.
Előzmény: Vik 23 (1388)
Vik 23 Creative Commons License 2007.11.15 0 0 1388
Kipróbáltam. Egyszerűen nem ízlik a gépi kenyér. Bár persze milliószor jobb, mint a bolti.
Előzmény: sin x (1387)
sin x Creative Commons License 2007.11.15 0 0 1387
És neked miért is nem jó a gép?
Előzmény: Vik 23 (1386)
Vik 23 Creative Commons License 2007.11.15 0 0 1386
Én sem sütök naponta. Csak kábé hetente kétszer több kisebb kenyeret. Mikor megsül és kihűl, berakom a fagyasztóba, és esténként kiveszek egyet, ami reggelre felolvad a konyhában, és teljesen olyan, mint a friss.
Előzmény: sin x (1385)
sin x Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1385
Hát, ha a nap 36 órából állna, akkor se hiszem, hogy lenne időm naponta kenyeret dagasztgatni. Na meg a franc aki csinálná minden nap. Gépben sem sütök naponta, csak amikor ihletet kapok (pedig kb. 5 perc bedobálni a cuccost). :)
Előzmény: Vik 23 (1383)
Vik 23 Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1384
Jól hangzik.
Sajnos az én gyerekeim nem szeretik az aszaltgyümölcsös sütiket. A mazsolát a fiam megeszi, de a kicsi azt sem nagyon.
Bár lehet, hogy jobb is, hogy a gyümölcsöket inkább frissen szeretik.
Előzmény: sin x (1382)
Vik 23 Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1383
Én sütőben szoktam. Ma is az lesz az esti programom.
Előzmény: sin x (1381)
sin x Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1382
Mindenkinek nagyon ízlett. Karácsonyra majd dióval, aszalt gyümölcsökkel sütök ilyet, amolyan püspökkenyér féleséget.
Előzmény: Vik 23 (1379)
sin x Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1381
Persze. Mér', hogy kéne??
Előzmény: Vik 23 (1380)
Vik 23 Creative Commons License 2007.11.13 0 0 1380
Kenyeret is gépben szoktál sütni?
Előzmény: sin x (1378)
Vik 23 Creative Commons License 2007.11.13 0 0 1379
És hogy ízlett neki?
sin x Creative Commons License 2007.11.12 0 0 1378
Az tényleg nem jó.

Olyan finom csokis kevert tésztát sütöttem a kenyérsütő gépben, hoccsakna! :) Még sosem próbáltam benne süteményt sütni, de nagyon jó lett. Most sült ki, de olyan illatok terjengtek előzőleg már, hogy a kislánykám nem akart lefeküdni, minden áron meg akarta várni a "kalácsot" . :))
Előzmény: Vik 23 (1377)
Vik 23 Creative Commons License 2007.11.12 0 0 1377
Az a baj, hogy én gyakran nem éhségből eszem, hanem stressz és depresszió ellen.
Előzmény: sin x (1376)
sin x Creative Commons License 2007.11.12 0 0 1376
De jó nektek, hogy ilyesmivel jól tudtok lakni.
Előzmény: Vik 23 (1375)
Vik 23 Creative Commons License 2007.11.12 0 0 1375
Én alma-répa salátát szoktam enni dióval. Zeller és joghurt nélkül. Csak úgy durvára reszelt alma + répa megszórva dióval. Nagyon finom.
Ha hazamegyik, csinálok is. :-)
Előzmény: Belohin (1374)
Belohin Creative Commons License 2007.11.11 0 0 1374
Nem mindig fontos meg is főzni, amit eszünk.
Nemrégen próbáltam ki a zellersalátát; olyan sikere volt, hogy hamarosan meg is kellett ismételni. És én is jól tudtam vele lakni mindenevő létemre.
Zeller, alma, káposzta kb. egyenlő arányban, finomra metélve, meg darabos dió, mindez joghurtos öntettel. Az öntetben recept szerint némi majonéz is van, aki a tojást sem eszi, valószínűleg gyakorlott abban, hogyan válthatja ki. (Fehérmártás, fűszerezés - pl. citromléből biztosan több kell.)
Vik 23 Creative Commons License 2007.11.01 0 0 1373
Nálunk tegnap volt borsófőzelék szójapörkölttel. Kábé 10 perc alatt elfogyott az összes.
Előzmény: sin x (1372)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!