Keresés

Részletes keresés

CBNora Creative Commons License 2010.01.24 0 0 2177
Ahhoz képest, hogy nincsenek közvetlenül az ablakban, szép erősek és nem dőlnek. Kapnak valami plusz világítást?
Előzmény: Kori73 (2175)
Lora1213 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 2176
Szia! Mit szól a perlitben felnövő palánta amikor átülteted szabadföldbe?
Előzmény: Kori73 (2175)
Kori73 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 2175
Képek, az előző irásomhoz,az ültetéstöl 2 hét. Valaki más is ültetett?
jan 22.
cserella Creative Commons License 2010.01.24 0 0 2174
beszúrásra is klikkelj egyet
Előzmény: Kori73 (2172)
covycovy Creative Commons License 2010.01.24 0 0 2173
Ez szép, gratulálok.
Előzmény: kétkezi GAZ-da (2166)
Kori73 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 2172
Kérem valaki irja meg ,hogy lehet képet ide feltölteni,mert látom nincs kép a hozzászólásomban, pedig feltöltöttem, új kép és feltöltés, de semmi..
Köszi
farkasetus Creative Commons License 2010.01.24 0 0 2171

Szia!

Engem érdekel a paradicsomod, akár palánta, akár mag ha még van.

Előzmény: solnok71 (2167)
Kori73 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 2170
Üdv. mindenkinek,új vagyok a fórumon,hidrokultúrával foglalkozom és már 2hete elültettem a paradicsom magokat,tiszta perlitben,amik 4 napra már kezdtek kelni, ahogy a képek is mutatják, és a fajtákat is látni.
Különben aki többet szeretne tudni e témában,olvashat a web oldalamon is
//hidroperlit.extra.hu
taormina1 Creative Commons License 2010.01.23 0 0 2169
szia, én szívesen megpróbálnám, de a palánták postázása drága és rizikós eljárás, úgyhogy inkább magot szeretnék. Cserébe mit szeretnél?
Előzmény: solnok71 (2167)
Hanga444 Creative Commons License 2010.01.22 0 0 2168
Szia,
én szívesen ültetnék belőle. Mit szeretnél cserébe? Valami magot, növényt?
Előzmény: solnok71 (2167)
solnok71 Creative Commons License 2009.12.31 0 0 2167
Sziasztok, üdv! Tavaly neveltem 2-3 tő "Olasz Paradicsomfát" Nagyon nagy termése van, talán a legnagyobb, nagyon finom, zamatos, szerencsés esetben jó nagyra meg is nő 2m- 10m. Állvány kell a lombjának.  Van néhány magom, tél végén kicsíráztatom, ha valakinek kell palánta, postán tudok küldeni.
kétkezi GAZ-da Creative Commons License 2009.11.28 0 0 2166
Másfél négyzetméteres fűtetlen üvegházamban tegnap leszüreteltem az utolsó paradicsomokat is. A tavalyi rekordomat döntöttem 2 nappal...:-))

-g-
kiwancsi Creative Commons License 2009.10.14 0 0 2165
köszi:-)
Előzmény: dihacs (2164)
dihacs Creative Commons License 2009.10.14 0 0 2164
Viszonylag hideg helyen tartom, olyan 10c- fok körül.

Igen, kényelmi szempont mindenképpen, hogy akkor veszel ki belőle, mikor kell,
nem kell visszazárni, mégsem romlik meg.
Volt olyan, hogy tavasszal ami megmaradt, sajnáltam kiönteni, beletettem a mara-
dékot befőttes üvegbe, gondolván hogy még elfogy, ősszel még gyönyörű volt,
mégis kiöntésre került, mert ott volt a következő évi!

Arra kell vigyázni, hogy le legyen nyomva a lé alá. Én 15l-es műanyag edénybe
teszem el, és jobb híján üres befőttesüveget teszek rá, míg magába szívja az íz-
anyagokat, ez az utolsó bedobált anyag után kb 2-3 hét. Kb ennyi idő után
fogyasztható is. Utána már nem kell nehezék!
Előzmény: kiwancsi (2162)
kiwancsi Creative Commons License 2009.10.14 0 0 2163
Ja! Hány fokon tartod? Na persze kb. :-)
Előzmény: dihacs (2161)
kiwancsi Creative Commons License 2009.10.14 0 0 2162

Köszi, a karfiolt mi is szeretjük.

Ebben az a jó, hogy ahogy belement apránként, úgy lehet kiszedni is. Nem?

Vagyis nincs az hogy felbontottam, meg kell enni...

 

Előzmény: dihacs (2161)
dihacs Creative Commons License 2009.10.13 0 0 2161
Ilyenkor van olcsó karfiol, ami nagyon finom benne. Én is most vettem hozzá, mert
az enyémből csak levél lett. A kis unokám imádja, ő már meg is kezdte a savanyusá-
got. Ez nálunk jobban megy, mint bármilyen saláta! Minél többféle zöldség van
benne, annál jobb!

Sok sikert hozzá!
Előzmény: kiwancsi (2158)
kiwancsi Creative Commons License 2009.10.13 0 0 2160

Köszönöm.

Főleg azért kérdeztem mert tavaly valamit akartam aszalni, és egyszer csak abbahagytam az egészet, mert úgy láttam hogy sehol nem tart, pedig már egy csomó gáz elment rá. :-)

Előzmény: covycovy (2159)
covycovy Creative Commons License 2009.10.13 0 0 2159
Sütőben légkeveréssel 50C-on lett szárítva. Talán 3 napig napi pár órát, majd szobahőmérsékleten 2 napot.
Előzmény: kiwancsi (2157)
kiwancsi Creative Commons License 2009.10.13 0 0 2158

Ezt még idén kipróbálom egy 4l-es befőttesüvegben.

Bár nincs már a kertben csak pár satnya kis paprika, veszek bele ezt-azt.

 

Jövőre meg kezdem korán. Azt hiszem szeretni fogják.

 

Régen mikor otthon voltam a gyerekekkel piros-fehér-zöld savanyút csináltam, nagyon szerették. :-)

 

Rétegekbe szín szerint csak úgy mint mást, az eltevésban nem volt semmi extra.

A poén a szín volt és az hogy sokféle zöldség volt benne.

 

Most érik a fügeborom, remélem nem ecet lesz...

Bár a gyümölcsecet is majdnem elfogyott már. :-)

Előzmény: dihacs (2155)
kiwancsi Creative Commons License 2009.10.13 0 0 2157

Köszönöm.:-)

Nagyon tetszik. Még csak annyit hogy hány óra alatt szárad meg?

Előzmény: covycovy (2156)
covycovy Creative Commons License 2009.10.12 0 0 2156
A szárított paradicsom fel lett kockázva, friss kakukkfűvel rétegesen lerakva és megszórva őrölt borssal, majd extra szűz olíva olajjal fel lett öntve. Főzéshez használjuk, hihetetlen íz koncentrációt tartalmaz.
Előzmény: kiwancsi (2153)
dihacs Creative Commons License 2009.10.12 0 0 2155
Igen, folyamatosan, ahogy van valami a kertben. Szombaton tettem az utolsót
bele, karfiolt, kis hagymát, zöld paradicsomot, és próba képen apró patisszont.
Üres a kert!!!!
Előzmény: kiwancsi (2154)
kiwancsi Creative Commons License 2009.10.12 0 0 2154
Úgy érted hogy folyamatosan(ahogy kezedbe kerülnek a dolgok) pakolsz bele míg megtelik?
Előzmény: dihacs (2147)
kiwancsi Creative Commons License 2009.10.12 0 0 2153

Észrevettem már, köszönöm. :-)

 

Akartam is kérdezni:

Csak úgy bedobálod és lezárod?

Nem penészedik?

És főzéshez használjátok? Vagy jó úgy magában is.

Előzmény: covycovy (2152)
covycovy Creative Commons License 2009.10.11 0 0 2152
Itt már az üvegben.
Előzmény: covycovy (2148)
covycovy Creative Commons License 2009.10.08 0 0 2151
Sütőben 50C légkeverés.
Előzmény: kiwancsi (2149)
kiwancsi Creative Commons License 2009.10.08 0 0 2150
Ezt én most elmentettem magamnak, részemről:Köszönet!
Előzmény: dihacs (2147)
kiwancsi Creative Commons License 2009.10.08 0 0 2149

Sütőben szárítod? Hány fokon? Légkeveréssel?

 

És aztán hogyan használjátok fel?

Előzmény: covycovy (2148)
covycovy Creative Commons License 2009.10.06 0 0 2148
Polish Linguisa, szárításra vár.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!