Keresés

Részletes keresés

Belohin Creative Commons License 1 órája 0 1 28076

Ennek a felül-tekerősnek rá kell jönni a csínjára. Én kb. a kereszttartóig szoktam tölteni előfőzött paradicsommal. Eleinte 8 előre 2 vissza hajtással kezdek, aztán később, amikor már látható, hogy besimítja, az előre körök száma csökken. Visszafelé tekeréskor fellazítja, utána újra tud rendeződni. Ha nem hajtasz vissza, akkor eltömődnek a rostalemez lyukai, és csak forgatsz hiába.

Amikor már látszik, hogy csak a bőr és a magok maradtak, akkor ki kell takarítani, és általában még az oldaláról egyszer-kétszer letuszkolni, ami oda tapad. Amint lejjebb írtam, türelemjáték, de el lehet jutni a jó arányú kinyerésig.

Előzmény: szabojozsi1964 (28073)
CBNora Creative Commons License 5 órája 0 1 28075

Érdekes, nekem az a kerek tekerős bevált, hamar áttekerek vele egy fazék anyagot. A birsalmát is azzal szoktam átpasszírozni a lekvárhoz vagy a sajthoz, és nem tart semeddig. Kicsit mások az arányai, mint a linken lévőnek, de a működési elv ugyanaz.

Előzmény: eeddie (28074)
eeddie Creative Commons License 5 órája 0 1 28074

Asztal szélére szorítható tekerős Gulliver passzírozó az igazi. Pár tekerés és kész van 5 liter. Mindjárt én is megyek tekerni. Ilyen mint a linken nekem is van már vagy 50 éve, de azzal kínlódás. Annàl még a botmixer, levesszűrő-leveseskanál kombó is jobb. 

Előzmény: szabojozsi1964 (28073)
szabojozsi1964 Creative Commons License 6 órája 0 0 28073

Múltkor kérdeztelek titeket a paradicsom passzírozóról... Gondoltam, ráérünk, elmentünk üdülni, és mire hazajöttünk már csak a Perfect Home-os volt ebből a fajtából.
https://www.olcsoedeny.hu/omac-emanuel-kezi-hal-es-paradicsom-passzirozo-3-betettel-fem-190?aku=6d0a752413ebb7e2b77035c627953267

Nos, beletettem 2 db leforrázott, lehéjazott paradicsomot, de 10-15 perc tekergetés után is max 1 dl vmi csurgott ki előle, ez egy vicc. Egyáltalán, hogyan megy be a forgó tárcsa alá a paradicsom, hogy kerül oda, hogy passzírozza a készülék? Mit csináltam rosszul? :)

Most  ott tartok, hogy rendelek egy rendes asztal szélére felfogatós, tekerős passzírozót, mert ez kilátástalannak tűnik.

piro para Creative Commons License 8 órája 0 0 28072

Köszi!

Sok jó receptet találtam az este, és amit belinkeltél, az sem rossz! Most úgy gondolom, hogy lehet 2-3 verziót is kipróbálok.

Az epe miatt nálunk célszerű passzírozni, de arra gondoltam, csinálnék még balzsamecetes, és valami vegyes zöldséges változatot is.

(karácsonyi ajándéknak tökéletes lesz)

Jó pár éve rendszeresen készítettem paradicsom lekvárt, de az elmúlt 2-3 évben örültem ha sima lének jutott.

Idén aránylag sok paradicsomunk lett, 30 üveg már léként csücsül a kamrapolcon, ezért most már bátran tekingetek új megoldások felé.

Előzmény: homerx (28071)
homerx Creative Commons License 23 órája 0 0 28071

epp a minap sutottem en is. tomato jam neven talalni egy halom receptet. en ezt probaltam. a kovetkezobe tobb halapenot teszek. en is kis uvegekbe tettem el, csak siman fejreallitottam oket es letakartam konyharuhakkal. miel nem nyitottam ki resnyire a sutoajtot, nehezen parolgott el a felesleges le.

Előzmény: piro para (28065)
CBNora Creative Commons License 23 órája 0 0 28070

Nálam is sok az atka, főleg a kert alsó részén lévő koktélokon, nem is fejlődtek rendesen.

A Fehér itt kimondottan nagy növény, a koktélok közül a legnagyobb, már a fejem fölött kötözöm.

Gomba ellen nem kellett permetezni, így sincs a leveleken betegség. Az atkát leszámítva talán még nem is volt ilyen egészséges a lombjuk. Poloska sok van, szerencse, hogy krumplibogár nincs, így jobban ráérek levadászni.

Előzmény: beetee (28067)
kabret Creative Commons License 24 órája 0 0 28069

Köszönöm, holnap kipróbálom.

Előzmény: beetee (28060)
beetee Creative Commons License 24 órája 0 0 28068

Találomra. Délelőtt bekerült a sütőbe, talán 200 fokra, de éppen összerottyant, mikor elmentünk egy 2 órára, akkor lekapcsoltam. Nyitott ajtóval kiszellőztettem, had párologjon.

Mikor visszaértem, újra 200 körül, talán egy órára. Sajnos(?) jól zár a sütő, úgyhogy nem tud rendesen eltávozni a gőz, ami ennél a lényeg lenne, szóval vissza vettem 150 körülre, és kitámasztottam egy fakanállal résnyire. Amikor összeöntöttem a 2 tepsit még visszament 200-ra, hogy tűzforrón menjen az üvegekbe.

Kis hagyma, sok fokhagyma, bors, só, kakukkfű és bazsalikom, kis olívaolaj, ami a tepsi kikenésére ment.

Előzmény: piro para (28065)
beetee Creative Commons License 24 órája 0 0 28067

kaptam még reklámnak egy Yellow Ruffled fajtát is, 

https://www.google.com/search?sca_esv=4fc03c7be16c6b8d&rlz=1C1PNDE_enHU1047HU1047&udm=2&fbs=AIIjpHwXYzS39-WXOv-RmQI635nSAKvBRlU9xo20qUS3MBQ5rK9kWrS4reKZsW2pwDwCtwrSQcGNBf24Mtp5rkRjREpXtcXUfFq6m-coELjmENQUBCoD4e6WxhripWpXxst4xdb5TILuSC2XLB5_XJ_ofWnHoRaVNxwgDpr7AhU3LJThBMuxIo0aW8hBEs0cj989Lp8mSMGht2-SEyAMLeqQF-I43yiTEQ&q=yellow+ruffled+tomato&sa=X&ved=2ahUKEwiRmubroLOPAxUu3QIHHficAj0QtKgLegQIExAB&biw=1920&bih=953&dpr=1

Az a tálcán lent könnyen kiszúrható.

Szép, nem beteges, terem is. Olyan tipikus sárgaparadicsom íze van. 

Volt még a szokásos régi repertoárból pár fajta. Chocolade Cherry, Batyus, stb.

A Metrós koktélt nagyon köszönöm, vissza tudtam hozni. Jól is termett. 

A Fehérnek mondott, kisbogyós, amiből kaptam egy palántát ugyan hozott termést, fogtam magot, de szerintem kicsit visszamaradott bokor lett belőle.

A hideg tavasz se tett nekik jót, aztán pont érés előtt hagytuk itt tíz napra, ami meg is látszott rajtuk, mert beütött egy nagyobb atkainvázió. Korán volt egy atka elleni kezelés, de úgy néz ki, vagy nem volt jó a szer, vagy rosszkor, és sikerült felszaporodniuk. Azon kívül talán 2x kaptak rezet, de semmi más vegyszert gombák ellen. Néha tápot, és talán 2x kalciumot, mikor a tulipánosnál előjött a feketedés.

Majd még átgondolom, mi marad, és mi nem, Meg miből mennyi. 

Aztán lehet a jövő év teljesen más lesz.

Előzmény: beetee (28066)
beetee Creative Commons License 25 órája 0 0 28066

ez a tipikus brandywine alakkör. Mint az Ananas Noire meg a Black Krim, vagy akár az ARGG... finom, édes, és mintha több termést hozna, mint a 3 másik, általam már próbált.

ha nem kevertem valamit össze ez nálam nem piros, inkább barnás. 3 tővel próbálkoztam, amiből 2 úgy nézett ki, hogy minden pillanatban kinyiffan, de nem tette, sőt termett is rendesen. Nem igazán édes, de jó paradicsom íze van. Szerintem bőtermő.

Paszta paradicsom. Semmi leve. Üreges puffancs. Frissen nem is sok íze van, nekem hiányzik a lé. Egyedül ez volt csúcsrothadásos, amíg nem kapott kalciumot. Elég sok termés lett rajta. 

Nagyon látványos. Tényleg lila. Viszont íze az nincs. Vízízű. A színe miatt lehet sok az antocianin tartalma, egészséges is lehet, csak lenne markánsabb.. Még gondolkozom, megtartsam-e , inkább csak a kinézete miatt max 1 tő. Egyébként bőtermőre sikerült.

Ami a leírásában. vékony héjú, édes, terem is. lehet repedős, ha nagy a vízellátottságában a hektikusság. Nekem ízlik.

na ez nem sokat termett. Ami lejött, az finom volt.

folyt köv.

piro para Creative Commons License 25 órája 0 0 28065

Milyen hőfokon, és mennyi ideig sütöd?

Nem tudom mikor, de már készítettem sütőben sült paradicsomot, és arra emlékszem, hogy nagyon különleges ízvilágot hozott, de elfelejtettem leírni, hogy hogyan készítettem :(

Most rengeteg minim van, és arra gondoltam jó lenne vele valami különlegességet készíteni.

Előzmény: beetee (28064)
beetee Creative Commons License 25 órája 0 0 28064

simán. nem passzírozom. 

Most még lusta is voltam előszedni a befőzőautomatát, hogy kapjon egy utólagos sterilizációt, helyette csak forrón üvegekbe szedve szárazdunszt.

Tartósítószert jó sok éve nem használok.

Előzmény: piro para (28063)
piro para Creative Commons License 25 órája 0 0 28063

Csak simán rakod üvegbe, vagy passzírozod, és utána? Hogyan tartósítod?

Előzmény: beetee (28060)
beetee Creative Commons License 26 órája 0 0 28062

Hát elég extrém évük volt, és ez volt nálam az első, szóval ahogy a mérnökök szokták volt mondani, egy mérés nem mérés... :)

de lehet összeszedem, mi volt amit láttam.

Előzmény: CBNora (28061)
CBNora Creative Commons License 26 órája 0 0 28061

Ismertethetnéd a fajtákat és a tapasztalatokat!

Előzmény: beetee (28057)
beetee Creative Commons License 26 órája 0 0 28060

igazából az már 2 tepsi egyben. Kicsit koncentrálódott.

Most dunsztolódik kis befőttesüvegekbe porciózva.

Sült paradicsom. 

Magában is jó pl pirítósra, de tésztaszósznak is, meg lehet belőle ízesítő is húsokhoz

Előzmény: beetee (28059)
beetee Creative Commons License 26 órája 0 0 28059

a második kép pár óra után.

Előzmény: kabret (28058)
kabret Creative Commons License 26 órája 0 0 28058

Szia, hát van pár valóban. Ami a sütőben sült az micsoda, ha meg lehet kérdezni.

Előzmény: beetee (28057)
beetee Creative Commons License 26 órája 0 0 28057

idénre beújítottam pár fajtát.

Vegyesek a tapasztalatok, de azért el fog fogyni... :))

55judit Creative Commons License 1 napja 0 0 28056

Pedig azt írja hogy csúcskategória.

Lehet hogy teljesen én se mondok le a parika alakúról még nem döntöttem véglegesen. Biztos hogy nagyon finom. Kipróbálom most a Riccio di Parma fajtát. Ha nem kell kálciumozni akkor már megéri. Rossz ízű nem lehet. Minél kevesebbet akarok már foglalkozni a kerttel mert belefáradtam. van 1-2 dolog amihez nagyon ragaszkodok, azokból lesz egy kevés.

Előzmény: eeddie (28055)
eeddie Creative Commons License 1 napja 0 0 28055

Azért a paprika alakú finomabb. Kora nyáron megfogadtam, hogy nem vetek többet mert beteges meg nem akart teremni. De felülbíráltam magamat, túl finom ahhoz, hogy kihagyjam. Nàlam nem fekete az alja, csak a vàlla reped és zöldes. Ilyen fekete aljú csak a san marzano volt nekem eddig, illetve idén a paprikákon jelentkezett. 

Előzmény: 55judit (28054)
55judit Creative Commons License 1 napja 0 0 28054

Köszönöm. Ha biztosan nem lesz fekete talpas, akkor itt rendelek nem kell küldjél.

Nekem a paprika alakúak nagyon ízlenek, befőzni is szeretem, de kalciummal permetezni kell, akkor is lesz benne, és a legtöbbnek a teteje is zöld marad. Káliummal is permetezhetem, de gőzöm nincs hogy kerül a kettő egyensúlyba, évek óta vesződök vele, szóval besokaltam idén. Olyan kell ami úgy finom hogy csak komposztot kap és vizet.

Előzmény: eeddie (28053)
eeddie Creative Commons License 2 napja 0 0 28053
Előzmény: 55judit (28051)
eeddie Creative Commons License 2 napja 0 0 28052

Bocs, nem néztem meg pontosan. Van benne egy kötőjel a lecso után. Itt lejjebb megvan a pontosabb link is. 

Előzmény: 55judit (28051)
55judit Creative Commons License 2 napja 0 0 28051

Rá akartam nézni az oldalra, és azt írja hogy a webhely nem érhető el.

Előzmény: eeddie (28049)
55judit Creative Commons License 2 napja 0 0 28050

Köszönöm szépen. Amin leveleztünk, arra fogok írni.

Előzmény: eeddie (28049)
eeddie Creative Commons License 2 napja 0 0 28049

Lecsovetomag.hu. De van nekem is, bár most hogy szóba jött eszembe jutott, hogy idén még nem szedtem róla magot. A szeptember kicsit zűrzavaros, de ha rámírsz (név, cím, mert azt elfelejjtettem) akkor előbb utóbb eljutok vele a postára. Nem kálciumhiányos. Remélem működik még az itteni emailcímem. 

Előzmény: 55judit (28046)
krnemarika Creative Commons License 2 napja 0 0 28048

Köszönöm. Azt hittem, van valami jó praktikád.

Előzmény: CBNora (28038)
55judit Creative Commons License 2 napja 0 0 28047

Valójában akkor vennék, ha azt mondjátok nem lesz kalciumhiányos fekete aljú.

Előzmény: 55judit (28046)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!