Keresés

Részletes keresés

emcett79 Creative Commons License 2013.06.21 0 0 1473

Üdvözlet!

 

Van valakinek tapasztalata ilyen öv késsel?

 

Mattttt Creative Commons License 2012.02.01 0 0 1472

Sziasztok!

 

Edzőpartnert keresek Heves megyében,lehetőleg olyas valakit,aki harcművészetekben jártas. Én Inosanto kalit gyakorlok.

Az email címem publikus.

 

JuhászZoltán Creative Commons License 2011.09.14 0 0 1471

Ha esetleg érdekel valakit:

W. Hock Hochheim késharc szemináriumot (Knife / Counter - Knife Combatives Course) tart Budapesten október 1-2-án.

Bővebb info:

www.inosantokali.hu

www.hockhochheim.com

senior5 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1470

Rajmund esetre nem emlékszem és biztos volt sok más is, nem okoskodni akarok vagy személyes vitát folytatni így szerintem a topicon hagyjunk másnak is hozzászólást.

Személyesen baráti hangulatban meg lehet vitatni a kérdéseket, de így fórumon a másik tudásának és múltjának ismerete nélkül csak elhúzódó írogatás.   

Előzmény: Taiszaki (1468)
senior5 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1469

Hát így vagyok én is a nekem feltett kérdésekkel, aminek a valós adatait pontosan nem ismerem azzal kapcsolatban találgatni tudok.

A haverom elítélésében döntő volt, hogy a távozás (kitérés) lehetősége helyett belement egy verekedésbe sportolóként és orvosszakértő megállapította az izomagyú elesését okozó ütéserő ájulást váltott ki.

 

Nekem két előnyöm van a késes harcban az egyik továbbfejlesztett egyedi adottság a másik több eset után kialakított mentális képesség (kénytelen voltam ezekre és nem kívánom másnak).   

Előzmény: Taiszaki (1468)
Taiszaki Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1468

Gyanitom tenyallas hibas megallapitasa miatt, az emberolest osszekeverve a halalt okozo testi sertessel...

"Ha az elkövető szándéka csupán a testi sérülés előidézésére irányul, és könnyelműen bízik a halál elmaradásában, életveszélyt vagy halált okozó testi sértésért felel. Halált okozó testi sértés esetén az elkövető szándéka a testi sértés elkövetésére irányul, el kell határolni a gondatlan emberöléstől. Halált okozó testi sértésnél szándékos a bántalmazási szándék, de az eredmény gondatlanságból következik."

...Es a Rajmund gyerek mit kapott a jardara kuldott, koponyaalapi toresben elhalalozott sracert?

Előzmény: senior5 (1466)
senior5 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1467

A fórumon nem lehet gyakorlati tudást átadni és még a pusztakezes harcművészeti jártasság is kevés a való élethez (nem tudod a támadó képzettségét), a jogászkodás írásban még elmegy de nem topic téma.

Egy sporttársam első eseténél azért az ijedség helyett azonnal vissza"támadott" a késsel nekitámadónak (egy bevándoló volt és sok tanú a támadására). Az valószínűleg nem számított ilyen védekező reakcióra és nem volt harcművész így földön fekve, karfeszítés következtében kénytelen volt a késétől végleg megválni. Társam azért azt mondja más körülmények között nem ezt tette volna hanem gyorsan a távolságot növeli, igaza van. 

Előzmény: Taiszaki (1464)
senior5 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1466

Könnyű súlyú bokszoló haverom hátrálva védekezve a nagydarab rátámadó kocsmai izomagyút megütötte úgy, hogy az elesett és a fejét beverve meghalt.

A bíróság fellebbezés után jogerősen letöltendő börtönre ítélte haveromat emberölés miatt, vajon miért??

Előzmény: Taiszaki (1464)
senior5 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1465

Üdv.

 

A büntethetőséget kizáró vagy korlátlanul enyhítő okok és támadás mértékét meghaladó (pl: nagy erős pusztakazes bűnöző ellen késsel) jogos védekezés körülményei nem összerakhatók ismeretlen körülményű egy eset (pláne az eltérő börtön eset) felületes média idézetével :).

 

Más ügy pontos ismeretében válaszolni tudnék figyelembe véve a cselekmény időpontját és a Btk. változását, bár a bizonyítékok lehetnek hiányosak és a bíróságok meg jópárszor hoztak téves ítéletet fellebbezés után is (móri eset és elfogult felületes bírók döntésének felsőbb fokon történő megváltoztatása). 

 

Ha a nő beismerte és szándékos volt az élet kioltása a bizonyítékok alapján nem pedig szándékon túli, ráadásul a támadó már menekült akkor így jogos az ítélet. 

Összerakható a jogszabály és egy teljesen ismert egyedi eset is a Btk. általános valamint különös része mellett a Legfelsőbb Bíróság állásfoglalásainak figyelembe vételével.

 

Általános helyzetben ha egy nőt megtámad bűnöző vagyon elleni bcs. elkövetése mellett súlyos testi sértés életszerű lehetőségével (életveszélyt okozó szándékával) jogos az élet kioltása a Btk. §-ainak fennállásakor (nem amikor a feleség előre eltervezve leszúrja szándékosan a részeg, agessziven dühöngő férjét). 

Az eseteket külön kell vizsgálni mert mindig van olyan részlet vagy hiányos nyomozás ami tényállás megítélését módosíthatja. 

     

Előzmény: Taiszaki (1463)
Taiszaki Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1464

A nagy sietségben elfelejtettem megköszönni az eddigi segítséget is, szóval köszi!

:)

Előzmény: Taiszaki (1463)
Taiszaki Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1463

Légyszi rakd már össze valahogyan nekem ezt a kettőt:

"a törvény lehetővé teszi [az önvédelem körében a felmentő indokokat (nagyon megijedtünk) valamint] a támadás mértékét meghaladó védekezést"

és a

"[A bíróság végül arra jutott, hogy a nő ugyan] jogos védelmi helyzetben volt, de túllépte a jogos védekezés kereteit, [mert egy maximum súlyos testi sértés következményével járó támadást élet kioltásával hárított el]"-t.

 

(BTK 26: kenyszer, fenyegetes - nem all meg, BTK 27: tevedes - nem all meg, BTK 29 (2) ijedtseg, felindulas megallhatott volna, BTK 30 (2)(3) ijedtseg, felindulas megallhatott volna.)

 

Előzmény: senior5 (1462)
senior5 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1462

Üdv!

"A kést nehezen tudja eltüntetni ....... (mosoly jel a végén)" - nem kell hagyni, hogy eltüntesse vagy úgy el kell intézni, hogy ne tudja eltüntetni és aki bárgyún viselkedik az meg is érdemli a következményeket. Mortimer elvesztette a fejét és Jauzsinak is voltak társai akik jártasak voltak a balhéban, megkapták amit érdemeltek ráadásul mindkettő egyfaj :)

Elméletben a kizáró okok: Btk. 26, 27, főként a 29, 30 §-ok és gyakorlatban pedig hivatkozni kell rá a hatóság előtt élethűen színészkedve, a munkámból adódóan kicsit értek a joghoz valamint a harcművészethez és nekem több eset miatt tapasztalatom is van (lehet ezért mondom könnyen mit kellene tenni).

Aki agresszíven önbíráskodva öl és tettét szándékosan követi el (a börtönben nem angyalok a nők és végleg le akarnak számolni a másikkal) az meg is érdemli, hogy elítéljék.  

Előzmény: Taiszaki (1461)
Taiszaki Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1461

A kést nehezen tudja eltüntetni a támadó ha már harképtelenné vált és megvárja a rendőröket :)

Artatlan Jauzsikanal szertinted nem volt kes, mikor Mortimer megszurta csoppet? :) Ezutan miert nem talaltak a rendorok kest?

 

ezen kivül még a törvény lehetővé teszi az önvédelem körében a felmentő indokokat (nagyon megijedtünk) valamint a támadás mértékét meghaladó védekezést.

Elmeletben igen. Gyakorlatban meg nem feltetlenul (bar mostanaban valtozott a szabalyozas):

"A csúnyán elfajuló családon belüli erőszak esetek között igen gyakori ez a fajta bűncselekmény, amikor bántalmazottból bántalmazóvá válik az egyik családtag. A kalocsai börtönben raboskodó nők között igen nagy számban megtalálhatóak azok, akik durván, végzetesen adták vissza, amit – sok esetben évekig - kaptak. A bántalmazottból bántalmazóvá váló elkövetők esetei sokfélék, ennek megfelelően a rájuk kiszabott büntetések is azok. A Magyar Távirati Iroda számolt be arról az esetről, amikor a Szegedi Ítélőtábla 2007-ben az emberölésért járó legalsó büntetési tétellel, jogerősen öt év börtönnel sújtott egy nőt, aki ollóval szúrta halálra rátámadó élettársát.

A férfi részegen ment haza, dühöngeni kezdett, betörte az ablakokat, a nőt bántalmazta. A nő gyerekeivel együtt kiment a házból, de a férfi utánuk eredt, az utcán feltépett egy műanyag szemeteskukát, és azt a nő felé dobta. Később még egy szemetest szerzett, és üldözőbe vette a nőt. Szembe fordultak egymással, a férfi a szemetest a feje fölé emelte. Ekkor vette elő a nő a táskájából az ollót és szúrta halálra támadóját. A bíróság végül arra jutott, hogy a nő ugyan jogos védelmi helyzetben volt, de túllépte a jogos védekezés kereteit, mert egy maximum súlyos testi sértés következményével járó támadást élet kioltásával hárított el."

index.hu/bulvar/2011/04/17/szamit_suru_testfelepitese_a_gyilkos_asszonynak/

Előzmény: senior5 (1460)
senior5 Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1460

Tiszteletem!

 

Elnézést a megjegyzésért de meg kell különböztetni az orvosi és jogi értelemű valamint a ténylegesen 8 napon túl gyógyuló sérülés fogalmát. 

A látlelet például egy nem izmot elvágó felszíni vart sebet 8 napon belülinek minősít, pedig az gyógyulhat kéthétig (a varratot előbb kiszedik) és a támadót a fájdalom érzése mellett már pszichikailag is megállító lehet.

 

A második megjegyzésben tényleg igaz, hogy a kés nem jó önvédelemre késes támadóval szemben ha már az elrettentő nagyobb mérete nem visszatartó, dulakodás tesközelben kétes eredményű és nem tudni ki - kit hogyan szúr meg.

A késsel való hatékony védekezés mellett meg kell tanulni a késsel való támadást is, a képzelt és szabályos technikák nem érnek sokat egy gyakorlott valamint váratlan módon szúró (általában ez a támadás) utcai ellenféllel szemben.

A kést nehezen tudja eltüntetni a támadó ha már harképtelenné vált és megvárja a rendőröket :), ezen kivül még a törvény lehetővé teszi az önvédelem körében a felmentő indokokat (nagyon megijedtünk) valamint a támadás mértékét meghaladó védekezést. 

 

Van kis tapasztalatom nem csak edzőtermi körülmények között és bár van nálam fegyver egy támadót inkább távoltartok vagy azonnal pusztakézzel (lábbal) letámadok, ha lehet akkor nem szabad kockátatni pláne több ellenféllel szemben végső megoldás a futás.

 

Üdvözletem.  

Előzmény: Taiszaki (1459)
Taiszaki Creative Commons License 2011.04.11 0 0 1459

Késsel helyesen védekezni, az az igazi mesteri tudás. Elég egyetlen hiba, és máris 8 napon túl gyógyuló.

Hogyan lehet kessel (nem a markolattal, hanem a pengevel) 8 napon belul gyogyulo modon megallitani egy tamadot? Ha varrni kell a sebet, akkor az kapasbol 10 nap. Ha nem ejtesz sebet, minek a kes? Pontosabban: miert kest hasznalsz olyan feladatra, amihez tul veszelyes/kockazatos?

 

Továbbá sokkal nagyobb pszichikai felkészültség is kell. Ha például a csávó beáldozza a kezét, hogy bevigyen egy torokvágást. Ehhez kegyetlennagy lélekjelenlét kell (meg persze helyzet, hogy jogos legyen. Hogy ne csak mi lássuk be, hogy életre ment a támadás is)... :/

Nekem az jon le, hogy ha onvedelmet akarok tanulni, akkor a kes nem jo eszkoz, mert marha sok gyakorlassal is veszelyes ram nezve (ha masert nem, hat a kovetkezmenyek szempontjabol). Ha barkit megvagdosok, nekem kell bizonyitanom, hogy minimum o is meg akart vagdosni, vagy valami sulyosabbat. Neki csak annyi a dolga, hogy eltuntesse a keset, mire kier a yard.

Előzmény: WaspKnive (1453)
JuhászZoltán Creative Commons License 2011.03.28 0 0 1458

Tiszteletem,

Ha valaki érdeklődne barátságos Késharc verseny iránt, infót talál itt:

www.inosantokali.hu

Üdvözlettel

Juhász Zoltán

tantoknife Creative Commons License 2011.01.15 0 0 1457

A  bűnöző  6  vagy  3  cm-es  vasa  nem azért  veszélyes, mert  akkora, amekkora,  hanem  azért,   ahogyan  azt    használják. Lesből,  sumákban, közelről,  olyan  közelről,  hogy  azt   csak  az   tudja  részben  kivédeni, aki   olyan  életmódot  folytat, hogy  nem enged  senki a közelébe,  vagy ha  igen,   akkor  állandóan  100%-on  pörög  az  agya. Másképpen  nem  lehet.  Szerintem.

Tanto

Előzmény: fater.lajos (1452)
tantoknife Creative Commons License 2011.01.15 0 0 1456

 

Egy  pár  dologgal  nem  értek  egyet.

írod

" Késsel ölni nem művészet, hanem gyerekjáték. Késsel helyesen védekezni, az az igazi mesteri tudás."

 

Egyáltalán nem gyerekjáték.  Ha  egy  véletlen  apró  szúrással  valakit megölnek,  az  nem azt  jelenti , hogy   gyerekjáték a dolog, hanem  hogy  véletlenül  jó   a találat, miközben  valaki megmarad  5-10-15  szúrás  vagy   mély  és  hosszú  vágások  ellenére  is.... pedig  a  5-10-15 szúrás  elég  tudatosnak  tűnik   az  egy  véletlenül  jól  becsúszott    szúrással  szemben.  Szerintem.

Ott  a  neten  a  sok  18-as  kép  és  video  konyhakés, balta .... meg  akár  cápatámadás  után, amiko   a  nő  negyedét kiharapja  a cápa ...és  megmarad.

Jó  pár  háború,  többek  között   az  oroszok   csecsen  és  afgán  háborúi  is bizonyították, és  sok  harctéri  eseméyn  is bizonyította,  hogy  igencsak  jól  van kitalálva  az  emberi test,  és  nehéz  tönkre  tenni.

Nézz meg  videót,  ahol   a  csecsenek  elvágják  a  katonák  torkát  ----  nem  kellemes,  de tanulságos....sajnos.

Tanto

Előzmény: WaspKnive (1453)
tantoknife Creative Commons License 2011.01.15 0 0 1455

Nem  csak   a  kutya   szaga  más  elméletben   (ezt  ugye  a sok kutyabarát  meg  tudja  erősítemni, d e ők  ezt  kedvelik) ,  hanem   mondjuk 

ha  bemész  a prosectúrára, kiderül,  hogy  egy  halott  képen más, mint  eredetiben,  vagy  egy   sebészeten   egy  decubitusz  kivágása,  pláne  ha mély  és  nagy  területű,  bizony     messze  nem  olyan,  mint    ahogy  most  írok  róla.

Büdös, gennyes, véres.

 

Ha  valaki  kezdeni  akar  ilyen dolgok  irányába,  akkor  kezdje  nyúllal, tyúkkal....  vágja  el   egy  birka  nyakát .....  ez messze  nem minden városi  embernek megy  könnyen.....  csak  ezek  után lépjen  tovább.

Szerintem.

Tanto 

Előzmény: fater.lajos (1448)
petike23 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 1454

Örülök, hogy épségben megúsztad !

 

Késes támadó ellen szerintem a leghasználhatóbb legális eszköz a gumilövedékes fegyver.

Előzmény: fater.lajos (1452)
WaspKnive Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1453

nos, tény, hogy az igazi önvédelmi helyzeteknél, utcai összezörrenéseknél az 1 perc is már hosszú idő. Villámgyorsan mennek a dolgok, és nagyon gyorsan kell reagálni. A dzsekivágással még mindig nagyon jól kijöttél a helyzetből. Csoda, hogy a srácnak is csak a karja lett megvágva.

 

Tény az is, hogy a kés nagyon veszélyes fegyver, mert hihetetlen egyszerű vele ölni. De pont ezért "csak" a gyakorlatlan ember kezébe életveszélyes. Aki igazi urává válik a késnek, annak meg kell tanulnia azt is, hogy hogyan NE ÖLJÖN a késsel.

 

Késsel ölni nem művészet, hanem gyerekjáték. Késsel helyesen védekezni, az az igazi mesteri tudás.

 

és szerintem nem lehetetlen.

-Jóval nagyobb a felelősség, és teljesen mások a viszonyok, mint például kung fu-ba, vagy bármely küzdősportba, hiszen elég egyetlen hiba, és máris 8 napon túl gyógyuló.

-Továbbá sokkal nagyobb pszichikai felkészültség is kell. Ha például a csávó beáldozza a kezét, hogy bevigyen egy torokvágást. Ehhez kegyetlennagy lélekjelenlét kell (meg persze helyzet, hogy jogos legyen. Hogy ne csak mi lássuk be, hogy életre ment a támadás is)... :/

 

De mégis le lehet vezetni logikusan a dolgokat, egy átlag utcai balhés pedig elég korlátozottan támad késsel. Persze, sosem 100%, de szerintem nagyjából fel lehet rá készülni.

 

WaspKnive

Előzmény: fater.lajos (1452)
fater.lajos Creative Commons License 2010.12.24 0 0 1452

Késelésben életemben egyszer vettem részt. Vonaton utaztunk a barátommal, olyan régi termes kocsiba, éjszaka. Ma sem tudom miért, de mellettünk kitört a balhé, és előkerültek kések is. Én a barátommal igyekeztünk összebújni a sarokban és minél távolabb tartani magunktól a verekedőket. Az egész szerintem nem tartott tovább fél percnél. Akkor mindenki oszolj. Eredmény: egy csákó karja vérzett, az én hasamon meg felvágták a dzsekit. Fogalmam sincs mikor, mert én azt hittem mindenkit sikerült magunktól távol tartani.

Szóval, a bökő durva dolog, bárkit kinyírhatsz vele, pillanatok alatt. Nincsenek szabályok, ez nem késpárbaj, mint a filmeken, hanem köcsögség. Én személy szerint a zsebkést nem tartom önvédelmi eszköznek. Ha valakit késsel megszúrnak, a sérülése nem arra inspirálja, hogy felhagyjon a támadással, hanem feltüzeli még jobban, vagy beledöglik. Ez egyszerűen a sérülés fajtájából ered. Megvágtak, felmegy az adrenalinod és támadsz, vagy levágtak. És ottmaradsz.

Disznó a hasonlat, de ott a disznóölés. Ha jól szúr a hentes akkor a malac még egy darabig rugkapál, aztán kimúlik. Ha rosszul, akkor a disznó megvadul, s lehet hogy a fogó emberek hosszan futnak...

A hat centis pengehossz korlátozás is baromság. A sittes bökőknek nincs ekkora pengéje, mégis halálosak. Az, hogy melyik kés veszélyes, csak a gazdától függ.

És tényleg igazad van, fejben dől el minden. Ölök, vagy védekezek.

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

Előzmény: WaspKnive (1451)
WaspKnive Creative Commons License 2010.12.24 0 0 1451

Nos igen, viszont ha nem gondoltad volna át elméletben 1000szer, hogy milesz a kutyussal,

biztos vagyok benne, hogy mégdurvább lett volna számodra is a kutya lehellete, abszolút felkészületlenül.

 

Ahogy mondani szokták a túlélés is 90%-ban a szellemi felkészültségen múlik. Szóval nem szabad alábecsülni azt sem (gondolok itt magamra is:) ), aki még élőben nem bonyolódott bele véres késharcba, viszont elszántsággal, alázattal, és rengeteg gyakorlással tanul mások hibáiból, tapasztalataiból.

 

Teljesen egyet értek veled abban, hogy élőben teljesen más. Nem késharc témában, de mint a legtöbb embernek, aki megfordul sötét helyeken, nekem is vannak történeteim. Viszont szerintem ha végig szem előtt tartja az ember, hogy késharc esetén

(bocsi, hogy ezt mondom, de: ellentétben a legtöbb kutyatámadással)

az ellenfél az életét akarja

(a kutya ugyanis ösztönösen cselekszik, vagy veszett, mindenesetre a viselkedésének mindig van logikus kiváltó oka),

akkor kellő ALÁZATTAL, és nem az "énvagyokajani"- szöveggel sokkal többet tanulhat, az elméletből, mint ha valahova befizet, mutatnak neki pár technikát kés ellen, utána meg nekiugrik az első helyzetbe a pengésnek. (Az ilyenek valószínűleg azért nem írnak erre a fórumra, mert már az örök vadászmezőkön bosszankodnak) :/

 

Szóval egyet értek veled, hogy az elmélet más, de szerintem az ember nagy előnye a gondolkodás, és ez sokkal nagyobb erő, mint hogy hányszor voltam életveszélybe kés ellen. :/

 

Előzmény: fater.lajos (1448)
spriggan Creative Commons License 2010.12.21 0 0 1450

"inkelni" - linkelni

"Janixh - Janich

"beéeszeremesedtem" - belészerelmesedtem

 

pár sorban 3 hiba, nem rossz.... :) sorry

Előzmény: spriggan (1449)
spriggan Creative Commons License 2010.12.21 0 0 1449

szervusztok,

 

régebben Daisho is írta, hogy foglalkozik a Shivworks/Southnarc metódussal.

A weboldalukon kívül valaki tud többet mutatni, küldeni, inkelni, stb. róla?

Minden, amit fel tudtam lelni, az pár .pdf file, 2-3 youtube-os video, meg a spyderco fórumán olvastam Soutnarc és Janixh értekezését a P'kal-ról /amibe én is beéeszeremesedtem és be is szereztem :)/.

Megrendelni a DVD-ket meg nem szeretném első pár körben, hátha valaki tud segíteni és nem kopaszodom meg 20e ft-tal egyelőre.

 

 

köszi előre is!

 

fater.lajos Creative Commons License 2010.12.21 0 0 1448

Olvasom itt a hozzászólásokat. Megfogalmazódott bennem egy kérdés:

Az itt írogatók között van olyan aki valódi (nem edzőtrmi, előre eltervezett) késharcban részt vett? Vagy legalább élvédő nélküli késsel gyakorolt másokkal?

Nekem erről az az eset jut az eszembe, amikor a kutya elleni harcot tanultam. Aztán amikor a földön a szájkosáron át a pofámba acsarkodott, rájöttem, hogy elméletben minden más.

WaspKnive Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1447

Gondolom egyetértünk, hogy egy önvédelmi helyzetnek vannak fokozatai, és ezek után van egyfajta kimenetele, ami a két fél elszántságától függ.

 

Ezek és a kés tulajdonságai alapján próbáltam felépíteni egy önvédelmi technikát, amelyről érdekelnének a vélemények. :)

 

1.

Kialakul tehát a helyzet, a védekező személy (akinél egy darab folder kés van) fenyegetve érzi magát, és úgy gondolja, hogy ideje erőt mutatnia. Ekkor előkapja a folder kést előre jól begyakorolt mozdulattal, gyorsan. A kés hangos kattanása, a penge villanása a hozzáértő kezekben erős pszichikai hatással bír.

 

2.

Ha még mindig nem nyerte meg a helyzetet, a másik személy nem tántorodott el, akkor becsukja a folder kést, és jawaga ként használva lendíti bele magát a küzdelembe. (Felelőtlen dolog lenne ugyanis késsel támadni, egyrészt egyenlőtlen, másrészt súlyos sérüléseket okozhatna a védekező személy, és tudjuk, hogy ezt a bíróságon nem szeretik.)

 

3.

Az egész helyzet közben végig szemmel tartja a támadót. Ha az bármikor kést ránt, akkor a védekező személy is kinyithatja az övét. (ez gyorsan megy, mivel már rég ott van a kezében)

 

Így tehát a védekező személy nem kockáztat, nem tud súlyos sérülést okozni, amíg a másik nem ad rá okot. A védekezést pedig 2 helyen is megnyerheti, mielőtt késharcra kerülne a sor.

 

Kérem a véleményeket.

 

WaspKnive

 

WaspKnive Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1446

Tiszteltem emberek!

 

Kicsit elaludt a topik, pedig szerintem korántsem tárgyaltuk még meg a témát.

 

Pörgessük fel egy kicsit a dolgokat :)

senior5 Creative Commons License 2010.09.22 0 0 1445

Tiszteletem!

 

A vágott seb fájdalmas és védekezést gátló, a szúrás életveszélyes ezért jobb elmenekülni nem pedig kipróbálni a tudást. Az edzőtermi támadás más mint egy félrészeg vagy utcai gyakorlott késelő támadása (én csak a törhöz értek).

 

A késsel kapcsolatos pusztakezes önvédelmet nem igazán lehet szerintem megtanulni két okból:

- a támadó nem szabályos támadó technikát alkalmaz és a másik kezével valamint a lábaival is támadhat kiszámithatatlanul,

- a védekezéshez először a késsel való támadást kell megtanulni és gyakorolni életszerűen.

 

Részemről rejtve hordok egy kétélű tört ha éjszaka vagy veszélyes helyen közlekedek. Ezzel a támadó késtartó kezét célzom, így az ö testre támadási távolságán kivül megvágom azt. Rögtön a másik kezemmel félreütöm még biztonságként és a combizomba szúrok vagy yoko geri az alsó lábszárra.

 

Buta tanács, hogy testközelben birkozva próbáljuk elütni vagy megfogni a késelő hadonászó kezet :). Jobb utánna az elfutás pláne ha társai jöhetnek. 

 

A törvény változás megengedi, hogy a védekezés ijedségből vagy végszükség esetén túllépje az arányosságot azaz a támadás mértékét.    

 

Üdvözletem.

JuhászZoltán Creative Commons License 2010.09.21 0 0 1444
Üdvözletem,
A kérdés elég egyértelmű volt.
A linkeket azért tettem fel, hogy bővebb információhoz juthasson akit érdekel.
A szeminárium pusztakezes önvédelem és kés elleni önvédelem - késhasználat az önvédelem témakörben lesz megtartva, megspékelve a több támadó elleni védekezés módszereivel. Technika, taktika, felkészülési módszerek. Bob kedvenc témaköre a késharc - mint ahogy nekünk, meghívóknak is - szóval a kés nem "széljegyzet lesz.
Minden jót
Juhász Zoltán
Előzmény: nacked blade (1442)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!