Keresés

Részletes keresés

vkombi Creative Commons License 2017.02.09 0 0 39

Sziasztok!

 

2017-ben Gödön induló tanulókörünkbe keresünk általános iskolai pedagógust.

 

6-7 éves gyerekeket kellene 1-4. évfolyamig végigkísérni.

 

Nyolc órás bejelentett állás lenne, de 6 órás vagy 4 órás állásra is lehet jelentkezni.

Részletesebb elképzelést a tanodáról, annak működéséről a linken találnak. Aki kedvet érez egy laza, családias mini iskolában tanítani, az jelentkezzen bátran.


https://drive.google.com/drive/folders/0B8DIvwO7G3kYeHU2bmNRaFI5N1k?usp=sharing

katona.dora73@gmail.com

Gilababa Creative Commons License 2017.02.09 0 0 38

Az iskolába kerüléshez a világon semmi szükség előkészítésre. Egészséges normális gyereknek nem kell. Ha mégis kellene az az iskola hibája, nem a gyereké. 

Előzmény: TündérTanárnéni (32)
zsonga Creative Commons License 2017.01.16 0 0 37

Kedves Csilla, ha erre jar kerem irjon nekem,a kisfiam hasonlo problemakkal kuzd,jelenleg az ovodaban. A tovabbiakban a Gyermekek Hazara gondoltunk de ahogy az On tapasztalatait olvasom talan nem ez a jo valasztas. Kerem jelentkezzen ha olvas , szivesen valtanek par szot a problemarol,ami jelenleg az egesz csaladunkra kihatassal van.

 

Koszonom.

Előzmény: viragoscs (36)
viragoscs Creative Commons License 2016.01.06 0 0 36

Kedves Zsolt (hornist001)!

 

Amennyiben fent van még a fórumon, nagyon érdekelne, mi lett kisfiával, hova került, melyik iskolába és az hogy vált be, mivel idén mi "küzdünk" az általános iskola 1. osztályával.  Az én kisfiam végül szintén kötelezően kis létszám miatt a Gyermekház-ba kezdett el járni, de itt nem tudnak mit kezdeni túlzottan impulzív - sajnos - dühkitöréseivel és eléggé tarthatatlan az állapot. Végső elkeseredésünkben, mi belementünk a gyógyszeres kezelésbe, egyelőre a Ritalin-t kapja, de SEMMIT sem használ neki.  Nála a legnagyobb baj a közösségébeli impulzivítás, hirtelen harag és persze van SNI-s kódunk is figyelemzavarra.  

Köszönettel:  Csilla

Előzmény: hornist001 (27)
Örök Álmodó Creative Commons License 2014.02.21 0 0 34

Szerintem van egy arany középút is a magántanulóság és az iskola között. Budapesten, a Kosztolányi térnél van egy Rogers Akadémia nevű hely, ahol magántanulókként végzik a diákok egyéni tanrendjüket, közben segítik a teljesen egyéniségüket és képességeiket kibontakoztatni. Arra próbálják nevelni a gyerekeket, hogy eredendően odafordulóak legyenek másokhoz, hogy ne eszközként lássák az embert. Ez egy igazi plusz, mert az alternatív sulikból sok öntörvényű ember jön ki. Itt meg emberiek lesznek, igaz lassan, évek alatt. De bármilyen képességekkel is rendelkezzen valaki, ilyen életviszonyulás nélkül nem fog tudni normális emberi kapcsolatokat kialakítani, aztán jól, lélekben mégis egyedül lesz. Mind ismerjük ezt.

A webcímük, ha jól tudom, a nevük:
www.rogersakademia.hu

Ha valaki nem tudja elképzelni, milyen, nemrég híresült el Logan Laplante "Hackschooling" című TED-videója. Pont ugyanaz a rendszer, mint az az amerikai.


ListOfSchoolsEU Creative Commons License 2013.04.29 0 0 33

A gyermekeim számára megfelelő iskola keresésében az http://www.iskolaklistaja.eu/ weboldal segített nekem.

TündérTanárnéni Creative Commons License 2013.02.11 0 0 32

Úgy gondolom, sokkal kevesebb tanulási problémával küszködő gyermek lenne, ha a szülőknek elmondanák, hogy mennyire fontos lenne a megelőzés és az iskolára való  alapos felkészülés. / Itt nem a számolásra, olvasásra gondolok, az nem tartozik az iskolaérettség kritériumai közé/

 

A tanuláshoz szükséges képességek 5 és 7 éves kor között fejlődnek intenzíven, ekkor kellene megtámogatni, megerősíteni azt játékos, de ugyanakkor nagyon tervszerű és hatékony fejlesztő foglalkozásokkal.

 

Előre nem lehet tudni, hogy kinek lesz gondja, amikor pedig már kiderül a baj, rendszerint túl késő, mert már túllépték a fogékony periódust... Marad az elkeseredett korrepetálás csekélyke eredményekkel...

 

http://www.tundertanoda.hu/iskolaerettseg/az-iskolaerettsegi-kitetelei-nagycsoportosoknak

 

 Fejlesztő pedagógus a napokban fogok indítani egy online csoportot, ha valakinek aktuális, még csatlakozhat:

 

http://www.tundertanoda.hu/3078-2

 

OvadosHod Creative Commons License 2011.09.05 0 0 31

Kedves Anc!

 

Tavaly év végén úgy nézett ki, hogy iskolát kell váltanunk, mert a fiam magatartásával elég nagy gondok voltak. Jelenleg még a régi iskolába járunk, mert a nevtan, a családsegítő nem tudott más sulit nekünk ajánlani. Meg költözés előtt is állunk, nem akartam bonyolítani a dolgokat.

Ha a topicon jársz bővebben leírom a problémáimat, hátha tudsz segíteni.

 

Köszi! ÓvatosHód

Előzmény: aanc (30)
aanc Creative Commons License 2011.08.09 0 0 30

Lassan megkezdődik az újabb tanév. Mi lesz azokkal a gyerekekkel , akik valamilyen oknál fogva kilógnak az általános iskola kereteiből.Ha érdekel valakit,szívesen megírom az ötletemet. Anc

Angela. Creative Commons License 2010.10.19 0 0 29
GYÓGYSZEREZIK??? Eszem megáll. Én a magán tanulóság mellett lennék, ha megoldható. Itt van egy oldal: http://gyereketeto.blogspot.com/
Szerintem csodás dolgokat lehet otthon megélni a gyerekkel. A közösség meg lehet sport, szakkör, stb. Persze ez csak akkor kivitelezhető, ha van a családban, aki felvállalja, és tud ezzel foglalkozni. A magán tanárosdi nem igazán tesz jót a gyereknek.
Mondjuk ki tud egyáltalán egy 140- es IQ- val rendelkező hiperaktív gyereket tanítani? Őt inkább arra kell megtanítani, hogy a tudáshoz milyen úton juthat el, hisz az átlagember agyát fél lábon átugorja. Hm. Nagy kihívás egy ilyen gyermeket nevelni. Az iskola csak bedöngöli a földbe.
Előzmény: hornist001 (27)
Gizi010101 Creative Commons License 2010.10.15 0 0 28
Nem tudom pontosan milyen iskolarendszer szükséges egy hiperaktív gyerek megfelelő neveléséhez, tanításához, de ami elvárásokat írtál, annak szerintem egy waldorf is megfelel. Ott úgy vettem észre, jól tolerálják a különbözőséget, és nagyon kreatív, nagy szabadságot biztosít a gyerekeknek a többi, hagyományos iskolákhoz képest.

Én a magam részéről a magántanulóságot csak legvégső esetben ajánlanám, szerintem minden gyereknek szüksége van vele egykorúak társaságára, és felnőve is másokkal együtt kell élnie, valamilyen szinten, ezt meg kell tanulni - nemcsak alkalmazkodni, de együtt élni, hatni a többi emberre.
hornist001 Creative Commons License 2010.09.30 0 0 27
Szeretettel üdvözlök mindenkit a fórumon.
Fiunk, Peti most ment általános iskolába, a kőbányai Éltes Mátyás Általános iskolába. Igazából a problémánk az, hogy egyrészt ott gyógyszerezik a gyereket (mi a fiunkat nem akarjuk, és nem is fogjuk hagyni), másrészt úgy érezzük, hogy az a miliő nem való neki, az ő érdeklődésének, a 140 feletti IQ-jának.
Peti hiperaktív, és figyelemzavaros, nehezen viseli a nagy közösséget, ezért a tanulási képességeket vizsgáló bizottság SNI 1-nek nyilvánította, kis létszámú osztályt írt neki elő és fejlesztéseket,. NAgyon sok heyet néztünk, legutóbb a Gyermekházban jártunk, de nem tudtuk vállalni a gyerek utaztatását, mert a XVIII. kerület szélén, Rákoscsabán lakunk.
Petinek jelenleg azt mondták, hogy simán járhatna másodikba, ha tudna írott betűkkel írni, az eszével nincs gond, csak a magatartásával.
Tudna-e valaki esetleg ötlettel szolgálni (a XVI-ban a Müller György-ből és az Újsuliból elutasítottak minket), hol találhatnánk Petinek normális, nem gyógyszeres, kis létszámú, kreatív, akár szolidan fizetős iskolát a XVII., XVI., XIV., X., XVIII. kerületek valamelyikében, esetleg Pécelen vagy Csömörön?
Köszönöm előre is a segítséget:
Zsolt
kingforrest Creative Commons License 2009.04.29 0 0 26
Felhozom ezt a régi topikot, hátha valakinél aktuális így tanév vége felé közeledve. :)

Egyben szeretném felajánlani a segítségemet/segítségünket, hiszen egy olyan iskolában dolgozom, ahová olyan gyermekek járnak, akik esetében gyakran felmerült ez a kérdés előző iskoláikban tanulási vagy/és magatartási problémák miatt.

Olyan tanulóknak tudunk tehát segíteni, mint befogadó iskola, akik nem tudnak beilleszkedni a suliba. A magántanulóság esetükben nem jó megoldás, szükségük van a közösségre.

Nyitott Világ Iskola
Holle Anyu1 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 25
 

Ez úton szeretnék mindenkit értesíteni arról, hogy rövidesen (jan.19-én)elindul a szülők iskolája:
Szepes Mária Fény Háza- a megoldások Iskolája
(Mária néni halála előtt védnökségét adta az iskolához, tekintve, hogy nagyonis szívén viselte a gyerekek sorsát)
A féléves elméleti és gyakorlati képzés a következő témákban indul
- Gyermeknevelés (normális vagy más? Zseni, vagy fejleszteni kell? Hiperaktív vagy indigó,)
- Az egészségre nevelés (beteg, vagy egészséges? Gyógyszer, vagy alternatív gyógymód?
- Lelki egészség (Öntelt, vagy önbizalom hiányos? Depressziós, szorong? Függőségbe menekül?)
- Tanulásmódszertan (milyen, az egyénre szabott tanulási technika?)
A célok között szerepel a hagyományos és alternatív módszerek egymás mellé rendelése, megismertetése, a gyakorlati tapasztalatok átadása.
A programban mindegyik területen neves, munkájukban elismert szakemberek vesznek részt:

Szepes Mária írónő, (kisfilm) Müller Péter író, Dr.Gyarmati Andrea gyerekorvos, Dr.Bakanek György szakorvos, Dr.Szabó Attila phd.mentálhigiénés pszichológus,Dr.Zsinkó-Szabó Zoltán pszichiáter, Tasnádi Ágnes gyógypedagógus, természetgyógyász, Daróczi Zoltán természetgyógyász, Völcsei Judit kineziológus, természetgyógyász,Simonek Endre parapszichológus, természetgyógyász, Barabás Mária grafológus,Keszeg Szabolcs nyelvtanár és még mások.

Ízelítő a szülők iskolája tananyagából:
A párkapcsolat lélektana. - Választásaink és annak következményei - Szülőnek lenni nehéz? - Felkészülés a szülői szerepre. - A terhesség alatti félelmek hatása a születendő gyermekre. - Képes vagyok-e elengedni a vágyott gyermek álomképét?- Ahogy engem neveltek: a nevelésről lehámozott hitrendszer. - A gyermekek érzelmei. - Felelősség vállalásról. - Ki vagyok Én?- Az önismeret kialakításának hagyományos és ezoterikus útjai. - Eltérő viselkedési formák. - Miért lóg ki a sorból?- Az iskolára való felkészítés. - A gyermekre szabott oktatás. - Az összeütköző értékrendek. - A segítő kapcsolat pszichológiája. - A szeretet, elfogadás, megbocsátás értelmezése, megélése. - A felnőtté válás. - A kozmikus tudat. - A lelki és spirituális fejlődés elősegítése különféle módszerekkel. - Holisztikus emberközpontúság. - Természetes gyógymódok és terápiái.
Bővebb információ: Völcsei Judit szakmai vezetőnél: 06-20/437-8534 ill.www.valentia.hu weboldalon
Hiszem, hogy sok, mostanában felmerülő problémára talál megoldást az a szülő vagy pedagógus, aki tapasztalja, hogy "mások" a mai gyerekek.
A programról 1-én volt bemutató a vitál tv-ben.
Kérlek benneteket, továbbítsátok azokhoz a szülőkhöz és pedagógusokhoz ezt az információt, akik érintettek a témában!
Köszönettel: Völcsei Judit

ixchel Creative Commons License 2007.12.10 0 0 24
Sziasztok!
Bocs, hogy így belekotyogok...az én legnagyobbik gyermekem egy évig magántanuló volt, utólag azt mondom, nagyon megérte. Negyedikes volt akkor, nagyon sok elmulasztott, nem elég alaposan megtanult anyagot bepótoltunk, bizonytalan tudást átbeszéltünk. Kb. tizedannyi energiája ment el tanulásra, mint az iskolában, pedig több anyagot vettünk át. Megszerette az olvasást, azóta is falja a könyveket.
Azért nem jó hosszú távon, mert azt, amit a gyerekek közötti konfliktusok-barátságok közben megtanul, azt itthon nem kaphatja meg. Nekem akkor született a negyedik gyerekem, tehát a nagy család adott volt, meg az unokatesók is, de az nem ugyanaz. Esetleg úgy, hogy közben még más programjai is vannak: színjátszókör, kézműves-szakkör, ilyesmik.
4kisördöganyája Creative Commons License 2007.11.25 0 0 23

Kedves EVI!

Az én fiam is hasonló cipőben jár, hiperaktív, magatartászavaros, figyelemzavaros, alvásproblémái vannak, és a tanulással is meg kell küzdenie, nagyon le van maradva a finommotorikában, szociálisan és érzelmileg éretlen.

1 év sima és 3 év speciális ovi után, most komoly keresésben vagyunk. A XI kerületben van egy suli ( Gyermekház ), talán oda. De még ez sem biztos. Sima suli szóba sem jöhet, nem tud nagy közösségben normálisan működni. Nálunk az oviban tényleg próbálnak segíteni, ha tudok valamit azt majd jelzem. Én is úgy gondolom, hogy a magántanulóság nem jó megoldás.

Előzmény: evi73 (22)
evi73 Creative Commons License 2007.11.25 0 0 22
Kedves Tündérpótló!


Nem tudom nézed-e mostanában a fórumot,de ahogy olvastam amiket írtál, mi is hasonló cipőben járunk. Hogyan sikerült ezeket az éveket átvészelnetek,egy kis tapasztalat nekem is segítene.

Szia:Éva
Előzmény: Tündérpótló (21)
Tündérpótló Creative Commons License 2007.06.14 0 0 21
Sziasztok!

Az elmúlt 3 évben két csodás tanító néninek köszönhetően befejeztük a 4. osztályt. Most újra elkezdődött az iskola keresés, és találtunk is egy iskolát. Az itt említett Kincsesház egyik iskoláját. Szeptemberben oda fog járni a lányom.
A negyediket 4,8-del végezte.
Majd írok, hogy milyen az új iskola.

Tündérpótló

Előzmény: nuusika (20)
nuusika Creative Commons License 2003.12.10 0 0 20
Kedves Tündérpótló
Véletlenül tévedtem erre az oldalra és elszoruló szívvel olvastam kálváriádat.Hála Istennek és már túl vagyok ezen az időszakon -unokáim vannak- de vagy húsz éve jártam a cipődben.
Kérlek, akárhogyan is alakultak a dolgok,írd meg.
Szerintem, mindenki aggódva várja a híreidet aki megszólalt itt.
Tündérpótló Creative Commons License 2003.10.17 0 0 19
Sziasztok.

Bocsi, hogy ilíen soká nem írtam. Úgy néz ki, hogy ha Isten és a Párt is úgy akarja hónap végére talán megoldódik az iskola gond. Nem akarom elkiabálni, de ha van valami jelzem.
Köszi mindenkinek a segítséget.

Tündérpótló

Bogumil Creative Commons License 2003.10.14 0 0 17
Szia!
Van valami hired?
Előzmény: Tündérpótló (16)
Tündérpótló Creative Commons License 2003.10.10 0 0 16
Kedvesek!

Köszi mind a kettőtöknek. Mind a kettőt megnézem. Ha van valami akkor írok.

Tündérpótló

Előzmény: Bogumil (15)
Bogumil Creative Commons License 2003.10.10 0 0 15
Szia Tunderpotlo!

Nem tudom, hogy nalunk az iskolaban a mostani elsos tanitonenik pontosan milyenek, de ahogy latom oket, szimpatikusnak tunnek. Ha gondolod, hivd fel a sulit. Nagyon aranyos az igazgatono. En is vele beszeltem meg beiratkozas elott, es nagyon pozitivan allt a fiamhoz, azok utan, hogy mindenhol huztak a szajukat. Mora Ferenc Altalanos Iskola, XIV. Ujvaros park 2. Horvath Gizella az igazgatono, telefon: 363-7421. Hatha van valami jo otlete.
Bogu

Előzmény: Tündérpótló (12)
nextdoor Creative Commons License 2003.10.10 0 0 14
1113 Budapest, 11. ker., Bocskai út 47-49.
Web: www.extra.hu/szimurg.
E-mail:szimurg@extra.hu.
Telefon: 06 30 9332 703.
Kapcsolattartó: Halász Edit.
Edit tanulási nehézséggel küzdő gyerekekkel foglalkozik, azt nem tudom, hogy még iskolarendszerű-e, 6-8 éve még igen.
(Él az extrás oldal, megnéztem, csak elolvasni nincs időm)
Előzmény: Tündérpótló (13)
Tündérpótló Creative Commons License 2003.10.09 -1 0 13
Egy óriási kérés mindenkihez.

Ha tud valaki egy iskolát Budapesten ahol egy aranyos tanítónéninél tanulhatna a lányom akkor szoljon. Én ugyan Budán lakom, de a távolság nem gond.
Tudom, hogy sok tanítónő internetezik, talán az egyik elolvassa ezt a kérést. :-)

Tündérpótló

Tündérpótló Creative Commons License 2003.10.09 0 0 12
Kedves Bogumil!

Nem tartom tolakodásnak. A nevelési tanácsadóban azt ígérték, hogy segítenek iskolát találni.

Tündérpótló

Előzmény: Bogumil (11)
Bogumil Creative Commons License 2003.10.09 0 0 11
Szia Tunderpotlo!

:(((
Nagyon remelem, hogy sikerul jo sulit talalnotok. Nem derult ki a hozzaszolasaidbol, hogy Pesten eltek-e, vagy videken... , ha videken, ott gondolom joval nehezebb megfelelo iskolat talalni. Ird majd meg, hogy mi volt a nevelesi tanacsadoban, persze csak akkor ha nem tartod tolakodasnak az erdeklodesemet.
Bogumil

Előzmény: Tündérpótló (10)
Tündérpótló Creative Commons License 2003.10.09 0 0 10
Kedves Bogumil!

Természetesen többször is beszéltem az iskola igazgatójával. Sem Ő, sem a tanítónő nem vágyik a történtek után arra, hogy egy olyan gyereket tanítson aki nem jól fejlődött a szocializáció utján.
A szülők ismerik a lányom, mert vagy oviba vag iskolaelőkészítőbe együtt járt a gyermekeikkel. Valóban voltak problémák a magatartásával, a verekedéssel, stb..., de ez nem volt olyan szintű, hogy elviselhetetlen legyen. Szerintem. Persze lehet, hogy a szülők nem így látják, de a legtöbb nem is ismeri és mégis a csordaszellem hajtja Őket.
Sajnos amióta a gyerek szedi a csppeket nem tudtam iskolába vinni, mert az igazgatónő megkért, hogy ne vigyem, mert akkor elviszik a többi gyereket. A másik egy ilyen gyűlölködő légkör nem biztos, hogy segítene a lányon.
Az általad említett okok miatt nem szeretném, hogy a lányom magántanuló legyen.
Most a nevelési tanácsadóban keresnek a gyereknek iskolát és remélem, hogy találnak még akkor is ha a gyereket a város másik végére kell hordani.

Tündérpótló

Előzmény: Bogumil (9)
Bogumil Creative Commons License 2003.10.09 0 0 9
Szia Tunderpotlo!
Elegge elszomorito amiket irsz:( Probaltal az iskola igazgatójaval beszelni errol a problemarol? A tanar nem tehet kulonbseget gyerek es gyerek kozott.
Sajnos nem derult ki a hozzaszolasodbol, hogy miert nem akarja a tobbi szulo, hogy a kislanyod abba az osztalyba jarjon...:(
Megneztem ennek a Nyitott Vilag iskolanak a weblapjat, de ott sajnos, csak negyedik osztalytol vesznek fel gyerekeket. Tapasztalatom sajnos (vagy szerencsere, nem tudom) nincs a magantanulosagrol, igazabol az az egyetlen bajom azzal, ha nem kozossegben tanul a gyerek, hogy nem tud kifejlodni a normalis kapcsolata a vilaggal, a tarsadalommal. Ha magantanulo, nem lesznek baratai, nem mehet osztalykirandulasra, sehova sem. Csak a jatszoteri haverok lesznek, de mikor mar iskolas a gyerek, inkabb az osztalytarsai kozul valasztja ki a baratait. Nekem ez a velemenyem, de lehet, hogy egyaltalan nincs igazam. Szerencsere nekunk sikerult megtalalni azt az iskolat, ahol a tanarok a gyerekek es a szulok is elfogadjak a fiamat.
Irj, ha jutottatok valamire.
Bogumil
Előzmény: Tündérpótló (8)
Tündérpótló Creative Commons License 2003.10.09 0 0 8
Kedves Bogumil!

Én is túl vagyok már több iskola látogatáson. Minden honnan eltanácsoltak azzal, hogy nem veszik fel a lányom. Az a borzasztó, hogy esélyt sem kap arra, hogy bebizonyítsa azt, hogy megváltozott. Ma volt egy szülői értekezlet ahol a szülők magukból kifordulva egymást tüzelve döntöttek, hogy az én gyermekem egy közellenség és nem fogják hagyni, hogy oda járjon a gyerek. (Az intelligencia szintükről csak annyit, hogy komoly érv volt az, hogy autóval rendelkezem én is és az apja is. Nem tudom, hogy ez mennyiben zavarja a lányom szociális fejlődését, de ezt mint negatívumot hozták fel) Ezek után nem hiszem, hogy a gyerek jól érezné magát ebben a suliban, de máshova sem veszik fel.A gond, hogy a tanítónőn sem látok nagy vágyakozást, hogy a lányom hozzá járjon. Ezért kérdeztem, hogy van e valakinek a magántanulóságról bármilyen tapasztalata, mert lehet, hogy az kell, hogy legyen.

Tündérpótló

Előzmény: Bogumil (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!