Keresés

Részletes keresés

Láng-Lovag Creative Commons License 2004.02.16 0 0 33
Igen én is olvastam a dologrol http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=6927 ....

a legfelháboritóbb az egészben:

- Mi törvényt nem sértettünk, számunkra ez az egész ügy le van zárva - közölte a humorista. - Nem akarjuk, hogy az apaságból precedens legyen, hisz jöhet majd egy másik férfi is azzal, hogy Dánielnek ő az apja, s ennek sosem lenne vége.

Azért ez gondolom kicsit kerekités, ez a Mezey gondolom együtt élt ezzel az nővel... tehát azért nem az a szitu mintha én kitaláltam volna hogy én vagyok a gyerek apja.... mint amire Nádas utal...

O_Gábor Creative Commons License 2004.02.16 0 0 32
Meg van a velemenyem arrol a norol aki elzarja a gyereket az apja elol, utana meg egy hiresember hata moge bujik.
O_Gábor Creative Commons License 2004.02.16 0 0 31
Hello Mindenki!

Ujra szeretnem eleszteni ezt a topikot egy kicsit.
Mi van akkor ha a szulok nem voltak hazasok? Akkor elmeletileg csak az anya a biztos, de mi van ilyenkor az apaval, az o lathatasaval, erzeseivel?
A Blikkben van szo mostanaban errol, a Nadasnak van most ilyen botranya.
A DNS vizsgalat miert nem elterjedt meg az ilyen esetekben?

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 30
Eszembe jutott, amit ma este a Fokuszban mutattak. Két anyukáról volt szó, de bőven lehetett volna mindkettő akár apuka is. Mindkét esetben elváltak, mindkét esetben bírói úton a mamáknak ítélték a gyerekeket, de végrehajtva sosem lett a dolog. Az anyáknak láthatási joga csak papíron van, a gyerekeket a papák elzárják, a bírói határozatt ellenére sem adják ki. Egy bírónő nyilatkozott, hogy ilyen esetekben sajnos az újabb és újabb beadványokkal nagyon el lehet húzni az ügyeket, ami egyáltalán nem szolgálja a gyerekek érdekeit, de mindenféle szakértők és újabb szakértők bevonása lehetséges, az ügynek meg sehol nincs vége.
Az azért számomra alátámasztja mindkettőnk véleményét a hivataok hozzállásáról, hogy a két szülő esetében még bírói végzéssel sem sikerül érvényt szerezni a jogoknak, illetve a gyerekek érdekeinek.
Iszonyú volt látni, hogy a mama áll a házkapu előtt, a volt anyós bentről kiabál kifelé, a gyerekeket a kertbe sem engedi ki az anyjukohoz, a gyerekeke az ablakban lógnak, az egyik vígasztalhatatlanul sír ahogy nézi az anyját, majd a nagymama leereszti a redőnyöket. Előtte az udavoron még elmondta nagy okosan, hogy az anyjuk menniyre nem törődött a gyerekekkel sem fizikailag, sem lelkileg... mondjuk ennek ellenére mégis neki ítélte a bíróság a kicsiket? Most pedig látni sem engedik neki őket.
No ilyenkor hol van a sok hivatalnok meg ügyintéző meg főokos???
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 29
a gyerek nálam, és kényszerből béke és nyugalom, mivel a válás után valamivel ismét egy lakásba kényszerültem lakni vele, ő viszont innen elmenni nem akar míg ki nem fizetem, fizetni viszont nem tudok.
Így mindkettőnk érdeke, hogy napi szinten nyugi és 'béke' legyen, ami meg is van, mert én otthon vagyok a kicsivel, ő viszont másik városba jár dolgozni, szinte csak aludni jár ide. Meg néha a barátnőjéhez.
A bíróság ugyanis természetben osztotta meg a lakást, így ő egy picike de teljesen különálló "szobában" lakik itt, önszántából. Valamiért így kényelmes neki... nem nagyon feszegetem, mert akkor nemlenne csend és nyugalom...
Előzmény: apaj (28)
apaj Creative Commons License 2003.06.05 0 0 28
Alaphelyzetben induljunk ki abból, hogy mindenki normális apa-anya, de a cselekdetei, reagálásai, állapota, amit tesz vagy nem...szóval inkább ezek értékelése alapján lehetne, kellene...
Akkor a helyzeted: gyerekek nálad, béke, nyugalom? A másik szülő? mert azért ő is "örök"!
Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.04 0 0 27
nézd, én akárhogy is küzdöttem, nem sikerült bebizonyítanom, hogy normális anyja vagyok a gyerekeimnek, legalább is jogilag nem sikerült. de végül a gyerek mégis nálam kötött ki, bár papíron ez nem lett lerendezve utólag.
Mondhatni, én feladtam.
Előzmény: apaj (26)
apaj Creative Commons License 2003.06.04 0 0 26
Igen, igazad van. S, túl a személyes sorsunk rendeződésén, talán "ezek" "garázdálkodása" is korlátozható. Hátha a fejükhöz kapnak! Bár lassú, nagyon lassú folyamatok lehetnek ezek.Sokáig eszembe sem jutott volna, hogy ilyenekbe is belefutunk. S, még hányan...
Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.04 0 0 25
tudom, hogy a gyerekek ezt mind- mind megszenvedik! De ha minden úgy igaz, ahogy mondtad (és nincs okom kételkedni az igazadban) akkor a jelen állapotot is megszenvedik a végtelenségig.
Ha bizonyítani tudod a dolgokat, és normál úton nem jutsz előre, akkor igen, szerintem jelentsd fel az illetőket, akiknek a mulasztását igazolni tudod.
Hogy ez a nyilvánosság megvéd e, az majd kiderül. De a jelen esetben sincs senki, aki védene, hanem vég nélkül folyik tovább minden, ahogy eddig is. És ez az, emit nem akarsz.
Előzmény: apaj (24)
apaj Creative Commons License 2003.06.04 0 0 24
Sőt, elfogultan, ismétlem: törvénytelenül járnak el. Írjam le a nevét az ügyintézőnek? Akkor rádöbben? Írjam le az egymással gyökeresen szemben álló állításokat megfogalmazó, a gyermekemet gyógyszerező, az anya meséit ellenőrzés nélkül elfogadó gyermekpszich. nevét? Akkor rádöbben? Akkor legközelebb meggondolja, hogy mit csinál? Jelentsem fel? Akkor felébred? A gyermekek pedig szenvedő alanyai ezeknek a játszmáknak! Jelöljem meg a "játszóteret", ahol ezek bizonyíthatóan megtörténhettek? Ez nyílvánosság?Megvéd? Írja meg újságíró?
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.04 0 0 23
egy jó ügyvéd tényleg fontos lenne. és esetleg megfontolandó tényleg a nyilvánosság bevonása is, mert ahogy mondtad, tömény érdektelenség uralkodik a hivatalokban.
Előzmény: apaj (22)
apaj Creative Commons License 2003.06.04 0 0 22
Másrészt ez az én értelmezésemben büntetőjogi kategória is. Erről beszél az ORFK vezetője, a NANE, a civil szervezetek, stb.A gyermekeim is többször említették a bántalmazásukat. De: az illetékes Hivatal nem is rezonál erre! A XXI. sz. elején! Remélem nem sokáig teheti, hogy nem tesz semmit!
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.04 0 0 21
a pszichológust hivatalból szokták kirendelni, úgyhogy nem bizti, hogy bármelyik pszichológus véleményét elfogadják.
én egyébként kicsit megkérdőjelezem a nekünk kirendelt pszichológus szakértelmét...valahogy úgy jártunk, ahogy apaj is említette, hogy nem igazán foglalkozott a dologgal, csak legyen túl a papírmunkán. szerintem nem volt alapos, és főleg a gyerek esetében nem volt az.
Előzmény: Clea (20)
Clea Creative Commons License 2003.06.04 0 0 20
Hát, nem sok bíztatót tudok mondani. Szerintem keress egy nagyon jó ügyvédet.
Gyerekpszichológus mond valamit? (Kell valami szakértői vélemény is, nem?)
Előzmény: apaj (19)
apaj Creative Commons License 2003.06.04 0 0 19
Egy alkalommal bizonyítottan, bántalmazták az anya családjában, a három évesnél fiatalabb gyermekemet, az ezt dokumentáló beadványra az illetékes azt írta le, hogy ez az "egy alkalom" nem befolyásolja a gyermekelhelyezésben őt. A Hivatal pedig,nem reagált, nem reagál azóta sem!

Szertintetek mit tegyek?

Előzmény: apaj (18)
apaj Creative Commons License 2003.06.02 0 0 18
Clea

A gyermekek ellenem hangolása itt is folyik, sajnos, hiszen a válás után is mi maradunk a szülők, együtt kell működnünk a gyermekek érdekében.
A "miért akar válni?" kérdésre továbbra sem tudom a választ, de amiket leírt azok a rágalmazás, a hihetetlen, bizonyíthatatlan,hamis vádak kategóriájába tartoznak. Elég "divatosak" is. Ezért is tartom fontosnak a nyilvánosság szerepét ebből a szempontból is. Ne lehessen egy válásban sem a másik kikészítésére játszani!

Előzmény: Clea (9)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.01 0 0 17
Igen, ez elég sokat számított a történetben. Sőt, mondhatni az volt a legkomolyabb érv ellenem. Most gondolj bele, hogy egy bírónő, aki az egészről nem tud sokat (meg azért nem is vitte túlzásba a dolgok felderítését szerintem, de ez szubjektív vélemény) azt látja, hogy a mama anyukája és nagyanyja is egy szinesbőrű és külföldi papa melett áll ki, és nem a saját gyereke/unokája melett, akkor azért abban kell lennie nem kevés igazságnak is.
Volt is oka, csak éppen egészen más jellegű oka volt.
A pszichológusi vizsgálat egyértelműen kimondta, hogy abszolut alkalmas vagyok a gyerek nevelésére, nem tett különbséget kettőnk között. Azt viszont a bírónő már nem vette figyelembe, hogy az apuka problémás a magyar nyelv területén, a gyerek pedig iskolába készül, valamint, hogy a papa saját bevallása szerint sem tudja segítség nélkül megoldani a gyerek ellátását, vagyis nem vele lesz nagyrészt a gyerek, mig én otthon vagyok a kicsivel és ez nem igényel semmiféle szervezést.
Én úgy gondolom, hogy abszolut figyelmen kívül hagytak bizonyos dolgokat, másokat aránytalanul felnagyítottak, de így utólag elismerem, hogy a bírónőnek ez jó döntésnek tűnt.
Hogy mégsem volt az, azt számomra mi sem bizonyítja jobban, hogy másfél év küzdelem és egy másodfokú, támadhatatlan itélet után 3 nappal a gyerek már nálam lakott.

A lényeg az egész sztoriban az szerintem, hogy az egész úgy zajlott, minth a nem embrekről döntenének...mi csak egy ügy voltunk a többi között, az első körben eldöntésre került ki a jó és igaz a szotriban, utána én már hiába erőlködtem bizonyítani az én igazamat is, az süket fülekre talált. Egy eset voltunk a sok között, amit le kellett végre zárni...

Előzmény: tibra (16)
tibra Creative Commons License 2003.06.01 0 0 16
Ahogyan kiolvastam, családi átszavazások segítették az apát (aki ugyan nem volt túlzottan tudatos az apaszerepben).

Törölt nick Creative Commons License 2003.05.30 0 0 15
Volt korábban egy rossz döntésem, ami nem is annyira saját volt, mint inkább meggyőztek, hogy nekem igy lesz jobb.
És persze nagyon sokat jelentett, hogy anyám és a nagyanyám eljöttek tanuskodni a tárgyalásra a volt férjem oldalán, hogy bebizonyítsák, mennyire tökéletes apa is ő. Meg hogy ilyen módon is kimutassák, mennyire nem tetszik nekik, amit én csinálok, és hogy van még némi beleszólásuk a dolgaimba. Hát lett is.
Úgy itélték oda a gyereket az apának, hogy terhes voltam már a tesóval, és a kicsire is hivatkoztak, hogy miatta nem fogom tudni ellátni a nagyot.
Ja,és a per elinditása előtti másfél évben a volt férjem nem tartózkodott az országban, a gyereket nem látta.

de ez igy nagyon zanzásított és talán nem is annyira érthető. A nickem alapján visszakereshető az egész szori 'élőben' a szépen válni topicon, vagy ha kérdezel, majd válaszolok itt.

Előzmény: tibra (14)
tibra Creative Commons License 2003.05.30 0 0 14
Arra, hogy mi vezetett a végzéshez?
Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.30 0 0 13
Hááát hosszú.
Arra vagy kíváncsi, hogy mi volt a hivatalos indok a végzésen, vagy inkább, hogy mi vezetett ide?

Egyébként a gyerek a másodfokú végzés utáni harmadik naptól már velem volt...

Előzmény: tibra (12)
tibra Creative Commons License 2003.05.30 0 0 12
És mivel ,,érdemelted ezt ki?"
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.30 0 0 11
Nálunk is az apának itélték a gyereket.
Előzmény: tibra (10)
tibra Creative Commons License 2003.05.30 0 0 10
Én tudok egy esetről, ahol az apukának ítélték a két gyermeket. Az apuka úri soför volt az önkormányzatnál. Most meg átképzős. A 45-höz közel.
Van ilyen is, de azért az 50 százaléktól még fényévekre vagyunk.
Clea Creative Commons License 2003.05.30 0 0 9
Örülök, hogy legalább ez rendben van. :-))
Mégis, van valami elképzelésed arról, hogy miért akar válni a feleséged? És miért ennyire hihetetlen okok alapján? Beszéltél vele erről?
Igazán kíváncsi vagyok.
Az utóbbi időben sajnos több válás is zajlott a környezetemben, (bár nem ennyire kicsi gyerekek "részvételével"), de ott azért minden esetben számítani lehetett rá, hogy előbb-utóbb bekövetkezik.
Viszont ez nem változtat azon, hogy az anyák csak a legritkább esetben tudják megállni, hogy a gyerekeket ne próbálják az apjuk ellen hangolni, bármilyen jó is volt előtte a viszonyuk. Itt nincs ilyen?
Előzmény: apaj (8)
apaj Creative Commons License 2003.05.30 0 0 8
Közel 4 éves a kisfiam, a 3 éves korhoz közelít a kicsi lányom. Kiváló a viszonyunk, mindig én játszottam velük, én fürdettem, én olvastam mesét, de pl. én is vásároltam nekik amíg együtt éltünk. Míg az anyuka egyszer váratlanul pihenni, haza nem tért a szüleihez, majd beadta a válókeresetet, - valótlan, elképesztő - okok: az apa alkoholizmusa, pedofilia, gyermekek nadrágszíjjal való verése, stb..Teljes képtelenségek!
A gyerekeimet imádom, ők is engem! Amikor együtt vagyunk nem akarnak visszamenni, ha telefonon beszélünk az első kérdés: Mikor viszel már el benünket? Nagyon bízom bennük!Ügyes, okos, szép gyerekek!S, magamban is bízom! S, abban, hogy ez sok igaztalan rágalom a helyére kerül! S, mi miden történt még azóta...
Előzmény: Clea (7)
Clea Creative Commons License 2003.05.30 0 0 7
Apaj,
hány évesek a gyerekeid?
Te milyen viszonyban vagy velük? Hogyan élik meg a helyzetet?
Előzmény: apaj (6)
apaj Creative Commons License 2003.05.30 0 0 6
Valóban ez a lényeg: emberek, gyerekek életéről, egészségéről döntenek, a legelemibb szakmai szabályok, etikai követelmények betartása nélkül.Ez utóbbi két megállapítás a mi konrét ügyünkre vonatkozik.
Ismertek hasonló példákat?
Előzmény: Törölt nick (1)
apaj Creative Commons License 2003.05.29 0 0 5
Az elmeorvos sajnos konkrét, egy alföldi kisvárosban praktizál, neve is van.A Hivatal is konkrét, ugyanabban az alföldi kisvárosban "működik", a pszichiátert "presszionáló" is konkrét, neve is van. A kisváros a Tisza partján található.
Előzmény: magneto (4)
magneto Creative Commons License 2003.05.29 0 0 4
Figyú, szerintem ebbe a gyógyszerdologba ne nagyon éld bele magd, mert hülyeségeket beszéltek. Ezt most nem rosszindulatból mondom, mert én is apa lennék vagy mi a szösz, igaz egy nyugodt család körében. Meg milyen elmeorvosról beszéltek?? Az atarax egy újgenerációs hisztaminfelszabadulástgátló _allergiaellenes_ szer. Mellékhatásai ennek is lehetnek, úgy mint szédülés, bágyadtság, szar közérzet, sápadtság ilyenek. Úgy hogy amit te láttál az nem elvonási tünet hanem magának a gyógyszernek a tünete! MOndom ebbe csak akko menjetek bele ha normális dokit találsz az ügyedhez és nem olyat aki pár ezer forintért kérésre mindent megállapít, sőt ha ráfizetsz akko két hét múlva az ellenkezőjét is! Vannak ilyenek, tudom, ugy hogy okosan!
Előzmény: apaj (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!