Keresés

Részletes keresés

veraaaa Creative Commons License 2017.09.17 0 0 451

Évek óta próbálom kiirtani a körömgombámat, eddig kevés sikerrel.(Mindössze egy körmöm érintett.)

Szinte minden patikában kapható szert kipróbáltam, valamint az ecetet, és különféle olajakat, kevés sikerrel.

Szerintem a patika-szerek nagy üzletet jelentenek a gyártóknak. Ha meggyógyul tőle a köröm, oda az üzlet. Hát nem gyógyul meg. És dől a lé. :))

Egy pedikűrös ránézett a lábamra, és a következőt mondta: vegyen Canesten oldatot, és ecsetelje a köröm alá. Szép lassan le fog nőni. (A köröm reszelgetését nem javasolta.)

Megfogadtam a tanácsot. A Canesten oldat 1400 Ft alatt van, és 20 ml. Áttöltöttem egy kiürült Kitonailos üvegcsébe, és reggel/este ecsetelek. A körmöm szépen nődögél lefele, már 2 mm-rel távolabb van a fehérség a körömágytől, mint kezdetben. Egyetlen problémát látok az ecsetelésnél, mégpedig, hogy az ecsetke túl lágy, és nehezen lehet a köröm alá nyúlni vele. Ha van valakinek erre ötlete, szívesen veszem.

 

Összefoglalva: jó szívvel javaslom, hogy próbáljátok ki a Canesten oldatot.

hegizoli 307 SW Creative Commons License 2017.09.09 0 0 450
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.07 0 0 449

Mindig szörnyülködve néztem az egyik rokonom lábkörmeit, amelyek egytől-egyig gombásak :( Nem lakunk együtt.

Aztán pár éve nálam is beütött a krach - azt hittem, elájulok. Mindig cikinek tartottam a körömgombát, az ápolatlanság jelének, és mióta magamon is észleltem, minden erőmmel szeretnék megszabadulni tőle!

 

Először csak a bal kezem gyűrűs ujjának a körmén tapasztaltam, hogy megvékonyodott a köröm és könnyen tört, illetve enyhe égő érzés jelentkezett. Aztán a köröm széle mind lejjebb került, és először színtelen Castellanival kenegettem. Nem ért semmit. Aztán jött a Kitonail, ezt hónapokig használtam, látszólag meggyógyult. De amint abbahagytam a kezelést, rövid időn belül kiújult.

Később a bal lábam nagy lábujján vettem észre enyhe, csak a napfényben látszó elszíneződést, majd a jobb kezem mutatóujjának sarkában. Komoly pánikba estem, és ekkor egy hirdetésre lettem figyelmes. A közeli szalonban lézeres körömgombakezelést hirdettek, körmönként 2.000,- Ft-os akciós áron... Hónapokig jártam kéthetente majd hetente, és a kis hölgy a végén azt mondta, hogy nagyon szépen gyógyul, nem kell már sokáig járnom. Na ekkor hagytam ott őket, mert az idők során több tízezer forintomba került ez a próbálkozás.

 

A múltkor az Amorolfin Tevát vásároltam meg. Először még tetszett, hogy milyen kulturáltan mellé teszik az egyszer hazsnálatos körömreszelőket, az acetonos kendőcskéket egyenként csomagolva, a kis lyukas műanyagokat, amivel a lakkot kell a lereszelt körmre felvinni. 5 hét után a körmeim rondábbak, mint valaha - "hála" a reszelgetésnek, és nemhogy javult volna, de romlott a helyzet. Úgyjogy ennyit az Amorolfinról is.

 

Szombaton a gyógyszertárban egy ismerős gyógyszerész volt, vettem 10%-os formalint. Úgy gondoltam, ha a cipőkből kiirtja a gombát, akkor a körmömről is. Ő még a Batrafen krémet ajánlotta, azt mondta, hogy működik - szóval az amorolfinos kis műanyaggal már három este jól bekentem a körmöm a formalinnal. Csípett, mint a fene, ki is marta a körömágyat egy kicsit, aztán elalvás előtt még bekentem őket a Batrafinnal.

 

Nem tudom, mi lesz a vége, jelenleg itt tartok. És nem értem, hogy amikor ötven éve embereket küldenek a Holdra, génsebészettel élőlényeket tudnak létrehozni, szív-, máj- és egyéb átültetéseket képesek végrehajtani, befolyásolni tudják az időjárást, sőt: műholdról megmondják, hol van kutyaszar a kertemben, még mindig nem képesek hatékony terápiát találni a körömgombára.

Arról nem beszélve, hogy a kapható valamennyi készítmény ára az egekben, a gyógyszer pedig, amit belsőleg kell(ene) szedni, fél év alatt hazavágja a belső szerveket?!

 

 

Előzmény: Szeszi50 (424)
Fingusz Creative Commons License 2017.08.27 0 0 448

 ennyi idő alatt le sem tud nőni

Előzmény: Éva 1 (440)
Éva 1 Creative Commons License 2017.08.20 0 0 447

............és a kezem, mivel szem előtt van, idejében elkezdtem kezelni. A lábamat sajnos elhanyagoltam, ami nagyon bánt, de a múlton már nem tudok változtatni. 

Éva 1 Creative Commons License 2017.08.20 0 0 446

A kezemről eltünt, de a lábamról sajnos még nem, mert ott lassan nő a köröm. A körömágynál látom, hogy egészséges köröm kezd nőni.

Előzmény: Szeszi50 (445)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.08.20 0 0 445

Én hiszek neked, csak nem értettem. A lényeg, hogy neked használt és reméljük nem jön elő többet. Csak már mindenki .....a netről rendelt cuccok miatt. Tény vannak azért jó dolgok is néha. 

Előzmény: Éva 1 (444)
Éva 1 Creative Commons License 2017.08.20 0 0 444

Mégmielőtt valaki belekötne, Edit, Éva a keresztnevem és előbb az Editről írtam a választ. Nem kell elhinni, mert talán én sem hinném el, hogy használ ez a kapszula, ha más írta volna!

Előzmény: Szeszi50 (442)
Edit 38 Creative Commons License 2017.08.20 0 0 443

Az orvost már hónapokkal ezelőtt megkérdeztem, de mivel drágállottam, nem írattam ki vele. A hypós kezelést nem kezdtem el, hanem akkortájt találtam erre a kapszulára, amit én is megtaláltam a kamu termékek listáján, de mivel nagyon szégyeltem a kezem, megrendeltem. Két havi adagot küldtek, amiből még természetesen van, csak mielőtt elfogyna, azelőtt rendelnék még.

Előzmény: Szeszi50 (442)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.08.20 0 0 442

Július 4- én írtad, hogy elkezded a hypós kezelést. Azóta ,hogy telt el két hónap ha beleszámoljuk a rendelési időt is ami jó pár nap. Az is érdekes, hogy az orvos által írt gyógyszert soknak találtad ebből pedig már a harmadik dobozt rendeled meg az testvérek közt is közel negyven ezer. Nem kételkedem abban amit leírtal.....csak furcsa, valamit elírtál szerintem.  Ha használ és ennyi pénzt kiadtál rá persze örülök neki. De, a kamu termékeknél ott van ez is a neten az biztos. 

Előzmény: Éva 1 (440)
PentaxMan Creative Commons License 2017.08.20 0 0 441

Kamu.. ha gombám lenne, akkor a bőrgyógyász inkább, mint a netről rendelni.

 

lsd: https://www.facebook.com/kamutermekek/posts/212484125807774 

 

Előzmény: Éva 1 (440)
Éva 1 Creative Commons License 2017.08.20 0 0 440

Üdvözlök mindenkit! Évek óta szenvedek körömgombától A háziorvoshoz fordultam először, de azt mondta, nem olcsó a gyógyszer rá, így nem is foglalkoztam vele, de megvastagodtak a lábamon a körmök, bőrgyógyásztól kaptam ecsetelőt, ami nem használt. Akkor estem pánikba, mikor a kezemen is kezdett sárgulni a köröm és ezt nagyon szégyelltem. Az interneten találkoztam egy hirdetéssel, a skinetrin nevű kapszulát reklámozták. Egy havi adag 13500 Ft. Kettőt rendeltem. A postás hozta ki, és még akkor is, mikor kifizettem, kétségek voltak bennem, hogy lehet most kidobok ennyi pénzt?!! Elkezdtem szedni és a kezem körülbelül három-négy hét múlva rendbe jött, mára már nyoma sincs, hogy gombás volt A lábamon látszik, hogy nő az egészséges köröm, de nemsokára elfogy a második adag is. Engem meggyőzött. Nem hittem senkinek, azt hittem, hogy csalás, átverés, feleslegesen fizetem ki a sok pénzt. A hatása meggyőzött, ezért rendelek még, mielőtt elfogy. Azzal is tisztában vagyok, hogy amíg a köröm le nem nő, addig szedni kell és erre két hónap nem elég.Egyébként a gyógyszer, amit a háziorvos említett, az sem kerül kevesebbe.

Némethné Nagy Anetta Creative Commons License 2017.08.13 0 0 439

Sziasztok.Én is körömgombával szenvedek már megint sajnos .Legelőször 13 éves voltam mikor elkaptam és majdnem mindegyik körmöm olyan lett,de nem tudtam ecsetelőkkel meggyógyítani és ezért gyógyszert szedtem amitől meg is gyógyult.De most megint elkaptam a saját hülyeségem miatt.Nagyon bevágtam a körmöm és balerina bőr cipőt vettem fel,titok zokni nélkül.Most szenvedek is miatta mire meggyógyul.Két nagylábujjam lett gombás.De még a legszebb később vettem észre,mert lakkoztam és mikor lemostam a lakkot nini mi figyel.A körmöm fele gombás lett.Hát el szeretném mesélni a tapasztalatomat.Először is vettem Kitonilt de gondoltam hogy ez nem lesz jó.Sokat olvasgattam a neten,hogy hogy lehet kikezelni a gombát házilag.Mert én sem akarok gyógyszert szedni.Kezdtem tehát hogy lereszeltem a sárga részt teljesen az épig a morzsalékot kiszedtem .Utánna lábfürdőt csináltam(2 L melegvíz 1 DL 20% ecet,1 evőkanál szódabikarbóna,10 csepp teafaolaj,grépfrútmagcsepp kivonat).Na ez nem volt jó.Még jobban hámlott a bőröm.Utánna 20% ecettel körbe ecseteltem a körmöm.Égetet 2 perc után,nagyon fájt hólyagosra marta.Elkerülhetetlen volt,hogy ne kerüljön a bőrre.Utánna 100% teafaolajal kentem attól büdös volt a lábam.Ezeket így sorrendbe egymás után lekezeltem .De egy hét után nem hogy javult volna a helyzet,hanem romlot egyre benteb ment a gomba.Na utánna a lábfürdőt megváltoztattam,lett almaecetes és tengeri sós lábfürdő.Megszünt a hámlás ez már jó hír,de a köröm még mindig problémás volt eldöntöttem nem reszelem hanem vágom,és szépen kivágtam a fehér részt,elég vékony ollóval teljesen az ép részig.És csak a teafaolajjal ecseteltem utánna és bedunsztoltam gumiujjat húztam rá,mert azt írták hogy levegőt ne kapjon.Annál olyan volt,hogy 2-3 nap múlva kezdett megint fehéredni vissza a köröm.A gomba még mindig győzött és pedig napi 3x kezeltem a lábam.Elfogyott 2 nagy üveg teafaolajom és meguntam  más módszer kellet kitalálnom az almaecetes lábfürdő az jó volt,de a körömre a házi praktikák nem.Kipróbáltam utánna a grépfruitmagcsepp kivonatotés a zúzott ecetes fokhagymát is.A fokhagyma is csípet égetett és szárította a bőrömet.A grépfruitmagcsepp meg kiszívta a bőröm,az se volt jó.Olyan volt a lábujjam mintha 1 napig ázott volna a vízbe.Ezek megint nem voltak jók,hát a végén kipróbáltam a hipót és a betadinet.Az almaecetes sós lábfürdő volt először 20 percig ,jó mikor kivettem jó áttöröltem és a morzsalékot leszedtem mindenütt a körömtőnél is és mikor ez megvolt,szürke dobozos tömény hipóval (fültisztítóval) ecseteltem a körmöm mindenhol,még végénél is jól betunszkoltam.Hagytam hogy megszáradjon.Nem égetett,nem mart,nem lett hólyagos a bőröm és a végén betadinel jó bekentem ugyan így legalább 2x.HA megszárad zoknit is rá lehet húzni nem fogja be már.A fültisztítót a hipoba tégelybe csak egyszer dugtam bele,még egyszer már nem duktam bel,hanem egy másik fültisztítót vettem elő,hogy az is steril legyen.NA és mi történt bevált szépen nő lefele fotókat is csináltam hogy látható legyen a változás de szemmel is lehet látni,hogy sokkal szebb mint volt.Ezt a kezelést 2 x vagy ha úgy van 3 x csinálom minden nap,mert tapasztaltam hogy ha kihagyok egy napot akkor visszaesek 5 napot.Nekem már nem sok kell,hogy lenőjön.Remélem hogy segítettem.Sok sikert mindenkinek. 

Fingusz Creative Commons License 2017.07.28 0 0 438

szerencséd volt ! Nekem nem .

Előzmény: gombóc63 (437)
gombóc63 Creative Commons License 2017.07.26 0 0 437

Ez nem igaz. Amikor én 18 voltam még nem volt se lakk, se spray és elhanyagoltam. A lábgombából körömgomba lett, amit kb. 20 évig cipeltem. Aztán a szégyen elhajtott a bőrgyógyászatra és bár gyógyszert kellett szednem kiölte a gombát mind a 3 körmömről, és azóta se tért vissza.

Előzmény: Fingusz (436)
Fingusz Creative Commons License 2017.07.26 0 0 436

Próba cseresznye,a közmondás szerint ! Nekem kezdődő körömgombám volt a bőrgyógyász azt mondta megpróbálhatom de 99 % hogy elkísér a sírig ! Igaza volt ! Lehet próbálkozni lehet kezdeti siker is, de tuti hogy a gomba győz ! SAJNOS

Előzmény: Krisztuzat (435)
Krisztuzat Creative Commons License 2017.07.26 0 0 435

A 15 eves fiam laban vettem eszre tegnap koromgombat. A gyogyszeresz a kitonail lakkot ajanlotta, ugy hogy elotte aztassa sos ecetes vizbe, reszelje le alaposan es ugy kenje be vele. Ha nem igy hasznalja nem er semmit. Elolvastam a hasznalati utmutatot, eleve azt irja 18 ev alatt nem alkalmazhato. Nem kell sem reszelni, sem aztatni, csak naponta kenni vele. Most akkor mi az igazsag? Megvettem majd 4000 ftert es dobjam ki?

zoli.cs Creative Commons License 2017.07.26 0 0 434

A gombák szaporodását a savas közeg gátolja, a lúgos pH pedig elősegíti. A Hypo lúgos vegyhatású, és úgy gondolom, hogy a körömlemez bizonyos mélységében a gombáknak ez kedvezhet. Abban jobban hiszek, hogy a hypós ecsetelés után kb. 10 perccel 10% háztartási ecetsavval kezeljük a körmöt, és ezt rajta is hagyjuk.
Amit még fontos tudni a gombákról, hogy aerob közegben szaporodnak.
Ebből következik, hogy minden, ami a körmöt légmentesen lezárja, az a szaporodásukat gátolja.
Gondoljatok itt olajokra, és lakkokra. Ami nem mindegy, az a pH, a vegyhatás. A szépészeti körömlakkok például kifejezetten lúgos vegyhatásúak, tehát erre ezért nem jók.
A növényi olajok között viszont sok van ami savas vegyhatású, és a levegőt is elzárja.
Azt azonban tudnotok kell, hogy ezek csak gátolják, lassítják a szaporodást. A gombát nem pusztítják el.
Meg kell jegyeznem azt is, hogy a kiújulás megelőzéséhez szükség van a zoknik, harisnyák, és a cipők, házipapucsok fertőtlenítésére is.
Színes textíliák fertőtlenítésére pld. tökéletes a Secusept nevű (nem olcsó) fertőtlenítő áztató-mosószer.

Bőr cipőkhöz két másik módszert ajánlanék, hiszen azokat a mosószerek tönkre tennék.
Az egyik módszer, hogy kanálnyi tömény formalint egy jól záró nejlonzsákba teszünk, beletesszük a cipőket, és felfújva a zsákot bekötjük. A formalint papírzsepibe felitatva is beletehetjük.
Pár nap elteltével a formalin gőz minden mikrobát elpusztít.
A másik lehetőség, hogy hidrogén-peroxyd és kevés sampon keverékével töröljük át a cipők belsejét.

zoli.cs Creative Commons License 2017.07.26 0 0 433

A gyógyszertárban méregdrágán kapható körömgomba elleni lakkok helyett, a festékboltban literenként 2500 Ft-ért kapható Xylamon impregnáló alapozó a jó megoldás. Kiürült műanyag flakonból kivágott műanyag lapocskával 2-3 naponként bekened a körmeidet, amit előzőleg vékonyra lecsiszoltál. Nem kell leszedni az előzőt. Mindig rá lehet ecsetelni.Színtelen. Gombaölő azol származékot, biocid anyagot tartalmaz, mint a patikai lakkok. Bőrre kenni tilos! Csak körömre!
Ez kb. 15 perc alatt szárad, a patikai 5 perc alatt. Összehasonlításul a patikában 2500 Ft-ért 2-3 ml-t kapsz ami ötszázszor !!! drágább. Hidd el, hogy ez hatékonyabb! :)

Diótörő Creative Commons License 2017.07.04 0 0 432

Napközben, fürdés előtt szerintem azért jobb, mert ki van száradva a köröm és jobban beszívja a hypot.

A köröm eleje nagyon morzsalékos, ott is jól beecsetelem, hogy átitassa.

A bőrömre is jut, de még csak ki sem pirosodik.

A talpatok, főleg a sarkatok nem szárad  ki, nem repedezik? Mert nekem az is van, de nem tudom, van-e köze a lábgombához.

Van egy lábujjam, amin a köröm nem gombás, miközben mellette gombás körmök vannak. Hát ez meg hogyan lehet?

Éva 1 Creative Commons License 2017.07.04 0 0 431

Köszönöm, ma este elkezdem a hypos kezelést. Már az sem érdekel, ha hypo szag lesz a szobában!

Előzmény: Joe M (430)
Joe M Creative Commons License 2017.07.03 0 0 430

Fürdés után érdemes használni és után hagyni kell megszáradni.

Előzmény: Éva 1 (429)
Éva 1 Creative Commons License 2017.07.03 0 0 429

Olvastam, hogy hypot használtok a körömgombára. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, megvárjátok, hogy megszáradjon és víz ne érje valamennyi ideig? Vagy hogyan használjátok? Nagyon várom a válaszokat, mert nagyon elvagyok keseredve! 

Joe M Creative Commons License 2017.07.01 0 0 428

Nekem a hipó bejött, a nagylábujjam 1/3-a volt már sárgás, hullámos, mikor nekimentem vele. Csak körömre szabad használni, mert a bőrt kimarhatja, így egyéni érzékenység szerint használható, mert egy pici ugye mindig rámegy a köröm melleti börre is. 2-3 naponta kentem vele a fertőzött részt és csak meg kellett várni, hogy lenőljön.

Előzmény: Diótörő (423)
divatmano Creative Commons License 2017.06.28 0 0 427

Az ezüst zoknikat próbálta már valaki?

http://hdishop.hu/zokni/ezustszalas-zokni.html

Ha igen, pontosan milyen hatása van? 1 héten belül szerintetek tapasztalnánk valamit?

 

Egy ezüst talpbetét is pusztítaná a kórokozókat: https://www.google.hu/search?q=ez%C3%BCst+talpbet%C3%A9t

De furcsa, mert ha zokniban vagyunk akkor hogyan?

 

 

miro_13 Creative Commons License 2017.06.27 0 1 426

Sima lábgombára kiváló a Tescóban kapható alkoholos kézfertőtlenítő kb 800ft 0.5 v 1l nem eml;kszem

miro_13 Creative Commons License 2017.06.27 0 2 425

Sziasztok!

 

Látványos javulást értem el a következő terápiával : kezemen a körmöket nagyon nagyon rövidre vágom, a morzsalékot kikaparom, majd tömény hipóban mosok kezet naponta 2 szer. Jól belenyomkodom a körmömet hogy menjen alá is a hipó. Este a körmöket betadin jód oldattal bekenem jó alaposan.  A gomba szinte teljesen eltűnt, már csak 2 körmön látszik a 10 ből...

Szeszi50 Creative Commons License 2017.06.24 0 1 424

Hát én már sok mindent hallottam az egyik ismerősöm formalinnal kente be a gombás körmét és bőrét a laban. Az biztos, hogy húsig lemarta neki és a körme is lejött, viszont a gomba eltűnt örökre. Ez kb 20 éve volt. Persze senkinek sem ajánlom:-)

Előzmény: Diótörő (423)
Diótörő Creative Commons License 2017.06.24 0 2 423

Lehet hogy nagy marhaság, de tavaly itt olvastam, hogy valaki hypoval kenegette, mondván, hogy az jó gombaölő.

Most én is elkezdtem, mert a házba nem akarok bemenni a klóros szaggal, kint meg tud száradni.

Meglátom mit használ, a bőr jól bírja, ha odafolyik.

Érdekes, hogy van egy ujjam, ami mellett két oldalt is gombás a köröm, de az az egy nem, a másik lábamon meg csak a kisujj gombás.

Na most akkor hogyan lehet visszafertőződni, ha a mellette lévőtől sem akar begombásodni?

Szeszi50 Creative Commons License 2017.06.18 0 1 422

Teafa olajjal kenegetni mindennap reggel este a körmöt nem kell ralocsolni fulpuckara cseppenteni és azzal attorolni. kikaparni gyakran és óvatosan a köröm alól a gombás morzsalekot. Éjszakára a cipőbe szintén teafaolajos vatta bucit dugni de, minden cipőt zárt papucsot így fertőtlenítteni. Mosaskor a mosógépbe teafaolajat csepegtetni. Jó szokott meg lenni a graeppfruit csepp is körömre. A teafaolaj sok mindenre jó érdemes utána olvasni. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!