Keresés

Részletes keresés

klsderm Creative Commons License 2007.12.28 0 0 1824
A szoptatás alatt bekövetkező hormonális változások alig vannak hatással a szőrnövekedésre. Nemcsak ezért, hanem egyébként is a szoptatás ideje alatt nyugodtan lehet lézerrel epiláltatni.
Egyébként egy korrektül elvégzett epilálás (akár csak egy-két kezelés) még évekig érezteti jótékony hatását.

Kádárdr

Előzmény: ritamuller (1823)
ritamuller Creative Commons License 2007.12.28 0 0 1823

Köszönöm a válaszát. Még egy kérdésem lenne: Szoptatás alatt lehet  a tartós szőrtelenítést csinálni? Csak azért gondolom mert ilyenkor a hormonháztartás változik és esetleg szoptatás után kinő olyan szőr is ami eddig nem és akkor kezdhetem előlről.

Köszönöm

klsderm Creative Commons License 2007.12.26 0 0 1822
Kedves Ritamuller!

Amúgy a hivatalos szerv a Gazdasági Versenyhivatal. De nem lesz az egészből semmi sem. A szavakkal kellene tisztában lenni: végleges egyenlő örökké való? Mennyi ideig tart is az „örök” szőrmentesség a bőrön? 5 évig vagy 45 évig vagy soha?
A „végleges és tartós” téma rendszeresen az újonnan belépőknél a terítékre kerül a Fórumon.
Fogadjuk el a nálunk nagyobb tapasztalattal rendelkezőket (FDA): véglegesnek tekintik a hajhagymához közvetlenül odavezetett elektromos tű roncsoló hatását. Ez mindent visz. Ilyenkor a környezet is kisebb-nagyobb mértékben károsodik.
A nagyenergiájú fénnyel (lézer, ipl) is ugyanúgy a hajhagymát próbáljuk roncsolni, úgy hogy a környezet minél kisebb mértékben szenvedjen maradandó sérülést. A kezelés sorozat során, a károsodás közben, után a hajhagyma megpróbál megújulni, ezért minden kezelés után kisebb, gyengébb lesz. A minduntalan visszanövő szőrszál tartósan vékonyabb, puhább, rövidebb lesz, úgy mondjuk miniatürizálódik. A környezet alig károsodik, az optimális végeredmény a piheszál. Ez a piheszál idővel, évek alatt megpróbál több-kevesebb sikerrel visszaerősödni.

Mindenki vívja meg a saját harcát, ha elhiszi, hogy véglegesen szőrmentes lesz, ám higgye, és fizessen. Az ő teste, az ő szőre, az ő pénze.

Ha végignézi azokat a szalonokat, ahol évek óta sikeresen szőrtelenítenek, ott a lézert és a villanófényt párhuzamosan használják. Vajon miért? Vajon miért költenek súlyos milliókat párhuzamosan több gépre, ha már az egyik „csodagép” amúgy is visz mindent? Passzióból? Például a Bársonyban a villanófény és az alexandrit lézer, az Epi-laserben a rubinlézer és a villanófény, vagy a kérdésére válaszolva, mit használok én, a dióda és a villanófény, plusz ehhez rádiófrekvencia (ELOS). Minden ember bőre más és ehhez megpróbálunk olyan masinákat alkalmazni, amivel a kezelések nem esetlegesek (nekem sikerült, a neked nem) legyenek.
Gondoljon csak bele, az ember már több mint 20 éve meghódította a Holdat, olyan műszaki berendezéseket állít elő, amiről száz évvel ezelőtt még csak nem is álmodott, ugyanakkor ma sincs kerek-perec leírva, hogy végleges szőrtelenítést csak ezzel és ezzel a géppel, és ilyen és ilyen módszerrel, jogosítvánnyal lehet sikeresen elvégezni. Miért nem oldotta már ezt meg az innovatív ember? Mert ez sokkal bonyolultabb! Sokan megtapasztalják még, hogy az olcsó milyen drága.

Kádárdr
Előzmény: ritamuller (1819)
ritamuller Creative Commons License 2007.12.26 0 0 1821
Ezt hogy érted?
GÁBOR Creative Commons License 2007.12.26 0 0 1820
Meddig kell még várnunk amíg végre előveszi a fogyasztóvédelmi főfelügyelet a lézeres végleges szőrtelenítést kínáló vállalkozásokat, és velük együtt azokat a médiumokat is amelyek megjelenést biztosítanak ezeknek? Gondolok itt a nagy rózsaszín párducra is mely az internetező lakosság arcába tolja a hirdetésüket.
Előzmény: ritamuller (1819)
ritamuller Creative Commons License 2007.12.24 0 0 1819

Kedves  Doktor úr!

 

Pár napja olvasom ezt a fórumot mert nagyon szeretném én is kipróbálni a lézeres szőrtelenítést. Az Aestethica oldalán azt olvastam hogy diódalézerrel csinálják és véglegesnek írják. Itt viszont  többen azt mondják hogy nem végleges a diódalézer. Nekem sajnos nagyon sötét és erős sok a szőrzetem. A bőröm világos. Szeretnék tényleg megszabadúlni ettől a rémségtől mert nagyon kellemetlen. gyantáztattam eddig de nekem egyáltalán nem lett kevesebb vagy vékonyabb tőle mint azt állítják. A gyantával pedig 1 hét amíg nyugtom van utána már ahogy kezd nőni viszket kipattog és nagyon kellemetlen. És ugye kell egy hónap amíg akkorára megnő hogy újra lehessen gyantáztatni. Addig pedig takargatom magam állandóan. Mit tud nekem ajánlani a Doktor Úr milyen kezelés kellene ami tényleg segítene? Őn mivel dolgozik villanófénnyel vagy diódalézerrel? Mindkettőről hallottam rosszat is jót is. Tolna megyében lakom és nagyon szívesen feljárnék Pestre is ha azt mondja a Doktor Úr hogy tényleg megéri.  Privátban is szívesen fogadom a válaszát: mullerrita@t-online.hu Köszönöm: Rita

klsderm Creative Commons License 2007.12.24 0 0 1818
Kedves Krike87!

Köszönöm, hogy átnézte a honlapot és észrevette a hibát.

A fotózásról:

1., Semmilyen adatot nem teszek, nem tehetek engedély nélkül nyilvánossá. Adatnak tekinthető bizonyos fokig a fotó is. A honlapjaimon leírom, hogy az adatokat az orvosi titoktartásnak megfelelően kezelem. A páciens ez alól, ha akar, feloldhat, hogy a fotóit más is megnézheti.

2., A szőrtelenítési fotókat elsősorban a páciens védelmében készítem, azt a fotózás után a páciens digitális adathordozón megkapja, elviheti. Ezzel tudja a garanciáját érvényesíteni. A szőrtelenítés után bármit lehet állítani fotó nélkül, senki sem tudja bizonyítani, hogy milyen volt kezelés előtt a terület. Először csak a bőrfiatalítást, a rozácea kezelését fotóztam, majd csak később vettem fel a palettára a szőrtelenítési fotókat is. Igazából még senki sem kérte tőlem számon, hogy „számoljuk meg”, milyen eredményes is volt a kezelés. Úgy alakítottam ki a rendelésemet, hogy ha nem volt elégedett a páciens az eredménnyel, úgy is-akár fotó nélkül is-ingyen kezeltem tovább.


Kádárdr
Előzmény: Törölt nick (1804)
nyaunyau Creative Commons License 2007.12.22 0 0 1817

Harmadszorra talán sikerül:

 

helyesen: ......fordítva van mint általában. A .............

 

Na!

Előzmény: nyaunyau (1816)
nyaunyau Creative Commons License 2007.12.22 0 0 1816
helyesen: ......fordítva van mint átalában. A .............
Előzmény: nyaunyau (1815)
nyaunyau Creative Commons License 2007.12.22 0 0 1815

Mást nem csináltattam.

A szőrtelenítés eredménye valóban nagyon jó, bár nálam a doktor úr szerint fordítva van mint az átalában, a többségnek a hónalj fáj jobban és ott lassabb az eredmény. Hát nekem nem ott fájt. A nagyajkakon meg a fenekemnél néha feljajjdultam. Írtam, nem egy leányálom, de kibírható és megéri. Most majd megcélozzuk a lábat meg egy-két kezelés az "intimzónában".

Szerintem, ha belevágsz, akkor itt nagyon korrekt kezelést kapsz.

Előzmény: Törölt nick (1814)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.22 0 0 1814

Tök jól hangzik! Szinte már túl jól hangzik... Azért bennem még mindig van egy jókora adag félelem ezzel kapcsolatban. Persze valószínűleg ez is olyan, mint az elektrolízis: ha jó helyre kerülsz, tök jó az eredmény, ha rossz helyre, akkor meg összeégetnek... Hát reméljük a legjobbakat, még a végén én is elszánom magam.

 

Te csak szőrtelenítettél, vagy esetleg más kezelésed is volt?

Előzmény: nyaunyau (1813)
nyaunyau Creative Commons License 2007.12.22 0 0 1813
Még egy lényeges hatás! A korábbi szörtelenítések (epilátor, gyanta, borotva) következtében kialakult barnás foltokat is eltüntette a kezelés. Ezt a kezelés kezdetén mondta is a doktor úr.
Előzmény: Törölt nick (1811)
nyaunyau Creative Commons License 2007.12.22 0 0 1812

A első: én úgy emlékszem, hogy a doktor úr csak a hónaljamról csinált fényképet, az "intim" területről nem. De őt ismerve, amilyen talpig úriember, nem is szívesen tenné. A kezelések során is mindig tapintatos volt, átsegítve első lányos zavaromon. Szóval rosszat nem tudnék róla mondani. Ha csinálna is képet szerintem nála nagyobb biztonságban lenne, mint a nemzeti bankban.

A kezelések napján nem szabad kádban fürdeni csak zuhanyozni, azt is gyorsan és nem forró vízzel. Dörzsölni és "egyéb behatásnak kitenni" :oDDDD sem szabad.

A bőr egy kicsit kipirosodik, néhány helyen be is gyulladnak a szőrtüszők de ez kb olyan mint egy felületi pattanás. Néhány nap alatt elmúlik. A hónaljamon viszont soha nem volt gyulladás. A szőrök 5-6 nap után kezdenek kihullani. Símán ki lehet húzni őket. Én az első 4 kezelésen 6-8 hetente voltam, utána félév kimaradt a nyár miatt. Barna bőrön nem igazán jó ezt csinálni. Mint írtam utoljára tavasszal voltam. Még majd megyek, de már a hónaljamon nem kell.

A szőrök nem csak vékonyabbak, hanem lasabban is nőnek. Szóval én nagyon meg vagyok elégedve.

Előzmény: Törölt nick (1811)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.22 0 0 1811

Végre valaki olyan is ír, aki befejezett egy kezelést, és még elégedett is! Tök jó ilyet hallani :)

nyaunyau, a kezelés után nem fájdalmas a terület egy darabig, vagy nem lesz piros? a szőrök mikor kezdenek kihullani?

Előzmény: nyaunyau (1803)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.22 0 0 1810
Mert nem akarom és kész, ezt hadd döntsem már el. Asszem elég alapvető jogom, hogy én rendelkezzem arról, hogy ki nézegesse a micsodámat és ki ne. Nehogy már az legyen a természetes, hogy persze, mindenki rakja csak fel a netre, úgysem derül ki, hogy kié...
Előzmény: Teaway (1806)
HairF Creative Commons License 2007.12.21 0 0 1809
Sajnos az igazság az, hogy tényszerű, pontos és valós információt még mindig nagyon keveset találni magyar web-oldalakon.

Jobban jársz ha elkezdesz külföldi oldalakon tájékozódni, és ezt ajánlom mindenkinek aki szőrtelenítésbe akar kezdeni. Rengeteg hasznos és naprakész információkat lehet találni.

(Angolul olvasni tudók előnyben, de ha nem tudsz egyáltalán, kérj meg valakit aki segít. Hidd el, megéri.)

Itt, szinte mindent megtalálsz:
http://www.hairfacts.com
http://www.hairtell.com

Egyéb oldalak:
http://www.lazeralternative.com
http://www.removinghair.co.uk

És egy videó, lézer okozta sérülésről:
http://edition.cnn.com/video/#/video/health/2007/09/21/hunter.botched.laser.cnn
Előzmény: Törölt nick (1797)
Teaway Creative Commons License 2007.12.21 0 0 1808
Értem.
Egyszer minden "szenvedés" véget ér, és utána már tényleg együtt fogjátok élvezni az örömködést.
Előzmény: nyaunyau (1807)
nyaunyau Creative Commons License 2007.12.21 0 0 1807
Tekintettel arra, hogy férjnél vagyok a szőrtelenítés nem csak az én magánügyemnek tekintem. Azért írtam többes számban, azaz hogy úgy gondoltuk vagy nekünk. Közösen döntöttünk, közösen élvezzük előnyeit, bár csak én "szenvedtem", de a párom mindig elkisért.
Előzmény: Teaway (1805)
Teaway Creative Commons License 2007.12.21 0 0 1806
2. Miért? Ki lehet úgy vágni a képből részletet, hogy a világon senki sem mondja meg, hogy az hozzád tartozik. Két kis kép, "Ilyen volt", "Ilyen lett" névvel.
Előzmény: Törölt nick (1804)
Teaway Creative Commons License 2007.12.21 0 0 1805
"de nekünk ez nem volt kidobott pénz"

Ki az a nekünk?
Előzmény: nyaunyau (1803)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.21 0 0 1804

Kedves Doktor úr!

 

Egy észrevétel az új honlappal kapcsolatban: ha a nyitóoldalról kattintunk az intim szőrtelenítésre, nem jön be az oldal, mert el van írva a link (a bal oldali menüből bejön rendesen). Egyébként nekem tetszik az oldal, szép, és sok hasznos infó van rajta. A kadardr.hu nyitóoldala viszont kissé ijesztő :) /viszont igen szemléletes/

 

Lenne néhány kérdésem az intim szőrtelenítéssel kapcsolatban, ugyanis fontolgatom, hogy benevezek egy ilyenre Önnél... A gyantázásból elegem van, hamar visszanő és egyre silányabb gyantákat lehet kapni. Az elektrolízis pedig sajnos ezen a területen kibírhatatlan lenne. Megtenné, hogy e-mailben válaszol rájuk? (krike87@torzsasztal.hu)

 

1. Hogyan oldja meg, hogy a kezelőfej steril legyen? Ugyanis ha jól értem, a fej hozzáér a bőrhöz kezelés közben.

 

2. Nagyon viszolygok a fényképezéstől, mert ez mégiscsak egy nagyon intim terület. Persze értem a célját a dolognak, logikus is, de megoldható, hogy csak saját használatra készüljön a kép? Nagyon nem szeretném az internetet díszíteni intim testtájaimmal :)

 

3. Az árlistában az ár a teljes fanszőrzetre vonatkozik, viszont én csak a nagyajkakat szeretném kezeltetni - ebben az esetben hogyan alakulna az ár?

 

4. A kezelendő terület körül elektrolízissel van epilálva a bőröm - nem jelent ez kockázatot? (arra gondolok, hogy esetleg "félremegy" egy kis villantás és a már elektrolízissel kezelt bőr esetleg károsodik?)

 

5. Mennyi időt vesz igénybe egy ilyen kezelés?

 

6. Más téma: van két folt a hasamon, a honlapon úgy olvastam, hogy ezeket is el lehet tüntetni esetleg. Évekkel ezelőtt egy bőrgyógyásznál jártam, aki lézerkezelést is vállalt, és megkérdeztem tőle, hogy mit lehetne kezdeni ezekkel. Ő azt mondta, hogy nem ajánlja a lézert, mert csúnya, redős lesz utána a bőr. Azóta fejlődtek annyit a gépek, hogy már nem áll fenn ez a kockázat? Nagyon tartok a dologtól, ugyanakkor jó lenne megszabadulni tőlük.

 

Egyelőre ennyi, de lehet, hogy lesz még. Válaszait előre is köszönöm.

Előzmény: klsderm (1777)
nyaunyau Creative Commons License 2007.12.19 0 0 1803

Sziasztok!

 

Nem reklámot akarok csinálni Kádár doktor úrnak, de nálam igen jó eredményt ért el a szőrtelenítéssel. Nekem az átlagosnál sokkal erősebb és sűrűbb volt a hónalj és fanszőrzetem. Maguk a szálak is erősek voltak, ráadásul szinte mindegyik dupla volt, azaz egy szőrtüszőből kettő nőtt ki. Na, akkor nem kell nagy fantázia milyen volt egy-egy epilálás, gyantázás. Ha a fanszőrzetemet leborotváltam, akkor néhány nap múlva az erős szőrzet szúrt.

Úgy gondoltuk, ha felére csökken a szőr mennyisége már az is eredmény. Három kezelés után a hónaljamon már alig volt szőr. Az első kezelésen pont kétéve voltam és az utolsón, a hatodikon idén áprilisban. Az eredmény: a hónaljamon gyakorlatilag nincs szőr, ami kinő az is inkább pihe, ha nem borotválom, akkor sem látszik. A fanszőrzet az eredeti mennyiségnek töredéke és az is vékonyszálú. A bikinivonalon kívül gyakorlatilag nincs is.

A kezelés nem egy leány álom, de kibírható, főleg, ha valaki nem a teljes fanszőrzetet akarja eltüntetni, mert a nagyajkakon kissé  kellemetlen.

Nem tudom kinek mennyi a drága meg az olcsó, de nekünk ez nem volt kidobott pénz.

klsderm Creative Commons License 2007.12.17 0 0 1802
Kedves Kovvik123!

Minél kisebb területet szőrtelenítünk, az ár fajlagosan annál magasabb. Lásd bajusz, comb ár összehasonlítást (KLSDerm 1641-es hozzászólás).
A szem alatti szőrszálak egész életükben aktívak az arra hajlamosaknál, tehát 6-8 alkalom után 1-3 évente egy ismétlő nagyenergiájú fénykezelés szükséges. A legalsó ár 10.000 Ft/alkalom (a nagyobb lézerközpontok ez alatt az ár alatt be sem kapcsolják a drága masináikat).
Az elektrolízis nem mindenkinek ad kifejezetten látható heget. Ha tényleg kicsiny területről van szó, és pár darab a zavaró szőrszál, megérhet egy-két próbaszúrást. Én először ezt tenném. Nem kell sietnie.

Kádárdr
Előzmény: kovvik123 (1800)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.15 0 0 1801
nah, végigolvastam mind a kismillió hozzászólást. csak 1 délutánomba került.:D
arra jutottam választok egy kozmetikát, és először csak kis területen tesztelem, hogy lehet-e bízni bennük (hónalj).
miből lehet tudni, hogy az ipl kezelés hatásos volt-e, és kiírtotta a szőrszálakat, nem csak kiégette? (hogy fél év múlva nem fog visszanőni?)
ha érzek csípő érzést vagy valamit, az biztos jele annak, hogy jól csinálták?
vagy ez tényleg csak fél év múlva fog kiderülni és más mód nincs, mint várni?
és akkor az ipl, ha jól csinálják, biztos hatásos, és csak akkor nem ér semmit, ha rosszul csinálják? egy lumenis géppel megfelelő szőrnövekedési időben végzett kezelés biztosan hatásos? (az most mindegy, hogy 5 vagy 10 alkalom, ha jól csinálják, akkor gondolom egy idő után csak elfogynak a szőrök (és nem 100 alkalom)) vagy el vagyok tévedve? más topikokban nagyon sok rosszat írnak hatástalan kezelésekről.
a doktor úr írta régebben, hogy a lumenis gépek jók. ha olyan helyre megyek, ahol ilyet használnak, és lesznek "fájdalmaim", az már jó jel?
van valaki itt, akinek hosszú távon is maradandó és hatásos volt az ipl-es szőrtelentés?
köszi előre is a segítséget!
kovvik123 Creative Commons License 2007.12.15 0 0 1800
Tisztelt Kádárdr!

21 éves srác vagyok. Nekem annyi problémám van hogy az arcomon a "borosta vonal" felett, néhány centire a szem alatt (járomcsontnál), van néhány (10-15) gyenge, de viszonylag sötét szál, egy kb fél mutatóujjnyi területen ami engem zavar. Szerintem max 2 villantás az a terület. A kérdésem az hogy ilyen kis mennyiséget is elvállal-e, és hogy kb. mennyibe kerül? Nem szeretném elektromos szőrtelenítéssel epiláltatni, mert félek hogy heg marad hátra, ami az arcon nyilván nem túl előnyös.

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

kovvik
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.14 0 0 1799
Vicces::-)
http://www.secret-loves.com/index.php?test=1156469
Teaway Creative Commons License 2007.12.14 0 0 1798
Azt nem írtad, hogy rendellenes helyen nőtt, rendellenes mennyiségű, vagy amúgy is előforduló szokásos szőröktől akarsz szabadulni?
Előzmény: ten60 (1796)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.13 0 0 1797
vááá. ez engem is érdekelne. egész nap honlapokat böngészek, de nem tudok választani. megőrjít a sündisznóság. tisztára elszaladnak a fiatal éveim emiatt a hülyeség miatt. alig találtam neten tapasztalatokat konkrét helyekkel. van, akit megégettek klinikán, van, aki noname kozmetikussal csináltatta és nem ért semmit. nekem meg nincs pénzem a legdrágább kezelésre.
esetleg valaki a santemed gödöllői klinikán járt már? láb és bikini 76ezer ft.
vagy a gyöngy szépségszalonban Lumines mini IPL-lel 40ezer, de ők is a santemed hálózatához tartoznak. gyanúsan olcsó. feleslegesen nem akarom kidobni a pénzem (mint ahogy senki, főleg mert alig van:D) csinálni kéne vmi megbízhatósági adatbázist, mert ez így elég jolly joker.
ten60 Creative Commons License 2007.12.11 0 0 1796

Sziasztok!

 

Én is a  "végleges" szőrtelenítésen gondolkozom. Már több evvel foglalkozó cég honlapját megnéztem, olvastam a kezelésekről. Nagyon sokféle vélemény tapasztalat van ez ügyben, és így nehéz eldönteni, hogy egyáltalán belevágjak-e vagy sem. Első felmerülő, és legfontosabb kérdésem, hogy évek múlva ( 5 esetleg 10 év ) milyen hatással lesz a lézeres kezelés a szervezetre.  Esetleg maradandó mellékhatások. Sajnos ezekről nem olvastam sehol sem. Habár egyetlen cég sem fogja leírni, hogy esetleg évek múlva, jelentkezhet -e valami ami a kezelés következménye. Ezért szeretném a ti véleményeteket kérni, gondolom sok embernek nagy segítség lenne, aki kételkedik vagy latolgatja a kezelés lehetőségét. Én valahogy idegenkedem mindennenmű beavatkozástól, így ettől is. A másik felmerülő kérdés, hogy a végleges mint az elején írtam is, végleges - e.? Vagy csak ilyen egyszerű lenne, az ember elmegy 8 kezelésre, egy kis fájdalom, nem kis mani ( ami ugyan hosszú távon megéri ) ha végleges"és utána soha többé szőr!!!!!!

Azok véleményét szeretném elsősorban kikérni aki már jó pár éve túl van kezeléseken, és aki tud nekem segíteni a döntésben. Előre is köszi

Sziasztok

cicus21 Creative Commons License 2007.12.10 0 0 1795

Koszonom,Doktor Ur,a gyors valaszt!

A kozmetologus tartos szortelenitest igert,5-6 evet 'garantalt',de azt nem igerte,hogy 5 kezeles elegendo lesz,ezert abban nem is remenykedem,hogy visszaadjak a penzt:( A baj csak az,hogy az igert 70-80% helyett kb.30%-a hollott ki a szorszalaknak(70-80%-ot igertek 5 kezeles utan).Remelem valahogy sikerul megoldanom.

Meg egyszer koszonom valaszat!

 

Cicus

Előzmény: klsderm (1792)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!