Keresés

Részletes keresés

Jonny Sniper Creative Commons License 2015.05.11 0 0 96

A legtöbb önkormányzat hirdeti azokat, amiket el akar adni. kerulet vagyonkezelője jő ötlet,általában van honlapjuk. Ha nincs ott, vagy régóta stagnál az ár ,arra vár valaki valószínűleg. Illetve annyi van még, ha az ingatlan 5mm HUF feletti értékkel bír,az államnak elővásárlási joga van. Illetve a nemzeti vagyonkezelőnek. Ilyenkor az előleg befizetése után minimum 35 napot várni kell. Üdv,js

Előzmény: Laret (93)
eekeili Creative Commons License 2015.05.11 0 0 95

"Milyen feltételekkel szokott az önkormányzat lakásokat eladni? Illetve lehet hogy olyan rossz állapotban vannak, hogy nem lehet kiadni őket?"

Más feltétellel a bentlakónak / ilyen jelenleg nincs / 

és más feltétellel a kívülállónak.

Meg kell keresni az önkormányzat vagyonkezelőjét !!

Előzmény: Laret (93)
Laret Creative Commons License 2015.05.08 0 0 93

Kedves Forumozók!

Budapesti társasházban az önkormányzatnak van 5db lakása, melyek nincsenek kiadva bérlőknek. Ezeket a lakásokat az Önkormányzat nem adná el? (Természetesen nem mind az 5db érdekelne, hanem csak 1db lakás)

Hogyan tudnék ezeknek utánajárni? Milyen feltételekkel szokott az önkormányzat lakásokat eladni? Illetve lehet hogy olyan rossz állapotban vannak, hogy nem lehet kiadni őket?

Tündi29 Creative Commons License 2006.07.31 0 0 92
Szia!!

Te ügyvéd vagy jogász lehetsz!!
Örülnék,ha segítenél!
Légyszíves írj egy mailt!!
Köszönöm,Üdw,T.
Előzmény: Wild_Bear (90)
Tündi29 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 89

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Vennék egy önkormányzati lakást a VII. ker.-ben,én már úgy venném meg,mint öröklakás. Ugyanis,aki most lakik benne,nem az ő nevén van,hanem az elhunyt édesanyja nevén. Most van folyamatban,hogy az illető nevére kerüljön a lakás. (tavaly szeptember óta húzódik az ügy,mert ülnek rajta.)

Időközben mi egymás közt ügyvédi segítséggel írtunk egy előszerződést,hogy megvásárolnám tőle a lakást x... összegért. A kérdésem a következő: van-e rá esélyem megvásárolni,mint öröklakás és, ha felmérik a lakás állapotát,az előszerződésben foglalt összeg mennyire befolyásoló tényező, amit az önkormányzat megítél ár arányában?

(Állítólag megvásárolható,csak én már kételkedem benne,mert elég régóta húzódik az ügy.)

Kérem,ha bárki tud valami tanáccsal szolgálni,megköszönném.

Üdw,Tündi

kissarkany Creative Commons License 2005.11.18 0 0 87
Szia!

Iiiigen... Csak az a baj, hogy nem csupán Pesterzsébeten van ez a "jogegyenlősdi", no meg nem semmiért ugrott meg Franciaországban Sarkozy népszerűsége például, a hazai példákat már jól ismerve szerintem...

Üdv
kissarkany
Előzmény: Törölt nick (86)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.24 0 0 82

Nekem ezek a feltételek túl szigorúak. Éppúgy, mint a lakáshitelnél.

Mivel én vidéki vagyok - vidéken vagyok bejelentve, mint állandó lakos, ezért a budapesti önkormányzatok közül egy sem érzi feladatának, hogy nekem bármilyen lakáslehetőséget nyújtson. Budapesten be vagyok jelentve egy ideiglenes címen, mert kikönyörögtem valakitől, de azon a címen sosem laktam - csak éppen annyit jelent, hogy nem kell elmennem 200 Km-re minden csip-csup kis ügyintézésért.

Az önkormányzati bérlakások kiutalásánál az adatlapon annyira részletesen kell megadni, hogy hol merre laktál, és persze mindenhol be kellett volna lennem jelentve- pedig a lakástulajdonosok nem nagyon szeretik, ha az albérlő bejelentkezik.  A bejelntett lakcímemen a szomszédoktól kéne igazolást kérnem, hogy tényleg ott lakom, nem iszom, nem verem a családot, és randalírozom éjszaka.

Szintén hasonló példa:

Szombaton voltunk a Media Markt-ban megkérdezni, hogy hogyan lehet náluk részletre venni a sz.gépet, a kiscsaj azt mondta az információban, hogy nem vehetünk részletre, mert én munkanélkülin vagyok, anyám meg Keszthelyen van bejelentve, és akkor a bank akadékoskodni fog, hogy hogyan jár be, ha egyszer Budapesten van a munkahelye.

Mindegy. Nemsokára úgyis megnyerem a lottót, és megveszem a Media Marktot zsebből.

Előzmény: Törölt nick (77)
petike23 Creative Commons License 2005.10.10 0 0 80

"A XVII. ker-ben kínáltak kb. 10 nyomorult, lepukkadt 25 - 26 m2-es lakást bérlésre."

Akkor milyen lakást kell leadni "cserébe"..?

Előzmény: Törölt nick (79)
petike23 Creative Commons License 2005.10.10 0 0 78

Nem teljesen kristálytiszta.. leadom az Önkormányzatnak a saját tulajdonú lakásomat, és kapok érte egy bérlakást..

Nyilván ezek is az anyagi gondokkal küszködő nyugdíjasokra pályáznak.. :(

Előzmény: Törölt nick (77)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.10 0 0 76

Köszi!

Megtaláltam!

:-)

Előzmény: Törölt nick (74)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.08 0 0 73
Megnéztem a weblapjukon a helyi pályázatokat, de ott nem volt lakáshirdetés. Megnéztem a többi önkormányzat lapját is, a XIV.ben hirdetnek bérlakásokat, de csak kerületi lakosoknak, ill van egy furcsa kitétel : legyen saját tulajdonú, XIV. kerületi lakásod, azt oda kell adnod az önkormányzatnak - nem csak úgy kölcsön, ahogy ő ad helyette bérlakást, - hanem örökbe! Ez azért így lég fura, nem? Ha van lakásom, akkor mért kéne nekem önkormányzati bérlakás?
Előzmény: Törölt nick (64)
Vanesszababa Creative Commons License 2005.10.05 0 0 72

Szia!

Akit én találtam az 700 körüli összeget mondott. Ügyvédi díj, 3as csere vagyonszerzési illetéke stb. De pontosan nem kérdeztem rá hogy melyik tétel mennyi. Valószínűleg ezért az összegért már a cserealapot is ő biztosítja, ami mint tudjuk nem lehet több, mint 3M ft, hiszen ehhez tartozik a legkevesebb vagyonszerzési illeték, illetve az önk.sem hülye és nehezen fogja elhinni, hogy valaki elcserél mondjuk egy 15m Ft-os saját ingatlant egy 3-4 m ft-os önk.lakásra... Mindenesetre átküldöm neked a prividre a számát és nevét. (Egyébként meg ez az összeg korrekt üzeltfeleknél, nem teljesen a vevőt terheli, szerintem. De ez csak tényleg magánvélemény.)

Előzmény: Zserci (71)
Zserci Creative Commons License 2005.10.05 0 0 71

Meg tudná valaki mondani, hogy egy 3-3.5 milliós önk. lakás után mennyi reálisan az összes plusz ktg? Tokkal vonóval, tehát ügyvéd, 3. lakás, minden illeték, stb.

És ha nem túl naiv kérés, esetleg azt is, hogy-hol keressek korrekt, reális áron dolgozó ügyvédet, aki önk. lakásokkal is foglalkozik. Az eddig ajánlott (!) kettővel egyáltalán nem vagyok megelégedve, mert homlokegyenest ellenkezőjét mondták bizonyos dolgokról és 8x-os árkülönbség van a kért két díj között. Akár konkrét ajánlat is jöhet ide: zserci@yahoo.com.

Vanesszababa Creative Commons License 2005.10.04 0 0 68

Meg van. Az a sztori. Akit esetleg még érdekel:

http://www.nol.hu/cikk/379443/

Ez is milyen érdekes: ezt már 3-4 hónapja lenyomták valami vasárnapi közérdekű műsorban (Napló? Fókusz?...) most írtak róla egy cikket és úgyis minden marad a régiben, vagyis kiutalva nekik. Éljen az igazságos elosztás!

Előzmény: Törölt nick (67)
Vanesszababa Creative Commons License 2005.10.04 0 0 65

Én már nem tudok elrohanni újságért, fent van valahol a neten? Ha nem, akkor megírnád, hogy mit írt???

Vagy ez megint az a sztori, amikor a képviselőtestületi tagnak "valahogy" soron kívül megszavaztak egy önk.lakást??? (Ez is mekkorra szemétség volt!!!!)

Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.04 0 0 63

Ezt a pályázatot melyik önkormányzat hirdeti? Mert ha a XIII., akkor csak a saját lakosainak szól. már önkormányzat honlapján nem találtam.... Ha megmondod melyik, felhívom őket.

És köszi!

:-)

(A 180 EFT-ot kölcsönkérem, a felújítást elvégzem magam, és a tisztasági festés nem több 10ezer ft-nál, mert szeretek falat festeni. Éljen a Héra falfesték!!!)

Előzmény: Törölt nick (49)
kissarkany Creative Commons License 2005.09.27 0 0 62

Köszi, s jó éjt nektek...

(A nem éppen Józsika stílusú gyerekem miatt is mindent igyekszem megpróbálni, a félsz és a szélmalomharc szellem, a csókosság hiánya, a nem korrupt formaság az erősebb érzésem ennyi tapasztalat után...

No, de hátha, meg úgy döntöttem szombat tanfolyam után szoli, s olyan kúltúrájú viselkedés, ha itt az a nyerő...

Mint a vak, majd meglátjuk... A mondás korábbi, mint pl. egy két klinika, így még hátha bármi, no meg a csoda, hisz nem ingyé kérném, s átkozódva, még azzal a civilizációval se nem...)

Előzmény: Vanesszababa (61)
Vanesszababa Creative Commons License 2005.09.27 0 0 61
Sok sikert a hétfőhöz!!! Remélem lesz valami eredménye!
kissarkany Creative Commons License 2005.09.27 0 0 60
Én is kinőttem a mesék bűvöletéből...
Itt szavakban is, csak akkor leszünk valakik, ha ajánlócédulákat kezdenek gyűjteni, s addig, az az érzésem sajna...
Én már megkérdeztem az ombudsmant is, van-e jogunk az egészséges élethez esetleg nekünk is, aki diplomatikus válaszában közölte, nem illetékes ennek megítélésében... Akkor miért is vannak - jut eszébe a hivatalokról az embereknek.
Sok esetben, mert én sem akartam kiskapukat kihasználni, előnyömre nem vált jöttem rá, mint Te is most a picur válalásánál...
Híg agyammal akkor sem értem miért kell annek így működnie, hogy csak ún. tisztességtelen úton érhető el valami...

Előzmény: Vanesszababa (59)
Vanesszababa Creative Commons License 2005.09.27 0 0 59

Nem is nagyon tudom mindezt kiegészíteni...

Eszembe jut édesanyám, aki 9 évvel ezelőtt halt meg: 1986-ban megkérdezte, az akkor még egyeduralkodó "villanyszámlás nénit" (aki akkor még szedte az összes közüzemi díjat, nem csak a villanyt, vagy a gázt, vagy...) hogy "Ez a ház nem sokára ránkdől. (Tényleg omlottak már akkor is a falak, meg vele együtt a elrozsdásodott vasbeton darabok is a gang aljáról) Nem akarják ezt megcsinálni? Mikor fogják felújítani?" Erre a "villanyszámlás" néni közölte: Majd 2000-ben.

Akkor ez nagyon messzinek tűnt. Pláne 9 éves fejjel. Most már (28 évesen) örülnék neki, ha igaz lett volna....

És a hab a tortán. Az első lányom születésekor (1999) azt a felvilágosítást kaptam a "nem tudom én milyen" Üllői úti irodában, hogy a mi házunk kb. 10 év múlva lesz felújítva. Ez 2009 lenne, DE: Kb 3 éve azt olvastam a Ferencváros című lapban, hogy még 10-15 év a teljes rehab befejezése. Ez rossz esetben akár 2017 is lehet. Addigra már a lányom érettségi bankettjén is túl leszünk :-(

Persze lehet hogy valami csoda folytán (amit akár pénznek is nevezhetnénk) hamarabb történik meg mindez, de én már nem hiszek ezekben a csodákban. 1986 óta nem.

kissarkany Creative Commons License 2005.09.27 0 0 58
Szia!

Én nem csak egyedülálló anya leszek/vagyok... Azért is költöztem ide pár éve a Mihalkovicsról... 3,7 millával nem tudok mit kezdeni amit az önkormányzat felajánlott. Viszont miért kötelezettségem a mások zsivaját hallgatnom, mocskát kerülgetnem, hányingerrel küzdenem, míg felérek, no meg az öt rendőrautós ingyencirkuszt is kihagynám, mert unalmukban késsel játszanak egyesek. A híresen hírhedt 10. a mienk. Akarsz még valamit tudni róla amiért basztatom az önkormányzatot folyamatosan?! Mi biztos nem vagyunk emberek... Hétfőre időpontot szereztem több év után, de lehet, hogy tényleg állattá válok... Rehab? Ha a beigért néhány éve megtörtént volna sem ártott volna, de a fene sem tudja itt mikor lesz valami.
Azért köszi, s megnézem majd az oldalt.
Vigyázz Magadra, meg, ha jól tudom nem is egy picurra...
Üdv
kissarkany
Előzmény: Vanesszababa (57)
Vanesszababa Creative Commons License 2005.09.27 0 0 57

Húúúú! Az tényleg gáz. Mármint a Gát u. eleje. Hiába van közelebb a rehab területhez mint a Haller u, azért még sem főútvonal és sajnos sokkal több a bérház is amit írtad is: etnikummal teli. Sajnos így hirtelen nem tudok semmit, de első lépésként szerintem próbálj meg hozzá találni az ingatlan.com-on egy cserealapot.

Egyébként az önkormányzatnál még nem érdeklődtél iránta hogy mikor akarják "szanálni" a házatokat (egyáltalán akarják???)? Vagy a másik lehetőség még: lelépési díj (ez csak akkor ha minden kötél szakad, mert az összege nem túl sok).

Hát előljáróban ennyi, remélem valamelyik segíteni fog!

Előzmény: kissarkany (56)
kissarkany Creative Commons License 2005.09.26 0 0 56
Szia!

Valami kétszobásat min. rendezett házban nem tudsz véletlenül? Ha üresen áll is érdekelne... Az enyém ötvenegynéhány Ferencvároson belül, így nem is ezzel van gondom, hanem a miatta levő egyéb gondjaimmal, mert túl "dzsindzsás" (Gát 10. -bárki megnézheti elrettentő példaként ezt is)...
Köszönöm
kissarkany
Előzmény: Vanesszababa (55)
Vanesszababa Creative Commons License 2005.09.26 0 0 55

A választ a  prividre írtam!

Üdv!

Előzmény: Zserci (54)
Zserci Creative Commons License 2005.09.26 0 0 54

Hol található a lakás és mennyiért kínálod?

Egyébként más, hasonló paraméterekkel rendelkező (1 szobás, összkomfortos, de min. komfortos) bp-i önkormányzati lakás is érdekelne, ha van valakinél ilyen "elfekvőben". A lényeg, hogy a ház ne legyen nagyon balhés. Ez hülyén hangzik, de nem tudom jobban megfogalmazni, szóval mindennapos késelési jelenetek és hasonlók kizárva. Lehet magánba is: zserci@yahoo.com.

Előzmény: Vanesszababa (51)
Vanesszababa Creative Commons License 2005.09.25 0 0 53
Utóbbi.
petike23 Creative Commons License 2005.09.25 0 0 52
Ezt ott találtad, vagy Te hírdeted..?
Előzmény: Vanesszababa (51)
Vanesszababa Creative Commons License 2005.09.24 0 0 51

Az ingatlan.com-on felbuzdulva:

Az alábbi önkormányzati lakásom bérleti jogától megválnék egy kedvező ajánlat tükrében:
29 nm-es szoba konyhás, földszinti lakás,  körfolyósos házban, a
szobán utcai ablakok 3m magasságban. Általam kiépített zuhanyzó és
WC található a konyhában. Fűtése mindkét helységben gázkonvektor.
Gázboyleres, de villanyboyler is található a konyhában!
A konyha alapterülete 9-10 nm a szoba hasznos alapterülete 20 nm +
4nm "pincetető" (az utcáról a lakás alatt egy pincelejáró található, ez a
lakáson belül egy galléria magasságú kiemelkedést okoz - kiválóan
alkalmas hálófülkének) Vagyis a lakás bruttó alapterülete kb. 33nm.
Belmagassága 4m.

Kérem megkeresésüket amennyiben érdekes lehet az önök számára ingatlanom.

petike23 Creative Commons License 2005.09.19 0 0 50

"Van valahol valami weblap, ahol meghirdetnék, hogy hol és mikor vannak megpályázható lakások?"

Áhh.. :)

Be kell menni a kerületi önkormányzatokhoz, illetve az önkormányzati újságban is meg szokták hirdetni.

Így:

"A VIII. kerületi önkormányzat árverés alapján értékesíti az alábbi ingatlanait: ...

Megtekinthető:..."

A legtöbb ilyen ingatlan az pincehelyiség, komfort nélküli üzlethelyiség, vagy félkomfortos lakás (WC a folyosó végén).

Az árverésen nem leszel egyedül, ld. árverési hiénák címszó. :)

Ez az eladó lakásokra vonatkozik. Amit bérbevehetnél, olyat nem tudok..

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.18 0 0 48
Ha benne leszek a "Benne leszek a tévében" c. műsorban, akkor híresség leszek? Vagy inkább fogadjam anyámmá valamelyik politikust?
Előzmény: Törölt nick (46)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!