Keresés

Részletes keresés

Patreides Creative Commons License 5 napja 0 0 15352

"Bözsinek írnám, ha egy optikai szál megtörik, felülete berepedezik, el sem kell vágni..."

.

De, pont akkor kell elvágni... és újra összekötni...

.

"...drasztikusan visszaesik a fényerősség a másik végén, az pedig elég xar szolgáltatást eredményez."

.

...hogy a jelerősség minél kevésbé essen vissza, és ne legyen zajos sem.

De ezt meg lehet csinálni szarul, közepesen, meg jól. Utóbbihoz lelkiismeretes szaki kell, meg olyan cég, amelyik biztosítja hozzá az anyagot és az eszközt.

Előzmény: TLBY (15351)
TLBY Creative Commons License 5 napja -1 0 15351

Kösz az infókért, ez egyre kiválóbban hangzik, ahogy haladunk előre, mindjárt elkezdem vagdalni az ereimet.

Az a gond, hogy ahová én kérném (a réz helyére) ott nem fogja behozni (+ konnektor ott sincs, rézhez nem kellett), mert főfal, ahol áthozná, árkon, bokron, ott meg nekem nem jó. De ez privát szoc prob.

Ja, úgy igen, ha szakbarbár bűnbanda gyűri végig, mint az állat, vélhetően szánt szándékkal (így már érthető, hogy térítik át új rendszerre az ügyfeleket, ha levágják a régit, sajnos már csak az újat tudjuk IP-vel kötni, sajnos), lehet ki is adták nekik; akkor tényleg végigtolják karácsonyig, csak, hogy.

Sok lesz a lemondás.

Ebből lehet komolyabb gondom, mert én anyád +-om, mit vagdalsz jelleggel szakadok ki, ha otthon vagyok, amikor kártékonykodnak. + lehet kinyomja valaki a gumijukat, mire végeznek a szereléssel: nekem nem lesz netem, ők meg gyalog mennek tovább...

így is utálják már őket mindenhol, köpve ejtik a nevet, eddig nem értettem, de így világos.

Bözsinek írnám, ha egy optikai szál megtörik, felülete berepedezik, el sem kell vágni, drasztikusan visszaesik a fényerősség a másik végén, az pedig elég xar szolgáltatást eredményez.

Mindegy, várom a sorscsapásokat.

Előzmény: Patreides (15347)
XNC Creative Commons License 5 napja 0 0 15350

Jelerősség ott is van.

Nálunk telepítésnél mérték is....

Előzmény: BözsiBözsi (15348)
Patreides Creative Commons License 5 napja 0 0 15349

Egy elvágott optikai kábel összegányolására.

Jelerősség, jelzajszint...?

Van jel, OK., de az milyen? A jelet értelmezi egy fogadó elektronika. Mit tud vele kezdeni? Hogyan? Nem mindegy.

Előzmény: BözsiBözsi (15348)
BözsiBözsi Creative Commons License 5 napja 0 0 15348

"Anyám! Ezek a legolcsóbb reparálási megoldások az optikai kábelre, így a jel már soha nem lesz olyan, mint eredetileg volt."

Ezt hogy érthette??

Egy optikai kábelen vagy van jel, vagy nincs.

Olyanról nem tudok, hogy "félig" van, vagy "egyharmadig" van jel...

Előzmény: Patreides (15347)
Patreides Creative Commons License 5 napja 0 0 15347

"Arról nem szólva, hogy, ahol behoznák sem helyem, sem konnektorom a xarjuknak." 

.

Behozták az optikai kábelt, és arra húzták tovább a lakásban (előszoba -> szoba), ahová kértem. 

Ott aztán raktak a falra egy optikai végpontot, egy csatlakozót, amibe bedugták az optikás modemet.

Ebből mehet tovább aztán minden, telefon, internet, tévé... utóbbiak akkor, ha előfizetek náluk ezekre.

Mondjuk nekem nem volt sok választásom, mert bár ingyen csinálták, de mivel úgy kezdték az egész folyamat elején, hogy lemondták a régi rézkábeles előfizetést, de ha akarom, bejönnek az optikával... hát jöjjenek, mondtam az ügyintézőnek.

Nyilván ott csinálják ezt, hová már korábban elértek a lakás közvetlen közelébe az optikai kábelükkel.

A szerelők meg vérprofik voltak, ellentétben a digis mekkmesterekkel, akik pár héttel korábban vandálkodtak errefelé... Na, az brutál volt, egyik helyen tökön-paszulyon át bekötötték az üvegszálas kábelt, közben mások hasonló kábeleit meg elvágták... volt internet, nincs internet...volt tévé, nincs tévé... És aztán a terelés, a sunyi lapulás, hogy ők aztán nem, semmit...

Hogy a One a volt digis részre honnan szerzi ezeket a barbárokat, számomra rejtély.

A Telekom emberei igazi szakemberek voltak, és még a viselkedésük is normális volt. A One/digisek után maga volt a felüdülés.

A poén az, hogy az egyik telekomos korábban maga is digis volt, és amikor ránézett arra a munkára, amit ezek hagytak maguk után, csak valami olyasmit mondott, hogy "Anyám! Ezek a legolcsóbb reparálási megoldások az optikai kábelre, így a jel már soha nem lesz olyan, mint eredetileg volt."

És a félő az, hogy minél többen kötetnek be velük One/digis kábelt a társasházban, annál több esély lesz a már működő rendszerek elbarmolására, ha ilyeneket küld ki továbbra is a One. Hogy egyet bekötnek, kettőt átvágnak... Az "előbb vakon belevágunk a fali kábelcsatornákba, aztán megnézzük, mit csináltunk... de azt is csak akkor, ha otthon vannak az érintett lakók, és kirohannak, hogy hová lett a tévéadás?" módszerrel.

Csak hát a Telekom egyelőre drágább, mint a mostani régi digis előfizetés... na meg az az IPTV... de ha a One is átáll erre a régi digiseknél is, akkor már ott lesz valódi választási kényszer és esély a Telekomra is.

Előzmény: TLBY (15346)
TLBY Creative Commons License 5 napja 0 0 15346

Kösz, király vagy, ez az infó kellett. Most, akkor minden rendszert, ami működik meg-tatnak, fűtésől, telefonon a kábelig, ami meg döglődik villany, lift, víz rám rohad jövőre, szuper. Nálunk melős lesz nekik, mert egyik sem húzta ki ajtóig az optikát, gondolom azt is rámlőcsölik. Arról nem szólva, hogy, ahol behoznák sem helyem, sem konnektorom a xarjuknak. Most nagyon rászálltak, ezekre az átkötésekre, minden forintért lehajolnak. Mert jövőre a magyar nép a sarkára áll, kinyílik a tárcája és fizet. Lesz nemulass!
Érdekelne, hogy zajlott az átkötés, meg, hogy IPTV-hez CAT hányas UTP-ket húznak ki, aki már ezeken sínylődik, úgy One, mint T eszközöknél.

Előzmény: Patreides (15345)
Patreides Creative Commons License 5 napja 0 0 15345

"S az, hogy került be? Itt a lakásokig sem húzták el, csak a felszálló vezetékig."

.

Negyvenéves matávos rézdrótos telefonvonalat korszerűsítették optikára, nem kértem, csinálták, aztán a végpontra már olyan kütyü került, amiről már mehet az internet is, a tévé is... ha előfizetem azt is.

De egyelőre nem.

(Ja, igen... az optikát már pár éve idehúzták - már nem is emlékszem, a Digi előtt, vagy csak utána valamivel? -, de a lakásba csak most, hogy eszükbe jutott a rézdrótos telefonvonalat önszorgalomból lecserélni.)

Előzmény: TLBY (15344)
TLBY Creative Commons License 5 napja 0 0 15344

S az, hogy került be? Itt a lakásokig sem húzták el, csak a felszálló vezetékig.

Jobb esetben jan 2-től, rosszabb esetben dec 23-án megjelenik a mikulásruhás oneos ember, hogy jönne fúrni, ha rá tetszik érni. Ha nem tetszik, akkor dec 27 + 27 rugó kötbér.

Azért lenne érdekes, mert még az exUPC, exVoda sincs szerintem összehozva az exDigi hálózattal és az optikát sem húzták ki. Két hónap alatt azt simán megcsinálnák. ÁSzF alapján vélhetőleg nem ez az utolsó ilyen (meg még ilyenebb) ház, nemhogy országosan, de az utcában sem. Úgy már eléggé hihetetlen, hogy ebben az évben összedobnák (olyan is lenne). Ezekből a dobozokból sincs elég egyelőre, isminek is csak kártyát tudtak adni.

Előzmény: Patreides (15341)
Patreides Creative Commons License 5 napja 0 0 15343

Írtad, jó cikk... Gondoltam, ennyire jó. :)

Előzmény: XNC (15342)
XNC Creative Commons License 5 napja 0 0 15342

Te úgy gondoltad, hogy majd a HWSW megírja azt, amit még a cég se tud?

Előzmény: Patreides (15340)
Patreides Creative Commons License 6 napja 0 0 15341

Mondjuk nálam bent van a lakásban a Telekom végpont cucca, nem áll semmiből váltani, ha az kedvezőbb.

Előzmény: Patreides (15340)
Patreides Creative Commons License 6 napja 0 0 15340

Pont az nem derül ki, mi van, vagyis inkább mi lesz és mikor a Digi-s háztartásokkal.

Előzmény: XNC (15338)
TLBY Creative Commons License 6 napja 0 0 15339

Kösz, mindjárt kedvem szottyant, bexaranyoztad a napomat. Nagyban még ocsmányabbak. 10 rugót lexarnám, ha működne. "a Magyar Telekomhoz hasonlóan teljes mértékben átáll az IP-alapú tartalomtovábbításra, beleértve a lineárisan adásokat is." alig várom, hogy? Baxnak kötni, csak boxot hurcolásznak. Én húzgáljam fel az IP-ket?

Előzmény: XNC (15338)
XNC Creative Commons License 6 napja 0 0 15338

Itt 1 jó cikk róla:

https://www.hwsw.hu/hirek/69792/one-magyarorszag-onetv-televizio-set-top-box-android-minibox-pro-soundbox.html

Kiderül belőle, hogy olyan rendesek, hogy ha a régi ügyfél eszközcserét kér, csekély 10 rugóért már meg is csinálják....

Előzmény: Patreides (15334)
TLBY Creative Commons License 6 napja 0 0 15337

OFF

Nem tudom mire gondolsz, hogy mi lesz így. Amit leírtam részben már megtörtént, tény, vagy, jelen állás szerint bejelentették/tervezett.

(Ha te is társasban lax és még nem voltak ilyen beruházások, jobb, ha érdeklődsz, mert nagy meglepetésben lehet részed jövőre, ha nincs felesleges 3-5 milliód kicsapni az asztalra. Itt szept 1-től volt a bejelentés, tavasszal még úgy volt, hogy a teljesen dög villamos hálózat lesz felújítva. Ez elmarad, fűtéscsőre, távleolvasós mérőkre, hungarocell szemétre és sok-sok felesleges szerelésre megy a lé és az idő.)

Körbekérdeztem, ismeretségi körben: a fővárosban csengetni kell, már el van dönteve. Mindenki benyelte, mint mindig.

Paneltől elszakadva, rokonnál 800 Matyi kéménybélelés, 1,2 milka gázhálózat és elektromos felújítás után közölték, hogy a döglött vízmelegítőt nem tudják javítani, sem cserélni, elektrromos kell, amit, viszont nem bír el a hálózat, eddig tart 25000000-nál, hála a lakóközösségnek. Nem kívánságműsor volt. Érdemes társasban élni, mert alacsony a rezsi.

A gyújtogatásról én nem írnék az erre vonatkozó idei törvénymódosítások fényében. A magyarság már csak olyan, ja nem. Legutóbbi KGy-en, vagy heten voltak, abból négy a házkezelőség, marhára érdekli

a lakókat a sorsuk, vagy nem számít a pénz. Mondjuk jó sok, jó nagy kocsi szaladgál országszerte, van pénz lóvéra.

Ami meg az energiahatékonysági sarcokat illeti (és a kiadások közül ez a legföldhöz vágóbb, kábel TV-t, gázt le lehet mondani, a fűtést, melegvizet egyénileg nem), nem nagyon van menekvés. Úgy a jelen hatalom, mint MP, vagy EU, mind ezt nyomja. (Olyan emberek találják ki, akik beosztottak soha nem voltak, villákban laktak, amik fenntartását államileg fizették.)

Lehet kedvezményes, uzsorahiteleket felvenni rá. Arra nem térnék ki, hogy a környezetvédelem szempontjából ez mennyire kamu (5-10 év garos, soha meg nem térülő, gyártás során és az esetleges ártalmatlanításkor x 1000000 köbméter vizet elszennyező/CO2-t kibocsátó műanyag xarok beépítése vs 120 éve nem fejlesztett geotermikus kihasználtság) és a beszedett cash hová lesz áttolva.

Lehet támogatásra pályázni. Pályázni igen, nyerni nem, de nyeremény esetén is kell nem csekély önerő.

ON

Előzmény: janderka (15336)
janderka Creative Commons License 6 napja 0 0 15336

OFF

Ha így lesz, csak rájuk gyújták a Parlamentet (akárki is lesz majd hatalmon), nem? 

ON

Előzmény: TLBY (15335)
TLBY Creative Commons License 6 napja 0 0 15335

Hány Deák a kötbér rá, ha előfizetőnél megy tönkre?

Csak 2500/hó, de minden is csak +2000 szept 1-től, okt 1-től, dec 31-től, jan 2-től, pedig (KK + 40-60%, első körben) 1024 Ft/lityó a benya, ha így marad az olaj téma, az mindenre is ráteszi magát.

Ha a gázba is beletúrkálnak (engem nem érint, csak a pékáru árában, meg a villanyban, ahol gázerőműből jön) 100-300°% emeltyű.

Diszkriminatíve csak panelosoknak kötelező távhő korszerűsítés, szigetelési program, nem lesz sok kicsit?

ON, legutóbbi infók alapján jövöre lejár a távköz szolgáltatói árstop is, az mennyit dob rá pluszban?

Patreides Creative Commons License 2025.11.04 0 0 15334

Rezsicsökkentve, nyilván. :)

Előzmény: XNC (15333)
XNC Creative Commons License 2025.11.04 0 0 15333

Állítólag a Soundbox 2500 Ft/hó!  :)

TLBY Creative Commons License 2025.11.04 0 0 15332

Az hiányzik még nekem, lekódolt jelhez, kötbéres, szolgáltatói vackok. Ha nem ismerném milyenek, a leírás szerint jó is lehetne, de már a Digi műanyag szemete sem működött.

A képek alapján (One honlap) Made in TEMU.

Előzmény: Patreides (15329)
nicko Creative Commons License 2025.11.04 0 0 15331

dehogy nem..önfényezős!  ;)

Előzmény: XNC (15330)
XNC Creative Commons License 2025.11.03 0 0 15330

Hát ez elég semmitmondó.......

Előzmény: Patreides (15329)
Patreides Creative Commons License 2025.11.03 0 0 15329
Törölt nick Creative Commons License 2025.10.29 0 0 15328

One ÁSZF December

TLBY Creative Commons License 2025.10.25 0 0 15327

Most épp ~80%-on pörög, visszaeseget töredékére, de az lehet szerver oldali. A kit érdekel hozzáállást jól megfogta a bizonyos reklám, csak őket se.

potika Creative Commons License 2025.10.25 0 0 15326

Streamingnek nem kell nagy sávszél inkább stabil kapcsolat. A netflix 4K stream max. sávszélessége pl. kb. 15 megabit, egy 100-as csomagon akár 6-an is nézhetik, de 4-en biztosan.

Előzmény: bakibaby (15325)
bakibaby Creative Commons License 2025.10.25 0 0 15325

"nem nagyon érdekli a népséget pár maradék gamer és torrentes kivételével a szélessávú net"  - és a streaming csatornásokat.

Előzmény: TLBY (15324)
TLBY Creative Commons License 2025.10.24 0 1 15324

Majd kell, ha elég meggyőzhető átácsorog a házban, kábel nem szab gátat, lekódolják. Bár kódkártyával sem kellhet, nem tudom, lesz majd ilyenem, még nem volt. És, ameddig terjed a lakosság IQ-ja "valami UPC", ez az időpont belátható. Nem nagyon van kedvük újrakábelezni, még ott sem, ahol várták, mert kukás a net, csak sápot szednek. Amit a Digi nem épített ki, az már úgy marad és mobil net miatt nem nagyon érdekli a népséget pár maradék gamer és torrentes kivételével a szélessávú net.

Eddig is minden így ment a házban, egyre hitványabb megoldások, egyre drágábban. Már teszteltem UHF létraantennát T1 kanálisok jönnek vele, csak, azokat meg nem nézem.

A reklámok nagyon ócskák, a manó után "végre" bejött a madaras csibéje és akik jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóságokat árulnak. A legélvezetesebb, mikor úgy osztják el, hogy két szemét közt, minden 2. jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóság. Akkor szottyan kedvem kiszabni a TV-t.

Előzmény: janderka (15321)
Patreides Creative Commons License 2025.10.24 0 1 15323

Ez így van, de én arról írtam, hogy bármelyik csatornán, ha éppen végigpörgetem a listát valami nézhetőért bármikor is, jó eséllyel reklám megy, és nem tudok belenézni a műsorba, hogy na, érdekes dolog megy-e. 

Előzmény: NB2 (15322)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!