Keresés

Részletes keresés

geodo1 Creative Commons License 3 napja 0 0 5456

ne sértődj már meg mindenen! :) nyilván tudtam, h mire gondoltál az előző hsz-edben, ezért is reagáltam neked, h nyugi, senki se mondott olyat, amit te beleértettél. azt írtam csak, h a hellaszon kvázi az összes thassos fórumos ágin keresztül utazik, foglal szállást, stb., így már csak ezért sem tud olyan vita lenni ági dolgaiból, mint itt. Ám ebből nem következik, h a hellaszhoz, mint oldalhoz köze van a nőnek. 

 

Előzmény: balazsh (5455)
balazsh Creative Commons License 3 napja 0 0 5455

Bocsánat, hogy olvasgatom a fórumokat itt is, és még a friss  tapasztalatokat is megírom.

Bár lehet, hogy ezt nem kellene..... De a kedvencekben benne van, így láttam, hogy történt valami.

 

Akkor olvasd el, mit írtál az 5447-es hozzászólásban. ;)

 

Köszönjük!

 

 

Előzmény: geodo1 (5454)
geodo1 Creative Commons License 4 napja 0 0 5454

még nyaralás közben is belefér egy kis ágivédés? :)  amúgy meg persze, h nincs, senki sem állította, h van. de inkább élvezd a szigetet, jó pihenést nektek!

Előzmény: balazsh (5452)
balazsh Creative Commons License 4 napja 0 0 5453

Bocsánat, Görögországból akart lenni.

 

(a telefon nem a legideálisabb...)

Előzmény: balazsh (5452)
balazsh Creative Commons License 4 napja -1 0 5452

A "mindent jobban tudóknak" üzenem, hogy Áginak semmi köze a hellesz-hoz.

 

Üdvözlettel Görögorszából, ezúttal Zakynthos-ról.

 

 

 

geodo1 Creative Commons License 5 napja 0 2 5451

nem hiszem, h bárkit is meglep, de persze most sincs igazad. mint írtuk is, bookingon, tripadvisoron és társain megtalálható, gyakran több tucat, akár több száz értékeléssel rendelkező szállások után érdeklődnek az esetek úgy 98%-ban. és itt most erről volt szó, nem a maradék kettőről, amiről voltál szíves megemlékezni. azzal természetesen az ég világon semmilyen probléma nincs. vagyis, probléma a többivel sincs, csak éppen nincsen sok értelme.

Előzmény: pamag (5450)
pamag Creative Commons License 5 napja -1 0 5450

"...mondjuk én ezt egyetlen fórumon se értem, hogy miért kérdeznek véleményt egy adott szállásról. ott a rengeteg direkt szállásfoglaló oldal, millió véleménnyel,..."

 

Mert egy adott utazási iroda konkrét, éppen abban a szezonban működő szállásai után érdeklődnek.

Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 5 napja 0 0 5449

"Ma már tök mindegy, hogy Görögországba mégy, Törökországba mégy, Egyiptomba mégy, Spanyolországba mégy, vagy Thaiföldre mégy, a nyaralók nyaralni akarnak és nem az adott ország specialitásaival ismerkedni (vagy csak nagyon kis részben)."

 

Mindig is mindegy volt, illetve volt egy ilyen hatvanas évekből datált karibi-délamerikai ideál, fehér homok, kék víz, napernyő, koktél, és mindenki mindenhol azt keresi, és meg vannak sértődve, ha valami különbözik tőle. Egyrészt, másrészt meg nekem is annyira van jogom befolyásolni a beszélgetés menetét, mint bárki másnak, főleg, ha az a bárki más ostoba és igazi érdeklődéstől mentes. Ez van.

Előzmény: Pierr_Kardán (5446)
geodo1 Creative Commons License 5 napja 0 2 5448

teljesen egyetértek! ráadásul hiába segítesz az ezután érdeklődők 90 %-nak azzal, h megadod a linkeket, általában még be is sértődnek, mert egy: nekik személyes tapasztalás kell (azt kapnak és látnak ott ugye), kettő: magyar véleménye számít (miért is?), három: az mindegy, h oda mi van írva, ha itt ír egyvalaki, az a tutti (szemben ötszáztizenhét véleményből kialakult átlaggal, amiket egyenként is meg lehet tekinteni). :D

autó: jaja, abszolút ez is hozzáadandó az előző gondolatomhoz, igen, ez is állandó, ugyanazzal a 3-4 kérdéssel! :D

 

 

Előzmény: 'szti (5445)
geodo1 Creative Commons License 5 napja 0 0 5447

várj, nem is mondtam, h beszéljenek másról, teljesen igazad van! ha az odajárok erről akarnak, akkor azok, akik kisebbségben vannak és másról, oldják meg másutt. (meg is tesszük egyébként, többnyire maszekban). csak arra reflektáltam, h azért nem egy nagy meló ott békében lenni, mert ha sznobizmus ez, ha nem, ha beképzeltség ez, ha nem, olyan szellemi szinten egyszerűen nincs is min összekülönbözni. ráadásul, amiből itt vita alakult ki évek óta, az ott elő sem fordulhat, mivel mindenki ági szoknyája alatt figyel.

 

a második gondolatoddal viszont vitatkoznék, vagy legalábbis vitatkozni 'szeretnék'. mert talán azért szerencsére ennyire nem rossz (még?...) a helyzet. sok utazót érdekli is a célpont, nem hozomra választ, meg két fényképből a katalógusból. szerintem a hellasz színvonala pl. az index utazási fórumainak színvonalával összevetve is egészen siralmas képet mutat. persze itt is vannak kivételek, mert pl. az itteni rodosz az simán eléri az átlag hellaszos topikok szintjét. :D

Előzmény: Pierr_Kardán (5446)
Pierr_Kardán Creative Commons License 5 napja 0 0 5446

hm, sztem meg az oda irkálókat a sziget egyszerűen alig-alig érdekli. helyette: milyen a pontios apartman, mennyibe kerül az ásványvíz, mennyi a komp, ki a buszsofőr, aggódás április elején a nyári időjárásról, na és persze mit mondott ági erről vagy arról...és kb. ezzel be is fejeztük

 

Van némi igazságod, de ha az ott lévők erről akarnak beszélgetni, akkor erről beszélgetnek és kész...

 

 

a hellaszon lassan már nem is maradnak olyanok, akiket görögország is érdekelne

 

Ma már tök mindegy, hogy Görögországba mégy, Törökországba mégy, Egyiptomba mégy, Spanyolországba mégy, vagy Thaiföldre mégy, a nyaralók nyaralni akarnak és nem az adott ország specialitásaival ismerkedni (vagy csak nagyon kis részben).

 

(Nekem is fáj, hogy a számítógéppel kapcsolatban szinte mindenki a játékprogramokkal kapcsolatban tesz fel kérdéseket, de senki se akar assembly kódot írni :-(((

 

Dehát ez van, az emberek élvezni akarják a számítógépet, nem a programozás specialitásaiban akarnak elmélyedni :-) )

Előzmény: geodo1 (5444)
'szti Creative Commons License 5 napja 0 0 5445

mondjuk én ezt egyetlen fórumon se értem, hogy miért kérdeznek véleményt egy adott szállásról. ott a rengeteg direkt szállásfoglaló oldal, millió véleménnyel, amiből - akár fordító programmal - le lehet szűrni, hogy milyen az adott hely.

ha még egy városkáról, annak éjszakai életérő/nyugisságáról kérdeznének, azt még megértem.

jó, az árak kérdezgetése is érthető valahol, hogy mennyi pénzzel készüljenek, ha vkinek nagyon szűkös a költségkerete.

engem még az autóbérléssel is meg lehet őrjíteni, de ebben az is benne van, hogy mi nem vagyunk bérlősök :-)

Előzmény: geodo1 (5444)
geodo1 Creative Commons License 5 napja 0 0 5444

hm, sztem meg az oda irkálókat a sziget egyszerűen alig-alig érdekli. helyette: milyen a pontios apartman, mennyibe kerül az ásványvíz, mennyi a komp, ki a buszsofőr, aggódás április elején a nyári időjárásról, na és persze mit mondott ági erről vagy arról...és kb. ezzel be is fejeztük. egyébként szerintem sajnos, de a hellaszon lassan már nem is maradnak olyanok, akiket görögország is érdekelne, miközben a korábban sem túlságosan magas színvonal egészen meglepő mélységekbe esett.

Előzmény: Pierr_Kardán (5443)
Pierr_Kardán Creative Commons License 5 napja 0 0 5443

Olvasgass itt!

 

A hellaszon van heti 10-20 beírás a szigettel kapcsolatban, ott sokkal pozitívabb hangvételben folyik a beszélgetés, alapvetően azért, mert ott a kötözködő arcokat kibasszák, mint macskát szarni felkérik, hogy vegyenek fel pozitív attitűdöt.

Előzmény: radír gy (5441)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 5 napja 0 0 5442

ágika miatt feleslegessé vált a topik, ennyikeh

Előzmény: radír gy (5441)
radír gy Creative Commons License 5 napja 0 0 5441

Sziasztok!

 

Idén senki nem nyaral Thassos-on vagy csak tart Ágikától? :)

 

 

balazsh Creative Commons License 2015.05.27 0 0 5440

Nincs mit. :)

 

Ok, plusz találtam egy jó kis dombot is, arra is fel-fel futok néha ..... :)

Szépen lassan jön a sebesség.... ;)

Előzmény: janesz72 (5439)
janesz72 Creative Commons License 2015.05.27 0 0 5439

Köszi!

A futást ne hanyagold!

Heti egy résztávozást iktass be!

Előzmény: balazsh (5438)
balazsh Creative Commons License 2015.05.26 -1 0 5438

Mail ment!

Előzmény: janesz72 (5436)
geodo1 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 5437
Előzmény: janesz72 (5436)
janesz72 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 5436

Valaki járt már Montainbike-al az Ipszárión és környékén? Hol lehet szerezni valósághű túrista térképet?

Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2015.05.25 0 0 5435

"Mondok egy analógiát. Megpróbáltam, megházasodtam, sem működött, elváltam. Ennek ellenére nem járok az esküvős topikokba beszólogatni a házasulandóknak, meg az esküvőszervezőknek :-)"

 

:-)

Előzmény: Pierr_Kardán (5434)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2015.05.25 0 2 5434

Aki először utazik egy helyre, az miért ne próbálhatna ki egy szervezett utazási lehetőséget? Akár Ágit is?

 

Kevesen vannak, akik már a legelső alkalommal is teljesen magánszervezésben utaztak el valahova. Aztán, tanulva az első alkalom tapasztalataiból, eldönthetik, hogy a többi alkalommal az út mekkora hányadában intéznek maguk mindent (repülőjegyet, transzfert, szállást, étkezést, helyi kirándulásokat, stb.), illetve maradnak-e egyes részeket illetően a szervezett verziónál.

 

Lehet, hogy te ma már mindent magánszervezésben intézel, első alkalommal nem biztos, hogy mindet magadnak szerveztél.

 

Szerintem hagyd meg mindenkinek a lehetőséget, hogy maga válassza meg az utazás módját, aztán a saját tapasztalatai alapján döntse el, hogy később mit tesz. Ne akard a saját tapasztalataidat kivetíteni másokra!

 

Mondok egy analógiát. Megpróbáltam, megházasodtam, sem működött, elváltam. Ennek ellenére nem járok az esküvős topikokba beszólogatni a házasulandóknak, meg az esküvőszervezőknek :-)

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (5425)
kissas57 Creative Commons License 2015.05.25 -1 0 5433

-88 óta járom Görögországot, mindig volt segítségem a szervezésben, most először van az hogy ez a feladat rám hárult ezért minden infót felcsipegetek és megosztom, ha egy szintén érdeklődő kérdésre bukkanok amire én már kaptam választ, sajnálom, hogy ide tévedtem mert ennyi mocskolódást, rossz indulatot, rágalmazó aljassággal még a leg elvetemültebb szélsőséges politikai oldalon sem találkoztam.

Lehet abba kellett volna hagynom a vissza olvasást, de reménykedtem, hogy az értelem fog előbb utóbb felülkerekedni, ami egy végre feltett kérdésben meg is villant, amiért érdemes volt belépnem, de látom azt is sikerült kioltani, nem mindenkinek tetszhet mindenki megosztása, de .....

Nem fogok a ...... esetekkel foglalkozni, mert nekik rutinjuk van ebben, és ők győznének, amivel lehúznának a szintjükre, de ha valaki ezek után itt, v. bárhol kérdez; legjobb tudásom és -ha van- tapasztalatom alapján válaszolok.

 

Előzmény: pappan (5430)
Boar... Creative Commons License 2015.05.25 0 0 5432

mindig reménykedve térek vissza, hátha végre a szigetről és lehetőségeiről, eldugott öblökről, gyönyörű falvakról, új privát hegyi útvonalakról beszélgettek.

 

Az ilyen információk begyűjtése úgy kezdődik, hogy az ember kérdez... :-)

Előzmény: pappan (5430)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2015.05.25 -1 3 5431

jó, hát nem lehet minden topik a te személyes komfortérzetednek a növelője, de a magánszervezés az szerintem a legjobb ötlet, amit kitalálhattál.

Előzmény: pappan (5430)
pappan Creative Commons License 2015.05.25 0 4 5430

Annyira idegesítő, hoy ezen a fórumon csak acsarkodást lehet látni... Eddig minden utazásom előtt jól jött egy kedves, segítőkész csoport, ahol sok hasznos infora leltem. Közel egy éve tudom, hogy idén Thassosra megyünk nyaralni, mindig reménykedve térek vissza, hátha végre a szigetről és lehetőségeiről, eldugott öblökről, gyönyörű falvakról, új privát hegyi útvonalakról beszélgettek. De sajnos hónapról hónapra csalódnom kell. Én pont tojok mindenkinek a személyes érdekeire és ellentéteire. De a sziget érdekel. És magánszervezésben csakazért is jól fogom érezni magam.

Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2015.05.25 0 0 5429

lehet, akkor ez is egy terelés

Előzmény: pamag (5428)
pamag Creative Commons License 2015.05.25 0 0 5428

"...ezt az csoportot, ez ónódi izé személyes oldala..."

 

Megnéztem, mi ez.

 

Ez NEM Ónodi Ági oldala.

 

Nem tudom, ki. De telepedett oda már több magyar is.

 

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (5427)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2015.05.24 0 0 5427

figyelj, tényleg jó lenne, ha nem reklámoznád ezt az csoportot, ez ónódi izé személyes oldala, megtalálható rajta az ominózus esküvős üzletág, az érdekkörbe tartozó apartman napi háromszori reklámozása, satöbbi. szó nincs segítőkész emberekről, csak erről:

 

"Nem szervez az utazási iroda ahol szállást foglaltál, mert ha iga akkor számíthatsz elutasításra, mert nagy a konkurencia harc, és egy kicsit más az etikai rend. Remélem azért a sok mocsok között ki tudod hámozni ki is akar Neked segíteni, és ki az aki lelki szemetesnek használja a Fórumot.

Ha kérdésed van; nyugodtan kérdezz, ha tudok, válaszolok."

 

nem szeretek nagyon paranoid lenni, de hogy tudna segíteni bazmeg egy olyan valaki, aki még nem járt thassoson, meg milyen konkurrenciaharcról beszél, mi van? ez szerintem nem egy kezdő fórumozó, ez ágnes asszony saját szövege. tehát: vagy eltűnsz, vagy elveimmel ellentétben elmegyek moderáért. kösz.

Előzmény: kissas57 (5424)