Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

showtimes 2 órája Creative Commons License 111369

akkor jüvőre csodát fogsz látni, megfeleződnek az oroszok, mert megdrágult az élet náluk, ráadásul a valutaárak még az inflációnál is erősebben emelkedtek. ilyen esetben nyugaton is a belföldi turizmus kerül az előtérbe, a többségük eddig is azért ment oda, mert olcsó. A nincs nagy úr..

 

Jah, az oroszok által kedvelt európai síközpontokba is csak azok az utasok érkeznek akik korábban lefoglalták, fizették, friss utas alig van...

 

 

Előzmény: saválló (111368)
saválló 27 órája Creative Commons License 111368

"Lehet, hogy a jövő évi egyiptomi nyaralás orosz mentes lesz,..."

 

Ebben én nem hiszek mert mióta én Egyiptomba járok nyaralni azóta számuk évről évre csak nőtt, még sosem csökkent.

 

Egy válságnak pedig előbb-utóbb vége van.

 

Ugyan mi köze van a kornak az állandó helyszínhez, hiszen épp a repülős hosszú út miatt vagy csak amiatt nem mennek inkább Egyiptomba, messzire néhányan az "idősebbek" közül.

 

Én azért nem tervezek évre, fél évre előre mert sosem lehet tudni mit hoz a jövő, ha pedig nincs lefoglalva semmi akkor változtatni sem kell az utolsó pillanatban vagy éppen még előtte.

 

Utazásilag flexibilis vagyok...nem csak Egyiptom létezik.:)

 

 

Előzmény: camel1237 (111367)
camel1237 28 órája Creative Commons License 111367

Szia Saválló. Lehet, hogy a jövő évi egyiptomi nyaralás orosz mentes lesz, csak az a kérdés, hogy ezt a pénz kiesést milyen módszerrel próbálják majd pótolni Egyiptomban. Ha helyi túristákkal, akkor az annyira nem jó hír nekünk sajnos, bár engem eddig csak kedves, európai szemmel is viselkedni tudó arabokkal hozott össze a sors, és az orosz nyelvűekkel sem volt gondom, kirívóan viselkedő hollandot, osztrákot viszont láttam többet is. Én most már a korom miatt is, nem igazán gondolkodom más helyszínen, csak sajnos az itthoni dolgok is úgy változnak, hogy fogalmam sincs egyenlőre, hogy mi lesz a helyzetem tavaszra. Azért nem akarom feladni, szeretnék találkozni nyár elején a halacskákkal ott a V. tengerben, ezért is fogok örömmel részt venni hjazmin készülődésében, mert a remény hal meg utoljára, vagy valami ilyesmi ez az idézet.

Előzmény: saválló (111352)
Andinagyanyó 1 napja Creative Commons License 111366

Hellóóóóóóóóóóó !!

Ezek a képek kb a Shams Safaga partján készültek és az Abu Somát "ábrázolják". :)

Előzmény: zsuzso100 (111363)
Andinagyanyó 1 napja Creative Commons License 111365

Szia !
Két egymás mellett levő szálloda. Az Abu Soma új(abb), a Shams Safaga elég régi.

Előzmény: ajax1 (111361)
Laci4444 1 napja Creative Commons License 111364

Köszi!

 

Tényleg a 32 kg már jóideje van. Ezt sem akartam sosem elhinni, hogy ez létezik. Pedig igen. Ez a másik véglet.

Ha búvárkodnánk is, akkor még a palackot is vinnénk a bőröndökben. :)

Előzmény: geodo1 (111360)
zsuzso100 1 napja Creative Commons License 111363
Előzmény: ajax1 (111362)
ajax1 1 napja Creative Commons License 111362

Még egy kérdés, a 88304-es hozzászólásban látható 3.kép melyik hotelről készült?

 

ajax1 1 napja Creative Commons License 111361

Szép estét!

Szeretnék foglalni nyaralást, és érdeklődni szeretnék, hogy mi a külömbség a Shams Safaga és az Imperial Shams Abu Soma között. A Youtubon ugyanazt a videókat látni mind a két név alatt. 

Köszönettel

geodo1 2 napja Creative Commons License 111360

kiegészítek, ráerősítek, módosítok. :)

 

hivatalosan nem foglalkoznak az orvosi papírral sem, ám a tapasztalat az, h általában elfogadják. de szabály nem kötelezi őket erre és nem is történik meg mindig, h elfogadják. gondolom egy háziorvosit kevésbé fogadnak el, mint egy kórházi műtétről szólót.

módosítani valóban lehet a jegyet, elég drágán. 30 napon túl még nem is annyira, 5.900 Ft, 7-30 nap között 9.000 Ft, 7 napon belül 13.950 Ft.

 

jó árak tőlünk is voltak, nagyon sokan utaztunk 100-200 forintokért két évvel ezelőtt.

 

törlés: 14 nappal az indulás előttig valóban törölheti csak úgy (ahogyan a nem fapados is egyébként). ám ezen intervallumon belül már csak úgy, ha igen komolyan fizet érte, személyenként és utanként 250 eurót. ezért ilyen nem is nagyon szokott lenni, csak a két héten túli törlés. de ez sem gyakori, tegyük hozzá.

 

árak: valóban nézegetni kell az igazán jó árakhoz (a mostani hurghadaiak nagyon nem azok), és a jó árhoz emellett szükséges lehet még a minél nagyobb kötetlenség az utazás időpontjával kapcsolatban. kötött időpontra mák az olcsó jegy. az időponthoz közel már nem szabad olcsó jegyre számítani, legkésőbb az utazás előtt 4-6-8 héttel foglalni érdemes.

 

sok rosszat lehet mondani a fapadosokról, van is valóban, ami igaz, ám a legtöbb sima rémtörténet, minden alap nélkül.

 

csomag: a wizz airnél 32 kg lehet a feladott mérete. aki abba nem fér bele, az minden költséget megérdemel. :)

 

gépek és lestrapáltág: mindkét ultra-fapados pár éves gépekkel repül, 4-5-6 év mindössze az átlagéletkor (tehát ez a helyzet a ryanairnél is, azok sem voltak lestrapáltak soha). sokat elmond a gépek műszaki színvonaláról, hogy a wizz lízingből mostanában visszaadott, legidősebb gépei most kerültek a British Airways-hez...

 

az utazási feltételeket, csomagszabályokat valóban érdemes elolvasni és betartani.

 

 

Előzmény: Laci4444 (111359)
Laci4444 2 napja Creative Commons License 111359

Szia Kathy8!

 

Már látom, hogy írtak neked a fapadosról, azért én is írok pár dolgot. Én úgy gondoltam, hogy a fapados társaságok még az orvosi igazolásokkal sem foglalkoznak, de akkor tévedtem.

Amivel Ti mentetek, ott át lehet tenni a foglalást másik járatra?

 

Az igazi fapados repülő, amikor megjelentek, akkor 1-2euró, vagy dollár-ért illetékekkel egütt elvitt, ha sikerült jókor lefoglalni. Igen jól írtam az árat. Kb. egy buszjegy ára volt. Természetesen nem tőlünk, hanem pl. a lengyelektől nagyon sok ilyen járat volt.

Azért Magyarotszágról is voltak jó árak. 15-35 euró körül lehetett utazgatni, ha jó időben lefoglaltad az utat. Aztán ez az összeg szép lassan felkúszott 60-100 euróra (ezek mind illetékekkel együtt voltak ennyiért egy irányban).

A jó idő, amit írtam :)  : utazás előtt már nem voltak olcsó utak, bár olyanról hallotam, hogy valaki a reptéren vett jegyet az utolsó pillanatban. Reptéren nem is igazán lehet jegyet venni, főleg az utolsó pillanatban. El sem tudom képzelni, hogy kiment csomagokkal, és lesz ami lesz. Nem tudom. :)

Utazás előtt pár hónappal, kb. 2-3 hónappal. Nem a frkventált időszakokban ( húsvét, karácsony, nyár, szabadságolások stb.) . Általában januárban és október körül lehetett jó jegyeket kifogni. Ha valaki "éjjel-nappal" tudja figyelni, akkor lehet, hogy talál más időpontban is.

 

A befoglalt időpontot nem lehetett megváltoztatni, vagy talán felárral, de az magasabb összeg általában, mint maga az út, de ha fontos az időpont, akkor lehet, hogy megéri.

A légitársaság törölhette a járatot már közvetlenül az indulás előtt is, akkor egy másik géppel kellett menni. Poggyász túlsúly, és egyéb büntetések. Hát igen. Ezeket nagyon szeretik betartatni, és ha nehezebb a csomag, vagy valamit fel akarunk még vinni a gépre, akkor jön a büntetés. Bár ezt már a TS is jobban figyeli, mint régen.

 

Sok rosszat lehetne írni a fapadosokról, nagyon sok megtörtént esetről hallottunk, ami ráadásul igaz is volt. :)

Nekünk ezek ellenére mindig jó tapasztalataink voltak, ha pl. a feladott csomag nem haladta meg a 15kg-ot.

A gép pontosan indult, a személyzet kedves volt (mikor magyar személyzet volt), amikor nem voltak kedvesek, akkor sem zavart minket. A Wizz-Air gépe laikus szemmel nagyon jó állapotúnak tűntek, elég halkan repültek. A Ryanair gépei jóval hangosabbak, lestrapáltabbak voltak.

Úgyhogy, ha kedvező áron lesznek a jegyek, akkor megéri velük utazni. De azért nem hülyék ezek a légitársaságok, hogy Egyiptomba pár ezer fornintért elvigyék a túristákat. Tudnak ők jó kis árakat kikalkulálni, hogy megérje nekik az utaztatás. Főleg, hogy a szezonban nem kell gondolkozniuk azon, hogy van e innen keletről valaki aki Egyiptomba szeretne utazni szezonban.

Ha valamiben tévedtem, akkor majd kijavít valaki, de nem árt elolvasni az apró betűs részeket is. :) Én is majd elolvasgatom.

 

Előzmény: Kathy8 (111345)
zsuzso100 2 napja Creative Commons License 111358

Szupi! Köszi, hogy bejelentkeztél, érezd jól magad!

Előzmény: kelefi (111357)
kelefi 2 napja Creative Commons License 111357

Sziasztok Fórumlakók!

 

 

Üdvözlet a Tropitel Sahl Hassish-ból minden Vörös- tenger rajongónak!

 

A körülmények ideélisak: levegő 29 0C, tenger 250C, szél mérsékelt ( sárga zászlós).

Tegnap érkrztünk Bécsből. Éedekes volt látni, hogy 5 percenként indult 3 járat (Marsa-ra, Sharm-ra és ide Hurgada-ra)

 

Az előző két alkalomhoz képest amit itt töltöttünk a Tropitel pozítivan változott számomra. Azok az apró bosszantó hibák, amikről két éve írtam eltüntek, sokat tesznek azért, hogy a vendégek jobban érezzék magukat. ( új étel- ital kiszolgáló helyek a parton, a medencénél- amit már fűtenek-új indiai étterm( nem része az all-inc-nak!), mindenhol -a parton is! -WI-FI stb.)

 

Ennek oka, hogy lecserélték a vezérigazgatót- aminek személy szerint örülök, hiszen két éve is írtam, hogy szerintem ő a gátja az egyébként  kiváló adottságú hotel prosperálásának. Mára belátták...

A német séfet is lecserélték egy törökre, a család  szerint ízletesebb is az étel.

 

A tenger élővilága pedig változatlanul csodás.

 

Szóval jó itt!

hjazmin 2 napja Creative Commons License 111356

A facebook-os csoportba sokan írják h lefoglalták már a jövő èvi nyaralást ;)!

Előzmény: saválló (111355)
saválló 2 napja Creative Commons License 111355

Jól van na, csak téged ez ügyben könnyű megjegyezni.:-))

Előzmény: hjazmin (111354)
hjazmin 2 napja Creative Commons License 111354

Nem csak Én tudom ... :P !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: saválló (111352)
hjazmin 2 napja Creative Commons License 111353

Pont kérdezni akartam h ezt mire írtad : 

 

..... vagy, mond már el légyszíves azt amiről én egyszerű, csak Vörös tenger kedvelő nem tudok .

 

:)

Előzmény: camel1237 (111350)
saválló 2 napja Creative Commons License 111352

"Sajna én ennyire előre nem tudok tervezni.."

 

Ezzel én is így vagyok, igazából szinte sosem foglalok hónapokkal előre, én a kivárásra alapozok no nem a L.M. árak miatt mert azok már csak nem eltűntek.

 

Az idei nyaralásunk alatt még jobban tele lett a hócipőnk a millió orosszal (ajkúakkal), sajna mindent ellepnek + az arabok is egyre nagyobb létszámban vannak jelen.

 

Egy reményünk volt a nyaralásunk után, hogy majd jövőre megyünk Marsára mert ott még  nem jelentek meg tömegesen az oroszok.....volt ez így korábban, azonban a nyár végi, őszi beszámolókat olvasva kiderült ott is tele vannak a szállodák oroszokkal (Hilton Nubian, Al Malikia stb...:-(

 

Ha ez így is marad akkor máshová utazunk, de sose mond, hogy soha.:)

 

A következő nyár még messze van, és csak Hjazmin tudja már pontosan mikor utazik a P.L.-ba jövőre.:)

Előzmény: camel1237 (111342)
camel1237 2 napja Creative Commons License 111351

Na most vedd úgy , hogy az előző írásom nem történt meg, csak türelmetlen voltam,üdv mégegyszer. 

Előzmény: hjazmin (111349)
camel1237 2 napja Creative Commons License 111350

Akkor még egyszer. Szia Hjazmin, üdvözöllek újra itt a fórumon, tudod találkoztunk ott az utazásunk helyszínén, vagy, mond már el légyszíves azt amiről én egyszerű, csak Vörös tenger kedvelő nem tudok. Kösz.

Előzmény: hjazmin (111337)
hjazmin 2 napja Creative Commons License 111349

Kedves Camel !Köszönöm szèpen hogy írtál ès a bíztatást is 💜! Puszi 😙 ✈ 👙 🐢🐳🐋🐟🐠🐚🐙🐡🐬🍸🍹🍧🍨🍰🌴🍒🍉🍓🌺🌞

Előzmény: camel1237 (111342)
geodo1 2 napja Creative Commons License 111348

ha a betegség olyan, h van róla komolyan vehető orvosi igazolás, akkor általában jófejek és visszautalják a jegy árát a wizz számlára (de onnan nem lehet kivenni, tehát mindenképpen repjegyre kell majd azt elkölteni). egyébként nem lemondhatóak és nem módosíthatóak a jegyek.

Előzmény: Kathy8 (111345)
hjazmin 2 napja Creative Commons License 111347

A sf is szerdara vasarnapra hirdeti a nyari turnusait mint a kt.Vajon 1 gèpen mennek majd...vagy 2 gèp fog menni 1 napon.?

Előzmény: Kathy8 (111343)
hjazmin 2 napja Creative Commons License 111346

Junius 28 vasarnaptol julius 8 ig megyünk☺.Marsa .... szuper.!

Előzmény: Kathy8 (111343)
Kathy8 2 napja Creative Commons License 111345

Most idő nincs megnézni, de utánafogok. A Wizznél, milyen feltételek vannak arra vonatkozólag, ha valaki családi okok miatt , betegség stb mégse tud elutazni.

Erre valaki tud valami okosat ?

 

Szerintem annyira nem kell pánikolni ,h elkapkodják a helyet még egyenlőre nem sokan merik bevállalni az irodán kívüli magánszervezést, főleg nem Európán kívülre....

Majd esetleg , ha a búvár szafarik időpontjai meglesznek, akkor indul majd be jobban a repjegy foglalás, de sztem márciusig ráér az ember....

Mi már 3szor magán szervezéssel mentünk 2szer Hurghada 1 szer Sharm, és most ezzel a jó Wizz árral valószínű megint így megyünk....csak ne törjön ki a forradalom megint , mert a Wizz visszalép mint tavaly októberben is ...

 

Szóval kíváncsi lennék a visszamondás mindkét félről ,hogy működik náluk, aki utazik sűrűn velük és tudja írja le legyen szíves! ;)

Előzmény: passass (111309)
csiszi78 2 napja Creative Commons License 111344

Mi is de számolnánk már visszafele!!!!!!:)  Mi is júniusra tervezzük......de az olyan messzinek tűnik még!:(

Előzmény: Kathy8 (111343)
Kathy8 2 napja Creative Commons License 111343

hjazmin

 

Szió :) Én örülök , és számolj csak :))) Nekem is kb akkor ennyi én júni 6 tól nézem majd Marsára :)

Előzmény: hjazmin (111331)
camel1237 2 napja Creative Commons License 111342

Szia Hjazmin. Örülök, hogy újra itt vagy. Nincs is jobb ennél a boldog várakozásnál, csak majd a megvalósult utazás. Én személy szerint nem bánom, sőt várom is majd a jelentkezéseidet, mert legalább tudunk itt majd beszélgetni, vágyakozni oda a csoda helyre. Szerintem Saválló is szereti ezeket olvasgatni, de ismered már Őt, csak még érdekesebbé teszi a fórumot ha néha ütköznek a vélemények, az érdeklődési körünk akkor is azonos. Sajna én ennyire előre nem tudok tervezni, ezért is lesz jó lesz majd együtt gondolkodni. Puszi.

Előzmény: hjazmin (111337)
alma002 2 napja Creative Commons License 111341

Gyüjtöttem, voltak kis bélyeg visa-im is.
:)

Remélem legalább a be és kilépő kártyáim még ok.

 

Előzmény: zsuzso100 (111340)
zsuzso100 2 napja Creative Commons License 111340

Szerintem nem...már 25$. Hogy tudott megmaradni??

Előzmény: alma002 (111339)