Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

kadnat egy órája Creative Commons License 109972

FM1, öröm volt olvasni a beszámolódat! Köszönet érte!

Főleg a mit nem szeretnétek csinálni lista az elején és a hozzáállásotok a személyzethez tetszett. Nem is tudom, hogy az aki lenézi őket, hogy várja el, hogy kedvesek legyenek vele. Mi most már hatodszorra vágunk neki Egyiptomnak, de eddig soha nem volt ebből gondunk és mindig találtunk egy-két beszélgetőpartnert a takarítók vagy kiránduláskupecek között, akiktől sok mindent megtudtunk, arról hogyan is élnek ők igazán. Az első utunk előtt én voltam a legszkeptikusabb, de adtam egy esélyt nekik és bevált. Nem véletlenül térünk vissza 6. alkalommal is, most már 2 gyerekkel.

 

Egy köszönöm csodákra képes, főleg, ha arabul kapják.  SUKRAN (sukrán).

 

Visszajött az utazókedvem! :-)

Vasárnap indulás!!! :-)

Előzmény: Fata Morgana1 (109961)
Fata Morgana1 másfél órája Creative Commons License 109971

Sajnos magyar nincs, csak angolt, németet és oroszt láttam.

A magyar animátorok egyébként nagyon kedvesek, segítőkészek és mindig ott

vannak, tőlük is lehet kérdezni, segítséget kérni.

Előzmény: baluka84 (109970)
baluka84 két órája Creative Commons License 109970

Szia!

Tetszett nagyon a beszámolód! Bár elkeserít egy kicsit,hogy apály van! :(

Magyarúl adják a tájékoztatókat,mert nyelvet nem tudunk sajna!?

Teljes bizonytalanságban vagyok,hogy hova kéne mennem!

Sunrise royal ami nagyon tetszik,de 200alatt nem találok!

A tropitel még ami tetszik,de az is 200fölött van! :(

Nem tudom hova és mit válaszak,mert nem a puc érdekelne csak a szép kert,part lehessen snorizni,fürödni,tisztaság legyen! 

Már más úticélon gondolkozom! :(

Olyan sok elkeserítő véleményt olvasok!

Előzmény: Fata Morgana1 (109961)
andi.x két órája Creative Commons License 109969

Sziasztok!

 

 

Köszönjük szépen a beszámolókat! Jókat és rosszakat egyaránt. Személy szerint nagyon örülök, hogy vannak beszámolók, és ezek bemutatják a negatív dolgokat is.

Nagyon jó tanulságokat lehet levonni minden tekintetbe. Nagy segítség lehet a később utazóknak!

 

Andi

camel1237 3 órája Creative Commons License 109968

Kedves Hinkli. Lehet, hogy érdemes lenne Jossykával összefognotok reklamáció ügyében, ha nem is egy esetleges kártalanítási összegért, hanem az elv miatt. Néha tényleg kritikán aluli az utazási irodákban előforduló tájékozatlanság, vagy a szándékos félre tájékoztatás. De el kell mondanom, hogy az én irodám nem ilyen, sőt. 

Előzmény: hinkli (109966)
camel1237 3 órája Creative Commons License 109967

Kedves Fata Morgana. Nagyon nagy örömmel olvastam el az igényesen megírt szinte már kisregényedet. Olyan sok szeretettel, elfogadással írtál a hotelről, hogy akár kedvet is éreznék majd egyszer odautazni, csak a móló meg a korallzátony távolsága tart vissza, mert én már nem bírnám erőnléttel.Köszönet érte, kellemes élmény volt .

Előzmény: Fata Morgana1 (109961)
hinkli 3 órája Creative Commons License 109966

Na, valamiért összekeverte a képeket.

 

A 2. és 5. kép a mesterséges lagúna helye, ahol tudjuk nincs építkezés

A 3. kép a melettünk levő szétbombázott szoba a kezdetekben

1. 4. 6. és 7. kép a mi 5*-os luxusszobánk

 

Előzmény: hinkli (109964)
Bkrisztina2014 3 órája Creative Commons License 109965

Sziasztok!

 

 

Lefoglaltam okt 21-31-ig a Palm Royal Soma Bayt:)

Jön valaki abba a szállodába vagy ebben az időpontban?

 

 

 

 

hinkli 3 órája Creative Commons License 109964

Előzmény: hinkli (109963)
hinkli 3 órája Creative Commons License 109963

Kedves Jossyka78!

 

Szomorúan olvasom, amit írsz. Emlékszel, amikor én írtam hasonlókat? Azt mondtátok rossz olvasni és nem bírjátok.. Na, erről beszéltem:(

 

Az ember befizet egy tetemes összeget egy 5*-nak megjhirdetett luxusszállodába, amit ők ajánlanak és a 2*-nak nem mondható munkásszálló fogadja. Ráadásul felárért, miközben folyik az építkezés...

 

Akkor ezennel felteszem én is az élménybeszámolónkat. Azért csak most, mert próbáltuk az ügyet az érintett utazási irodával lelevelezni, 2. körben ment nekik levél, de szépen elküldtek a sóhivatalva, mert szerintük ez normális és minden rendben van, mi hazudunk, a kinti idegenvezető mindent rendben talált.  

Mindkét esetben pontban kivárva a válasszal a 30 napot, a 2. levélben a korábbi levelünk több pontjára nem válaszoltak, annyit írtak, fenntartják az álláspontukat. Amikor kulturált stílusban felhívtam az ügyvédnőjüket, aki a levelet küldte, na azt a stílust, amit megengedett magának, azt nem kívánom senkinek...

 

2014.06.13-2014.06.30. Tia Heights 5*, luxusszállodának hirdetett szálloda

 

Élménybeszámolómmal senkit nem akarok befolyásolni, csupán a személyes tapasztalatomat írom le. Mi egyet megfogadtunk, a KT-vel soha többet nem utazunk! Második alkalommal vertek át nagyon csúnyán...

 

A Makadiba szerettünk volna menni, bőszen ajánlották az 5*-nak eladott Tia Heights-ot. Itthon rábeszéltek, hogy fizessünk lagoon felárat, amelyet nem kevés pénzért úgy adtak el, hogy egy mesterségesen kialakított lagúna körül elhelyezkedő szobát jelent. Be is fizettük a felárat, várva vártuk az utazást. A repülővel, transzferrel minden rendben volt. A hideg zuhany akkor jött, amikor megérkeztünk. Megmutatták ugyanis a szobánkat. Nem hogy 5*-nak, 2-nek nem felelt meg. Az csak egy dolog volt, hogy a függöny penészes és véres volt, az ajtó alatt akkor rés volt, hogy egy felnőtt keze keresztbe befért.... Arról nem is beszélve, hogy a lagúnát felbontották, helyette betonkeverő és építési törmelék adta a szép tájképet a fizetett felárért. Képet mellékelek, amelyek szerintem önmagukért beszélnek. Bár az utazási iroda szerint nem volt építkezés…J

Amikor a helyi idegenvezető megjelent, nem értette mi a problémánk. Szerinte a legjobb szobát kaptuk, nem értette mi a gond... Szerinte ez normál Egyiptomban. Amikor közöltük, hogy ez a 6. afrikai nyaralásunk és tisztában vagyunk a helyi viszonyokkal, hajlandó volt segíteni. Mutatott egy másik hasonló penészes szobát. Ez után közölte, hogy írjuk alá, hogy lemondunk a lagoon feláras szobáról és a teljes főépületi díjat akarta kifizettetni velünk a lagoon felár beszámítása nélkül, amely még több, mint Magyarországon, 150 USD/fő. A recepción hosszas veszekedés és a recepciósnak adott jelentős baksis után kaptunk egy főépületi szobát, amelyet este 10 lévén kénytelenek voltunk elfogadni. Már majdnem örültünk a szobának, amikor kiderült, egy másik család szobájára nyílik. Az első 3 nap még elment, aztán jött a kellemes meglepetés. Ugyanis reggel 8-kor arra ébredtünk, hogy ütvefúróval bontják a szomszéd szobákat. Szó szerint az egész folyosón levő szobasort kibelezték. Mindent lebontottak. Ráadásul a parton is festették a napernyőket, állandó festékszag volt. 

 

Megértjük, ha felújítanak, csak azt nem, hogy azt a részt miért nem zárják le, miért adnak el oda szobát teljes áron és erről miért felejt el tájékoztatni az utazási iroda. Utazási iroda válasza: benne van a Szerződési feltételekben, hogy lehetnek mindenhol építkezések…

 

Az ellátás a másik gyenge láncszem. Nagyon jó indulattal is csak kb. 3*-nak felel meg. Minden áldott nap ugyanazon a helyen ugyanaz az étel. 1 féle hal, 1 féle csirke stb. A koktélokat nem ismerik, animációs program külön fizetős (pl. fakír show 11 USD/fő), wifi szintén fizetős. Szúnyogokat nem irtják.

Szóval ezt tartalmazza az 5* horribilis árért. Az egész szállodából egyetlen egy helyen érvényesül az 5*, az a part. Az tényleg szép. A szálloda is szép kívülről, csak a körítés ne lenne. A szállodában nyaralók 90%-a orosz, a maradék arab, cseh és lengyel.  Az oroszok viselkedése kritikán aluli. Pontban nyitáskor, mint a kiéhezett sáskák megszállják az ételeket. Jossyka78 ezt nagyon jól leírta, pont így van. Utazási iroda válasza: A kinti idegenvezető többször kint vacsorázott, neki ízlett az étel és mindent rendben talált.

 

Fakultatív programok: 

Mi 2 kirándulásra fizettünk be az utazási irodánál. Az egyik a Paradise, amely tényleg jó volt, a másik a Delfinház. Az utóbbi igen jól sikerült, ugyanis valószínűleg nem jött össze a létszám, így hozzácsaptak az El Gouna városlátogatós csoporthoz orosz idegenvezetéssel. Minderről persze drága Mária idegenvezető mit sem szólt...Kellemes élményt szerzett nekünk, bikiniben, sznori pipával várost látogattunk. Az orosz idegenvezető az oroszon kívül más nyelven nem igen beszélt. Miután duzzogtunk, 2 halott korall zátonynál megállt a hajó. S mindezért 90 EUR-t buktunk... A Karthago-s idegenvezető persze ekkor is kedvesen hülyének nézett bennünket. Szerinte jó helyre vittek, bár az egész általa adott katalógusban nem volt ilyen program. Ekkor még majdnem azt hozta ki belőle, hogy még fizessünk felárat is ezért. Vicc az egész, csak mi sajnos ennyi kellemetlenség után és ekkor összeg befizetése után nem tudtunk ezen nevetni. Az utazási iroda válasza erre az volt, hogy benne van az ÁSZF-ben, hogy még akkor sem fizetnek kártérítést, ha egyáltalán nem visznek el sehova a befizetett pénzünkért. Ez jó nem? Mint a lottó, csak nagyobb tétekkel. Vagy bejön, vagy nem?!

 

Előzőleg csak 4*-os szállodában voltunk, pl. Iberotel Fanara, Palm Beach, mérföldkövekkel jobbak voltak. A Tia Height ezt a színvonalat meg sem közelíti. Maximum 3*.

 

Sajnálom, hogy a beszámolóm ilyen negatívra sikerült, de ezt tapasztaltuk.

 

A leírtak alapján mindenki maga dönti el, melyik utazási irodát választja, de én szó szerint hányok, ha meglátom a hirdetésüket:(

Előzmény: Jossyka78 (109962)
Jossyka78 4 órája Creative Commons License 109962

Igen, itt ez a fő gond, hogy az csak egy dolog, hogy a Tia lepusztult, de az eloroszododás sajnos egyre jobban érezhető már sok sok másik szállodában is:(.

Előzmény: saválló (109953)
Fata Morgana1 11 órája Creative Commons License 109961

Titanic Palace****+ All inc. 2014.08.22-29, Taurus, TS (2f+3gy)

 

III. rész

 

A tengerpart:

Hát főleg ezért jöttünk ide, vagyis a szálloda előtt húzódó „házi” korallzátony miatt! A partról, apályról, mólóról, ingyenes kisbuszról írtam már.

Nekünk most itt valahogy nem is hiányzott az a klasszikus (észak-olaszországi) tengerparti feeling, hogy ülünk a homokban, várat építünk, és aztán bemegyünk rögtön a partról a fokozatosan mélyülő tengerbe. A tengerbe kizárólag sznorkelezni mentünk minden nap.

A móló vége mellett van egy bójákkal kijelölt terület, ahol lehet sznorkelezni. Itt a móló közelsége miatt sokan is vannak, figyelni kell, hogy nehogy megrúgj valakit, vagy megrúgjanak.

Ezen a részen is szép korallok, halak vannak és sok, de igazán szépet akkor lehet látni, ha a kijelölt területen kívül megyünk. Én elúsztam a mólótól kb. 500 m-re északra az Aquamarine szálloda felé és délre egészen a Sonesta mólójáig.

Láttam tűzhalat, tintahalat, kékpettyes ráját, holdhalat, arab angyalt, napóleonhalat, és teknőst is ezeken a nyugisabb részeken, itt csak egy-két elvetemült sznorkelezővel találkoztam. Bár úgy tudtam, hogy a dugongok délebbre, Marsa Alam környékén fordulnak elő, már kezdtem örülni, hogy négyet is látok, de kiderült, ahogy közelebb értek a fenéken a kb. 10 m-es vízben, hogy csak könnyűbúvárok J))!

Közvetlenül a mólónál rengeteg papagájhal, pillangóhalak, ollós farkú őrmesterhalak, bohóchalak, tűhalak és nagyon sok olyan, amit még nem sikerült beazonosítani. Lehetett őket kézből etetni, ekkor szinte elleptek, nagy tumultust csináltak, többször is nekünk ütközve, és amikor egy szép termetes papagájhal majdnem „lefejelt”, mert elhúztam a fejemet, így a vállamnak csapódott, át is futott az agyamon a gondolat, hogy Hitchcock még jó, hogy a madarakról készített filmet. Ha az halas

változat lett volna, lehet, hogy most a mólóról nézem inkább a halakat…J)

A gyerekek is nagyon élvezték a csodás víz alatti világot, a legkisebb most tanult meg sznorkelezni is.

 

Az aquapark:

Nekünk ez is fontos szempont volt, a fentiekben már írtam róla. 10.00-18.00.ig tart nyáron nyitva,

Nem minden csúszda, attrakció megy egyszerre, az up-hill csúszda (10 év felett, 70 kg alatt) és a rafting váltják egymást, óránként 20 percet üzemelnek, ki van írva pontosan a helyszínen, ezt be is tartják. Itt érdemes 10 perccel előtte sorban állni, hogy biztosan sorra kerüljünk.13.00-14.00 között karbantartás, takarítás miatt nem üzemelnek a csúszdák. A nyitvatartási időket szigorúan pontosan betartják. Ami meglepett még, látva a közlekedési morált, a szabályok betartását, hogy itt viszont szigorúan veszik, hogy a csúszdákra nem lehet napszemüvegben, karórával és fényképezőgéppel felmenni. (Pl. Olaszországban is ki van mindez írva, de senki nem szól érte…)

Szabad napágyakat mindig találtunk, pedig telt ház közeli állapot volt.

 

Animáció:

Gyerekkuckóban témanapok, pl. indián, kalóz stb. kézműveskedés, játékok. Van két magyar animátor is, Anna és Niki, akik nagyon kedvesek, segítőkészek, jókedvűek, mosolygósok (tudom, hogy ez a dolguk, de pl. a lengyel olyan mosolytalan volt, szegény…)

Minden este 20.30-tól a parti arénában gyerekdisco.

Sportanimáció: röplabda, vízilabda, darts, bocca,

Vizitorna, aerobic, zumba a poolbár mellett.

Esti show az arénában 21:30-kor minden nap, afrikai show, hastánc, kabaré, tanoura tánc (ez nagyon profi volt!!), nemzetközi táncbemutató, ír step est.

 

A személyzet:

Kedvesek, segítőkészek voltak, a gyerekeket nagyon szeretik, folyton viccelődtek velük. Nagyon örültek, és egyenesen meglepődtek, amikor köszöntünk nekik, szemükbe néztünk, rájuk mosolyogtunk, megköszöntük, amit adtak vagy csináltak (pincérek, szakácsok). Láttam a szemükben, hogy jól esik nekik ez, mert a kb. 90%-ban jelenlévő oroszoktól ezt nem várhatják el, ott ez ismeretlen magatartásforma.

 

Oroszok:

Az oroszokkal nem volt konfliktushelyzetünk, néha kicsit tolakodtak, de csak ha hagyták nekik!

Ebben annyi jót találtunk, hogy a gyerekeinknek élő példán keresztül mutathattuk be, hogy hogyan nem szabad viselkedni, mi lenne a látottak helyett a követendő viselkedés, volt is sok mosolygás, amikor a kicsi lányom harsányan Thank you!-zott…

Érdekes volt viszont egy kis politika: ukránok is voltak a szállodában. Az egyik család központi helyen, a poolbár mellet kapott szobát, az ablakba kiraktak egy akkora ukrán zászlót, hogy majdnem betakarta az egészet, a poolbárban erősen italozó oroszokat ez meg eléggé bosszantotta, ettől kezdve növelték is a bevitelt a vodkából…

 

Fakultatív:

Ahogy írtam korábban, csak rövidebb és közeli programokat terveztünk, ami során a Vörös-tengert és közvetlen környezetét tudjuk megismerni, mert a fennmaradó időt zömében a Vörös-tengerben töltöttük.

 

Lido szervezésében mentünk kirándulásokra. Először jeep szafarira, ahol kellemes meglepetésünkre Jossyka78-ékkal találkoztunk össze. Jó volt a program, Szahara park, beduinok élete, tevegelés, homokfutózás, sivatagi állatkert, vacsora, fakír, hastáncos, tanoura táncos, csillagnézés.

Visszafelé úton a sötétben a reflektor fényében megpillantottunk egy sivatagi rókát, a Szahara Parkban is láttunk hármat, de ez mégiscsak vadon élő…Mindenki nagyon izgatott lett, a sofőrnek sem kellett több, a terepjáróval megindult utána, innen, mint a filmekben az üldözéses jelenetek, az autó repült, pattogott a dűnéken, fel a meredek homokbuckára, majd jó nagy sebességgel le róla, hát majdnem bent is lett róka…A kinti róka csak szaladt a dűnék között, mi meg hátul elmélyítettük a lengyel-magyar barátságot ide-oda repkedve az utastérben, ezt követően a kinti

róka elment, szerencsére a benti se jött ki, majd szépen mindenki lemászott a másikról, visszaült a helyére és kultúrált formában az aszfalt úton elhagytuk a sivatagot.

 

Voltunk még a Sindbad tengeralattjárón, ami szintén nagy élmény volt. Sok csalódott utas véleményét olvastam korábban, hogy nem láttak lent semmi különöset, csak egy mű hajóroncsot.

Hát persze, az élővilág, korallok, halak sokkal szebbek voltak a Titanic előtti korallzátonynál, ez nem is kétséges, de itt maga a tengeralattjárózás élménye az, ami szerintem különleges, ilyenben még

nem ültünk és itthon nem is tudunk…Szóval tetszett, vicces volt a búvár is, aki az ablakok előtt

szórakoztatta a gyerekeket, odacsalogatta a halakat.

Megnéztük még aznap Lidóval Hurghadát is röviden, mecset, kopt templom, kikötő, halpiac, érdekes volt.

A Mega Diving programra szerettünk volna elmenni, de nem jött össze a létszám, ezért az El Gouna+Delfinnézés+horgászatot választottuk, nem is bántuk meg, mert láttunk is egy csomó vadon élő delfint, ezzel egy régi vágyunk teljesült. A horgászat során sajnos mi nem fogtunk semmit, volt néhány szerencsés, akik 6-8 kisebb halat fogtak összesen. A delfinház közelében sznorkeleztünk is, itt gyönyörű korallokat láttunk, de valahogy a halakból csak kevés volt, a szállodánk előtti részen

jóval többet és többfélét lehetett látni.

 

Lidóval nekünk minden rendben volt, nagyon jó tapasztalatunk van vele kapcsolatban, a gyerekek hamar megkedvelték, végig mókázott velük, jó hangulatot csinált.

Már itthonról megkerestük e-mailben, mindig válaszolt is. Megírtam neki, hogy mi az elképzelésünk, mit mikor szeretnénk, ő nagyon segítőkész volt és szinte mindent úgy meg tudott szervezni, ahogy nekünk a legjobb, csak a Mega Diving nem jött össze a létszámhiány miatt…

Volt még egy váratlan, de pozitív meglepetés. Már saválló beszámolójából arra számítottunk, hogy

nem engedik majd be az értünk jövő minibuszt a szálloda területére, és majd akkor kisétálunk a kapu elé, Lidó is ezt írta egyébként. Néhány perccel a megbeszélt időpont előtt a recepción voltunk, el akartunk indulni kifelé (a szálloda kapuja nálunk csak kb. 80 m-re volt a recepciótól), akkor odalépett

hozzánk egy ember, kedvesen üdvözölt, majd mondta, hogy a dzsip itt vár már bennünket az udvaron.

Mondtam, hogy az ki van zárva, mert bennünket kint várnak majd, szegény emberrel már majdnem el is hitettem, hogy nem is értünk jött, erre még Lidót is felhívta, persze neki volt igaza…

 

Fáraó átka:

A gyerekek és én nem kaptuk el. Szerencsére csak egy kis félnapos, délelőtti elfoglaltságot okozott a feleségemnél (szerintem annyira félt tőle, hogy spirituálisan bevonzotta, mert van neki ilyen képessége). Egyik reggel úgy ébredt, hogy azt álmodta, görcsöl a hasa, de sajnos nem álom volt, azonnal Antinal, utána néhány óra múlva még egy, sokkal jobban lett, így elindultunk a jeep szafarira.

Amikor a sivatagi találkozási pontnál megálltunk, megnézte a mellékhelyiséget csak így kívülről, és mivel a legesztétikusabb látvány benne egy rühes kutya volt, úgy döntött, inkább teljesen meggyógyult…

 

Indulás hazafelé:

Nagyon kedvező volt számunkra a repülő indulási időpont (17:10), mert a transzfer 13:50-re jött értünk, a szobát 12:00-ig el kellett hagyni. Ez pont jó is volt, mert reggeli után még ki tudtunk menni egy utolsót sznorkelezni, aztán még az utolsó csúszások a csúszdákon, amíg a felnőttek pakoltak, a gyerekek még lubickolhattak a „házi” medencében, kijelentkezés, a karszalagot nem vágják le, akár estig is maradhatunk, csak a szobát el kell hagyni, a bőröndöket felcímkézve betárolják a recepció mellé. Mivel volt még egy kis időnk valami szárazföldi programot kerestünk, így legalább kipróbáltuk az ingyenes minigolfot is. Aztán megebédeltünk még kényelmesen és a lobby bárban iszogattunk még, majd megérkezett a transzfer busz, ez már nagy busz volt, most nem kellett a bőröndöket a tetőre feltenni, így azért egyszerűbb volt…

A repülőtéren elég lazák voltak, nem foglalkoztak a túlsúlyos bőröndökkel, de még a folyadékokkal sem, mi öten összesen kb. 6 liter vizet vittünk fel kézipoggyászban a gépre.

 

Időben indult a gép a kaja megint a szokásos, minden ok volt, mindaddig, amíg be nem mondták, hogy ha van orvos a gépen, akkor menjen a légi utaskísérőhöz. Ez nem hangzott valami jól, azért bíztunk benne, hogy a kapitány mondjuk még jól van és le tudja tenni a gépet. Aztán kiderült, hogy az egyik utas lett rosszul, hányás-hasmenés, tán a fáraó átka…? A járványügy ezt nem így gondolta, mert a kapitány orvost, mentőt hívott rögtön leszállás után, ők felszálltak a gépre, de senki nem

hagyhatta el a fedélzetet. Hát igen Afrikából jöttünk… ebola!? Na, szép kilátások, mehetünk karanténba? Kb. egy óra múlva azért elengedtek, adatokat összeírták, aztán leszállhattunk.

A poggyászkiadást is megzavarhatta ez a kis esemény, mert nem jöttek a bőröndök, aztán meg jöttek, de nem ott, ahová kiírták… Kalandosra sikeredett a legvége!! Aztán a transzfer a VIP parkolóba, majd beszállás az autónkba és haza…

 

ÖSSZEFOGLALVA:

Nagyon jól éreztük magunkat, úgy érzem, ebbe az egy hétbe sikerült úgy beleágyazni a fakultatívokat is, hogy nem volt zsúfolt, sok mindent láttunk, de jutott bőven idő a pihenésre is. Tartalmas nyaralás volt. Természetesen rabul ejtett, elvarázsolt ez a csodálatos világ, különösen a Vörös-tenger élővilága, valószínűleg annyira, hogy biztos elsiklottam egy-két, más számára fontos dolog felett.

 

Sok olyan infóm van, amit le se írtam, mert már így is kisregény lett. Ha valaki ide készül, és konkrét kérdése van, nyugodtan tegye fel, remélem tudok segíteni.

Mi így éltük meg az első egyiptomi utunkat. Sokat készültünk rá és pozitív hozzáállással, még a rosszban is megtalálva a jót. Ide bármikor visszamennék, pedig szándékosan soha nem szoktunk ugyanoda visszamenni…

 

Kicsit hosszúra sikerült, minden elismerésem annak, aki végigolvassa! VÉGE

ÜDV

FM1

Fata Morgana1 12 órája Creative Commons License 109960

Titanic Palace****+ All inc. 2014.08.22-29, Taurus, TS (2f+3gy)

 

II. rész

 

A szálloda megjelenése, belső és külső:

Nagyon elegáns, néha azért már a giccs határát súroló, de csillogó-villogó márványfelületek, aranyszínű díszítések, gazdagon díszített márvány boltívek, egész alakos és mellszobrok, amelyek római és görög figurákat mintáznak, díszes, üvegablakos kupolák, a mennyezeten néhol freskók, néhol csak felhős égbolt festve. Impozáns márványlépcsők, óriási kristálycsillár. Díszes ülőbútorok, perzsa szőnyegek, kényelmes bőr garnitúrák. A lobby bárból mozgólépcső is vezet le az éttermekhez.

A testvérszálloda, a Beach valamivel szolidabb stílusú.

 

A kert gyönyörű, a márvány padokra és kandeláberekre is jutott azért egy-egy kisebb szobor, fej.

A recepciótól a tengerpartra vezető út néha átmegy a vele párhuzamosan futó medence-rendszer egy-egy hídján, körülötte pálmafák, örökzöldek, cserjék, szép ápolt kert, este hangulatosan kivilágítva a medencék is.

Nagy távolságok vannak, nekünk ez nem okozott gondot, (a gyerekeket is úgy szoktattuk, hogy sokat gyalogolunk, túrázunk is itthon), addig is gyönyörködhettünk a szép kertben, de aki ehhez nincs hozzászokva, vagy fájós lábú, jól gondolja meg a szobaválasztást, mert a recepcióról elindulva kb. 800 m a móló. Vagy viccesen mondva, aki nem szeret gyalogolni, az úszhat is, mert az úttal párhuzamosan futó medence-rendszer úgy van kialakítva, hogy az út nagyobb részét akár a medencékben is megtehetjük, de persze nem elejétől a végéig…

 

Szoba:

Alaphelyzetben első vagy második emeleti szobát kaptunk volna.

A bejelentkezéskor lehet kérni földszinti, medencekapcsolatos (swim up) családi szobát is, 10 EUR/éj felárért. Ez nekünk nagyon megtetszett, ilyet kértünk, teljesen hivatalosan, külön számlát adtak, és nyilatkozatot is alá kellett írni, hogy én ezt  kérem és a gyerekek biztonsága miatt csak 125 cm-es magasság felett vehető ez igénybe, ami nálunk teljesült is.

Megkaptuk a karszalagot, ajtónyitó kártyát, törölközőkártyát és máris mentünk a szobába.

55 m2-es tágas, két légterű családi szoba, a bejárat felől a gyerekek birodalma, két különálló ágy

és egy pótágyat hoztak még a harmadiknak, kis asztal, TV egy kis szekrényen, ablak a folyosóra.

A másik szobával összekötő folyosó egyik oldalán a gardrób, polcok, szekrények,

minibár, széf, a másik oldalon a fürdőszoba. A másik szobában óriási, kényelmes

franciaágy, asztal, szék, TV a falon.

A teraszon asztal 2 szék, és lépcső vezet a szoba előtti medencébe. Ez nagyon jó dolog, mindenkinek tudom javasolni, a gyerekeknek is nagyon tetszett, mert az Aquapark és a nagy medencék nyitva tartása 10.00-18.00, de ezekben a kisebb medencékben előtte és utána is lehetett még fürdeni a saját teraszról. Nagyon kellemes volt, mert így a szobánk közvetlen vízparti volt, szép kertre, pálmafákra nézett, esténként ki is volt világítva a kert, jó volt a teraszon üldögélni is. A víz hűti is a szobát, ez azért jó, mert ha a szobában voltunk, kikapcsoltuk a légkondit hogy elkerüljük a légkondi okozta megbetegedést (de szinte csak aludni jártunk oda).

 

A szobában még annyi meglepetés ért, hogy amikor a gyerekek bekapcsolták a TV-t egyből az m2 szólalt meg benne, aztán kiderült, hogy a Duna TV is van. Erre azért nem számítottam, pont Afrikában nem.

Nem is örültem nagyon neki, mert hát nem tévézni utazunk Egyiptomba, ugye..., bizony sajnos rövidesen el is romlottak a távirányítók, nahát, ki hitte volna?

 

A szoba tiszta volt, takarítottak, törölközőt cseréltek minden nap, 1-2 USD-t adtunk néha.

Mivel az alsó szinten voltunk, arra számítottunk a korábbi beszámolók alapján, hogy esetleg jönnek majd a hangyák, de nem jöttek. Hamarosan kiderült, hogy miért… Egyrészt rendszeresen irtották a szúnyogokat és a hangyákat, másrészt pedig a medencébe vezető lépcső mellett jobbra és balra található virágágyásokba virágos növényeket és kis cserjéket ültettek, valamint oda kis lámpákat

is elhelyeztek, amivel este nagyon hangulatosan megvilágították az épület alját. Ezek a lámpák azonban nemcsak hangulatfényt biztosítottak, hanem ingyenes szoláriumot is…a gekkóknak, akik ott laktak az épület lábazata és a virágágyás találkozásánál kialakított üregekben. Nappal  a természetes fénynél, éjszakánként meg a lámpafénynél sütkéreztek. A gyerekek nagyon örültek nekik, mert volt egy kicsi is, amit sikerült megfogni, megsimogatni, közelről megvizsgálni. A feleségem annyira azért nem volt ettől feldobódva, bár annak mindenképpen örült, hogy megeszik a hangyákat, azt már viszont nem annyira értékelte, amikor este a teraszon üldögélt és átszaladtak a lábán, meg amikor a teraszra megszáradni kirakott törölközőt felemelte, két gekkó is kiugrott belőle…

Ettől kezdve mondogattuk a gyerekeknek, hogy mindig csukd be magad után az erkélyajtót, hogy a meleg és a gekkók ne jöjjenek be!

 

Éttermek, ételek, italok

A bejelentkezéskor adtak egy általános tudnivalókat tartalmazó leírást. Kellett egy kis idő, mire átláttuk, mi, mikor, hol van, mert a két szállodában 5 étterem, és kb. 10 bár található.

Azt viszont észrevettük, hogy gyakorlatilag a nap 24 órájában lehet enni-inni, mert még éjszaka is nyitva van egy-két étterem, bár.

Egyik helyen 6.00-7.00 között korai (kontinentális) reggeli van, ugyanitt és más éttermekben 7.00-10.00-ig a normál reggeli, másik étteremben 10.00-11.00 vagy 10.00-12.00 között késői reggeli.

Ebéd egyik helyen 12.00-14.00, másikban 12.30-14.30. Közben a bárokban 12.30-16.00 snacket sütnek, 16.00-18.00 között délutáni tea, vacsora egyik éteremben 18.00-21.00, másikban 18.30-21.30-ig, egyik étteremben 22.00-0.00 késői vacsora. Az egyik bárban 0.00-6.00 hideg snack,

szendvicsek.

Italok a bárokban és éttermekben: gépi üdítők: cola, light cola, fanta, sprite, szóda, ice tea barackos és citromos, gépi gyümölcslevek: ananász, narancs és eper. Rövid italok, sör, bor. Koktélok is vannak

az AI-ban a bárokban 0-24-ben az éppen nyitva tartó bárban.

Frissen facsart gyümölcslevek és extra gyümölcskoktélok felárasak.

Ételek: hát igen, ez egy megosztó téma itt, nagyon sok rosszat olvastam utazás előtt a különböző

fórumokon erről. Mi mindig találtunk normális ételeket, nem maradtunk éhesek, de hát az ételek

persze, hogy nem olyanok, amit mi megszoktunk/szeretünk. A választék is tényleg ismétlődik.

A reggeli finom, de szintén mindig ugyanaz, tükörtojást, rántottát sütnek neked, ahogy kéred,

Sütnek fánkot és palacsintát is. Nagyon ízlett a füge lekvár! Vannak sajtok is, egy-két féle és

párizsi-szerű felvágott.

A köretek szinte mindig ugyanazok ebédre és vacsorára is, sült krumpli, tészták, rizs, kuszkusz. De mindig van látványkonyha, ahol lehet csináltatni ízlés szerinti sült tésztákat.

Mindig grilleznek valamit ebédhez és vacsorához, kagyló, hal, tintahal, kebab, fasírtok, csirke, pulyka.

Zöldségekből és salátákból is van választék, nekem ízlett a leginkább kovászos uborkához hasonlító (persze nem az!) savanyúság is.

Egyik étteremben a vacsihoz van gyereksarok 18.00-19.30-ig, itt milánói, sült krumpli, fasírtgolyók vagy csirkefalatok is vannak.

Nagyon finomak a sütemények, torták (fügés, datolyás is volt) sokféle van, reggelire, ebédre, vacsorára is.

Vacsorára egy „arab nénike” süti a lepényt az udvaron egy kis kemencében, ez nagyon finom!

Fagyi a főéttermek előtt 19.00-20.00 között, és a Titanic Beachben a kínai étteremben, ahol a snacket

adják 12.30-16.00 között.

A Beach bárban, a Palace pool bárjában és a Beach kínai éttermében sütik a snackeket ebédidőben,

sült krumpli, csirke és halfalatok, hamburger, hot dog. Különböző sült halak.

A két szállodában van 7 tematikus étterem, hetente egy benne van az AI-ban, előre be kell jelentkezni a recepció mellett 10.00-13.00 között. A visszatérő vendégek kék karszalagot kapnak, ők heti háromszor mehetnek Ala Carte étterembe. Mi a mexikóiba mentünk, egy szűkített étlapból (3-3-3 előétel, főétel, saláta, desszert) lehetett választani, jó volt, csak arra kell számítani,

hogy az adagok kicsik, ezért előtte vagy utána meg lehet még vacsorázni…:)

 

Vége a II. résznek

Fata Morgana1 12 órája Creative Commons License 109959

Sziasztok! Ahogy ígértem a részletes beszámoló:

 

Titanic Palace****+ All inc. 2014.08.22-29, Taurus, TS (2f+3gy)

 

I. rész

 

Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani Nektek, Kedves Fórumtársak,

tapasztalt egyiptomi utazók, akiktől az útra történő felkészülés során annyi

segítséget, ötletet, tippet kaptam, hogy ehhez egy kicsit a Tripadvisor-on és

a Holidaycheck-en is hozzáolvasva gyakorlatilag az első egyiptomi utunkon

nem ért semmilyen váratlan helyzet, vagy kellemetlenség, már szinte

előre tudtuk, hogy mikor mi fog történni... (Sajnos volt elég időnk is a felkészülésre,

mert tavaly augusztusban a tervezett indulásunk előtt 14 órával állította le a

Külügy a chartereket, így majd' két évet vártunk rá.)

 

Talán egy kicsit ezért is sikerült nagyon jól az utazásunk, no meg főleg azért,

mert mi nyaralni, magunkat nagyon jól érezni és a csodás Vörös-tenger élővilágában

gyönyörködni, egy MÁS világot, kultúrát közelebbről megismerni mentünk Egyiptomba!

 

Nagyon jól éreztük magunkat, mert tudtuk, hogy hova készülünk, de pár dolgot nem csináltunk:

- nem kerestük folyton a kis bosszantó hibákat, mint foltos szőnyeg / függöny,

  penészes fuga, repedt csempe, pókháló, kopott bútor, miért nem mosolyog minden 

  pincér...stb (De most őszintén,  kit érdekel ez, amikor helyette egy óriási 

  akváriumban sznorkelezhetünk a szálloda előtt!?)

- nem hasonlítottuk az ellátást, az ételeket más országokban tapasztalhatóhoz,

  Ez Egyiptom (nem Európa, nem Törökország)! De pont ezért jöttünk ide!!!

- nem akartunk netezni, telefonálgatni...stb, csak nyaralni zavartalanul,

  hallottuk azoktól, akik megpróbálták, hogy tényleg drága és lassú, akadozó a wifi

  Akinek az evés-ivás és az internetezés a fő szempont, az biztos talál jobbat is,  

 akinek   nem ez a fő cél, annak ez maga a paradicsom!!

- bár nagyon érdekelnek a csodás történelmi látnivalók, nem akartunk elmenni,

  7-8, ill. 5-6 órát zötykölődve, hajnalban kelve-éjszaka feküdve most a 3 gyerekkel 

  Kairóba és Luxorba a nyári hőségben az egy hét alatt (vagyis szépen félre tudtuk  

  tenni a "mert ha már egyszer ilyen messzire megyünk..." dilemmát, ezt nem is 

  bántuk meg, mert a Vörös- tenger és közvetlen környéke megismerésére is  

  bőven kevés az egy hét. Ezeket a fantasztikus ókori műemlékeket pedig feltétlenül

  szeretnénk majd látni, nem végigrohanva, de erre szerintem egy nílusi hajóút lesz a

  legmegfelelőbb, majd egyszer talán...)

 

Miért a Titanic? Miért a Taurus?

 

Mi először összeállítottuk, rangsoroltuk a családi szempontjainkat, ami alapján

ár-érték arányban ez a szálloda tűnt a legjobbnak, majd erre kértünk árajánlatot

két légterű családi szobás elhelyezésre minden szóba jöhető utazási irodától tavaly

és idén is. Mindkét alkalommal a Taurus adta a legkedvezőbb árat előfoglalási kedvezménnyel. Tavaly, amikor meghiúsult az utazásunk, nagyon korrektül jártak

el mind a tájékoztatás, mind a visszafizetés során, ezért idén még nagyobb bizalommal fordultam hozzájuk, de főleg a legkedvezőbb ár miatt :)).

 

A Titanic Palace és testvérszállodája, a mellette elhelyezkedő Titanic Beach Spa & Aquapark egy szálloda komplexumot alkot, a két szálloda teljesen átjárható, minden szolgáltatást igénybe lehet venni a "testvérnél" is.

 

Főbb jellemzők, előnyök/hátrányok:

- Itt a két légterű családi szobában el tudnak helyezni 3 gyereket is (sok helyen

  az 5 főt csak két külön szobában tudják/akarják elhelyezni, ami persze drágább,

  és még sincs együtt a család,)

- 14 éves korig a gyerekek szállása ellátása ingyenes, „csak” a repülőjegyet és illetékeit

  kell utánuk fizetni, persze, a családi szoba feláras, vagyis a felnőtt ár magasabb, mint a normál

  szobában, de mégsem két szoba árát kell megfizetni. (Egy tipp: mindig külön meg kell nézni, hogy az 

  adott utazási iroda továbbadja-e a szálloda által nyújtott gyermekkedvezményt, láttam már olyat, 

  amelyik – véletlenül persze – le akarta nyelni…)

- Jó a tengerpart, a parti részen finom homokos, kisgyereknek is ideális, nem mélyül hirtelen,

  de fürdőcipő azért kell, mert a mederben vannak kövek is.

  DE apálykor a víz visszahúzódik kb. 300 m-t, helyén csak pocsolyák, dagonya

  marad, aki a partról keveset besétálva rögtön úszni szeret, annak ez nem jó!

- Egy kb. 1,8 km hosszú, "házi" korallzátony húzódik a part előtt, ami átnyúlik

  a volt Iberotel Aquamarine és a HLB szállodák elé, rengeteg korall, hal van helyben,

- A mélyebb vízhez egy kb. 400 m (!) hosszú saját móló visz be, amelyről több

  lejárat is vezet a különböző mélységű részekhez, a móló vége felé fedett,

  árnyékos pihenők vannak napozóágyakkal. Egy ingyenes kis busz jár a móló két  

 vége között ingázva, vizes fürdőruhában is be lehet ülni.

- Hatalmas aquaparkja van, amiben nem csak a hagyományos egyenes és 

 kanyarodós csúszdákat találhatjuk, hanem számtalan kis, nagy és egy illetve

 kétszemélyes, valamint háromszemélyes családi gumis csúszdát,  hullámmedencét,

 vadvízi folyót (rafting), vízsugár-hajtású up-hill csúszdát, kisebb gyerekeknek

 külön gyerekmedence, kalózhajóval, kisebb csúszdákkal...

- A szállodában és kint, előtte is van bazársor, a közelben fix áras üzletek is vannak,

 de a városközpont éppen megfelelő távolságra  van, se túl közel, se túl messze, a

 szállodának van naponta három minibusz járata,  a reggeli ingyenes, a délutáni és

 esti fizetős, előre kell foglalni a helyet rá.

- A két szállodában van 5 étterem (egyik csak felnőtteknek), 7 tematikus

 Ala carte (libanoni, kínai, japán, olasz, mexikói, indiai, halas), az AI-ban heti

 egy választható Ala carte szerepel.

- A szobában a minibárt naponta feltöltik vízzel és szénsavas üdítővel, benne van az 

  árban,

- A szobában van széf, benne az árban.

- Fagyi is van az AI-ban (3 gyerekkel ez tényleg fontos! :))

- Van animáció, sport és gyerekprogramok, minden este gyerekdisco és show

- Tenisz és minigolf ingyenesen használható,

- a szállodának van saját orvosi rendelője, orvos nővér, infúzió helyben (fáraó átka esetén is)

- Minden felnőttnek egy 20 perces masszázs (nyak és váll) és a hölgyeknek egy fodrászat benne az árban.

 

Az utazás:

A foglalásunk mellé kaptunk egy ingyenes parkolást az Airport Hotel VIP parkolóba (ez nagyon tetszett, a fapados parkolót hívják így, ez ám a marketing!). Ezzel a lehetőséggel éltünk is, a kocsit letettük, majd az ingyenes transzfer átvitt a reptérre.

A 11.35-ösTS gép némi késéssel indult, de minden rendben volt, étel, ital a "szokásos", finom volt.

Gyerekeinknek első repülési élményük volt, de semmi gond nem volt.

Leszállás után az utazási iroda partnerirodájának megbízottja várt, kiosztotta a vízumot, aki külön intézte, vett balra a "Bank" ablaknál, 25 USD/fő.

 

Útlevélvizsgálat, vízumellenőrzés, csomagok felvétele után találkoztunk a kinti

idegenvezetővel, Mohameddel, aki elkísért a kis transzferbuszhoz. Itt a csomagokat a tetőre

kellett feltenni, mivel ugye össze lehet vonni családon belül a súlyt, ezt kihasználva volt is egy

30 kg-os bőröndünk, ezt azért érdekes volt feltenni oda…

Mohamed nagyon segítőkész, lelkiismeretes volt, minden utast bekísért a szállodába, elindította a bejelentkezést, amikor látta, hogy minden rendben van, visszaszállt a buszra, mentünk a következő szállodához. A legfontosabb tudnivalókat rögtön a buszon elmondta, pl. betegség esetén mi a teendő, vásárlás, alkudozás, ételek, stb..Bármi gond van azonnal hívjuk éjjel-nappal!

Menet közben megkérdezte, hogy ki kér Antinalt? Kiszállt egy gyógyszertárnál és megvette a kért mennyiséget. Ajándékba adta mindenkinek, nem engedte, hogy kifizessük. Apróságnak tűnő, de nagyon kedves gesztus volt tőle, mert sokat segített vele, a tapasztalatlan első egyiptomi utazóknak pedig időt és pénzt is takarított meg.

A szállodába érve bejelentkeztünk, mikor látta Mohamed hogy boldogulunk,

aznap este 8-ra megbeszéltük a tájékoztató órát és elköszönt. Vacsora után találkoztunk, mindent meg tudtunk beszélni, jó volt, hogy nem a következő napot szakította meg ez a megbeszélés, mert aznap este már úgyis csak felderítő utat terveztünk a szálloda bejárására.

Vége az I. résznek...

camel1237 12 órája Creative Commons License 109958

Szuper, juniusban Kathy8-al is hasonló volt a kormegosztás, a szülők velünk egykorúak, ő meg a férjével mint a gyerekeink. A kisfiatok mekkora?

Előzmény: MercédeszPrisztacs (109956)
camel1237 12 órája Creative Commons License 109957

Igazad van, nem árt elolvasni azt sem, de én jobban szeretem az itteni véleményeket, mert itt beszélgetés közben egy kicsit megismerjük egymást, és mivel mem vagyunk egyformák, könnyebben lehet elfogadni a jót is meg a rosszat is. Csak sajnos kevesen jönnek vissza nyaralás után beszámolót írni.

Előzmény: saválló (109955)
MercédeszPrisztacs 13 órája Creative Commons License 109956

Majd csak megtaláljuk egymást valahogy...! :-D Mi anyukámékkal és a kisfiunkkal megyünk. Anyuékkal vagytok egy idősek. :-)

Előzmény: camel1237 (109915)
saválló 13 órája Creative Commons License 109955

Való igaz jónéhány éve (fénykorában) nagyon jó hotel volt az El Palacio, csak dícsérték, aztán tulajdonosváltás jött, és az oroszok.

Az ellátásra ott is csak panasz van, a hotel is már lepukkant stb......utána lehet olvasni pl. a holidaycheck.de-n.

 

http://www.holidaycheck.de/hotel-Hotelbewertungen_Sunny+Days+El+Palacio+Resort+Spa-ch_hb-hid_8618.html

Előzmény: camel1237 (109947)
nagytata 13 órája Creative Commons License 109954

Köszi szépen!

 

Mi holnap reggel megyünk ide, és Jossyka78 beszámolója után jó volt biztatót olvasni!

Még attól tartok kicsit, hogy a kézi poggyász több lett, mint 5 kiló, de csak nem mérik le a súlyát! :)

 

Amúgy biztos nem lesz semmi gond...

Majd írok.

 

üdv

 

 

Előzmény: Bajusz82 (109939)
saválló 13 órája Creative Commons License 109953

Hm....ez mindennek  mondható csak nem fergetegesen jó nyaralásnak, sajnálom, hogy így történt.:(

 

Ahogy mások is írták a Tiának rossz híre van már elég régóta, "millió orosz, rossz kaja stb..stb...:(

 

Mi az idén jöttünk rá Hurghada eloroszosodott, de teljesen.:-(

Szinte nincs olyan hotel ahol ne lennének jelen tömegesen, és ugye ezzel jár az orosz animáció, orosz üvöltő zene mindenhol, a személyzet csak oroszul beszél stb...stb....

Előzmény: Jossyka78 (109933)
Tengerecske 14 órája Creative Commons License 109952

Jossyka78! Ez évi nyaralásunk alkalmával maga az idegenvezető azt mondta, hogy nem szabad a Tia-ba menni, mivel nagyon lepusztult. Nem is értette, hogy az irodák miért árusítanak oda utat. Mondott egy pár dolgot, hogy mivel találkozott ott a vendégek panasza által. Szörnyű volt hallani. 

Előzmény: Jossyka78 (109948)
Mémiike 14 órája Creative Commons License 109951

Szeptember 16-án jön valaki, esetleg Sunrise Select Royal Makadiba?

Mémiike 14 órája Creative Commons License 109950

Mi két éve voltunk a Beach Albatros Resortban. Akkor még 5 csillagosnak hirdették az irodák. Nekünk az eddigi szállodák közül ez tetszett a legjobban. Külön díj nélkül kaptunk főépületi, tengerre néző szobákat. 5 étteremben lehet bejelentkezés nélkül étkezni, a kaja szerintem finom és változatos. A bárok nagyon hangulatosak, külön kávézó és cukrászda is van. Sok volt az orosz, de a kulturáltabbak, legalábbis semmi olyasmi nem történt, mint amit sokan tapasztalnak itt a fórumon. Apály-dagály nem befolyásolja a fürdést. A másik szállodában nem voltunk, így összehasonlítani nem tudom, de ezt a hotelt jó szívvel tudom ajánlani.

Előzmény: Jutdi26 (109941)
tulipánani 15 órája Creative Commons License 109949

Tavaly mi is a Tropitelbe voltunk. Mellette átadták már a hotelt. Akkor úgy nézett ki mintha már kész lenne de vendégek még nem voltak.

 

Előzmény: Bajusz82 (109939)
Jossyka78 15 órája Creative Commons License 109948

Kár elkeseredni. Tavaly nagyon jót nyaraltunk:), és szerintem még fogunk is! De az tuti, hogy mostantól csak fullos helyet választunk:).

 

Amúgy 2-vel odébb a Cleopatra Luxury az nagyon jól nézett ki, csak nagyon erős volt az apály/dagály sajnos:(.

 

Camel,

aki a 1087et ajánlotta, az csak miközben takarították be tudott lesni, csak szerintem azt hitte az elhúzott függöny mögött van erkély ajtó, hiszen 1000 szobából 994-nek van erkélye és nem feltételezte, hogy ennek pont nincs. Mert ha lett volna erkélye, akkor tényleg jó lett volna.

Leszámítva azt, hogy földszinti, és a kilátás sem volt szép, plusz jól be is lehet rajta bámulni, plusz ennyi lopás után már egy fűszálat sem mertem volna rá kirakni:(.

Előzmény: splattalon (109946)
camel1237 15 órája Creative Commons License 109947

Ne, egyáltalán ne, ahogy nézem, a Palacioba készülsz, én csak kívülről láttam, akkoriban még luxus hotelnek számított, lehet, hogy azóta (2006) megkopott kicsit, de ez minden szállodára igaz, és az újak is így járnak majd. A fakultatív lehetőségeket meg először kérdezd meg kint is, és csak azután döntsél.

Előzmény: splattalon (109946)
splattalon 15 órája Creative Commons License 109946

no én most elkeseredtem picit a beszámolók miatt.....

Előzmény: camel1237 (109945)
camel1237 16 órája Creative Commons License 109945

Kedves Bajusz. Köszönet a Te beszámolódért is, legalább a Tiéd pozitív , biztosan segít majd a később utazóknak.

Előzmény: Bajusz82 (109939)
camel1237 16 órája Creative Commons License 109944

Nagy örömmel kezdtem el olvasni, na végre egy jó hosszú beszámoló, és ahogy haladtam, úgy lettem egyre kedvetlenebb, de köszönet az őszinte soraidért, és azért is, hogy ide a fórumra is megírtad. Itt a fórumon a Tiáról már évek óta, egy- két kivétellel, jót nem írtak, emlékszel, próbáltam az év elején utalni rá a lakótelep hasonlattal, de le lettem hurrogva, de bárcsak most Te csupa jót írhattál volna. Lopnak Egyiptomban? El se bírom képzelni, ki ajánlott erkély nélküli szobát, hogy az tuti jó? A többi negatívum számomra nem meglepő, csak ritkán írják le ennyire őszintén mint most Te. Elmentetek a Grand előtti korallokhoz? Hogyan vált be a maszk, volt már másoknak is? A Lido fakultatívok is olyan vegyesek, ahogy mások is megélték és le is merték már írni. Remélem azért nem szerettetek ki Egyiptomból, ez az egész csak szálloda választás kérdése, én most is állítom, hogy minket magyarokat szeretnek, kicsit ugyan a csóróságunk miatt lesajnálva, de nem mosnak össze az orosz viselkedni képtelenekkel.

Előzmény: Jossyka78 (109933)
Jossyka78 16 órája Creative Commons License 109943

Kollégám volt itt 5 éve, akkor nagyon kellemes élményekkel gazdagodott, csupa jót mesélt róla. Anno a HLB-t is agyon szídták, ehhez képest nekünk minden tök szuper volt tavaly. Úgy voltunk vele, hogy ha az a 4 csillagos HLB annyira jó volt (annak ellenére, hogy szídták), akkor valszeg itt is ugyanaz lesz a helyzet. Úgy voltunk vele, hogy panaszkodók mindig is voltak, vannak, lesznek.

 

Amúgy maga a hely tényleg szép, illetve a part is, csak a csürhe nép... borzasztó:(.

 

Bizony megalázó volt olyan "disznóólban" kajálni, ahova az ember nem érezte magát odaillőnek:(. A párom csinált az egyik srácról, aki a kaját chevingben hozta ki a svédasztalhoz egy fotót. Nem viccelek olyan RETKES koszos volt a ruhája, hogy az valami rettenet. Döbbenet volt, csak álltunk és néztünk (pedig esküszöm nem vagyunk finnyásak, sőt:)), hogy volt bátorsága így kijönni:(, ilyen koszosan:(.

Előzmény: Békakirályfi22 (109935)