Keresés

Részletes keresés

zsuzso100 Creative Commons License 1 napja 0 0 116327

Köszi az infókat! :)

Előzmény: danii_ (116326)
danii_ Creative Commons License 2 napja 0 2 116326

Sziasztok,

 

Én a repülőtéren dolgozom a check-in ben, és az ETI által üzemelmetett chartert (Flyegypt) mi szolgáljuk ki. Az súlykeretről annyit, hogy ugye 20kg/fő, ami összevonható (pl. 24+16 stb.) viszont egyik bőrönd sem lehet több 32kg-nál (EU szabály).

Én személy szerint 1-2-3kg túlsúlyt elszoktam nézni, mindent a nyaralókért alapon, full service, főleg hogy a szívemhez közel áll az utazás illetve Egyiptom is!:)

Kézipoggyász: max. 5kg, normál táska, vagy kis gurulós bőrönd (az ésszerrűség határáig senki se szokott érte szólni, nincs méregetés se súlyra, se méretre)

 

Illetve ha jól tudom a téli szezon kezdetétől (november 6.tól) is repülnek folyamatosan minden vasárnap, de viszont már AIRCAIRO-val, szabályok ugyanazok maradnak.

 

Tervezett menetrend november 6.tól (minden vasárnap)

 

BUDAPEST - HURGHADA   SM 632   08.00 - 13.00

HURGHADA - BUDAPEST   SM 631   04.00 - 07.00

 

Talán a korai hazaindulás leszámítva jobb mint az eddigi 20.30/21.30as indulás BUD-ról plusz még ha késés is van..

 

Mindenkinek kellemes nyaralást!!!

 

December 4.én mi is utazunk a GRAND RESORTBA!:)

 

zsuzso100 Creative Commons License 4 napja 0 0 116325

Még annyi, hogy én itt néztem a hotelárakat, tudsz keresni csak hotelra is és csomagban is.

Előzmény: zsuzso100 (116324)
zsuzso100 Creative Commons License 4 napja 0 0 116324

Pár napja írtam beszámolót, írtam, hogy én hogyan intéztem az egyéni foglalást, egy nap alatt megvan. :)

Kis matek: bécsi indulással 561€, pesti indulással 255.795ft, ha külön foglalod, ha szállást és repjegyet külön veszed, kb 100ezer a repjegy Pestről és a White beach (pl most a legolcsóbb a Gulet) 240€ + transzfer, az minimális összeg.

Előzmény: xenia1850 (116278)
zsuzso100 Creative Commons License 4 napja 0 0 116323

Sajnos-nem sajnos a HUF nem világvaluta, így azt nem fogják neked Hurghadán beváltani. :)

A bankkártyát én inkább csak vészhelyzetre tartogatnám, ha bármi történne, extra kiadás...jobb annyi készpénzt vinni, amennyivel kb számolsz, én egyébként is készpénz-párti vagyok, de nyaraláskor meg főleg. Bazárban nem fogsz kártyával fizetni, max a helyi élelmiszerboltokban, Senzoban.

Előzmény: xenia1850 (116319)
zsuzso100 Creative Commons License 4 napja 0 0 116322

Én még nem utaztam télből a nyárba, de kint elfér a szekrényben a télikabát, aztán hazautazáskor a kezedbe kapod, azért nem lenne jó egy megfázással indítani. Ha kocsival, transzferrel mentek/jöttök, akkor egyszerű, aki bekísér ill. megy értetek, odaadjátok a kabátotokat, akkor cipelni sem kell, habár előfordul (ahogy most nekünk is), hogy Pesten nem folyosót toltak a géphez, hanem lépcsős leszállás volt, na, ez nem lehet kellemes télen.

 

Szerintem a USD jobb, vízumra mindenképpen az kell, illetve baksisra is az a célszerű, mert fémpénzt nem tudnak váltani. De ha EUR-t tudtok jó áron szerezni, az is jó, de a vízumra mindenképpen dollárt vigyetek!

 

Én mindig váltok fontot, igazából nem létfontosságú, de ha élelmiszerboltban akarsz vásárolni, esetleg mész Kairó/Luxor programra, ott van, amit csak helyi pénzben lehet fizetni, ill könnyebb alkudni és jattolni is azzal.

 

Na, nekem most kettőből kettő olyan hotel volt, ahol kellett volna a vízicipő, tehát én legközelebb nem megyek anélkül, illetve ez igaz az uszonyra is, ebben a szeles időszakban nagyon hasznos lett volna.

Sznori cuccot én Decathlonban vettem, már évek óta nyúzom, semmi baja és nem drága és legalább nem jársz úgy, hogy itthon telepakolod a bőröndöd, mindent kint vásárolsz meg, aztán nem marad helyed. :)

 

Ha a White Beach a kinézett hotel, annak szerintem homokos a partja, igaz élővilág sincs. Annyi, hogy az őszi szünet gépei már tele vannak, tehát akkor már nem fogsz tudni foglalni, max talán bécsi indulással.

Egyébként szerintem jó választás, nekem is tetszik, nagyon szép kívülről, jó helyen van, biztos szuper lesz, habár még most nyitott tavasszal, így ne számíts buja növényzetre. :)

 

Ha bármi kérdésed van, ajánlom még FB csoportunkat.

Előzmény: xenia1850 (116317)
Vén Halász Creative Commons License 5 napja 0 0 116321

Nagyon jónak látszik a szálloda, jók az értékelések is. A fényképek alapján homokos a part, tehát biztosan nem kell cipő.

 

Forintot ne vigyél annak semmi értelme, max hazautazáskor itthon utazásra és egyéb költségekre. .

 

 

Előzmény: xenia1850 (116319)
showtimes Creative Commons License 5 napja 0 0 116320

A piacon és az utcai árusoknál nem fogsz kártyával fizetni :D

 

A nagyáruházakban és sok helyen lehet, már korábban leírtam ezzel kapcsolatos megjegyzéseimet, keresd vissza

 

Forintváltásról még nem hallottam :)  Ettől persze lehetséges, csak kérdés, hogy milyen árfolyamon.... Tavaly az egyik szállodában a pincér mikor megtudta, hogy magyar vagyok jött oda, hogy váltsam már be valutára vagy fontra az övét (volt benne papírpénz is, mert az érmét nem váltanak eurót se), de mondtam neki pechje van, mert nálam is van forint, s nincs rá szükségem.

 

Szerintem érdemes egyiptomi fontot váltani, mert egyszerűbb vele fizetni és nincs kerekítési veszteséged, mint a dollárnál vagy eurónál (volt mikor nem váltottam, de ha mászkálós vagy, jobb, ha van helyi pénzed).

Előzmény: xenia1850 (116319)
xenia1850 Creative Commons License 5 napja 0 0 116319

Köszönöm a választ, sokat segített!

 

Abban bizonytalan vagyok, hogy mindenképp USDEUR-t kell itthonról vinni vagy magyar Ft-t is beváltják kint egyiptomi fontra?

 

A keresőben rákerestem, de nem találtam választ arra vonatkozólag, hogy bankkártyás vásárlás mennyire elterjedt? 

 

Ha minden igaz :-), akkor a ebben a szállodába megyünk: https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297549-d9805253-Reviews-White_Beach_Resort-Hurghada_Red_Sea_and_Sinai.html 

Előzmény: Vén Halász (116318)
Vén Halász Creative Commons License 5 napja 0 1 116318

Az indulási oldalra a közvetlen bejárathoz 5 percig ingyenes meg lehet állni. Sorompónál kártyát adnak  és azzal lehet távozni is 5 percen belül.

 

Nem kell nagyon meleg ruha, ha kocsival visznek a reptérre, ott azonnal bemész a váróba, onnan a repülőre tehát nem vagy sokáig a szabadban, Egyiptomban meg 30 fok felett lesz az idő.

 

USA dollár és Euro is jó, azzal is lehet sok helyen fizetni, mindenütt beváltják egyiptomi pénzre, de csak mindig a szükséglet szerint érdemes váltani, mert a megmaradt pénzzel nem tudsz mit csinálni.

 

Megérkezéskor a reptéren már érdemes egy kicsit beváltani, hogy a szállodában érkezéskor legyen valamennyi, de utána nagyon sok helyen lehet váltani.

 

Nem tudom, hogy melyik szállodába mentek, de nekem sohasem kellett cipő a vízbe, kellemes homokos a part ,vagy mólórol közvetlenül a mélyvízbe, akkor sem kell.

 

Ott is árulnak mindent, én a sajátomat vittem ki, nem tudok összehasonlító árakat, de nagyot kell alkudni mindenhol.

Előzmény: xenia1850 (116317)
xenia1850 Creative Commons License 5 napja 0 0 116317

Sziasztok,

 

Néhány gyakorlati kérdésem lenne az utazással kapcsolatban ui. őszi szünet környékén utazunk:

- Ferihegyen ingyenesen beki lehet hajtani személyautóval 2B közvetlen bejáratához pár perc megállással ?

- Hogyan szokás megoldani azt, hogy télből nyárba utazik ember (melegebb ruhakabát tárolására gondolok az utazás idejére) ?

- Egyiptomban milyen valutát érdemeshatékonyabb vinni? 

- Egyiptomi fontot hol érdemes váltani (Hurghada reptéren vagy bárhol bent a városban), kell-e egyáltalán váltani, van olyan boltegyéb ahol csak azt fogadják el?

- Nem tudjuk pontosan, hogy homokos-e a tengerpart sekély része a szállodánknál. Érdemes itthonról vizicipőt vinni vagy kint is lehet léptennyomon kapni kb. ugyanilyen árban, mint itthon?

- Kb. ugyanez a kérdés a sznorkeling (búvármaszklégzőcső) felszereléssel kapcsolatban. Kint milyen árban van az itthon (pl. Decathlon) árakhoz képest?

 

Most más kérdésem nincs. Egyelőre :)

csabailles Creative Commons License 6 napja 0 0 116316

Hahóóóóóó,

 

Nem tervez valaki a Senso-ba menni, mostanság????

showtimes Creative Commons License 6 napja 0 0 116315

Persze, mindenki tanulhat arabul, ha akar és van hozzá tehetsége, arra utaltam, hogy az angol egyszerűbb, egy magyarnak hasznosabb - s a reptértől a szállodáig mindenütt tökéletesen használható.

 

Ergo, szerintem a néhány udvarias szón kívül nem érdemes egy néha visszajáró turistának komolyabb energiát belefektetni. Nem azt mondtam, hogy tanulhatatlan, van egy székely ismerősöm, aki 17 nyelven beszél, főleg keletieket. Még a gagauzt is :)

Előzmény: star-flower (116314)
star-flower Creative Commons License 6 napja 0 0 116314

Annyira szeretsz kinyilatkoztatásokat tenni.....

 

Van az az arab, amin az újságokat írják, meg a TVben beszélnek, meg tanulják az iskolában. Úgy hívják, hogy Modern Standard Arabic - na ezt megértik, és téged is, ha ezen próbálkozol...

És minden országnak, területnek van nyelvjárása, ami ennek egy változata, az adott országban azt megértik, de másikban nem igazán, na ezt jártad meg a "libiai" szavakkal. 

 

Amúgy meg nem lehetetlen megtanulni arabul, jópár általam ismert magyarnak is sikerült, amit te "hörgő hanglejtésnek" titulálsz az összesen 2db, a torok hátsó részén képzett hang, a többi megtalálható részint az angolban részint a magyarban......

 

Az alap turista szavak elsajátítása: kérem, köszönöm, jó reggelt, honnan való vagy stb. nem lehetetlen egyáltalán, szóval ne adjátok fel !!!!!! 

Előzmény: showtimes (116312)
showtimes Creative Commons License 6 napja 0 0 116313

Egyéni utasnak viszont az alap angol nagyon erősen ajánlott, mert probléma esetén komoly tortúrákat előzhet meg, ha el tudja mondani amit akar, vagy tud válaszolni a hatóság kérdésére, pl.  anno Tunéziában és tavaly ősszel Egyiptomban is kiemeltek a reptéren egyedi biztonsági ellenőrzésre, s például rákérdeztek a nálam lévő pendrive-ra, ha nem tudok válaszolni valszeg elvisznek egy számítógéphez, bedugják, megnézik, stb. szóval elszórakozunk még egy ideig.

 

A gyengébb idegzetűek kedvéért, ez nem ijesztgetés, hanem személyes tapasztalat.

Előzmény: showtimes (116312)
showtimes Creative Commons License 6 napja 0 0 116312

Inkább csak úgy csinálnak, mintha értenék amit "arabul" mondasz, mivel európai számára szinte lehetetlen azt az "éneklő, hörgő"  hanglejtést produkálni. Anno egy egykoron Líbiában dolgozó haverom összeírt vagy 150-200 szót, kifejezést, ami az utazáshoz, vásárláshoz, étkezéshez kell, aztán alig értettek belőle valamit, sokkal hatékonyabb volt az angol. Még azt se értették meg a repcsin, hogy teát kérek mézzel és nem cukorral... aztán végül az egy műveltebb arab megmondta, hogy egyébként líbiai dialektust használok, amit az egyiptomiak nem értenek teljesen.

 

Szóval azóta a köszönésen, s pár udvarias formulán kívül nem erőlködök "arabul".

Előzmény: Laci4444 (116311)
Laci4444 Creative Commons License 6 napja 0 0 116311

Minden légitársaságnak megvannak a saját hülyeségei. A fapadosoknál, vagy (ahogy én hívom félfapadosoknál, pl. Travel Service) általában keresik, hogy hogyan lehetne egy kis plusz pénzhez jutni. Nem árt pontosan megmérni otthon a bőrönd súlyát. Ha pl. már az első bőrönd jóval túlsúlyos, akkor van, hogy az összes bőröndöt, kézipoggyászt megmérik. Általában azonban a kézipoggyászt nem szokták annyira komolyan mérni. Sokszor lehet látni mostanánban (legalábbis amikor mi utaztunk :) ) a check-in pultnál a dolgozók mögött egy vezetőt, aki nagyon figyel, hogy minden a szabályok szerint menjen.

Jártunk úgy is, hogy 1 kg körüli túlsúlyunk volt, és egy kis papírra írkálgatták ezeket. Lehet, hogy ha a sor végére érnek, már annyi összegyűlik, hogy kicsit sem lehet több a súly. :)

Pár mondatot azért nem árt összeírni angolul, ha valami gondotok lenne.

Mi már örülnénk, ha pár mondat menne arabul is. Eddig még csak 10-15 szó megy. :) De annak nagyon szoktak kint örülni.

Előzmény: kalopalitta (116310)
kalopalitta Creative Commons License 2016.10.13 0 0 116310

szia!

Nem sokat utaztunk még!!Februárban voltunk a British-el,,oda jók voltak a bőröndjeink..ja,,angolul meg nem tudok!!sajna

Előzmény: Laci4444 (116308)
Laci4444 Creative Commons License 2016.10.13 0 0 116309

Fly Egypt-nél túl sokat tényleg nem írnak. Talán a repülőjegyen van feltüntetve. :)

 

http://www.flyegypt.today/Conditions%20&%20terms.pdf

Előzmény: Laci4444 (116308)
Laci4444 Creative Commons License 2016.10.13 0 0 116308

Szia!

 

Van már bőröndötök, vagy még most fogjátok megvásárolni?

Itt van pár adat a bőröndök méretéről:

 

http://www.egyptair.com/en/fly/baggage/Pages/baggage-allowance.aspx

 

Nem árt olyat venni, amit mindenki elfogad, meg emellett praktikus is.

Előzmény: kalopalitta (116303)
kalopalitta Creative Commons License 2016.10.13 0 0 116307

köszönöm_!!

star-flower Creative Commons License 2016.10.13 0 0 116306

Nincs megadott méret, csak súly.

Előzmény: kalopalitta (116303)
zsuzso100 Creative Commons License 2016.10.13 0 0 116305

Szerintem a bőröndméret a fapados légitársaságok sajátja, itt csak mérik, ami kb 20 kg a centiken is belül lenne. 

Előzmény: kalopalitta (116303)
showtimes Creative Commons License 2016.10.12 0 0 116304

Minden társaság úgy szabja meg a méretet, ahogy kedve tartja, menj fel a honlapjára és nézd meg, minden szükséges adat rajta kell, hogy legyen. Tavaly pl. ezért vittem kisebb méretű kézit, mint szoktam, az más kérdés, hogy se oda, se vissza nem ellenőrizték, de...

Előzmény: kalopalitta (116303)
kalopalitta Creative Commons License 2016.10.12 0 0 116303

igen,erről már tudtunk,de  inkább a bőröndök mérete érdekel.köszi

Előzmény: star-flower (116302)
star-flower Creative Commons License 2016.10.12 0 0 116302

Rajta kéne legyen azon az irodától kapott dokumentumon, ami a repülőjegy. De 2 hete 20 kg/fő volt és a kézi max 5 kg.

Előzmény: kalopalitta (116301)
kalopalitta Creative Commons License 2016.10.12 0 0 116301

Sziasztok..

Mi 23-án utazunk a fly Egypt-társasággala sunwing-be,de sehol nem találom a bőrönd méreteket..jó lenne tudni.Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.Üdv

zsuzso100 Creative Commons License 2016.10.12 0 0 116300

Ők ott vannak, csak eddig mindig hajóról láttam őket, azért ez így sokkal jobb, nem mi mentünk utánuk, hanem egyszercsak jöttek.

 

Előzmény: camel1237 (116299)
camel1237 Creative Commons License 2016.10.12 0 1 116299

Hát ez tényleg csodálatos, ennyire közel háborítatlanul láthattatok ennyi sok delfint. Igazad van, ezt az élményt aki mostanában megy ne hagyja ki, ki tudja, hogy mennyi ideig tart még ez a kegyelmi állapot, már mint a Vörös-tengernek, mert tudom, hogy sokan meg szenvednek ez miatt. Mivel most nem tudok utazni, azt kívánom, hogy jövő tavaszra maradjanak a delfinek is meg legyen elég turista is.

Előzmény: zsuzso100 (116298)
zsuzso100 Creative Commons License 2016.10.11 0 0 116298

Köszi! Még frissiben megírtam. :)

 

Facebookra feltettem a videót, de most gyorsan feltöltöttem youtubera is, hogy meg tudd nézni.

 

 

Előzmény: camel1237 (116297)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!