Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

bmaria23 3 órája Creative Commons License 111014

Madártávlatból..:)

bmaria23 3 órája Creative Commons License 111013

bmaria23 4 órája Creative Commons License 111012

bmaria23 4 órája Creative Commons License 111011

A szoba ,a hotel,az élővilág..

bmaria23 4 órája Creative Commons License 111010

Őszintén reméljük,hogy a Sunwingben az utolsó tíz napon megtapasztalt javuló tendencia folytatódni fog!Összességében a hotel szép,a szobák nagyon jók!A vizi szórakozási lehetőségek széleskörűek!Lehet normálisan és jót is étkezni, kivéve a három főétterem!A part nagyon jó!Ideális kicsi gyermekes szülőknek is!Lassan mélyül,az élővilág csodálatos!!Viszont tessék az órát reggel hatra felhúzni,mert csak akkor jut szabad hely a parton!!A férjem szavával éljek:" ..a szurikáták figyelnek lent,már úsztak egy nagyot" ! Negyed és fél hét között már nem talát helyet,mert mindenhol orosz feküdt. :D

Állítólag most kezdődött a szezonjuk..tudja valaki meddig tart??!! :D Ez egy jó hotel,ha van humorod az orosz vendégekhez,utazz bátran! :D

A bécsi parkolóról még pár szót!!Nagyon szűkek a helyek!!Ez rögtön feltűnt,de reménykedtünk!Hiába!!! Meghúzták az autónk fél oldalát,a hátsó lökháritót,és valaki beletolatott az elejébe..Mindössze ennyi!! :((( Két hét alatt szépen elintézték! :(

 

 

 

bmaria23 5 órája Creative Commons License 111009

Kedves camel1237!

 

 Bizony nekünk is sok álmatlanságot okozott! :( Mi valahogy erre nem készültünk fel..és a gyermeket sem készítettük fel.Természetesen a kora miatt!Különben is mi baj lehet,hisz mindig valaki ott van vele.. gondoltuk.Mi ,(pontosabban én) ugyan hallottam már ilyen történetet,de mindig elhessegettem a gondolatot is magamtól,mert valaki mással valahol,talán egy idegen bolygón megtörténhet, de velünk sohasem!Eddig hittem ebben,de ez puszta naivitás volt..Erre nem is lehet ép ésszel felkészülni!!A parton építettünk egy hatalmas homokvárat hármasban..majd kitaláltuk,hogy felmegyünk a pár méterre lévő sznoris felszerelésünkért és csobbanunk ..ekkor lett figyelmes a "magyar szóra" a beszámolómban is említett németországban élő házaspár..örültünk egymásnak.A kisfiam egy darabig hallgatta a beszélgetést,majd fogta a kisvödört ,és a játékait és mondta,hogy addig ő visszamegy a várhoz,ami ha megfordulunk csak pár méterre volt a parton,ahol rengeteg szülő és gyerek pancsolt és homokozott..mivel mi háttal álltunk,nem láttunk az egészből semmit.Pár perc múlva a gyermekem kifulladva rohant fel,a játékait hátrahagyva a parton és nagyon zaklatottan mesélte,hogy mi történt..én először leblokkoltam,aztán elkezdtük kérdezgetni,hogy nézett ki esetleg látja-e még valahol..és a két férfi lement a parthoz,de ennyi ember között reménytelen ötlet volt..Később próbáltuk a dolgot elbagatelizálni,hogy biztos volt kisgyereke és a mi fiunk félreértette a helyzetet..De ahhoz tulságosan feldúlt volt a gyerek!Mint ahogy a fiam elmondta odament hozzá amíg játszott és nem volt gyermek vele..nem értette mit beszélt  a bácsi ,valamilyen csomagolt édesség ,cukor volt az egyik kezében,és hívta játszani ,csak ezt értette meg!,és bement a vízbe és csalta be őt is,és csak akkor szaladt el,mikor visszajött és a karja után nyúlt..és nyomban szaladt hozzánk.Nem tudom milyen nyelven beszélt a gyerekemhez egy biztos,hogy angolul hívta játszani,mert azt megértette a fiam.Ezt a kifejezést jól érti angolul(és még pár alap kifejezést,amit sokszor hallott),mert a szűk családunkban él külföldi és,ha angolul játszani hívja,akkor rögtön tudja,hogy új kisautót kap és lehet nagyokat bírkózni a szőnyegen.Egy biztos,hogy jószándékú ember ,még ha édességet is adna a homokvárnál játszó gyereknek,a vízbe biztos,hogy nem próbálná meg becsalni,bevinni!Erre nincs normális magyarázat!Figyelni kell a kicsikre!Nem tudni kiben mi lakozik! :(

Ezért is osztottam meg e tapasztalatunkat itt,mert ahogy írtam is erre nem lehet felkészülni,de legalább az egyik szülő mindig tarsa szemmel a gyereket!Akkor nem lehet semmi baj!

Örülünk,hogy a fiúnk odaszaladt hozzánk épségben..és többet nem tévesztjük szem elöl ilyen biztonságosnak hitt nyaralóhelyen sem!

Előzmény: camel1237 (110998)
Kraviák Petya 6 órája Creative Commons License 111008

 

Már nagyon várjuk :) köszi szépen az infót.

Sonesta Pharaoba megyünk,reméljük jó lesz :))

 

november 9.-én valaki jön Hurghadár?

november 9-19 között valaki VIP Kairo, Luxor??? Csatlakozna? :)

Előzmény: Péter Polgár (111007)
Péter Polgár 17 órája Creative Commons License 111007

Kedves Petya! :)

 

Mi sok magyar nyaralóval össze barátkoztunk kint és mikor kértünk beszámolót ők azt mondták hogy nem mesélnek mert át kell élni legyen meglepetés. de nagyon nagyon jó! és igazuk volt:) Kairoba ha minden igaz nektek is Imo lesz az idegen vezetőtök. Egy kedves helybeli magyarul jól beszélő lány. Őt Kairoban vettük fel.

A piramisoknál sok árús van.  Legyen nálatok mindig kis baksis. a kéregetők miatt.Elég nekik 1 dollár vagy euró , az egyiptomi aprót nem szeretik:D Csokit is elfogadnak. Pl Tevegelésnél el sem fogadta a kis lány.Imo majd mindenben segít hol hogy érdemes vásárolni. Mi a fotózás után ott az árusoktól vettünk 5 dollárért 7 dbból álló szobrokat táskával. Amit egyébként máshol daradbját adják ennyiért kb.  Mi vittünk magunkkal kis kekszet az útra mert nagyon hosszú és az ebéd a Múzeum látogatása után közvetlenül van de nem kaptunk reggeli csomagot így jól esett rágcsálni közben. Meg vizet sokat. !!!
A kispiramis ingyen lesz mi oda mentünk le , hanem bírjátok a fülledt büdös meleget szűk lejárattal ne menjetek de ha egyszer érdemes kipróbálni, megnézni mi van lent. Ott is fog állni egy férfi kéri majd a baksist. Elég erőszakos.Mi nem adtunk mert kicsit elegünk lett már a sok kéregetőből:( Alig akart elengedni. :/ Mondtuk neki hogy ingyenes miért adnánk. 

Aztán jön majd a szfinx, a parfüméria és onnan haza. 

Super safarira jött velünk Lido is. Szerintem mikor hogy van ideje úgy tart a vendégeivel az útakra. Ide el jött és sokat mesélt. Történelemről politikáról amiről Imo pl nem mesélhetett mert ő más vallású. Ide vigyetek sálat magatokkal , ha nincs tudtok majd venni. Pár euró ha jól emlékszem. Lido segít majd megkötni:) Majd jöhet a quad.Itt tényleg maradjatok majd a sorban mert ha előzni akartok ki vesznek és egy helyi srác vezet majd helyetted, nálunk volt ilyen:D Utána hegyet másztok ami szintén jó pofa mert a másik oldalán tiszta homok van, innen érdemes hazahozni homokot. :)

Majd a beduin falu ahol tevegeltek itt is fognak kérni baksist a gyerekek akik vezetik a tevéket. És sötétedésig ottmaradtok.Itt finom lesz a kaja:) 
Fuu még sok mindent tudnék mesélni :D De tényleg legyen meglepi:) 

Kint vegyetek majd Antinált ha kezd a gyomrotok rosszalkodni de vigyetek normaflort is mert az Antinal mindent elpusztít, a jó és rossz bacikat is és a normaflor helyre állítja majd a végén.De minket pl a pálinka se óvott meg úgy h érdemes rákészülni. 10 Le( egyiptomi fontnál) drágábban ne hozzátok el a patikából a gyógyszert. Hanem akarja sétáljatok ki vagy mondjátok hogy a barátaitok itt ennyiért vették és visszafog hívni:) Azt hiszem egyenlőre ennyi jutott most eszembe:) Melyik szállóba mentek?

Előzmény: Kraviák Petya (111005)
zsuzso100 17 órája Creative Commons License 111006

Köszi, szuper volt olvasni!

 

És igen, Egyiptom ilyen...elmész és visszatérsz, mert megbabonáz, mert elvarázsol, meg....annyi sok látnivaló van, vagy megnézni újra és újra Giftunt... :)

Előzmény: Péter Polgár (111004)
Kraviák Petya 22 órája Creative Commons License 111005

Szia Peti!

 

Köszönjük szépen a beszámolót, már alig várjuk,hogy induljunk miis :) Mi is lidoval szeretnénk menni, már beszéltem vele. Kairo és a Safariról mesélnél bővebben? Nekünk is a programok közt szerepel ez a kettő :) Érdekelne minden, hogyan zajlik, mire figyeljünk, mit ajánlasz?! E-mail publikus, ha gondolod oda is írhatsz, de biztos örömmel olvassa más itt más is :-) Köszi szépen!! :)

Előzmény: Péter Polgár (111004)
Péter Polgár 1 napja Creative Commons License 111004

Sziasztok! 

 

Mi 21-én jöttünk haza Hurghadaból. Fantasztikus volt!!! Rengeteg nagyszerű élménnyel gazdagodtunk és vissza is szeretnénk menni mert így is kihagytunk idő hiányában sok mindent. Korábban sokat segített a szálloda választásában hogy aki kint volt leírta részletesen a dolgokat.Most ezt én is megteszem.

Repülőút: Mi reggel 6:45 s géppel mentünk tehát korán kint kellett lenni a reptéren. Ott már nagy táblával várt egy Karthago toursos felirattal rendelkező úriember aki segített hova melyik sorba álljunk bechekolni.

A gépen felszolgált étel kifogásolható de mi ezért be is reggeliztünk előtte. 3,5 órás az út, 

Egyiptom partjai felett repülve ( ott nincsenek felhők így ez elég könnyen észrevehető) tisztán látszanak a gyönyörű korallzátonyok és a hatalmas szállodakomplexumok óriási medencékkel. A végtelen sivatag látványa kicsivel előtte is szép és félelmetes egyben:)
Ahogy leszálltunk a gépről helyi képviselet szintén nagy táblával várt minket így ott sem volt gond az el tévedéssel:)Közvetlenül a leszállás után a vízum kiadása miatt viszonylag sokat kell várni.  Toll legyen nálunk a belépéshez szükséges papír adatlap kitöltéséhez. Ezen pár adatot kérnek , név szálloda, útlevélszám és hogy honnan jöttünk. Ezt majd a szállodában is kitöltették velünk. Kicsit macera de ez várható volt mert tájékozódtunk utazás előtt. Sok magyar utazik ki és a legtöbben már nem először így ha valamit nem tudunk nyugodtan kérdezhetünk.

 

Több szállodánál is megálltunk. Mi a Sea Gullban szálltunk meg ami 4 csillagos. Erős 4-es. Két nagy szálloda részből áll. A régebben épült de most felújított, és a később épült vagyis az új ahova a magyarokat szállásolják el főként. Mindkettő szállodarésznek van étterem része ez használható. A felújított nagyobb így az étel mennyiség is több. De sokkal többen is étkeznek ezen a helyen. Aki nem szereti a tömeget az nyugodtan ehet a kisebbik étterem részben is. Illetve a partnak is van saját svédasztalos étterem része. Kínai , Olaszos, Indiai, és külön a süteményeknek és gyümölcsöknek egy rész. Viszont íztelen minden étel. A szoba szép és felszerelt. A poggyászt  a szobaszerviz felviszi de baksisért. Ha nem kapnak néhányan vannak akik kimutatják a nem tetszést de nem ez a jellemző. Mi egy nagyon kedves szobatakaírtó fiút kaptunk minden nap. Minden másnap kapott csak baksist és gyönyörű hattyúk, krokodil és egyéb kreatív törülköző csodák vártak minket takarítás után. Minden nap megkérdezte hogy vagyunk és lehetett vele beszélgetni is. A víz reggelente kis időre elapadt de kiengedtük és miután kifolyt a homok belőle rendesen volt . Ettől függetlenül fogat a szoba szerviz által otthagyott palackos vízzel mossunk.Én arcot is azzal mostam a végén. Mert második nap sikerült a fáraó átkának utolérnie. Csak görcseim voltak de  aludni nem bírtam úgy hogy másnap le is mentünk a patikába Antinált venni. A pálinka

sem segített sajnos. A patikában is kell alkudni. Mi a 24 szemeset vettük 10 LE-t. Ami 340 ft. 50ből 35öt adott vissza szóval megkell nézni mennyit adnak vissza. Így szóltunk és kipótolta 5 fonttal még. szóval figyeljünk.

A szálloda előtt nagyon nagy az élet. Bazár hátán bazár. Kötelező arcátlanul alkudni. A forgalom félelmetes. Nincs zebra se lámpa, és világítást sem használnak. A dudát viszont igen. Így jeleznek egymásnak. Érdemes elmenni a halpiacig mert ott még olcsóbban adnak mindent. Euro, Dollár és egyiptomi fonttal lehet fizetni.-LE. Ez a legjobb. Viszont bár nem veszélyes de érdemes többen menni ide, mert akkor nem annyira nyomulnak a helyiek. De így is furcsa volt.

 

Part nagyon szép és tiszta. Meleg a víz és szép a vízi világ is. J Innen csak homokot és kis korallt lehet haza vinni.

 

Mi LIDOval mentünk fakultatív programra a korábbi fórum írok javaslatára és nem bántuk meg!

http://lido-tours.webnode.hu/

Egy nagyon kedves fiatal ember aki nagyon jól beszél magyarul és sokkal kedvezőbb és élménydúsabb is a program. Kairo-ban voltunk ahova kis busszal mentünk 8-an. Plusz egy helyi idegenvezető aki szintén jól beszél magyarul. Hosszú az út de megéri! A piramisoknál a legkisebb ingyenes. Nagyon nagy a kosz és a szemét rengeteg. De ennek is oka van!
Super safarira is elmentünk , ide jött Lido is velünk. Sokat mesélt és nagyon nyitott. Bármit kérdezhettünk tőle segítőkész volt.  Luxor és a Giftun szigetek már időben nem fért bele így megbeszéltük hogy visszatérünk még és bepótoljukJ


Úgy indultunk útnak hogy féltünk mert sokan le akartak beszélni minket, a háborús helyzetek miatt. Igaz vannak fegyveresek de erről is sokat megtudni Lidotól és érdemes is kérdezni mert jobb ha az ember egy helybélitől tudja meg a dolgokat mint itthon a media hazugságára hagyatkozik. 

zsuzso100 2 napja Creative Commons License 111003

Szerintem biztosan jó választás volt a Titanic, főleg, hogy elsőre már utánanéztél mindent és nem mehetettek...majd egyszer én is szeretném megnézni.

Makadi tényleg csodás, és biztosan Sharm még mesésebb lehet, egyszer oda is szeretnék.

De annyi sok dolog van, ami miatt csodás lehet egy egyiptomi nyaralás...nekem most pl az adott nagyon sokat, hogy a városban voltunk, sok-sok helyi családdal és figyeltem őket, ahogy viselkednek egymással, hogy a városba bármikor be tudtam menni egyedül is...én szeretem az országot, a várost mindennel együtt, az egyszerűségével, az emberségességével...és érdekes nekem az utolsó nem az élővilágról szólt, de annál többet adott. De pl a Paradise kiránduláson ahol megálltunk sznorizni, az korall szempontjából a legszebb volt, amit valaha láttam. Viszont májusban megvolt Makadi, csodás...és tényleg jól csináltátok, hogy nem azzal kezdtetek, mert Hurghadán onnan nincs tovább, annál nem lesz jobb part, és csak fokozatosan, hogy mindig legyen új, amit értékelsz, ami elvarázsol, ami lenyűgöz...

Előzmény: Fata Morgana1 (111002)
Fata Morgana1 2 napja Creative Commons License 111002

Egyetértek Veled "látatlanban" is, mert mi ugyan Egyiptomban még csak a Titanicban

voltunk, de az utazás előkészítése során rengeteg fényképet, beszámolót,

Google Earth-t, és minden rendelkezésre álló anyagot átnéztem, és arra jutottam,

hogy a Makadi lehet az egyik legszebb (ha nem a legszebb) rész ezen a szakaszon. Mindenképpen oda szeretnénk menni a második útra majd.

 

Az elsőre azonban mégsem a Makadit választottuk, mert sikerült egy olyan helyre rátalálni a Titanicban, ami a Vörös-tenger élővilágát (korallok, halak száma, fajgazdagsága) tekintve majdnem olyan, mint a Makadi, viszont közelebb van,

ami most az első utazásnál még szempont volt a közeli fakultatívok (sivatagi szafari, Hurghada városnézés, tengeralattjáró) ára miatt, amire a Makadiból viszont általában a nagyobb távolság miatt felárat raknak. (Mivel öten vagyunk, ezt a felesleges pluszkiadást inkább másik utazásra költjük.) Persze ez csak egy kis tétel

volt abban az összesítésben, ami alapján a mi saját családi szempontjaink szerint

a Titanic lett a befutó ár-érték arányban. A legnyomósabb érv nálunk a Titanic mellett

az egyéni szempontjaink (házi korallzátony, aquapark, móló, stb...) teljesülésén túl

persze az a tény, hogy itt a családi szobában el tudtak/és el is akartak helyezni 

ötünket, és 14 éves kor alatt a gyerekeknek ingyenes az all inc. ellátás+szállás,

mivel három gyerekünk van, nem mindegy, hogy "csak" a repülőjegyet kellett fizetni

utánuk. Nagyon sok helyet, szállodát lekérdeztem, sok ajánlatot bekértem, és  más szállodáknál, ahol ez nem így van, olyan jelentős árkülönbség jött ki, hogy a

különbözetből inkább simán el tudtunk menni egy másik, közelebbi (autós)

tengerparti nyaralásra, mert hát elég hosszú a nyári szünet, és annyival azért

nem tűnt jobbnak a Makadi, hogy cserébe kihagyjunk egy másik nyaralást..., de

ez a mi speciális esetünk, szempontjaink, akkor és ott, ami persze mindenkinél

más és más, meg a dolgok is gyorsan változnak, amit remélek is, hogy a

Makadiban is sikerül majd valami nagyon jó ajánlatot kifognunk... :))

 

 

Előzmény: camel1237 (110997)
Gabca4 2 napja Creative Commons License 111001

szia ! látom hogy amc hotelben voltatok. tudnál róla bővebb infot irni? gabca313@gmail.com  Nagyon szépen köszönöm előre is.:Gabi

Előzmény: schlymy (97530)
zsuzso100 2 napja Creative Commons License 111000

Én úgy tudom nem számít bele, külön vihető!

Előzmény: FODI_21 (110999)
FODI_21 2 napja Creative Commons License 110999

Ki tudja, a laptoptáska beletartozik a kézipoggyászba v. azon felül lehet vinni még ezt is?

camel1237 2 napja Creative Commons License 110998

Kedves bmaria23, várom a beszámolód folytatását, de azért amit a kisfiad zaklatásáról írtál, bizony nem hagy nyugodni.Milyen nyelven szólították meg a gyermekedet? Elég sokat kellett várni az elkövetőnek egy magyar kisfiúra, meg amennyire zárt az egyiptomi üdülő- övezetek világa, hát nagy bátorságra vall, hogy valaki itt akart próbálkozni.Persze elképzelhető, hogy a még nagyobb bűntetés, meg a nagyobb lebukás lehetősége se tartja vissza az ilyen dögöket, én minden esetre reménykedtem, hogy Egyiptomban ilyesmi nem fordulhat elő.

Előzmény: bmaria23 (110992)
camel1237 2 napja Creative Commons License 110997

Elolvastam a Te beszámolódat is, meg még párat. Nem jártam azon a részen személyesen, mégis azt mondom, hogy a Makadi öböl Red Sea hotel része megismételhetetlenül jobb minden helynél. Alaposan tanulmányoztam már a térképet is, meg azért voltam már pár helyen, de olyan szerencsés természeti adottságok csak ott vannak. Nehéz itthonról elképzelni a kb. 300 m. mólót, azért, hogy fürödhess, és ott is ugyanúgy ott vannak az oroszok, és ami még furcsább az európainak, bizony az arabok is. Nehéz kimondani, de aki a Vörös tenger élővilágát szeretné még látni úgy, hogy nem utazik el a szállodából hajókirándulásra, az csak a Makadi öböl ezen részét válassza. 

Előzmény: Fata Morgana1 (110996)
Fata Morgana1 2 napja Creative Commons License 110996

Szia!

Sok beszámoló született mostanában szerencsére a Titanic Beach/Palace-ról.

Mi augusztus végén voltunk a Titanicban 3 gyerekkel. Írtam hosszú, részletes

beszámolót, olvasd vissza, ha esetleg még nem tetted.

 

De a kérdésedre vonatkozó részt bemásolom ide:

 

"Jó a tengerpart, a parti részen finom homokos, kisgyereknek is ideális, nem mélyül

hirtelen,  de fürdőcipő azért kell, mert a mederben vannak kövek is.

  DE apálykor a víz visszahúzódik kb. 300 m-t, helyén csak pocsolyák, dagonya

  marad, aki a partról keveset besétálva rögtön úszni szeret, annak ez nem jó!

- Egy kb. 1,8 km hosszú, "házi" korallzátony húzódik a part előtt, ami átnyúlik

  a volt Iberotel Aquamarine és a HLB szállodák elé, rengeteg korall, hal van helyben,

- A mélyebb vízhez egy kb. 400 m (!) hosszú saját móló visz be, amelyről több

  lejárat is vezet a különböző mélységű részekhez, a móló vége felé fedett,

  árnyékos pihenők vannak napozóágyakkal. Egy ingyenes kis busz jár a móló két  

 vége között ingázva, vizes fürdőruhában is be lehet ülni.

- Hatalmas aquaparkja van, amiben nem csak a hagyományos egyenes és 

 kanyarodós csúszdákat találhatjuk, hanem számtalan kis, nagy és egy illetve

 kétszemélyes, valamint háromszemélyes családi gumis csúszdát,  hullámmedencét,

 vadvízi folyót (rafting), vízsugár-hajtású up-hill csúszdát, kisebb gyerekeknek

 külön gyerekmedence, kalózhajóval, kisebb csúszdákkal..."

 

"A tengerpart:

Hát főleg ezért jöttünk ide, vagyis a szálloda előtt húzódó „házi” korallzátony miatt! A partról, apályról, mólóról, ingyenes kisbuszról írtam már.

Nekünk most itt valahogy nem is hiányzott az a klasszikus (észak-olaszországi) tengerparti feeling, hogy ülünk a homokban, várat építünk, és aztán bemegyünk rögtön a partról a fokozatosan mélyülő tengerbe. A tengerbe kizárólag sznorkelezni mentünk minden nap."

 

Nekünk (2 felnőtt+3gyerek, 7, 11, 13 évesek) összességében nagyon tetszett.

 

Ha van kérdésed, szívesen válaszolok, ha tudok!

 

ÜDV

FM1

Előzmény: sgah (110994)
zsuzso100 3 napja Creative Commons License 110995

Én nem voltam olyan régen...május végén. De szép szálloda, szép részen..és ha az oroszok beteszik Makadiba a lábukat...hááát...én sok jóra nem számítok. :(

Előzmény: bmaria23 (110992)
sgah 3 napja Creative Commons License 110994

Köszönöm az infókat, bár elbizonytalanodtam a szállodát illetően... nem tudom a javuló tendencia kitart e karácsonyig...

Akik a Titanic Beach/Palace -ban voltak mostanában ott is hasonló a helyzet???Milyen a partja? Gyerekeknek alkalmas a fürdésre?

camel1237 3 napja Creative Commons License 110993

Nekem azért tetszik a beszámolód, mert humorral kezeled ezt az "orosz" problémát. Szerintem akkor hibáztak ezzel a hotellel nagyot. amikor ennyire nagyra tervezték, és az már nagyon régen, még a válságok előőtt történt. De azért elgondolkodtató, hogy az oroszok, még ha sokan is vannak, tudnak utazni, mert bizony mi magyarok már kevésbé. Várom a beszámolód folytatását.

Előzmény: bmaria23 (110980)
bmaria23 3 napja Creative Commons License 110992

Szia zsuzso100!

 

Bizony megváltozott! :( Régebben valóban így volt,ahogy írtad!Összebarátkoztunk egy ott dolgozó fiúval.Jól beszél angolul,németül,franciául,svédül,persze oroszul is,de mindig letagadja a oroszoknál, és mondja nekik,hogy forduljanak a kollégájához,mert sajnos nem érti amit mondanak. :D ..ő mesélte,hogy az elején nagyon kulturált volt a hotel.Szinte egyáltalán nem voltak oroszok..Akkoriban angolok,németek,svédek,hollandok kevés magyar stb. alkotta a vendégek 90%-át.Aztán jöttek az oroszok!! :( Állítólag olyan kedvező áron utazhatnak a hotelbe,hogy ezért-e nagy kontraszt.Így viszont a nyugati vendégek szépen lassan teljesen elkopnak!Főleg,hogy a személyzet nagy része,azzal a kevés svéddel,némettel,hollanddal aki még odamerészkedik,rögtön oroszul ,a ő stílusukban ,sokszor kioktatóan viselkedik..aztán hiába kérik sűrűn az elnézést! :( Nevetve mesélte,a fent említett ismerősünk,hogy sok szobában négyen,öten laknak az oroszok.Nekik ez sem probléma. :(

Előzmény: zsuzso100 (110982)
zsuzso100 3 napja Creative Commons License 110991

De jó...a nagyon rossz időből mentek, a nagyon jóba! :)

Előzmény: FODI_21 (110990)
FODI_21 3 napja Creative Commons License 110990

Okt. 24-én, azaz most pénteken Taurus-szal.

Előzmény: zsuzso100 (110988)
tornius 3 napja Creative Commons License 110989

Sziasztok!

 

Mi is készülünk Hurghada-ba! :-D Nagyon jó árat tudtunk kifogni, egy egyedülálló online utazási foglalói portálon keresztül.

Ezeket az utakat akár TE is eltudod érni. http://firefliesutazo.blogspot.hu/

vagy a http://www.fireflies.com címen.

 

 

 

 

 

zsuzso100 3 napja Creative Commons License 110988

Mikor is mentek?

Előzmény: FODI_21 (110986)
showtimes 3 napja Creative Commons License 110987

Lejjebb van az elérhetősége Briginek (Liliomtours), magyar utazásszervező, 8 éve él Egyiptomban....

Előzmény: FODI_21 (110964)
FODI_21 3 napja Creative Commons License 110986

Köszi, most már "megvilágosodtam".

Előzmény: zsuzso100 (110984)
atucika 3 napja Creative Commons License 110985

Egyiptomban október 3-án nem volt óraátállítás. Ugyanannyi idő volt kint, mint itthon. Feltételezem, hogy amikor itthon óraátállítás lesz, akkor lesz 1 óra a különbség. 

Előzmény: FODI_21 (110983)