Keresés

Részletes keresés

zsuzso100 Creative Commons License 1,5 órája 0 0 116218

Leginkább Makadi-öböl, de van még pár hotel a városhoz közelebb is, ahol van élővilág.

Előzmény: mókus68 (116217)
mókus68 Creative Commons License 11 órája 0 0 116217

Sziasztok !

Segítséget szeretnék kérni !Sznorizás és élővilág szempontból melyik partszakasz az ideálisabb?
Hurghadan még nem voltunk .
Köszi

Jossyka78 Creative Commons License 19 órája 0 0 116216

Az könnyen előfordulhat:), sok időt töltöttünk ott:).

 

Őszintén megmondom, én nem is tudtam, hogy átfedésben leszünk kint, csak nem ugyanabban a hotelben:(.

Előzmény: andi.x (116215)
andi.x Creative Commons License 19 órája 0 0 116215

Szia Jossyka!

 

Szerintem meg egyik délután láttunk is Titeket a Grand mólójánál, pont amikor a teki arra járt és mindenki arról beszélt. Mi pont jöttünk ki a vízből, és szerintem Ti is, ott beszélgettetek a korlátnál :)

 

A.

Előzmény: Jossyka78 (116213)
Jossyka78 Creative Commons License 20 órája 0 0 116214

Szia,

igen, úgy van, ahogy Kathy írja...

Wizzairnél volt jegyünk (kifizetve), csak megszüntették a hurghadai járatot, ezért hiúsult meg az az út.

Szállást egyébéként az alpharooms-on és a travelpublikon szoktam egyénibe foglalni, azt hiszem ide a travelpublicon foglaltam.

Előzmény: Laci4444 (116209)
Jossyka78 Creative Commons License 20 órája 0 0 116213

Nahát, most tudtam meg, hogy ki vagy Facen:).

 

Millió kommentedet olvastam már a face csopiban, de nem tudtam, hogy te vagy andi.x:)

Előzmény: andi.x (116212)
andi.x Creative Commons License 23 órája 0 1 116212

Sziasztok!

Grand Makadi beszámoló következik: 

Grand Makadi

2016.08.18-08.25

Már tavaly, amikor itt jártunk, elhatároztuk, hogy ide vissza kell jönnünk, mert számunkra annyi felfedezetlen dolog maradt, amiért érdemes újra ide jönnünk. Így amikor az ETI beállította a csütörtöki gépét, remek áron sikerült is foglalnunk. Előre bocsájtom, hogy hosszú lesz, és inkább élménybeszámoló, mint szálloda leírás, hiszen azt már tavaly megtettem.

Indulás:  Az indulás teljesen korrekt időpontban volt, ami azt jelenti, hogy a gép Pozsonyból jött Budapestre, és 11.30-as felszállás volt tervezve. Előre kértük a jegyet, mert szeretünk elöl ülni, meg is kaptuk a második sorba. A beszállásnál derült ki, hogy a gép elején már ülnek a szlovák utasok, és sikerült az Ő helyüket újra eladni nekünk. A beszállásnál a hölgy sűrű bocsánat kérések közepette közölte, hogy sajnos oda nem tudunk ülni, de próbáltak jó helyet adni helyette és kicserélte a beszálló kártyánkat. Nem bántuk, nem voltunk mérgesek, igazából teljesen mindegy hol ülünk, de tényleg jó helyünk volt, nem ült mellettünk senki, ketten terpeszkedtünk a három ülésen, pedig a gép majdnem tele volt. Az indulás pár perces késéssel történt, de útközben behoztuk. A kaja a gépen iszonyatosan rossz volt. Két kifli, az egyikben sonka a másikban sajt, de olyan száraz volt, meg sem lehetett enni, illetve egy kis dobozos üdítő és szintén száraz piskóta. Ehhez járt egy pohár víz. Viszont a gép tiszta volt, ellentétben a tavalyi Nesma airlines-al szemben, és a személyzet is kedves volt. Az idő hamar elszaladt, és kb délután 3 óra magasságában le is szálltunk. Vízum természetesen a bank ablaknál 25 dollárért, irány a bőröndök, amiket nagyon gyorsan megkaptuk, mivel a mi gépünk volt az egyetlen érkező gép. Majd internet kártya vásárlás, 3GB 10 euróért. Alku nincs, nem is lehetett, nem volt rá idő, de szerintem korrekt ár volt. Kint Ivett már ismerősként üdvözölt. Kb.40 perc alatt már a Makadi öbölben voltunk, a sorrend változatlan, Sunwing, Spa, Palace és legvégül a Grand.

Az idegenvezető bejött velünk, nagyjából elmondta mit merre lehet megtalálni, aztán magunkra hagyott.

Érkezés: A recepciónál megvillantottam a Mahara kártyánkat (ezt azok igényelhetik, akik már legalább másodszor járnak Red Sea Hotelben) és kedves mosoly kíséretében elsusogtam, hogy csendes és szép szobát szeretnénk. A recepciós matatott egy kicsit, majd megmutatta, hogy nekünk ugyan delux szobára szól a foglalásunk, de Ő junior suite szobát ad nekünk. Kicsi baksis ezért természetesen járt, és nem is bántunk, mert a szoba minden elvárásnak tökéletesen megfelelt.

Szoba: Nagy és tágas volt, egy csodaszép erkéllyel. Egy kis sarokban volt, szomszédunk egy deka sem. A kilátás nem volt nagy szám, a Grand medencéjére nézett volna, de annyi zöld fa és növény volt előttünk, hogy inkább csak a pálmafák tetejét láttuk. De ez pont nem érdekelt, lényeg, hogy tiszta volt, és tényleg csendes. Most mondom, hogy a szoba kártya helyettesíthető DM kártyával és a voda boltba vásárolt SIM kártya keretével is. (légkondihoz napközben)Tavaly is írtam, hogy a bútorzat nem mai gyerek, de hát mi tudtuk, és különösebben nem foglalkoztunk vele. Annyi szó volt már a fugáról, hogy direkt megvizsgáltam és megállapítottam, hogy a fugázás nem szép. Sőt, a wc-nél, az ajtónál és a csap alatt kifejezetten ronda volt. J Gondoltam csinálok róla pár képet, de a férjem lebeszélt erről, így hagytam a fenébe, mert az igaz, hogy akinek ez a fontos, az tényleg ne Egyiptomba jöjjön nyaralni. J Volt egy nagy ágyunk, jó kényelmes, egy kanapénk, két fotelunk, asztalunk. A minibárba be volt készítve 6 doboz sprite, és két doboz sör, de ez fizetős. Nagy fürdőszoba, külön helységben a wc és bide. Törölközőt természetesen nem kell vinni, adnak külön a strandra és a fürdőbe is.

Sammy a takarító fiú odajött, bemutatkozott és minden nap szépen ki is takarított. Mi ezt honoráltuk neki némi baksissal, bár hajtogatni sosem hajtogatott, viszont rendkívül kedves volt.

Még este leszaladtunk a partra, hogy egy kicsit megnézzük a tengert, és betegyük a lábunkat. Fürdésről szó sem lehetett, hiszen 6 óra elmúlt, szóltak is a fiúk a parton, hogy nem mehetünk be. Amikor elmondtuk, hogy ma jöttünk és csak ici-picit tennénk be a lábunkat (amúgy sem fürdőruhában voltunk) akkor elnézték nekünk, hogy bemenjünk térdig és ácsorogjunk benne egy kicsit. (pont dagály volt) Már ekkor éreztük, hogy a víz hőfokával nem lesz probléma, kellemesen meleg volt.

Étkezés: Sajnos ez az, amiről egyáltalán nem tudok sok jót írni. Van összehasonlításunk, hiszen tavaly is itt voltunk. Most a medence felújítás miatt minden Grandos ehetett a Palace Dome éttermében is.  Azt nem szeretném leírni, hogy összesen hány étterem van, és hol, mit lehet enni, mert nagyon hosszú és unalmas lenne. Tehát a kajára visszatérve: Minden, de minden áldott este ugyan az a kaja volt. Mindig azt vallottam, hogy aki ennyiből nem tud választani, az megérdemli, hogy éhen maradjon. De sajnos sem ízre, sem állagra nem voltak finomak az ételek. Sütemény választék nagyon gyenge, viszont gyümölcs sok féle volt, ez pozitív. De tavaly klasszisokkal jobb volt minden. Érdemes foglalni, ahová lehet, mert az legalább egy kis változatosságot hoz. Mi foglaltunk a Caribbean-ba, ott általában csípős ételek vannak. Nekem tavaly sem jött be, de a többiek kedvéért beáldoztam magam, és bár nekem most sem ízlett, viszont másoknak igen, tehát itt biztos, hogy velem volt a baj J Arra figyelni kell, hogy a kis ravaszok először kihozzák a fizetős itallapot, és aki nem tudja, az rögtön onnan rendel. Ha nem akartok fizetni az italért, akkor szóljatok, hogy azt kértek inni, ami ingyenes és benne van az all inclusive-ba. (cola, sprite, sör…stb.)

Foglaltuk a Thai-ba is, itt a kiszolgálás színvonala óriási volt, talán a legjobb az összes közül. Az előétel is jó volt, de amikor megláttuk a thai tésztánkat, metélt tésztából elkészítve, (mint amilyenből itthon a mákos tésztát csináljuk) enyhén szólva is röhögnünk kellett. Köze nem volt az igazihoz. Ízre nem volt rossz, de nem thai tészta volt az biztos.

Foglaltunk az olaszba is, ott a tészta szintén felejthető, a pizza viszont szerintem finom volt, jó sok sajttal, a többieknek is ízlett.

Foglaltunk a libanoniba is, ahová nem jutottunk el, mert betegek lettünk….

Fáraó átka: Én azt hittem magamról, hogy nagyon jól csinálom a dolgokat, mert a több mint tíz éves Egyiptomba járás alkalmából egyszer sem kaptam el. Hát úgy tűnik mégsem. Pedig semmit nem csináltam másképp, semmi olyat nem ettem, amit eddig ne ettem volna, ittam teát, ettem levest, nem ettem össze-vissza, nem ittam hideget…stb, mégis elkapott az átok. Iszonyatos görccsel kezdődött, utána meg jött, aminek jönnie kell. Persze Antinal, Streptoquin, játszott minden. De amikor egy egész éjszakás szenvedés után már a víz sem maradt meg bennem, akkor úgy gondoltam, ennek fele sem tréfa, orvoshoz kell menni. Reggel hétkor felhívtam Ivettet az idegenvezetőt (biztos marhára örült nekem), de tőle akartam tanácsot kérni, mit tegyek. Szerintem felébresztettem, de ennek ellenére borzasztóan kedves volt. Elmondta, hogy két alternatíva van, vagy küld egy autót, de akkor ki kell menni a szálloda elé (jó 10 perc séta) és elvisznek az orvoshoz. Ez szóba sem jöhetett, mert már annyira gyenge voltam, hogy 1 percet sem tudtam volna sétálni, nemhogy 10-et. A másik lehetőség az volt, hogy várjam meg Őt , 9.30-ra jön a szállodába és akkor intézi a szálloda orvost, aki kijön a szobába. Elmondta, hogy ebben az esetben valószínűleg a kiszállási díjat a biztosítás ellenére is ki kell fizetni a helyszínen,(majd otthon visszakapjuk a biztosítótól) ami 50 euro. Az akkori helyzetemben nem igen tudtam mérlegelni, hogy 50 euró mennyire sok egy kiszállásért, ezért ebben maradtunk. 9.30-ra feltámogatott a férjem a recepcióra, ahol Ivett meg is jelent. Rám nézett és látta, hogy nem túl rózsás a helyzet (Te is fiam Brutus?) Beszélt az orvossal telefonon, mondta, hogy menjünk vissza a szobába, fél órán belül ott az orvos. Gondoltam magamban, remélem, kibírom még addig, mert ismervén az Ő fél órájukat, ebből biztos sokára lesz doki. Ahogy visszaértünk, kb 5 percre rá már csörgött is a telefon, meglepetésre az orvos volt a vonalban. Megkérdezte a tüneteket, mióta tart, és azt mondta, infúziót kell adni, de ezt a szobában nem teheti meg, menjünk vissza a recepcióra, várni fognak minket és átkísérnek a Sunwing klinikájára. Szintén meglepő módon, ahogy oda értünk, már vártak ránk. Megkérdezték, hogy kérünk-e autót, vagy át tudunk sétálni, de látván a tempómat, egyből lett autó, azzal vittek át minket. A doki már várt a klinikán, egy nagyon szimpatikus, nagyon fiatal és kedves ember. Mutattuk neki a biztosítási kötvényt, elvette, majd megvizsgált. Has, vérnyomás, lázmérés (lázam amúgy egyáltalán nem volt) és rögtön kaptam egy szurit. Megjelent Shrek-et idéző segítője, egy tenyeres-talpas emberke, aki bekötötte a branült. Infúzió csöpög. Mondta az orvos, hogy kb fél óra, és utána mehetek a vízbe pancsolni. El nem hittem neki. Pedig de. Ahogy folyt belém a lé, éreztem, az erőm visszatérőben van. Többször bejött, megkérdezte, hogy vagyok, kaptam takarót, mert nagyon fáztam, hiszen ezerrel ment a légkondi. A végén nem vette ki a branült, hanem azt mondta, menjek vissza este kilenckor és akkor kiveszi, hátha fog még kelleni egy és ne kelljen újra megszúrniuk. Visszafelé már simán ment a gyaloglás, és le is tudtunk menni a  partra. Nem azt mondom, hogy 100%-os voltam, de ezerszer jobban éreztem magam. Tudtam enni is, mondjuk nagyon finoman, rizst és levest, de legalább megmaradt bennem. Este fél kilenckor visszamentünk, de a klinika zárva volt. Recepció, telefon a dokinak, aki azt mondta, két perc múlva ott lesz. És tényleg ott volt két perc múlva. Újra megvizsgált, kaptam még egy szurit, kivette a branült, és adott gyógyszereket. Fizetni semmit nem kellett, sem délelőtt, sem pedig este, rendezi a biztosító. Rendkívül pozitív csalódás volt az egész. A lelkiismeretes ellátás, a hozzáállás és minden. Itt köszönném meg Ivettnek is, aki szintén mindent megtett és borzasztóan segítőkész volt.

Mitől kaptam el? Ki tudja. Négyen voltunk, ebből ketten (a másik pár férfi tagja és én) lettünk betegek, pedig gyakorlatilag ugyan ott, és általában ugyan azokat ettük. Ivett mondta, hogy azok közül, akik a Dome-ba ettek, sokan betegek lettek. De ott evett a férjem is, kutya baja nem volt. Szóval a titok titok marad. Tanulság számomra az volt, hogy ha ilyen előfordul, nem kell sokáig várni, azonnal orvoshoz kell menni. Természetesen ez a kis „baleset” nem fog megakadályozni abban, hogy újra elmenjek Egyiptomba, akár a Grand Makadi szállodába is. J

Na, egy kicsit vidámabb téma következik.

Medence és part: A Grand medencéje felújítás alatt, helyette a Palace medencéi használhatók. Sajnálom, de fogalmam nincs melyik milyen, egyikben sem voltunk egyetlen percig sem.

Ellenben a tenger! Még mindig gyönyörű. Millió féle halat láttunk, és teknőst, meg barracudát, ördögráját, tűzhalat, tintahalat is. Az utastársaink kis cápát is, le is videózták, de mi vele nem találkoztunk. Nem tudom sem leírni, sem felsorolni azt a sok szépséget, amit láthattunk, mert a szavak úgy sem adják vissza. Egy tanács annak, aki oda megy: érdemes a mólótól balra is elmenni, mert arra talán még csodásabb. (ott volt a teki is) Akikkel voltunk, nekik volt búvár órájuk, amivel látni lehetett a víz hőfokát, a tenger a „leghidegebb” részen 29, míg a legmelegebb részen 32 fokos volt.

 

Biztonság: Sokszor felmerül a kérdés mennyire biztonságos Egyiptom. Egyetlen másodpercig nem éreztem magam veszélyben.  Nem gondoltam, hogy itt engem bárki elrabol, felrobbant, vagy bántani akarna. Az emberek kedvesek, mosolyognak, eszük ágában nincs ártani a turistáknak. És az a csend, és béke, amikor az ember bedugja a fejét a vízbe, az egy olyan érzés, ami máshoz nem fogható. A tenger morajlását néha megzavarta egy-egy búvár hajó, de ettől függetlenül maga volt a nyugalom. Az ellenőrző pontok ezer éve ott vannak, mint ahogy a katonai jelenlét is megszokott. Mindez csak a mi biztonságunkat garantálja. Illetve ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor azért kétszer éreztem magam „veszélyben”: egyszer, amikor Shrek közelített a tűvel a kezemhez, másodszor amikor sznorizás közben, elől úszva, hirtelen megjelent velem szembe két óriási hal és farkas szemet néztünk, ketten egy ellen felállásban. Persze nem bántottak, nagyon cukik voltak, de inkább bevártam a férjem. J Nem akarok senkit meggyőzni, döntsön mindenki belátása szerint, de én így éreztem, és ha tehetném, akár holnap mennék is vissza.

Vendégkör: Most leginkább német és szlovák turisták vannak, illetve nagyon sokan voltunk mi magyarok is. A Grandban én egyetlen arab családot láttam, de Ők is németül beszéltek.

Fakultatív programon nem voltunk, most a pihenésé volt a főszerep. Minden napunk ugyan úgy telt, reggeli halál nyugalomban, part, sznori, pancsi, pihenés, ebéd, ejtőzés, sznori, pancsi, sznori, pancsi, vacsora halál kényelmesen, ráérősen, beszélgetés, vihogás, alvás. Másnap kezdődött minden elölről. Tökéletes volt, pont ezért mentünk. J

Hazaút: Az indulás gyilkos volt, éjjel fél kettőre jött értünk a busz. (megjegyzem a Palace-ból még éjjel egykor is hallottuk az üvöltő zenét a folyosón) Mindenki álmos fejjel kóválygott. Kaptunk reggeli csomagot, szendviccsel, péksütivel, banánnal, üdítővel. A régi terminálról indultunk, a bejárat előtt meg kellett mutatni az útlevelet és repjegyet, csak így engedtek be a terminálra. Átvilágítás, külön sorban a nők és külön a férfiak, motozás. Majd sorba állás, repjegy kézben, újra ellenőrzés. Ismét átvilágítás, cipő levétel, szutyok szőnyegen mezítláb csattogás, újra motozás. Itt minden folyadékot elvettek. A válltáskámba is beleturkáltak, a kis aranyos kivette belőle a két öngyújtómat. Mondtam neki ösztönösen magyarul, hogy ne már! erre az egyiket visszaadta. J Nem tudom, ebben mi volt a ráció, de mindegy, nem számít. Kaptunk egy pecsétet a beszálló kártya hátuljára, aztán mehettünk. Ahhoz képest, hogy nagyon hajnal volt, egy jó pár bolt nyitva volt, lehetett még szuvenyireket vásárolgatni. Árakat nem tudok, mert nem vettünk csak vizet (2 euro) A géphez pontosan történt a beszállás, velünk nem nyittatták ki a bőröndöket, simán mehettünk a gépre. A gépen a kaja ugyan az az ehetetlenség, sima út, majd leszállás először Pozsonyban. Ott vártunk majd egy órát, mire elindultunk. Pesten a belváros felett repültünk át, nagy élmény volt.  Érkezés Budapestre, nyaralás vége. L

Összegezve: A nehézségek ellenére ismét egy felejthetetlen hetet töltöttünk Egyiptomban. A szálloda komplexum még mindig gyönyörű, bárkinek szívesen ajánlom, akinek a víz alatti látnivaló fontosabb, mint az ellátás. Ha most választanom kellene, most is a Grand Makait választanám, mert csodálatos partja van, nyugodt, békés és pihenésre tökéletes.

Kathy8 Creative Commons License 1 napja 0 0 116211

Szerintem úgy értette, h a már kifizetett Wizz repjegyet mondta le a Wizz, anno az orsz gép miatt ...

Sajna nekünk is volt egy januári kifizetett repjegyünk akkoriban és egy Alpha hotel előleg ,de mindent vissza kaptunk! Bár sajnos nem jutottam el télen ....még ;)

Előzmény: Laci4444 (116209)
Kathy8 Creative Commons License 1 napja 0 0 116210

De jó volt olvasni a végét :) hogy a HLB maradt a szíved csücske :) Amúgy köszi a beszámolót ,persze jó volt olvasni azt is :)

Előzmény: Jossyka78 (116208)
Laci4444 Creative Commons License 1 napja 0 0 116209

Szia Jossyka78!

 

Jó volt olvasni a beszámolótokat. Örülünk, hogy Ti is jól éreztétek magatokat, és hogy tudtatok csúszdázni is a Sunwing-ben.

Mi kétszer voltunk bent egy bevásárlóutcán Hurghadán. Nagyon kevesen voltak. Nem vesztettetek semmit, hogy kihagytátok. Bár jó áron vásároltunk pár papíruszt. :)

Wizz-es út egyéni szervezés lett volna gondolom. A hotelt hol néztétek, hogy meghiúsult?

Előzmény: Jossyka78 (116208)
Jossyka78 Creative Commons License 1 napja 0 1 116208

MAKADI PALACE 2016.08.14-2016.08.21.

Egyiptomban harmadszor, a Makadi-öbölben másodszor, a Makadi Palace Hotelben először voltunk.

Eredetileg wizzaires jegyünk volt (még tavaly októberben vettem) és a Fort Arabesque-ben volt foglalásunk, de sajnos ez a verzió meghiúsult, így az ETI mellett tettük le a voksunkat.

Szerencsére nagyon jó áron sikerült lefoglalnunk az utat, és én nem csináltam belőle különösebben ügyet, hogy későn indulunk Budapestről (nagyobb büntetés lett volna nekem az a több órás autóút, amit Bécsbe/illetve hazajövetelnél vissza meg kell tennünk).

Utazás:
A gép pontosan indult, nem volt semmi extra. 20:32-kor gurultunk ki. A kaja szörnyű volt (2 szikkadt „kifliféleség”, egy rettenetes „szivacspiskóta” és egy cukros „üdítő”, úgyhogy ettük a saját kis finom kajánkat, amit bekészítettem az útra. Nem szeretek repülni, unalmas és kényelmetlenJ, úgyhogy alig vártam, hogy odaérjünk.
Hazaútnál egyébként még 10 perccel előbb is kigurultunk, mint kellett volna, és az érkezés is több, mint fél órával előbb volt a kiírtnál.
Hazaútnál 11:45-re jött értünk a busz, és 15:30-kor szállt fel a gép, tehát majd 4 órával előbb indultunk. Annyi de annyi ellenőrzési ponton kellett átmennünk, hogy 14:45-re értünk el az utolsó pontra. kb 2.5 óra csak a motozással, átvilágítással ment el. Elég fárasztó volt. Külön vizsgálják a nőket egy oszlopban és külön a férfiakat (nőt nő motoz). Nagyon igyekeznek körültekintőek lenni, az látszik. Bár érdekes volt, hogy a barátnőmet „kiszedték”, hogy van a táskájában egy öngyújtó és el is vették, míg az én táskám az övé előtt ment át, és nem szóltak semmit, pedig abban 3 öngyújtó is volt.. na mindegyJ.

Szálloda:
Megérkezésünkkor papírokat töltögettünk. Mentem volna már szívesen aludni, de az én drága uram még nekiállt szobákat variálni, aminek akkor annyira nem örültem, de utólag már nagyon.
10 dollárt kapott a recepciós srác, cserébe a harmadikon kaptunk egy szép tágas szobát (standart junior suit) kilátással a dome étteremre, a medencékre és a tengerre.
Volt már vagy hajnal 3, mire a szobát megtekintettük, elfogadtuk…stb. Ekkor még kiderült, hogy ide nincs bekészítve ágynemű a fiamnak, úgyhogy még vártuk, hogy ágyat is húzzanak.
Aztán végre alvásJ. 7-kor már fent is voltam, úgyhogy egy erős 3 órás alvás után indítottuk az első napot.
Maga a szálloda egyébként csodaszép. A szobák nagy százalékban úgy vannak kialakítva, hogy a medence és a tenger felé nézzenek, így szinte nem is lehet olyat kapni, hogy ne legyen jó a kilátás. Lift van mindenhol, bármilyen irányból meg lehet közelíteni a szobákat. Tisztasággal maximálisan elégedettek voltunk. A folyosót is folyamatosan felmosták, a korlátokat törölgették, tehát mondhatom, hogy még a részletekre is nagyon figyeltek.
A szobában alapból volt 1 másfél literes víz a fürdőben, 2 fél literes a hűtőben, ezek ingyenesek. Két sprite és egy pepsi cola, ezek fizetősek (10 LE, tehát nem vészes).

Étkezés:
Reggeli a Dome-ban volt szinte minden nap. Volt még egy étterem, ahol lehetett reggelizni (Melange) de ott olyan rossz szag volt (konyha szag), hogy inkább kihagytuk.

Illetve két napon nem is reggeliztünk, mivel olyan későn éheztünk meg, hogy már kapásból mentünk a sült csirke sült krumplinkért a beach barhoz.

Szóval a reggeli az teljesen szokványos. Sajtok, felvágottak, péksütik, lekvárok, omlett, virsli, palacsinta, gyümölcsök. A juice állítólag rettenetes. A fiúk csak „halál”-nak hívták, így én meg sem kóstoltam. A kávé borzalmas (a normális kávé fizetős!). A tej vizetett, így ha itt reggeliztünk, akkor vizet ittam a rántottához, hát elég furcsa voltJ.

Napközben mindig a beach barban ettünk. A Grand előtti beach barban volt Yasser, ő lett a fő kedvencünk. Nagyon nyugodt, végtelenül kedves, barátságos és vicces fickó volt.

Jellemző egyébként, hogy a komplett személyzet folyékonyan beszél angolul és németül, így a kommunikációval nem volt gond.

Yasser ahogy meglátott minket, már első nap után készíttette össze nekünk a „szokásost”. Guava lé, Rose-szóda, üdítők, hamburgerek, sült csirke sült krumplival…stb. Meg is kapta érte minden nap a baksisát, általában 1 vagy 2 dollárt. Szóval kajálásilag nekem ez volt a legjobbJ. Minden nap frissen sült grill csirkemell, sült krumpli és ketchupJ.

Vacsorára bejelentkeztünk több helyre is.
Először persze a Dome-ban ettünk. Svéd asztal, mindenki talált magának valamit, de nem volt semmi „kirívóan” extra.
Voltunk a Discoveryben – Itt minimális az ételkínálat, az viszont nagyon finom. Csináltak rántott húst… na amikor azt ettük, akkor bántuk, hogy nem ide jelentkeztünk be a hátralévő 5 napra isJ. Isteni volt. A felszolgáló itt barátságtalan volt, és mogorva, hiába próbáltunk mosolyt csalni az arcára, semmivel nem lehetett. Lehet, hogy rossz napja voltJ.

Ettünk a Thai Gardenben. Na ez hibátlan volt. Igaz, a felszolgáló kicsit félre irkálta a dolgokat, így az 5 előétel  helyett 9 db-ot hoztak ki…stb, de nem szóltak érte… Persze lehet, hogy a borravaló is segített abban, hogy elnézőek voltak, meg hát ő vette fel rosszul a mennyiséget, akart a bánat 9 előételt kérniJ. Minden isteni finom volt, szép, hangulatos hely. Lehetett választani előételt, levest, főételt, és desszertet tehát négyfogásos vacsora volt.

Ezt követő napon a Botanica gardenben voltunk. Itt nem voltak túl barátságosak, inkább ilyen „karótnyelt” típusok volta. Az étel sem volt nagy szám, így számomra ez felejthető volt…

Majd végül a fiam és a barátaink az olaszban mi pedig a kínaiban vacsiztunk a mallban (de egy asztalnál ültünk). A kínai ismét isteni volt, nagyon jókat sikerült választanomJ.

Part:
Annyira nem voltunk elájulva… Óriási az apály, amikor lementünk első nap délelőtt, akkor míg a szem ellátott a sár és a sár volt egész hosszan befelé. De még délután 2-kor is bokáig érő víz volt. A Tiánál ez jobban meg volt oldva, nyilván más az elhelyezkedése is az öbölben.
Így itt kapásból becéloztuk a Grand mólót.
Ott egy jó 3 órát sznoriztunk.
Az egy hét alatt szinte mindent sikerült látnunk. Egymással „táncoló” kékpettyes rájákat, murénát, tűzhalat, a teknős barátunkat többször isJ. Egészen kiúszott a móló létrájáig, aki ott lemerült a víz alá, rögtön farkasszemet nézhetett vele.

A mólóhoz többször is jöttünk sznorizni, messze itt volt a legszebb a korall rész. Mi nem is a sunwing irányába úsztunk le (arra felé nem volt sok minden és zavarosabb is volt a víz), hanem felfelé a másik irányba, ahol nincs semmilyen hotel. Elmentünk egészen messzire felfelé. Ott volt szerencsénk többször is a teknőshöz.

Egyik nap elsétáltunk lefelé a sungwing felé, ott bementünk a vízbe, ott is voltak ráják, muréna, bőröndhal is illetve nagyon-nagyon sok szép más halacska.

Sunwing:
Egy napra átmentünk ide is. Szombati napon. A part felől mentünk be és megkérdeztünk egy ott dolgozó embert, hogy hol tudunk venni karszalagot. Közölte, hogy „Magyarok vagyunk?” Mondtuk igenJ. Erre közölte, hogy akkor nekünk minden ingyenes, semmiért nem kell fizetnünk.

És bármilyen furcsa, tényleg így volt. Ingyen lehetett enni, inni korlátlanul, csúszdázni és surf-özni is, mindent. Ettünk palacsintát, gofrit, ittunk kávét…stb. Aztán jött egy ember, aki elég morcosan nézett, hogy „ezek itt fizetős dolgok”, de végül ő sem kért pénzt semmiért.
Úgyhogy a sunwingben végül a sima sárga palace-os karszalagunkkal akármennyit csúszhattunk, ehettünk ihattunk.

Animáció:
Napközben szinte semmi… Kis vizitorna (erős túlzással nevezném csak annak:)), aztán valami vizilabdaszerűség, illetve a füvön „jóga” (ez is erős túlzással:)).
Este a recepciónál lévő bárnál hatalmas bulik. Dj csinálta a zenét, sokan táncoltak, közben lehetett iszogatni, sisázni. Volt ping-pong, billiárt (3 euro/óra), elég silány minőségű volt az asztalJ.
Ha pincér kapott egy 5 dollárost, onnantól egész este csak a mi kívánságainkat figyelte. Még el sem fogyott az egyik koktél, már hozta a másikat, tényleg nagyon lelkes volt. A buli hivatalosan mindig éjfélig tartott, de volt, hogy 1 fél 2 körül lett vége.
Egy-egy estén volt fakír és más „mutatványos” is, de ezek nem voltak túl hosszú programok.

Program:
Mi összesen egy progin voltunk idén. Barátaink merültek, és velük mentünk el, igazából nekünk ez így egy sima hajókirándulás volt kajával. De itt is láttunk tekit, úgyhogy teknősben nem volt hiányunk az egy hét alattJ.

A városba mi nem mentünk be végül. Tervben volt, de nem került rá sor.

A szállodában nem lehet mondani, hogy tömeg volt, de azért volt ember bőven. Meglepő módon tényleg sokkal többen vannak a medencék körül, mint a parton.

Rengeteg a magyar!!!Hihetetlen!!! A Sunwingben, mintha a Dagály strandon lettünk volna. Jobbról, balról, a csúszdánál, a surf-nél, a büfénél, mindenhol magyarok!!! Magyarokon kívül még németekkel és angolokkal találkoztunk, oroszt talán 2 családot hallottam összesen.
Érdekes, hogy amúgy míg a Sunwingben nagyon nagy számban voltak arab vendégek, addig a Palace-ben alig 1-2.

A mólónál odajött hozzánk egy hölgy, ő is magyar volt. Mesélte szegény, hogy megfűzte egy barátnőjét, hogy jöjjön ki vele nyaralni, mégis jobb ketten, mint egyedül. 2 hétre jöttek. Hétfőn hajnalban érkeztek (előttünk egy héttel) és a barátnője (akkor volt először Egyiptomban) a harmadik napon eltörte a lábát, úgyhogy 2 nap nyaralás után a hátralévő 12 napot fekvőgipszben töltötte szegény. Tolókocsival tologatta őt a barátnője… ekkora pechet…

A Grandosok egyébként hazafelé útra nagyon sokan megbetegedtek. Hányás, hasmenés egyaránt jelen volt náluk. Palace-osoknál csak egy pár betegedett meg.

Összességében véve nagyon jól sikerült a nyaralás. Valamiért nekem még mindig az „első az IGAZI”, a Hilton Long Beach az, ami minden szempontból a legjobb volt (bár akkor is kiutazási tilalom alatt voltunk kint, ha tele lett volna orosszal, lehet nem ilyen szép emlékeim maradnak belőle:)).

Előzmény: camel1237 (116183)
TChriss80 Creative Commons License 5 napja 0 0 116207

Tényleg jó gépnek tűnik, csak mi most egy kicsit alacsonyabb árkategóriában keresgéltünk. De majd ha egy komolyabb gépre akarunk befizetni, biztos ezt is fontolóra vesszük!

Előzmény: Békakirályfi22 (116206)
Békakirályfi22 Creative Commons License 2016.08.16 0 0 116206

Vízalatti fényképező témában: egy Olympus TG-870-et nyúzok erőteljesen, igen meg vagyok vele elégedve. A 32GB-s kártyát is nagyon gyorsan kezeli, víz alatt brutál jól zoom-ol, full töltéssel kb. 200-250 képet lehet vele csinálni. Előtte egy TG-830-ast használtam évekig, amit szintén szerettem, de homok került az egyik tömítésébe és tengerben beázott. Kitisztítottam a tömítését a kártya nyílásnál, kiszárítottam, és azóta is tartalkék gépként üzemel.

 

Egyébként most vasárnap mi is a Fort Arabesquebe csapatunk

 

 

v.kriszti Creative Commons License 2016.08.15 0 0 116205

Szia! Igen 21-től szept 1-ig,  a Grand Makadiba. Mi sjcam-ot vettünk és tudsz vele fényképet is készíteni.

Előzmény: TChriss80 (116194)
cicacirmos Creative Commons License 2016.08.15 0 1 116204

Majd írok beszámolót :))

Előzmény: zsuzso100 (116203)
zsuzso100 Creative Commons License 2016.08.15 0 0 116203

Biztos szuper lesz! :)

Előzmény: cicacirmos (116202)
cicacirmos Creative Commons License 2016.08.15 0 0 116202

Köszi! 11-én megyünk a Fort Arabesque-be. Remélem nem fogunk csalódni, nagyon izgulunk, hogy milyen lesz!

Előzmény: zsuzso100 (116201)
zsuzso100 Creative Commons License 2016.08.15 0 1 116201

Az utazási iroda helyi alkalmazottját kell keresni - vagyis igazából könnyen megtaláljátok, az irodátok tábláját kell figyelni, ott lesz a vízumosztás. Ezután le kell adni a kitöltött beléptető papírt, azután mentek a csomagokért és a kijáratnál ismét az utazási iroda alkalmazottját kell figyelni, ő elirányít, hogy melyik buszhoz kell mennetek, szállodánál kiszállás (nem szokás mostanában bekísérni az utast), odaadjátok a papírokat és kiosztják a szobákat. 

Melyik hotelba mentek?

Előzmény: cicacirmos (116199)
showtimes Creative Commons License 2016.08.15 -5 0 116200

Ezt az utazási irodában kellett volna megkérdezni, ezért fizeted őket, többek közt... egyébként használd a bal oldali kereső gombot, minden le lett írva számtalanszor.

Előzmény: cicacirmos (116199)
cicacirmos Creative Commons License 2016.08.15 0 0 116199

Sziasztok!

 

Nemsokára megyünk Hurghadára, és a vízumot az utazási irodába fizettük be. Ez hogy néz ki a megérkezéskor? Hogy fogjuk megkapni a vízumot? Le tudnátok pontosan írni, hogy mi itt a menete a reptérre és a szállodába érkezésnek?

TChriss80 Creative Commons License 2016.08.14 0 0 116198

Köszi :) Mindenképpen írok majd beszámolót!

Előzmény: jurita (116197)
jurita Creative Commons License 2016.08.14 0 0 116197

Majd ìrj a hotelről!!! Mi is oda megyünk az őszi szünetbe!!! :) Jó pihit!!!

Előzmény: TChriss80 (116194)
TChriss80 Creative Commons License 2016.08.14 0 0 116196

Nézegettünk olyat is, de az nem tud fényképezni. Majd talán egyszer beruházunk egy kamerára is.

Előzmény: Kathy8 (116195)
Kathy8 Creative Commons License 2016.08.14 0 0 116195

Helyedben sjcam ot vennék ! Nikon elődja van családban hááát a hagyjuk kategória, nem beszélve  a beázásokról a kompaktoknál. Nézd meg az SJCAM ot , Eustock.hu oldalon ajánlom...

Előzmény: TChriss80 (116194)
TChriss80 Creative Commons License 2016.08.14 0 0 116194

Köszönjük a segítséget, úgy néz ki a Nikon S33 lesz a befutó, mert jó vélemények vannak róla és még megfizethető kategóriába tartozik.

 

Egyébként, jön valaki a csoportból augusztus 21-én a Makadi öbölbe? :) Mi a Sunrise Royal Makadiba megyünk 2 hétre.

zsuzso100 Creative Commons License 2016.08.14 0 0 116193

Vagy vannak az akciókamerák, ahogy Jurita is írta, bár szerintem ezek inkább videóra valók, fényképeknél kevésbé éles vagy hogy mondjam, ha összehasonlítod, akkor látod, miről beszélek.

 

   

Előzmény: TChriss80 (116190)
zsuzso100 Creative Commons License 2016.08.13 0 0 116192

A vízálló gépek előbb-utóbb beáznak sajnos. Ha hosszabb távra tervezel, érdemes vízalatti tokkal venni egyet.

Az a baj, hogy ami nem drága kategória, az nem fogja visszaadni azt a színvilágot, amit te igaziból látsz, azon még lesz mit szerkeszteni, tenni rá piros színt...

Nikon Coolpix S32, S33 az újabb ami elérhető árban, de nézz körül. Kinek mi a megfizethető kategória. 

https://edigital.hu/foto-video-optika/fenykepezogep/kaland-es-vizallo-fenykepezogep-c2446

http://www.mediamarkt.hu/hu/category/_v%C3%ADz-%C3%A9s-%C3%BCt%C3%A9s%C3%A1ll%C3%B3-f%C3%A9nyk%C3%A9pez%C5%91g%C3%A9p-505067.html

 

 

Előzmény: TChriss80 (116190)
jurita Creative Commons License 2016.08.13 0 0 116191

Szia, nekünk ez van:

https://www.mall.hu/sport-kamera/sjcam-sj4000-sportkamera-fekete

 

Ilyen képeket készít:

 

 

 

Előzmény: TChriss80 (116190)
TChriss80 Creative Commons License 2016.08.13 0 0 116190

Sziasztok! 

 

Segítséget szeretnénk kérni vízalatti fényképező vásárláshoz. Párom szüleinek volt egy Sony fényképezőjük de pár használat után elkezdett belül rohadni. Tudnátok ajánlani olyan jó típusú gépet ami megfizethető áron van? Nem kell profi gép csak a nyaraláson szeretnénk használni. 

 

Köszi előre is!

showtimes Creative Commons License 2016.08.13 0 0 116189

Még annyit, hogy néhány programszervező cég van csupán Hrg-n, viszonteladó viszont százas nagyságrend, akik ugyan azt adják el, nyilván saját szállítással, meg jó nagy reklámdumával és eltérő haszonkulccsal. Így lehet köztük akár 20 százalékos, vagy nagyobb eltérés is!

 

De a végtermék ugyan az, pl. Hrg-ben két delfinárium van - ide hordja az összes viszonteladó a turistát, de akvárium, vagy quad pálya sincs több tucat :) 

Előzmény: showtimes (116188)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!