Keresés

Részletes keresés

angelica1992 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 771

Sziasztok!
Nekem már kb 1 éve zúg a fülem, de csak most kezdett el különösebben idegesíteni. Gyakran hallgatok fülhallgatón zenét / filmet. Talán ez lehet az oka(?). Nem tudom. Nappal, mikor beszélgetek vagy megy a tv, számítógép, akkor nem hallom, szinte meg is feledkezem róla. Mikor viszont teljes csend van, akkor (főleg mostanság) iszonyatosan zavar. Aludni alig tudok, ha csend van. Lassan kezdek beleőrülni. Anyum adott fülcseppet vagy mit, de nem hiszem, hogy használni fog. Fül-orr gégészetre kérünk majd beutalót, de nagyon félek, hogy semmit nem lehet tenni. =( Ismerősömnek hasonló gondja van és ő elég sok mindent kipróbált, eredmény nélkül. Ezek szerint el kell majd viselnem életem végéig? Mert a hozzászólásokat olvasva eléggé úgy tűnik =/ Csak az a baj, hogy ez szerintem nekem nem fog menni. Ha már 1 év után ennyire kivagyok, akkor nem tudom mi lesz 3 vagy 30 év után (most vagy 18, így sajnos/szerencsére elég sokáig élhetek még).

Pathmos Creative Commons License 2010.12.28 0 0 770

Üdvözlök minden kedves sorstársat! Nekem nagyjából két hónapja zúg a bal fülem: váratlanul, munka közben vettem észre. Kórosat nem találtak (persze). Nem sokkal később a jobb is nekikezdett, csak itt kissé bizarabb a helyzet: inkább csobogást hallok, szerencsére elég halkan. Nem tudom, lehet-e köze a kettőnek egymáshoz? Várok én is minden ötletet és igyekszem majd saját tapasztalataimat közreadni. Egyelőre a nyaki gerincem tornáztatom szaktanácsadás alapján: várok... Azt mondják, állatkísérletekben már találtak összefüggést a nyaki gerinc (C2-es csigolya) és a belsőfül között...

gr82wök6ószfater Creative Commons License 2010.12.21 0 0 769

Ha el tudod "hitetni", akkor természetesen minden OK, de ha ettől még nem szűnik meg akkor mi van?

Nekem az elmúlt héten kétszer is szünetelt 24, ill.36 órát, most is a korábbi "terápia" hatott (vsz.)

"Tudományosan" nem bizonyított az elméletem, ezen még "dolgoznom" kell,,,:-)))

Előzmény: cagicagi (768)
cagicagi Creative Commons License 2010.12.20 0 0 768

Több mint valószínű, persze, hogy fiziológiai oka van, no de, nem jobb elhitetni magammal azt, hogy ha nyugizok, akkor rendben lesz, mint azt, hogy 25 évesen baj van az agyammal, vagy ilyesmi? Ugye ugye:)

Előzmény: gr82wök6ószfater (767)
gr82wök6ószfater Creative Commons License 2010.12.20 0 0 767

,,,"aztán kinő tőle egy harmadik kezem,.."

Még ha csak az lenne,,,

Vannak olyan munkák amihez jól jönne egy "harmadik kéz", de a négy meg már fölösleges,,,,

 

,,,"megint sok a para, az idegesség,,,"

Sajnos ebben sem hiszek, sokkal inkább gondolom azt, hogy valami fiziológiai oka van, de mivel az orvosok nem igazán tudják az igazi eredetét megállapítan, ergo kezelni, ezért igyekeznek a páciensre hárítani úgymond a "felelősséget"

Már itt a múltkor írtam, hogy nekem 30 éve tart ez az állapot, már egész jól "elvagyunk egymással,,,,"

Úgyhogy no para ! :-)

Előzmény: cagicagi (765)
afintha Creative Commons License 2010.12.19 0 0 766

Az altalad felsorolt csodamodszerek egyike eseteben sincs bizonyitott jotekony hatas apanaszaidra. En ezekre egyetlen fillert sem koltenek.

Előzmény: Noémi.27 (764)
cagicagi Creative Commons License 2010.12.16 0 0 765

Itt sokak álláspontja, illetve az enyém is az, lassan egy év fülzúgás karrier után, hogy ez el nem múlik. El nem múlik, viszont megfelelően szinten tartható, ami nálam mára már azt jelenti, hogy havonta egyszer, egy napig megint kísér minden utamon, pl tegnap reggel is ilyen volt, a mellékhelyiség csendjében :) hallani véltem, estére azonban már nem. Nappal nem vagyok soha olyan csöndben, hogy halljam.

A kezelés érdekes. A fülzúgás tünet, ugyebár, és a tünetet, mint olyat, kezelni nem lehet. Az okot kellene megszüntetni, de engem már annyi mindenre megvizsgáltak, hogy nocsak, és semmi eredmény. Mindenem rendben van. Gyanítom, hogy 60 év múlva, majd ha esetleg fel találnak boncolni, akkor derül ki, hogy no igen, ez volt a baj.

De nem is érdekel. Szerintem ez a kulcs, a megoldás, a kezelés kulcsa. Ha egész nap azon vagy, hogy fülelsz, zúg-e, nem-e, mit csinál éppen, hallom-e, a jobb fülem, a bal fülem, középen az agyam, elől a homlokam, hátul a tarkóm (tud ám az is:) akkor egy idő után megbolondulsz.

Vannak persze gyógyszerek, nekem a Betarevin nevezetű sokat segített, míg tartott a dobozzal, azaz egy hónapig. Utána pedig azt találta mondani egy tanszékvezető fülész professzor, hogy ezt életem végégig szedni kéne. Hülye ez, mondtam magamban? szedem 60 éves koromig, aztán kinő tőle egy harmadik kezem, vagy ilyesmi.

Szóval ez szerintem nem járható út.

A csodadoktoroknak is lehet elhordani a pénzt, örülni fognak neki, de igazából én is voltam már egy ilyennél, és az olyanokat mondott, hogy a végére kialakult bennem a kép, hogy ezt az embert cselekvőképességet kizáró gondnokság alá kéne helyezni valamelyik helyi bíróságnak, de gyorsan :)

Jah igen, szedtem a Ginko Primet, ami mindta használt volna, de rohadt drága volt.

Ellenben, vannak ingyenes módszerek, amik használnak. Kevesebb stressz, kevesebb aggódás, sok zöldség, sok mozgás, NULLA FÜLLHALLGATÓ, Sok türelem, még több elfogadás, belátása annak, hogy ez nem egy halálos vész, ami burjánzik az ember testében, és egyik reggelre feldobja tőle a kopoltyút. Hanem ez csak van. Nekem néha van. Arra emlékeztet, hogy megint sok a para, az idegesség, az aggódás, ami rossz, rossz. Lenyugszom, mondom magamnak párszor, minden rendben van, minden rendben van, és kész, és ennyi volt. Ha meg még mindig zúg, akkor bekaphatja. Valahogy így, én, legalábbis.

Előzmény: Noémi.27 (764)
Noémi.27 Creative Commons License 2010.12.14 0 0 764

Sziasztok nekem egy éve cseng a fülem!!

Én egyből orvoshoz fordultam .Voltam fül-orr-gégésznél.Mr -vizsgálat.Akupuntúra.Lugusítás .ph csoda.gyógyszerek.

Eggyiksem használt sajnos!

Irjon nekem aki tud valamilyen módzsert !

Volt e valaki aki használt -e ezt szoft lézert?

vagy bemer 3000?

vagy olyan aki volt a titanusz eggyesületnél ,ami volt fókuszban?

 

ghepard Creative Commons License 2010.12.14 0 0 763

Hát sajnos ez van, aztán sokan csodálkoznak ezen azon.......

Előzmény: cagicagi (762)
cagicagi Creative Commons License 2010.12.13 0 0 762

Na jah, a fülhallgató, attól óva intek mindnekit. Buszon, villamoson minden fiatalnak ott lóg a fülében. Annyira megmondanám nekik, hogy gyerekek, ne csináljátok.

Előzmény: ghepard (761)
ghepard Creative Commons License 2010.12.13 0 0 761

Pontosan úgy kezdődik a javulás, hogy először nagyon rossz lesz. Van benne logika, hisz egész más a helyzet, mikor rajtad a szemcsi, meg mikor nincs. Mondjuk, ha nem futkározol és egyszercsak le kellene futnod egyhúzomban 20 km-t - megnézhetnéd magad 20 km után.

 

Hat éve engem is műteni akartak (mikor nagyon elcsesztem a füleimet a fülhallgatókkal röpke 10-12 nap alatt). Hálás vagyok a sosrsnak, hogy az első napon egész éjjel fent voltam és minden tőlem telhetőt megtettem, hogy a cseppek átrágják magukat a dobhártyán. Másnap a fődoki már nem említette, hogy kés alá kell mennem (mint abban az összefoglalóban ecseteltem).......

Előzmény: cagicagi (759)
ghepard Creative Commons License 2010.12.13 0 0 760

Hát igen. Nekem csak pár hónapig volt (többször is), de én szinte mást nem is hallottam, csak azt a búgást majd egész nap, mivel kb 75dB a hallásküszöböm..... Nagyon rossz, az biztos....

Előzmény: encián (758)
cagicagi Creative Commons License 2010.12.10 0 0 759

Talán a lustaság, nem is tudom, kényelmesebb így. Ha szemüveg nélkül olvasok vagy monitorozok, akkor 10 perc, és fáj a szemem, könnyezik. Nagyon rossz.

 

Az előző kérdéshez annyit, hogy egy ismerősömnek nagyon brutál fülzúgása lett egy napon, azonnal infúzió, műtét, de nem segített, csak azt érték el vele, hogy hallása már az egyik fülére nincs is, a másikra 30%-os, de a fantomhangokat hallja ugyanúgy. Én az őrület szélén lennék. Rgész nap kíséri valami, ami nincs is.

 

Én időnként elmegyek a fülészetre, két-három havonta, csináltatok egy hallásvizsgálatot, ami eddig mindig tökéletes eredményt hozott. (bár, ha őszinte vagyok magamhoz, a fülészeten való látogatások nyomósabb indoka az, hogy a mezőkövesdi SZTK-ban a fülész eszméletlen jól néz ki. Mezőkövesdi gyerek köhint egyet, anyuka máris viszi a fülészetre, de csak pénteken, mert akkor rendel az arab fickó:D )

Előzmény: ghepard (754)
encián Creative Commons License 2010.12.10 0 0 758

Olyannyira rémületes, hogy vallatni lehetne vele.:-(

Előzmény: ghepard (757)
ghepard Creative Commons License 2010.12.10 0 0 757

Igen, én is így gondolom. Hisz az ember akkor már csak azt a búgást, sípolást stb hallja, ami valahol a fül és az agy között generálódik benne. Ha már nem érzékel az ember külső hangot, az a belső rémületes is lehet........

Előzmény: encián (756)
encián Creative Commons License 2010.12.09 0 0 756

A kérdés nem buta, akár logikus is lehet, de sajnos a válasz egyértelműen NEM. Ha "elmúlik" a hallás, a zúgás méginkább felerősödik.:-(

Előzmény: 3hetes (740)
ghepard Creative Commons License 2010.12.09 0 0 755

Valóban nagyon sok a háttérzaj és a mágneses háttérzaj is. Az agy lehet annyira berezeg tőlük a nap folyamán, hogy akkor is érzékeljük, mikor már nincs is külső impulzus, vagy egész más és egész kicsi csak....... Ha pár percig nézel napos nappal ki az ablakon és aztán hirtelen becsukod a szemeidet a sötét helyiségben - néha még percekig is látható táj lenyomata a retinán................

Előzmény: cagicagi (753)
ghepard Creative Commons License 2010.12.09 0 0 754

Én már ott tartok, ha kijönne a gin a palackból, és megkérdezné, mit választok, elmúljon a fülzúgás, vagy megint lássam a monitort szemüveg nélkül, gondolkodás nélkül az utóbbira szavaznék.

 

Ha mi tart vissza, hogy megpróbáld szemüveg nélkül? Én nekimentem 2 éve és 4 nap alatt letettem a szemüveget (9 évig hordtam). Nem mondom a kezdet nagyon nehéz volt, de azóta nem volt rajtam. Minden nap én is nézem a monitort a melóban.....

Előzmény: cagicagi (752)
cagicagi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 753

Igen, a sok elektromos berendezés, az biztos nem használ. Az irodában, ahol dolgozom, napi 8 órában megy két számítógép és egy nyomtató is. Este, amikor kikapcsoljuk őket, akkor az a csend, na az valami remek. Az sem lehet véletlen, hogy sokan a zajt, amit hallanak a kis fejükben, azt elektromos berendezések hangjaival írják le, sokszor elég plasztikusan, pl én is nagyon láttatóan tudtam mesélni a morze jelekről a jobb, a magas feszültségű vezetékről a bal, illetve az épp adást nem közvetítő tévéről a kettő fülem között:)

Előzmény: ghepard (751)
cagicagi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 752

Gimnazista koromban kezdtem szédelegni, a női ciklus bizonyos napjain, de nem erős egyáltalán, ha felállok hirtelen, akkor érzem, és csak pár napig. Az orvosok szerint ez normális, a vérveszteség miatt. Illetve tavasszal, olyankor jön egy raklap MagneB6 (nem tudom miért, én nagyon bízom abban a szerben, mindenre azt szedem:) és az is segít.

 

Jut eszembe, mikor még kezdő fülzúgós voltam, beszedtem egy doboz GinkoPrimet is, szerintem az használt, csak leálltam vele, mert drága. Meg egyébként is, zúgjon, ha akar, ő baja:)

Én már ott tartok, ha kijönne a gin a palackból, és megkérdezné, mit választok, elmúljon a fülzúgás, vagy megint lássam a monitort szemüveg nélkül, gondolkodás nélkül az utóbbira szavaznék. Szóval ennyire együtt lehet élni vele.

ghepard Creative Commons License 2010.12.08 0 0 751

Klassz szöveg. Én is igyekszem nyugodt maradni és nem nagyon törődni azzal a sok felesleges dologgal, amivel az emberek agyonhajszolják magukat. De azért jó tudni, hogy mi is hathat kis agyunkra. A sok mobiltelefon a telefonálás is nagyon fülközelbe hozza az idegen rezgéseket. A sok elektromos cikk (TV, rádió, magnó, videó, mikró, sütő, villamos vezetékek, hűtő stb stb) olyan sok és folytonos zavaró térrel bombáz bennünket, hogy kihathat az agy működésére. Például a troli, vagy villamos vezetékek mellett lakókat olyan nagy mágneses zavarok bombázzák folytonosan, melyek akár 10szer is meghaladják az erősebb mágneses (földi) viharok által keltett zavarokat, melyeket a napszél gerjeszt. Ezekre már sok tudományos dolgozat íródott.........

Előzmény: cagicagi (748)
3hetes Creative Commons License 2010.12.07 0 0 750

Úgy értem persze a magátólt, hogy vajon enyhülhet-e 1-2 nap alatt, amíg haza nem jutok és orvoshoz.

Előzmény: 3hetes (749)
3hetes Creative Commons License 2010.12.07 0 0 749

Hát köszi a bíztatást, a józan eszemmel tudom én is, hogy nem kéne idegesíteni magam, csak ezt olyan nehéz kivitelezni.

Mától egyébként szédülök is egy kicsit, nem nagyon, inkább egy ilyen bizonytalanságérzet a fejemben, de a mozgásommal nincs gond. Most külföldön vagyok, több 100 km-t vonatoztam, szerintem a vonatozás nem tett jót a fülemnek, illetve a folyadékoknak benne. Vagy nem tudom. Most mindenesetre ettől plusz stresszelek, hogy mi lesz ezzel a szédüléssel, mi lesz a visszafele vonatúton. Nagyon tehetetlennek érzem magam, csak haza kell jutnom valahogy. :(

Volt valakinek (vagy szokott lenni) szédülés? Elmúlhat ez magától, vagy mostantól ezt is meg kell szoknom?

Előzmény: cagicagi (748)
cagicagi Creative Commons License 2010.12.07 0 0 748

Szia.

Nekem februárban kezdett el zúgni, csak úgy, egyik éjjel, egy húzós, ideges nap után. Szedtem rá Betarevint, attól halkult, ritkult, szóval jobb lett. Azóta ha előjön a zúgás, tudom, hogy megint idegesebb vagyok a kelleténél, és rászólok magamra, hogy szép vagy, fiatal, okos, egészséges, szóval semmi ok a parára, és akkor jobb lesz. Mindenkinek azt tudom ajánlani, neked is, hogy lásd be, az idegesség generálja a zúgást, a zúgás generálja az idegességet. Az ördögi körnek az a megoldása, ha az egyiket kivesszük onnan, az pedig csak az idegeskedés, aggódás lehet. Valami bajom van? Határidő? Csekkek? Megint híztam fél kilót? Van a tarkómon egy ősz hajszál? Megint erősebb szemüveg kell? Hosszú a sor a boltban? Lekésem a buszt? Letol a főnök? Odaég a palacsinta? Nincs egy hétig takarítva? Felrántom a vállam, szarom le. Azóta valahogy így élek. És jobban vagyok. Ha 300 évvel hamarabb élnék, és egy gazdag vidéki nemes kisasszony lennék, aki egész nap a kertben üldögél és a tulipánokat simogatja, akkor nem zúgna a fülem:)

Előzmény: 3hetes (731)
ghepard Creative Commons License 2010.12.07 0 0 747

Nekem nincs szőllőm, de az idén nekem is kiment idő előtt az összes paradicsom a sok esőtől (az idén valami kétszer kellett csak öntöznöm). De mindenkinek kinyíródtak környezetemben.

 

A témához. Az ember mindig hall valamit, csak nem tudatosítja. A hangreceptorok (nagyítva valahogy úgy néznek ki, mint egy kefe szálai) mindig rezegnek, ha mástól nem, hát a vérkeringéstől, az oxigéncserétől és úgy általában az anyagcserétől. Ezt még én is hallom (pedig vaami 75 dB a hallásküszöböm). De teljes nyugalom és csend kell hozzá (nekem nem akkora csend, mint a jó hallásúaknak). A teljesen le tud nyugodni az ember, akkor észlelhető a nagyon kicsi mély moraj. Mintha egy vézesést hallanánk nagyon távolról. Ezek nagyon alacsony frekvenciák és csaknem soha nem jut el tudatunkig, mert az agy kiszűri. Ha valahol lerakódás, vagy éppenséggel üreg keletkezik ezek a rezgések felgyorsulhatnak és egyre magasabb hang érzékelhető, amire az ember már odafigyel és egy idő után nagyon idegesítő......

 

Ugyanígy láthatók a szem receptorainak háttérrezgései a sötétben. Kb olyan az, mikor a TV-ben nics adás, akkor havazik - ami nem más mint a kozmosz háttérsugárzása. Szemünkben azonban vannak színérzékelők, ezért az a tüzijáték színes.........

 

 

Előzmény: gr82wök6ószfater (745)
gr82wök6ószfater Creative Commons License 2010.12.06 0 0 746

a "semmi"

Előzmény: gr82wök6ószfater (745)
gr82wök6ószfater Creative Commons License 2010.12.06 0 0 745

Az idén sajnos nem volt, még az sem vigasztal, hogy annak sem aki 8-10x permetezett,,,:-(((

Csak nekem sokkal kevesebbe került "semmi",,:-)))))))))))))

Előzmény: ghepard (743)
ghepard Creative Commons License 2010.12.06 0 0 744

A masszírozás tényleg jó, az is egyfajta rezgés - bár nem olyan erős hatású, mint az ütögetések. De ezt csinálhatod magad is bármikor - az megintcsak egész más, hisz az megkövetel Tőled sokkal nagyobb összhangot - a tested összhangját. Ha figyelsz, megtanulhatsz sok mindent és bármikor kéznél vagy magadnak........

Előzmény: 3hetes (741)
ghepard Creative Commons License 2010.12.06 0 0 743

Ez igen, minden elismerésem, hogy 7 éve nem permetezed és van termés. Én is mindent a két kezemmel csinálok. A paprika leveleit is például megfogom alulról felülről és szétnyomom a tojásokat a levél alján. A szag ott marad és oda már nem is igen raknak újból és a növény is harcol ellenük........

Előzmény: gr82wök6ószfater (738)
ghepard Creative Commons License 2010.12.06 0 0 742

Szerintem nem feltétlen. Én gyakorlatilag nem hallok születésem óta, mégis annyira hallottam a zúgást, hogy néha kimentem az asszonyhoz, mert azt hittem, hogy valakivel traccsol a másik szobában. Mikor már indultam, akkor kaptam észbe, hisz azt nem is hallhatom. Gyakran hallottam tücsökciripelést, az asszony meg aszongya, hogy Ő nem hall semmit. Aztán megint észbe kaptam, hogy én nem is hallhatom azt (esetleg érzékelhetem, ha egy nagyot rátesznek a fülemre). Minden attól függ, hogy hol van az a valami (lerakódás, kinövellés, akadály stb) amitől felerősödik az impulzus és az agy aztán fel is dolgozza........

Előzmény: 3hetes (740)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!