Keresés

Részletes keresés

Andresas Creative Commons License 2025.01.16 0 0 4127

Köszönöm a tartalmas válaszokat, nekem a koromhoz képest jó a hallásom! Szép napot! Megyek nyaki ultrahangra! 

Előzmény: vau1111 (4126)
vau1111 Creative Commons License 2025.01.15 0 0 4126

Annyit kiegészítenék, hogy egészségesen nem baj a lemerülés. Bármilyen felsőlégúti betegséggel orosz rulett, mert az arcüregekbe bejutott vízzel mindenféle egyéb fertőzést lehet adni a megfázással legyengült nyálkahártyának, ami simán begyullaszthatja a középfület.

Előzmény: vau1111 (4124)
vau1111 Creative Commons License 2025.01.15 0 0 4125

Fejhallgató/fülhallgató:

Az agybadugós fülhallgatókat el kell felejteni! Azok szépen felgyűjtik a fülzsírt, kicsit betömörítik, és nagyon jó kis fülzsírdugókat, hallójárat gyulladásokat tudnak okozni. A fejhallgató az rendben van, bár elalváshoz nem igazán kényelmes. A háttérzene vagy hasonló ötlet az egyébként jó, és ajánlott

Előzmény: Dorien- (4122)
vau1111 Creative Commons License 2025.01.15 0 0 4124

Doriennel abban egyetértek, hogy a megfázás plusz fürdő nem tett jót, nagyon valószínű, hogy ez az oka (de csak valószínű). Én azért nem simán a fülkürtöt diagnosztizálnám, annál lehet ez bonyolultabb.

Ha nem érzel dugultabb hallást, akkor elvileg nem akkora a baj. Ha a fertőzés teljesen elmúlik, simán elmúlhat vagy csökkenhet a sípolás. Ha esetleg a pulzusodat hallod, az egyértelműen gyulladás vagy fizikai dugulás jele.

A fülkürt (Eustach kürt - a középfület választja el az orrüregtől) és a hallójárat nem ugyan az! Víz alá merüléssel először a hallójárat telik meg vízzel (belemegy a fülbe a víz), ha az orron keresztül bejut a víz, az megtölt(het)i az arcüregeket, ami ugyancsak nem nagy probléma. A fülkürt úszáskor, merüléskor le kell zárjon, a középfülbe nem mehet víz. Viszont ha a fülkürt begyullad, akkor nem tudja kiegyenlíteni az orrüreg és középfül közötti nyomást, és mindenféle galibát okoz.

Napi rendszerességgel úszom. Nem okoz problémát a víz alá merülés, az én sípolásom korábbi dobhártyaszakadások és foltozások eredménye. A valsalva manővert (orrbefog, nyel v. fúj) rendszeresen használom, nekem be sem kell fogni az orromat. Dobhártyát ez nem tud beszakítani, bármit is írnak a neten (extra gyenge a dobhártyám, és nem szakítottam be, sőt ezzel teszteltem, amikor uszodában fülöncsaptak, és be is szakadt - akkor kívülről is jól hallhatóan nyekergett a kiáramló levegő miatt), de ha fertőzés van arrafelé, benyomhatja a fertőzést a középfülbe, ami nagyon nem jó ötlet.

Ha fül-orr-gégészhez mész, mondd el, hogy megfázás és fürdő után jött elő, szerintem középfülgyulladás jeleit kéne keresnie. Az eddigiek meg gondolom a hallójáratodat már megnézték/kitisztították. Én megintcsak hangsúlyozva hogy nem vagyok orvos vagy gyógyszerész, plusz kerülöm a gyógyszereket ahogy lehet, de egy fül/felsőlégút specifikus antibiotikum kúra lehet hogy segíthet. De ha a doki egyértelműen azt mondja, hogy ez hülyeség, akkor azért a dokinak hinnék.

Előzmény: Andresas (4123)
Andresas Creative Commons License 2025.01.15 0 0 4123

Köszönöm , jól esett a válasz és a jó szándéku tanács, kifogom próbálni! Voltam orr fül orvosnál, hétfőn megyek a negyedikhez! Végig jártam reumát, neurológiait, 28-mri, most is kezelésre járok, nyaki ultrahangos, eddig semmi nem használt! 2hónapja ez megy! 

Előzmény: Dorien- (4121)
Dorien- Creative Commons License 2025.01.15 0 0 4122

Az éjszakai elalvást elősegítheted halk zenével, akár fejhallgatóval / fülhallgatóval.

Meg előtte tusolás, fürdés nyugtató illatú tusfürdővel, fürdősóval, hogy ellazulj. Víz ne menjen a fülbe, füldugót is lehet használni ehhez.

Sok sikert!

Előzmény: Andresas (4120)
Dorien- Creative Commons License 2025.01.15 0 0 4121

Valószínűleg a fürdőben víz jutott a füledbe és most az Eustach kürtben csinálja a zümmögést. Ha elmúlik a gyulladás, kiürül a víz és jó eséllyel megszűnik a zúgás. Nálam is eltartott pár hónapig a sztori. Amit nagyon megtanultam, hogy a víz alá merülést kerülni kell. Tusolásnál is csak finoman, a kisujj végével szabad tisztítani a fület.

Fül-orr-gégésznél voltál?

A kipattintást próbáltad már? Orr befog, fej előrebillent, nyel és fúj (finoman, a dobhártyát ne szakítsd be). Nekem anno javasolta a doki, hogy ezt napjában többször csináljam.

Előzmény: Andresas (4120)
Andresas Creative Commons License 2025.01.15 0 0 4120

Elmondom hogyan történt! Egy ismerősöm Megkértelek vigyem el Pilisszántóra, ott van egy Gyógyító csillag nevü kegyhely! November 3-án történt, nagyon jó idő volt egy pólóra levetköztem, estére már lebetegedtem, fejfájás hasfájás, volt minden! Hétfőn egy fürdőben voltam, ott kezdődő egy pár perces zúgással, az a hét kis zümi volt de elmúlt! Következő héten már kezdődött az orvosokhoz járás, azóta folyamatosan minden hétre jut 1-2! Jövő héten Szigony utca lesz! Hát ez a zümi története! Plusz éjszaka is alig alszom, mert akkor erősödik fel igazán! Erre vártam tanácsot, nem pedig kioktatás! Szép estét mindenkinek! 

Előzmény: vau1111 (4118)
Andresas Creative Commons License 2025.01.15 0 0 4119

Szia vau1111! Köszönöm a pozitív választ, ezt vártam ettől az oldaltól,.nem a letolást! Kár hogy nem lehet itt privát beszélgetést folytatni! 

Előzmény: vau1111 (4118)
vau1111 Creative Commons License 2025.01.15 0 2 4118

Wajmi láthatóan elvesztette a türelmét. Az tény, hogy ha ennyire foglalkoztat a téma, nem lesz egyszerű az út. Ha nem közvetlenül fizikailag megoldható a probléma (fülzsírdugó, dobhártya sérülés, hallójárat vagy középfül gyulladás), akkor a megoldást önmagadban kell keresni. De lehet gerinc eredetű is, ha meghúztad a derakadat, elaludtad a nyakadat, stb., az is okozhatja.

A gyógyszeres út zsákutca.

Ha jólesik, írass fel nyugtatót/antidepresszánst, bár azt hiszem vannak vény nélkül kapható készítmények is. Azt tudnod kell, hogy az antidepresszánsokhoz könnyű hozzászokni, viszont nehéz lejönni róla. És általában a mellékhatások között szerepel az első pár hétben az állapot rosszabbodása is.

A környezeremben azt látom, hogy 60 év felett a szedett gyógyszerek számával egyenesen arányos az illető állapotának leromlása. A gyógyszeripar szorítását érdemes minél tovább elodázni. Kapsz egy nyugtatót, majd pillanatok alatt szedsz még 3 gyógyszert a mellékhatásaira, ami még több gyógyszert generál.

Csak amit írtál, hogy kaptál nootropilt...

"A Nootropil esetében leggyakrabban tapasztalt mellékhatások a következők: fokozott motoros aktivitás, testsúlynövekedés, idegesség, alvászavarok, hangulatzavarok, gyengeség."

Kell még hangsúlyozni? Ha e mellé kapsz idegnyugtatót, van 2 gyógyszered, amik kiütik egymás hatásait. A nootropilt felejtsd el (nem vagyok orvos se gyógyszerész)

Egy érdekesség:

Amióta figyelem ezt a topikot, a sípolásom határozottan erősebb lett. Csak egyszerűen azért, mert jobban figyelek a témára. Nem is leszek itt sokáig.

Amit még megtehetsz:

Ha ennyire határozottan emlékszel a zúgás kezdésének időpontjára, érdemes visszagondolni, történt-e közvetlenül előtte bármi, ami előhozhatta.

Ha meg mint írtad pár napja:

"Ma is a voltam nem régen a Duna parton bicajozni, semmi zúgás sem volt, haza értem fél órára rá még elkezdted a zizzegést!"

Éld a szokásos életedet, élj, élvezd a normális tevékenységeidet! Amig tevékeny vagy, ezek szerint nem is hallod a zúgást. Ha egy tevékeny nap után este bezuhansz az ágyba, lehet csak reggel veszed észre, hogy egész nap sípoltál. És akkor a kezedben a kulcs.

Ennél többet nem tudok segíteni.

Előzmény: Andresas (4117)
Andresas Creative Commons License 2025.01.15 0 0 4117

Kedves Wajmi! Köszönöm a kioktatás, inkább kis együttérzést, tanácsot várnék el tőled, nem letolást! Nekem még annyira új ez a fűlzúgás, sípolás, alig több mint 2hónapos! Annyi bűnöm hogy próbálok tájékozódni az oldalon, hogy lehetne elviselhetöbbé tenni, vagy még is szünjön! Szép napot kívánok! 

Előzmény: Wajmi (4116)
Wajmi Creative Commons License 2025.01.14 0 0 4116

persze, ha szeretnég átstrukturálni az idegi szinapszisokat akkor szedjed őket...szerintem nem különösebben érdekel, hogy miket irogatunk itt, csak tolod a szöveget már bocsi...

Előzmény: Andresas (4115)
Andresas Creative Commons License 2025.01.14 0 0 4115

Az lenne a kérdésem, az orvos ír fel valami féle hagulagt javítót vagy anti depresszánst hogy elviselhetőbb legyen ez a fűlzúgás, mert nagyon erősen zűg! 

Dorien- Creative Commons License 2025.01.13 0 1 4114

Létezik objektív tinnitus is, ami az orvos által is hallható, ha belehallgat a füledbe egy fonendoszkóppal. Tény, hogy ez sokkal ritkábban fordul elő, a szubjektív tinnitus a gyakoribb.

https://bhc.hu/betegsegek/fulzugas

Előzmény: vau1111 (4113)
vau1111 Creative Commons License 2025.01.13 0 0 4113

Csak ha már vélt pontatlanság miatt le lettem barmolva, pontosítsunk:

"Ezt csak te tudod megítélni, mert a külvilág számára általában nem hallható."

A külvilág számára nem hallható. Szubjektív érzékelésről beszélünk.

Előzmény: Dorien- (4111)
Dorien- Creative Commons License 2025.01.13 0 1 4112

Igen, a topikot visszaolvasni is ésszerű lenne.

Előzmény: Andresas (4099)
Dorien- Creative Commons License 2025.01.13 0 0 4111

Persze, a halláshoz hozzátartozik egy bizonyos zaj, ami külső és belső hangok összessége. Ahogy a tengeri kagyló is "zúg", úgy a fülkagyló is. Amikor ez a zaj válik kimondottan zavaróvá, hangos sípolássá, zúgássá, akkor beszélhetünk tinnitus-ról. Ezt csak te tudod megítélni, mert a külvilág számára általában nem hallható.

Előzmény: vau1111 (4098)
Nick & Nick Creative Commons License 2025.01.13 0 0 4110

Az még a kellemetlen a fűlsípolásomban, hogy nem hallom

meg tőle a halkabb beszédet, sőt szerintem szövegértési zavart is okoz,

mintha nem jutna el a tudatomig az információ.

Vissza is kell kérdeznem és ez felbosszantja a környezetem.

Andresas Creative Commons License 2025.01.11 0 0 4109

Diótörő sorstársamnak! Én írok kicsit magamról, hogy miért fogadom el ezt az új helyzetet! November 10-ig éltem a nyuggernek vidám életet, kisebb vérnyomás problémával! Buli, Fanta, bográcsozás, grillezés, utoljára még hatalmas tatárbifsztekkel léptem meg a barátaimat! Ma is a voltam nem régen a Duna parton bicajozni, semmi zúgás sem volt, haza értem fél órára rá még elkezdted a zizzegést! Sokan írják szokd meg, hát egyenlőre még bízom az orvosok án! Van időpontom a Szigony utcai klinikára, remélem tudnak valami biztató mondani! Zúgás mentes estét és éjszakát mindenkinek! Remélem mielőbb lebirkozzuk! 

Előzmény: Diótörő (4107)
Wajmi Creative Commons License 2025.01.11 0 0 4108

Konfuciusz, kínai filofózus: „Nem az a dicsőség, hogy soha nem esünk el, hanem az, hogy mindig felkelünk, valahányszor elesünk. „

Diótörő Creative Commons License 2025.01.11 0 1 4107

Legyél erős, ez a korral járhat, de nem mindenkinél.

Tudomásom szerint a fülben a kis erek vannak elmeszesedve és azok ciripelnek.

Nem akarlak " vigasztalni ", de a Te korodban sajnos egyre inkább lehet előbukkanó problémákra számítani.

Nekem három éve volt prosztata műtétem, amit megelőzően hét !! hónapig viseltem katétert, ami folyamatosan bennem volt,

A Covid miatt nem lehetett műteni.Na ez a ciripelés ahhoz képest nevetséges apróság.

Sajnos ideje hozzászoknod az egyre inkább felbukkanó bajokhoz, hogy megedződjél egy kicsit.

Előzmény: Andresas (4106)
Andresas Creative Commons License 2025.01.10 0 1 4106

Szia Diótörő! Én január 7-én voltam 72-ő,nem legkellemesebb szülinapi ajándék volt, van! Nekem tavaly nov 10-ig normális életet éltem, ez a 2 hónap nagyon letaglózott, remélem javulni fog! 

Előzmény: Diótörő (4105)
Diótörő Creative Commons License 2025.01.10 0 1 4105

Tegnap este koncertet adtam magamnak, mert a ciripelés mellé még a saját szívdobbanásaimat is hallottam, de azt egy sokkal mélyebb frekvencián.

Egész szépen hangzott.Én 75 múltam, ezért sem izgat annyira, mit itt egyeseket. Gondolom ők fiatalabb generáció.

Érdemes még az orr-fül-gégén kimosatni a fület, mert időnként egy jókora fúl zsír golyóbis pottyan ki, ami persze gyulladást is okozhat.

Persze ha nincs, akkor nincs mit kimosni.

Wajmi Creative Commons License 2025.01.10 0 1 4104

igen, voltunk. Semmi értelme nem volt. Sőt, mindenkinél és mindenhol voltunk..

Előzmény: Andresas (4103)
Andresas Creative Commons License 2025.01.10 0 0 4103

Köszönöm szépen a választ! Volt már valaki a Szigony utcai klinikán? 

Előzmény: vau1111 (4102)
vau1111 Creative Commons License 2025.01.10 0 1 4102

Ha a lefekvés az estét jelenti, akkor azért, mert kevesebb a külső fehér zaj, és hangsúlyosabb lesz a belső hang. Plusz sokkal könnyebben figyelsz rá. Más magyarázat lehet még, hogy alacsonyabb fej helyzettel nagyobb lesz a fejben a vérnyomás, ami megnövelheti a hangot.

Előzmény: Andresas (4101)
Andresas Creative Commons License 2025.01.09 0 0 4101

Egy kérdésem lenne, (több is) miért van ha lefekszem sokkal erősebb a zúggás, zizegés a fülemben? Van itt valaki Bp-ről? 

Andresas Creative Commons License 2025.01.09 0 0 4100

Javítok, január 20-án megyek a klinikára, hátha okosabb leszek utána! 

Andresas Creative Commons License 2025.01.09 0 0 4099

Szép estét mindenkinek! Olvasom a kommeteket, egyik bántja a másikat, sokkal ésszerübb lenne okos tanácsokkal ellátni a sors társainkat! Nekem kb 2 hónapja zúg a fülem, fejem, nehéz lenne megszokni! Most még járok egyik orvostól a másikig! 20 megyek a Szigony utcai orr fülre, hát ott már megtudják mondani mi a baj a fülemben! 

vau1111 Creative Commons License 2025.01.09 0 1 4098

Önmagam átb@szása a legtöbbször nem a legjobb ötlet. Itt sem arról van szó. De azt az érintetteknek meg kell érteni, hogy bizonyos mértékű sípolás mindenkinél van. Menj be egy süketszobába, kifejezetten fáj! Ott még az is észrevesz mindenféle egyéb belső hangokat, aki azt hiszi, hogy nála semmi sem sípol.

Ha figyelsz a sípolásra, felerősödik, és előbb-utóbb a teljes idegrendszered, közérzeted bánja. Ha nem figyelsz rá, minden további nélkül el lehet vele élni, és észre sem veszed.

Az azért érdekes, hogy a korábbi hozzászólásaid alapján pont ezeket vallod. Aztán mégsem...

Előzmény: Dorien- (4096)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!