Keresés

Részletes keresés

termosz Creative Commons License 1 órája 0 0 33858

scarabaeus Creative Commons License 1,5 órája 0 0 33857

(Miért épp a svéd került a négy közé?)

Előzmény: www.bunjevac.hu (33855)
www.bunjevac.hu Creative Commons License 1,5 órája 0 0 33856

.... zokszó nélkül ....

 

Előzmény: www.bunjevac.hu (33855)
www.bunjevac.hu Creative Commons License 1,5 órája 0 0 33855

Egy tiltás, amit zokszó vesz tudomásul a turisták többsége. :)

Gaba70 Creative Commons License 2 órája 0 0 33854

Sziasztok!

Ulcinjban, vagy környékén búvárkodási lehetőséget tud valaki?

Köszönöm!

merkurusz Creative Commons License 16 órája 0 0 33853

Köszi a receptet, irtad most vagytok a tengeren. Ha nem esik nehezedre, nézd meg az árakat üzletben. (nem muszáj egyszerre amikor lesz alkalmad) Sok mindent érdemes itthonrol vinni, föleg ha akciósan belehet szerezni.

Előzmény: lajoska69 (33848)
Blaci78 Creative Commons License 16 órája 0 0 33852

nagyon finom lehet 

Előzmény: lajoska69 (33848)
www.bunjevac.hu Creative Commons License 16 órája 0 0 33851

Lignje & Girice!

Ezek a domináns szempontok!

A többi a szememben olyan, mint idehaza a keszegfélék.

 

Előzmény: lajoska69 (33842)
www.bunjevac.hu Creative Commons License 17 órája 0 0 33850

Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Ezzel a kérdéssel csak nagyon finoman! :)

 

Előzmény: termosz (33837)
www.bunjevac.hu Creative Commons License 17 órája 0 0 33849

Megelőzted a kérdésemet! :)

Előzmény: termosz (33832)
lajoska69 Creative Commons License 19 órája 0 2 33848

Először is a kagyló megtisztítása, kefével és a külső sallangok eltávolítása… szigorúan hideg vízben…. másodszor elkészítettük a mártást: olíva és vaj keverékén két fej (nem gerezd) fokhagymát lassan dinszteltem egy kis töröttbors és só hozzáadásával, majd amikor pirulni kezdett a fokhagyma, két marék petrezselymet hozzátettünk és egy deci fehérborral összerottyantottuk…. később egy deci tejszínnel felengedtük…. Kész a mártás…. A makarónit kifőztük…. rádobtuk a mártásra… Egy nagy fej durvára vágott hagymát forró vízbe téve, felforraljuk a vizet és hozzáadjuk a kagylókat.... Amikor újra felforrt a kagylós víz kb. 6-7 percig főzzük, közben még másfél deci száraz fehérbort is hozzáöntünk, és egy fél citrom levét…. Ezek után a leszűrt és kinyílt kagylókat rászedjük a tésztás mártásra és kicsit összekeverjük, majd parmezánt és újabb friss petrezselyemmel tálaljuk… Jó étvágyat kívánunk! Fejenként legalább 1kg nyers kagylót kell számolni! 

Előzmény: merkurusz (33843)
szolnok11 Creative Commons License 22 órája 0 0 33847

Kipróbálnám én is...

Előzmény: merkurusz (33843)
Blaci78 Creative Commons License 23 órája 0 0 33846

Ne menj többet akkor!!!

Előzmény: FRANKYE (33801)
gertam Creative Commons License 25 órája 0 0 33845

PANTOGRÁFOSAT!

 

Nem, ez a kocsi egykoron az SNCF kocsijaként még az ORIENT expresszben is közlekedett a D262/263 számú vonattal Magyarországon is!

 

  

 

Üdv

 

- gertam -

Előzmény: Davuka (33804)
Virgonc01 Creative Commons License 25 órája 0 0 33844

Sziasztok! Személyes tapasztalatokra lenne szükségem, októberi időjárással kapcsolatban :) Aki már többször járt ott ebben az időszakban (október eleje inkább), milyen időt tapasztalt? Hideg,meleg,esős,borongós, szép napsütéses kirándulós,esetleg még strandolós? Köszönöm szépen :)

merkurusz Creative Commons License 1 napja 0 0 33843

A kagylót, hogyan készitettétek, légyszi írd le a receptet.

Előzmény: lajoska69 (33841)
lajoska69 Creative Commons License 1 napja 0 2 33842

Az ebéd után a vacsora is elkészült.....Aranydurbincs paprikás lisztbe sütve, pirított szezámos zöld-zöldbab, rántott okrával és paradicsomos uborkasalátával.... A vörösbor is csúszott hozzá....

Jó éjszakát kívánok! Nagyon kellemes szellő simogat a teraszon....

Előzmény: www.bunjevac.hu (33830)
lajoska69 Creative Commons License 1 napja 0 1 33841

Az éjszakai kevés eső sem tántorította el szerintem a halászokat, mert rendkívül nagy választékban voltak friss halak, rákok, kagylók…. Mivel horgász is vagyok, így a hal állaga, szeme és kopoltyú színe mindig szempont a vásárlásnál…. Valóban évek óta nem változik a halpiaci ár, de minőségi és mennyiségi (több darab, vagy kiló feletti) vásárlásnál lehet 1-2 Eurot alkudni…. Ez ma is megtörtént, így elégedetten távoztunk a „zsákmánnyal….” Fél kiló nagyságú aranydurbincsok (orada) 6-8 euro/kg, de itt is tudtam alkudni…. Apró kb.20-25 cm-res makréla (skusa) 4-5 euro/kg,   tengeri vörösmárna tenyérnyi darabok 5-7 euro/kg   fekete (mezitlábas) kagyló 2-2,5 euro/kg   rákok különböző nagyságban 10-18 euro/kg… lepényhalak darabra, de 10 eurónál kezdődtek az árak mérettől függően…

Ebédre elkészítettük a kagylót…. Rendkívül jól sikerült, így csak egy fényképet tudok mutatni a kagyló kedvelőinak…. Tejszines fokhagymás petrezselymes, fehérboros mártással makaróni ágyon tálalva….. El is fogyott mind, és locsolgattuk az említett fehér borral a torkunkat is….

(Amúgy a karcagi rizsnél nincs jobb….)

Előzmény: szervezkedő (33828)
szervezkedő Creative Commons License 1 napja 0 0 33840

Kb 3perc barmelyik ujsagarusnal.

Szemelyi vagy utlevel legyen nalad. 

Előzmény: Sec0nd (33839)
Sec0nd Creative Commons License 1 napja 0 0 33839

Vett valaki Montenegróban SIM kártyát, mennyire macerás regisztrálni, esetleg neten is lehet? Mobilnetre kellene csak.

Citcit Creative Commons License 2 napja 0 0 33838

A várba (Besec) is érdemes felmászni. Nem nagy séta, felújított, s irreálisan jó út vezet oda (azért, mert mi EU-adófizetők álltuk a cech nagyobb részét). A belépő 1 euró.

 

A vasútállomást viszont kár, hogy nem sikerült a település mellé tenni. A távolság nem nagy, de vagy száguldozó autók mellett, vagy a síneken mászkálsz Virpazarig.

Előzmény: termosz (33837)
termosz Creative Commons License 2 napja 0 0 33837

az idén meglátogatom ezeket az éttermeket

 

és ezt is :   - Azt irják  hogy itt fenséges a halászlé , édesvizi halból. Állítolag vetekszik a bajai halászlével , majd meglátjuk :) 

 

Előzmény: termosz (33836)
termosz Creative Commons License 2 napja 0 0 33836

igen Virpazar .

Előzmény: vae victiske (33834)
termosz Creative Commons License 2 napja 0 0 33835

Egy ilyen tipusú horgászásért simán othonfelejtem az asszonyt.... :)))))))  

 

 

 

 

 

( remélem nem olvassa ezt és fogalma sincs ki az a termosz )

Előzmény: szervezkedő (33833)
vae victiske Creative Commons License 2 napja 0 0 33834

Virpazar? Én ebben jártam és nagyon jó volt!

Előzmény: termosz (33818)
szervezkedő Creative Commons License 2 napja 0 0 33833

Ha van autód, lesz csajod.

Ha van csajod, vigyél horgászbotot és lesz halad is.

 

https://youtu.be/xdjQglZZxcg

 

Így lesz halad is!

:-)

 

(A Metro halpultjában olcsóbb a hal mint a piacon, csak ugye ott nem lehet olyan frisset kapni, mint amit mi szoktunk venni.)

 

 

 

Előzmény: termosz (33832)
termosz Creative Commons License 2 napja 0 1 33832

néha az is csak nyűg.....:)))))))

Előzmény: termosz (33831)
termosz Creative Commons License 2 napja 0 0 33831

én pl nem szoktam semmit vinni csak az asszonyt :)))))))

Előzmény: www.bunjevac.hu (33830)
www.bunjevac.hu Creative Commons License 2 napja 0 1 33830

Nem látok semmi borzalmasat abban, ha valaki turistaként igyekszik okosan gazdálkodni. Mi például hiába vittünk hazai kisüstiből 5 litert magunkkal Székelyföldre, ha 4 nap alatt elpárolgott, így kifejezetten kellemes csalódásunkra beértük a góbék rozspálinkájával, mennyei volt.

Te a kacsacombokat rokontól vehetted, hiszen itthon három-négyszerese az ára.

A bárány is kifejezetten kedvező árú.

Viszont a halárakat élénk érdeklődéssel várom.

Köszönet!

 

Előzmény: lajoska69 (33827)
szervezkedő Creative Commons License 2 napja 0 0 33829

A szarvasi rizsnek nincs párja!

 

:-D))))))))))))

Előzmény: marci3_ (33825)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!