Keresés

Részletes keresés

halacs Creative Commons License 2 órája 0 1 32924

Birkák és kecskék. :-)

Előzmény: portugéza (32906)
Beus199 Creative Commons License 11 órája 0 0 32923

Sziasztok! Viszonylag új vagyok a csoportban, és utazás szempontjából is. Idén célul tűztük Montenegrót, szerintem csodálatos ország - szeretek térképeket, útleírásokat böngészni! Olyan szállást keresek, ami két fő részére kb. 200.000 Ft alatt van, nem kell puccos helynek lennie, viszont nagyobbfajta kutyával mennénk! Ahol közel a tenger, sziklás, kavicsos a part, és a kutya nyugodtan lehet a tengerparton, esetleg fürödhet a tengerben. Már néztem a Bookingon szállást, de ha valakinek van saját tippje, jó tanácsot szívesen fogadok! Látom, hogy itt mindenki segít a másiknak, és sokan vagytok, akik tapasztalt Montenegró járók. És sajnos az angolt sem nagyon beszélem! Ezért van bennem némi félelem a megérkezés után, nem tudom hívni a szállásadót, hogy úton vagyunk, mikor érkezünk, vár-e valaki, stb.stb. bocs ha  buta a kérdés, de bízom bennetek, hogy tudtok segíteni! Köszönöm!!!

vargas3 Creative Commons License 12 órája 0 0 32922

Ugya-ugyan! :) Ne idegeskedj! Idén még alig volt "személyivel lehet-eutazni", " melyik útvonalon menjek" "lehet-e euroval fizetni "kérdés áradat. No az más kérdés hogy idén sem megy mindenkinek a vissza olvasás, a baloldali kereső használata, illetve a fórum címe alatt leírt honlap olvasgatása!! :)

Előzmény: szervezkedő (32919)
portugéza Creative Commons License 20 órája 0 1 32921

Attol hogy 5-6ezer forintos aron sikerul venni egy retur jegyet, abbol nem kovetkezik semmi.

 

Lényeges pont. Érhetik még meglepetések. Ha pl. a budvai buszpályaudvartól akar Becicibe taxizni, jobb esetben megússza 10 euró alatt, ha becsületes taxist fog ki. (Helyi busz talán 2 euró.)

Előzmény: szervezkedő (32919)
szervezkedő Creative Commons License 20 órája 0 0 32920

http://www.eurolines.hu/hu/celallomasok/Montenegro

 

Szamomra kiborito volt, hogy oriasi kerulovel tudtam lejutni, meg akkor is, ha a retur jegy, ha jol emlekszem 9.990,- Ft volt akciosan!

szervezkedő Creative Commons License 20 órája 0 1 32919

Elnezesedet kerem amiert ugy gondolom reszletesen leirtam en is, halacs is es a 2 ulessel mogottem a repulon utazo olvtarsno is, ki hogyan hagyta el a repteret es utazott tovabb.

Taxi, vonat, busz, berauto. 

 

En bizony nagyon ertem a lenyeget: szigoruan tartanom kellene magam, a fogadalmamhoz, hogy az uj nicket regisztralo, email cim nelkuli hozzaszolok irasaira nem kellene reagalnom, mert valahogy a noi nem ezen tagjainal nem vagyok tul nepszeru. Ez mar tobbeves tapasztalat.

 

Ha buszozni szeretnel a reptertol, akkor valasztani kell mas celpontot, masik orszagot. Attol hogy 5-6ezer forintos aron sikerul venni egy retur jegyet, abbol nem kovetkezik semmi.

 

 

!!!DE!!! van kozvetlen busz Nepligetbol Budvaba es husss, egybol elillant az osszes problema.

Előzmény: spugna (32913)
NilsHolgersson Creative Commons License 21 órája 0 0 32918

Be naná :)

Előzmény: Balikaa (32914)
portugéza Creative Commons License 22 órája 0 0 32917

Le fogom csekkolni, Szkopjéba is megyek később. :) Arra gondoltam, hogy pl. az óváros Bitolában autentikusabb, mint Szkojében. A hosszú hétvégéből ezért csak pár órát szánok a fővárosra, Bitolában és Ohridban lesz a főhadiszállás. Lefölözöm a legjobbakat. 

Előzmény: NilsHolgersson (32915)
portugéza Creative Commons License 22 órája 0 3 32916

Ha tudok, szívesen segítek. (Ezekre a kalandnyaralásokra én is egyedül megyek, ki az a hülye, aki mondjuk Koszovóba velem jönne, de még Montenegró is vadkelet sokaknak.)

 

A reptérről nem indul busz, és a terminálhoz nem is kanyarodik be egy sem. Ahogy szervezkedő tette múltkor, a főúthoz lehet kisétálni, de ott sincs "hivatalos" megállója a buszoknak, le kell őket inteni. Sokat buszoztam távolsági járatokkal Montenegróban, bevett szokás a rugalmasság, a kijelölt megállón kívül is felvesznek/letesznek adott esetben utasokat. Ilyenkor gondolom ez a sofőrnek, utaskísérőnek a zsebébe megy, de az nekünk mindegy.

 

Az esti Wizzair járatnál még mindig a legkulturáltabbnak tűnik a városból hívott vagy az érkezési oldalon elcsípett városi (nem reptéri!) taxi, ők kb. 7 euróért visznek be a fővárosba. Igaz, ott lehet, hogy pár órát várni kell a budvai buszra (6,50 euró), mert este már ritkábbak a belföldi járatok. 

 

A törzsolvasók azt gondolják, hogy érdekeltségem van benne, annyit szoktam itt "reklámozni" a https://busticket4.me/ menetrendoldalt. Megbízható maga a menetrend, természetesen a buszok ettől még késhetnek. Nagyon jól át lehet tekinteni a montenegrói távolsági buszjáratokat, sőt a nemzetközi járatok nagy részét is. Itt ki lehet választani a podgoricai reptér (Podgorica Airport (MNE), helyi nyelven Aerodrom) megállót is, és ki fogja adni, hogy ott nem állnak meg buszok. Viszont fel fog ajánlani autós transzfert, amiről már írtam. Igaz, ez egy főre drága (35 euró). 

 

Ha menetrend ügyben mégis szeretnél kommunikálni angolul, ajánlom az ő e-mail címüket: support [kukac] busticket4.me. Van közvetlen kontaktom is: Nenad Živanović <nenad.zivanovic [kukac] busticket4.me>. Ezenkívül mind ennek a menetrendoldalnak, mind a Božur busztársaságnak van Facebook oldala, ott is meg lehet őket szólítani. Van olyan facebook oldal is, ahol angolul lehet eszmét cserélni ott élő külföldiekkel, helyiek is olvassák, de ha egyszer nincs reptéri busz, akkor ők sem tudnak ebben segíteni.

Előzmény: spugna (32913)
NilsHolgersson Creative Commons License 23 órája 0 0 32915

Off, Szkopje elég érdekes szerintem,főleg a Bazár negyed.( Стара чаршија)

Előzmény: portugéza (32911)
Balikaa Creative Commons License 23 órája 0 0 32914

Hello!

A külügy oldala nem egyértemlű a számomra. 14 év alatti gyerekek is beutazhatnak Szerbiába személyivel? Nem kell útlevél? Montenegró és Bosznia esetében más a megfogalmazás, ezért fura nekem.

spugna Creative Commons License 23 órája 0 0 32913

Oké, de  a podgoricai reptérről Becici-be nem 800 Ft!

Bár annyi lenne, de még 10x többet is fizetnék, nem a háromszorosát Euróban!

Úgy látom, te nem érted a lényeget szervező.

Kezd tele lenni a nem létezőm (nő vagyok), kb. 50 éve egyedül járom a világot, és megpróbálom a legjobb megoldásokkal (Nápolyból Pompeibe) a reptérről oda-vissza repített a busz, amit neten néztem ki.

Sajnos jó pár beszélt nyelv közé nem fért be a szerb, próbálkoztam a Bozur és más montenegrói busz oldalával, de sajnos képtelen vagyok "beférkőzni", megtudni, hogy a reptérről indulnak-e Budva, Becici felé, mikor, és mennyiért. Van egy rovat, amit a gép nem fordít le, és kötelező kitölteni. Merda-mondaná az olasz.

A Wizzair oldalán sincs normális transzfer.

Akkor törődjek bele, hogy fogjak egy taxit kétszer annyiért, mint a repjegyem? Mert sajna elmúltam 20, sokkal. jó pár km.t. azért elgyalogolok, mert kinéztem újabb úticélomnak ezt a kis országot, imádom az óvárosokat, a tengert... de csomagot vonszolni este szállást keresni új , ismeretlen környezetben, az már kissé nehéz. és a többszöri "átszállás" .

Ha valaki tudná, hogy keressek rá, hogy létezik-e valami busz a reptérről legalább Budváig, onnan mehetnék taxival.

Előzmény: szervezkedő (32897)
portugéza Creative Commons License 30 órája 0 0 32912

Helyet azért mindig találtam. Augusztus utolsó harmadában elkezd csökkenni a népsűrűség, nagyon látványos, ahogy napról-napra kevesebben vannak. Nagyon jó barométere Budva látogatottságának. Hátránya, főleg a Mogren I-nek, hogy a sziklafal tövébe nem érdemes ülni. Az hagyján, hogy a madarak földet fötörnek le az ember fejére, de mindig lehet látni kisebb kődarabokat, amik onnan eshettek le... Pár éve bevonták hálóval a falat, de valamilyen megfontolásból nem az egészet.

 

A Mogren másik sajátsága a szokásosnál több apró hal, ami az ember lábát kóstolgatja. Nem lesz baja az embernek, csak érezni az apró harapdálásokat. Több van belőlük, mint mondjuk a Canj melletti Királyné strandján. Azért az élővilág jelenléte jó jel, nem lehet rossz a vízminőség.

Előzmény: Amaribp (32900)
portugéza Creative Commons License 1 napja 0 0 32911

Köszi. Pristinára fél napot szánok érkezés után, a szállásom Prizrenben lesz pár napig. Ahogy leszűrtem, Koszovó is abba a kalapba tartozik a térségben, ahol nem feltétlenül a jelenlegi főváros érdekes igazán (mint Podgorica, Szkopje). Üdítő kivétel Szarajevó, Belgrád és talán Ljubljana, míg Zágráb, Tirana kevésbé.

 

Gyorsan utánanéztem ennek a madár dolognak (ha már szegről-végről a szakmámba vág), egy útikönyv azt írja, a mostani varjak nem azok a legendás madarak. Szerinte annak idején csókák (Corvus monedula) lephették el a csata után Rigómezőt.

Előzmény: stevie-13 (32910)
stevie-13 Creative Commons License 1 napja -1 0 32910

Stevie, a pristinai reptéren is működik a módszer?

 

 

Azt passzolom, az új reptéren még csak egyszer voltam, és akkor küldtek elém kocsit. De szerintem működik.

 

Podgorica annyiban előnyös, hogy lehet tudni, hol rakják ki a taxisok az utasokat, eleve oda lehet menni. Szerintem pár perces megfigyeléssel ezt Pristinában is ki lehet találni.

 

Pristina egyébként olyan, mint Podgorica, csak még Sahat kula sincs, illetve minden egy fokkal szürkébb és kaotikusabb, és tényleg tele van ezekkel a ronda varjakkal (szerintem régen ezeket nézték rigónak, innen a Rigómező elnevezés).

Előzmény: portugéza (32895)
stevie-13 Creative Commons License 1 napja -1 0 32909

Régebben láttam egyszer, hogy a podgoricai reptér bejáratánál birkákat legeltettek.

 

 

Igen, ez általános azokon a reptereken, ahol nemcsak aszfalt kifutópálya van, hanem füves is. Fűnyíró helyett birkákat legeltetnek. Nézd csak meg a budaörsi repteret például.

Előzmény: portugéza (32906)
portugéza Creative Commons License 1 napja 0 0 32908

Tavaly augusztusban Virpazarban kb. másfél órát késett a vonat a tengerpart felé kora este. Persze ott vissza lehet gyalogolni 800 métert a tóparti településre és buszra szállni. Ha megint Montenegró felé járok, feltalálom magamat, repültem is oda többször még nem fapadossal és a taxis hibáimból is tanultam. A kora esti Wizznél arra érdemes figyelni, ahogy írtam, hogy a podgoricai buszpályaudvarról akkor már ritkábban indulnak a (belföldi) buszok a tengerpart felé. Ez nyilván nem tragédia, az állomás jól felszerelt, kulturált a mosdó, van étterem, bankautomaták, kisbolt, csomagmegőrző, ingyen wifi (nem próbáltam) és rövid séta a belváros. Vagy ott van a buszleintés a körforgalom után.

 

Ahogy közeledik a pristinai indulás, úgy tudatosul bennem, mire vállalkoztam. :)

Előzmény: nnorb_77 (32907)
nnorb_77 Creative Commons License 1 napja 0 0 32907

Saját pár hetes tapasztalat: a podgoricai reptér "vasútállomása" (ami gyakorlatilag egy kis vizeletszagú betonház) kb. 10 perces erőltetett sétával elérhető. (A 1207es landolást követően 1230-ra értem oda, és közben még útlevélvizsgálat is volt.). A gond csak az volt, hogy kb. fél órát késett a vonat Podgorica felé, a várakozó helyi lakosok többsége el is indult a főút felé buszt keresni. Cserébe viszont nem jött kalauz, így az 1.20 EUR-os menetjegyet se tudtam kifizetni. Azóta estére került a Wizz Air járat érkezése. Elvileg van 2048-kor egy vonat Podgorica és 2153-kor Bar felé, de el se tudom képzelni milyen lehet ott a sötétben várakozni. 

(Pristinában meg lehet próbálni kisétálni a főút felé, és ott elkapni egy Pejaból érkező buszt, de ez sajnos nem saját tapasztalat, én a városból mentem taxival 13EUR-ért. A bekötőút egyenes, árnyék nincs, gyalogost nem láttam. Eszerint mások sem taxiztak: http://lokoszt.blog.hu/2017/04/12/balkani_hetvege_pristinatol_szkopjeig )

Előzmény: portugéza (32906)
portugéza Creative Commons License 2 napja 0 0 32906

Ezt sok helyen fel szokták ajánlani a szállásadók - felár ellenében. Konkrét példa: pl. 55-65 euró lenne a tarifa a podgoricai reptérről az ulcinji szállásra. Pár éve a sutomorei szállásadóm a szomszédjával fuvaroztatta a vendégeket, a reptér kb. 35-40 euró lehetett. De mondom, szívesen sétálok is akár a vonatig, buszig. Nyilván megvan ennek az egésznek a bája. Régebben láttam egyszer, hogy a podgoricai reptér bejáratánál birkákat legeltettek.

 

(Az egész onnan jött, hogy legközelebb Pristinába repülök, ott muszáj taxizni. Nem verem a garast a fogamhoz, de ha esetleg lehúznának, elrontaná az egész hangulatát.)

Előzmény: Amaribp (32903)
Venomancer Creative Commons License 2 napja 0 0 32905

Bazár sor... 

Venomancer Creative Commons License 2 napja 0 0 32904

Ulcinjban van bazár sör illetve éjszakai élet? 

Amaribp Creative Commons License 2 napja 0 0 32903

 Nos lesznek majd szállásadók, akik kimennek reptérre. Az egész ország szállás adásból, turizmusból él .

Előzmény: portugéza (32898)
Amaribp Creative Commons License 2 napja 0 0 32902

Türelem, ennek ki kell alakulni, igények-realitások, most kezdődött.

Előzmény: portugéza (32898)
Amaribp Creative Commons License 2 napja 0 0 32901

Ennek még ki kell forrni :) 1-2 év?

Előzmény: szervezkedő (32899)
Amaribp Creative Commons License 2 napja 0 0 32900

Tényleg?  ott is sokan voltak, bokáig érő apró kavicsban, saját kis öblöt szeretnék :D   Na jó, ez csak vágyálom! Máskülönben szép. Leszámítva tömeget, ahogy a Balaton is jó időben .

Előzmény: portugéza (32890)
szervezkedő Creative Commons License 2 napja 0 0 32899

Tavaly amikor a jegyet rendeltem, fellelkesedve a wizair reklamjan, "repteri transzfre 2eurotol", gondoltam majd egy fust alatt azt is megoldom veluk. Repter- Sutomore/Petrovac stb. nekem is ilyen 30euro koruli osszeget dobott!

Előzmény: portugéza (32898)
portugéza Creative Commons License 2 napja 0 0 32898

A podgoricai helyzettel megbékéltem. Két reptér között oszlik meg az ország repülőforgalma, kevesebb utas jut Golubovcira. A reptér a tengerpart irányában van, felesleges adott esetben visszafelé elindulni. Ha vállalható az időjárás, nincs ítéletidő, abszolút szívesen sétálok a megállóig vagy a körforgalomig. 

 

Egyébként a podgoricai Wizz járat "késői" érkezése nem szerencsés. A vonat 21:59-kor megy a reptéri megállóból Sutomore felé. Aki betaxizik a buszállomásra, azt látja, hogy szellősen indulnak buszok kora este már. Budva/Kotor irányába 19:45; 22:45. Sutomore irányába 19:50. Lehetnek olyan nemzetközi járatok, amik a menetrendben nem szerepelnek, de főszezonban van esély, hogy nincs szabad hely rajtuk. Persze el lehet egy kis időt tölteni Podgoricában, rövid séta az Óratorony + Pod Volat étterem, érdekes lehet a kiülős éjszakai élet. 

 

Ami még opció lehet néhányaknak, a buszos menetrendoldalon autós transzfert is lehet rendelni. A reptértől Budvába 35 euró / 1-3 fő. Ha hárman utaznak, kb. 3600 Ft/fő. Montenegrói viszonylatban nem tartom vészesnek, ha a kényelem fontos, sok csomag van, stb.

Előzmény: szervezkedő (32897)
szervezkedő Creative Commons License 2 napja 0 0 32897

Szerintem annyira keves a repterrol tomegkozlekedessel egy iranyba tovabbutazok szama, hogy nem eri meg senkinek az a par euro!

Volt szo arrol hogy 8-10 euro korul van egy ut Podgoricaba. Ezt ha elosztom 3fore, akkor az en ertekrendem/penztarcam szerint teljesen elfogadhato 800forintos osszeg jon ossze.

Sutomoreban a vasutallomason sokszor latom azt, hogy a taxis felajanlja a "szolo" vendegeknek a kozoskodest, igy neki is van fuvar, az utasok is jobban jarnak.

 

No de mas a helyzet a vonattal es a repulovel erkezok "piacan"!

 

Kb negyed oras setaa vasutallomas, ennel hosszabb ido (fel ora talan- gyorsan felejtek!) a buszhoz kisetalni.

 

 

Előzmény: portugéza (32895)
szervezkedő Creative Commons License 2 napja 0 0 32896

Hogy mikor teszik vizre a hajokat? 

Nem tudom!

 

Setalj egy nagyot Siofokon a hetvegen majd ismeteld meg augusztusban. Kb hasonlo a tengerpart is.

A hajok sokszor nyaron is akkor mennek ha van vendeg.Van ugy hogy a napi utakat beakciozzak, csak osszejojjon egy csapat. Elofordul hogy lefujjak ha az adott napon nagyon hullamzik a tenger.

 

"A" hajo, amire mindenki figyel. 

http://jedro.me/more/1438-od-maja-hrvati-spajaju-crnogors-u-i-italijans-u-obalu

Ha nem is veglegesen, de valamilyen atmeneti modon megoldas szuletett.

Majustol ujra lesz jarat Bar- Bari kozott!

 

 

Előzmény: operett3P (32857)
portugéza Creative Commons License 2 napja 0 0 32895

Stevie, a pristinai reptéren is működik a módszer?

 

(Basszus, még Szkopjében és tavaly nyár óta elvileg Szarajevóban is van reptéri buszjárat.)

Előzmény: stevie-13 (32893)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!