Keresés

Részletes keresés

NilsHolgersson Creative Commons License 23 órája 0 0 35429

Non stop

Előzmény: Taky0227 (35423)
NilsHolgersson Creative Commons License 23 órája 0 0 35428

Olvass  vissza!Őrültek mindenhol vannak.Beograd felé egyértelmű Szegedről.Utána Cacak az irány,Ljigtől lesz még egy kis autópálya (kapus rendszerek vannak),majd tovább Uzice -Brodarevo(határ)-Mojkovac-Podgorica ahogy a táblák jelzik.Podgoricából vagy Cetinje-Budva vagy Virpazar-Petrovac útvonalon közelítheted meg SvetiStefan-t.Tömören ennyi,a menetidő reális abban az esetben ,ha ritkán állsz meg ill. szerencséd van a határokon és nincs sok útépítés vagy baleset.

Előzmény: szeldaniel (35427)
szeldaniel Creative Commons License 1 napja -3 0 35427

Sziasztok! Egy kis segítséget és tanácsot szeretnék kérni útvonallal kapcsolatban.

Július közepén megyek Sveti Stefanba, Szegedről. Fogalmam sincs merre induljak, Belgrád felé néztem az útvonalat.

Mire számíthatok, mire kell vigyázni, hol érdemes megállni, esetleg tudtok-e másik útvonalat ajánlani? 

Útdíjak vannak-e, kapus rendszer van? Ha igen mire számítsak?

A 12-13 óra utazás reális lehet? Mennyire kell vigyázni Szerbiában illetve a szerpentines szakaszon milyenek az utak? Mennyi őrült van? 😄 

 

Sajnos egy ismerős se járt arra, így nem tudtam kitől tanácsot kérni. 

Köszönöm előre a segítő válaszokat!

Dani

Bosanac Creative Commons License 1 napja 0 1 35426

"Ezt is érdemes átböngészni, a google fordító segít."

Igen, így van: Ne dőlj be ott a brit zászlónak - az "angol nyelvű oldalon" töredék információ van csak :-(

Előzmény: merkurusz (35425)
merkurusz Creative Commons License 1 napja 0 2 35425

Ezt is érdemes átböngészni, a google fordító segít.

 

https://www.fanfani.me/auto-mape/granicni-prelazi-crna-gora/

 

Szerbia felől 2 határátkelő jöhet számításba , Dobrakovo és Jabuka, minketto napi 24 órát van nyitva.

Előzmény: Taky0227 (35423)
iksszmann Creative Commons License 1 napja 0 0 35424

Köszönöm a válaszokat merkurusz!

Előzmény: merkurusz (35417)
Taky0227 Creative Commons License 1 napja -1 0 35423

Sorry nem voltam egyértelmű, elnézést! Szerbia -Montenegro határ nyitvatartási érdekelnének. Azt tudom már hogy Montenegro Albánia között éjjel nappal.

Előzmény: merkurusz (35422)
merkurusz Creative Commons License 1 napja 0 4 35422
Előzmény: Taky0227 (35421)
Taky0227 Creative Commons License 1 napja 0 1 35421

Sziasztok! Megtudnátok írni a határ nyitvatartásokat? Szerbián keresztül lépnénk be.

feco881 Creative Commons License 2 napja 0 0 35420

Sziasztok már kérdeztem párszor, kedden megyünk Dobra Vodába 

Podgoricai reptéren szállunk le, onnan meg írtátok nincs mesze a vonat 🚉 állomás ,  de olvastam olyat is, hogy mellete van a buszmegálló igaz-e,mert akkor nem kell bemennünk Podgoricáea

Tudnátok dobni egy busz menetrendet  Dobra vodáig?!

merkurusz Creative Commons License 2 napja 0 2 35419

Azért tettem szerb linket az autópálya díjakról mert ez napra kész, találtam magyart is, az még a régi árakat írja.

TAG-al kapcsolatban javítom magam, aki évente egyszer utazik keresztül Szerbián, nem érdemes a beszerzésével bajlódni, kétszeri fizetőkaput kilehet birni.

Előzmény: merkurusz (35417)
merkurusz Creative Commons License 2 napja 0 3 35418

Én elektronikusan fizetek, vettem egy TAG-ot, az ENP sorompót választom, belépéskor chippant, vagyis regisztrál a sorompó emelkedik, nem kell megállnom kilépéskor ugyszint akkor leütit a TAG-ból az összeget. Gondolom ha túlléptem az átlagsebességet utánam jön a rendőr. Érdemes beszerezni, néha akkora sorok vannak a fizetőkapunál mint a határon.

Előzmény: merkurusz (35417)
merkurusz Creative Commons License 2 napja 0 4 35417

Szerbeknél nincs matrica csak fizetőkapu. Dinárral, euróval és bankkártyával is lehet fizetni. Az eurótól kicsit olcsóbb ha bankkártyáva fizetsz. Itt a táblázat.

 

http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=176&Itemid=139

 

Belgrád és Csacsak között lesz még egy 40 km-es autópálya szakasz. 

 

Egyre vigyázz, sima autóuton Szerbiában 80 km, a megengedett sebesség, autópályán 130, viszont ha még a régi 120-as tábla van kint akkor a 120 az érvényes. Röszkénél kilépéskor kint van a 130-as tábla, lejebb az idén még nem jártam.

Autópályán nem mérik a sebességet, viszont kapsz egy cetlit hol léptél be, majd mikor kilépsz ugyszint kapsz egy cetlit. Azon azt is írja mekkora átlagsebességgel vezettél, (az össz km-et osztják az autópályán töltött idővel) ha túllépeted a 130-at vagy a 120-at akkor a pályadíj mellett a büntetést is bevasalják rajad.

 

Montenegróban nincs autópálya, talán 2020-ban már azon mehetünk a szerb határtól Bárig. Sozina alagútnál (fizetőkapu van) kell fizetni 2,5 eur-t kp.

Én mindig euróban fizetek, nem tudom náluk lehet e bankkártyával.

 

 

 

 

 

Előzmény: iksszmann (35416)
iksszmann Creative Commons License 2 napja 0 1 35416

Sziasztok!

Még nem jártunk Montenegróban, de idén augusztusban Ulcinjban töltünk egy hetet a családdal. Szolnokról indulunk, Szerbián keresztül. Rengeteg hasznos infót megtudtam eddig a hozzászólásokból, ezt ezúton is köszönöm. Azt megtudnátok mondani, hogy útközben az autópályákon, vagy a Sozina alagútnál hogy kell fizetni (meg kell váltani előre a matricát, esetleg benzinkúton lehet megvenni, vagy fizetőkapuk vannak) és mindenhol lehet Euroval és bankkártyával fizetni? Kezdő montenegrói nyaralóként bármilyen építő jellegű tanácsot elfogadok.

kicsiati Creative Commons License 3 napja 0 1 35415

Közben megkérdeztem, nem fogad el készpénzt, így meg aztán tényleg kell a számlán lenni pénznek. Eddig mindig a Tiscover-en foglaltunk, ott nem volt ilyen kártya mizéria.

Előzmény: OrSoLy (35414)
OrSoLy Creative Commons License 3 napja 0 1 35414

Hát itt van akkor leírva, hogy előzetesen zárolhat, az összeg mondjuk nincs, de valszeg nem a teljes összeget zárolná, csak ellenőrizné a kártyát.

Előzmény: kicsiati (35413)
kicsiati Creative Commons License 3 napja 0 2 35413

Ennyi van ott:

 

Fizetési részletek:

Apartman Maestral kezeli a fizetést.
A szálláshely az alábbi fizetési módokat fogadja el: American Express, Visa, Euro/Mastercard, Maestro

 

Előzetes zárolás:

Hitelkártyája érvényességének ellenőrzése céljából, és foglalása garanciájaként ez a szállás fenntartja a jogot arra, hogy az érkezés előtt átmenetileg zároljon rajta egy megadott összeget.

 

Úgy emlékeztem, hogy kp-ben is lehet fizetni, de ahogy látom, csak kártyával, de azért rákérdezünk.

Előzmény: OrSoLy (35412)
OrSoLy Creative Commons License 4 napja 0 1 35412

Hát, akkor tedd azt, de amúgy minden szállásadó leírja hogy ő mit kér, elvileg ott kellene lenni a foglalásnál. Ha megírod melyik szállás ez, megnézhetem neked :) Ingyen visszamondható valameddig? Lehet hogy ez a határidő jár le és olyankor be szokták foglalni azt az összeget pl, amit az ezután történő lemondásnál levonnának.

Előzmény: kicsiati (35411)
kicsiati Creative Commons License 4 napja 0 2 35411

Megnéztem. A foglalásnál nem írnak semmit. Azt írják a GYIK-ben, hogy van aki csak ellenőrzi a kártyát, van aki befoglalja a szállás díját. Akkor ezek szerint érdemes indulásig legalább annyi összeget rajta tartani amennyi a szállás díja.

Előzmény: OrSoLy (35408)
merkurusz Creative Commons License 4 napja -3 2 35410

Jut eszembe, kamionok, tudom Montiba sem Szerbiában hétvégén nincs kamionstopp, viszont érezhető-e különbség a kamionforgalomban attól függően hétvége vagy hétköznap van?

Előzmény: merkurusz (35409)
merkurusz Creative Commons License 4 napja -3 3 35409

Persze, hogy lenne, akár most rögtön :-), de hát sajna a kötlezettségek meg a munka, na de már visszafelé számoljuk a napokat hamarosan indulunk. Lenne kérdésem is, (mármint mindenkitől kérdezem nem csak tőled) mi éjszakai utazók vagyunk, lehet most váltunk, nappal mekkora a forgalom Szerbián keresztül, Belgrád után érdekel, a montenegrói határnál (Dobrakovo) sokkal többet kell várni mintha hajnalban érnénk oda? A Moracsa kanyon délutáni órákban mennyire forgalmas reggelhez képest, hétvége hétköznap között mekkora a különbség?

Ha lehet az olvass vissza beírástól kíméljenek meg azok akik csak annyit tudnak írni, nagyon régóta itt vagyok a fórumon ha nem is régi a regisztrációm, a nem aktuális infókkal sajna nem jutok semmire.

Előzmény: geodo1 (35407)
OrSoLy Creative Commons License 4 napja 0 1 35408

A bookingon elvileg minden ott van, a foglalásodban nézd meg, a szállás mikor és mennyi pénzt zárol a kártyán. Lehet csak ellenőrzi, lehet egy éjszaka ára, stb.

Előzmény: kicsiati (35405)
geodo1 Creative Commons License 4 napja 0 2 35407

nem lenne kedved nyaralni is már egy kicsit?

Előzmény: merkurusz (35406)
merkurusz Creative Commons License 4 napja -2 7 35406

Előre is bocsánatot kérek olvtársaimtól kicsit off leszek, de kénytelen vagyok válaszolni ha már megszólitottak.Valóban regisztráltam az enyém mellé a feleségemnek nick nevet, viszont őt nem vonza az ilyen eszmecsere. Azt is tudni kell rólam évekig csak olvasgattam az oldalt mire rászántam magam a hozzászólásra, így biztos vagyok benne te soha nem is mernél a feleségednek nicket adni a magadé mellett, tudjuk miért. Személyiségzavar? Magadat megvizsgáltad-e már. Miért gondolod ha valaki kérdez valamit tőled kérdezi, ha nem tetszik, hogy kérdez nem lenne elég csak lapozni és aki válaszolni akar majd fog is. Ez szerinted normális válasz tőled egy kezdő fórumozónak?

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=147834306&t=9091419

 

 Na de mégis miért kötöttél belém közben rájöttem. Mert ez jó buli, az újakat akik még nem jártak Montiba, kilehet gúnyolni, jókat röhögni rajtuk, frappáns választ írni ami megmutatja te vagy a mindenttudó, a megmondható, a felsőbbrendű. Akkor jöttem én  leírtam a választ és elrontottam a bulit, volt más is aki leírta azokat sikerült már innen kiüldözni a kigúnyolt újakkal együtt.

Probálgattad keresni rajtam a fogást, a szabályzat átolvasása, nem semmi vagy, tanítónéniiiiiiiiii a merkurusz má megin Lajoska leckéjét másolja.

Ajánlom neked megnézni a kövekező filmet, mivel te is nagyon könnyen a házigazda sorsára juthatsz.

https://port.hu/adatlap/film/tv/dilisek-vacsoraja-le-diner-de-cons/movie-4738

 

on

 

Előzmény: szervezkedő (35402)
kicsiati Creative Commons License 4 napja 0 0 35405

A Bookin-on foglaltam szállást még áprilisban.

Tegnap hívtak a Bookingtól, hogy frissítenem kell a bakkártya adataimat, mert a szállásadó nem fér hozzá. Túl sok idő telt el a foglalás, és az ellenőrzés között.

Valaki meg tudná mondani, hogyan történik ez a zárolás a bakszámlán? A szállásadó zárolja a szállás díját a számlán? És, ha nincs rajta annyi pénz? Én kp-ben szeretném majd kifizetni a szállást. A szállásadó elfogad bakkártyát, és kp-t is.

Vagy csak ellenőrzi, hogy valódi-e a bakszámla?

mickasga Creative Commons License 4 napja 0 0 35404

Sziasztok!Már többször jártunk Montenegróban idén is oda készülünk és legtöbbször a Bookingon foglaltunk,ahogy most is.Eddig úgy volt,hogy egy bizonyos összeget zároltak a számlán, de fizetni mindig ott kellett helyben,viszont most levonásra került a teljes összeg,pedig itt is azt írták,hogy zárólhatnak  valamennyit biztosítékként. Az lenne a kérdésem,hogy valaki járt-e már hasonlóan,és mit gondoltok,hogy  vigyük el a magyar számlakivonatot,amin rajta van,hogy levették a pénzt?Köszi előre is ha valaki tud segíteni.

meranusz Creative Commons License 4 napja 0 0 35403

Délelött 10-kor indultam tényleg borult de nem esett.Nem volt nagy forgalom a tengerparti uton.Utána a hegyi úton sem, megelőzött egy Albán és mentem utána kellő távolságot tartva,figyeltem hol előz,hol fékez én is úgy tettem,Ő volt a "felvezető"kocsi.A határon 3. voltam hamar átmentem kb.10perc.Albánoknál ahol tudtam előztem,felvettem a ritmust.

Végig szerencsém is volt,nem ragadtam be sehol.Ide is értem volna 3órán belül,ha a Tirana-Durres közti autóútról nem terelnek le.De egyébként ha beállok a sorba és jövök sodródok és a határon a 15-20. vagyok tényleg jól saccolod!Egyszer álltam meg,még elővettem a hűtőtáskából egy energia italt 2percre.

Előzmény: Cs_ (35383)
szervezkedő Creative Commons License 4 napja -5 4 35402

DID.

Ez egy rövidítés ami "Dissociative Identity Disorder" angol kifejezésre utal. Disszociatív személyiség, multiplex személyiségzavar.

 

Ez egy olyan pszichés betegség amikor valaki a saját élete, mindennapjai mellé odaképzel egy második, harmadik, sokadik embert is, aki igazából nem más mint saját maga. Ennek a betegségnek a felismerésében a környezetnek van leginkább felelőssége, mert maga a személy nem is igazán tekinti betegségnek ezt az állapotát.

 

Hogy ennek a kialakulása a montenegrói kirándulásokhoz köthető egyeseknél, azt nem tudom, de ha valaki több nick regisztrálásán keresztül önmagával folytat diskurzust, az azt hiszem segítségre szorul.
Már máskor is javasoltam, az index.hu fórumának buta funkcióját "új nick létrehozása" senki se használja, mert könnyen járhat úgy, hogy a személyiségek közötti ugrálás során véletlenül az egyik fika nick alatt sikerül neki hozzászólást generálni.

Remélem segítettem!

Blaci78 Creative Commons License 5 napja -4 2 35401

Istenem!!!

Előzmény: fitgitke (35385)
Blaci78 Creative Commons License 5 napja -4 2 35400

Szia!Menj oda keresd meg fedezd fel!! 

Előzmény: Kopasz1976 (35392)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!