Keresés

Részletes keresés

Vandorr Creative Commons License 2004.08.03 0 0 441
albán utcakép
A belépés fejenként 10 EUR. Mi Ulcinj felől mentünk, a határon másfél órát vártunk. Skodráig ragyogó aszfalt, a városban viszont hatalmas gödrök között kell lavírozni. Rengeteg Mercedessel találkozhatsz. Nagyon érdekes hely, igazi balkáni hangulat.
Előzmény: immo (440)
immo Creative Commons License 2004.08.02 0 0 440

Sziasztok!

Vandorr, Albániáról írnál 1-2 szót? 17-én indulunk Montenegro-ba (13 fő, 3 autó), fakultatív programként beiktatjuk Albániát. Ezek szerint nem ettek meg... :)

Vonattal menni miként lehet? 3-an csak később csatlakoznak, kint találkozunk velük, miattuk kérdezem.

Előzmény: Vandorr (438)
suno Creative Commons License 2004.08.02 0 0 439
Sziasztok,
aug9-19 magasságában utaznánk Budva Petrovac, vagy Tivat irányába, és az utazás költségeit (benzinpénzt) megfeleznénk két vállakozószellemű egyénnel, akik velünk tartanának (oda és visszaúton, de külön szállással..).
érdeklődő?
Vandorr Creative Commons License 2004.08.02 0 0 438
Mi tegnap értünk haza, Tivatban voltunk, és nagyon elégedettek vagyunk a hellyel, az országgal, a tiszta tengerrel! Még Albániába is átmentünk. Minden kérdésre szívesen válaszolok! Vonattal mentünk Szabadka-Bár 13 óra, és autót is elvisznek.
mammamija Creative Commons License 2004.08.02 0 0 437
Ildikó!
Olvasd el a 374-es hozzászólást, ott valaki leírja hogy jutsz el a mostari apartmanig, vagy írd be a baloldali keresőbe, hogy Mostar, és mindent kidob ami róla szól.

Egyébként én Petrovacot ajánlom, Budvától nem messze, gyönyörú kétstrandos, aprókavicsos gyöngyszeme Crna Gora-nak, a szállás 8-12 euró (azért 12 most, mert főszezon van) ott is rengetegen kínálnak apartmanokat, szobákat. De ha mégis Budvát választod, akkor is mindenképpen menjetek el "lefelé" mert egyszerűen nem lehet kihagyni.
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.01 0 0 436

Ott nyaral egész Szerbia meg a Boszniai szerbek, úgyhogy van forgalom, néha állatmódjára előznek, de ők ezen nem döbbennek meg. Nem unvariasak, nincs humorérzékük, éjszaka az apartmanházak teraszán hangosan beszélgetnek, zenét hallgatnak akár hajnalig.  Este 9 körül indul az élet Budvába a parti sétányon.

Ha nem bírjátok az ilyen nyüzsgést, inkább menjetek kisebb városba, ott olcsóbb is a szállás, de én Budvát ajánlom. A sétányon rengeteg vendéglátó van , nagyon szépek, és sok grill sütöde. Minden nap ott vacsoráztunk, pljeszkavica 1,5Euró, csirkemell, comb 2,5 Euró, nagy palacsinta 1 Euró, stb, van sokminden 1-3 Euró között.  Nem hajlandóak semmi nyelvet megérteni, ha angolul kérsz valamit azonnal kijavítják szerbre. A látnivalók közül néhány kötelező: Budva s.g, Kotor s.g.,Sv Stefan, Stari Bar- itt nagyon jól éreztük magunkat, Ulcinj s.g. kimaradhat, nem nagy durranás, de a város érdekes, meg a halászkunyhók. Ulcinjban nagy a zsivaly, rengeteg autó, rengeteg ember, félkész méregdrága villák, úgy néznek a magyar rendszámra, mint az ufóra, néhányan kiabálták, hogy hungária. Oda nem vágyom vissza, de jó volt.

A helyzet azért elég balkáni. Elég szegények, vagy igénytelenek. Sok befejezetlen ház, néhol sok szemét szétdobálva, a sitt lerava az út szélén,  2 éve voltam ott, azóta a helyzet nem javult, sőt. Azért annyira nem vészes. A várost rendben tartják, és a strandokat is. Jó utat!

Előzmény: Ildikó1031 (435)
Ildikó1031 Creative Commons License 2004.08.01 0 0 435

Mindent köszönök lalilalilali! Sokat segítettél! Ha még eszedbe jut valami olyan dolog ami fontos lehet azt légyszi írd meg. Felbátorítottál arra, hogy Szarajevó felé menjünk. Remélem nem fogunk csalódni. Nem tud valaki jó kempinget Szarajevóban vagy Mosztárban? Én személy szerint tele vagyok izgalommal, hogy mi vár ránk! Számomra teljesen ismeretlen a hely, és még ismerősünk is csak egy család volt ott. Minden információra számítok!!!

Köszi! Sziasztok!

Törölt nick Creative Commons License 2004.07.31 0 0 434

Még néhány pozitívum:

10centnél kisebb pénzt nem nagyon használják, a saját kárukra kerekítenek.

Ha 1 kiló gyümölcsöt kérsz és 1,1-et ad, csak az 1 kiló árát kérik el.

A kisboltok is gyönyörűen feltöltöttek, teli vannak áruval. Tanulhatunk tőlük.

A vendéglátóhelyek nagyon szépek és tiszták, ebben is tanulhatunk.

A boltok olcsók, olyan árak vannak mint nálunk.

 

 

Előzmény: Törölt nick (433)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.31 0 0 433

Ma értünk haza Budva-Podg-Beograd-NS-Sub-Kiskőrös úton jöttünk, 15 óra és csudaszép. Odafele Kiskőrös-Eszék-Szarajevó-Mostar-Dubrovnik-Budva 13 óra volt, rövid Mostári nézelődéssel. Rengeteg rendőr, de szokásuk szerint nem bántanak.

A szállás Budvában volt, 35Eur/nap egy 3 szem apartman a város keleti felén a benzinkútnál. Szálláskeresés: leállsz a benzinkútnál és 5 percen belül kb 8 hiéna már kínálja is a szállást, aztán lehet nézelődni. Előre foglalni TILOS!!

A közeli strandokról írok:

Slovenska plaža: nagyon apró kavicsos, a víz kissé zavaros, nem túl tiszta, búvárkodásra alkalmatlan, 2napágy+ernyő 4Euró, nagyon zsúfolt. az autót fizető parkolóban lehet hagyni.

Bečići:  nagyon apró kavicsos, szép tiszta a víz, de nincs benne élőlény, tiszta a környezet is, a város is kellemes, talán a legtisztább, ingyen lehet parkolni, 2napágy+ernyő 4,5Euró, kissé zsúfolt-határeset

Sveti Stefan:  Vöröses aprókavicsos, nagyon szép, nagyon tiszta a víz, elég kevesen voltak, a parkolásért 10!! Eurót kértek, erősen alkudtam 5-re, erre ingyen beengedett, a napágyért semmit sem kértek, asszem nem vett észre, mikor elfoglaltam. a szigetre plusz 3 Euró a belépő/fő gyereknek free.

Jaz:   Nagyon apró kavicsos, jó hullámok vannak, nagyon tiszta víz, búvárszemüveg nélkül nem érdemes menni, tele van hallal, sziklahasadékkal, nagyon szép. az autóért 2Eurót kértek, 2napágy+ernyő 5Euró. az egyik legszebb strand, de a környezet nagyon balkáni, a közeli kempinghez jó gyomor kell. de ez az összes általam látott kempingre igaz. Szóval feltétlen ajánlom ezt a strandot, jó meleg a víz és nem sokan vannak.

Trsteno:  Homokos kis strand, nagyon szép, tiszta a víz, nagyon zsúfolt, a környezet elhanyagolt, mint a Jaz.

Mogren: a legszebb!! durva homokos, tiszta víz, tiszta, nagyon szép környezet, az autóért 0,5Eurót kérnek/óra, a belépő 1Euró/fő, 2napágy+ernyő 6Euró. Itt a legmelegebb a víz, és nagyon szép helyen van.

Ildikó1031 Creative Commons License 2004.07.31 0 0 432

Sziasztok!

Én most találtam rá erre a lapra! KIRÁLY!!!! Mi a jövő héten indulunk Montenegróba. A segítségeteket kérem, melyik helységben érdemes letáborozni? Úgy gondoltuk, hogy útközben megnézzük a  Durmitor nemzeti parkot, ott 1-2 nap sátor, és után irány a tengerpart! Ott apartmant szeretnénk keresni és találni. Nem foglaltunk le előre semmit. Nagyon fontos kérdés: érdemes e bigiglit vinni? (milyenek a terepviszonyok, gyerek is lesz velünk 14 éves) Köszönöm  a segítségeteket!

ajto Creative Commons License 2004.07.30 0 0 431

Jaj, dehogyisnem! Még előztem is vele az emelkedőn, Boszniában egyszer egyesben repesztettünk felfelé 15-tel egy combos emelkedőn, és megelőztünk egy kb. 5-tel araszoló kamiont. ;)Ez jó volt:))) Igaz mi is ittunk 1 euróért sört csak nem keresgettem a helyeket de azt ki lehet mondani hogy átlag 1.30 mindenhol bármelyik strandon is vagy de ezért sörözés közben a tengert nézed.Pl. Maharska-ban(Horvát

országban)parasztok mert ahol söröztem kb. 2 euró volt a sör és egy óra muúlva mikor a sétány már teli lett felvitték 3 euróra a sört(persze átszámolva kunáról).Na ez már bunkoság.Egyébként a kocsira visszatérve nem is nagyon használtam az ötödik sebességet fura volt.Aki átmegy Horvát-ba ne felejtsen el tankolni Montenegróba mert alig van benzinkut a hegyekben mi is majdnem beszivtuk pánikba is voltam rendesen hogy elfogy a nafta.

Hali jó utat azoknak akik most indulnak.

mammamija Creative Commons License 2004.07.30 0 0 430
Most csütörtöktől érvényes:(
Hát ha az írek kibírják......:))
Előzmény: potika (428)
mammamija Creative Commons License 2004.07.30 0 0 429
Azért azt ne felejtsd el, hogy Budva a többihez képest tuti drágább. Mi Petrovac-ban 1.30-ért ittunk sört a parti nagyon jó szinvonalú étteremben, a parti korzón este volt olyan hely, ahol 1.00 euroért.
A stranddal sem volt semmi problémánk, mert annyira gyöngyszerűen aprókavicsos volt, hogy sokkal jobban éreztük ott magunkat mint pl. Ulcinjban a homokos parton.
Előzmény: ajto (426)
potika Creative Commons License 2004.07.30 0 0 428
Sziasztok !

Olvastátok ezt ?
http://index.hu/politika/kulfold/crngor0729/

Tudja valaki, hogy ez mikortól érvényes ? Holnap indulunk, és nem szeretném, ha lecsuknának, ha rágyújtok egy kocsmában. :-)

Köszi

Riff-Raff Creative Commons License 2004.07.30 0 0 427

...én wartburgal nem vágnák neki...nem oda találták ki.

 

Jaj, dehogyisnem! Még előztem is vele az emelkedőn, Boszniában egyszer egyesben repesztettünk felfelé 15-tel egy combos emelkedőn, és megelőztünk egy kb. 5-tel araszoló kamiont. ;)

 

Előzmény: ajto (426)
ajto Creative Commons License 2004.07.29 0 0 426
Hali! én is nagyon aggódtam az út meg a határ miatt.De semmi értelme a határon nem görcsöltek bár csak egy kis bódé meg egy sorompó volt.A wartburgosal azért nem értek egyet pláne hogy én rengeteget mentem a hegyekben azért kell lóerő a skoda már talán jó de én wartburgal nem vágnák neki bocs nem a kocsit szidom de nem oda találták ki.Az árak ugyan olcsok de azért ne felejtsük el hogy mihez képest ólcsok egy sör pl. 380 ft elfelejti kint az ember az euro miatt.Horvátnak a fele az tény de azért oda kell figyelni mert mi is nagyon-nagyon sok pénzt elqrtunk az olcsó helyen de azért vittük.Bár nagyon durva köves strand az embernek a bokáját kitöri főleg ha van hullámzás de szuper hely de nekem elég volt belöle egy nap.Az 5 euros szálás nem lesz sztem nagyon szupi hely de nem baj ha csak aludni jártok haza csak a fürdöre meg a vizre figyeljetek.Nálunk pl. külön viztartály biztositotta az egész villának a vizet tehát ugy hozatták.Irigykedek mindenkire aki most megy:)Boszniátol sem kell félni az utak is jók sőt Magyarország sem jobb.Még holnap leszek majd vasárnap ha tudok segitek addig amig el nem felejtem:)
ixi Creative Commons License 2004.07.29 0 0 425

Igaz, de csak a teherforgalmat cseszegetik a montenegrói " határon".

Ki is lehet (kell) kerülni a sorban álló kamionokat.

Előzmény: allbandi (421)
mammamija Creative Commons License 2004.07.29 0 0 424
:))) Oppácska!
Nudizni mentek????
Ulcinjban két strand van, a Velika plaza, és az Ada Bojana.
Mi az előbbin voltunk (sötét, radioaktiv homokja van, állítólag mozgásszervi betegségekre nagggyon jó, mi is bekentük magunkat sárral - többen meghökkentek, aztán persze ők is saraztak:)))
Teljesen privát vélemény: nekem annyira nem tetszett Ulcinj. A tenger szinte a Balatonra hasonlított, mint melegségében, mint unalmasságában - ugyanis sehol nem volt semmi ami a szemedet megfogta volna.
A Velika plaza-n saját napernyőért is kértek 50 centet, a bérelt napernyő 1 euro volt.
Viszont amikor feltámadt a szél, akkor a finom homokkal mindenünk tele lett.
Zuhanyozók, éttermek, kávézók vannak a parton, meg lehet szamáron "szamaragolni is", mozgóárusok, masszírozócsajok is vannak, de mondom ez a Velika plaza. Az Ada Bojana az nudi.
Előzmény: bvbvbv (420)
mammamija Creative Commons License 2004.07.29 0 0 423
Ugyan már, milyen rizikót vállalsz, ha Bosznián keresztül mész???? Oda is, vissza is, arra jöttünk, semmi, de semmi probléma nem volt.
Előzmény: csucsfej (419)
Riff-Raff Creative Commons License 2004.07.29 0 0 422

...1,2-es 75 le-s Fabiával megyünk, bírni fogja-e a hegyi utakat...

 

Viccelsz? Az 1 literes 50 LE-s Wartburg is fel bírt menni minden hegyre.

 

Boszniát többen nem tartják biztonságosnak.

 

Gondolom, leginkább olyanok, akik sosem jártak ott.

 

Előzmény: csucsfej (419)
allbandi Creative Commons License 2004.07.28 0 0 421

Sziasztok!

 

Én agu 1. indulok Montenegroba, most beszéltem egy kamion soförrel azt mondta hogy szerbia középső részén állitolag vizumot kérnek .... tud erről valaki valamit?

Érdemes arra menni vagy inkább horváto kersztül ami viszont sokkal hosszabb.

Megköszönném a gyors info.

 

allbandi

bvbvbv Creative Commons License 2004.07.28 0 0 420

Most mennénk 08.12-től 08.17-ig Montenegroba 4-en Ada Bojanába,  félpanzióba vagy sátorba. Ha tudnátok valamit hozzászolni, vagy megosztanátok a tapasztalataitokat megközönnénk :)

csucsfej Creative Commons License 2004.07.28 0 0 419

Sziasztok!

 

Olvasgattuk a fórumot, nagyon jónak találjuk, de Bar-ról, ahova mi mennénk, senki nem írt. Volt már arra valaki? Milyen hely? A környéken mit érdemes megnézni, milyenek a strandok? Szegedről merre tervezzük az útvonalat? Belgrádon át akarunk menni, hallott-e valaki erről, milyenek az utak (1,2-es 75 le-s Fabiával megyünk, bírni fogja-e a hegyi utakat) Sokan Bosznia felé mennek, vállaljuk a rizikót? Boszniát többen nem tartják biztonságosnak.  A szállásunk elvileg 5 euró/fő, még nem foglaltuk le, egyéb árakra lennénk még kíváncsiak. Köszi!

kekezust Creative Commons License 2004.07.28 0 0 418
Kedves bbutazo! Én tavaly úgy tapasztaltam, ez pont az a vidék, ahol "nincsennek árak". Nem vagyok egy trilliomos, de a nyaralás hetének vége felé már szinte "mindent" vettünk haza, hogy megkóstolhassák az otthoniak. Kicsit kuszán írtam, de talán érted, mit akarok mondani. Szóval ne aggódj, futni fogja mindenre. Érezzétek legalább úgy magatokat ebben a csodában, mint mi akkor! Üdv.
Előzmény: bbutazo (414)
Kőkapu Creative Commons License 2004.07.28 0 0 417

Beciciben ahova jártunk egy garnitúra (két napágy, egy műanyag asztalka, és egy napernyő) 3 euróba került. Ott nagyon apró kavicsos a strand.

1 fánk - 1 euró

 

Előzmény: ajto (413)
Riff-Raff Creative Commons License 2004.07.28 0 0 416

Engem összesen egyszer állítottak meg a rendőrök, amikor két éve voltunk arrafelé, Újvidék alatt egy rutinellenőrzésre, de nem szőröztek semmit, csak megnézték az útleveleket, a kocsi papírjait, meg benéztek a csomagtartóba, oszt viszlát. Szerintem semmi extrém dologra nincs szükség, én úgy gondolom, hogy ha már ilyeneket kezdenek firtatni, akkor úgyis addig megy a játék, amíg meg nem vágnak valamivel. Persze aminek egyébként is hasznát veheti az ember, azt miért ne vigye magával? Az én kocsimban pl. van poroltó.

A külön H betű kötelező, papír szerint enélkül még Magyarországot se hagyhatnád el. Méghozzá - ha jól emlékszem - fehér alapon fekete betű az előírás, de ez már igazán lényegtelen. Az én kocsimon nemzetiszínű alapon van a H betű.

 

Előzmény: bbutazo (414)
tamma Creative Commons License 2004.07.28 0 0 415

Szia ajtó!

Kösz a képeket, nagyon klasszak.

A Villa Vujacic melyik utcában van? És még a tel. számát, ha megtudnád adni, nagyon jó lenne. 

Előre is köszönöm.

Előzmény: ajto (413)
bbutazo Creative Commons License 2004.07.28 0 0 414

Sziasztok! A költségvetés megtervezése miatt érdekelne, hogy hogyan változnak északról dél fele az árak? Van egyáltalán lényeges különbség szállás + kaja terén? Budva nem izgat igazán, inkább mondjuk a Kotori-öböl környéke vs. Petrovac (vs Ulcinj) összehasonlítás érdekelne.

 

Más, még mindig szállás: nyolc-tíz éjszakára mennénk, de nem tudom, érdemes-e két részre osztani az utat szállás szempontjából, ti. hogy kapunk-e 3-5 napra is jó áron szállást (lennénk vagy 5-8-an), vagy ott heti leosztásban gondolkodnak?

 

Utazás kapcsán: volt már szó a fekete zsákokról meg a hasonló abszurditásokról. Találkozott már vki ilyesmivel? Mi az, ami a zöldkártyán kívül tutira kell? Külön H betű?

ajto Creative Commons License 2004.07.27 0 0 413

Hali!A szállás neve Villa vujacic volt de erre még kb. egy tizest számolj rá.Eyébkénkt a mistral intézi Kecskeméten.Előnye hogy az egész házban csak magyarok vannak.A kép Radovici strand volt és tiszta homokos a partja csak nem tudom miért nem jön be nagyobba a kép du. bejött.Küldök még egy pár képet a stradokról.Radovicinél a szikláknál kell vigyázni mert teli van sündisznokal:)Mellete van egy nagy domb ahol van egy kis gyalogos sétány ahonnan az egész tengert be lehet látni.A napernyő+2 nyugágy is olcsóbb 4.5 euró volt.Budván mindenhol 6.Nem hiszem hogy itt meg tudtok szálni de a helyszinen is találtok jó szállást ha nem az olcsókat keresitek félpanziós volt de misem ide fizettünk be.

Becici                                  Budva

                Becici                                                                                 Budva

 

              Radovici                                                                           Sveti Stefan

Radovici                                  Sveti stefan
thinice Creative Commons License 2004.07.27 0 0 412

Én most jöttem vissza, és többek között azt tudom róla, hogy ilyen helyek találhatók ott:)):

 

 

Durmitor

 

 

Grotto

 

 

Skadar

 

Kotor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!