Keresés

Részletes keresés

kilenctizenegy Creative Commons License 2004.04.22 0 0 12
A MAMMUT melletti Il Treno egyik terme. Sok teázó, pld. a CD-fű a Vörös Oroszlán a Jókai téren, persze ott nem lehet enni. Füstmentesen lehet biliárdozni a Noiret egyik termében a Hajós és Dessewfy utcák sarkán.
Végezetül egy rossz élmény: Régóta jártam a Duplába (étterenm a Kertész utcában, a Király sarkához közel. A hely teljesen füstmentes volt, bár télen-nyáron szellőzetlen, elviselhetetlen ételszaggal. Ma is ki van írva, hogy nemdohányzó hely, viszont vacsoraidőben vígan füstölnek. Amikor megkérdeztem a pincért, hogy is van ez, azt mondta, a tulajudonos engedélyezte, mert nagy balhék voltak belőle, ezért a tulajdonos engedélyezte. (Mármint a bagósok balhéztak, hogy nem gyújthattak rá!) Mi következik ebből? Oda kellene menni és még nagyobb balhét csinálni! Asztalborogatás, tányértörés, stb. Akkor bizonyára a tulajdonos újra megtiltja...
PETYUS Creative Commons License 2004.01.05 0 0 11
Szekszárdon a Garay tér felső végén a Szász Sörözőnek van nemdohányzó különterme. Kaja, pia jó, nyáron is kibírható, egy több mint száz éves ház pincéjében van.
borzimorzi Creative Commons License 2004.01.05 0 0 10
Kösz, kedves Lamarck!

Majd megnézem, ha arra járok.

Addig is egy másik jó hely: Maharadja étterem, Bécsi út. A Szépvölgyi kereszteződésétől még kb. 2 villamosmegállót kell menni észak felé, és jobb oldalon van. Tökéletesen omlós húsokat kaptunk. A csirkesaslikot nem szárították cipőtalppá, a birkahús teljesen le volt tisztítva, csak a színhús ment a tányérba. Nem (curry+chili+gyömbér) x 1000. Kifejezetten mérdékelten fűszereznek, senki se fog tőle tüzet hányni, gyerekek is vihetők. Senkinek se lesz tőle gyomorégése, a poharak, étszerek kifogástalanul tiszták. Ha kéritek, persze elkészítik a kajcsikat erősebben fűszerezve is. Remek a caciki-jellegű uborkasali, tökéletesen beletunkolható a hús, elég sűrű az állaga ahhoz, hogy egyenletes bevonatot képezzen. Úgyhogy finom, meleg helyiségben lehet szupikat enni, füstmentesen és mérsékelt áron (2 fő vacsija kevés szesszel 6-7k).

Csót:
b

Előzmény: Lamarck (8)
rik-027 Creative Commons License 2003.12.05 0 0 9
WORD, MAN!
Előzmény: borzimorzi (7)
Lamarck Creative Commons License 2003.12.04 0 0 8
CD+fű: A Szerb utca és a Fejér György sarkán, az Egyetem tér mögött.
Előzmény: borzimorzi (7)
borzimorzi Creative Commons License 2003.12.04 0 0 7
Bocs, kedves Lakos, de hol van? Már nem bírom a bűűűűűűűűűűűűzt! Az összes kajának keserű lesz tőle az íze.

Csót:
b

P.S.: Igazán feltűnhetne már a vendéglátósoknak, hogy az egyetlen ok, amiért a gyorskajáldák a pocsék, agyonsózott, egészségtelen cuccaikkal még nem mentek tönkre az, hogy ott nincs bagóbüdi.

Előzmény: lakos (6)
lakos Creative Commons License 2003.03.21 0 0 6
Van a CD-fű nevű hely ami nem rossz és füstmentes. Egyetlen negatívuma, hogy nincs pia:)
Az egyetlen alkohol amit ott lehet inni egy kis rum, de azt is csak a teával:)
víztorony Creative Commons License 2003.03.19 0 0 5
na jó, de hol volt? hogy mi se menjünk oda, még véletlenül se!

ti se menjetek a Roxy pizzériába Siófokon a víztorny mellett, mert csak dohányzó szekció van. nem kamuzok, le akartunk ülni, kérdeztük, hogy hol a nemdohányzó rész, és a kiscsaj mondta, hogy olyan nincs. körbemutatott, és mindenhol láthattuk-érezhettük a füstölgőket.

követendő példa viszont Budán, az Attila úton a Mófarguru Étkuckó ( http://www.mofarguru.hu ) ahol nem lehet egyáltalán dohányozni. kajaszag sincs, mert becsukják a konyhaajtót.
van viszont 154 oldalas étkönyv, hintaszékes és földönülős asztal is. eddig kétszer voltam, ebből az egyik szombaton volt, de sosem volt tömeg, mindig tudtunk válogatni, hova üljünk.
pedig a kaja is jó. szóval nem is értem. biztos a manapság vacsorázni járók a csípős bűzű lebujokat kedvelik inkább

Előzmény: AgentOrange (4)
AgentOrange Creative Commons License 2003.03.19 0 0 4
eléggé off, de gondoltam beírom.

múltkor étterembe mentünk kedvesemmel, az étterem nemdohányzó részében foglaltunk helyet (lévén, hogy nem dohányzunk:-)), a dohányzó rész tömve volt emberrel+füstel...erre bejön a nemdohányzó részbe két nő, és kérdezik a pincért:

-itt is rágyújthatunk?
-itt nem lehet, mert a nemdohányzó asztalokat sajnos fent kell tartanunk

hmm, ezek után meggondolom megyek-e még1szer ebbe az étterembe, ahol a jelek szerint különleges , és ritka "állatfajtának" tekintik az olyan halandót, aki füst, és bűzmentes helyen szeretne étkezni...

rik-027 Creative Commons License 2003.03.19 0 0 3
előre is köszi.

fujj fujj bagós! :-)))

Előzmény: Plantago (2)
Plantago Creative Commons License 2003.03.19 0 0 2
Sziasztok!

A Marchellót ismerem a Bartók Béla úton a XI. kerületben, ha jól emlékszem a Bertalan Lajos utca és a Móricz Zsigmond körtér között a bal oldalon van(ha a Móricz felé nézel). Pár éve alapban ott nem lehetett dohányozni, szerintem most se. Sajnos pontosabb infót (árak, ilyesmi) nem nagyon tudok adni, mivel dohányzom. :))Ha látok hallok még ilyen helyet írok.

Üdv.: Plant

Előzmény: pogo (-)
rik-027 Creative Commons License 2003.03.19 0 0 1
utálom az összes kibaxxxtt füstös helyet!
FUJJJ!
A dohányosok monnyanak le!
Előzmény: pogo (-)
Snipper Creative Commons License 2003.03.19 0 0 0
sajnos 0-hoz közelit a füstmentes helyek száma...
pogo Creative Commons License 2003.03.19 0 0 topiknyitó
ziasztok!

Bár a nemdohányzók védelmére alkotott törvény előírja (ha jól tudom), de sok vendéglátóipari egységben (főként kocsmák, ritkábban éttermek) nincs nemdohányzó, füstmentes terem. Ezek ellen fellépni elvileg a hatóságoknak a feladata lenne, mi viszont annyit tehetünk, hogy összegyűjtjük azokat a helyeket, ahol ténylegesen füstmentes környezetben lehet iszogatni, szórakozni.

Mivel éttermekben általában már jó a helyzet, ezért füstmentes (vagy ténylegesen füstmentes teremmel rendelkező) kocsmákat és szórakozóhelyeket javasoljatok, lehetőleg néhány ár melléklésével (korsó sör, 2dl bor, fél Vilmos/Unicum, 3dl cola, szórakozóhelynél belépő).

Bár én magam leginkább budapesti helyekre lennék kiváncsi, szerintem többen örömmel fogadnának helyeket máshonnan az országból.

Kezdésnek szerettem volna javasolni én is egy ilyen helyet, de sajnos egyetlen igazán füstmentesről sem tudok.

pogo

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!