Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Üdv! Eladó egy Komz BPP8x30-as távcső, szép állapotban. Korai 60-as években készült, ritka darab (oroszul van ráírva a gyártó ország), eredeti bőr tokjával. Lencséi zöld bevonatosak. Nagyon szép állapotban van, nem karcos, nem kettőz, nem szorul. Képek: https://www.jofogas.hu/budapest/Komz_BPP8x30_szovjet__orosz_tavcso_151353400.htm Ár:20.000 ft
Kicsit kihalt ez az oldal.Kèrdèsem.Ki milyen technikával állítja be a távcsővet hogy ne legyen kettős kèpe.Van egy kettő ami kifog rajtam.Prizmák mozgatásával sem tudok elèrni egysèges kèpet.Tippek házi praktikák esetleg.?
Üdv. Nincs olyan hogy ennyi mindenre jó legyen... De ha a minőség is számít,akkor ennél nem nagyon van jobb,100 ezer ft környékén. / 10x56 Delta Titanium binokulár113.187 Ft ( szerintem persze )
Sziasztok! Tudom, az ilyen jellegű kérdések, amikor egy amatőr beront egy topikba, és felteszi a kérdést, hogy az itt lakó profik mit ajánlanak megvételre, nem a legnépszerűbbek, de most nézzétek el nekem, hogy nem olvasom végig az összes hozzászólást, hanem megpróbálom lefölözni az itt összegyűlt tudást.
Szóval természetjáráshoz, madarászáshoz szeretnék egy jó minőségű binót és/vagy spektívet. Időnként éjszaka is felnéznék az égre, hogy megvannak-e még a Jupiter holdja vagy a Szaturnusz Gyűrűje, vagy ami aktuális, egy-egy üstökös. Erre jobb lenne egy spektív állvánnyal, de a madarászáshoz meg egy könnyen felkapható látcső sem ártana. De pl. egy fix madáretetőt meg szintén a spektívvel lenne jó megfigyelni.
Ezután a hosszú felvezetés után feltenném végre a kérdést, hogy milyen eszközökre érdemes vadásznom, ha nem akarok 100 ezernél többet költeni összesen. A válaszokat előre is köszönöm!
Ki lehet fogni, de kis pénzért nincsenek csodák. Általában erős kromatikus aberráció, kevés fényt átengedő lencsék, gyengébb bevonat. Néztem olcsóbb spektíveket, de elég borzasztóak voltak.
Ha van lehetőséged ki kell menni egy nyílt-napra (spektiv.hu, leitz is szokott csinálni) és kipróbálni többet. Ez nem egy olyan dolog amit egy boltban nézegetve, vagy épp az ajtó elől az utcát nézegetve el lehet dönteni, főleg, hogy egy stabil tripod sem árt hozzá, mert kézben nem nagyon tudod megtartani.
Sajnos az a BPC nem az enyém. Ellenben sikerült egy nagyon szép állapotú Revue 8x30-at beszerezni. Nagyon szép képe van, bár nincs összehasonlítási alapom.
Még annyit, hogy az IOR 7X40- es román katonai célra kimérnökölt távcsövek ha ĴÓÁLLAPOTÚ!, full. jó képpel rendelkeznek, ráadásul strapabíróak betyárul bírják a mechanikai megpróbáltatásokat olyan tokba szerelték. Igaz " csak" 7x- es a nagyítása, de nagyon sok 10- 12x-es nagyítású t.csővel összehasonlítottuk, és SOKKAL élvezhetőbb, részletesebb képet adott. A fórumon mostanában volt egy pár, szerintem a 70- 80 e. forintot megéri, mert az újonan gyártattokból sajnos nem kapod ezt a brutál használhatóságot és képminőséget.Ez a tipus ami kemény túrákra való, nem a szomszédasszonyokat kukkolni a VIII. ker.-ben.🤣
Sikerült már távcsövet választani? Képminőség szempontjából az 1980- 90 - es évek binói nagyon jók, és tényleg elérhető az áruk is , csak amint azt hiszem írtam a mechanikájuk ritkán kifogástalan.A hasonló korú ideális helyen gombamentes japán vagy német t. csövek között kellene szemezgetni.,Hacsak az a kis 8x30- as BPC nem a tiéd, mert nekem van olyan, és betyár jó, azt is full. új állapotban vettem, ( 1972- es)
Szia. Holnap Norvégiába utazom öt napos túrára, ( mivel tegnaptól nyugdíjas lettem és ezzel ajándékozott meg a család), ha hazajöttem fogok jelezni, és ha a fórumtársaktól még nem kaptál addig kellőképpen elegendő információt a " kukkerozással kapcsolatban , amint írtam szivesen segítek( már amennyire én értek hozzá.) A Nikon Monarch 10x42-est viszem , azért csak ez az etalon. Az adás- vétel oldalon feltettem egy vadi új állapotú Swarót, gyönyörörű képe van, szaturáltabbak a szinei, viszont a Nikon-nak sokkal világosabb a képe, és tetőél prizma ide vagy oda, a 3D hatásban sem marad le a Swarótól.( Sőt.)
A skála magyarázata eléggé egyszerű... Ahogy a központi élességálító kapcsán már kiderült számodra, hogy mire is való, ez a skála is ide kapcsolódik. Mivel, minden ember szeme nem csak dioptria-ügyileg egyedi, hanem a két szem közti távolság is egyénenként változó. Pupillaközépponttól-középppontig mérve, a két szem esetén. Ha, esetleg szemüveges vagy, akkor ezt nyilván már taapasztalhattad az optikusnál/szemészeten, hogy megmérik a két szem ilyetén távolságát. Ha, például 70mm az esetedben, akkor szimplán beállítod erre az értékre és nagyjából már optikailag központosítva lesznek az okulárok, a szemeiddel. (Kancsalság/egyéb szembetegségek esetén, már problémássabb lehet, a helyzet.) Vagyis már nem nagyon kell igazgatni vagy csak nagyon minimálisan nyitni/csukni, a középtengely mentén, hogy a "két kép" összeugorjon eggyé. Némi térbeli látásérzettel, mint ahogy szabad szemmel is. (Már akinek jó, nekem sajnos nem igazán...)