Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Új távcsőnél vettem észre ezt a jelenséget. Ha sokat mozgatom a fókuszálót végállástól végállásig, vagy ugyanezt a dioptria állító gyűrűvel, az segíthet?
Vettem egy Besser 10x25-ös zsebtávcsövet, használt de szép 2000-es évekbeli.
Nagyonsok távcsövem volt màr, ilyen "zseb" jelleg soha.
Túl sokat nem próbáltam, de azt veszem észre hogy a tàvolsàgok közti tekintgetéskor ha eltekerem a -központi- fókusz csavart, mindig utàna kell menni a dioptria állítóval is. Holott azt elvileg egyszer kellene belőni?
Mi lehet a hiba, ha ez hiba?
Itt ugye a rendszernem.X-ben csuklik mint egy klasszikus porronál, hanem közèpen egy H alakú konzolon csuklank a tubusok...
Szét kell szedni, kiszárítani. Ha a porcsapdából is került az optikákra, akkor minden optikát kiszedni, megpucolni, visszatenni, kollimálni. Dióhéjban.
Nekem van egy SVbony SA205 10x42-esem eladó. Alapvetően nagyon szuper kis binokulár, a látómező 90%-ban éles képet ad. Igen kompakt méretű, ez most a cég csúcsmodellje, az SV202 utódja. A fókuszkerék is fém, nagyon gyorsan, agresszíven állítható, kis tekerésre is sokat változik a fókusz. Ez van akinek előny, van akinek hátrány. Minden fillért megér. Alis árról tudni kell, hogy akcióban a kb. 70000Ft-os áron árult távcső, mire ténylegesen hozzád kerül, kb 95.000 Ft-ba fog kerülni az adóterhek miatt. De így is vastagon megéri, tudásban hozza a legalább 2x drágább Európai gyártók minőségét. Ja és magnézium házas!
Üdv! Eladó egy Komz BPP8x30-as távcső, szép állapotban. Korai 60-as években készült, ritka darab (oroszul van ráírva a gyártó ország), eredeti bőr tokjával. Lencséi zöld bevonatosak. Nagyon szép állapotban van, nem karcos, nem kettőz, nem szorul. Képek: https://www.jofogas.hu/budapest/Komz_BPP8x30_szovjet__orosz_tavcso_151353400.htm Ár:20.000 ft
Kicsit kihalt ez az oldal.Kèrdèsem.Ki milyen technikával állítja be a távcsővet hogy ne legyen kettős kèpe.Van egy kettő ami kifog rajtam.Prizmák mozgatásával sem tudok elèrni egysèges kèpet.Tippek házi praktikák esetleg.?