Keresés

Részletes keresés

Saria Creative Commons License 6 órája 0 0 18687

Cala Ratjadaròl info,valaki?Jùnius 25.èn megyünk.Reptèrröl odajutàs valakivel tàrsulva?Illetve tömegközlekedve?

Flower2000 Creative Commons License 12 órája 0 0 18686

kicsit kesett csak. fel orat.

Előzmény: VAG (18679)
ágiwall Creative Commons License 15 órája 0 0 18685

Egy FB csoportból másoltam, Kartago által szervezett fakultatív programok: 

 

MALLORCAI MAGYAR NYELVŰ SZERVEZETT KIRÁNDULÁSOK

A felsorolt magyar nyelvű kirándulások 2018. JÚNIUS 16 - SZEPTEMBER 27 KÖZÖTT HETI TURNUSOKBAN GARANTÁLTAN INDULNAK!!!!

JELENTKEZNI LEHET ITT ÜZENETBEN, VAGY
NOVÁK BARNA (+34634324305 számon, whatsapp is).
A hotel / szállás megadásával megmondjuk, PONTOSAN mikor és honnan indulnak a buszok.

TÁJÉKOZTATÁSUL: a reggel induló kirándulások 8:30-9:00 között, a délutániak 13:30-14:00 között, az estiek 19:30-20:00 között indulnak.

50% GYEREKKEDVEZMÉNY 2-12 ÉV KÖZÖTT!

A KÍVÁNT PROGRAMRA KÉRJÜK, ELŐTTE NAP LEGKÉSŐBB DÉLIG JELENTKEZZENEK a megadott elérhetőségen.

DÉLI partos vendégeknek (Palma környéke 25 km-es körzetben)

BARLANGTÚRA (szombat délután)

A félnapos kirándulás a sziget második leglátogatottabb nevezetességéhez vezet el bennünket, a „cseppkőbarlangok királynőjének” is nevezett Sárkánybarlangba (Coves del Drac).

Az út első megállója a Perpiel gyöngybolt Manacor városa előtt, ahol óriási választékban tekinthetjük meg a sziget egyik leghíresebb termékét, a mallorcai gyöngyöket. Természetesen vásárolnunk is lehet a különféle gyöngyökből (MAJÓRICA, PERLAS ORQUÍDEA termékeiből). A boltban a gyártás fő mozzanatait is elleshetjük, a műgyöngyök összetétele azonban hétpecsétes titok marad! Továbbutazás Porto Cristo városába, amelyet fekvése miatt „mediterrán fjord“-nak is neveznek. Itt lakik a sziget leghíresebb sportolója, Rafael Nadal teniszcsillag is. Szabadidő után belépés a Sárkánybarlangba (Coves de Drach). A kb. 1500 méteres, kiépített barlangséta után hangulatos koncert a barlang legnagyobb termében, ahol a muzsikusok a Martels-tavon zenélnek nekünk kivilágított csónakokon. Koncert után hajókázási lehetőség a barlangtavon, majd hazautazás.

Idén ennek a programnak a keretében a barlanglátogatás helyett lehetőség van meglátogatni a Rafael Nadal teniszakadémiát, ahol megtekinthetjük a jelenleg világelső teniszező trófeáit, teniszütőit, a sportmúzeumot, kipróbálhatjuk a sportszimulátorokat.

Ára: 44 € Barlanggal
Ára: 51 € Rafa Nadal központtal

SZIGETTÚRA (vasárnap, egész napos)

A szigettúra a legátfogóbb mallorcai túránk, amelyen az UNESCO világörökségének számító Tramuntana-hegység legszebb és leghíresebb helyeit mutatjuk be.

Az első megállónk Chopin híres városa, amely a sziget egyik legszebb fekvésű települése, Valldemossa. Itt teszünk egy kellemes sétát, megismerkedünk Valldemossa nevezetességeivel, megkóstolhatjuk a helyi finomságokat. Utána busszal továbbhaladunk a tengerparti úton és megállunk Ludwig Salvator főherceg egykori birtokánál (Son Marroig), a Lyukasszikla-kilátónál (Sa Foradada). Deià érintésével buszunkkal leereszkedünk a Narancsfák-völgyébe, majd Port de Sóller kikötőjében hajóra szállunk. A hajóút a sziget legszebb tengerpartja mellett visz bennünket, majd kb. ötven perc hajókázás után megérkezünk Sa Calobra öblébe. Itt ebédszünet vár ránk, illetve fürdőzési lehetőség az öbölben, séta a Torrent de Pareis szurdokvölgyben. Délután Antonio Parietti látványos, festői szerpentin útján indulunk hazafelé úgy, hogy még megállunk a legszebb kilátóhelyeken.

Ára: 65 €

ESTI PALMA városnéző séta, hajókázással (hétfő este)

Az esti városnéző sétánk három részből áll. Az első felében gyalog bejárjuk a főváros legfontosabb nevezetességeit a pálmafákkal övezett tengerparti sétányon (Katedrális, Almudaina-palota, Parittyavető szobra, Király kertje, La Lonja), majd busszal végigjárjuk a Paseo Marítimo tengerparti promenádot, amely az éjszakai élet központja, megmutatjuk a legfontosabb szórakozóhelyeket. A kirándulás harmadik részében pedig kétszintes sétahajóra szállunk, kihajózunk a Palma-öbölbe, majd latin zene és koktélok mellett gyönyörködhetünk a város fényeiben és a luxushajókban.

Ára: 35 €

FORMENTORI túra (kedd, egész napos)

A formentori kiránduláson a sziget északi részét mutatjuk be, amely a mallorcai turizmus bölcsője. Itt épült 1929-ben az a luxusszálloda (Hotel Formentor), amely először vonzotta Mallorcán vidékre is az utazni vágyó gazdagokat. Mi ennek a szállodának a tengerpartján strandolunk, így fürdőruhát ide is hozzunk magunkkal.

Kirándulásunk első megállója a bőrgyártásáról híres Inca, amely a sziget harmadik legnagyobb városa. Itt vásárlási lehetőség nyílik az egyik szép bőrmanufaktúránál. Tovább folytatjuk az utunkat észak felé, majd megállunk Alcúdia városában, ahol ezen a napon mallorcai vásár van. Utunk következő megállója Port de Pollença kikötője, ahol kétszintes hajóra szállunk. A Pollença-öblöt átszelve érjük el a Formentor-félsziget leghíresebb strandját. Fürdőzés a Hotel Formentor strandján, a „milliomosok strandján“ (Cala Pi de Formentor). Strandolás után megállás az Es Colomer (Vadgalamb-szikla) 232 m magas kilátójánál, amely a sziget legszebb kilátója. A félsziget szerpentinjein leereszkedve indulunk hazafelé.

Ára: 42 €

Mallorcai borpince látogatás Es Trenc stranddal (szerda, egész napos)

Idei új, egész napos programunkon meglátogatjuk Mallorca egyik legdinamikusabban fejlődő borpincészetét és a sziget legnépszerűbb strandját.

A BODEGAS VI REI (Király bora) pincészet 85 hektáron működik, ahol az ismert nemzetközi fajtákon kívül őshonos, mallorcai fajtákból is készítenek valóban „királyi” nedűket. A pincelátogatáson dűlőtúrán veszünk részt kisvonattal, majd 3 féle bort és helyi olívaolajat kóstolunk meg. Utána elutazunk Es Trenc strandjára, amely Mallorca legnépszerűbb, kitűnő fekvésű, érintetlen homokos strandja. A strandon fürdőzési lehetőség.

Ára: 50 €
……………………………………………………………………

Szigettúra a KELETI partos vendégeknek (szombat, egész napos)

A szigettúra a legátfogóbb mallorcai túránk, amelyen az UNESCO világörökségének számító Tramuntana-hegység legszebb, leghíresebb helyeit mutatjuk be.

A keleti régiót nyugati irányban átszelve buszunkkal festői városok mellett haladunk el (Manacor, Petra, Sineu, Inca városa). Az első megállónk a sziget védőszentjét őrző Lluci-kolostor. Itt található a Fekete Madonna (Sa Moreneta) szobra, akitől a hagyomány szerint kívánhatunk valamit. Majd folytatjuk az utunkat a Tramuntana-hegység szerpentin útjain a Calobra-öböl felé. Az öbölben ebédszünet vár ránk, illetve fürdőzési lehetőség, séta a Torrent de Pareis szurdokvölgyben. Pihenő után kétszintes hajóra szállunk. Hajóutunk a sziget legszebb tengerpartja mellett visz bennünket, majd kb. ötven perc hajókázás után megérkezünk Port de Soller öblébe. Az öbölbe érve hangulatos villamosra szállunk, majd kb. 20 utazás után Sóller városába érkezünk. Innen a híres nosztalgia vonattal indulunk Palma felé, csodálatos narancskertek mentén, alagutakon keresztül. Palma elővárosába érkezve buszunkkal visszatérünk a szállásunkra.

Ára: 79 €

Esti Palma városnéző séta, hajókázással KELETI partos vendégeknek (hétfő, esti)

Az esti városnéző túránk három részből áll. Az első felében gyalog bejárjuk a főváros legfontosabb nevezetességeit a pálmafákkal övezett tengerparti sétányon (Katedrális, Almudaina-palota, Parittyavető szobra, Király kertje, La Lonja), majd busszal végigjárjuk a Paseo Marítimo tengerparti promenádot, amely az éjszakai élet központja, megmutatjuk a legfontosabb szórakozóhelyeket. A kirándulás harmadik részében pedig kétszintes sétahajóra szállunk, kihajózunk a Palma-öbölbe, majd latin zene és koktélok mellett gyönyörködhetünk a város fényeiben és a luxushajókban.

Ára: 40 €

Formentori kirándulás a KELETI partos vendégeknek (kedd, egész napos)

A formentori kirándulásunkon a sziget északi részét mutatjuk be, amely a mallorcai turizmus bölcsője. Itt épült 1929-ben az a luxusszálloda (Hotel Formentor), amely először vonzotta Mallorcán vidékre is az utazni vágyó gazdagokat. Mi ennek a szállodának a tengerpartján strandolunk, így fürdőruhát ide is hozzunk magunkkal.

Kirándulásunk első megállója Alcúdia városa, ahol ezen a napon mallorcai vásár van. A vásárban kedvünkre nézelődhetünk a gazdag mallorcai portékák között. Utunk következő megállója Port de Pollença kikötője, ahol kétszintes hajóra szállunk. A Pollença-öblöt átszelve érjük el a Formentor-félsziget leghíresebb strandját. Fürdőzés a Hotel Formentor strandján, a „milliomosok strandján“ (Cala Pi de Formentor). Strandolás után megállás az Es Colomer (Vadgalamb-szikla) 232 m magas kilátójánál, amely a sziget legszebb kilátója. A félsziget szerpentinjein leereszkedve indulunk hazafelé.

Ára: 52 €

……………………………………………………………………

Szigettúra az ÉSZAKI partos vendégeknek (kedd, egész napos)

A szigettúra a legátfogóbb mallorcai túránk, amelyen az UNESCO világörökségének számító Tramuntana-hegység legszebb, leghíresebb helyeit mutatjuk be.

Az északi régióból dél felé haladva buszunkkal festői városok mellett haladunk el (Alcúdia, Pollença, Campanet, Inca városa). Az első megállónk a sziget védőszentjét őrző Lluci-kolostor. Itt található a Fekete Madonna (Sa Moreneta) szobra, akitől a hagyomány szerint kívánhatunk valamit. Majd folytatjuk az utunkat a Tramuntana-hegység szerpentin útjain a Calobra-öböl felé. Az öbölben ebédszünet vár ránk, illetve fürdőzési lehetőség, séta a Torrent de Pareis szurdokvölgyben. Pihenő után kétszintes hajóra szállunk. Hajóutunk a sziget legszebb tengerpartja mellett visz bennünket, majd kb. ötven perc hajókázás után megérkezünk Port de Soller öblébe. Az öbölbe érve hangulatos villamosra szállunk, majd kb. 20 utazás után Sóller városába érkezünk. Innen a híres nosztalgia vonattal indulunk Palma felé, csodálatos narancskertek mentén, alagutakon keresztül. Egyórás út után Palma elővárosába érkezünk, ahol buszunkkal visszatérünk a szállásunkra.

Ára: 79 €

Előzmény: ctomi2 (18575)
Flower2000 Creative Commons License 24 órája 0 0 18684

mert 7kor jön az utolso este

Előzmény: Flower2000 (18683)
Flower2000 Creative Commons License 1 napja 0 0 18683

neked meg jo nyaralast. busszal jossz ide a repterrol? 

Előzmény: perla67 (18681)
Flower2000 Creative Commons License 1 napja 0 0 18682

cala granddal ha szembeallsz jobbra. benne nem volzam a hotel ad terkepet.

Előzmény: perla67 (18681)
perla67 Creative Commons License 1 napja 0 0 18681

Köszi! Búcsúestnek jól jöhet! Hol van ez a turista hivatal? Köszönöm a többi információt is! Jó utat holnapra, reméljük nem késünk sokat!:)

Előzmény: Flower2000 (18680)
Flower2000 Creative Commons License 1 napja 0 0 18680

mot szombat este 9kor nepitanc volt a turista hivatal elott. mallorcai. csucs volt. hatha nektek is lesz ne hagyd ki. ingyen volt.

Előzmény: perla67 (18678)
VAG Creative Commons License 1 napja 0 0 18679

Nem lehet előre tudni, ezért értesítés sem nagyon van. Van, hogy ötpercenként új slotot ad a Eurocontrol egy járatnak, +- 1 órákkal ugrál ide-oda, attól függően, hogy a többszáz járatból éppen hogy ér majd oda egyidőben. Van, hogy 5 percet tolsz a felszálláson, mert nem találnak egy utast és már csak két órával később szállhatsz fel. Miközben már mindenki a gépen ül. 

Előzmény: perla67 (18678)
perla67 Creative Commons License 1 napja 0 0 18678

Hát ez elég rosszul hangzik! Mikor szoktak értesíteni, hogy mi várható? Mert mi 200 km-ről megyünk a reptére és ezért 4 órával a gép indulása előtt indulunk autóval Ferihegyre.

Előzmény: VAG (18677)
VAG Creative Commons License 1 napja 0 0 18677

A Marseille FIR légiforgalmi irányítói sztrájkolnak, mint minden hétvégén. Mivel "hál'istennek" a légterük Mallorcától keletre összeér az algírokéval, így minden spanyol/portugál/marokkói járatot leblokkolnak. 1-2-3 órás slotokat osztogatnak, oda-vissza akár 6 óra is lehet, az pedig már a crew munkaidejéből is kilóghat. Vagy ilyenkor kivételesen lehet körbemenni Algéria és Tunézia felé, de az meg plusz egy óra repült idő, oda-vissza 2. A nap végére szépen összeadódik, minél később van a járat és minél több spanyol vagy portugál járatot csinál aznap a gép, annál nagyobb a késés.

 

 

Előzmény: Flower2000 (18673)
perla67 Creative Commons License 1 napja 0 0 18676

Én Nadal és a Majorica gyöngyök miatt szeretnék elmenni oda! :)

Előzmény: Flower2000 (18675)
Flower2000 Creative Commons License 1 napja 0 0 18675

ha most jossz akkor igen azzal megyek vissza. Nem voltam Cristoban de azt irjak hogy jellegtelen. Csak nagy üdülőhely.  Nagyon meleg van. Most merek csak lemenni a beachre. 

 

Előzmény: perla67 (18674)
perla67 Creative Commons License 1 napja 0 0 18674

Elmentél Porto Cristoba is? Kényelmesek a buszok? Nem zsúfolt?

Sajnos én is kaptam ilyen levelet a Wizzairtől! Reméljük a mi járatunkat nem érinti! Gondolom Te azzal jössz vissza amivel mi megyünk.

Előzmény: Flower2000 (18673)
Flower2000 Creative Commons License 1 napja 0 0 18673

Oda nincs hajo innen. Busszal.De vigyazni kell mert lattam hogy par perccel elobb jott a repteri busz ma, ugyhogy elotte kell kierni a megalloba holnap nehogy itt hagyjon. A Wizz meg kuldott ertesitest lehetseges kesesrol sztrajk miatt a legiforgalomban. Figyelnem kell a jaratomat holnap.

Előzmény: perla67 (18672)
perla67 Creative Commons License 1 napja 0 0 18672

Hogy közlekedsz? Autóval vagy busszal? Ha busszal kíváncsi lennék milyenek a buszok?

Csak pár napra akarunk autót bérelni. Poro Cristóba ha nincs hajó busszal mennénk.

Előzmény: Flower2000 (18671)
Flower2000 Creative Commons License 1 napja 0 0 18671

Most voltam a santanyi piacon. Nem vettem semmit, ilyen még nem törtent velem. volt par szep le ruha, de nekem van elég. Semmi  mast nem talaltam erdekesnek. A varos se egy szám. Ellenben Porto Petro figyelemremelto hely. Hires a haléttermeirol meg a kiraly is evett ott egy etteremben. Meg szep villak vannak.

Előzmény: martez (18670)
martez Creative Commons License 1 napja 0 0 18670

Annó nekem is a központban volt a szállás, volt olyan este amikor egyszerre 3 helyről 3 féle zene szólt késő éjszakáig ..., de annyira nem zavart... :) (sokkal inkább, amikor lecsendesedett minden, és hajnali háromkor spanyol vérmérséklettel, "üvöltve" fűzött egy kiscsajt az ablaktól pár lépésre valami hős "donkihóte" ... ! :))

Előzmény: Flower2000 (18669)
Flower2000 Creative Commons License 2 napja 0 0 18669

tegnap se sokat aludtam. Ibiza Cala d'Orhoz kepest csendes hely volt. Legalabbis a hoteljeimet tekintve.

Előzmény: VAG (18668)
VAG Creative Commons License 2 napja 0 0 18668

Ma nem fogsz sokat aludni, ha nyernek.

Előzmény: Flower2000 (18611)
moncsibaba24 Creative Commons License 2 napja 0 0 18667

Alcudia resz biztosan nagyon szep, igy kepekrol elnezegetve. Eloszor en is oda szerettem volna foglalni, de nekunk is olyan gyorsan jott, vegul aztan ezt talaltuk. Zakhyntos is biztosan csodas, meg ott sem jartunk, de tervben van. 

Előzmény: apache76 (18666)
apache76 Creative Commons License 2 napja 0 0 18666

Jaj, Hollandia nagyon szép hely! Kétszer voltunk ott, és nem győzünk betelni vele. :) Nekünk Alcudiában lesz a szállásunk. Csupán 4  nap /3 éjszakára megyünk, mert az idei fő nyaralás Zakynthos lesz, csak olyan jó áron volt a mallorcai repjegy, hogy lehetetlen volt kihagyni. Valahogy úgy érzem, ide még vissza kell jönnünk, mert kevés lesz a 4 nap.

Előzmény: moncsibaba24 (18664)
RedJeans13 Creative Commons License 2 napja 0 0 18665

Köszi a hozzászólásokat.

A Formentor-fokot sem hagyjuk ki, szerintem az első kirándulásunk oda vezet majd, csak azt egy másik napon. A hegyvidéki résszel vagyok kicsit bajban, mivel a távolságokat csak a Googlemaps alapján tudom tervezni. Bunyolába csak a vasút miatt mentünk volna, mert ott is fel lehet szállni elvileg, de ahogy írjátok, szerintem a vonatozást kihagyjuk, a villamost még meglátjuk.

Előzmény: VAG (18658)
moncsibaba24 Creative Commons License 2 napja 0 0 18664

Mi Amsterdambol, mert itt elunk NL-ban. Ti hol szalltok meg? 

Előzmény: apache76 (18663)
apache76 Creative Commons License 2 napja 0 0 18663

Mi is jövő vasárnap indulunk Bécsből. Ti is ott szálltok fel?

Előzmény: moncsibaba24 (18662)
moncsibaba24 Creative Commons License 2 napja 0 0 18662

Persze ez ertheto ;) ugy ertettem, majd ha veget er a kirandulas, akkor irsz. Nalunk foglalaskor arra nem tertek ki, melyik reszben szeretnenk lenni, annyit kertem, ha lehet, tengerre nezo szoba legyen. 

Előzmény: perla67 (18661)
perla67 Creative Commons License 2 napja 0 0 18661

Ha hazajöttünk tervezek írni pár sort az utánunk indulóknak. Az a baj, hogy közben nem nagyon szoktam netezni, de azért majd ha valamit nagyon hasznosnak találok jelentkezek. Szobát melyik részben foglaltatok? Mi elvileg a 9-es blokban leszünk, állítólag az van legközelebb a parthoz. Mondjuk nektek pici gyerekkel lehet valamelyik gyerekmedence mellett lenne az ideális.

 

Előzmény: moncsibaba24 (18659)
VAG Creative Commons License 2 napja 0 0 18660
Előzmény: VAG (18658)
moncsibaba24 Creative Commons License 2 napja 0 0 18659

Akkor epp mire mi megyunk, akkor mentek haza. ha lesz kedved, egy ropke beszamolot majd irj ;) szep kirandulast nektek! 

Előzmény: perla67 (18657)
VAG Creative Commons License 2 napja 0 0 18658

Szerintem ez vagy nem jön így össze, vagy rohanás lesz. Én ezeket talán két napra tenném (Soller-Sa Calobra és Alfabia-Deia-Valldemossa körök külön), de több is lehet (főleg, mert Formentort ki nem hagynám, az tuti). Térképen stopperórával kijöhet, de 30 fokban, brutális napsütéssel, forgalommal, hegyi utakkal együtt szvsz sok lenne.

Sollerben mi a Sa Granjában szoktunk enni, jó helyen is van és a kaja sem rossz.

 

https://www.flickr.com/photos/79552942@N07/9296663826/in/album-72157629945229162/

 

Bunyolában semmi nincs (a palo-gyáron kívül), a vasútnak tényleg a Bunyola-Soller szakasza az érdekes. Villamost mi mindig passzoljuk, 20-30 perc zötyögés a melegben, ami 5 perc kocsival légkondicionálva. Néha extra izgalmakkal. ))

 

https://www.flickr.com/photos/79552942@N07/19401978808/in/album-72157629945229162/

 

Ráadásul Port de Soller-ban a legjobb hely a Cap Gros világígótórony és az oda vezető út, amihez autó kell (vagy sok idő gyalog), ami nincs nálad, ha villamosozol. Onnan csinálják ezeket a képeket:

 

https://www.flickr.com/photos/79552942@N07/7511909670/in/album-72157629945229162/

 

 

Előzmény: RedJeans13 (18642)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!