Keresés

Részletes keresés

btamas70 Creative Commons License 2 órája 0 0 26505

"sohasem sűllyedtünk arra a kocsmai szintre"

 

Miért, ki süllyedt még oda maxell_UD-n kívül? Talán mert nem lett leiidiótázva, stb. Asszem lőttek volna a sokéves barátságnak, ha ott élőben prezentálod ezt a "vitastílust".

Előzmény: maxell_UD (26502)
Mono SE Creative Commons License 3 órája 0 0 26504

A váltóházban a hifiről meg a dugóaranyozásról való morfondírozás nagyon ártalmas már neked, meg a közlekedésbiztonságnak is! :)

 

Előzmény: maxell_UD (26500)
_percy_ Creative Commons License 3 órája 0 0 26503

Egyetértek :-)

Én is használtam az említett fali villanykábelt. Még van is pár készlet belőle többféle hosszban.

Egyszercsak a tannoyos levlistán valaki ódákat zengett egy orosz eredetű ezüstözött rézsodronyról. Az ára teljesen elfogadható volt, és mint sok másik tannoyosnak, nekem is bejött. Azóta azokat a 3 méteres kábeleket használom pedig előtte nem voltak jó tapsztalataim a sodrott hangfalkábelekkel. (volt itt is szó erről, Quad kollega utána is nézett kinn)

 

Én csak mosolygok hogyan próbálják méregdrágán eladni ezeket a mindeféle (összekötő, betáp, stb.) kábeleket. Van amelyikért többet kérnek mint egy tisztességes teljes rendszer ára :-)

Engem nem zavar ez a dolog, ha akad rá vevő akkor valószinűleg valamit biztos jól csináltak.

Előzmény: tibtiborkaba_new (26501)
maxell_UD Creative Commons License 4 órája 0 0 26502

Sok évre visszamenő barátságunk folyamán sokat beszélgettünk és ennek során vitatkoztunk is V. A. Gyurival, de sohasem sűllyedtünk arra a kocsmai szintre, amelyet  atyai pártfogóddal együtt ti próbáltok itt uralkodóvá tenni-

Előzmény: btamas70 (26498)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 4 órája 0 0 26501

Hangfalkábelről volt szó. Én magam nem vagyok nagy kábelfetisiszta, de nem zavar az sem, ha mások azok. Én elhiszem, ha valaki hallja a különbséget, mert úgysem tudok róla megbizonyosodni, hogy tényleg hallja, vagy csak akarja hallani. Meg amúgy sem érdekel, hiszen azzal én nem vagyok előrébb.

 

De mivel a dolog nem ellenőrizhető pro és kontra, szvsz pont annyira ütődöttek a drága kábelt használók, mint a villanydrót-használók. De kétségkívül a legütődöttebb, aki a másik tábort fikázza teli szájjal...

Előzmény: btamas70 (26498)
maxell_UD Creative Commons License 4 órája 0 0 26500

Te másik szerencsétlen ütődött!

Azt nem vetted észre hogy általad hívatkozott hozzászólásom éppen kritikus álláspontomnak ad hangot ?

Előzmény: Mono SE (26499)
Mono SE Creative Commons License 4 órája 0 0 26499

"pozítív értékként jelzik ha készülékük aranyozott csatlakozókkal van ellátva"

 

Te, te, nagggyon bakter, minden gagyi marketingnek bedőlsz, wazze? Meglátod, hogy GOLD és lekonyult szervedet feltartva rohansz a bankkártyáddal, mi? :Đ

Előzmény: maxell_UD (26483)
btamas70 Creative Commons License 4 órája 0 0 26498

Fényes?? Lágy?? A 230V-os hálózati kábel hangja? Te meg miről beszélsz?;)

 

Állomásfőnök olvtárs írta: "csak te és a hozzád hasonló ütődöttek beszélik be maguknak hogy egy ilyen hálózati csatlakozó cseréje javítja a készülék hangminőségét"

 

Ehhez tartsd magad!:PPP))

Gyuribá szintén a "hasonló ütődöttek" listáját gyarapítja - mindenesetre kíváncsi lennék, hogy ezt így, ebben a formában a szemébe merné-e mondani.

Előzmény: tibtiborkaba_new (26497)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 4 órája 0 0 26497

"Nem biztos, hogy a legezüstebbet venném, mert azzal van az a tapasztalatom, hogy nekem olykor túl fényes a hangjuk, inkább a felső szintek aljáról. Egyébként (mutatja) például ezért használok réz hangfalkábeleket, azoknak a hangja lágyabb és mélyben is jobbak,"

 

Lehet, hogy másnak az ezüst nem túl fényes, ellenben a réz túl tompa. Itt egy bizonyos személy, egy bizonyos rendszeréről van szó. Mint írtam, egyéni preferencia kérdése, hagyjuk meg a teret az egyén kibontakozásának, ne akarjunk mindenkit belekényszeríteni a rézbe...

Előzmény: maxell_UD (26493)
maxell_UD Creative Commons License 4 órája 0 0 26496

"egy 100 eurós kábelért  a német átlagembernek kb. 7 órát kell dolgoznia."

 

Bill Gatesnek pedig meg sem kottyan. egy ilyen.

Az más kérdés hogy csak te és a hozzád hasonló ütődöttek beszélik be maguknak hogy egy ilyen hálózati csatlakozó cseréje javítja a készülék hangminőségét.

 

Állj már le te szerencsétlen, a vak is látja hogy klinikai eset vagy!
   

Előzmény: btamas70 (26492)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 4 órája 0 0 26495

Nem ér példákon lovagolni, ott van pl az Inakustik Premium Silver, ami tényleg a legalja, és 5 euro métere.

 

Amúgy minden termékvonalra igaz, hogy a minőség-ár görbe exponenciális jellegű. Az alsó szegmensben kis ráfordítással lehet nagy változást elérni, a felső szegmensben egy kevésbé látványos minőségnövekedésért is sokkal többet kell fizetni. Ráadásul az egyik ember nem feltétlenül azt hallja jobbnak, mint a másik, szóval egy bizonyos minőségi szint felett az egyéni preferenciák sokkal hangsúlyosabbak. Szóval lehet, hogy van olyan, akinek olyan a hallása, hogy sokkal jobbnak hallja a drága kábelt. A legjobb, hogy ezzel nem lehet vitatkozni, hiszen senki sem hall a másik "fülével". Abszolút jó hang az érzékelés szubjektivitása okán pedig nem létezik.

 

Azért általánosan azt kijelenteni, hogy a drága, minőségi termékek kábítás és átverés, szerintem nem bölcs dolog, hiszen nem ellenőrizhető. Lehet, hogy valaki a villanydrótot tényleg jobbnak hallja, és lehet, hogy csak savanyú a szőlő...

Előzmény: maxell_UD (26491)
btamas70 Creative Commons License 4 órája 0 0 26494

Hát igen, a "nem biztos", az "olykor", a "saját rendszeremben nem vált be" és a "megbukott" között van némi különbség.

Előzmény: maxell_UD (26493)
maxell_UD Creative Commons License 5 órája 0 0 26493

"Nem biztos, hogy a legezüstebbet venném, mert azzal van az a tapasztalatom, hogy nekem olykor túl fényes a hangjuk, inkább a felső szintek aljáról. Egyébként (mutatja) például ezért használok réz hangfalkábeleket, azoknak a hangja lágyabb és mélyben is jobbak,"

Részlet egy Gyuri barátommal készített és itt a net-en olvasható riportból.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: btamas70 (26490)
btamas70 Creative Commons License 5 órája 0 0 26492

"több tízezer forintos hálózati csatlakozó vezetékek (kábelek)"

 

Mielőtt komolyabban belelovalnád magad... egy 100 eurós kábelért  a német átlagembernek kb. 7 órát kell dolgoznia. Egy német szakorvosnak kb. hármat. Tehet róla a szerencsétlen gyártó (vagy "gyártó"), hogy a gyarmatokon élünk?

Előzmény: maxell_UD (26491)
maxell_UD Creative Commons License 5 órája 0 0 26491

" de egyátalán nem látom, hogy az ezüstözött kábelek megbuktak volna. Ha megnézed a népszerű gyártók kínálatát, abban még mindig az ezüst a topline, pl Nordost Odin 2."

 

A kábítás szünet nélkül folyik:

- több tízezer forintos hálózati csatlakozó vezetékek (kábelek),

- rengeteg különféle LP lemezalátét,

- számtalan zseniális készülék pótláb,

- tökéletes hangzást biztosító hangfal-lábak, -alátétek és -állványok, stb, stb.

Előzmény: tibtiborkaba_new (26488)
btamas70 Creative Commons License 5 órája 0 0 26490

Megkérdezni nem nekem kell, én ui. pontosan értem, miről beszélt ő, illetve 10-20 évvel korábban Csontos. Hát nem arról, hogy megbuktak. Apropó, mondtam már, ki javasolta neki anno, hogy ha Pesten jár, feltétlenül keresse fel a Ráday utcát?;)

Előzmény: maxell_UD (26487)
mohinger Creative Commons License 5 órája 0 0 26489

Tegnap Bécsben jártam és megláttam egy Bang And Olufsen szalont. Gondoltam benézek és nagyon kellemes meglepetés fogadott. Két kirakatban egy magyar képzőművész munkái voltak kiállítva, meg is vásárolhatóak. Bár nem a mi pénztárcánknak való árakon... 2800 és 3500 Euróért mérték őket.

 

 

tibtiborkaba_new Creative Commons License 5 órája 0 0 26488

Igen, mindenki aranyozott csatlakozókat használ, bár nem tudom, hogy ebben mennyi része van a divatnak, illetve a vásárlói elvárásoknak. Csakúgy mint a rhódiumozott csatlakozók esetében.

 

Mondjuk én pl a most restaurálás alatt lévő A-116-ra nem tennék bumszli aranyozott csatlakozót, ha muszáj lenne se.

 

Én mindig is rézkábelt használtam (bár lehet, hogy valahol akad ezüst IC-m), de egyátalán nem látom, hogy az ezüstözött kábelek megbuktak volna. Ha megnézed a népszerű gyártók kínálatát, abban még mindig az ezüst a topline, pl Nordost Odin 2.

 

 

Előzmény: maxell_UD (26483)
maxell_UD Creative Commons License 5 órája 0 0 26487

Talán kérdezd meg egykori mentorodat, a miskoltapolcai Gyuri bátyáda, te szerencsétlen szellemi inaszakadt.

Előzmény: btamas70 (26486)
btamas70 Creative Commons License 6 órája 0 0 26486

"ezüst hangszórókábelek az utóbbi időben teljesen megbuktak"

 

No és ki buktatta +? Csak nem ... személyesen az állomásfőnök? :Đ

Előzmény: maxell_UD (26483)
maxell_UD Creative Commons License 6 órája 0 0 26485

"A másik szobában meg hegyekben áll a Van Den Hul :-Đ"

 

Távolról sem az egyetlen dolog, amivel sok jóhiszemű embert átvertek.

Előzmény: maczkohathy (26484)
maczkohathy Creative Commons License 6 órája 0 0 26484

Percekig törtem a fejem, milyen madzaggal kössem össze a "játszós" rendszerben az erősítőt meg a hangdobozt két évvel ezelőtt. Aztán leesett a papírtantusz, mit is használtam a megboldogult nyolcvanas években és elmentem egy barkácsáruházba a jól bevált 2,5mm keresztmetszetű tömör rézkábelért. Tökéletesen bevált. A másik szobában meg hegyekben áll a Van Den Hul :-Đ

Előzmény: maxell_UD (26483)
maxell_UD Creative Commons License 6 órája 0 0 26483

Mindezek mellett figyelemreméltó hogy nem csak az egyéni eladók, de a neves gyártók is pozítív értékként jelzik ha készülékük aranyozott csatlakozókkal van ellátva.

Bár nem áll az előzőkkel szoros kapcsolatban, de érdemes megemlíteni hogy a korábban sokak véleménye szerint utólérhetetlen hangminőséget biztosító ezüst hangszórókábelek az utóbbi időben teljesen megbuktak és majd mindeki visszatért a hagyományos, megfelelő keresztmetszetű rézkábelekhez.

Előzmény: tibtiborkaba_new (26481)
maczkohathy Creative Commons License 6 órája 0 0 26482

Én már láttam aranyozott optikai kábelt is... LOL (Media Marktban)

Előzmény: tibtiborkaba_new (26475)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 6 órája 0 0 26481

Nálam elég száraz a levegő a lakásban, és eddig még nem volt gondom az ezüst csatlakozókkal, pláne nem kontakthiba, az azért feltűnő lenne.

 

Az AR hangfalak potijaival sem az a baj, hogy az ezüst "elfogy" a csúszkáról, hanem hogy a bronz alatta elkorrodál. És ezek azért elég vén jószágok.

 

Az aranybevonatú csatlakozókkal meg az a baj, hogy ha a néhány mikron vastagságú réteg a dugdosástól megsérül, akkor az alatta lévő, korrózióra sokkal fogékonyabb réz kezd el korrodálni. Mondjuk ez az ezüstre is igaz.

Előzmény: maxell_UD (26477)
maxell_UD Creative Commons License 7 órája 0 0 26480

Látható hogy a trollok kapcsolata csak a melegek szoros kapcsolatához hasonlítható.

Előzmény: Mono SE (26479)
Mono SE Creative Commons License 7 órája 0 0 26479

"előbb-utóbb az ezüstréteg teljes elfogyásához vezet"

 

a bakterok nyilván smirglivel tiszticcsák a kontaktot 

Előzmény: maxell_UD (26477)
btamas70 Creative Commons License 7 órája 0 0 26478

"Hogy az általad használt és tőled megszokott stílust használjam, baromság"

 

Azért nem mindegy ám, hogy a bakter-ostobaság tombol egy nyilvánvalóan szubjektív kijelentés kapcsán, vagy esetleg, netán..:)  egzakt alapja van (24k vs. galvanizálás technológiája).

 

Ezüstözött csatikat és kontaktusokat pedig bizonyára azért szereltek/szerelnek a mostoha körülményeknek kitett katonai elektronikákba, mert az átmeneti ellenállásos mese tökéletesen megfelel a gyakorlatnak:S) Az időtrabló kontaktpuceválásra úgyis ott vannak a kopaszok:))

 

De ha még így is lenne, merész kijelentés a hangminőséget éppen ezzel a paraméterrel összefüggésbe hozni.

Előzmény: maxell_UD (26477)
maxell_UD Creative Commons License 8 órája 0 0 26477

"A régi ezüstözött műszerdugók lényegesen kevesebbet rontanak a hangon..."

 

Hogy az általad használt és tőled megszokott stílust használjam, baromság ez a kijelentésed.

Az ezüst bevonatú csatlakozók felülete rendszeresen oxidálódik, így nem csak az átmeneti ellenállás növekszik meg, hanem kimondottan kontakt hibák is fellépnek. Az oxidréteg rendszeres eltávolítása nem csak eléggé komplikált és időtrabló feladat, de előbb-utóbb az ezüstréteg teljes elfogyásához vezet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: btamas70 (26473)
maxell_UD Creative Commons License 10 órája 0 0 26476

A csatlakozók aranyozásának célja és előnye a felületi korrozió kiküszöbölése, a néhány mikron vastagságú aranyréteg által okozott minimális mértékű átmeneti ellenállás növekedés pedig teljesen elhanyagolható.

Előzmény: tibtiborkaba_new (26475)