Keresés

Részletes keresés

.pocis Creative Commons License 2005.02.25 0 0 790
Szia bubozse! A hétvégére én is mindig sok klikkerezést tervezek általában, de eddig mindig nagy játszásokba meg hosszú kirándulásokba fulladt az egész:-))) De hát hová rohanjunk, ahogy írtad, nekik ez is, az is játék, majd ahogy alakul. Amíg nem felejtenek, és pár nap kihagyás után is értik mi a klikkerezés lényege, addig nem aggódok:-))) A pacsizáshoz gratula, szép lassan csak megtanulta Dorka, meg te is több lettél pár tapasztalattal:-)
Előzmény: bubozse (789)
bubozse Creative Commons License 2005.02.25 0 0 789
Nagyon ügyes vagy Pocis és a kutyáid is!!! :)))) Tök jó, hogy így haladtok! Én kicsit több szabadidőre vágyom, hogy többet lehessek a kutyával, úgy biztos mi is ügyesebbek lehetnénk.... Mindegy, szerencsére nem cirkuszi majomnak készül, úgyhogy végülis ráérünk :)))))) A hétvégére megint nagyszabású terveim vannak, aztán lehet, hogy a sok játék elveszi az időt, majd meglátjuk.
Előzmény: .pocis (788)
.pocis Creative Commons License 2005.02.25 0 0 788
Sziasztok!
Tegnap beneveztem Shilát egy klikkeres gyorstréningre a nagyszobába:-)))
És képzeljétek, egy este alatt megtanult parancsra meghajolni. Persze még erôsítjük a gyakorlatot, de a csúcson hagytuk abba, mikor már profi módon ment, így biztos jól fog menni ma is. Mirácskával is próbálkoztam, de hát ô olyan agárszindrómás:-), inkább elmegy "haza" lefeküdni, nehogy prudukálnia kelljen magát:-))) Régen volt már, hogy így konkrétan új gyakorlatot tanultunk, mert most a "megáll" a téma, de az is inkább az utcán, és most úgy örülök, látom már, hogy Shila tökéletesen alkalmas a klikkerezésre, nagyon együttm?ködô. Már beletörôdtem, hogy nem fogja tudni mindkét kutya ugyanazt, de nem baj. Igazából próbálom kitalálni, mi az, amit Mira sokszor csinál magától, hogy azokat megerôsíthessem. Például mindig ugrál, de nem csak ránk, hanem csak úgy magában, ha épp olyanja van, lehet hogy megtanítom akadályon, karikán átugorni. Meg olyan dumálós, folyton dünnyög meg morog, nagyon kommunikatív, esetleg ezt is csinálhatná parancsra:-))) Shilának meg úgyis bármit meg tudok tanítani, nagyon érdeklôdô. Na jó hosszúra nyúltam, bocs, csak megint ráéreztem a klikkerezés ízére, gondoltam megosztom veletek:-)))
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.24 0 0 787
Egyelőre éjjelre meg kellett kötnöm. Először nagyon maga alatt volt, de most már kezdi felfedezni, hogy 35x4 méter nem is olyan borzasztó dolog. Nappal is 1-2 órára megkötöm kint, hogy szokja, a többi időben meg bent van a házban. Ha sikerül szereznem ilyen kutyakerítést, akkor persze megváltozik minden.

A módszereiről: a 120-as kerítést átugorja. A 150-esnél mászik. Most, hogy elolvadt a hó, ásni fog. (Homokos talaj van, nagyon könnyű.) Voltak kerítés megerősítő, magasító, ásás akadályozó ötleteim, de szerintem a kutya mindig lépéselőnyben lesz.
Előzmény: szelbab (785)
bubozse Creative Commons License 2005.02.24 0 0 786

Sziasztok! Örülök, hogy mindenki megvan, meg hogy azért haladgattok a klikkerezéssel. Tegnap mi is gyakoroltunk, és egész jól ment a pacsi. Már a parancsot is kezdem mondogatni miután felemelte a lábát. Remélem ezután már gyorsabban fogunk haladni (mondjuk ez főleg rajtam múlik!).

Sajnálom a szökdösős kutyás gazdikat! Erre igazából én sem tudok megoldást. Nem ismerem a pumikat, hülyeséget nem akarok írni, de felmászik, vagy hogy tud magas kerítésen kiugrani?? Valamit ki kéne találni ami a kutyát jobban motiválja az otthonmaradásra, mint amilyen "jutalom" neki a csavargás. Persze ez a fő gond, tudom. Ja! és a klikkerhez visszatérve, szerintem az nem segít neked, mert azzal megerősítesz bizonyos jó cselekvéseket, de nem tudom, hogy ez esetben mit lehet megerősíteni. Talán, ha meglátnád, hogy menne, de visszahívod és jön, akkor azt, de mivel nem csinálja, ha ott vagy...... Nem tudom.

szelbab Creative Commons License 2005.02.23 0 0 785

Szia!

Konkrét ötletet azokon kívül, amit már hallottál én sem tudok, de a menhely nagyon szerencsétlen megoldás, ezt biztos te sem szeretnéd. Szóval csak türelem, én ismerek olyan ebet, aki 5 évesen jött rá, milyen jó dolog kiugrani a kertből és végigturnézni a várost, nála csak a kerítésmagasítás jöhet be. És van olyan kutty-ismerősöm, igaz lakásban él, aki 1 évesen fogadtak örökbe és további 1 év kellett, míg abbahagya a megszökdösést - minden egyes séta alkalmával félórákat kellett várni rá, közben ivartalaníttatták is, de mégis hosszú idő kellett neki, míg elhagyta a kóválygást. Úgyhogy türelem, eljön majd az az idő, amikor már nem akar mindenáron meglógni otthonról. Szerintem jól bántok vele, csak idő kérdése, mikor lesz meg az eredménye, jó lenne, ha addig a szomszédok is türelmesek lennének, de hát a szomszédok nem erről híresek.

Előzmény: Törölt nick (780)
szelbab Creative Commons License 2005.02.23 0 0 784

Szia Pocis!

Örülök, hogy haladsz a megállással! Azt viszont nem értem, mi az hogy sima "áll" és mi a "megáll", kissé lassú lehet a felfogásom, de egyszerűen még nem esett le, hogy mi köztük a különbség.  

Előzmény: .pocis (781)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.23 0 0 783
Köszi a tippet, a GYIK-ban benne is van, de nem írnak semmi újat. :-(

"A kiváltó okot kell megszüntetni. A kutyák rendszerint azért szöknek meg, mert a kinti világ érdekes és jó. Lehet büntetni, amikor kimegy, de ez a megoldás azért nem igazán jó, mert a kutya ilyenkor valószínűleg rendszeresen jó élményben részesül és erről csak úgy szoktatható le, ha az esetek 100%-ában büntetjük. Ha csak néha kapjuk rajta, néha viszont nem (pl. amikor nem vagyunk otthon), akkor a kutya újra és újra meg fogja próbálni. A kutya ezen szokásán változtathatunk, ha rendszeresen elvisszük sétálni és alaposan lefárasztjuk. Attól, hogy a kutyánk kertben él, ugyanúgy szüksége van a kinti környezetre. Azonban a legegyszerűbb megoldás (és legköltségesebb is): erősítsük meg a kerítést, oly módon, hogy a kutya ne tudjon kimenni és gyakran sétáltassuk!"

Ezek szerint be kell szereznem egy elektromos kutyakerítést. Valaki esetleg tud olyan megbízható webboltot M.o.-n vagy EU-n belül ahol lehet ezt kapni?
http://www.petsafe-warehouse.com/outdoor/deluxe.htm
Előzmény: .pocis (782)
.pocis Creative Commons License 2005.02.23 0 0 782
Szia!

Hát ez jó kérdés... az az igazság, hogy mi csak olyan lelkes amatôrök vagyunk klikker ügyben, és julesblaidd néha erre jár és segít nekünk:-)

Amit javasolnék, hogy nézz be a www.kutyasuli.hu honlapra, és a kérdezz-felelek oldalon tedd fel a kérdésedet, mert ott klikkeres témában is tudnak segíteni, de lehet hogy ez a probléma bonyolultabb annál, akkor biztos egyéb módszert is javasolnak. Én is szoktam olvasgatni a kérdés-válaszokat, sok hasznos tanácsot találtam már a saját kutyás problémáimra. Nekem ennyi jutott eszembe, sajnos tényleg nem tudok segíteni, ráadásul pont lakásoskutyás vagyok... vagy ha szerencséd van, JB pont erre jár, és ír valami okosat:-)
Előzmény: Törölt nick (780)
.pocis Creative Commons License 2005.02.23 0 0 781
Szelbab!!!! Hosszabb bénázás után úgy néz ki, hogy a te ötleted válik be:-))) a járdaszegélynél való megállás fekszik nekik a legjobban, kezdik érteni, mit akarok. Persze furcsa nekem is, mert mindig lakásban kezdtük a klikkerezést eddig, most meg kint kattintgatok, de lakásban is egyszer-egyszer próbálom elkapni a "megállásukat". Pár nap múlva talán már tudatosan is próbálkozni fognak... kösziiii!
Előzmény: szelbab (778)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.23 0 0 780
Sziasztok!

Problémám van egy 9 hónapos, eddig többnyire megkötve tartott pumival. Ha egyedül hagyom a kertben akár csak 10 percre is, megszökik.

A kutya 3 hete van nálunk. Amit próbáltunk eddig leszoktatás címén:
- kb. napi 2 órát foglalkozunk a kutyával (séta, játék), hétvégén 4-et is, ilyenkor más kutyákkal is 'fárasztjuk'.
- egész nap bent lehet a házban, bár a földszinten, én meg az emeleten dolgozom és óránként megyek le hozzá 5 percet játszani, klikkerezni.
- nem kötjük meg, nem büntetjük, amikor visszajön.

Nincs látható hatás. Viszont mivel több szomszéd is szót emelt már, hogy beszökik az ő kertjükbe, kénytelenek vagyunk gyors megoldást találni, ezért mától elrontjuk az eddigieket és egy 3 méteres láncon, 35 méter vezetődrótra kötjük. :-(

A hagyományos büntetős módszerrel a gond ugye az, hogy rajta kellene kapnom és abban a pillanatban büntetni, ami esetleg elektromos nyakörvvel és hosszú lesben állásokkal lenne csak kivitelezhetető. (Ha én is kint vagyok, nem kísérletezik szökéssel.)

Két napja elkezdtem klikkerrel gyakorolni a kutyával, és elég jól reagál. A szökésről leszoktatásra alkalmazható lenne valahogy a módszer?

Eddig egyébként a következő megoldások merültek fel:
A. 150 méter kerítés betonozása és magasítása (drága, és télen nehézkes)
B. másik kutya (félek, hogy súlyosbítja a problémát, magával csábítja azt is)
C. elektromos kutyakerítés
D. menhely :-(
.pocis Creative Commons License 2005.02.21 0 0 779
Húúú, pont ez a bajom, hogy van az "áll", mint olyan, és van a "megáll" mint mozgás közben hirtelen megtorpanás és ott maradás... nem szeretném összekeverni a kettôt, nagyon fontos lenne, hogy tényleg értsék, mi az hogy megáll, a sima álltól függetlenül. Ezért bénázok annyit. Az elején úgy csináltam, hogy jöttek mellettem, és ha megálltam, és ôk is, akkor K+J. De ez félrevezetô lehet, mert így késôbb esetleg folyton megállnak séta közben, hogy jutalmazzam ôket. Most azon gondolkodom, hogy úgy is kipróbálom majd, hogy szembe állunk a párommal, és az egyikünk hívja magához, de mondjuk rakok valamit az útba, hogy meg kelljen állnia, miközben vhová igyekszik. Vagy ez így nagyon bonyolult...? Mert pont ez lenne a feladat lényege, hogy oda szeretne menni-futni vmihez/vkihez, de ha rászólok, megálljon - és esetleg bevárjon engem.
Előzmény: szelbab (778)
szelbab Creative Commons License 2005.02.21 0 0 778
Esetleg -ha már szépen mennek láb mellett- a járdaszegélyeknél nem leülteted, hanem állítod őket?
Előzmény: .pocis (777)
.pocis Creative Commons License 2005.02.21 0 0 777
Hát ezügyben is már túlképzettek egy kicsit, szinte maguktól leülnek a nyakörv-felcsatolás elôtt, és mielôtt elengedem ôket a réten, a "mehetsz" szóra indulnak neki. A "mehetsz" elé szeretném beiktatni a "marad"-ot... De mikor elindulnak, megállíthatatlanok, ott esélyem sincs a megállj-ra:-(((( Ne még töröm én is a fejem. Ha eszetekbe jut bármi, írjatok, hátha bevillan a megoldás nekem is. Ennyit még egy gyakorlattal sem kínlódtam:-(((
Előzmény: szelbab (775)
.pocis Creative Commons License 2005.02.21 0 0 776
"Tiéd" Bizony, ez volt az elsô, amit megtanítottam nekik, mert utáltam, hogy ketten csorgatják a nyálukat a nyakamba, míg belekanalazom a kaját a tálba... különben nagyon egyszer?, leültettem ôket, miközben raktam le a tálat, ha felemelkedtek, a tál is emelkedett... elég hamar megtanulták, hogy ülve kell maradni ahhoz, hogy a tál is lekerüljön a földre, sôt még utána is, amíg nem szólok... minden kutyásnak szívbôl ajánlom ezt a gyakorlatot, megkönnyíti a kajáltatást. És azt is, hogy mi legyünk a falkavezérek, hiszen mi adunk engedélyt az evéshez.

Most egy ideig hagyom a megállj-t, most a "vár" vagy "marad" lesz a következô, amit tanulunk, ez talán könnyebb lesz, hiszen már tudnak több ideig egy helyben ülni. De a lábnál követés az nagyon-nagyon megy, arra egyre büszkébb vagyok, sok idôsebb kutya nem megy olyan szépen egyedül, mint az én kis kajláim ketten...
Előzmény: bubozse (774)
szelbab Creative Commons License 2005.02.21 0 0 775

Csak egy kósza ötlet az állítás tanításhoz: séta előtt fel kell rakni rájuk a nyakörvet, nem lehetne akkor rávenni őket a megállásra? Vagy akkor nagyon mennének már és nem képesek kicsit nyugodtan maradni?

Előzmény: .pocis (773)
bubozse Creative Commons License 2005.02.21 0 0 774

Merthogy addig nem esznek????????? Az igen! Na, mi idáig sose jutunk el!

A bobik kifakulnak szürkére ahogy nőnek. Nyárra sokan lenyírják őket, és azt mondják, hogy sokkal jobb a kutyának. Nem tudom.... Nyáron még pici volt, most lesz az első nagyszőrű nyarunk. Remélem elbírok a szőrével és ha szépen ki van fésülve gondolom a meleget is jobban viseli, jobban szellőzik. Egyelőre én úgy gondolom, hogy nem fogom megnyiratni sose. Persze a lakásban én se tartanék nagy szőrmókot (sőt, talán semmit).

Nem tudom hogy segíthetnék "állj!" ügyben??? Nincs erre vonatkozó ötlet a klikker.hu-n? Én biztos úgy csinálnám, hogy eleinte megyek vele és ha megáll....., vagy pedig kilesni, hogy mikor áll meg, esetleg vmit megszemlélni...stb. Egyébként fogalmam nincs, én még csak azt tanulom, hogy: ne klikkerezzünk, ha a kutya nem azt csinálja, amit elvárunk tőle! Csomószor félrenyomok :((((

Előzmény: .pocis (773)
.pocis Creative Commons License 2005.02.21 0 0 773
Jajj, de aranyos a Dorka is!!! Csak a fotó miatt ilyen más a színe, vagy a bobtail-ek így "kifakulnak" növés közben? Egy nagy szôrgombóc, biztos jó sokat kell törôdni a szôrével. Láttam már levágott szôr? bobtail-t, de olyan szomorúan nézett ki, gondolom a gazdija így oldotta meg a szôrápolási nehézségeket... nekem jobban tetszenek szôrmókosan:-))) Különben én is a nagydarab szôrös kutyákat szeretem (kedvencem a berni pásztor) de hát nem vesztem meg, lakásban jobb a rövidszôr?. Ketten még így is elhullatnak egy nagykutyára való szôrt:-)))

Különben most elôször csôdöt mondtam klikkerezés-ügyben, egyszer?en nem tudom, hogy lehetne a megállj-t megtanítani:-((( nem megy, nem megy, a lakásban nehezen aktiválhatóak, kint meg ha elrohannak, de megállnak, olyan messze vannak, hogy a klikket sem hallják, nemhogy megvárják a jutifalatot... libacombokkal kéne szaladgáljak, a táp semmit sem ér a szabadban... Azt meg már lentebb írtam, hogy a szobában mennyire nehéz, mert eleve egy helyben állnak...

JB, ha erre jársz, segíííííts!!!!

Na, bánatomban felrakok még képet... mikor mondod már, hogy "tied"?????

Előzmény: bubozse (772)
bubozse Creative Commons License 2005.02.21 0 0 772

Ilyen volt pici kutty korába, mikor elhoztuk......

 

 

... és ilyen most egy alapos fésülködés után, szépen :)))

Előzmény: szelbab (771)
szelbab Creative Commons License 2005.02.21 0 0 771

Köszi!

Dorkáról mikor láthatunk itt is sztárfotókat??

 

Előzmény: bubozse (770)
bubozse Creative Commons License 2005.02.21 0 0 770

Jók a képek!!!! :)))))

szelbab Creative Commons License 2005.02.21 0 0 769

Szia Bubozse!

Nem csak én hanyagolom a kutty-tanítást? Nálunk hol szélvihar van, hol nekem nincs hangulatom az "idomítás"-hoz. Inkább elmegyünk őzet, nyulat keresni, ilyenkor a hóban könyebben találunk vadakat és Szelcsi nagyon élvezi a dolgot. 

 

Ez a "hét fotója" képünk.

Előzmény: bubozse (766)
szelbab Creative Commons License 2005.02.21 0 0 768
Hurrá!!!! Rájöttem!!!
Előzmény: szelbab (767)
szelbab Creative Commons License 2005.02.21 0 0 767

 

 

bubozse Creative Commons License 2005.02.21 0 0 766
Sziasztok! Sajnos a hétvégén megint elmaradt a tanulás. Rengeteg idő elment a szépítkezésre és a játékra Dorka egy barátjával, így a klikkert hanyagoltuk. Megöregszik a kutyám (és én is) mire megtanuljuk azt a pacsit :(((( De végre előkerült a hó alól pár laszti és a hurkája, úgyhogy nagyobb kedvvel megy majd a tanulás is esténként, ha beiktatunk több játékot a szeretett lasztikkal. Szelbab! Kép???? Többiek?
szelbab Creative Commons License 2005.02.18 0 0 765

Tüdériek az ebeid!!!!

Nem tudom miért azt gondoltam, hosszú szőrű kutyusaid vannak. Nagyon megnyerőek, jöhet több kép is róluk.

Még próbálkozom , hátha nekem is  összejön.

Előzmény: .pocis (761)
bubozse Creative Commons License 2005.02.18 0 0 764

Nagyon-nagyon édesek a kutyáid!!!!! Az egyik fekete, a másik fehér, így még jobb :))))

Remélem szelbab-nak is sikerül!!!! Ne add fel!

Jó hétvégét!

Előzmény: .pocis (763)
.pocis Creative Commons License 2005.02.18 0 0 763
Booocs, nem bírom ki, Mirácskáról felrakok még egyet:-) Az elôzôn nem túl fotogén...
.pocis Creative Commons License 2005.02.18 0 0 762
Sikerült!!! Tudod mi a titka?
Miután a gépedrôl feltöltötted, rá kell kattintani a "beszúrás"-ra, a kép mellett baloldalt. Az én képem meg jó kicsi lett.
.pocis Creative Commons License 2005.02.18 0 0 761
Hajrá szelbab, ne add fel:-))))
És ha már így képezünk, én is teszek fel egyet. Legalábbis megpróbálom:-)
Előzmény: szelbab (760)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!