Keresés

Részletes keresés

Reikiwagner Creative Commons License 2018.03.17 0 0 324

Sajnos az elektromos sugárzásokkal, a modern világunkban együtt kell élni, de odafigyeléssel csökkenthető a káros hatás. Az elektrószmog műszerrel mérhető, egyfelől a vezetékek kisugárzása, másfelől a gerjesztett mágneses hatás. Erről és a földsugárzásokról olvashatsz a https://reikidunavarsany.hu/karos-foldsugarzasok/  Ha eljössz a minden szerdán megtartott reiki klubba, https://reikidunavarsany.hu/reiki-klub/  akkor kaphatsz energia feltöltést, és az aurádból kimérhetjük a hálóhelyed káros földsugárzásait. Jó egészséget.

Törölt nick Creative Commons License 2018.02.02 0 0 323

Elnézést, a 321-re írtam.

Előzmény: Törölt nick (322)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.02 0 0 322

Aha, "akreditált eszköz, ami a teret harmonizálja". Amíg az ilyenek nem pusztulnak éhen, addig ez az ország tökéletesen megérdemli a sorsát! Innét a mérnök, az orvos menekül, viszont ilyen "tér harmonizálóból", táltosból, meg jósnőből jönnek ide Romániától-Indiáig, és láthatóan qrvajól megélnek.

 

Kicsit eltér ugyan a profil, viszont ezen az oldalon esik szó arról, hogy egyáltalán mi nevezhető műszernek: https://poloska-lehallgató-kereső.hu/szakerto

Előzmény: tomas10 (320)


DP(hun) Creative Commons License 2018.01.22 0 0 321

Szia! Nem tudom, hogy a kérdésed aktív-e még, de talán itt tudnak neked mondani valamit az elektroszmogról: http://www.lesses.hu/ 

Előzmény: tomas10 (320)
tomas10 Creative Commons License 2017.09.05 0 0 320

és ha egy 75 méteres telefon átjátcó torony kb 5 métre van a háztol ?

 

pierre elois Creative Commons License 2015.08.04 0 0 319

Mobil adótornyot kérdezel?

Ha igen, akkor a fa az kevés lesz.

Nagyfeszültségnél, távvezetéknél hasznosabb a fa, mobil bázisnál nem igazán.

 

Mérni kell!

 

50 méter az nagyon közel van!

Előzmény: Törölt nick (318)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.17 0 0 318

Szeretném megtudni, hogy a toonytól 50m-re lévő kertesházban jó e ha sok fa van. Én úgy tudom hogy a növények vissza verik a sugarakat és nem elnyelik.

jomahart Creative Commons License 2014.03.07 0 0 317

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék Tőletek kérni: néhány napja egy elektroszmog-mérő 'vállalkozó' oldalán olvastam, hogy a hullámpala (a régi azbeszt) radioaktív sugárzást bocsát ki. Napokat még ugyan nem keresgéltem a témában, de sehol máshol ilyen állítást nem találtam. Meg tudjátok erősíteni ezt, vagy cáfolni? És ha esetleg mértétek, akkor mennyire kéne erre figyelni, távolságot tartani? Köszönöm!

 

Tobias+ Creative Commons License 2013.10.03 0 0 316

üdv,

 

50es években épült lakásban lakom, ahol is a födém és a falak átveszik a hálózati vezetékek rezgését. es meglehetősen durva elektromos erőterek lettek mérve.

 

ezért a parketta alá kerülő osb lapok alá földelt csibehálót fogok rakni.

 

32 mm lyuknagyságú és 6 mm drótvastagsággal pl ilyet:

http://erdikerites.hu/05-csibe.html

 

ez a lyuknagyság jó lesz erre vajon? milyen lyuknagyságú csibeháló jó erre még?

 

köszönöm.

Madaraspisti Creative Commons License 2013.07.30 0 1 315

 Tényleg ennyi hipómániás van ?

Előzmény: CiluHS (309)
ento Creative Commons License 2013.07.29 0 0 314

http://beforeitsnews.com/eu/2013/06/uk-delays-all-smart-meter-installations-by-a-year-italy-bans-them-entirely-2526336.html

 

 

 

2013 május 10.-én Angliában felfüggeszettték(késleltetik) a mobilsugárzás révén kommunikáló ún. smart meterek(okosmérők) telepítését, komoly egészségügyi aggályok miatt.

Olaszország ugyanezen okosmérők telepítését teljesen betiltotta.

 

E két esemény mindenképp repedés a mobilkommunikáció rendíthetetlennek vélt betontömbjén. A repedéseket az érdekelt mobilszektor(ipar, telekom szektor, média, stb) ugyanúgy próbálja eltüntetni, mint eddig, vagyis hallgat mint sza& a fűben. A cikk szerint az USÁ-ban(a "liberalizmus hazájában") cenzorálták(nem adták le) ezen híreket a média társaságok, noha normál esetben ami UK-ban hír, az az US-ban is az és azonnal leadják. Mindez persze érthető, hiszen amerikában  most folyik a smart meterek telepítése, ellenállást kiváltva sok fogyasztóból, ami közösségi perekhez, polgári engedetlenséghez(a fogyasztó egyszerűen leszereli vagy tönkreteszi a mérőt) vezet. Hogy nézne ki, ha az egyszeri texasi polgár, aki legszívesebben baltával ütné az újonnan felszerelt okosmérőt(mert azóta kint alszik a kertben a kocsijában, távol a mérőtől), most azt  látná a tv-ben hogy az olaszok betiltották, az angolok meg felfüggesztették, azon egészségügyi okok miatt, amit ő is erez magán, de amit az energiacég emberei elbagatelizálnak, mondván: "határérték alatt van, maga pszichotikus eset, szimulál".

 

 A kép azonban ennél is "szebb", találtam olyan  amerikai híradást, ami az elhallgatás mellett egyenesen dezinformál. Művészi foka a félretájékoztatásnak.

 

http://www.reuters.com/article/2013/05/30/energy-efficiency-smartmeters-italy-idUSL5N0EA3HL20130530

 

Arról van szó benne, hogy az EU követi Olaszországot a smart meterek telepítésében és az olaszok úttörők(90% telepítés). Valamint hogy vannak aggályok a telepítéssel kapcsolatban, pl: drága, nem olyan hatélony mit mondják, beavatkozik a fogyasztók privát szférájába.

 Hogy mit "felejtett"  ki a cikk?? Csupán a lényeget. Azt, hogy Olaszországban az okosmérők NEM MIKROHULLÁMÚ SUGÁRZÁS ÚTJÁN KOMMUNIKÁLNAK A SZOLGÁLTATÓVAL, HANEM A VEZETÉKES RENDSZEREN KERESZTÜ!!!! Ezen technológiával szemben szinte senkinek nincs kifogása, mert nincs mobilsugárzás. Valamint azt is "kifelejtette",  hogy a legnagyobb probléma és aggály a mérők sugárzása, vagyis kártékony élettani, egészségügyi hatása, amit a lakók(fogyasztók) próbálnak elviselni, most már egész életükben(és nem a költségek vagy a privát szféra).

 

És hogy nálunk mi a helyzet? Lelkesedésünk nem ismer határt, az "ezer okosmérő országa leszünk", még ha beledöglünk is. Hiszen nyugaton csak tudják..

 

Nem mellékesen most folyik idehaza a Nagy Digitális Átállás, boldogságot és műsor visszatekerhetőséget hozva mindenkinek, ajándékképpen egy kicsi, sugárzó dobozkát a televízió mellé.

Egészségünkre!

ento Creative Commons License 2013.07.14 0 0 313

"Ez a topic mindig megújul. A mérhetetlen ostobaságok gyűjtőhelye. Ennyi hipohonder embert egy rakáson..."

 

Talán már írtam: attól hogy valaki üldözési mániás, még lehet hogy tényleg üldözik.

Egyébként óvatosan a gőgös megnyilatkozásokkal, mert hasonló stílusban: végre írt nekünk egy tipikus "szakértő", akinek beszűkült elméjén talán csak lekezelő nagyképűsége nagyobb.

 

"Egy közeli mobiltorony a barátod. De ha ezt nem érted, hogy miért, akkor semmit nem értesz az egészből."

 

Már megbocsáss de a barátaimat megválogatom.

Hogy ki mit ért, és abból mennyit...

 

"6 évig éltem 8 méterrel 2x1kW rádióadó + 2x80W UHF TV adó + nagyon sokszor pár W mikrohullám alatt, közte szektorsugárzók. Sosem volt alvásgondom."

 

Én is használtam eleinte mobiltelefont. Akkor még csak hangátvitel volt és SMS. Ám a műszaki életben is ismert a kvantitás, kvalitás és addíció, egyik se mindegy. Nem mindegy hogy analóg vagy digitális, nem mindegy hogy milyen intenzitású, nem mindegy hogy hány forrásból jön egyszerre. Nagyon nem olyan a világ mint 5 vagy 10 vagy 15 éve.

Ha ezt nem érted, ne is kezdj el gondolkozni.

 

"Aki ezekkel a hulladék "Gigahertz Solutions" műszerekkel jár, az eleve elásta magát a témában minden komoly ember előtt. Azt seprűvel el kell kergetni!"

 

Műszerekről szívesen eszmét cserélek de sajnos ehhez nem tudok hozzászólni.

 

"Volt olyan, aki kihívott egy sötétzöld önjelölt sugármániást, megmérette a tervezett vásárlandó házánál a mágneses indukciót. 2 ezreléket mért, és mondta, hogy meneküljenek, meg ne vegyék. Aztán hazavitte őt a 47 éve lakott házába, ahol a hálószobában a dupláját mérte, messze minden távvezetéktől."

 

Itt is volt olyan, hogy a társasházban megmérette valaki a mágneses teret, a még elviselhető 30-40 nT helyett 100-200-at mértek. 20 méterre trafóház. Az illető elköltözött. Azóta jobban érzi magát.

A közelben nem volt sötétzöld személy.

 

Ui: a következő beírásban arról lesz szó, hogy az olaszok betiltották az okosmérőket(egészségügyi aggályok miatt), az angolok pedig felfüggesztették azok telepítését, ugyanazon ok miatt.

Esetleg visszkézből felvilágosíthatnád őket, hogy te nem érzel semmit, a felgyűlt rengeteg szakirodalom az elektroszmog romboló élettani hatásáról csak hipochonderek képzelgése, és különben is a szent határérték alatt van a smart meterek sugárzása, tehát mások sem érezhetnek abból semmit...

 

 

 

 

 

Előzmény: CiluHS (309)
jomahart Creative Commons License 2013.07.09 0 0 312

Köszönöm a véleményt!

 

Végül kihívtam egy szakembert és végigmértük a házat, falut és maximálisan megnyugtatott a kérdésben.

 

A minden utcában lévő 400 voltos vezetéknek 4-szer akkor sugárzása volt mint a 20 000 voltos nagyfeszültségnek ... vagyis a nagyfeszültségnek már semmilyen hatása nem volt a háznál.

 

A falu két végén levő 220 000 és 400 000 voltos távvezetékek alatt brutál sugárzás volt (tele volt házzal), de 1-2 km-re már esélytelen, hogy ezek érzékelhetők.

 

 

Előzmény: marj (311)
marj Creative Commons License 2013.07.08 0 0 311

Kedves jomahart!

 

Ezek szerint kaptál egy "üzenetet" (10 perccel az akció előtt), hogy vizsgálódj tovább a megvásárolni kívánt ingatlan körül.

Érdeklődj az ingatlan mögötti utcá(k)ban lakók életéről, egészségéről és tedd ugyanezt meg a megvásárolni kívánt ingatlan tulajdonosával kapcsolatban is, különös tekintettel anyagi helyzetére.

Én méretnék, de akkor már mindent - radiesztétával földsugárzást is.

(Egyéb tekintetben "Vaszati" szerint is megvizsgáltatnám az ingatlant.)

 

marj

 

 

Előzmény: jomahart (310)
jomahart Creative Commons License 2013.07.07 0 0 310

Üdvözlet kedves erre járók!

 

Nehéz döntés előtt állok és szeretnék tanácsot kérni tőletek a témában.

A rövid történet, hogy Majosházán találtam egy nagyon jó kis ingatlant, ahová Pestről, közvetlenül 2 trafó és egy gsm antenna mellől költöznék. Két probléma merült fel a kinézett ingatlannál a lehetséges sugárzással kapcsolatban. Az egyikkel  a napokban barátkoztam meg, miután 3 interneten talált elektroszmoggal foglalkozó szakembert felhívtam és egyhangúan mondták hogy nyugodtan vegyem meg az ingatlant. Konkrétan a háztól északra 2,2 km-re van két (nem kis) 220 kV-os távvezeték és az ellenkező irányban 1,6 km-re egy 400 kV-os. Ezekre mérés nélkül azt mondták, hogy 400-500 méter után már nem érzékeli a műszer, vagyis nincs mitől aggódnom. Attól, hogy részben megnyugtattak, meg szeretnélek kérdezni Titeket is, hogy van-e ezzel kapcsolatban infotok, tapasztalatotok. Láttam sok előző hozzászólást, amiből kiderül, hogy talán a szakmánál is tisztább, őszintébb képet kaphatnék tőletek.

 

A másik -számomra per pillanat aggasztóbb- probléma, ma az ingatlan foglalózása előtt 10 perccel merült fel, mivel az ingatlan mögötti utcában, kb 80 méterre van egy 10 vagy 20 ezer (holnap próbálom kideríteni mekkora) voltos vezeték és kb. 120 méterre egy villanyoszlopon/állványon lévő "kis" trafó, ami ugye 400-at csinál. Ebben is segítsetek légyszíves ha tudtok, bármilyen információ hasznos lehet. Szóval, hogy a 10-20e voltos vezeték 80 méterre és trafó 120 méterre probléma-e?

 

Előre is nagyon szépen köszönöm!!

CiluHS Creative Commons License 2013.02.02 0 0 309

Ez a topic mindig megújul. A mérhetetlen ostobaságok gyűjtőhelye. Ennyi hipohonder embert egy rakáson... a valós problémák meg ezek miatt nehezen orvosolhatók, mert a hatóságoknak is nehéz kiszűrni a 99% őrült közül az 1% valós panaszt, amelyiknek alapja van, és meg kell oldani.

 

Egy közeli mobiltorony a barátod. De ha ezt nem érted, hogy miért, akkor semmit nem értesz az egészből.

 

6 évig éltem 8 méterrel 2x1kW rádióadó + 2x80W UHF TV adó + nagyon sokszor pár W mikrohullám alatt, közte szektorsugárzók. Sosem volt alvásgondom. De másnak sem, aki ott lakott. Meg semmi baja. Poénból kértem sugárbiológiai mérést mindenre külön-külön. Kinn a tetőn rögtön a megengedett értéken ugrált a műszer, benn pedig meg sem moccant az biológiai szempotból fontos mérési tartományban üzemelő hitelesített műszer. Ismerősök voltak, nem hivatalos kérés volt. Ennyit erről.

 

Aki ezekkel a hulladék "Gigahertz Solutions" műszerekkel jár, az eleve elásta magát a témában minden komoly ember előtt. Azt seprűvel el kell kergetni!

 

Hasonló a távvezetékekkel is a helyzet. Ott a mágneses indukció a cirkusz tárgya. Az nem számít, hogy az emberre 24 órában megengedett érték alig pár %-át lehet mérni még a legdurvább esetben is, de leginkább ezrelékeket! Volt olyan, aki kihívott egy sötétzöld önjelölt sugármániást, megmérette a tervezett vásárlandó házánál a mágneses indukciót. 2 ezreléket mért, és mondta, hogy meneküljenek, meg ne vegyék. Aztán hazavitte őt a 47 éve lakott házába, ahol a hálószobában a dupláját mérte, messze minden távvezetéktől. Neki már nem kell elmagyarázni a dolgot.

Előzmény: ento (299)
kiss.beus Creative Commons License 2013.01.06 0 0 308

Volt nálunk a héten a Novetex egy elektroszmog mérésre és ledöbbentem, hogy mennyi káros sugárzás ér engem a hálószobában. Rettenetes! Gyorsan ki is vittem a TV-t, digitális órát meg hasonlókat... Azóta érezhetően jobban alszom, valószínűleg emiatt

Csillagnyee Creative Commons License 2012.12.28 0 0 307

Sziasztok!
Kaptam egy nagyon régi, talán 68 as orosz GM számlálót. Szerintem gázdetektoros, de eddig még nem tudtam beüzemelni, odáig eljutottam, hogy egy 1.5Vos ceruzaelemmel a mutatóját mozgassa, de sajnos akkor is mozgatja, ha nincs rajta a detektorfej, szóval szerintem ez csak a kalibrálás miatt mozgatja(lehet tekerni egy potmétert, hogy hova álljon a mutató). Sajnos semmit sem tudok a készülékről, hogy hány Volt feszültség kell neki, vagy, hogy milyen detektorfejem van hozzá, illetve, hogy hogy működik. Szerencsére nem buherált, eredeti állapotú, a festékek rajtavannak a csavavégeken.  Aki ismeri, vagy sejt valamit a készülékkel kapcsolatban, kérem írjon, be szeretném üzemelni.
Teszek fel róla képeket. A neve sztem RUP-1, és amint látom alfa, béta, neutron és gamma sugárzást is mérne, de mindezt egy fejjel? vagy vannak csövek a készülékben is, azok mit csinálnak?

ento Creative Commons License 2012.11.04 0 0 306

http://www.magdahavas.com/smart-meter-kills-plant/

 

Video: a vezetéknélküli okosmérő megöli a növényt.

ento Creative Commons License 2012.11.04 0 0 305

Eddig 4 V/m volt, az is sok, látom gőzerővel dolgozik a mobil lobby.. ezek nem komplettek--illetve dehogynem, első a profit, a határértékeket majd ahhoz igazítjuk..

 

Milyen műszerrel mérsz?

Előzmény: ugattyu (303)
ento Creative Commons License 2012.11.04 0 0 304

Az egész országot leszedálják, nyugodtan aludni képtelenség, fejfájás, émelygés, nyelőcső égés, látás gyors romlása, gyengeség, koncentráció és munkaképesség romlása, fülzúgás, fejzúgás, már meglévő krónikus betegségek gyors romlása, stb, stb. Összesítve: az öregedés felgyorsulása, betegségek halmaza.

 De ugyanez történik a világban, egy kisebség tiltakozik csak. Igaz hogy egyre többen vannak..

 

Sok minden történt - és ez nem tetszik a mobiliparnak.

 

2011 május-júniusban a WHO potenciális rákkeltőnek minősítette az elektromágneses sugárzást(különösen beleértve a wifit, mobiltornyokat, mobiltelefonokat).  A 2B kategóriába sorolták, olyan illusztris társaságba mint a DDT, az Orange, a gépjárművek kipufogógáza vagy a nitrózus vegyszerek(benzol, xilol, n.hígító).

 

Az EHS(elektro-hípersensitivity), ami egyre többeknél alakul ki és eddig pszichotikusnak, képzelgőknek tekintették az ebben szenvedőket(lásd fenti szimptómák), szép lassan elismert "betegségé"  kezd alakulni.(betegség, persze, az anyá%4//=!)?:ok red+2ves pi??3256%=4sája, az, remélem az összes mérnök, fejlesztő, mobil eladó, kereskedő, IT-szakember, mobiltelefon és internet szolgáltató, politikus azt fogja érezni az idők végezetéig amit én az elmúlt 4 évben) Az EHS-t hivatalosan elismerik Svédországban, Kanadában, a franciáknál, a spanyoloknál, az Usában. Most az angol kormány jelentette be hogy kész elismerni a mobilsugárzás mint betegség kialakító ágenst. Lásd az alábbi linket:http://www.scribd.com/doc/111581489/ES-UK-Newsletter-October-2012

 

Ebben a llinkelt lapban(nagyon fontos!) az a hír is szerepel, hogy az angol kormányzat beleegyezett hogy a brit állampolgár megtagadhatja a smart meter felszerelését, EGÉSZSÉGÜGYI ALAPON!(analóg mérő cseréje okosmérőre, amit nálunk most kezdenek reklámozni mint a "fejlődés következő mérföldkövét" - talán inkább a szenvedésé és emberi önpusztításé)

Ez azért következik be, mert már nem bírták a nyomást, annyian tiltakoztak és álltak ellen az éjjel-nappal kis megszakításokkal folyamatosan sugárzó smart meterinstallálálsának. Angliában és amerikában mozgalmak bontakoztak ki : "Say no to smart meters!". Nem is beszélve Franciaországról, ahol az okosmérőt "linky"-nek nevezik.

 

Nálunk persze most is nagy a csend, senki nem lát és hall semmit , nem is írnak róla,minek is, legjobb magyar a sötét, tudatlan, engedelmes magyar. Nemrég egy tv-s közéleti műsorban nyugtatták a plebset, demonstrálva a mikrohullám ártalmatlanságát egy háztartási robotgépet méricskélve(ha nem látom, nem hiszem el, szakértőt hívtak...).

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: ugattyu (303)
ugattyu Creative Commons License 2012.10.17 0 0 303

Kedves fórum látogatók, rossz hírem van. Nyár óta a saját méréseim szerint a környezetemben legalább tízszeresére nőtt 2.1GHz-en a sugárzás. A szolgáltató a társasház kérésére megmérte, és az eredmények összhangban vannak az enyémmel, de még magasabbak. Az antennától kb. 70m-re lévő körfolyosón a szint 3.1V/m = 25500mikrowatt/m2. Ekkora szint a mikrosütő előtt van van. A hivatalos jegyzőkönyv szerint ez elfogadható, mert a határárték 10W/m2 = 61V/m gyilkos szinten van meghatározva, ami (teljesítményben mérve) egymilliószorosa a régi magyar határértéknek, ill. amit az épületbiológusok elfogadhatónak tartanak.. 

Előzmény: Víz (300)
Víz Creative Commons License 2012.07.09 0 0 302

Szia!

A megadott e-mail címed nem működik.

 

 

Index forum bejegyzésedre írok.
Most az E-on küldött egy külső szakértőt. Egy éjszakán át mért. (Természetesen halkabban ment a dolog. Pech) Valamit azért állítólag megfotak a műszerek hajnalban 1/24 körül. Igen erős impulzusokat regisztráltak.
Azt mondta a szakember, elküldi mailben a hangot, de sajnos azóta is küldi. Meg a szakértői véleményt is. Azt se. Nem tudja megmondani honnan ered....(?)
Te milyen méréseket tudnál végezni? Egészen biztos, hogy megfogható a zajkeltő.


Válaszod előre is kösz!


Üdv:

Víz

Előzmény: XJ703 (301)
XJ703 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 301

Volna miről beszélnünk. Ha gondolod írj, hátha 'arra járunk, és a mérőműszereimmel ki tudunk találni valamit.

Előzmény: Víz (300)
Víz Creative Commons License 2011.07.06 0 0 300

Tessék szíves nekem megmondani valaki, hogy melyik hivatalos szervezetet kell kihívni mobilsugárzás bemérésére, akik aztán tesznek is az állandó eszméletlen erős sugárterhelés csökkentéséért? 2009. december eleje óta olyan erős a sugárzás a környékünkön, hogy szinte égi villámháborút hallok a fejem felett, rosszul vagyok tőle, állandóan zúg, perceken belül ha hazaérek dögfáradt, türelmetlen, ideges leszek, fizikailag nem érzem jól magam, míg a munkahelyemen egész nap semmi bajom. A jelzett idő óta csak gyógyszerrel tudok elaludni, mert megy az az állandó (én változónak érzem) sugárzás ami nem enged kikapcsolni. Nappal is csak annyival jobb a helyzet, hogy a nappali egyéb zajok valamelyest "levesznek" belőle, de a területen tartózkodni szinte lehetetlen. Több adótorony is van a faluban, lehet, hogy valami interferencia is közbejátszik???

A NHH már folytatott méréseket, de meggyőződésem, hogy csak átvertek a mért értékeikkel.

Segítség!!!!!

Előre is köszönöm! 

ento Creative Commons License 2011.04.20 0 0 299

A nem ionizáló sugárterhelést(alacsony frekvencián ~50Hz elsősorban a mágneses tér, magason ~GHz az elektromágneses) a következők okozzák, elöl a legveszélyesebbek:

 

mobil tornyok, városokban az épületek tetején található adók is!(helyet hagyok utána, mert nagyságrenddel pusztítóbb mint a többi, tekintve hogy a nap minden másodpercében átsugároz, nem menekülhetsz, nem kapcsolhatod ki, elviseled hogy lassan kinyír, elpusztítja az immunrendszered, sejtjeid dupla gyorsan öregednek, rosszul vagy, fáj a fejed, zúg a füled, gyengének érzed magad, fáradtnak, --rosszul kelsz-- vagy elvándorolhatsz egy lakatlan szigetre, vagy Afrikába, ahol egy nap megjelennek a Telecom emberei..)

 

műholdról szórt Wifi(már megkezdték, egész Európát szórják, "mert megérdemeljük")

 

közeli külső magasfesz. vezeték, közeli trafó

otthoni DETC telefonok(akkor is sugároz ha készenlétben van, erősebben mint a mobiltelefon)

Wifi modem-router-mobil internet

gyakori, fül melletti mobiltelefon-használat

számítógép

nyomtatók, multifunkc. berendezések(a többség csak 50 Hz-en, de vannak olyanok, amelyek képesek egy számítógép magas frekv. sugárzását is túltermelni, konkrét példa: HP psc 2xxx 2GHz környékén bekapcsolt állapotban 5 mikrowatt/n.méterre emeli a "háttér" 3 mikrowatt/n.méteres értékét, HF 35C műszeres mérés)

energiatakarékos lámpa(amióta visszatértünk a hagyományos égőkre a nagyszobában, olvasásánál, tévézés mellett, kevésbé fárad a szem, az agy)

mindenféle analóg berendezés, töltők, HIFI, tv, stb.

épületben kapcsolók, elektromos hálózat

 

A felsorolás nem teljes és mindegyikhez írhatnék litániát. Lényegi tapasztalatom, hogy

 

1,legfontosabb minél távolabb kerülni az adóktól és adótornyoktól(a németeknél ez pl. úgy csapódott le hogy az ingatlan becsléseknél gyakran értékcsökkentő tétel a közeli mobiltorony - sok érdeklődő ui, eláll már az alkutól is ha a közelben torony van)

 

2,semmilyen mobilinternetet, asztali vagy mobil Wifi-s berendezést(modem, laptop, stb)nem szabad használni, törekedni kell a VEZETÉKES adatátvitelre, sőt a vezetékes átvitelnél is törekedni kell a LASSABB adatátvitelre-természetesen ami még kompromisszumokkal használható(a trendekkel ellentétes mindez, de most nem a technikai fejlődést és a fogyasztás mámorát taglaljuk, ugye, hanem azt, ami egy idő után fontosabbá válik mint a villámgyors letöltés...az életet, az egészséget, az ember közérzetét)

 

3, Használat után minden berendezést áramtalanítani kell főkapcsolóval. Ha valaki nagyon "pedáns" ezt megfejelheti a konnektorból való kihúzással... de biztosíthatlak hogy ettől nem fogsz jobban kelni.

 

Konkrétan a lérdésedre tehát: a nappali használatban jelent kisebb terhelést(és később valamivel jobb alvást), ha ezeket a berendezéseket magadtól minél távolabb használod. Elsősorban a számítástechnikát. Ha azt sokat használod és utána tompának, fáradtnak érzed magad, mindenképp. Példaként, mint korábban már írtam, nálam a laptop a sarokban van tőlem most két méterre, minden vezetéken van áttéve, USB 1.1-en(axióma kedves, még azt is bebeszéltem magamnak hogy a 2.0-a erősebben sugároz!) az asztalra, vezetékes internet, monitor előtt két nagy szódásüveg. A számítógép és egyéb berendezések maradék sugárzását úgy csökkentem, hogy könyveket, mappákat, régi desktop házat teszek a forrás és közöttem lévő térbe.

 

Mindennek egy előnye és egy hátránya van: "előnye", hogy órákig fáradás nélkül tudok dolgozni, hátránya hogy elszoktam a "normál" PC vagy laptop sugárzástól. A múltkor azt a régi P4-es desktopot kapcsoltam be, ami most szigetelésként funkcionál és pár perc múlva pánikszerűen kapcsoltam ki a fejben, szemben, testben megjelenő jól ismert egyre kellemetlenebb érzés miatt.

 

 

 

 megjegyzés: panelban(társasházban) meg tudja keseríteni az ember életét, ha a szomszéd lakásban DECT telefont kezdenek használni...a falon át gyönyörűen, erősen, állandóan és észrevétlen dolgozik..főleg éjszaka..

 

És a végén: Would you like to know more? Please visit on the website www.next-up.org www.magdahavas.com meg fogsz lepődni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: hantorish (298)
hantorish Creative Commons License 2011.04.19 0 0 298

Sziasztok.

 

Szeretnék tanácsot kérni, ugyanis az utóbbi időben igen rosszul és nehezen kelek, ami nem volt jellemző korábban.

 

A szobám 16 nm-es, sajnos elgé sok elektromos kütyüvel. Van akváriumom, aminek szűrése egész nap szükséges, hogy menjen. Számítógép, laptop, router, modem, monitor, hifi. Ez mind egy szobában.

 

Gondolom elég komoly terhelést jelent ez a sok eszköz még kikapcsolt állapotban is.

 

Kérdezném, hogy elgendendő-e, ha ezeket mondjuk egy hosszabíton lévő főkapcsoló segítségével áramtalanítom, vagy sokkal célszerűbb, ha ki is húzom őket minden este a konnektorból?

 

 

Illetve mennyit jelentene, ha ezen eszközök nagyrészét másik szobába, az ágytól durván 4-5 méternyire lévő helyen összpontosítanám? Tehát érdemes-e belevágni ekkora cipkedésbe és költöztetésbe, vagy komolyabb védekezést kellene kialakítani?

 

Előre is köszönöm a tanácsokat.

Axióma Creative Commons License 2011.04.06 0 0 297

Szeretned a mostani Aktiv-ot, eppen "epuletbiologus" vagy mi vizsgalgat. Es az egyik haz (szoci idoben epult, tehat kb. azonos idoben bekoltozott azonos koru emberek kozott magas a rakos megbetegedes es halalozas. Nem am hogy az az ok, hogy azonos koruak es a rak vezeto halalozasi ok...

A vicces az, hogy o maga kijelentette, hogy az o muszere mar nem meri (asszem 200 mikroTesla hangzott el), de meg mindig boven az egeszsegugyi hatarertek alatt van...

Axióma Creative Commons License 2011.03.14 0 0 296

Engem az angol faraszt, es foleg szakszavakat nem fogok megerteni.

Persze, jo penzert mindenki azt mond, amit mondanak neki. Lattal mar monika-showt? Egyiknek se sajat neve se sajat tortenete...

Előzmény: ento (295)
ento Creative Commons License 2011.03.13 0 0 295

Nem, erről szó sincs. Ne a címet figyeld hanem a szereplőket, hogy mit mondanak.

 

Ez nem a (te természettudományos alaposságú) bizonyítási eljárásod, csak elmondják -gyerekek és felnőttek- hogy rosszul érzik magukat a "wifi or wirless internet"-től.

 

Aztán a tudósok alátámasztják vagy elvetik- állástól, pénztárcától érdektől vagy érdektelenségtől függően.

 

Légy kicsit szerényebb, mindentudó királyom(kirányném), hallgasd meg az alattvalókat is.

 

 

Előzmény: Axióma (294)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!